פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני כמעט בטוח שאני בדכאון...
    פלוני
    26/08/2009

שלום רב,
    אני בן 25 ולכאורה אין לי מה להיות בדיכאון: אני נראה טוב לטענת חבריי, בוגר אוניברסיטת תל-אביב, יש לי כסף, אני רווק וגר לבד עם כלב שהוא כמו אחי הקטן. ולאחרונה, וזו תקופה שמלווה אותי מעל לשבועיים אני מרגיש אפס מאופס. התסמינים אותם אני חווה: אני כבר לא הולך לחדר כושר כי אין לי את האנרגיות הנפשיות, אני אוכל כמו משוגע ומשמין, אין לי כוח אפילו לתחביבים שלי, כשאני שותה אלכוהול (פעם ב..) אני מגיע למצב שאחרי כמות אלכוהול מסוימת אני לא מפסיק ולמחרת אני לא זוכר כלום, אני מעשן חשיש כמה פעמים בשבוע, אני כל היום עצוב, אני מתרחק מחבריי וממשפחתי, אין לי כוח לדבר עם אף אחד בטלפון, אני לא מצליח להתרכז בעבודה, אני לא מצליח לקום בבוקר ואני רק מחפש לברוח.
    במקביל אני בטיפול כבר שנתיים אצל פסיכולוגית שאני נורא אוהב ולטענתה לא הגיע השלב בו היא ממליצה לי לגשת לפסיכיאטר אבל אני מרגיש נורא. נורא! נהייתי רגיש לכל הערה שאני מקבל ואני לוקח הכל קשה עם תחושת אכזבה עצמית ענקית וחוסר יכולת לעמוד בציפיות שלי מעצמי.
    אני לא יודע מה לעשות...
    נ.ב: רק לצורך הבהרה, אין לי ולא יהיו לי תחושות אובדניות.
    אני רוצה לדעת איך אני מתמודד מול עצמי ואיך אני מרים את עצמי מהרצפה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני כמעט בטוח שאני בדכאון...

ד''ר אירנה נתנאל
    27/08/2009

שלום לך,

כדי שתעלה את השאלות עם הפסיכולוגית שלך ותנסו ביחד למצוא דרכים לעזור לך.
    אני מצרפת לך כתבה שיכולה לעזור.

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס עוד שאלה
    לימור
    25/08/2009

תודה על התשובה לשאלתי שאלת למה לקחתי ציפרלקס חרדות מלוות לפעמים בדיכאון שאלתי האם לאחר עלייה במינון צריך לחכות שוב שלושה שבועות כי הבחילות וחוסר התיאבון לא נעלמים ודפיקות הלב לא נעלמו לאחר 3 שבועות עם מינון של כדור וכמעט שבוע עם כדור וחצי

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס עוד שאלה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    26/08/2009

לימור שלום,

ציפרלקס נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ובכלל
    גיא
    25/08/2009

שלום, אני בן 33 גבוה ורזה.
    רציתי לשאול מס' שאלות בתקווה שתוכלו לענות לי(מנסיוני, אני יודע שאין זה תחליף לטיפול, למרות שאני מטופל, אך יש שאלות שצצות ולא תמיד יש מענה מהרופא שלי).
    מזה כ10 שנים אני נוטל תרופות בעיקר ממש' srri, כולל גם איקסל, בתקופות שונות כמובן, מההתחלה ניתן לי כדור "מרגיע" יחד עם ssri. קלונקס, קסנקס, סורבון, ריספונד, פרפנאן, טרזודיל וכו'.
    אני מאובחן כסובל מדיכאון(היום זה הרבה פחות מורגש) ובעיקר חרדה(בעיקר חברתית) עם מעט אובססיות, לא ocd "טהור".
    לפני כחודשיים חזרתי לסרוקסט, שיחסית לשאר התרופות(הוא היה התרופה הראשונה שניתנה לי) באמת עוזר, לא ב100% אך עושה את שלו( כולל העיכוב בשפיכה). התחלתי ב20 מ"ג ומזה כשבועיים אני עם 30 , אין שינוי משמעותי, די יציב.
    בנוסף אני כבר מס' חודשיים עם קסנקס xr כמעט כל הזמן על 1 מ"ג ומאמש עם אסיול 5 מ"ג.
    היו לי תקופות קשות בחיי ואיני רוצה להלאות אתכם בהן - הייתי בטיפול תרפויטי דינמי לתקופה קצרה אך עקב אילוצים כספיים ועוד לא המשכתי, היום אני מבין שעדיף לי יותר cbt.
    החרדה משתקת אותי במצבים מסוימים, בעיקר כשאני צריך ללכת לעבודה, בבוקר ועוד, אני חושש לאבד את מקום עבודתי ולסגת אחורה(עקב חובות כבדים שאבי סיבך אותי אני נמצא על לא עוול בכפי בתהליף פשיטת רגל).
    אין לי כמעט בכלל מעגל תמיכתי של הורים(אימי נפטרה, עם אבי איני בקשר מסיבות אחרות) ומחבריי "התנתקתי" לפני מס' שנים.
    יש לי חברה כשנתיים אך גם בינינו המצב לא טוב(לא בגלל המצב הנפשי, או לא בעיקר).
    אני מרגיש שבסופו של יום אני בלופ אינספי ולא מצליח לפרוץ את המעגל החרדתי, התוקע והמכאיב, בעיקר כי באמת יש לי הרבה מה להציע לעולם.
    אשמח לשמוע את דעתכם לגבי טיפול תרופתי, שיחות(אני שוקל לגשת לקליניקה בבר אילן) והכלל.
    תודה על הסבלנות.
    גיא

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית ובכלל

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ובכלל

28/08/2009

לגאי שלום
    אתה מתאר מאוד ברור איך תופעות של חרדה-דיכאון משתלבים עם מצבי חיים מורכבים. פורום לא יכול להיות תחליף לתהליך טיפולי, הגישה הקוגניטיבית יכולה מאוד לעזור לך גם עם מידה טובה של הסכלות מציאות לחיים(להגדיר אזורים מורכבים עבורך ולפתח גישות פוטרות בעיות ולא מייצרות קשיים).
    הטיפול התרופתי נראה נכון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס- מספר שאלות לגביי היתרון
    חיים
    24/08/2009

לטיפול בחרדה/פאניקה- אני מטופל מזה כ-8 שנים בקלונקס, תחילה המינון עמד על 0.5 מ"ג ,והתחושה בקצרה "שיחרור, אפילו תחושה חיובית "המחסומים יורדים" , וניתן לתפקד!

אולם לאחר 3 חודשים עליתי למינון של 1מ"ג , ולאחר תקופה ועוד תקופה עד שקיום אני מחיזק במינון יומי של 4 מ"ג לפי חלוקה יומית של 2 מ"ג בבוקר ו2 מ"ג לאחר הצהריים , ולומר את האמת זה מאוד מסייע! (אפילו מציל לי את החיים מבחינה חברתית/אישית/עבודה/וכל אספקט.

אני רוצה להדגיש שללא הקלונקס אני "אדם מת מהלך", מפוחד סגור בבית ,מדוכא , ללא תחושה חיובית!, ומנגד כאשר ניסיתי דווקא באחרונה לרדת במינון אפילו בהדרגה ,לאחר יומיים התחלתי להרגיש דפיקות לב, פאניקה עד כדי תחושב "שתכף אני מת , או משהו כזה", קיצר תחושה איומה!

אז אומרים "סוס טוב לא מחליפים" ,אולם אני עוד צעיר ,בן 28 וחושש מהעתיד של פיתוח תלות והגדלת מינון למרות שקראתי באינטרנט כי ניתן ליטול קלונקס עד למינון אחזקה יומי של 12 מ"ג!. - לפי אתר מסיים שמציג מידע בנוגע לתרופות!.

מסקנות ושאלות.

1. ברור לי שאני מכור לקלונקס עד כדי כך שזה גורם לי סבל ותחושה איומה אם אני מוריד מינון.

2. ברור לי כי הגוף שלי מפתח תלות די מהר יחסית ולכן בעוד כמה שנים תיתכן בעיה!.

3. ברור לי שבלעדיי הקלונקס במינון 4 מ"ג ביום אני לא מתפקד!, יישן, בבית, תחושבת פאניקה/מחנק/חרדות קשות!.

4. ברור לי שהקלונקס נכון להיום ובשנים אחרונות "הציל ומציל את חיי".

5. מבחינת הפסיכיאטר הוא מסרב להגדיל את המינון!, ובנוסף הוא נתן לי "סורבון" כל יום במינון אחזקה של 40 מ"ג - שמסייע חלקית! אולם תופעות הלוואי גם לאחר מספר חודשים מאוד מכבידות , קרי ישנוניות/אפטיות/חוסר חשק!, בקיצור טיפול שלא יעיל!.

7. כיצד לדעתכם עליי לפעול לאור כל האמור ואני יודע שזה שאלה קשה!

8. אני כמובן לא מעוניין להתאשפז במחלקה פסיכיאטרית ומעולם לא התאשפזתי, ואף אחד מחבריי בחיים לא מודע למצבי!, למרות התפקןד היומי השוטף הנכון בשנים אחרונות!, אולם שוב הגלגל חוזר ונראה שפיתחתי תלות וקיים צורך במינון נוסף,אחרת אני מתקשה שוב לתפקד!

9. תודה.

הוספת תגובה

• קלונקס- מספר שאלות לגביי היתרון

ד''ר אלונה גוברמן
    25/08/2009

לחיים שלום.
    קלונאזפאם שייך לקבוצת תרופות הידועות בשם בנזודיאזפינים, המשמשות בעיקר לטיפול בחרדה ובנדודי שינה. קלונאזפאם, לעומת זאת, משמש כנוגד-פירכוסים למניעה ולטיפול בהתקפים אפילפטיים. קלונאזפאם יעיל במיוחד למניעת התקפים קצרים של עווית השרירים והתקפי Petit Mal אצל ילדים, אך גם צורות אחרות של אפילפסיה, כגון רפיון פתאומי או פירכוסים הנגרמים על-ידי אורות זוהרים מגיבים לטיפול עם קלונאזפאם. בהיותו בנזודיאזפין, יש לקלונאזפאם גם השפעות מרגיעות ומרדימות.
    בפסיכיאטריה משתמשים בקלונאזפאם כתרופה נוגדת חרדה ומייצבת מצב רוח בחולים הסובלים מהפרעה דו-קוטבית. 4-8 מ"ג ליום (מנת אחזקה).
    לא סביר שהתמכרת לקלונקס. לדבריך אתה סובל מחרדה/פאניקה. קלונקס עוזר בהקלה על הסימפטומים האלה. אני מציעה לך לפנות לטיפל בחרדה.
    בנוסף, חשוב לציין כי ייתכן ומצבך הולך ומחמיר משום שנראה שגם דיכאון מתלווה לחרדות שלך. חשוב לפנות לפסיכיאטר לאבחון וטיפול. טיפול משולב של תרופות נוגדות חרדה ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית הוכיח את עצמו כיעיל ביותר בהלתמודדות עם חרדה.
    תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    לימור
    24/08/2009

מצטערת מראש על האורך -במשך שנתיים נטלתי ציפרלקס עם שיפור מדהים וחזרתי לחיים טובים בחודש יוני הפסקתי ולפני חודש התחלתי שוב ארבעה ימים חצי כדור שלושה שבועות כדור שבמהלכן סבלתי מאוד מבחילות וחוסר תיאבון .כבר חמישה ימים אני על כדור וחצי עד היום היה בסדר תיאבון ללא בחילות רק מה היו דפיקות לב היום שוב חזרו הבחילות והחוסר תיאבון מה לעשות האם צריך שוב לחכות 3 שבועות? גם אם שוב יהיו בחילות?

האם זה שעזר לי מאוד בפעם שעברה אומר שגם הפעם יעבוד? רק צריך זמן?

איזה עוד תרופות יש שעובדות גם לחרדות וגם לדיכאון שמגיע לאחר חרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אלונה גוברמן
    25/08/2009

שלום לימור.
    משאלתך לא ברור לי מי מה את סובלת ומה סיבה שחזרת לטול את ציפרלקס שוב?
    באופן כללי צ'פרלקס מתחיל לעבוד כ 3-4 שבועות אחרי שמתחילים לקחת אותו. אין סיבה שלא ישפר את מצבך גם הפעם.
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון וחרדות
    א'
    24/08/2009

רציתי בבקשה לדעת מהם הטיפולים שיש כיום למי שסובל מדכאון וחרדות?
    מבחינה תרופתית בבקשה.
    זה עבור אמי (בת 71).

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון וחרדות

הוספת תגובה

• ממה שידדוע לי

אפרת
    25/08/2009

יש כיום מספר תרופות (כדורים) לא כולם נמצאים בסל התרופות. ממה שאני יודעת מהיכרות אישית עם אדם הנוטל תרופה לטיפול בדיכאון. יש את הVIPAX XR שכלולה בסל הבריאות וידועה כתרופה יעילה מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון וחרדות

ד''ר אלונה גוברמן
    25/08/2009

לאמי שלום,
    קבוצות התרופות נוגדות הדיכאון וחרדה המקובלות כיום הן:
    1. תרופות המשפיעות על המערכת הסרוטונרגית
    2. תרופות המשפיעות במקביל על המערכת הסרוטונרגית והנוראדרנרגית
    3. תרופות המשפיעות על המערכת הנוראדרנרגית בלבד
    4. תרופות המשפיעות בשילוב על המערכת הנוראדרנרגית והדופמינרגית
    5. תרופות ממשפחת חוסמי האנזים MAO.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה מיועדת לאירנה בנוגע לציפרלקס
    מיכל
    24/08/2009

שלום לך אירנה
    במסגרת העבודה שלי באונברסיטה אשמח לקבל כמה תשובות בנוגע
    לתרופה ציפרלקס שיכולות לעזור לי בנוגע לעבודה שאני עושה
    ראוי לציין כי אני לא לוקחת תרופות נוגדות דכאון ,התשובות שאני רוצה אך ורק לשם אינפורמציה
    1-האם נטילת ציפרלקס עם תוספי תזונה כגון אומגה 3 תורמים לתהליך היציאה מהדכאון או האם הן מזיקות?
    2-מה יקרה במוחו של אדם אשר לא סובל מדכאון או חרדה וכמות הסרטונין אצלו במוח תקינה לחלוטין
    אך עדיין יקח ציפרלקס מה בדיוק קורה במוח מהבחינה הכימית ? האם יחוש "היי" מסויים אשר יכול להקביל לתופעות אשר מתקבלות בעת צריכת סמים? או שהוא יכול לקבל תסמונת סרטונין?
    או שהתרופה בכלל לא תשפיע?
    3-האם זה נכון שחלק מהתופעות לוואי אשר מתקבלות בעת צריכת התרופה יכולות להמשיך גם לאחר שכבר לא נוטלים אותה?כמו התפקוד המיני או\ו פגיעה באיכות השינה

אני מאוד אשמח לקבל תשובה מלאות
    אני מאוד מאוד מודה לך ומאחלת כל טוב

בתודה אלינור

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    27/08/2009

שלום לך,

חשוב להבהיר שאני לא רופאה ואענה על סמך הידע האישי וניסיון מקצועי.

1. לגבי תרומה של תוספי מזון בשילוב עם ציפרלקס אין עדות מחקרית ולכן היעילות לא ידועה. לא סביר שאומגה 3 יכולה להזיק בנוסף לציפרלקס.
    2. עודף סרטונין יכול לגרום לשלל של סיבוכים ונזקים: יכול "להקפיץ" למצב של מניה, יכול לגרום להתקפי חרדה ולתסמונת סרטונין, להרעלה וכו'.
    3. ברגע שמפסיקים את התרופה בצורה מבוקרת והדרגתית תופעות הלוואי חולפות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה וחרדה
    ורד
    23/08/2009

שלום, הייתי רוצה לדעת איזה סוג של פסיכולוג אני צריכה. אני בחורה צעירה, קנאית מאוד, מרגישה שכל הזמן מעדיפים בחורות אחרות בכל מיני סיטואציות. אני חסרת ביטחון עצמי, אני נכנסת למין התקפים כשאני רואה בחורה יפה ברחוב כשאני עם בעלי או התקפים אפילו יותר גדולים אם אני רואה שהוא רואה משהו בטלוויזיה עם בחורות והתקפים יותר גדולים כשאני יודעת שיש משהו בטלוויזיה שהוא עלול לראות ואני מתחילה לחשוב איך למנוע את זה. ההתקפים יכולים להתבטא בדופק מהיר והרגשה פיזית לא טובה עד כדי (לפעמים) הזעה, גלי חום, ריבוי רוק ובחילות. אני המון פעמים במחשבות ודאגות שמה יבגדו בי.
    תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה וחרדה

הוספת תגובה

• קנאה וחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    23/08/2009

ורד שלום,

טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור לך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה חוזר?
    רעות
    22/08/2009

לפני 3 שבועות אובחנתי כסובלת מהפרעת חרדה, לאחר שבוע מהאבחנה התחלתי לקחת 10 מ"ג ציפרלקס בבוקר. אני לוקחת ציפרלקס כבר 17 יום. השבוע הראשון היה נוראי והיו לי גם תסמינים של דיכאון: אפטיות,חוסר תאבון וממש לא יכולתי לקום מהמיטה. לעומת זאת התסמינים של החרדה שבעקבותיהם פניתי לפסיכיאטרית היו: נימול בפנים, תחושת מועקה וגלי חום. לאחר כ- 8 ימים שבהם גם לקחתי חופש מהעבודה ושהיתי במנוחה מוחלטת אצל הוריי הרגשתי מצויין. יצאתי פה ושם לסרט ולהיפגש עם חברות. אך אתמול מכרה שלי באה לבלות אצלי את הסופ"ש ומהרגע שהיא הגיעה תסמיני החרדה שבו אליי: תחושת הנימול וגלי החום וגם כאבי ראש... ביליתי איתה את הסופ"ש בלית ברירה והלכנו לכל מיני מקומות למרות שברגע שהתסמינים חזרו רק רציתי לשבת בבית בלי הצורך לארח לבד במזגן. עכשיו אני חוזרת בחזרה לעבודה מחר ומפחדת שהמצב חזר לקדמותו... חשבתי שמנוחה של שבועיים יספיקו לי...
    האם אני צריכה מינון גבוה יותר?
    האם צריך תרופה אחרת? אני נפגשת עם הפסיכיאטרית רק בספטמבר וביום שני יש לי מפגש ראשון של טיפול קוגנטיבי-התנהגותי. אני צריכה לציין שאני גם מעשנת כ- 10 סיגריות ביום עם כוונות להפסיק.... האם הניקוטין מפחית מההשפעה? למה התסמינים חזרו אליי לאחר שהם חלפו לחלוטין ביום ה- 8 לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    זה חוזר?

הוספת תגובה

• זה חוזר?

ד''ר אלונה גוברמן
    22/08/2009

שלום לרעות. ההשפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות . בכל החלמה תמיד יש עליות וירידות.
    ציפרלקס כדור מצויין מאוד יעיל.יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה.
    אני מציעה לפנות לרופא המטפל.
    תרגישי טוב
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יש לי שאלה מאוד חשובה.
    הייהיי
    22/08/2009

שלום אני בת 16 וקצת,
    אני מאוד גבוהה.
    קורה לי לפעמים זאת אומרת כמעט לרב שאני מסתובבת נגיד בבית ספר יש כמה חבורה של ילדים שמרכלים עליי צוחקים עליי וכל מיני כאלה. ויש לי תחושה מאוד שזה בגלל הגובה שלי , כי אני גבוהה וזה בולט.
    או שלפעמים אני לא בבית ספר , נגיד במקום אחר שלא מכירים אותי גם שמה צוחקים ומדברים מהצד עליי.
    וזה קצת מפריע לי זה כל פעם אחר כך מכניס אותי לדכאון לכמה זמן ואז אני שוכחת מזה ואז זה שוב ושוב קורה לי.
    וזה נמאס לי מזה.

אולי תייעצי לי בבקשה מה כדי לעשות עם הדבר הזה?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• הודעה של: הייהיי

ד''ר אלונה גוברמן
    22/08/2009

שלום לך .
    אני חייבת להתנצל ,אבל בפורום הזה לא נוכל להתייחס לשאלות שלך. אנו עובדים רק עם מבוגרים. עליך לפנות לפורום של מתבגרים. אני מקווה שתקבלי מענה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר אונים
    נור
    22/08/2009

כל החיים שלי סבלתי מחרדות שיכולתי פחות או יותר להתמודד איתם.מלפני שנה החרדה התגברה בנוסף התחילו התקפי חרדה בממוצע של פעמיים שלוש בשבוע.טופלתי בלוריוון כדור פעמיים ביום.לפני 3 חודשים לפי המלצת הפסכיאטר התחלתי לקחת רסיטל חצי כדור ביום.לאחל שיפור משמעותי העליתי לכדור והתקפי החרדה וחוסר השקט התגבר.אז הפסכי' המליץ להמשיך עם חצי כדור.ניסיתיחודשיים ואין הקלה אז הפסקתי את הרסיטל והרופא המליץ להמשיך רק עם לוריוון ולדעתו תרופות אחרות לא יעזרו....אני מרגישה חוסר אונים נא עזרתכם כי עדין סובלת מחרדה קשה כל יום

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אונים

הוספת תגובה

• הודעה של: אמל

ד''ר אלונה גוברמן
    22/08/2009

שלום לך,
    צר לי על הרגשתך, שנה זו תקופה ארוכה של סבל. כדאי שתפני לפסיכיאטר (חוות דעת שנייה) כדי לקבל טיפול תרופתי מתאים.
    המצב מראה, שבעצם אין לך כלים להתמודדות עצמית עם התקפי החרדה הנוכחים והעתידיים שיכולים להתעורר כתוצאה מטריגרים .אני מציעה לך ללמוד מיומנויות של התמודדות עצמית עם חרדות.
    תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) וטיפול תרופתי משולב מאוד יעילים בהתמודדות עם מצבי דיכאון, חרדות .CBT- הינו טיפול קצר וממוקד שבמהלכו לומדים מיומנויות התמודדות בהווה וגם לטווח הארוך.
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרו" גרינהאוס היקר
    אייל
    20/08/2009

יש לי אוסידי קשה במיוחד ורציתי את חוות דעתך המקצועית וההגיונית לשאלותיי .
    עברתי וחשתי טראומה קשה ורצינית בגיל 15 ומכיוון שהייתי ילד -- לא ידעתי מה לעשות עם זה ולא לקחו אותי לרופא אלא רק בגיל 18 התחלתי עם טיפול תרופתי שהפסקתי אותו מספר פעמים .
    האם משך הזמן שלא טיפלתי בעצמי ללא ידיעתי היא פוגעת בטיפול שאינו משפיע עליי כיום ???
    מה היא התרופה לאוסידי אציין שאני בעל כוח רצון גדול מאוד ועובד על עצמי ומתמודד רגע רגע שניה ש .
    אודה לך על תגובתך .
    גבי

לקביעת תור
    סגירה
    לפרו" גרינהאוס היקר

הוספת תגובה

• הודעה של: גבי

ד''ר אלונה גוברמן
    25/08/2009

לגבי שלום.
    טיפולים פרמקולוגיים (תרופתיים ) ב OCD:
    סרטראלין היא תרופה נוגדת דיכאון המעכבת באופן סגולי ניצול חוזר של סרוטונין במוח SSRI. היא דומה בפעילותה לפלואוקסטין, פארוקסטין, וציטאלופראם. תופעות הלוואי הנפוצות כוללות: נדודי שינה, ישנוניות, סחרחורת, כאבי ראש, יובש בפה, שלשול, ובחילה.
    פארוקסטין, תרופה המעכבת באופן סגולי את הניצול החוזר של סרוטונין במוח, כמעט ואין לפארוקסטין תופעות לוואי אנטיכולינרגיות, ועל כן היא מתאימה יותר לשימוש בקשישים. תופעות הלוואי העיקריות כוללות בחילה, הקאה, כאב ראש, נמנום, והפרעה בתפקוד המיני (עיכוב האורגזמה), דיכוי תיאבון, בחילות וכאבי בטן, כאב ראש ונמנום הן תופעות הלוואי הנפוצות. בדרך-כלל אלו הן קלות וחולפות עם הזמן. פארוקסטין עשוי לגרום להשמנה בחולים המטופלים בו, מכיוון שהוא מביא לעליה בתיאבון ובכמיהה לפחמימות. חשוב להיות מודעים לאפשרות זו, ולנסות להימנע מאכילה מופרזת, ובמיוחד מאכילת פחמימות מופרזת.
    קלומיפראמין שייך לקבוצת תרופות טריציקליים. התרופה משפרת את מצב הרוח ומחזירה את העניין בפעילות היומיומית. קלומיפראמין יעיל במיוחד לטיפול בחרדות ובהתנהגות כפייתית (אובססיבית). שלא כמו רוב התרופות הטריציקליות האחרות, אפשר לתת קלומיפראמין בהזרקה במחלה קשה. במינון עודף קלומיפראמין עלול לגרום תרדמה עמוקה והפרעות קצב מסוכנות בלב.
    חסרונם הגדול של כל הטיפולים התרופתיים ב OCD הוא בשיעור גבוה של הישנות ההפרעה עקב הפסקת השימוש בתרופות. לכן, מטופלים רבים שאינם פונים לטיפול נפשי שהשפעתו ארוכת – טווח יותר נאלצים להשתמש בתרופות ללא הרף. בדרך כלל ניתן להתגבר על בעית ההישנות של ההפרעה על ידי שילוב של טיפול בתרופות וטיפול נפשי במטרה לרכוש מיומנויות הנחוצות להתמודדות ישירה עם תסמיני ההפרעה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך דר אלונה

אייל
    26/08/2009

אשאל עוד שאלה ברשותך .
    הרופאה אצלה אני מטופל החלה לתת לי גאודון האם היא תהיה יעילה עבורי כפי הבנתך ???
    תודה על תשובתך.
    גבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתחררתי מהצבא לפני שבוע
    לירז
    19/08/2009

ואני לא מוצאת את עצמי... אני לא בנאדם שיודע לשמור על קשר, בצבא הייתה מסגרת, היו חברות, נהנתי... רציתי קבע אבל בגלל שהמפקד לא ידע להעריך אז לא הלך. אני בקושי יוצאת מהבית, אין לאן ואין עם מי. אני מתגעגעת לכולם ולהכל... אני אוהבת שיש עבודה, וכרגע אין לי כלום. לא יודעת לאיזה כיוון ללכת ומה לעשות עם עצמי... קל לי מאוד להתחיל לבכות, מה עושים?? :(

לקביעת תור
    סגירה
    השתחררתי מהצבא לפני שבוע

הוספת תגובה

• השתחררתי מהצבא לפני שבוע

ד''ר אלונה גוברמן
    22/08/2009

לירז שלום,
    שינויים בחיים לעיתים קרובות מאוד מעוררים תחושות של לחץ, חרדה ולהופעת דיכאון. תגובות אלו הן טבעיות וניתן להתגבר עליהן. לא כדאי להיכנע ללחץ, חרדה ודיכאון. תמשיכי בדרכך,
    עם הזמן ותמיכה מתגברים על הקשיים ובסופו של דבר מתרגלים. תשתדלי עוד כאן לגוון את השגרה בחוויות נעימות גם אם לפעמים ללא חשק. כיוון שחלק גדול בתחושות הלא נעימות נובע ממחשבות ומהשיחות הפנימיות שלך עם עצמך כדאי לעשות ניתוח למחשבות שעוברות בראש. מענה מצויין לתהליך זה יכול לתת טיפול קוגניטיבי קצר וממוקד. במהלך הטיפול תרכשי מיומנויות לאזן מחשבות ובעקבות זה הרגשתך תשתפר.

מאחלת לך הרבה הצלחה בהמשך!
    תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס וחומרי הרדמה
    רעות
    19/08/2009

שלום רב. אני נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג ושאלתי היא: שבוע הבא יש לי תור במרפאת שיניים לשם עקירת שן, האם הרופא משתמש בחומר הרדמה שיכול להוות קונטרא אינדיקציה לציפרלקס?
    למיטב ידיעתי מדובר בלידוקאין

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס וחומרי הרדמה

הוספת תגובה

• הודעה של: רעות

ד''ר אלונה גוברמן
    22/08/2009

לרעות שלום. לא ידוע על אינטראקציות בין שימוש של לידוקאין וציפרלקס.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאירנה
    מיכל
    18/08/2009

שלום לך
    התחלתי לקחת ציפרלקס 20 מג חצי כדור כלומר 10 מלגרם במשך 4 ימים כבר בשל חרדה חברתית
    התופעות לוואי הראשונות היו בחילות נוראיות וכאבי ראש ,אך ראוי לציין שחלק מהתופעות לוואי עברו
    למעט הרחבת אישונים ממש קטנה שיש לי בשתי העיניים
    ברשותך כמה שאלות כמובן לאחר שנברתי בפורום ולא מצאתי תשובות להן
    1-התחלתי להרגיש אתמול והיום מעין זרמים של אופוריה בגוף האם זה מעיד על התחלת השפעה התרופה כבר לאחר 4 ימים?
    2-הייתי רוצה לדעת מה הסיבה שרק לאחר שבועיים בערך עד חודש התרופה מתחילה לפעול האם המוח בעצם מייצר קולטני סרוטונין (פשוט זה מאוד מסקרן אותי)
    3-האם יכול להיות נזק בלי הפיך למוח או לגוף לטווח הארוך כי קראתי בכמה תגובות שאנשים שנפגעו בחשק המיני עקב לקיחת הכדור נשארו עם התופעת לוואי גם לאחר שהפסקיו

אשמח לקבל תשובות מלאות
    בתודה רבה והערכה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאירנה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    18/08/2009

שלום לך,

1. ההשפעה מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. כך שלאחר 4 ימים אתה בהחלט יכול להרגיש שהתרופה מתחילה להשפיע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות.
    2. לוקח זמן עד שמצטברת בגוף כמות מספקת של התרופה שמאפשרת חסימה מספקת של ספיגה חוזרת של סרוטונין וזה מעלה את כמות הסרוטונין במוח. תהליך זה לוקח כשבועיים על המינון הטיפולי.
    3. ציפרלקס הינה תרופה מאוד ידידותית ולא גורמת נזק בלתי הפיך למוח. ברגע שמפסיקים את התרופה הגוף מתנקה לחלוטין אך גם הסימפטומים של חרדה עלולים לחזור. אחת תופעות הלוואי השכיחות ביותר היא הפרעה בתפקוד המיני. תופעה זו נעלמת כאשר מפסיקים ליטול את התרופה. בדרך כלל תופעות לוואי של ציפרלקס קלות וחולפות כאשר הגוף מסתגל לכדור ולא נשארות לאחר הפסקתו.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה