מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילת טיפול במירוניתי13/08/2009
שלום,
האם מירו היא תרופה שצריך לקחת ביום או בלילה?
אני מחליפה תרופה בהמלצת רופא המשפחה, ואת התרופה הקודמת לקחתי בבוקר, כי היתה לה השפעה מעוררת ואני נוטה לעייפות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת טיפול במירו
ד''ר אירנה נתנאל13/08/2009טלי שלום,
מירו נוטלים בלילה לפני שינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות בעקבות מירו
ניתי15/08/2009תודה, מזל שלא לקחתי ביום, כי לא הייתי מתפקדת..
לקחתי פעם ראשונה אתמול בערב, וכעבור כחצי שעה התחלתי להרגיש עייפות קיצונית וסחרחורת. כנראה בגלל שישנתי בצהריים לא נרדמתי, אבל הייתי מאוד עייפה ולא יכולתי לתפקד. כך גם ביום שלמחרת. כמה זמן המירו אמור להשפיע? לקחתי רק חצי..
האם להמשיך? חייבת להיות ערנית במהלך היום וחוששת לאיכות התפקוד שלי.
אודה להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יו-יורעות12/08/2009
התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג לפני שבוע בדיוק עקב חרדה ודיכאון. אני בת 27. ביום השני הרגשתי טוב בערב. ואח"כ עברו עליי ימים קשים, בעיקר הבקרים הם הכי קשים מהבחינה הדכאונית (אין לי כוח לצאת מהמיטה,וגם שם המרגש רע,אבל רע במיעוטו)ואז התחלתי לראות שיפור מיום ליום.ביום השלישי כבר יכולתי לתפקד מהשעה 5, אחר כך 4 וכו'. אתמול הרגשתי ממש טוב, ממש כמו בימים שלפני (לא מזמן) חשבתי שהנה הציפרלקס עושה את עבודתו. והיום? המרגש גרוע ממש כמו לפני שבוע... אני מיואשת.... אני יודעת שזה אמור לקחת זמן,אבל למה יום טוב ויום לא? אולי זאת לא התרופה בשבילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רעות
ד''ר אלונה גוברמן12/08/2009שלום לך. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . ציפרלקס כדור מצויין מאוד יעיל. בכל החלמה קיימים עליות וירידות -זה דבק טיבעי. יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה. חשוב להיות במעקב של רופא מטפל.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליו-יו שלום
16/08/2009עליך להמשיך ולנסות להתגבר על הדיכאון. שטיפול בדיכאון כולל חלק ביולוגי וחלק פסיכולוגי. על החלק הפסיכולוגי אפשר לעזור על ידי הזרמה רצונית של מחשבות מאזנות, של תכנון
היום, כך שלו נותנים לחשיבה השלילית, הפסימית, ה כ"כ אופיינית לדיכאון למשוך אותנו יותר מידי כלפי מאטה. אפשר גם לעלות את מינון הצ'פרלקס. תצליחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלתנירה12/08/2009אני מאד מבולבלת, סובלת מחרדת נהיגה ומחרדה חברתית מצב לא קל בבית ועם עצמי לא בטוחה אולי כל הבעיות בעצם נובעות מהפרעות קשב וריכז , אני בת 58.
פניתי לטיפול קוגנטיבי אני נמצאת כבר כשלושה חודשים בטיפול וכלום לא זז, המטפלת מטפלת בשיטת המיינדפולנס כלומר מדיטציות וטוענת שהתשובות צריכות לבוא מתוכי ואני עדיין לא מצליחה אני מבולבלת ולא יודעת לאן לפנות, האם אולי קודם לאבחון קשב וריכוז או לטיפול אחר אשמח להדרכה ולסדר בבלבול שלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבולבלת
ד''ר אלונה גוברמן12/08/2009שלום לך. כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך. אני מציעה להתייעץ עם מטפלת שלך או לפנות להתייעצות פסיכיאטרי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר מיון פסיכאטריחסוי12/08/2009שלום.
שמעתי שיש כזה דבר - חדר מיון פסיכאטרי. אם כן היכן הוא קיים?
שאלה נוספת- האם יש אתר אינטרנט שמרכז את כל הפסיכאטרים שיש להם רישיון?
( המטרה היא לקבל תרופה נגד דיכאון ולהימנע מללכת לשרלטנים... )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחדר מיון פסיכאטרי
ד''ר אלונה גוברמן12/08/2009שלום לך. חדר מיון פסיכיאטרי קיים בכל בית חולים פסיכיאטרי וגם בכל בית חולים כללי נמצא כונן פסיכיאטר.
בכל אתר של בריאות הנפש קיימת רשימה של פסיכיאטרים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה דיכאון אחרי לידה??אמא12/08/2009שלום לכם..
ילדתי לפני חודשיים וחצי, מאוד שמחתי והתלהבתי מהשלב החדש עד לפני שלושה שבועות.. חוויתי אכזבה מאוד גדולה מבעלי כך שתמיד הבטיח לי לעזור לי אחרי הלידה ופתאום גיליתי שאני לבד.. לפני שלושה שבועות התחלתי להרגיש שאני לבד, מטפלת בילד שלנו לבד 24 שעות, 7 ימים בשבוע! יש לציין שאני אישה מאוד פעילה (לפני הלידה)- עבדתי הרבה וביליתי מאוד..
אני חושבת על האכזבה שלי עם כאב משהו כמו 5 שעות במהלך היום (לא רצוף) ואז מתחילה לבכות! הרבה!, קיימת אצלי תנודתיות בחשק שלי לשחק ולטפל בבן שלי, מרגישה מאוד עצוב לי בלב.. למרות שאני בן אדם שמח בד"כ. חשבתי כמה פעמים שעדיף לי להיות לבד או שהייתי מעדיפה למות מלהרגיש כך.. לא חשבתי על התאבדות. כבר שבוע שמתי לב שתגובתי הרגשית מאוד מוגזמת ואני לא מצליחה לשלוט במחשבות או ברגשות שלי למרות שקיבלתי הסברים על "הנטישה" ואני רואה שכל הסובבים אותי רוצים לפצות אותי על התקופה הקשה שהתמודדתי בה לבד.. יכול להיות שזה דגאון? או התחלה של דיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: אמא
ד''ר אלונה גוברמן12/08/2009לום לך. מזל טוב להולדת התינוק!
כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך. דיכאון אחרי לידה הינה תופעה שכיחה יחסית אשר דורשת טיפול. נשים רבות מתנסות בדיכאון שלאחר הלידה. אני מאוד ממליצה ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר בהקדם לאבחון והמלצה על טיפול. את מוזמנת לפנות לאחד המומחים במיינד קליניק .
תרגישי טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון מומלץ סרנדהדני11/08/2009רציתי לדעת מהו המינון המומלץ לטיפול בסרנדה. חלק המליצו על 50 מ"ג וחלק 100 מ"ג וראיתי בפורומים גם יותר. האם ישנו מינון מומלץ ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמינון מומלץ סרנדה
ד''ר אלונה גוברמן11/08/2009לדני שלום. המינון של סרנדה 50 מג' עד 200 מג'.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת מינון בסרנדה
אסתי א07/07/2010בני מקבל סרנדה לטיפול בחרדות במשך חודשיים וחצי במינון של כדור ליום,
שאלתי : מה הקצב הנכון לרדת במינון כדי להפסיק את השימוש בכדור .
מצפה דחוף לתשובה,
תודה , אסתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אסתי א
ד''ר אלונה גוברמן08/07/2010שלום.
צריך לרדת מ התרופה מאוד לעת. עדיף לרדת חצי כדור כל שבוע. צריך לקחת בחשבון שלפעמים מחלת החרדה חוזרת והסימפטומים הם תוצאה מהחרדה ולא מהפסקת התרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפטומים של חרדהקרן11/08/2009שלום רב,
מזה כ- 9 חודשים אני נוטלת כדורי רמוטיב אשר קיבלתי מהפסיכיאטר שלי לאחר מספר התקפי חרדה שחוויתי.
באופן כללי אני מרגישה בסדר, ישנם ימים טובים מאד וישנם כאלו שגם לא. עדיין אני מרגישה סימפטומים של חרדה בימים מסוימים כמו תחושת סחרור קלה, ראש כבד, רעידות באיזור הבטן, חולשה, בחילות.
האם ייתכן שאחרי תקופה די ארוכה של שימוש בכדורים עדיין הגוף מייצר סימפטומים שונים, באים והולכים, של חרדה? האם כל הסימפטומים הללו מתאימים לתיאור של חרדה?
תודה רבה,
קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: קרן
ד''ר אלונה גוברמן11/08/2009לקרן שלום. בסימטומים שאת מתארת מתאימים לתיאור של חרדה. התקף חרדה מתבטא בסימפטומים גופניים של קוצר נשימה, דפיקות לב מואצות, נימול בידיים / רגליים, סחרחורת, גלי חום/קור, כאבי בטן, לחץ בחזה ועוד. סימפטומים אלה יכולים להיות מאוד מפחידים וממש לא נעימים אבל הם כלל לא מסוכנים. נדמה לך שאת הולכת לקבל התקף לב או להתעלף אבל אף פעם ולאף אחד זה מעולם לא קרה. התקפי חרדה מפחידים מאוד אבל הם ממש לא מסוכנים. לחשבות שעוברות בראש ולהתנהגויות שלך יש תרומה מאוד משמעותית "לתדלק" את ההתקף.
לכן, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) ושילוב תרופתימאוד יעילים בהתמודדות עם התקפי חרדה. זהו טיפול קצר, ממוקד ולא יקר יחסית.
תתייעצי עם מטפל שלך על המשך נטילת של רמוטיב.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפסיק לעשן?רעות11/08/2009אני בת 27, סטודנטית ואובחנה אצלי הפרעת חרדה עם דיכאון. התחלתי לקחת ציפרלקס לפי חוות דעתה של הפסיכיאטרית, אני נוטלת את התרופה כבר 6 ימים ואני כבר מרגישה בשיפור ניכר וכמעט ללא תופעות לוואי. בכוונתי להתחיל גם טיפול התנהגותי-קוגנטיבי מיד עם התחזקותי הנפשית והפיזית. לפני האבחנה (לפני שבועיים) כשחיי נעו עוד על מסלולם התקין תכננתי להפסיק לעשן וכעת אחרי שעברתי את הימים הראשונים הקשים בהם עוד לא הרגשתי את השפעת התרופה אני עדיין רוצה להפסיק. האם זהו הזמן הנכון?
האם הפסקת עישון תגביר את הדיכאון? או שזה בדיוק הזמן הנכון, עקב נטילת התרופה?
האם ניקוטין עובד באותו מנגנון במוח? על סרוטונין או מסלול אחר שישפיע על מצבי?
האם להפסיק בבת אחת? ( אני מעשנת חצי קופסא ביום) או בהדרגתיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: רעות
ד''ר אלונה גוברמן11/08/2009לרעות שלום.
עישון של סיגריות לא פוגע בפעילות של המוח כמו סמים אבל יש לזה מכיר בעניין הבריאות ולפעמים גם מזרז את פירוק התרופות בכבד. עישון גורם לאנזימים של הכבד לפרק תרופות בצורה שונה. הפסקת עישון יכולה לגרום לשינויים זמניים במצב הרוח. כדי להפסיק בהדרגה.
חשוב להמשיך את הפסיכותרפיה ולהיות במעקב פסיכיאטרי.
בנוסף, את מוזמנת לפנות לפורום התמכרות, התמכרויות.
בהצלחה,
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפלקס, אלפרליד ותופעות הלוואיטל11/08/2009בת 25 לאחרונה אני סובלת מחרדות ומתח נפשי בצורה קיצונית אשר אינה מאפשרת לי לתפקד כראוי, התחושה הכללית מלווה בהפרעות פיזיות עזות של מועקה תמידית, בחילה קשה עד לכדי עוויתות וכאבי בטן. רופא המשפחה רשם טיפול בציפלקס, עשרה ימים ראשונים חצי טבליה ואח"כ טבליה שלמה, בנוסף, רשם גם אלפרליד 0.25אותה נאמר לי לקחת בזמן התקף. לאחר חיפוש ברשת אודות התרופות הנ"ל נתקפתי בלבול. לא נטלתי תרופות נוגדות דיכאון בעבר, חוסר המנוחה, הדיכאון והמתח מלווים אותי יום ביומו מזה תקופה ארוכה, כיצד אדע להתייחס לתופעות הלוואי באם יהיו כאשר אני כבר סובלת מהן?? האם בטוח ליטול את שתי התרופות במקביל? האם בטוח ליטול נורופן לשיכוח כאבי ראש במקביל? נורא מלחיץ אותי שקיימת סבירות שהתרופה תפעל בדיוק ההפך בתחילת הטיפול, נאמר לי ע"י הרוקח וכמובן בעלון לצרכן כי בתחילת הטיפול בציפלקס אני עלולה לסבול מדיכאון וחרדה...ולמעשה כל אותם דברים אשר אני מעוניינת לטפל בהם ומטרידים אותי.
כמה אירוני, אני חרדה להתחיל ליטול את התרופה/ות. כבר יומיים שהנושא מעיק עליי, בנוסף לתחושה הכללית שלא השתפרה ולא קיבלה טיפול. אני אובדת עצות.מה לעשות????
מקווה להיענות מהירה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפלקס, אלפרליד ותופעות הלוואי
ד''ר אלונה גוברמן11/08/2009לטל שלום. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . ציפרלקס כדור מצויין מאוד יעיל. יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה.
אלפרליד (קסנקס )שייך לקבוצת תרופות הידועות בשם בנזודיאזפינים, המשמשות בעיקר לטיפול בחרדה ובנדודי שינה. השילוב של תרופה נגד דיכאון וכדור הרגעה מאוד נפוץ וגם מאוד יעיל. יש צורך להיות ערים לצורך להפחית את התרופה כאשר מתחיל שיפור במצב עם לוקחים אותה על בסיס קבוע. הדרך להימע מלהתמכר היא לא לעלות את המינון אלה בהתייעצות עם רופא ולהשאר במינונים נמוכים ולפרקי זמן קצובים.
בנוסף, הייתי מציעה לך לעבוד טיפול קוגניטיבי - התנהגותי (קבוצתי או אישי) בדיכאון וחרדה כדי לרכוש כלים של שליטה בדיכאון וחרדות שיעזרו לך לטווח ארוך במידה ושוב תחליטי להפסיק כדורים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון שלא נגמרידיה ס.09/08/2009שלום רב,
מזה שנים שאני סובלת מחרדה ,לאחרונה מתלווה לזה דיכאון ותחושות קשות של יגון.
טופלתי במשך שנים בסרוקסט בהצלחה רבה בשל ,ההשמנה ממנה סבלתי כתוצאה מהכדור הועברתי לפני חצי שנה לוויפאקס 225 מ' לצערי ,עד היום הדיכאון לא חלף לגמרי .
י האם אפשר לשלב סרוקסט שכה עזר לי עם הוויאפקס.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: ידיה ס.
ד''ר אלונה גוברמן10/08/2009שלום לך.
השמנה עם סרוקסט הינה תופעת לוואי ידועה. לא קורא לכל האנשים אבל כ 10-20% מהנוטלים את הרופא באופן קבוע עולים בין 7-10 קילו במהלך השנה. תופעה זו רשומה באלון לחולה.
שילוב של תרופות (סרוקסט וויאפקס ) הגורמות לעלייה בפעילות הסרוטונרגית בגוף מגביר את הסיכון לתסמונת סרוטונין (serotonin syndrome), תופעת לוואי נדירה אך מסוכנת, שסימניה: ריגוש יתר, אטקסיה, קצב לב מהיר, יתר לחץ דם, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עצבנות, כאבי בטן, קוצר נשימה, איבוד הכרה. מומלץ להימנע משילוב זה עד כמה שניתן. לאחר הפסקת הטיפול באחת התרופות יש לאפשר "תקופת התנקות" עד לתחילת הטיפול בתרופה אחרת.
אני נותנת לך מידע נוסף על טיפול בדיכאון ניתן לקרוא בכתבות: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול ועקצוציםרעות09/08/2009כבר שבועיים שאני מרגישה תחושה של מבט בוהה או blank stare בנוסף גם תחושת נימול/עקצוץ בפנים. אני גם לא מצליחה להירדם, ואם אני כבר נירדמת אז זה לזמנים קצרים, לבסוף כל פעילות נראית לי מעייפת. האם זה דיכאון? נוירולוגי? במיוחד מפריע לי המבט הבוהה... האם מבט בוהה הוא תסמין של דיכאון ? חרדה?? קשה לי להתרכז בדברים, ואני סטודנטית אז אני מפחדת מהמצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנימול ועקצוצים
ד''ר אירנה נתנאל10/08/2009שלום לך,
תופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לחרדה, לחץ, מתח או התרגשות ומופיעות לאחר אירוע או אירועים מלחיצים או מרגשים. תופעות אלו מאוד לא נעימות, לעיתים מאוד מפחידות אך כלל לא מסוכנות. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול לעזור בהתמודדות יעילה עם הסימפטומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלונה...שיר09/08/2009היי זו שיר..
רציתי להתייעץ איתך, התחלתי כדור לוסטרל ביום רביעי בשילוב עם ציפרלקס. שניים וחצי ציפרלקס וחצי לוסטרל. יום חמישי התחלתי להרגיש מן שינוי...פתאום היה לי מצב רוח, אני מרגישה יותר טוב המצב רוח עלה...החרדות החלו להיעלם ואני פחות חוששת מהם. למרות שהיה לי מעט דכדוך אתמול וקצת היום אבל הרבה פחות מתמיד... (להזכירך..לקחתי ציפרלקס במשך שנתיים עד שהוא הפסיק להשפיע ולפני חודשיים העלתי לשני כדורים ולפני שלושה שבועות לשלושה כדורים). יכול להיות שהלוסטרל התחיל להשפיע אחרי יום אחד בלבד? יש סיכוי שרק עכשיו הציפרלקס משפיע? אני כ"כ בדילמה עכשיו שאני לא יודעת מה גרם לשינוי הזה. התייעצתי עם הפסיכיאטרית שאמרה לי שככל הנראה השיפור הוא מהציפרלקס ולהמשיך לקחת במינון של שניים ציפרלקס וחצי לוסטרל. נראה לך שאם הורדתי לשניים וחצי כדורים של ציפרלקס והתחלתי את הכדור החדש יחד אז המצב רוח ירד שוב? אני כל כך בדילמה. האם שניים וחצי ציפרלקס זה כמו 3 כדורים?ז"א...האם יש הבדל משמעותי?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: שיר
ד''ר אלונה גוברמן10/08/2009לשיר שלום. אני שמחה שחל שינוי במצבך אחר תקופה כל כך קשה. התאמת הטיפול מאוד אינדיבידואלי. חשוב להיות במעקב של פסיכיאטר שמטפל בך. תמשיכי טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
לא להתייאש!
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה!!!
שיר10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמישפחתי חרדתיאסתר09/08/2009זקוקה ליעוץ ותמיכה . בעלי חרדתי דיכאוני מזה מספר חודשים עדין מתפקד הולך לעבודה ומטפל איתי בילדנו אך אני כמעט לא קיימת .רק לצורך תמיכה והקשבה לצרכיו ובעיותיו .מטופל תרופתית .יש ימים יותר טובים וימים נוראים. קשה לאורך זמן להחזיק מעמד .מרגישה בדידות גדולה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבמישפחתי חרדתי
ד''ר אירנה נתנאל10/08/2009אסתר שלום,
כאשר אחד מבני הזוג חולה, המחלה מפרה את האיזון הזוגי והנטל נופל על בן הזוג הבריא. בן הזוג החולה מפתח תלות בבן הזוג הבריא. צורכי התלות והעצמאות של בן הזוג החולה מקבלים עדיפות על פני צרכיו של הבריא.
בן הזוג המטפל הופך לעתים חסר אונים אל מול הצורך לקבל על עצמו את תפקיד "החזק" בין בני הזוג. הוא נאלץ לקחת על עצמו משימות רבות שעלולות להגביל אותו מבחינת ההתפתחות האישית שלו עצמו. לעיתים בני הזוג חווים אובדן אינטימיות, בדידות חברתית ונאלצים להתמודד עם סטיגמה.
למשפחה שלך ושל בעלך יש תפקיד מרכזי בסיוע לך. העזרה יכולה להינתן בתחומים רבים, ביניהם: תמיכה בעת משבר, עידוד לפנות לטיפול, עזרה פיזית במטלות הבית, עזרה עם ילדים וכו.
גיוס בני המשפחה להגברת שיתוף הפעולה מביא לשיפור ההבנה לצרכים המיוחדים של החולה, וליצירת אווירה רגשית משפחתית תומכת ומעודדת.
כדי להקל על המשפחה, אנשי מקצוע עוזרים להם להתארגן סביב המשבר וללמוד לחיות לצד המחלה. בנוסף, ניתן לפנות לקבלת יעוץ והדרכה משפחתית באופן דיסקרטי ומקצועי על ידי פסיכולוגים, פסיכיאטרים ועובדים סוציאליים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאני ממש זקוק לעזרהנילס אולגרסון09/08/2009ביצעתי לאחרונה שלוש בדיקות איידס שיצאו שליליות ומבחינת הרופאים בנושא הזה הם כבר אמרו לי שאין לי מה לדאוג אבל הבעיה היא שאני נשארתי אם פחד וחרדה כ"כ קשים שהפכו אותי לשבר כלי. כבר שבועיים וחצי שאני לא אוכל כמו שצריך ולא לומד כמו שצריך ובעצם הלך לי כל הסמסטר הזה למרות שכבר זהו אני יודע שאין לי כלום זה נראה ממש לא הגיוני רוב האנשים באים עושים בדיקה והולכים הבייתה (בתקווה שמחים ומאושרים ) ולמה אני לא מסוגל לחזור לעצמי זה ממש מוזר בדקתי את עצמי עוד פעם ועוד פעם ועוד ואני לא מסוגל לישון טוב בלילה כבר 4 ימים לאחר הבדיקה האחרונה שבה הרופא אמר לי שהוא ממליץ על טיפול פסיכולוגי הייתי בפגישה ביום שישי אצל פסיכולוגית ולאותו יום הייתי רגוע יותר אבל לאחר יומיים הכל חזר בצורה יותר רצינית ועכשיו המעצבן הוא שאני כל פעם פוחד ממשהו אחר שקשור בבדיקות בקשר לזמן שהיה צריך לחכות אולי הייתי צריך לחכות יותר המחט של הרופא בזמן הבדיקה למרות שגם הרופא שלי אומר שכבר אין מה לדאוג גם הרופאות הנחמדות בפורום האיידס אומרות שאין מה לדאוג אבל אני לא מסוגל אני עדיין מודאג נורא מה לעשות כדי לצאת מזה הלימודים כבר הלכו אני רק לא רוצה להרוס יותר אנא חיזרו אלי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיי
שיר09/08/2009אור...יש לך חרדה, זה נכנס לך לראש יותר מדי. ואתה יכול לשלוט בזה, זה קשה אבל אפשרי. אני עם חרדות, אמנם אחרות אבל אני הולכת לטיפול התנהגותי קוגנטיבי שזה מאוד יעיל לחרדות וזה עובד. אתה עובד על החרדה באמצעות מחשבות חיוביות.
תהיה חזק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאני ממש זקוק לעזרה
ד''ר אירנה נתנאל10/08/2009אור שלום,
טיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכול מאוד לעזור. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתיעצות פסיכיאטרית ולהתחיל טיפול תרופתי ללא דיחוי. בטיפול CBT קצר וממוקד אתה תלמד כלים שמאפשרים לך להמשיך את חייך ולימודיך. הטיפול המשולב של תרופות וCBT הוכיך את עצמו מבחינה קלינית ומחקרית כגישה הכי יעילה בהתמודדות עם חרדות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרהעמנואלה08/08/2009שלום רב,
אני חושבת שאני בדכאון מזה זמן מה.
קראתי מספר מאמרים עכשיו באינטרנט ואף התייעצתי עם חבר, ונראה כאילו אכן אני בדכאון.
אני במצב רוח ירוד, בוכה כמעט כל הזמן, נמנעת מאנשים ומרגישה אומללה כל הזמן.
הבטחון העצמי שלי לא ירד. אני חושבת שאני בחורה מדהימה שיש לה הרבה מה להציע, אך הבעיה שלי שאני לא מצליחה להיות בזוגיות.
החבר יעץ לי לפנות לרופא המשפחה. וגם לפסיכולוג.
אני קצת חוששת מלקיחת תרופות פסיכאטריות. כנראה מבורות.
אבל גם מפחד לתלות. מה קורה אחרי שמפסיקים.
ושוב קריאה של מיני מאמרים בעד ונגד הכדורים.
שאלתי : איך בוחרים פסיכולוג ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריכה עזרה
ד''ר אלונה גוברמן09/08/2009לעמנואלה שלום. את יכולה בהתחלה לפנות לרופא משפחה .
גם את יכולה לפנות להתייעצות פסיכיאטרית או פסיכולוג לתחנה לבריאות הנפש ,קופת חולים או בקליניקה פרטית.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)