מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה במינון?רעות12/09/2009
שלום, כאמור אני נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג מזה 5 שבועות עקב חרדה ודיכאון מקרה ראשון. מהתחלת השימוש בתרופה ועד כה למדתי כי יש עליות וירידות, יכול להיות שיהיה לי שבוע בו אני ארגיש נטולת סימפטומים לגמרי הן חרדתיים והן דכאוניים, ושבוע בו אני ארגיש מעט דכדוך או שבוע כמו השבוע הזה בו אני מרגישה סימפטומים חרדתיים : תחושת אי שקט, תזיזיתיות בלתי נשלטת וטשטוש ראיה. השבוע חזרתי ללימודים ואני בנוסף גם עובדת בבקרים ולכן תחושות אלו מפריעות לי מאוד הן בתפקוד היומיומי והן באינטראקציה עם אנשים. שאלתי היא : האם לאחר 5 שבועות זה לא אמור לחלוף? אני שוקלת להעלות את המינון ל- 15 מ"ג. לי זה נראה כי ציפרלקס עזרה אך לא לגמרי, לפחות לא לחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במינון?
ד''ר אלונה גוברמן15/09/2009רעות שלום. אני ממליצה לפנות למטפל שלך ולשקול עלית מינון של ציפרלקס.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון לאחר לידה ?איה11/09/2009
ילדתי לפני 4.5 חודשים בניתוח קיסרי. פיזית התאוששתי מהניתוח מהר מאוד (יומיים-שלושה),
אני חד הורית והילד איתי 24 שעות ביממה. אני ממעטת להיעזר באחרים,
חזרתי (יחד אתו בינתיים) מוקדם לעבודה, עבדתי גם לפני כן מהבית, ניסיתי לחזור ל"שגרה" הקודמת די מהר ונראה שזה מצליח, אך לפני כ-3 שבועות התחילו "התקפי חולשה" ממש הייתי על סף עילפון סחרחורת ובחילה - כאילו ענן מתיישב בראש ומונע מחשבה צלולה והגוף בחולשה איומה. התופעה באה ונעלמה כל כמה שעות, עכשיו השתפר מעט אך עדיין אני תחת "ההתקפים" הללו ומרגישה עייפות, חולשה ועירפול - לא מסוגלת לבצע דברים פשוטים, שלא לדבר על העבודה שלי.... התחלתי סדרת בדיקות (דם, לב, נוירולוגיה, סוכר, לחץ דם) שבינתיים נשללות. האם יתכן שמדובר בדכאון לאחר לידה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
איה15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: איה
ד''ר אלונה גוברמן16/09/2009לאיה שלום. מתנצלת על איחור. מזל טוב על הלידה!
דיכאון אחרי לידה הינה תופעה שכיחה יחסית אשר דורשת טיפול. נשים רבות מתנסות בדיכאון שלאחר הלידה.
דיכאון אחרי לידה היא הפרעה פחות שכיחה אשר מתרחשת ב-20%-10% מהיולדות, עונה להגדרה של דיכאון מאג'ורי על-פי ה-DSM IV ונמשכת לפחות שבועיים. הסיכון לחלות בדיכאון אחרי לידה גבוה יותר ביולדות עם היסטוריה של דיכאון מאג'ורי או דיכאון אחרי לידה בהריונות קודמים. האטיולוגיה של דיכאון אחרי לידה אינה ידועה אם כי היא, קרוב לוודאי, מולטי-פקטוריאלית, כשגורמים פסיכולוגיים, ביולוגיים (כשינויים הורמונליים) וסוציאליים (כסביבה לא תומכת ואירועי חיים סטרסוגניים) משחקים תפקיד.
כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בחינה מעמיקה של מצבך.
אני מאוד ממליצה ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר בהקדם לאבחון והמלצה על הטיפול.
את מוזמנת לפנות לאחד המומחים במיינד קליניק .
תרגישי טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חדשני?הילי11/09/2009
שמעתי שיש טיפול חדשני לאנשים עם דיכאון עמוק: נעשה בהרדמה ומשהו עם מכות חשמל בצורה המודרנית. מה הטיפול והאם הוא מתאים לכל אחד. אני שואל כי אני מאד סובל מתופעות הלואי של התרופות המקובלות . ניסיתי להחליף וזה לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חדשני?
ד''ר אלונה גוברמן11/09/2009לירון שלום.ECT ממשיך להיות אחת מהטיפולים המוצלחים בפסיכיאטריה, במיוחד עבור דיכאון עמיד. כל הזמן יש התקדמויות הטיפול ולאחרונה נכנס לשימוש מכשיר שמקטין מאוד את התופעות הלווי הקוגניטיביות. הטיפול בידי פסיכיאטרים מומחים בתחום.
יש הרבה מה לעשות לדיכאון שלא מגיב. אפשר לחשוב אפילו על טיפול כ TMS שזה גרייה מגנטית למוח. טיפול זה אושר לאחרונה בארצות הברית נגד דיכאון עמיד.
מידע נוסף על TMS ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בגלל פסוריאזיסמירב10/09/2009
אני חולה בפסוריאזיס שזאת מחלה מאוד לא אסתטית. בעקרון אני מטופלת במשחה שנקראת דייבובט שעוזרת לי מאוד אבל פעמים רבות יש החמרה והגפיים שלי (רגלים וידיים) מתמלאות כתמים וקשקשת וזה נראה זוועה. נמאס לי כי אני רואה שאנשים נגעלים ממני ולא רוצים לגעת בי. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירב
ד''ר אלונה גוברמן11/09/2009למירב שלום. דיכאון היא מחלה אפיזודית וניתן לטפל בה. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר או על מנת לאבחן את מצבך אם אכן מדובר בדיכאון או בחרדה ולהתאים סוג של עזרה מקצועית.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון וחרדה!!אסי10/09/2009
שלום, שמי אסף ואני בן 18.
יש לי שאלה חשובה מאוד- האם שימוש בגראס וחשיש עלולים לגרום דיכאון וחרדה לאחר שימוש ממושך?
אם כן, למה? אם זה לא קשור, אז למה אני בדיכאון וחרדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון וחרדה!!
ד''ר אלונה גוברמן11/09/2009לאסף שלום. התשובה היא כן , שימוש ממושך בסמים עלול לגרום לריכאון וחרדות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחרדה - איזה טיפול מומלץ?אנה08/09/2009
שלום
אני בת 28 , לאחרונה אני חוויתי התקפי חרדה חמורים כאשר בחלטתי לעבור למקום עבודה חדש, התקפי החרדה היו כלכך חזקים עד שנאלצתי לוותר על הצעה שהיתה ממש טובה , נתקפתי פחד משתק לעזוב את הישן והמוקר , פחד מפני התמודדות עם התפקיד החדש וזה הוביל למחשבות תורדניות על כך שאני לא אצליח , אני לא שווה כלום, איך אני אצליח בחיים ושאני הולכת להשתגע ובעלי בוודאי יעזוב אותי - כי מי ירצה לחיות עם משוגעת ?:)
מעולם לא טופלתי בתרופות נוגדי דיכאון או קיבלתי טיפול נג חרדה, היה לי משבר דומה כאשר לפני שנתיים סיימתי את לימודיי שהיו מאוד קשים עבורי ושקעתי בדיכאון על כך שאני לא אצליח במקצוע ושאני לא שווה כלום ובעלי יעזוב אותי ...המנטרה הרגילה:) וזה למרות שעבדתי במקצוע באותה תקופהץ
למרות הפידבקים שאני שומעת מסביבי על עבודתי המסורה ועל הראייה המערכתית הרחבה שלי אני ממשיכה להרגיש בפנים כאיךו אני כלום, פחות מכלום...כאילו לא משנה מה אעשה לא אצליח, כאילו אני חיה בפחד שמה האנשים מסביבי יגלו עד כמה אני חסרת ערך
והעניין הוא שאני מבינה שזה לא נכון, אני מאוד חברותית, יש לי שפע של חברים, אני מאוד נחמדה לאנשים ולכן גם אהובה במקום העבודה וגם ע"י בני המשפחה, המצב הזה מעיב על חיי בצורה משמעותית , בשבוע שעבר הלכתי ביוזמתי לפסיכולוגית אך זו רק הינהנה כל הזמן ולא הרגשתי שזה תרם במשהו, אני חושבת שאני סובלת מחרדות אבל לא ממש לדעת איך ל טפל בזה
אני לא רוצה לקחת תרופות...
אגב במשפחה שלי יש נטייה מובהקת לדיכאון : אחי הגדול סובל מפסיכוזה ואמי מדיכאון קליני,
האם זה משהו שיכול להיות תורשתי?
עזרו לי בבקשה:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדה - איזה טיפול מומלץ?
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2009אנה שלום,
צר לי מאוד על החוויה שעברת. התקפי חרדה יכולים להיות מאוד לא נעימים, מאוד מפחידים אך חשוב להבהיר שהם כלל לא מסוכנים. מהתקף חרדה לא מתים, לא מתעלפים, לא מקבלים התקף לב, לא משתגעים ולא מאבדים שליטה. הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית- קוגניטיבית (CBT). דיכאון אכן יכול להיות תורשתי.
יתכן וכתבה על חרדה יכולה לעזור לך:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8936
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחרי לידהרננה08/09/2009
כמה זמן יכול להימשך דיכאון אחרי לידה
והאם יכול להיות חד פעמי והאם יוצאים מזה
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אחרי לידה
אלונה10/09/2009אני חוויתי דיכאון אחרי לידה ואני יכולה להגיד שדיכאון אחרי לידה זה לא משהו שפשוט עובר, חייבים לטפל בזה ולצאת מזה , אין לזלזל בו כי הוא יחזור
יש אפשרויות של טיפול פסיכולוגי/תרופתי ואסור לוותר על זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון אחרי לידה
ד''ר אלונה גוברמן11/09/2009שלום רננה.נשים רבות מתנסות בדיכאון שלאחר הלידה. היום מבינים כי ההתנסות בדיכאון קליני משמעותי לאחר לידה הינה תופעה רווחת הרבה יותר משחשבו בעבר. האטיולוגיה של דיכאון אחרי לידה אינה ידועה אם כי היא, קרוב לוודאי, מולטי-פקטוריאלית, כשגורמים פסיכולוגיים, ביולוגיים (כשינויים הורמונליים) וסוציאליים (כסביבה לא תומכת ואירועי חיים סטרסוגניים) משחקים תפקיד. ידוע כי לדיכאון אחרי לידה השפעה שלילית על הילד.
שלושה סוגי הפרעות מצב בתקופה שלאחר הלידה מתוארים בספרות: בלוז שלאחר הלידה, דיכאון אחרי לידה ופסיכוזה אחרי לידה. בלוז אחרי לידה היא תופעה יחסית שכיחה אשר מופיעה בכ-80% מהיולדות ימים ספורים לאחר הלידה. התופעה חולפת ללא טיפול תוך כמה ימים. הסימפטומים כוללים בכי, שינויים במצב הרוח ותחושה של הצפה.
דיכאון אחרי לידה היא הפרעה פחות שכיחה אשר מתרחשת ב-20%-10% מהיולדות, עונה להגדרה של דיכאון מאג'ורי על-פי ה-DSM IV ונמשכת לפחות שבועיים. הסיכון לחלות בדיכאון אחרי לידה גבוה יותר ביולדות עם היסטוריה של דיכאון מאג'ורי או דיכאון אחרי לידה בהריונות קודמים. האטיולוגיה של דיכאון אחרי לידה אינה ידועה אם כי היא, קרוב לוודאי, מולטי-פקטוריאלית, כשגורמים פסיכולוגיים, ביולוגיים (כשינויים הורמונליים) וסוציאליים (כסביבה לא תומכת ואירועי חיים סטרסוגניים) משחקים תפקיד.
פסיכוזה אחרי לידה שכיחה יותר בנשים הסובלות ממחלה ביפולארית ודומה במאפייניה למצב מאני או למצב מעורב עם שינה מועטה, פסיכוזה ואגיטציה. על-פי ה-DSM IV ניתן להוסיף מסמן של “התחלה אחרי לידה” לדיכאון, למאניה או למצב מעורב שמתרחשים בתקופה של 4 שבועות לאחר הלידה. ההתחלה של דיכאון אחרי לידה יכולה כמובן להיות מאוחרת יותר, מ-4 שבועות ועד שנה לאחר הלידה, ועל אף שמצבים אלה.על-פי ה-DSM IV אינם עונים על קריטריונים של דיכאון אחרי לידה, מבחינת הטיפול השיקולים על פי רוב זהים.
השפעה של דיכאון אחרי לידה על היילוד: ידוע כי לדיכאון אחרי לידה השפעה שלילית על הילד. ל-Bonding מופרע בתקופה זו יש השפעה שמקושרת לחוסר ביטחון בהיקשרות (Attachment Insecurity). מחקרים אחרים מראים התפתחות רגשית מופרעת, התפתחות שפתית ירודה, הפרעות קשב והפרעות קוגניטיביות נוספות בילדים לאמהות שסבלו מדיכאון אחרי לידה, וילדים אלה הם בסיכון גבוה יותר לפתח הפרעות התנהגות בטווח הארוך. על כן, חשיפה של יילוד לדיכאון אחרי לידה של האם צריכה להיחשב כחשיפה באותו אופן שתרופות נוגדות דיכאון בחלב האם מהוות חשיפה ליילוד. הסיכון שבחשיפה של היילוד לדיכאון אחרי לידה אצל האם עולה, לפחות בתופעות קצרות הטווח, על הסיכון שבחשיפת היילוד לנוגדי דיכאון בחלב האם, אם כי מחקרים נוספים לגבי הטווח הארוך נחוצים על מנת לגבות משפט זה. זיהוי, טיפול ומניעה של דיכאון אחרי לידה נמצא בחשיבות עליונה לבריאותם של האם והיילוד יחדיו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון כל כך קשה!גיל08/09/2009
שלום..
ההודעה קצת ארוכה אבל בבקשה תקראי זה כל כך חשוב לי!
אני בן 18 וכמה חודשים (סיימתי יב' השנה..) ומאז שהתחילה שנת הלימודים נכנסתי לדיכאון חזק מאוד.. אני לא אוכל כלום אין לי חשק לעשות כלום ורק בא לי לחזור לבית ספר וזה גם לא יעזור..
יש לי חברה כבר שנה ושלושה חודשים שעכשיו בכיתה יב' (הייתה איתי בבית ספר) ואני לא מפסיק לחשוב על כל השנה הכיפית הזאת שהייתה לנו ביחד... שהיינו מסיימים את יום הלימודים והיינו באים אליי או אליה והכל היה כל כך יפה ושמח!! יוצאים עם חברים והחיים היו כל כך יפים! פתאום הכל נגמר לי.. וזה לא שנפרדנו אנחנו עדיין ביחד ואני רואה אותה יחסית הרבה.. אבל פתאום הכל נראה לי רע... אני חייב לציין שהייתי מטופל שנה וחצי בתרופה "פריזמה" והפסקתי איזה חודש לפני תחילת שנת הלימודים הזאת.. אבל לפני שבועיים התחלתי שוב לקחת..
בנוסף לתרופה אני נפגש לטיפול עם פסיכולוג (השבוע 3 פגישות!) אני פשוט מרגיש שכל העולם שלי הלך לאיבוד!! אני קם בבוקר, חברה שלי הולכת לבית ספר ואני בבית אין לי מושג מה לעשות עם עצמי... אני בדרך כלל לא נשאר בבית אלא נפגש עם חברים או משהו.. אבל עדיין זה לא משפר את ההרגשה, אני הפכתי להיות אדיש, אין לי טעם לכלום, חסר מצב רוח! אני מתגייס במרץ (עוד חצי שנה) דחו לי את הגיוס הייתי אמור להתגייס עוד יומיים...
אני מרגיש שאני במין תקופה שהיא בכלל לא תקופה.. אני לא מצליח לראות את החיים שלי פתאום!! פעם הייתי נהנה לקום ולהיות במחשב או טלויזיה אבל עכשיו לא... וגם להנות עם חברים ולהתגעגע לחברה היה לי מאוד כיף.. הכל היה לי כיף!! ועכשיו הכל רע!!
מה שהכי מוזר זה שבימים האחרונים כשמגיע הערב ההרגשה שלי משתפרת פלאים! והכל נראה לי טוב.. במיוחד עכשיו כשאולי אני יתחיל לעבוד... אבל משום מה כשאני קם בבוקר הדיכאון חוזר והוא כל כך קשה!!!!
בבקשה אני חיייב עזרה אני כבר לא יודע מה לעשות אני לא יכול לחיות ככה!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: גיל
ד''ר אלונה גוברמן11/09/2009לגיל שלום. לדיכאון יש הרבה פנים. גם אנשים משתמשים במילה דיכאון כדי להגדיר מצבי מצוקה שונים. הרבה פעמים מצבי דיכאון קשורים לאירועי חיים ואז הדיכאון נקרא ADJUSMENT DISORDER שזה אומר תגובה נפשית לאירועים. לתגובה הזו הרבה פעמים רקע מן הילדות לכן טיפול בשיחות מאוד יכול לסייע ומצויין שהתחלתה.
גם יש דיכאון בו האלמנט הביולוגי מאוד משמעותי ואז הפרעות שינה, הפרעות בתיאבון, חוסר הנאה ואוד מאוד צובעים את המצב בשחור. במצבים אלו יש לשקול לקיחת טיפול תרופתי (תמשיך לקחת את התרופה).
חשוב שתשתף את המטפלים שלך במה שאתה מרגיש. אולי הם יתעזורו לך למצוא מסגרת תומכת שמתאימה למצבך. אתה יכול גם לפנות לאירגון "ערן" שנותן תמיכה נפשית והכוונה במצבי מצוקה. ב"ערן" יש קו פתוח 24 שעות ואנשי מקצוע שיקשיבו לך.
תרגיש טוב,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה! :)
גיל11/09/2009השבוע הייתי בשיא הקושי שלי, במיוחד בבוקר כשאין לי מטרה לקום, נבאקתי ויצאתי מהבית בכוח כדי לא להיכנס לתוך הדיכאון... אני אופטימי ובטוח שהמצב ישתפר בימים הקרובים.. הרופא הפסיכיאטר הוסיף לי כדור שאמר שלא כדאי לקחת לטווח הארוך אלא רק לשבוע הקרוב כדי לשפר את מצב הרוח, תרופה בשם "אלפרליד" (בנוסף לפריזמה שאמורה להתחיל להשפיע יותר בשבוע-שבועיים הקרובים) לקחתי לפני שעה ומשהו את הכדור השני להיום וזה נותן מצב רוח קצת יותר טוב אבל הרגשה של טשטוש עייפות ו"מסטוליות"...
אני מקווה שיהיה טוב!! מאוד כיף לשתף כאן זה נותן תחושת הקלה!
המון המון תודה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיאלון06/09/2009
יש תרופות לדיכאון שלא גורמות לתופעות לוואי קשות כמו השמנה וירידה בחשק המיני?
למה זה תמיד חייב לבוא בעסקה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר אלונה גוברמן07/09/2009לאלון שלום. התאמה תרופות נוגדי דיכאון מאוד אינדיבידואלי. ציפרלקס ולוסטרל הכי פחות גורמות לשינויים במשקל וירידה בחשק מיני
זה קורה מסיבות שונות: שינויים מטבוליים, עלייה במצב הרוח , גורמת לעליה בתיאבון וכו'. פעילות גופנית וארוכות סדרות עוזרים לשמור על משקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון וקסנקס?שירלי06/09/2009
שלום רב
האם ניתן ליטול גלולות וקסנקס במקביל?
למיטב הבנתי הדבר אינו מומלץ, אך לא הבנתי מאיזו סיבה ומה הסיכונים (אם יש?)
אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: שירלי
ד''ר אלונה גוברמן07/09/2009לשירלי שלום.
אין התנגדות בין נטילת קסנקס ובין גלולות למניעת הריון . בכל מקרה תתייעצי עם רופא נשים ופסיכיאטר המטפל.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמופנת לד"ר אלונה גברמןמיכל04/09/2009
שלום לך
ברצוני לדעת דבר מה
לפני כשבועיים התחלתי עם טיפול ציפרלקס לחרדות ודכאון.
במשך 4 ימים היו לי תופעות לואי אשר עברו,אך עכשיו שאני בתחילת השבוע השלישי לנטילת הכדורים
יש לי הרגשה של דוואן נוראי שום דבר לא מעניין אותי,אני מסננת חברות שלי וחברים ואין לי חשק לענות להם
מה שמוזר שאני יודעת שתופעות לוואי של ציפרלקס כוללות בתוכן את התופעה של הירידה במצב רוח ואז עליה,האם הגיוני שכעבור 3 שבועות אני מתחילה זאת ? וממה זה בעצם נובע יש מחסור במוח בסרוטונין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שמופנת לד"ר אלונה גברמן
ד''ר אלונה גוברמן07/09/2009למיכל שלום.
ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות .
ציפרלקס כדור מצויין מאוד יעיל. חזרה של הסימפטומים הינה שכיחה ודורשת התאמה של המינון. בכל מקרה עדיף לשוחח על זה עם הרופא המטפל.
תרגישי טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה!!דני04/09/2009
תודה למנהלי הפורום. אתם נותנים לנו חשק לחיים! תמשיעו לעזור לנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב!
יצחק05/09/2009גם אני מצתרף לברכות!!!! תודה למנהלי הפורום!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבת שלום לכולם.
דני11/09/2009היום נהנתי במיוחד. תודה רבה על תשובות מהירות ומקצועית!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כדוריםאור04/09/2009
האם אפשר לקבל את הכדורים "רסיטל" ע"י רופא מטפל? או רק ע"י פסיכיאטר?
תודה אור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אור
ד''ר אלונה גוברמן04/09/2009לאור שלום. אפשר לקבל רסיטל דרך רופא משפחה או פסיכיאטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם באיבחון הראשון רופא משפחה
אור04/09/2009יכול להביא? או קודם פסיכיאטר? ורק אז מרשמים מהרופא?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אור
ד''ר אלונה גוברמן05/09/2009לאור שלום.
רופא משפחה יכול לתת מרשם אך הוא לא מומחה לפסיכיאטריה ולא מתמצא בדקויות ובחינות לעומק. התאמה נכונה של התרופה בפעם הראשונה מאוד חשובה ולעיתים יכול להיות נושא מאוד קריטי. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתייעצות אצל פסיכיאטר מומחה. כדאי לעשות אבחון מעמיק של מצבך ולהתאים תרופה שהכי יעילה למצבך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןסיגל03/09/2009
שלום רב
שמי סיגל אני בת 34 עובדת כסייעת בגן ילדים מתחילת שנת הלימודים יש לי הרגשה מאוד לא טובה של דיכאון קל אין לי חשק ללכת לעבודה למרות שאני מאוד אוהבת את העבודה שלי. מדי פעם יש לי גם לחצים בבטן . יש לי פחד שחלילה יקרה משהו כי אני שומעת בזמן האחרון המון דברים שקורים לילדים . אני רק מחכה שיסתיים היום כדי ללכת הבית אבל גם בבית התחושה אינה עוברת .
קשה לי מאוד בתיפקוד היום יום מה ניתן לעשות .
בתודה מראש סיגל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: סיגל
ד''ר אלונה גוברמן03/09/2009לסיגל שלום. האם פנית עם כל השאלות לפסיכיאטרית או לפסיכילוג? נדרשת בחינה מעמיקה על מנת להגיע לאבחנה .
את יכולה לנסות גם טיפול קוגניטיבי שמאוד יכול לסייע עם מחשבות שליליות שלעיתים קרובות הם הבסיס לדיכאון. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול לעזור לך לפתח שליטה בסימפטומים של דיכאון. הייתי מציעה לך מספר מפגשים של טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) במהלכו תלמד כלים ומיומנויות שליטה בדיכאון בהווה וגם לטווך הארוך.
פעילות פיזית ודברים שיגרמו לך להרגיש יותר בשליטה מאוד יכולים לסייע. אבל צריך לעשות אבחנה נכונה לדיכאון.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון חרדה אגורפוביה שנים של כדוריםAhat03/09/2009
בבקשה תעזרו לי...
בת כשלושים וחמש, הסיפור התחיל בסביבות שמונה-עשרה...
חרדה, התקפים, אגורפוביה... ודיכאון שהתפתח אחר כך - אני לא מתפקדת כאם וכאישה ובבית בכלל. גם לא יכולה לצאת מהבית.
שנים של כדורים פסיכיאטריים (כעשור שנים), לדעתי כמעט ואין תרופה שלא נסיתי, דווקא לא פחדתי לקחת, הכל עדיף על הסיוט הזה... היו המון תופעות לווי.. גם ככה לא תפקדתי ועם התרופות היה עוד יותר גרוע. כל פעם בזבזתי חודשים ארוכים על כל תרופה שניסינו...
האחת (סרוקסט) הוסיפה לי 27 קילו (שקלתי לפני זה כ50 קילו), הפסיכיאטר אמר שהתרופה לא אשמה זאת אני שאוכלת יותר מידי. אף פעם אבל לא הייתי שמנה, בטוח ש27 קילו תוך כמה חודשים זה מהתרופה.. ניסיתי כל מה שאפשר - התרופות מהדור הכי חדש, שילובים...
חוץ מהרצון לחיות ולתפקד, אני מאוד רוצה ללדת ילד שני... אבל לא יכולה, מספיק שכיום אני אמא לא מתפקדת לילד אחד..
אז לפני כמה זמן החלטנו עם בעלי שאם אני סובלת עם תרופות, עדיף לסבול בלי...
וככה אני חיה עד עכשיו ואין תקווה... זה כל כך מוזר הרי לפני כל מה שקרה ועמוק בפני אני טיפוס אופטימי, פעלתן, עם כושר מנהיגות ושמחת חיים. יחד עם זאת - אני לא יוצאת, לא מתפקדת פגיעה ובוכה מכל שטות!!! בקושי מצחצחת שיניים בבוקר ולא מסדרת, לא מתפחת את עצמי... אני יפה פיזית ונראת כמו הומלסית.
ניסיתי טיפולים לא תרופתיים, פסיכולוגים, ביופידבק, דיקור, הומאופטיה, נטורופטיה. לא הזיז שום דבר... חשבתי אולי כל זה בגלל בלוטת המגן (היה גידול, נותחתי) ואני מאזנת אותה...
האם המקרה שלי זה משהו נדיר, לא מובן, אי אפשר לרפא את זה (לסיפור כבר כ17 שנים)?
או אולי כן אפשר עוד לעשות משהו? האם יש מומחה ממש טוב שיוכל לגלות מה קורה פה??
תודה למי שיוכל לענות..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון חרדה אגורפוביה שנים של כדורים
ד''ר אלונה גוברמן03/09/2009שלום לך. צר לי שאת סובלת .את מתארת מאוד ברור איך תופעות של חרדה-דיכאון משתלבים עם מצבי חיים מורכבים. פורום לא יכול להיות תחליף לתהליך טיפולי, הגישה הקוגניטיבית יכולה מאוד לעזור לך גם עם מידה טובה של הסכלות מציאות לחיים(להגדיר אזורים מורכבים עבורך ולפתח גישות פוטרות בעיות ולא מייצרות קשיים).
המצב מראה, שבעצם אין לך כלים להתמודדות עצמית עם החרדות הנוכחים והעתידיים שיכולים להתעורר כתוצאה מטריגרים .אני מציעה לך ללמוד מיומנויות של התמודדות עצמית עם חרדות.
תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) וטיפול תרופתי משולב מאוד יעילים בהתמודדות עם מצבי דיכאון, חרדות .CBT- הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו לומדים מיומנויות התמודדות בהווה וגם לטווח הארוך.
כדי לתגבר את יעילות התרופות ניתן לשלבן עם טיפולים לא תרופתיים כמו ECT ,TMS
מידע נוסף על טיפולים
www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148
www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תרגישי טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
Ahat06/09/2009למה את מוחקת את ההודעות שלא אהבת? לא אמרתי שום דבר לא מנומס או פוגע...
אני מבינה אם כך, שאישרת את המסקנה - שאי אפשר לעזור כאן. חשבתי שלפחות עוד אפשר לנסות ניזי חשמל...
הבנתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)