פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי בעיה
    ליאל
    18/08/2009

אני עובדת במקום עבודה כמעט שנה
    אני מאוד מרוצה ממקום עבודתי ,הן מבחינת התנאים והן מבחינת השכר ,אך אני מרגישה שאני ממש נפגעת מכל דבר ,אם שמעתי שריכלו עליי אני מאוד נפגעת ולוקחת את זה קשה ,אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על זה וזה הורס לי את כל היום ,אני כ"כ משתדלת להיות בסדר ואפילו יותר מכך אך תמיד אני מוצאת את עצמי שנואה על ידי כמה מחבריי לעבודה (פגשתי את זה גם בצבא ,אני בת 22 עוד חודשיים)
    אני אתן דוג' משום מה באופן סיסטמתי אני שולחת מכתבים בדואר ללא כתובת ,אני לא מצליחה להבין למה אני עושה את זה אבל זה קורא לי פעמיים בחודש ,היום המנכלית שלי קראה לי אליה למשרד ואמרה ושאלה אותי זה שלך?,אמרתי לה כן ,היא אמרה את יודעת שאני משלמת על זה בול וזה נשלח חזרה אלינו כי לא רשמת כתובת וכרגע שוב צריכים לשלוח את זה ,זה עולה לי כסף ,אם תמשיכי ככה אני יוריד לך במשכורת ,תקפידי על העבודה ,נורא נפגעתי ממנה ,לקחתי את זה מאוד קשה ,עצוב לי מאוד ,למה את צריכ לרדת לפסים כאלה ,"אני יוריד לך במשכורת ",זה כ"כ איום כזה !
    מעבר לכך מאוד קשה לי לקבל ביקורת ולומר טעיתי ,זה מתבטא גם ביחסים שלי עם בן זוגי ,למה זה קורה לי ?למה אני נפגעת מכל דבר קטן? איך אני פותרת את הבעיה הזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי בעיה

הוספת תגובה

• האם יש לי בעיה

ד''ר אירנה נתנאל
    18/08/2009

ליאל שלום,

כדי לברר מה קורה לך, מה הסיבה וכיצד לעזור לך נדרשת פגישת יעוץ מקצועית. אני מאוד ממליצה לך לפנות לפגישה של אבחון והערכה אצל פסיכולוג / ית. פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולה מאוד לעזור לך בהתמודדות עם הרגישות והפגיעות.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ברסיטל נגד דיכאון וחרדה
    טלי
    18/08/2009

אימי נוטלת את תרופת הרסיטל במשך כשלושה שבועות, לפי דיברי הרופא אמור להיות שיפור משמעותי במצבה אך ההפך הוא הנכון, מצבה ממשיך להתדרדר.

מה ניתן לעשות?

האם לפנות חזרה לרופא ולבקש תרופה אחרת?

הוספת תגובה

• טיפול ברסיטל נגד דיכאון וחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    18/08/2009

טלי שלום,

אחרי שלושה שבועות אמור להיות שיפור אפילו חלקי במצב. אם מצב אמך מחמיר כדאי ללא דיחוי לפנות להתיעצות עם הרופא המטפל. יתכן והתרופה איננה מתאימה ויש צורך להחליפה בתכשיר אחר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מטיסות
    הילה
    17/08/2009

שלום רב,
    שמי הילה, בת 32, סובלת מחרדת טיסות. טסתי בעבר יחסית הרבה. בגיל צעיר יותר לא סבלתי מפחד אך בשנים האחרונות כן. לא יכולה להצביע על סיבה שגרמה לכך. לא חוויתי לשמחתי טיסה קשה. הפחד הוא מהכל. מחבלה למטוס, תקלה טכנית, אירוע טרור, מזג אויר- הכל.
    אני הולכת לפסיכולוגית ועובדת על הפאן הקוגנטיבי התנהגותי. יש לי טיסה ב- 3/9 וכבר עכשיו אני סובלת מהמחשבה שאצטרך לטוס. אי שקט. רעד. בחילות. וזה שבועיים וחצי לפני.
    האם לבטל? קיבלתי מהרופאה כדור וואבן - האם יש משהו חזק יותר? משהו שאני אהיה בטוחה שאשן איתו?
    תודה רבה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מטיסות

הוספת תגובה

• פחד מטיסות

ד''ר אלונה גוברמן
    18/08/2009

שלום לך. לא ברור לי כמה זמן את בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. אולי מוקדם לדבר על תוצאות. יש לציין שבדרך כלל טיפול הזה מאוד יעיל במצבים של חרדת טיסות. בכל מקרה (בקשר לטיפול תרופתי)יש להתייעץ עם פסיכיאטר המטפל.
    תצליחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

הילה
    28/08/2009

ראשית תודה על תשובתך. הבעייה היא שהטיסה בעוד מספר ימים והטיפול כבר לא יסייע הרבה. קיבלתי מרופאת משפחה את הוואבן כך שאני לא רואה צורך ללכת לפסיכיאטר.
    שאלה אחרונה- האם קלונקס חזק יותר מהוואבן? חברים שלי אמרו שלי שההשפעה שלו בגוף היא להרבה יותר זמן.
    שוב תודה,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד טיסות

רונה
    09/11/2009

יוצא עכשיו סרט ששמו "חמש שעות מפריס" שמתעסק עם התמודדות פחד מטיסות
    כדאי לך ללכת לראות חוץ מזה שזה סרט מקסים...(-: תהני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון , לקראת גיוס ..
    יוסי שם בדוי
    17/08/2009

אני לא יודע להסביר את התופעה הזאת אבל בתקופה האחרונה יותר ויותר חברים שלי מתגייסים
    ואני מתחיל לראות פחות אנשים , עוד מעט גם אני מתגייס ואני פשוט נכנס לדכאון מכל הקטע הזה של הצבא , אני לא יודע איך אני אצליח לסיים את השירות שלי ככה , אם אני במצב הזה לפני הגיוס , כשאני אתגייס אני לא יודע איך אני אשרוד שם... חוץ מזה כל הקטע הזה של לקום מוקדם כל הזמן
    כי אני כבר במשך שנה וחצי קם בלי הרגלי שינה , יכניסו אותי לעוד יותר דכאונות ..
    מה אני אעשה בבקשה עזרה אני לא רוצה להגיע למצב שאני מכריח את עצמי לצאת מצה"ל , זה פשוט הדבר האחרון שאני רוצה אני חייב לסיים את ה-3 שנים האלה .. :\

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון , לקראת גיוס ..

הוספת תגובה

• דכאון , לקראת גיוס ..

ד''ר אלונה גוברמן
    18/08/2009

שלום לך.על מינת להתייחס למקרה ספציפי שלך חשוב לדעת איך תפקדת לפני הגיוס ובאיזה תחומים.
    באופן ככלי ,במקרים מסוג זה מאוד עוזרים גיבושים לפני הגיוס, בהם קיימת אפשרות להכיר יותר את עצמך במצבים שונים ,אשר תתמודד איתם בהיותך חייל. במידה וגיוס שלך קרוב אין מנוס מלפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג לפי מקום מגורך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס בנוגע לאדם בריא
    מיכל
    16/08/2009

שלום רב
    ברצוני לשאול האם בן אדם בריא ללא חוסר בסרוטנין אשר לוקח את הציפרלקס יהיה
    כביכול יותר שמח ומאושר ביום יום מאשר במצבו הרגיל שהיה לפני לקיחת התרופה?
    או שאין כל הבדל
    החלטתי לקחת את הציפרלקס בהתחשב בעבודה שאני לא בדכאון אלא יש לי חרדה חברתית
    ממש קטנה
    האם יכול להיגרם לי נזק כלשהו(עצם לקיחת התרופה יותר נובעת מהסקרנות)

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס בנוגע לאדם בריא

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    16/08/2009

שלום לך,

לא נוטלים תרופות מתוך סקרנות וציפרלקס לא תרופת האושר. אני מאוד ממליצה לך להפסיק ליטול תרופות על דעת עצמך. נטילת התרופה באופן לא מבוקר עלול לגרום לתופעות לוואי לא רצויות. לחרדה חברתית ממש קטנה יכול לעזור טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד.

ישנן דרכים לגרום לעצמך לחוות אושר ללא תרופות: לעסוק בפעילויות מהנות, לפגוש חברים, לטייל, להשקיע במימוש עצמי וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8 חודשים אחרי הפלה מלאכותית
    שימרית
    16/08/2009

לפני כ-8 חודשים עברתי הפלה מלאכותית. אני סטודנטית ולא עובדת וחשבתי שיש לי את כל הסיבות המוצדקות לעשות זאת... היום, אחרי שעבר הזמן שבו התינוק היה כביכול אמור להיוולד אני מרגישה גועל עם עצמי, תחושת אשמה שלא עוברת... אני כל הזמן מדמיינת אותו או אותה אם היה או היתה בחיים שלי... חושבת איך הייתי קוראת לו או לה... המחשבה הזו מטריפה אותי..
    אני לא ישנה כל כך טוב בלילה ולא טוב לי עם עצמי אני מרגישה שאני שונאת את עצמי יותר על מה שעשיתי.. אני רוצה לדעת אם אכן יש לי למה ללכת לרופא ולהתייעץ עמן או שזו תחושה שאמורה לעבור.. האם זה נורמלי שיירד החשק המיני? מה קורה לי?!? אני לא מה שהייתי קודם...
    הייתי בחורה חייכנית, עודת, צוחקת, לומדת... ועכשיו אין לי חשק כבר לעשות כלום... אין לי כוח לעבוד, ללמוד- הציונים שלי ירדו... מה עושים?

הוספת תגובה

• 8 חודשים אחרי הפלה מלאכותית

ד''ר אלונה גוברמן
    18/08/2009

לשימרית שלום. על פני השטח ניראה לי שבמקרה שלך התערבות פסיכוליוגית יכולה להיות חיונית. יחד עם זאת יש לציין שחסרים פרטים אנמנסטיים חשובים ולכן קשה להגיע לאבחנה מדוייקת. על כל פנים המשכות הסימנים אשר תיארת, פגיעה בתפקוד, מישורים השונים לאורך הזמן גורמת לי לחשוב שכדי לפנות לאיבחון פסיכיאטרי מעמיק יותר , בין היתר לשקול טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ללא כל סיבה-יתכן?
    אושיק
    16/08/2009

האם חרדה יכולה לתקוף את נפשינו גם בלי שיש סיבה לכך? גם כשאר הכל בסדר אצלנו ואנחנו לא מודעים לגבי סיבה שיש לנו לדאוג בגללה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ללא כל סיבה-יתכן?

הוספת תגובה

• חרדה ללא כל סיבה-יתכן?

ד''ר אירנה נתנאל
    16/08/2009

כן, בהחלט! זאת אזקת שווא אשר לעיתים קרובות מאוד יכולה לפעול גם ללא סיבה. התחושות הגופניות שהם התוצאה של אזקת שווא מאוד לא נעימים, מפחידים אך כלל לא מסוכנים. תחושות אלו חולפות מעצמן. בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד עוזר להתמודד עם התקפים בצורה מאוד יעילה שמאפשרת שליטה בהתקפים בזמן נתון וגם לטווח הארוך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני אלונה, דפנה
    דפנה
    16/08/2009

חזרתי אלייך אלונה שוב בשאלות: כמו שאמרת קניתי את הספר בוחרים להרגיש טוב והתחלתי לקרוא אותו. הפסיכיאטרית שלי החליפה לי את הכדורים לויפאקס XL 150 מ"ג ובשבוע הראשון זה עזר לי פלאים, חשבתי שאני חוזרת לעצמי תוך שבועיים. כל כך שמחתי. נפגשתי עם הפסיכיאטרית וגם עם הרופא שלי וסיפרתי לה וכולנו שמחנו. לצערי הרב אחרי שבוע וחצי חזרתי שוב לאותה תקופה קשה, כבר שבועיים שאין לי מצב רוח ושוב חרדות (לא כמו שהיו בהתחלה). זה כל כך מעצבן, כל כך מעיק, כבר 3 חודשים עברו ועדיין הדיכאון נשאר, מה לעשות? זה מייאש. חופשת הלידה נגמרת עוד שבועיים ואני מקווה שלפחות זה יעזור קצת.
    אודה לך על תשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני אלונה, דפנה

הוספת תגובה

• שוב אני אלונה, דפנה

ד''ר אלונה גוברמן
    18/08/2009

לדפנה שלום. בכל החלמה יש עליות וירידות. אחרי עליה יכולה להיות נפילה קטנה, זה טיבעי .
    תמשיכי לנסות להתגבר על הדיכאון. טיפול בדיכאון כולל חלק ביולוגי וחלק פסיכולוגי.
    על החלק הפסיכולוגי אפשר לעזור על ידי הזרמה רצונית של מחשבות מאזנות, של תכנון
    היום, כך שלו נותנים לחשיבה השלילית, הפסימית, ה כ"כ אופיינית לדיכאון למשוך אותנו יותר מידי כלפי מאטה. אפשר גם לעלות את מינון של ויאפקס.
    תצליחי! לא להתאייש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקולליה
    אפרת
    16/08/2009

בני אוטיסט הוא קיבל 10 מ"ג זיפרסקה עד לפני חודש, היות והאקולליה(הוא מדבר על דברים שליליים שאמרו לו פעם והוא מתחיל להכות )לאחרונה אלימות שלו גברה והפסיכיאטר העלה את הזיפרקסה ל-12 מ"ג והוסיף אטומין 20 מ"ג . א. אחרי כמה זמן האטומין מתחיל להשפיע ב. האם זה עוזר לאקולליה היות והוא חוזר על דברים השליליים שאמרו לו שהיה קטן ואז הוא מתעצבן ומתחיל להרביץ ג. ואם לא יעזור מה יכול לעזור לאקולליה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באקולליה

הוספת תגובה

• טיפול באקולליה

16/08/2009

לאפרת שלום
    אני מצטער אבל עליך לפנות לפורום של פסיכיאטריה של הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן הזוג סובל מדיכאון
    סיון
    14/08/2009

שלום רב,
    מזנ כמעט שנה שהפסיכולוג של החבר שלי (שנינו בני 25), איתו הוא נפגש כבר שנתיים חשש לדיכאון והפנה אותו לפסיכיאטר. לקח לבן הזוג שלי כמה חודשים עד שעשה את הצעד. כשהתחיל קשר עם פסיכאטר אובחן כסובל מדיסתימיה והחל לקחת איזשהו כדור טבעי שלא עזר ולאחר כחודש הוחלף בציפרלקס. חשוב לציין שיש תחושה שהדיכאון החריף מאז החל לקחת את התרופה. למרות שגם מורגשים רגעי שיפור. כעת, לאחר כארבעה חודשים בערך הוא לוקח את הכדור במינון של15 מיליגרם וממשיך להיפגש עם הפסיכולוג. הוא נמצא בתקופה מאוד מבלבלת. כבר זמן ממשוך שאחת לשבוע ולעיתים שבועיים ופרקי זמן ארוכים או קצרים יותר יש לו נפילות קשות. חוזרים כל הסימפטומים הקשים- כאבים בחזה, עצבנות רבה, חוסר מנוחה, בכי, ייאוש טוטאלי, חוסר אמונה בחיים והרבה אמירות אובדניות. כל נפילה כזאת נמשכת כיומיים שלושה.
    אני וחבריו משתדלים להיות שם איתו, אך לרוב בהתקפים הללו הוא לא מצליח בכלל לשמוע אותי ועושה רושם שהוא מנסה להכאיב לי (נפשית) כדי שאבין כמה הוא סובל.
    הפסיכולוג והפסיכיאטר שלו לא חושבים שאני צריכה להיות מעורבת ואני מקבלת את זה אבל לתחוששתי אני צריכה קצת כלים להתמודדות עם האמירות הדכאוניות וכו'.
    כמו כן,אני מעוניינת להבין אם אלו הם חלק מהסימפטומים שמופיעים כחלק מהתמודדות עם הדיכאון.
    תודה מראש,
    סיון

לקביעת תור
    סגירה
    בן הזוג סובל מדיכאון

הוספת תגובה

• בן הזוג סובל מדיכאון

16/08/2009

לסיוון שלום
    הרחקת בין זוג מטיפול ללא סיבה ברורה לא נראה צעד נבון במיוחד כאשר החולה מעלה מחשבות אובדניות. נראה לי שאתם צריכים לשקול שינוי. שינוי זה יכול להיות התייעצות עם מומחה כדי לדעת עם הכיוון הוא הנכון, שיניו של מטפלים, שינוי תרופתי, ועוד. אפשר להשתפר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוג סובל מדיכאון

סיון
    22/08/2009

שלום,
    בהמשך לשאלתי- האם התיאור התקופתי שכתבתי הגיוני? כלומר האם הירידות הללו הן חלק מהעניין? אשמח לדעת קצת על תקופת התמודדות עם דיכאון ואם יכול להיות שהמצב דווקא מחמיר כתוצאה מהכדור.
    תודה מראש,
    סיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ההולם דיכאון ממושך
    ניתי
    14/08/2009

האם ישנו טיפול שנמצא לפי מחקרים הכי מתאים לדכאון ממושך, במקביל לטיפול תרופתי?
    ניסיתי מספר טיפולים, ואחד המטפלים, בעקבות הקשיים, המליץ על פסיכואנליזה, 4 פעמים בשבוע אבל זה יקר מדי..
    ניסיתי קוגניטיבי אבל יש לי הפרעת קשב שעושה לי בלאגן עם המחשבות. ומטפל קוגניטיבי אמר לי שלא מתאים לי סוג הטיפול הזה.

כמו שיש שיטת טיפול אימגו, אבל כטיפול זוגי, האם יש משהו קצר מועד - אישי, לדכאון?
    די נואשת לפתרון וקרובה להרים ידיים, לצערי, לשמחתי. בלאגן לי.

אשמח לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ההולם דיכאון ממושך

הוספת תגובה

• טיפול ההולם דיכאון ממושך

16/08/2009

לניתי שלום
    לא פשוט להמליץ לך על סוג טיפול. צריך קודם לאבחן את הקושי. הפרעת קשב לא סיבה לא להתקדם בשום טיפול, צרים להתאים את הטיפול. כדי לפנות למומחה לקבל איבחון יותר מדוייק ואז להחליט מה לעשות. בדרך כלל אפשר למצאו פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לבדוק ספיגה של רסיטל בדם ?
    אבינועם
    13/08/2009

קיבלתי רסיטל לטיפול בדיכאון במשך כ 3 חדשים במינון 20 מג
    לפני כשבועיים העלו ל לי ל 40 מג
    מאז עברו שבועים ואיני חש בשום שינוי .. !!!

היות ואני לוקח תרופות נוספות לטיפול במחלות אחרות אני חושש שיש אולי השפעה הדדית
    שמנטרלת את השפעת הרסיטל ,
    בכל אופן שאלתי היא כזו : -
    האם קיימת בדיקת דם שיכולה להראות את רמת הספיגה של הרסיטל בדם ?
    או במילים אחרות האם בדיקה יכולה להציג לרופא כמה מ"ג רסיטל נוטל החולה ?

תודה
    נתי

הוספת תגובה

• האם אפשר לבדוק ספיגה של רסיטל בדם ?

16/08/2009

לנתי שלום
    לצערינו אין כזו בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושבת שאני צריכה עזרה...
    אנונימית
    13/08/2009

קראתי קצת את השאלות והתשובות בפורום זה... אני לא יודעת אם זה המקום לעזור
    לי, אך אני בכל זאת אנסה...

בעיקרון אני נתקלת הרבה בתחושות דיכאוניות (חוסר תיאבון מוחלט, הפרעות בשינה, עצבות, כעס, חוסר חשק לעשות כלום, הרגשה של אפסות, הרגשה שלא משנה מה אני אעשה לא יהיה לי טוב, וכו'...)
    העניין הוא שתחושות אלו באות והולכות, כלומר, יש ימים שאני מרגישה כך ויש ימים שאני מרגישה ההיפך... אני מניחה שיש קשר חזק בין הימים הדיכאוניים שלי לבין חיי האהבה שלי...
    אני בחורה צעירה, בת 24, נראית מעולה, לומדת לתואר ראשון, וסה"כ אני טיפוס מאוד אהוב ומקובל בחברה. לכאורה, אין לי שום סיבה אמיתית להיות בדיכאון. אך לא כך הדבר... משום מה, איני מצליחה למצוא אהבה אמיתית (אני מניחה שברגע שאמצא אהבה הדיכאון יחלוף, מנסיון...)
    אמנם יש לי המון המון מחזרים, ואנשים נוטים להתאהב בי מהר, אך אני תמיד מתאהבת באדם שלא יכול להיות שלי... והבעיה הכי חמורה היא שאני נתקעת עליו ולא מסוגלת לשחרר ולהיות עם אחרים, עד שאני מצליחה להתאהב שוב... (וכמובן, שוב באדם שלא רוצה אותי...)

אז לשאלתי:
    רציתי לדעת האם התחושות הדיכאוניות שאני חשה עכשיו הן תחושות שיכולות להיות מטופלות ע"י תרופות ולא יחזרו שנית בעקבות טיפול תרופתי, או ש\התרופות נגד דיכאון ניתנות רק למי שסובל מדיכאון ללא כל סיבה ובאופן תמידי?

בנוסף, רציתי לדעת אם ישנן תרופות נגד דיכאון או תרופות הרגעה ללא מרשם רופא, כיוון שאין לי זמן וכסף להוציא כרגע על טיפול פסיכיאטרי, והאמת שאני מתביישת לשתף את הורי בכך...

תודה מראש על התייחסותכם....

לקביעת תור
    סגירה
    חושבת שאני צריכה עזרה...

הוספת תגובה

• חושבת שאני צריכה עזרה...

16/08/2009

לאנונימית
    לא כ"כ פשוט להגיד לך מה עדיף עבורך. את מוסרת פרט חשוב עליך "אני מתאהבת לאדם הלא נכון, לא מקבלת אהבה ממנו ו לא יכולה להרפות" (או דבר דומה). זו דוגמה טובה של קושי פסיכולוגי מאוד נפוץ. אנו נמשכים לאנשים שיש להם איזה חלק "מגניב, אחר, קשוח, לא שיגרתי, מסכרן, שעושה מה שאנחנו לא מעיזים, ועוד". הבעיה היא שלא תמיד זו משיכה אמיתית אלה לפנטזיה מסוימת שבנינו לעצמינו. עדיף עבורך לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לברר נקובות אלו. לספר להורים בדרך כלל מחזק קשר ולא מרחיק. מהסיפור שלך לא חושב שתרופות זה הפיתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס XR
    ירון
    13/08/2009

שלום רב,

האם ויאפקס XR יעילה יותר מתרופות מקבוצת הSSRI בטיפול בדיכאון? (בגלל הפעולה הנוספת על נוראפינפרין)

האם ויאפקס XR יעילה בטיפול בOCD?

האם סימבלטה יעילה בטיפול בOCD?

לקביעת תור
    סגירה
    ויאפקס XR

הוספת תגובה

• viepax xr

16/08/2009

לירון שלום
    אין ממש עדות שתרופה נוגדת דיכאון אחת טובה מהשנייה.. יש עבודות לכאן ולכאן. חשוב מטוב לאדם הסובל. כל התרופות שהזכרתה טובות למצבים עליהם התייחסת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למה כמעט ולא משתמשים באפקסור XR

ירון
    17/08/2009

אז למה כמעט ולא משתמשים בתרופות מקבוצת הSNRI כמו אפקסור וסימבלטה לטיפול בOCD ומשתמשים רק בSSRI לOCD?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצה

ירון
    22/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטום של דיכאון או של חרדה?
    רעות
    13/08/2009

זה היום ה-8 ללקיחת ציפרלקס 10 מ"ג נגד דיכאון וחרדה. חדשות טובות: אני מצליחה לאכול עכשיו,התאבון שלי חזר חלקית והמועקה באזור החזה נעלמה. הדבר היחיד שנותר הוא הרגשת המעופפות,חוסר הריכוז והמבט שנתקע על פרטים מסויימים. האם אלה סימפטומים של החרדה? של הדיכאון?או של הציפרלקס?

הוספת תגובה

• סימפטום של דיכאון או של חרדה?

16/08/2009

שלום רעות. טוב שאת משתפרת זה רק יגבר עוד! כעט לחשוב פחות על עצמך ועל גופך ולחזור לחיים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה