מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחת קלקסן לאחר בדיקת קולונסקופיהאור17/06/2008
אני homozygot mutation MTHFR >677C>T +CARRIER F2 -G20210A עלי לעבור בדיקת קולונסקופיה בעוד כמה ימים עקב דימום שאלתי: האם יש צורך/ מומלץ לקחת קלקסן לאחר הבדיקה למניעת קרישים? בהריון לפני מספר שנים ( שהסתיים בהפלה בסופו של דבר )טופלתי בקלקסן תקופה מסוימת . מודה לעזרתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת קלקסן לאחר בדיקת קולונסקופיה
ד''ר אשר וינדר18/06/2008במצבים של נטייה לקרישה יש ליטול טיפול למניעת קרישה במצבים בעלי סיכון. קולונוסקופיה לא נחשב כמצב בעל סיכון מוגבר לקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודג'קין פעם 2ורד16/06/2008
לד"ר שלום רב-
אני נערה בת 21 עוד מעט.
בגיל 18 חליתי בהודג'קין וקיבלתי 12 טיפולים של ABVD.
לאחר צילים CT-PT התגלה כי אין מחלה.
ההיתי בריאה כ שנה וחצי ולפני כ 4 חודשיים התגלתה המחלה שנית.
היום אני אחרי 2 טיפולי ESHAP ולפני השתלת מח עצם עצמית, אך בבדיקת ה CTPT התגלה כי המחלה באותו מקום, ללא שינוי .
אך הם שוקלים להכניס אותי להשתלת מח עצם בכל מקרה.
האם זה הגיוני?
האם זה יכול להשמיד את המחלה?!
קראתי קצת באינטרנט על תרופה בשם "מבטרה", האם במקרה שלי יש טעם לחשוב על זה?
ושאלה אחרונה האם ESHAP זה הטיפול היחידי החזק נגד הודג'קין?
יש טעם לנסות טיפול אחר?
תודה רבה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודג'קין פעם 2
ד''ר אשר וינדר16/06/2008שלום ורד. לצערינו מחלת הודגקין יכולה לחזור בדומה למה שקורה לך. הטיפול שאת מקבלת הוא טיפול מקובל. מצב רפואי כמו שלך דורש שיקול דעת פרטני ובהחלט יש וריאציות לפי תת סוג המחלה, הפיזור שלה, הופעת סימפטומים וכד. אני משוכנע שאת נמצאת בטיפול מכון המטולוגי בבית חולים והרופאים עושים את השיקול הפרטני. מבטרה היא תרופה מאוד מקובלת בלימפומה מסוג NON HODGKIN ולא במחלת הודגקין. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עם עוד שאלה...
ורד16/06/2008קודם כל המון תודה על תשובתך המהירה.
רציתי לדעת האם זה קורה הרבה שהודג'קין חוזר בפעם השנייה ולאחר שני טיפולי ESHAP המחלב לא נסוגה.
מה עושים בדר"כ במקרה כזה ? יש טיפול שכן יוכל לחסל את המחלה?
לא עולה לי כרגע עוד שאלות אבל בעיקר מוזר שהאישפ לא השפיע אני עדיין מאוד מופתעת ולחוצה מהעניין.
זה לא קורה בדר"כ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציע שתתיעצי עם פרופ' בן יהודה ...
יוסי07/04/2010מהדסה עין כרם, אפשר לקבוע תור מהיר דרך השר"פ, ביטוח משלים מחזיר את רוב העלות
בנוסף אפשר לפנות לרב פירר, אולי הוא מכיר מקרים דומים
אני לא מקצועי, אבל הייתי מציע לבצע ביופסיה נוספת במידה ולא בוצע לאחרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` אליעזר רחמילביץ08/04/2010המקרה אינו פשוט כפי שאת מבינה וקשה להמליץ מה לעשות בלי שמקבלים את כל הנתונים המפורטים: צילומים , הדמיות, פתולוגיה וכו' .
אפשרות נוספת היא להקרין את האיזור במידה וזה ניתן - או לפני או אחרי ההשתלה העצמית .
שאלה נוספת האם יש ביטחון שקיימת מחלה באיזור בו היתה קליטה ב- PET CT האם לא שקלו ביופסיה?
ועל כן במידה ואת מעוניינת ניתן לראות אותך במרפאתנו בבי"ח וולפסון ולגבש עמדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לא תקינה-דחוףחסוי15/06/2008
ד"ר שלום רב,
בת 35, בבדיקות דם התקבלו הערכים הבאים:
APTT-SEC 42.9
APTT-R 1.44
מה משמעות החריגה?
האם תתכן בעיית כניסה להריון עם ערכים אלו?
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי PT ו- PTT לא תקינים
ד''ר אשר וינדר16/06/2008ראשית, יש צורך לחזור על הבדיקה. ברוב המיקרים הבעייה היא טכנית בגלל אופן נטילת דגימת הדם. באם התוצאות חוזרות על עצמן כדאי לפנות להמטולוג העוסק בקרישה לבצע ברור. לפי תוצאות הברור ניתן יהיה לדעת מה המשמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין וברזל נמוךיעל14/06/2008
בבדיקות דם התגלה פריטין 8 וברזל 58
הרופאה אמרה לבדוק שוב בעוד 3 חודשים.
בינתיים ישנם כאבים בגוף ובעיקר מעל חזה ימין לכיוון בית השחי.
נשלחתי למיפוי עצמות, עדיין אין תשובה.
על מה זה יכול להעיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין וברזל נמוך
ד''ר אשר וינדר16/06/2008רמות נמוכות של ברזל ושל פריטין יכולים להצביע על חוסר ברזל, מצב שהוא לא נדיר בנשים צעירות. אני לא רואה קשר ברור בין זה לבין כאבים בגוף. אני ממליץ לפנות לברור מתאים ע"י רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם אחרי 2 הפלותעדי12/06/2008
ערב טוב!
כתוצאה משתי הפלות עברתי סדרת בדיקות דם ואנחנו עוד לפני מספר בדיקות, עברתי בדיקהCARDIOLIP והתוצאות הן: IGG:15.86, IGM:9.64
כרגע הבדיקות שעברתי יצאו בסדר,
האם זו הסיבה להפלות ואם כן איזה טיפול עוברים ?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
ד''ר אשר וינדר16/06/2008הקשר בין הפלות לבין הפרעות קרישה הוא מאוד מורכב. לכן, בנושא כל כך חשוב, אני מייעץ לך לפנות לחוות דעת מעמיקה אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה. אומנם אחת הבדיקות היא בעלת ערך גבולי, אבל חייבים לראות את כל התמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה מוגדלותדנית12/06/2008
שלום,
אני בת 27 ילדתי לפני כשנה, בריאה בד"כ.
במהלך ההריון התגלה נגיף CMV פעיל.
הבחנתי לפני מספר חודשים בבלוטות מוגדלות מתחת לבית השחי,
רופאת משפחה בדקה וטענה שזה כנראה מהגילוח, טופלתי במשחות,
בלוטה אחת נעלמה לגמרי שניה עדיין קיימת, המשכתי בבדיקות ורופא כירוג גילה בלוטה נוספת בצוואר.
בבדיקה שלי גילתי אח"כ בלוטות במשפעה משני הצדדים.
הרופא המליץ על בדיקות דם (לפי מה שראיתי די רגילות) והפנה להמטולוג.
לציין כי לפני מספר חודשים הייתה לי פטריה בנרתיק, וחלה ירידה מסויימת במשקל.
מה המלצתך לגבי בדיקות דם?
האם יש סיבה לדאגה?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות
ד''ר אשר וינדר16/06/2008בלוטות לימפה מוגדלות יכולות להיות ממיגוון סיבות. לכן, חשוב לבצע בדיקה גופנית טובה ויתכן גם בדיקות הדמייה. בדיקות הדם הן פחות חשובות במיקרים כאלה. בדיקות תקינות לא שוללים כל מיני מצבים. ממליץ לפנות לבדיקת המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם תת עוריים בידייםחנה11/06/2008
שלום רב, אני בת 59 (בריאה) סובלת מתופעה של שטפי דם תת עוריים בכפות ובאצבעות הידיים - בעיקר בזמן אחיזה של מוט מטאטא או מגב- ללא הפעלת מאמץ מיוחד , אני חשה צריבה קלה ולאחריו מופיע שטף הדם תת עורי המשאיר "סימן כחול" 1. האם יש קשר בין התופעה לשימוש באקטיבל? 2. על מה מלמדת תופעה זו? 3. האם דרושה התיחסות/התערבות רפאית? 4. אם כן אילו בדיקות יש לבצע? לתשובתך אודה, בברכה, חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם תת עוריים בידיים
ד''ר אשר וינדר16/06/2008כדאי מאוד להבדק, קודם כל, אצל רופא משפחה, אשר בוודאי יפנה אותך לבדיקות דם כמו ספירה ותפקודי קרישה. הסבירות שיש קשר לטיפול הורמונלי כמו אקטיבל היא קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לניו זילנד בהריוןלי11/06/2008
שלום,
אני מתכננת טיסה לניו זילנד בשב' 23-26 להריון!
האם מומלץ לקחת קלקסן כטיפול מונע להיווצרות קרישים?
האם יש סכנה להריון.עובר בטיסה כ"כ ארוכה (28 שב').
יש לציין כי ההריון תקין.
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לניו זילנד בהריון
ד''ר אשר וינדר16/06/2008הריון הוא מצב סיכון להופעת תרומבוזות וורידיות. טיסה ממושכת (מעל 6 שעות), גם היא מצב סיכון לתרומבוזות. לכן, השילוב של השניים עלול להיות בעייתי. אין באמת ידע בדוק מה הדרך הטובה ביותר במצבים כאלה. במידה ואין לך גורמי סיכון נוספים, אני ממליץ על חבישת גרביים אלסטיות מתאימות ולהסתובב לעיתים תכופות. במידה ויש גורמי סיכון נוספים או סיפור משפחתי של תרומבוזות, אני ממליץ להיוועץ פנים מול פנים עם המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיות לאחר הפלותיעלה11/06/2008
שלום רב,
לאחר 2 הפלות בחודש הרביעי שלוו בהמטומות נשלחתי כעת לביצוע בדיקות דם של קרישיות.
רציתי לשאול :
א. כמה זמן לאחר ההפלה ניתן לבצע את הבדיקות ולקבל תוצאות תקפות (רופא נשים אמר לי 4 שבועות, אחרים אמרו 6 או 8 שבועות לאחר ההפלה).
ב. אני נוטלת תוסף מזון של אומגה 3, כמה זמן לפני בדיקות הדם עלי להפסיק להשתמש בתוסף זה (הבנתי שיש לו השפעה מדללת דם)
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישיות לאחר הפלות
ד''ר אשר וינדר16/06/2008לאומגה אין השפעה על הדיקות. רצוי להמתין לביצוע הבדיקות 8-12 שבועות בגלל השינויים ההורמונליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישיותתקווה11/06/2008
בת 42.
לפני שנתים IUFD שבוע 28, ללא מימצאים פתולוגיים. מוגדר כ"לא מוסבר". כשההמטולוג קיבל את תוצאות בדיקת הקרישיות (תוצאות בהמשך), הוא ציין על גבי הטופס "ללא משמעות קלינית".
מנסה להרות. האם לדעתך יש ליטול קלקסן לאור התוצאות שלהלן? מאיזה שלב של הריון?
כל עיצה/דעה נוספת שלך תתקבל בברכה.
תודה מראש!
לציין שעתקתי לכאן רק את תוצאות "קרישה" משלל הבדיקות שביצעתי. אם יש צורך שאצרף תוצאות נוספות של אותו בירור, אנא בקש ואצרף.
PT (%) - 98
PT (Seconds) - 11
I.N.R - 1.07
PTT - 27
PTT Ratio - 1.04
Fibrinogen - 240.1
Antithrombin activity - 92
Protein S Free - 79
Protein c-Activity - 92
APCR (APC Resistance) - 2.67
Prothrombin 20210 - NORMAL
Lupus anticoagulant DRVVT - 1.33 (גבול העליון הנו 1.3)
Lupus anti coagulant APTT - 1.47
Cardiolipin IgG Ab - 7.5 GPL U/ml-שלילי: קטן מ -
Remark (Hypercoagulation)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות קרישיות
ד''ר אשר וינדר16/06/2008שאלה קשה! קשה-כי אין תשובה "נכונה". אני ממליץ לבצע שוב את המדדים השונים שבודקים קיום APLA (יש מדד שכלל לא נבדק אצלך) ולהגיע לפגישה פנים מול פנים עם הדוח הפתולוגי וחוות דעת מילדותית אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהטניה11/06/2008
דוקטור שלום רב,
מה השם הלועזי של קרישת דם שמופיע בבדיקות של דם ומה הנורמה של הקרישה
בתודה מראש טניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השם הלועזי של קרישת דם
ד''ר אשר וינדר11/06/2008אין בדיקה של קרישת דם. יש מספר בדיקות המלמדות על מרכיבים שונים של קרישה כגון: PLT, PT, ו- PTT. ויש גם בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרש דםא10/06/2008
שלום רב,
אני בהריון שבוע 38לפני כשבוע התחלתי להרגיש כאב ראש נקודתי בחלק האחורי של הראש. בנוסף האוזן הימנית כל הזמן סתומה ומידי פעם גם האוזן השמאלית. יש לי הירדמות בידיים כל הזמן.
הייתי אצל ניורולוג בקופה והיא אמרה שבדיקה גופנית בסדר. האם יכול להיות שמדובר בקרש דם?
הבנתי שאם כן אז מאוד מסוכן ללדת לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם
ד''ר אשר וינדר11/06/2008קשה לדעת מהי הבעייה לפי התאור שלך. אבל, מכיוון שהריון הוא מצב בעל סיכון לקרישהף אני ממליץ להבדק בהקדם על ידי הגיניקולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
א11/06/2008כמו שאמרתי נבדקתי על ידי ניורולוג הוא ביצע בדיקה גופנית ואמר שהיא תקינה. האם לפי בדיקה גופנית( רפלכסים וכו') אפשר לדעת האם יש אפשרות לקרישת דם?
או שהוא היה צריך לעשות עוד בדיקות נוספות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאחר הפלה חוו"דשרה09/06/2008
עברתי שתי הפלות האחרונה בחודש מרץ נשלחתי לעשות בדיקות קרישות להלן התוצאות:
ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
120- 50 % 90 PROT-S ANTIGEN (FREE
130.0- 70.0 % 127.9 PROTEIN C ACTIVITY
120- 80 % 104 ANTITHROMBIN-III
6.0- 1.9 2.6 APCR RATIO
35- 25 Sec 29 PTTFS
38.0- 26.0 Sec 29.6 PTT(FSL)
1.30- 0.80 1.02 PTT(FSL)/PTT(FS)
45- 30 Sec 42 LAC-SCREEN-RVVT
35- 27 Sec 33 LAC-CONFIRM-RVVT
1.40- 1.00 1.27 SCR RV/CONF RV
1.20- 0.90 1.04 PT-INR
12.3- 9.5 Sec 10.9 PT-SEC
100 - 70 % 92 PT %
33.0- 22.0 Sec 29.4 APTT-sec
10.00- 0.00 U/ml 7.60 ANTI CARDIOLIPIN IgG
7.00- 0.00 U/ml 6.40 ANTI CARDIOLIPIN IgM
5.00- 0.00 U/ml 5.10 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
5.00- 0.00 U/ml 68.00 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
לאחר כמעט חודש חזרתי על הדיקות שיצאו לא תקינות ואלו היו התוצאות:
5.00- 0.00 U/ml 3.70 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
5.00- 0.00 U/ml 66.00 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
אשמח לדעת האם לדעתך יש לבצע בדיקות נוספות וכן האם יש צורך בטיפול לפני/במהלך הריון
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאחר הפלה
ד''ר אשר וינדר11/06/2008יש בהחלט חריגות בבדיקות. כדי לדעת מה המשמעות של החריגות אני ממליץ לפנות ליעוץ מקיף אצלי או אצל כל המטולוג העוסק בקרישה. לפני יעות לא כדאי להכנס להריון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה לאחר הריון בסיכוןאילנה07/06/2008
שלום רב
ילדתי לפני כחודשיים בזירוז לאחר רעלת הריון עקב בעיה של קרישיות יתר.
קיבלתי טיפול תרופתי של פרסולט ודרלין לאחר הלידה ולחץ הדם ירד בהדרגה. הפסקתי בהתייעצות עם רופא את הכדורים.
לפני מספר ימים אושפזתי עקב בחילות והקאות בלתי פוסקות, כולל כאבי ראש קשים וסחרחורות. מזה שבוע לחץ הדם הוא 150/100. באשפוז לחץ הדם הגיע ל170/124.
בוצע CT תקין מלבד עיבוי רירית בסינוס מקסילרי (מה זה????)
בדיקות הדם תקינות.
כרגע מקבלת טיפול בנורווסק ובאספירין.
מה יכלה להיות הסיבה לאשפוז? האם לחץ דם של 150/100 יכול לגרום לכאלו תופעות?
האם יש קשר לקרישיות יתר ממנה אני סובלת?
תודה
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה לאחר הריון בסיכון
ד''ר אשר וינדר11/06/2008הסיבות לרעלת הריון הן רבות וכלל לא בטוח שיש קשר לבעייה בקרישת הדם. אני מציע לפנות לרופא המשפחה שיעשה ברור מעמיק מדוע יש לך ערכי לחץ דם מוגברים לאחר החידה, ואם יש צורך יתאים לך טיפול נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמאירה05/06/2008
שלום רב!. אני אחרי 3 הפלות כימיות בשבוע 6 להריון. עשיתי בדיקות דם שהמטולוג שלח אותי ורוב התוצאות היו בטווח. היו 3 בדיקות שחורגות מהטווח:
FSL (SECONDS - 35.8
LAC SCREENING - 46.4
LA RATIO DRVVT - 1.41.
כל שאר הבדיקות היו בטווח
PT- 93%
PTT - 29.5
האם אתה רואה איזושהי בעייתיות שיכולה לגרום להפלות לאור התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LA RATIO DRVVT
ד''ר אשר וינדר11/06/2008תשובה גבולית של הבדיקה בכותרת. ממליץ לפנות אלי או לכל המטולוג העוסק בקרישה כדי לבצע מספר בדיקות נוספות ולבצע הערכת מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות נוספות
מאירה11/06/2008ערכתי עוד בדיקות שהתוצאות הינן:
LAC SCREEN MIX 39.1 SEC
LAC CONF.MIX 34 SEC
LAC MIX RATIO 1.15 RATIO
התוצאה התקבלה לאחר תוספת פלזמה תקינה
fsl (seconds 35.8 sec
FSL RATIO 1.09
INR 1.04 RATIO
PTT 29.5 SEC
PT % 93%
PT SECONDS 11 SEC
ANTITHROBIN 110%
NORMAL RANGE 75-122% ACTIVITY
PROTEIN C 121.3%
NORMAL RANGE 69.1-134.1%
APCR 2.32 RATIO
NORMAL RANGE 2.18-3.38
FREE PROTEIN S 67.1%
ANTIPHOS . IGG 1.1
ANTIPHOS . IGA 2.84
ANTIPHOS . IGM 6.68
LAC SCREENING 46.4 SEC
LAC CONF. 32.8 SEC
NORMAL RANGE 30-38 SEC
LA RATIO DRVVT 1.41
HOMOCYSTEINE 8.25
HCG QUANT.S 55.28MIU/ML
האם הבדיקות האלו מספיקות על מנת לדעת אם יש בעייתיות וזו הסיבה להפלות החוזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)