מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות לדיכאון בלי מרשם........16/10/2009
שלום אני בן 17 וחצי עוד מעט 18 ועוברת עלי תקופה לא טובה בחיים כבר שנה ומשהו!
אני נפגש עם פסיכולגית והיא הציעה לי להתחיל לקחת תרופות נגד דיכאון!
רציתי לדעת אם יש תרופות בלי מרשם שלא צריך ללכת לפסיכיאטר כי אני לא ברמה של דיכאון ממש
רק עצוב קצת ולא מאפשר לי לעשות דברים אז אם אפשר עזרה בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לדיכאון בלי מרשם
ד''ר אלונה גוברמן16/10/2009שלום.רופא משפחה יכול לתת מרשם אך הוא לא מומחה לפסיכיאטריה ולא מתמצא בדקויות ובחינות לעומק. התאמה נכונה של התרופה בפעם הראשונה מאוד חשובה ולעיתים יכול להיות נושא מאוד קריטי. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתייעצות אצל פסיכיאטר מומחה. כדאי לעשות אבחון מעמיק של מצבך ולהתאים תרופה שהכי יעילה למצבך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גריה מגנטיתאורח15/10/2009
האם הטיפול יעיל גם נגד או.סי.די? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גריה מגנטית
ד''ר אלונה גוברמן16/10/2009שלום.
בתחילת חודש אוקטובר 2008 אישר מנהל התרופות של ארצות הברית את השימוש במכשיר לגרייה מגנטית למוח- -TMS לטיפול בדיכאון עמיד לתרופות.
מידע על טיפול בגרייה מגנטית (TMS) לדיכאון עמית ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לבלימור15/10/2009
בעבר כבר התייעצתי לגבי תופעות לציפרלקס יש לציין שהנני נוטלת כבר חודשיים ציפרלקס לאחר תסמינים שחזרו לאחר נטילה של שנתיים שהיו מצוינות מאז ההפסקה בנוסף לתסמינים הרבים היו גם דפיקות לב כאמור חזרתי שוב, חודשיים עם ציפרלקס מתוכם חודש עם מינון של 20 מ"ג כל תופעות החרדות והדיכאון חלפו אבל נשארתי עם דפיקות לב לאורך כל היום באות והולכות שאני עסוקה פחות מורגשות אבל הן שם התחלתי טיפול בביו ]פידבק אצל פסיכולוגית הביו פידבק מראה שאני בתחום "הירוק" תחום השלווה אני דיי רגועה אבל מרגישה כל היום דפיקות לב שמציקות לי מאוד מה אפשר לעשות מעבר למה שאני עושה האם כדאי להחליף את הציפרלקס לתרופה שאולי תעלים לי את הדפיקות לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לימור
ד''ר אלונה גוברמן16/10/2009ללימור שלום. דפיקות לב -זה עדיין ביטויים של חרדה. לפעמים צריך להתאים את המינון של התרופה. לפעמים צריך להחליף. תתייעצי עם הרופא.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינון ציפרלקסרחל14/10/2009
אני פניתי לפסיכיאטר אחרי שנה ושלושה חודשים שאני מטופלת בציפרלקס וביקשתי לנסות לרדת מהכדור הוא אמר לי במשך חודשיים לקחת יום כדור יום חצי, לאחר שבועיים התחלתי להרגיש בנפילה משמעותית באיזון שלי וחזרתי בהנחיה שלו למינון רגיל של כדור ליום , אני עדיין מרגישה רע וכל תסמיני החרדה והדיכאון חזרו לי , כמה זמן יקח לי לחזור לאיזון והאם טעיתי בהורדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מינון ציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל14/10/2009רחל שלום,
באופן כללי, ניתן לשקול הורדת המינון כאשר קיימת שליטה מירבית בסימפטומים של החרדה על מנת למנוע הזרתיות של ההפרעה. כלים ומיומנויות של שליטה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). אני מאוד ממליצה לך לשלב תרופות עם CBT. שילוב זה הוכיח את עצמו כגישה הכי יעילה בטיפול בחרדות. CBT הינו טיפול קצר וממוקד.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- או.סי.דיאורח13/10/2009
שלום. אני סובל מהמחלה הנל אבל התסמינים שלי שונים מכל מה שקראתי. לדוגמא- אני מפעיל דחפים שנלחמים בכל מה שספונטני ומדכאים אותו. לדוגמא- אני מדכא באופן כפייתית קורי שינה, ומגיע למצבים של חוסר שינה. אני מדכא את הרפלקס של הקיבה וסובל מבעייה של עצירות והשמנת יתר. אני מדכא תחושות, ומפריע לעצמי. קשה לי להסביר כי אני בעצמי לא מבין מה קורה אתי. טיפולים פסיכיטטריים לא עזרו ובחודשיים האחרונים חלה החמרה. אני אובד עצות. האם יש לכם דעה על מה שקורה לי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או.סי.די
ד''ר אירנה נתנאל14/10/2009שלום לך,
לדעתי, כדאי שתפנה שוב לפסיכיאטר המטפל שמכיר אותך, דווח לו על ההחמרה ותנסו למצוא פתרון תרופתי. בנוסף, מומלץ מאוד לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיתית (CBT). בטיפול CBT תוכל ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם מצבך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אורח14/10/2009האם את מאמינה שטיפול פסיכולוגי יעיל במקרה הספציפי הזה? הבנתי שהוא מתאים לתסמינים פשוטים יותר כמו פחד מלכלוך וכיו"ב. בנוסף יש בעיה של עלות. זה נכון שפגישה בודדה עולה מאות שקלים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתת חסד לסובלים מדיכאוןשמחת חיים12/10/2009
האם ידוע לכם על גוף בעולם המבצע המתת חסד בחולים בדיכאון קליני מתמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכירה
בוקי12/10/2009יש בשוויץ גוף חוקי להמתת חסד. צריך לעבור וועדה שבודקת את הסיבות למוות ומאשרת. לרב מדובר בחולים וכאלה אבל היו גם מקרים של קשישים שרצו למות ביחד ועוד דוגמאות. הדבר הזה קיים וחוקי בשוויץ בלבד. הלוואי והייתי יכולה להעזר בהם.... :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצטער
אורח14/10/2009שאף אחד מהרופאים כאן שאמורים להיות אמונים על שבועת היפוקרטס לא מתערב ואומר לך כמה מלים טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בוקי14/10/2009מספיק שהתגובה שלך העלתה חיוך מסויים על פני, שלא היה הרבה זמן. תודה. :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחזירים את שמחת החיים ?אירית12/10/2009
אני אישה בשנות ה - 40 נשואה + 3 ילדים ללא בעיות מיוחדות, עובדת במשרה מלאה ללא קשיים כלכליים.
לכאורה הכל היה מושלם רק שמתחת לפני השטח בצבצו הרבה מתחים הקשורים במיוחד לקשר עם בעלי. הכל התפרץ לפני כשנה במשבר שכלל חולשה גופנית (בעיות קיבה, אנמיה, רלפוקס) חרדות ולבסוף גם דיכאון.
השנה הזאת היתה שנה שבה נפתחו הרבה דברים, המצב בבית מאוד השתפר, בעלי ואני יותר מודעים כל אחד לעצמו ולבן הזוג והילדים יותר רגועים. אבל... אני עדיין לא מצליחה להתאושש מהטראומה.
למרות שלכאורה הכל רגוע, אני מדוכאת רוב זמן מכך שהחיים נראים לי פתאום סתמיים, כמו התמודדות אחת גדולה, הדיכאון הזה גורם לי לחרדה (שהמצב ימשך לעד) וליקיצות מוקדמות.
איך מחזירים את שמחת החיים ? איך מחזירים את ההרגשה הטבעית שהחיים הם משהו שווה ולא אוסף התמודדויות ?
תודה
גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחת החיים
ד''ר אירנה נתנאל13/10/2009אירית שלום,
מעבק, כאב, אובדן והתמודדות הם חלק בלתי נמנע ובלתי נפרד מהחיים. אחת העובדות הבסיסיות של החיים שאנו נדרשים מדי פעם להשקיע מאמצים להתמודדויות שונות. יחד עם כל זה ניתן לחיות חיים טובים, איכותיים ומאושרים. התמודדות אלה יכולים להיות הזדמנויות נפלאות לצמיחה אישית. כך זה נראה גם מניסיונך האישי כאשר התמודדות עם משבר תרמה להתפתחות נוספת בזוגיות. אם תתמקדי בחצי כוס המלאה וודאי תרגישי הרגשה חיובית יותר. נסי להשאיר את המשבר מאחורייך ולהתמקד בהווה. החיים מתרחשים כאן ועכשיו, בהווה. התעסקות בעבר או גלישות לעתיד אינן רלוונטיות כי את העבר כבר לא ניתן לשנות והעתיד עוד לא קרה. יש לך שליטה רק על ההווה. כפי שאת מתארת במכתבך, ההווה לא רע בכלל: משפחה, ילדים, ללא בעיות, עבודה, אין קשיים כלכליים וכו'. אלה הם הדברים המשמעותיים החיוביים בחייך. שמחת החיים נובעת מהתחברות למה שיש כרגע.
בנוסף, יתכן וטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור לך לפתח כלים להתמודדות יעילה עם מצבך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצב עמוק לפני קבלת ווסתגלית12/10/2009
שלום,
בת 36 אם לפעוט בן ארבע ותינוק בן חצי שנה.
בדר"כ מאושרת, במשך שנים כל פעם לפני קבלת הווסת יש לי כאב ראש ואיזה יום או יומיים דכדוך קשה - לפעמים אני יושבת ובוכה , הרגשת מועקה כאילו משהו תקוע לי באזור החזה. בימים אלה אני זקוקה לשוקולד ושקט. עם קבלת המחזור זה עובר.
האם זה נורמאלי?
האם זה משהו יוצא דופן?
האם צריך טיפול?
בדיקות?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קדם ווסתית (PMS)
ד''ר אירנה נתנאל12/10/2009גלית שלום,
עד לא מזמן נשים שסבלו מתסמונת קדם ויסתית שמעו מהרפואים שתסמונת זו לא קיימת או שאין עבורה טיפול. המצב היום שונה. התסמונת הקדם ויסתית מוכרת בספרות כ- PREMENSTRUAL DYSPHORIC DISORDER ומינהל התרופות בארה"ב אישר כבר מספר תרופות לטיפול בתסמונת זו. בין 5-8% מהנשים מדווחות על שינויים משמעותיים במצב הרוח ובהתנהגות בשבוע שקודם להופעת הווסת. הן מדווחות על סימפטומים כגון כעס, ייאוש, אי שקט, מחשבות לא טובות, חרדה, מתח ועוד. בנוסף הן מדווחות על נטייה לבכי, חוסר שליטה על כעסים, התבודדות ועלייה בוויכוחים עם אנשים שקרובים אליהן. שינויים אלו מדווחים לעיתים קרובות כפוגעים בהתאמה המשפחתית, החברתית והתעסוקתית. על הסובלת ועל הבודק להיות בטוחים שאכן מדובר בתסמונת קדם ויסתית. עדיף להשען על בדיקה של לפחות 2-3 מחזורים ועל קריטריונים אבחנתיים ברורים. תרופות שאושרו לטיפול בתסמונת הקדם ויסתית כוללות: א. פלואיקסטין FLUOXETINE (PRIZMA, FLUTIN, PROZAC). ב. סרטרלין SERTRALINE (LUSTRAL). ג. פרוקסטין PAROXETINE (PAXXET, SEROXAT). ד. תרופות למניעת הריון. תרופות אלו הוכחו כיעילות וכמשפרות את איכות החיים של הסובלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרועי11/10/2009
אובחנתי כחולה דיכאון אך עדיין עוד לא התחלתי טיפול ויש לי לפעמים הרגשה שאני הולך להישתגע והרגשה זאת באה סתם ללא שום סיבה האם זאת יכול להיות סימפטום של דיכאון או חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסוציאציה
ד''ר אירנה נתנאל12/10/2009אורי שלום,
אינני מכירה אותך ולכן, לא יכולה להגיב ספציפית. באופן כללי, קיימת תופעה שאופיינית למצבי חרדה - דיסוציאציה. תופעה זו מורכבת מדה פרסונליזציה (תחושה מוזרה לגבי עצמחה) ודה ריאליזציה (תחושה מוזרה לגבי המציאות). תופעות אלו מאוד שכיחות, מאוד מוכרות, מאוד לא נעימות, אף יכולות להיות מאוד מפחידות אך הן כלל לא מסוכנות. הן יכולות לגרום לתחושה של אובדן שליטה ופחד משיגעות אך למעשה הן כלל לא גורמות לכך. גישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מקנה כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה עם התופעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסטלי11/10/2009
אני לוקחת ציפרלקס בסביבות 3 שנים כדור של 10 מ"ג ליום הכדור השפיע עליי לטובה ובאמת במשך התקופה הזו הרגשתי מעולה. לאחרונה הרגשתי שוב לא טוב וזה אומר מצב רוח ירוד, חוסר חשק, הזעות יתר, הרופאת משפחה שלי המליצה לי להוסיף עוד חצי כדור ליום כלומר שאני יקח כדור וחצי. אני לוקחת שבוע וחצי חצי כדור כל יום ואני מרגישה בתחושה של מעופפות, חוסר ריכוז,
השאלה שלי האם להמשיך לקחת כדור וחצי כל יום או לרדת לכדור אחד???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: טלי
ד''ר אלונה גוברמן11/10/2009לטלי שלום. לאחר עלית מינון תרופות זקוקות ל 2-3 שבועות עד שהם משפיעות. לפעמים צריך להתאים את המינון של התרופה. לפעמים צריך להחליף. תתייעצי עם הפסיכיאטר.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתרגש מאוד מיום החתונהרמי09/10/2009
שלום
אני אמור להתחתן בקרוב ואני מאוד מאוד חושש.
אני מאוד מאוד מתרגש ומרגיש מאוד מובך.
אני גם פוחד שכשאראה את כל הקהל אקבל פיק ברכיים וארצה לברוח משם.
אפילו לרקוד אני לא מעז.
בגלל כל המבוכה אני רוצה להתחתן בגן ארועים ולא באולם כדי שארגיש יותר בנוח,כי גן זה יותר גדול ופתוח ולכן אני חושב שזה טוב יותר.
מה אני יכול לעשות במקרה כזה?
שמעתי על כדור בשם דרלין,זה יכול להיות הפתרון או שיש משהו טוב יותר למקרה שלי?
אם לא יהיה לי פתרון ממש טוב נראה לי שלא אוכל להגשים את חלום חיי וחברתי תברח ממני.
אנא עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני באותה סירה ....
אלין10/10/2009יש תשובה מהמומחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: רמי
ד''ר אלונה גוברמן11/10/2009לרמי שלום.
נראה מדבריך שאתה סובל במיוחד מפחד קהל. אפשר לנסות טיפול בכדורי הרגעה לפני האירוע המפחיד או אפילו לנסות תרופה שנקראית propanolol (דרלין, פרולול) כ 10 מג שעתים לפני האירוע. תבדרי על זה עם רופא המשפחה כדי לוודא שזה מתאים לך.
אני מאוד ממליצה לך ללמוד מיומנויות של שליטה עצמית במתח, שיטות לווסת לחץ. תרגילי הרפיה ועבודה על מחשבות יכולה מאוד לעזור לך. כול זה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT. CBT הינו טיפול קצר, ממוקד, מאוד יעיל ומאפשר שליטה לטווח ארוך.
בהצלחה !
תודה על פניתך לפורום!
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןNoName09/10/2009
איך מחזירים לאדם את שמחת החיים והרצון לחיות אם הוא כבר לא מרגיש אותם כמעט..?? מה אפשר להגיד\לעשות בשביל לעזור לו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל12/10/2009שלום לך,
שאלך מאוד כללית, לכן גם התשובה בהתאם. כלל חשוב הוא לא לחכות עד ששמחת חיים תשוב אלא לחזור בהדרגה לעשייה ולמעורבות בחיים כפי שהיתה קודם לכך גם אם אין כוח ואין חשק. כשמתחילים לעשות דברים משמעותיים השמחה תחזור בהמשך. יש לעודד, לעזור, לתמוך בחזרה לעשייה, יציאה מהבית, קשר עם אנשים, חידוש ארוצי תקשורת עם אנשים וכו,.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפאקסטרן08/10/2009
נטלתי פאקסט במשך שנתיים והרגשתי מצויין הפסקתי לפני שלשה חודשים
והחרדות חזרו.
שאלתי: האם יש בסיס לשמועות שפאקסט לא מועיל אותו דבר כשחוזרים אליו אחרי הפסקה ?
ההגיון הפשוט אומר שאחזור לטיפול שעזר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי תהיה תשובה
רן11/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: רן
ד''ר אלונה גוברמן11/10/2009לרן שלום. פאקסט גם מועילה כאשר חוזרים עליה לאחר הפסקה.
אין סיבה שלא ישפר את מצבך גם הפעם.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון עקב פרדה מהבעל וצורך להפרדאמי08/10/2009
מהעולם. כבר 4 שנים חלפו מאז בעלי עזב אותי , את הבית ואת הבן, אני אישה בת 44 , לא ילדה. עזב אותי למען אישה רוסיה שכבר במשך שנה קודם היה איתה בקשר וכמובן ידעתי זאת וניסיתי בכל דרך אפשרית להשיגו חזרה. אבל כשלא הצלחתי נפלתי לתוך דכאון עמוק, עד כדי כך ועשיתי נסיונות התאבדות , שתיתי אלכוהול ( אני שאף פעם לא שתיתי) ביחד עם אין ספור כדורי הרגעה. הגעתי כ5 פעמים לבתי חולים ללא הכרה ונשארתי להשגחה ולשיחות עם פסיכולוגים. זה ממש לא עזר, עבדתי ולא תפקדתי , במהלך 10 ימים בלעתי כ-160 כדורים. איבדתי זכרון של 10 ימים מחיי. איבדתי את התאבון ובמהלך חודשיים לא אכלתי דבר ורזיתי 15 קילו. כלום לא עזר והבעל עזב, עם הזמן נרגעתי מעט היו לי מערכות יחסים והייתה לי קבוצה של חברים פנויים פנויות איתם ביליתי במהלך 3 שנים כמעט.
ועכשיו אני שוב במצב נוראי ( שכחתי לציין שמשך כל הזמן הזה הX היה איתי בקשר טוב ועזר לי ולבן שלי ואף אמר לפני כחצי שנה שיחזור הביתה ומשך אותי באף עד לפני חודש כאשר הבנתי שאין סיכוי שיחזור , הכל הייתה אשלייה ), פתאום הבנתי בעצם עד כמה אני לבד ובמצב רע, פוטרתי מהעבודה עקב אי תפקוד ודכאון אחרי 18 שנות עבודה. אני לא מוצאת עבודה , אין לי שום הכנסה , הבן עובד והX עוזר, כך אנחנו חיים , דיי בקושי. אני לא זוכרת מתי יכולתי לקנות לעצמי משהו , אני לא מסתכלת כלל בחנויות ולא מסתובבת בהן.
בקיצור המצב רע כי עכשיו נשארתי גם ללא חברים , הקבוצה שהייתה לי התפרקה לחלוטין ונשארתי לבדי. הבן שלי גם רחוק אלף מייל ממני , היה מת לעזוב את הבית ולא יכול כי הוא מפרנס עיקרי בבית. התחלתי לחשוב שבעצם אין סיבה לקיומי בכלל , שאין ערך לחיי , כולם עזבו אותי , לאף אחד לא איכפת ממני , אז מה נותר לי בחיי? למען מה ומי לחיות? אני לא רוצה לחיות , להיות לבד זה יותר טוב למות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה יקרה
רוני חן15/10/2009אישה יקרה דברי איתי אני חשה כמוך כיתבי למייל שלי ונדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אמי
ד''ר אלונה גוברמן16/10/2009לאמי שלום. צר לי על מה שאת מרגישה! קשה לתת התייחסות אישית בפורום פתוח אך אנסה לפחות להגיד מספר דברים. רצון למות יכול להופיע כחלק ממצב דיכאוני עמוק, כחלק מתסכול עמוק מהחיים או כתגובה להתפתחות עזובה רגשית קשה, התעללות ,ועוד. לפעמים האדם מאמין שהגיע לסוף ושאין יותר. האם זה נכון? האם את בטוחה שניסית את כל האפשרויות? האם באמת אף אחד לא מבין או לא יכול לעזור? האמת שלמרות שלפעמים הכול נראה שחור וחסר תיקווה תמיד יש פתח לאור שיכול לשנות דברים.
כדי לא ליפול לדיכאון כדאי שתצאי, תבלי, תכירי גברים חדשים . תהליך התאוששות מהקשר הוא טבעי ומלווה בכאב, כעס, רגשות אשם, בדידות, חוסר תקווה ואף תחושה שלאבל. את תתאוששי והדבר יקח זמן, חשוב שתהליך ההתאוששות לא ישאיר בך יותר מידי צלקות.
אני ממליצה שתפני לעזרה מקצועית.
התרופה הכי טובה - הכרויות חדשות וכמה שיותר לצאת לבלות.
תרגישי טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטומין לטיפול בדיכאוןשרונה07/10/2009
אני לוקחת 60 מ"ג אטומין ליום עקב דיכאון עמיד , עוד מעט זה יהיה חודש - ועדייו אין שום שיפור !
השאלה שלי היא: כמה זמן עוד צריך לחכות להשפעה של הכדור?
תודה לתשובתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטומין
ד''ר אירנה נתנאל07/10/2009גלית שלום,
עשויים לחלוף 6 שבועות על המינון הטיפולי עד שההשפעה החיובית תורגש במלואה.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)