פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• o.c.d
    אורח
    22/10/2009

האם טיפול ב-סי.בי.טי עשוי לסייע בהפרעות שינה. אני סובל מנדודי כרוניים בחודשים האחרונים בגלל המחלה. אני נאבק בקורי השינה ונשאר ער כל הלילה. אנא עזרתכם. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    o.c.d

הוספת תגובה

• o.c.d

ד''ר אירנה נתנאל
    22/10/2009

שלום לך,

לעיתים קרובות מאוד נדודי שינה מלוות הפרעות חרדה. טיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית-קוגניטיבית (CBT) בשילוב עם ביופידבק יכול מאוד לעזור לך להתמודד גם עם OCD ןגם עם הפרעת השינה.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לבדיקה פסיכיאטרית -חרדות\שינה
    1
    21/10/2009

אני בן 20 וסובל ממתח נפשי חרדות ונדודי שינה.

שני הדברים האלה קשורים זה בזה וזה התחיל לי לפני שנה + כשאיכות השינה שלי נפגעה לפתע והתחלתי להתעורר כמה פעמים במהלך השינה ולא הצלחתי להרדם בחזרה.

בהתחלה חשבתי שאלו מקרים בודדים אבל זה המשיך כל יום ועקב זה התפתחו לי חרדות בגלל מחשבות שאני יתעורר תמיד באמצע ולא יצליח להרדם שוב, מה שבאמת קרה בתקופה ההיא.

עכשיו שעברה כבר שנה מהמקרה ההוא זה ניהיה כרוני. אני סובל מלחץ נפשי שמחמיר מאוד לפני השינה (שהתהפכה לשעות לא נורמאליות, אני נרדם בבוקר וקם לקראת הערב) ויש הרבה מאוד מצבים שאני לא מצליח להרדם עקב חרדות ולחצים שגם בין היתר גורמים לי לדופק מהיר ולבעיות במערכת עיכול ובסוף יוצא שאיכשהו אני נרדם רק כעבור שעתיים שלוש וקם לאחר 5-6 שעות ולא מסוגל לתפקד בכלל.

במשך היום גם לאחר שינה של 7-8 שעות אני מרגיש שאני מתוח ושאין לי אנרגיה לשום דבר, וכשאני נזכר איך הייתי מרגיש פעם לפני כל הבלגן הזה אני ממש מזדעזע מאיך שמצבי הדרדר לזה והמצב שבו הייתי לפני 3-4 שנים מבחינה נפשית רחוק כל כך מהמצב היום.

עכשיו שאני כבר רגיל לשעות שינה האלה אני לא מצליח להפוך אותן ולא משנה מה אני מנסה, ניסיתי לא לישון כל היום וכל הלילה וכשהגיע לילה למחרת לא הצלחתי להרדם והחרדות רק התגברו עקב חוסר השינה שלי, אני בן אדם שחייב לישון טוב לפחות 8 שעות כדי לתפקד בכללי ואחרי נסיונות כאלה של לא ללכת לישון 24 זה רק מחמיר והופך ל38 שעות ללא שינה +חרדות ומתחים נפשים קשים שגורמים לי להרגיש חסר עונים ובנס איכשהו אני נרדם שוב רק בבוקר לאחר 34-38 שעות ללא שינה.

בעבר פניתי לרופא משפחה וסיפרתי לו פחות או יותר על המצב והוא רשם לי ALPROX וNERVEN DRAGEES וזה בכלל לא עזר, לא הרגשתי אפילו בשינוי קטן במצב ולכן לא המשכתי להשמתמש בזה.

עכשיו שהמצב ניהיה כבר בלתי נסבל החלטתי לפנות לפסיכיאטר למרות שאני ממש מפחד וחרד מלהכניס תרופות וחומרים כימים לגוף, אני מפחד שאני יפתח תלות לחומרים האלה או שהם רק יחמירו את מצבי. גם כל התגובות פה שקראתי על התרופות שנותנים שגורמות לנדודי שינה ותשישות רק הגבירו את החשש שלי, גם ככה איכות השינה שלי גרועה ביותר שרק מחמירה את החרדות והלחץ הנפשי, אם אני יקח תרופות זה רק יחמיר את המצב ואני מפחד שלא אוכל לישון כלל ולא יצליח לתפקד בגלל החוסר שינה ותופעות הלוואי החדשות שיכנסו לחיים גם אם החרדות יעלמו.

אני גר ברעננה וניסיתי ליצור קשר עם מרכז לבריאות הנפש בהרצליה ולא עונים לי שם לטלפון, יש לי 10 דקות מהבית ברחוב הנוטרים מרפאה פסיכיאטרית אבל הם אומרים שהשרות זה רק לחברי קופת חולים כללית ואני בלאומית.

התקשרתי לקופת חולים שלי כדי לברר איפה אפשר לעשות בדיקה\איבחון פסיכיאטרי והם אמרו שיש רק בת''א, פתח תקווה, בת ים ועוד כמה מקומות שממש לא קרובים אלי.
    האם תוכל לעזור לי ולכוון אותי למרכז פסיכיאטרי כלשהו? (לא פסיכיאטר פרטי) אני כבר די חסר עונים.

הוספת תגובה

• ממליצה...

אליה
    22/10/2009

היי, אני ממליצה על מרכז ד"ר טל, מרכז לבריאות הנפש הכולל בתוכו גם איבחונים פסיכיאטרים. בסוף ההודעה שלך ראיתי שאתה בקופ"ח לאומית, בגלל זה ספציפית על המרכז הזה אני ממליצה גם כי שירותיו מעולים(מובטח מניסיון) וגם יש להם השתתפות מקופ"ח לאומית. שיהיה בהצלחה!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רק כמה שאלות

1
    23/10/2009

אני מודה לך,אני ינסה לברר בהקדם, אני רק יכול לקוות שזה לא פסיכיאטרים פרטיים שלוקחים 600 שקל על בדיקה.

את יכולה לפרט יותר על המקום, איך זה עובד השיתוף פעולה הזה עם לאומית, כמה זה יכול לעלות ואיפה זה ממוקם אם את יודעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לתרופות נגד דיכאון!
    ........
    21/10/2009

שלום אני בן 17 וחצי כיתה י'ב!
    ואני בדיכאון כבר שנה ומשהו וחלטתי שאני רוצה לקחת תרופות נגד דיכאון!
    עכשיו רציתי לשאול אם התרופות ישפעו על דברים שאני רצה לעשות למשל על רישיון נהגיה צב"א דברים כאלה!

הוספת תגובה

• הודעה של: ........

ד''ר אלונה גוברמן
    27/10/2009

שלום. טיפול בנוגדי דיכאון הוא לא אינדיקציה לשלילת רשיון נהיגה.
    הייתי אומרת שהשלחות שליליות (בין היתר במישור הצבאי , מקצועינ )נוצרות במקרים של אי קבלת / אי לקיחת טיפול תרופתי במידה ויש צורך בכך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר תרופתי מפרימוניל לצפרלקס
    riki
    20/10/2009

שלום לד"ר

אני נוטלת הרבה שנים תרופה טרציקלית בשם פרימוניל, ניסיתי בעבר לעבור לתרופות אחרות
    ממשפחת SSRI אך לא עזרו ותמיד חזרתי לפרימוניל שהוא הכי עזר. כעת אני שוב בתקופה קשה והתרופה כבר לא כל כך יעילה.
    האם מעבר לצפרלקס יכול לעזור לי? למרות שכבר ניסתי לקחת כמה מאותה משפחה.
    עלי לציין שיש לי דכאון מגורי ועמיד.
    וכל שינוי תרופתי בשבילי זה רעידת אדמה
    בתודה מראש
    riki

הוספת תגובה

• שאלה

יוני
    21/10/2009

למה לא תנסי אולי תרופות ממשפחת SNRI בעצם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון מאוד

גיא
    28/10/2009

יש את הויפאקס למשל מקבוצת SNRI שפועלת על שני מנגנונים יחד (סרוטנין ונוירואדרנלין) ויש לה מעט מאוד תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר תרופתי מפרימוניל לצפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    27/10/2009

לריקי שלום.
    האם ניסית את כול המגוון הרחב של הטיפולים הקיימים לדיבאון עמיד? ECT (ניזי חשמל), TMS (גרייה מגנטית), שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT?
    מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
    אסציטאלופראם (ציפרלקס) היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
    בהשוואה לתרופות מקבוצת SSRI פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. נסבלה טוב יותר על-ידי המטופלים.
    אסציטאלופראם נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום.
    תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
    השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . ציפרלקס תרופה יעילה וטובה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מרמוטיב לרסיטל
    שמש
    20/10/2009

שלום
    שתיתי למשך תקופה של מספר חודשים רמוטיב , לפני כשלושה ימים נגמרה החבילה. אני מרגישה צורך לקחת משהו שיפיע יותר העקבות חוויה שעברתי ורציתי לעבור לרסיטל.
    השאלה אם יש צורך בתקופת ניקוי בין שי התרופות? או שזה בסדר לעבור ישירות לרסיטל?
    בעבר , לפני כארבעה חודשים עשיתי את המעבר הלון חזור. מרמוטיב לרסיטל ובחזרה .
    אודה על תשובתכם בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מרמוטיב לרסיטל

הוספת תגובה

• הודעה של: שמש

ד''ר אלונה גוברמן
    20/10/2009

לשמש שלום. אני מאוד ממליצה כל שינויים ומעברים לעסות בהתייעצות עם רופא מטפל. באופן כללי אפשר להתחיל חתי כדור רסיטל וכעבור 4 ימים לעבור לכדור שלם ללא צורך בתקופת ניקוי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    קרן
    20/10/2009

שלום,

התחלתי טיפול בציפרלקס לפני 5 ימים, במינון של חצי כדור (5 מ"ג), כרגע ללא תופעות לוואי משמעותיות, חוץ מסחרחורת קלה לעיתים או קושי לישון בלילה.

בעוד כיומיים אני אמורה לעלות לכדור שלם (10 מ"ג).

שאלתי היא, האם צפויות לי תופעות לוואי שונות מאלו שחשתי עד כה בעקבות העלאת המינון?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    20/10/2009

שלום. השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות .
    תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום וברכה
    ליאור
    20/10/2009

אני בן 19 ולפני שנה וחצי נכנסתי לדיכאון וחרדות שעד היום לא נגמרו עם עליות ממש קטנות ובעיקר ירידות , אין לי סיפוק משום דבר שאני עושה ואני מרגיש ריקנות ובדידות איומה עכשו אני נמצא בחו"ל וממש לא יודע מה לעשות , איך אני יכול לדעת במה כדאי לי לעבוד? כי אני מעוניין לעבוד אבל אני לא יודע מה יביא לי סיפוק ומה יגרום לי להרגיש יותר טוב עם עצמי במקום לא לעשות כלום ולהרגיש רע כל הזמן , אשמח לקבל עזרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום וברכה

הוספת תגובה

• הודעה של: ליאור

ד''ר אלונה גוברמן
    20/10/2009

לליאור שלום. כדי להבין ממה אתה סובל נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לתת אבחנה. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתיעצות עם איש מקצוע,לדבר עם חברים, קריבים וכוי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה ופאניקה
    חיה
    20/10/2009

שלום,
    לפני כשנה אובחנתי לאחר 3 פעמים יום אחרי יום במיון כסובלת מהתקפי חרדה ופאניקה.
    לא הרגשתי דפיקות לב,זיעה סחרחורות וכל הדברים שאני קוראת עליהם במשך שנה.
    מה שאני מרגישה זה הרגשה ביד ימין לפעמים גם שמאל וחצי פנים רדומות שאני אומרת רדומות אני מתכוונת שאני מסוגלת להזיז את היד ומרגישה את הפנים אך הרגשה מוזרה.
    עשעתי סי.טי מוח ללא חומר ניגוד ולא מצאו כלום.
    אני נוטלת בשנה האחרונה 10 מ"ג ציפרלקס ומיום כיפור האחרון הכל חזר פחד אינסופי שאני עומדת למות כמובן שגם בשנה שחלפה תמיד פחדתי למות.
    לאחרונה שוב אני מרגישה את היד ואת הפנים,בקיצור עברתי המון רופאים ופסיכיאטרים ולא ממש קיבלתי תשובות שברורות לי.
    לאחרונה קבעתי תור אצל נוירולוג בכיר בהדסה עין כרם אולי הוא יציל אותי ויענה לי על השאלות המטרידות אותי יום יום.
    ניגשתי שוב השבוע לבית חולים ושם אמרו לי עוד הפעם לעבור סיטי מוח אך הפעם עם חומר ניגוד.
    מה ההבדל בין סיטי עם חומר ניגוד לבין סיטי בלי חומר ניגוד? האם זה לא מסוכן לעבור אחרי שנה שוב סיטי מוח?
    האם שמעתם כבר על התופעות שאני מרגישה ביד ופנים?
    יש לציין שיש ימים או חודשים טובים ויש חודשים שאין לי חיים נורמאליים.

מה עושים?
    תענו לי בבקשה על השאלות אולי סוףסוף אוכל למצוא פתרון ולהיות רגועה שאין לי כלום.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה ופאניקה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה ופאניקה

ד''ר אירנה נתנאל
    20/10/2009

חיה שלום,

תופעות שאת מתארת אופייניות להתקפי חרדה ופאניקה. במצב כזה ביצוע בדיקות רפואיות מחזק ומנציח את ההפרעה. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם המצב היא שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון קשה המופיע בערך כל 5 שנים
    אביב
    19/10/2009

שלום.
    אשה שיש לה בערך כל 5 שנים דיכאון קשה מאוד, הנמשך כחצי שנה וחולף מעצמו (לאחרונה יתכן שההפרשים בין הדכאונות התקצרו).
    היתה כבר אצל כמה פסיכיאטרים, והתרופות הקטינו במעט את הסבל שהיא מגדירה כ"שריפה", וסייעו לשינה, אך לא עזרו לצאת מהדיכאון האיום. רוב הפסיכיאטרים אמרו לה שאין להם יותר מה לעזור לה, למעט הפסיכיאטר האחרון שלא התייאש ומנסה תרופה אחרי תרופה אך ללא הועיל.
    לקחה כבר פרוזאק אפיקסור סרוקסט טגרטול סרוקאל,זיפרקסה וזייבן (ונראה לה שגם ליתיום). יש במשפחה עוד מקרי דיכאון, אבל לא באופן מחזורי כזה.
    מה ניתן לעשות? האם מכות חשמל? שאלתי היא לא רק איך היא תצא מהדיכאון הנוכחי, אלא איך למנוע את הדיכאון המחריד הבא?!

הוספת תגובה

• הודעה של: אביב

ד''ר אלונה גוברמן
    20/10/2009

לאביב שלום. צר לי על רגשתך. האם ניסית טיפול בCBT ?
    .מומלץ לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
    טיפול בנזעי חשמל (ECT) נחשב עד היום הכי יעיל במצבים של דיכאון עמיד ומתמשך. בישראל הוא מתבצע כמעט תמיד במסגרת אישפוזית . צריך לקחת בחשבון שטיפול ב ect יכול לתת הפרעות בזיכרון ולעקוב במהלך הטיפול על שינויים בזיכרון. ברוב המצבים הזיכרון חוזר אך לפעמים יש גם פגיעות בלתי הפיכות.
    אני ממליצה לך לשוחח על זה עם הרופא המטפל.
    ניתן לשקול טיפול ב TMS, גרייה מגנטית למוח, שיכולה לעזור גם לדיכאון עמיד מבלי לגרום להפרעות בזיכרון. אך טיפול זה מתבצע רק במסגרת מחקרית במספר בתי חולים פסיכיאטריים או באופן פרטי פרטית במיינד קליניק.
    מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד לתרופות ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
    תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ואוכל מבושל עם יין
    אנה
    18/10/2009

שלום, אני מטופלת מס' חודשים בציפרלקס 20 ליום, כנגד חרדות. הטיפול יעיל ומוצלח. הפסיכיאטר הנחה אותי להמנע כליל מאלכוהול ואין לי בעיה עם זה. הבעיה מתחילה כאשר מדובר על מאכלים שמשתמשים בבישולם באלכוהול מסוגים שונים. ידוע לי שאלכוהול מתנדך בבישול. האם עלי לדקדק בבחינת מאכלים גם כן, או שמה שימוש באלכוהול בבישול אינו בעייתי בשימוש בציפרלקס?
    תודה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ואוכל מבושל עם יין

ד''ר אירנה נתנאל
    19/10/2009

אני שלום,

שימוש באלכוהול בבישול אינו בעייתי בשימוש בציפרלקס!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון חוזר
    עידו
    18/10/2009

שלום לכם ותודה רבה על העזרה,לפני כשנה סיימתי תקופת דכאון של שנה וכעת,דוקא ביום הראשון ללימודים(אקדמיה)זה שוב חוזר אלי-אין לי חשק לכלום,שלא לדבר על ללכת ללמוד (הכל כבר היה מסודר-מעונות,מלגה,מערכת שעות),לפני כשבוע הייתי אדם מלא אמביציה ורצון להצליח וכעת נעשיתי אדיש,לא בא לי לצאת,לא בא לי לאכול,והנה,שוב נדפקה לי שנת לימודים,זה הכי הרבה כואב לי,מי שעבר את זה יודע שכל דבר פשוט עכשיו נראה כמו הר,הקטע שאצלי זה כבר דכאון חוזר-האם הוא אמור לעבור יותר מהר או יותר לאט? תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון חוזר

הוספת תגובה

• הודעה של: עידו

ד''ר אלונה גוברמן
    20/10/2009

לעידו שלום. מאוד קשה לאבחן דרך הפורום. אני ממליצה לפנות להתייעצות פסיכיאטרית .
    שינויים בחיים (התחלת שנת לימודים) לעיתים קרובות מאוד מעוררים תחושות של לחץ, חרדה ולהופעת דיכאון. תגובות אלו הן טבעיות וניתן להתגבר עליהן. לא כדאי להיכנע ללחץ, חרדה ודיכאון. תמשיך בדרכך,
    עם הזמן ותמיכה מתגברים על הקשיים ובסופו של דבר מתרגלים. כדאי לגוון את השגרה בחוויות נעימות גם אם לפעמים ללא חשק. כיוון שחלק גדול בתחושות הלא נעימות נובע ממחשבות ומהשיחות הפנימיות שלך עם עצמך כדאי לעשות ניתוח למחשבות שעוברות בראש.
    אני מאוד ממליצה על טיפול קוגניטיבי קצר וממוקד. במהלך הטיפול תרכש מיומנויות לאזן מחשבות ובעקבות זה הרגשתך תשתפר.
    תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות, בכי ודיכאון
    איילת
    18/10/2009

שלום
    אני בת 26, במשך 3 שנים נטלתי רסיטל (20 מ"ג) שעזר לי מאוד בתקופות דיכאון עייפות וחוסר ריכוז. שילבתי טיפול פסיכולוגי אבל לא ברצף...
    לאחרונה אני נמצאת במערכת יחסים חדשה - דבר שמכניס הרבה חרדה מחדש בחיי. בן הזוג שלי סובל מכך שאני בוכה כל הזמן מרוב שאני לא מסוגלת לדבר איתו על הדברים שמטרידים אותי- והכל יוצא בבכי. לאחרונה כל דבר פוגע בי יתר על המידה והחרדות שלי גוברות עד לרמה שאני לא מצליחה להתרכז בשום דבר והקשרים החברתיים שלי ממש הצטמצמו לכמעט כלום.
    דיברתי היום עם רופא משפחה שהמליץ לי לעבור לציפרלקס. האם התרופה הזו יכולה לעזור לי יותר?
    אני פשוט כל הזמן בוכה ,עצבנית ורגישה, כל דבר קטן מלחיץ אותי עד לרמות של אי-תפקוד ומרגישה שאני הורסת כל חלקה טובה בחיי.

זקוקה לעזרתכם
    תודה
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות, בכי ודיכאון

הוספת תגובה

• הודעה של: איילת

ד''ר אלונה גוברמן
    20/10/2009

לאיילת שלום. ציפרלקס- היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
    בהשוואה לתרופות מקבוצת SSRI פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. נסבלה טוב יותר על-ידי המטופלים.
    אסציטאלופראם נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום.
    השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . תרופה טובה ויעילה.
    עם הזמן ותמיכה (טיפול תרופתי ופסיכותרפיה) מתגברים על הקשיים ובסופו של דבר מתרגלים. תשתדלי עוד כאן לגוון את השגרה בחוויות נעימות גם אם לפעמים ללא חשק. כיוון שחלק גדול בתחושות הלא נעימות נובע ממחשבות ומהשיחות הפנימיות שלך עם עצמך כדאי לעשות ניתוח למחשבות שעוברות בראש. מענה מצויין לתהליך זה יכול לתת טיפול קוגניטיבי קצר וממוקד. במהלך הטיפול תרכשי מיומנויות לאזן מחשבות ובעקבות זה הרגשתך תשתפר.
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשמים
    אני
    17/10/2009

שלום. אני אחות מוסמכת , בת 30. עובדת במשרד הבריאות.
    בעקבות מות הוריי לאחרונה התחלתי לקחת טיפול בציפרלקס. קיבלתי מרשם לציפרלקס מפסיכיאטר פרטי. בינתיים יש לי את הכדורים מדוגמיות שקיבלתי . השאלה היא אם אפנה לרופאת המשפחה שלי ואקבל מרשם דרך הקופה (קופ"ח כללית) האם אז יכול להתקבל המידע הזה במקום עבודתי? האם ישנו דיווח כלשהו? אני לא רוצה שידעו בעבודה על הטיפול בציפרלקס. הבנתי שלקנות את הכדורים באופן פרטי זה יקר ואני לא יכולה להרשות לעצמי. אציין כי אני מתפקדת כרגיל ואף אחד בינתיים לא יודע כלום.

לקביעת תור
    סגירה
    מרשמים

הוספת תגובה

• הודעה של: אני

ד''ר אלונה גוברמן
    17/10/2009

שלום.הרופא משפחה לא מעביר אינפורמציה למקום עבודה או לגורמים אחרים ללא אישור שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אני
    17/10/2009

תודה על התשובה.
    לפני כ-6 שנים כאשר התחלתי לעבוד במשרד הבריאות חתמתי על ויתור סודיות רפואית.
    האם בעקבות חתימתי זו, המידע החדש על הטיפול בציפרלקס יכול לעבור למקום עבודתי?
    ושאלה נוספת:
    האם כאשר אפנה להתייעצות רופא מקצועי אחר לדוגמא רופא עור- האם המידע על ציפרלקס עובר במחשב?
    דרך קופ"ח אפשר לקבל 3 התייעצויות מומחים בשנה- האם המידע שהייתי בהתייעצות כזו אצל רופא פסיכיאטרי עובר במחשב וכאשר אפנה לרופא אחר הוא ידע שהייתי בהתייעצות פסיכיאטרית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

אני
    18/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון עמיד
    עירית מרקוביץ
    17/10/2009

מה המשמעות של דיכאון עמיד? האם
    זה אומר שזה לא יעבור כל חיי? ובכלל האם יש מישהו שחווה דיכאון או חרדה שמציקים לאורך כל היום כולו ללא הפסקה לטווח זמן של שנתיים ומעלה?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון עמיד

הוספת תגובה

• הודעה של: עירית מרקוביץ

ד''ר אלונה גוברמן
    17/10/2009

לעירית שלום. דכאון עמיד לטיפול תרופתי הינו בעיה קשה ושכיחה.
    מבין חולי הדיכאון המג'ורי נחשבים 30% לחולים עמידים לטיפול תרופתי, אשר נכללים בקבוצת
    TRD-Treatment Resistant Depression,
    קיימים טיפולים לא תרופתיים- כמו גרייה מגנטית ,טיפול בחשמל ,תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT שמאוד יכולים לעזור לדיכאון עמיד .
    אצלינו בקליניקה עובד צוות רב מקצועי ומנוסה שמצליחים לעזור ולהוציא אנשים שסבלו מדיכאון עמיד. שילובים תרופתיים נכונים, ניסיון של אנשים, תרפיה אישית, TMS וכו' תורמים להצלחה הטיפולית.למרות הקושי והסבל צריך להמשיך לנסות. לא להתייאש!

מידע נוסף על טיפול בדיכאון עמיד ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148

על דיכאון ודיכאון עמיד בכתבות של BeoK
    אשמח לענות על שאלתך נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לרסיטל
    אריאל
    16/10/2009

שלום, שמי אריאל אני חייל כבן 20 אני סובל מהתקפי חרדה ומדיכאון קל זה מספר חודשים, ניפגשתי עם פסיכאטר והוא המליץ לי להתחיל עם "רסיטל".
    לפני כשבוע התחלתי לקחת את הכדור אבל הבעיה היא שאני סובל מבעיה שינה שניקראת "פאזת השינה הדחויה" זאת אומרת שהשעון הביולוגי שלי לא מסודר ואינני מצליח לישון בלילות ואני לוקח את הכדור רק בשעות הצהריים כשאני קם למרות שהפסיכיאטר הגדיר לי לקחת את הכדור בבוקר.
    אני מנסה לתפוס אותו כבר כמה ימים אבל אינני מצליח אז פניתי לפורום זה בציפייה לקבל תשובה.
    האם זה בסדר לקחת את הכדור בצהריים שזה בעצם ה"בוקר" שלי או שעדיף לקחת אותו בבוקר לפני שאני נירדם ?! אשמח לקבל תשובה במהרבה .
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לרסיטל

הוספת תגובה

• הודעה של: אריאל

ד''ר אלונה גוברמן
    17/10/2009

לאריאל שלום. אתה יכול לקחת את הכדור בשעות הצהריים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אריאל
    18/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה