פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה ייעוץ עזרה
    עידו
    23/11/2007

שלום לכולם
    אני מזה חודשיים וחצי עייף תשוש מותש לאחר מחלה ויראלית ,לחץ דם גבוה,כאבי ראש,עייפות,כאבי גרון.בעיות פיזיות שנגרמות ממתחים לחצים שלי.ככל הנראה מהחרדות שמהם אני סובל.
    הרופא משפחה מזניח אותי אומר שאני בריא כמו שור.אך אני סובל ורוצה לדעת ממה בדיוק .
    כי זה יכול להיות מחלת הנשיקה יכול להיות גם מחיידק בקיבה ורק לאחרונה לאחר חודשיים וחצי
    הוא נתן לי את הבדיקות לעשות כי ראה שאין שיפור.וגם בדיקה אצל גסטרו שלשם אני צריך לחכות עוד חודש רק עד לבדיקה.ובנתיים כל יום חושב על הגרוע ביותר ומפחד מהלב
    יש לי כאבים בלב עם כאב בזרוע.וכאב רק בלב לעיתים .אני כולי מפוחד ונמאס לי מהתשובה של ההורים זה חרדות .ביצעתי אולטר לב ומחכה גם לתשובה לקבל מהם.
    אני בן 24.האם הגיוני כזה דבר גם שאני רגוע יהיו לי כאבים בלב? והם למעשה מהחרדות ,לחץ מתח
    מספיק שאחשוב לשניה על משהו שלילי ולהרגיש כאבים וגם חולשה.
    יש לי לחץ דם לאחרונה גבולי,וגבוהה הרופא והאחות אמרו לי בגלל שאני לחוץ,מתוח ומספיק שאני חושב על זה אז הלחץ דם עולה.אין לי מושג עם זה נכון.קראתי על לחץ דם והבנתי.
    שהוא יכול לגרום להתקף לב.ולעוד בעיות.ואני נורא פוחד מאד מאד מזה.
    גם בייחוד לאחר שילד בן 15 בריא לחלוטין.נפטר במהלך השינה בעקבות משהו בלב.
    במשפחה אין עם מי לדבר כולם יורדים עליי וצוחקים.כדורים אני לא רוצה לקחת כי גם ככה
    יש לי חוסר איזון בגוף כרגע.לא עליתי בדיוק מה יש אך ככל הנראה זה חיידק בקיבה או בעיות במעיים.האם כאבי לב יכולים לבוא במהלך כל יום לכמה שעות מחרדות ? ממצב נפשי לא טוב?
    האם אפשר לקבל התקפי לב מזה?
    אני רגוע לא בלחצים ובהיסטריה ועדיין יש לי את הכאב.
    אודה מאד לתגובה
    בנוסף איך אפשר להקל על זה עם יש לכם טיפים.
    בתודה רבה רבה
    אוהד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה ייעוץ עזרה

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    24/11/2007

אוהד שלום,

הינך טרוד בדאגה לבריאותך. במצב זה קיימת נטייה לפרש סימפטומים גופניים כמחלה קשה ולהתעלם מהוכחות השוללות מחלה או שמצביעות על בריאות טובה. פרושים אלה מעוררים התקפי חרדה, דיכאון, גורמים להופעה והגברה של הסימפטומים הגופניים (כאב / לחץ בחזה, דפיקות לב מואצות, קוצר נשימה, חולשה, סחרחורת וכו'). כאשר הסימפטומים מתגברים האדם מגיעה למסקנה מוטעת שאכן הוא חולה, מחשבה זו מגבירה את החרדות וכך חוזר חלילה האדם נמצא בתוך מעגל הקסמים של החרדה. על מנת להירגע אתה פונה להורים ולרופאים נרגע לזמן קצר ושוב חוזר וחושש לבריאותך.

טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית יעילה במצבים שאתה מתאר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עידו
    25/11/2007

שלום
    תודה על התגובה ,
    אין לי דפיקות לב מאוצות.
    אני מרגיש רגיעה רגוע חלש תשוש וכאבים בלב עם כאבים בבטן וצדדי הבטן צד ימין
    נשאר לי לחכות לבדיקת רופא גסטרו.הרופאת משפחה צוחקת עליי שאין לי משהו חמור
    והעיקר אני זה שסובל מראש השנה.ולא מקבל את הטיפול המתאים.
    מילא היו אומרים לי מה הכיוונים האפשריים.
    הנפש כמובן שאני לא בסדר אבל כרגע יש חוסר איזון גופני פיזי ובזה צריך לטפל גם כן.
    לכן גם לא מתכוון לשתות לקחת בנתיים כדורים כדי לא להזיק עוד יותר וגם כדי לא להרגיש את התופעות לוואי שהם גורמים.
    כאבים בלב יכולים להיות ממש חזקים מחרדה ממחשבה גם שאתה רגוע? הם יכולים להיות סמויים?
    לחץ דם עולה ממחשבה? או לחץ על משהו שיש לך.
    בתודה אוהד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    25/11/2007

אוהד שלום,

יש קשר בין גוף לנפש ומצבים נפשית יכולה לבוא לידי ביטוי בסימפטומים גופניים. בכל מקרה כך או כך חייבים קודם כל לשלול בעיות גופניות ולשם כך אתה עושה את הבדיקות הנדרשות. אך כשכל הבדיקות תקינות ואין עדות לקיומן של מחלות גופניות והבעיה היא נפשית, האדם הסובל מתקשה להאמין שמבחינה גופנית הוא בריא ונתקף בספק שממשיך לעורר חרדות ברמה גבוהה ("אולי בכל זאת יש לי משהו ולא מצאו", "אולי לא עשו את כל הבדיקות הנדרשות", "אולי הרופאים טעו" וכו').

תמתין עד שהבדיקות יסתיימו וצור איתנו קשר שוב!
    נשמח לעזור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתם עושים משהו משמעותי
    זואי
    23/11/2007

עם כל הודעות ההתאבדות האלה שמופיעות פה כל הזמן? האם אתם בודקים מי האדם הזה, מה כתובת ה-IP שלו, האם אתם שולחים מישהו אליו? או שאתם שולחים פה כל אחד שמבטיח להתאבד בשעה הקרובה, לטיפול בקופ"ח או להתייעצות..שהרי ברור שאדם שנמצא במצב כזה, הדבר האחרון שיעשה זה עכשיו ללכת לקופ"ח...או להתמודד בשפיות עם מצבו הלא שפוי.ההודעות פה מסוכנות ביותר. זו אחריות גדולה.. נכון שזה רק פורום וירטואלי ויש אפילו הודעות מפוברקות. אבל יש גם קריאות אמיתיות לעזרה. מקווה שאתם עושים משהו עם זה. זה לא עניין להקל בו ראש.

הוספת תגובה

• האם אתם עושים משהו משמעותי

27/11/2007

לזואי שלום
    פורום באינטרנט הוא רק מסגרת לקבלת שאלות ותשובות הוא לא מסגרת טיפולית או לעזרה ראשונה. לא ניתן לפנות למשטרה כאשר אדם כותב על חשיבה אובדנית. אנו נפנה אותם למקומות בהם ניתן לקבל עזרה (ע"רן, חדרי מיון ועוד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנזעי חשמל
    דפנה
    23/11/2007

טוב, אז לאחר תקופה של 8 חודשים של נסיונות לטפל בדיכאון הזה עם תרופות ושילובים שונים
    החלטתי עם הפסיכיאטר על אישפוז על מנת לטפל בנזעי חשמל , אומנם קראתי על הטיפול ואיך הוא
    מתבצע אך מכיון שיש לך נסיון בטיפול בדיכאון עמיד רציתי לשאול מנסיונך ,האם זה נכון שטיפול זה באמת יוציא אותי מהמצב ויחזיר אותי לעצמי? כי יש לי חששות אם הדבר יכול לעשות נזק בלתי הפיך . אני חייבת לציין שאני צלולה במחשבתי לא פסיכוטית או כיו"ב ומאוד מפחדת מאישפוז פסיכיאטרי . למרות שהפסיכיאטר שמטפל בי הוא מנהל מחלקה פסיכיאטרית בבי"ח רגיל וכבר יצא
    לי להיות במקום כאשר הגעתי לשיחות איתו וראיתי אנשים במצבים לא פשוטים ולחשוב עכשיו שאצטרך לשהות איתם באישפוז נראה לי קשה מאוד אני מקווה שיש באישפוז גם אנשים במצבי שאוכל לתקשר איתם . לאור נסיונך בטיפול מסוג זה האם אנשים שטופלו יצאו מזה וחזרו לתפקד כמו קודם בחייהם. כי תבין עבורי זו אפשרות יחידה לאחר שכבר אין תגובה לטיפול תרופתי ולמעשה 8 חודשים של דכאון שלאחרונה מייאוש הוחמר המצב . מקווה שאכן אני עושה את הצעד הנכון
    המשפחה והסביבה תומכת שאלך לאישפוז ולטיפול זה אם זה מה שבאמת יעזור. מה אתה חושב?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בנזעי חשמל

הוספת תגובה

• טיפול בנזעי חשמל

27/11/2007

לדפנה שלום
    טיפול בנזעי חשמל נחשב עד היום הכי יעיל במצבים של דיכאון עמיד. לצערי בישראל הוא מתבצע כמעט תמיד במסגרת אישפוזית למרות שברוב המקרים ניתן לבצע אותו אמבולטורית. צריך לקחת בחשבון שטיפול ב ect יכול לתת הפרעות בזיכרון ולעקוב במהלך הטיפול על שינויים בזיכרון. ברוב המצבים הזיכרון חוזר אך לפעמים יש גם פגיעות בלתי הפיכות. אני ממליץ לך לשוחח על זה עם הרופא המטפל. ניתן לשקול טיפול ב TMS, גרייה מגנטית למוח, שיכולה לעזור גם לדיכאון עמיד מבלי לגרום להפרעות בזיכרון. אך טיפול זה מתבצע רק במסגרת מחקרית בשלוותה או פרטית במיינד קליניק.
    אני מאחל לך הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוזאק וגלולות למניעת הריון
    שקדאיריס
    22/11/2007

אני משתמשת בגלולה למניעת הריון כבר יותר משנה וחצי - גלולה סגולה של פמינט. לאחר תקופה של מצב ירוד הרופא רשם לי פרוזאק - האם אני יכולה להמשיך להשתמש בגלולות במצב כזה?

הוספת תגובה

• פרוזאק וגלולות למניעת הריון

27/11/2007

אין מניע מלהשתמש בו זמנית בפמינט ופרוזד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :'(
    מריה
    20/11/2007

נמאס לי מהכל

לקביעת תור
    סגירה
    :'(

הוספת תגובה

• הודעה של: מריה

20/11/2007

למריה שלום
    עם את רוצה התייחסות את צריכה לכתוב לנו אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי כבר כוח
    אבי בן עדו
    20/11/2007

יש לי חרדה חברתית כבר שנים רבות.
    קשה לי בכל סיטואציה חברתית ואני מנסה להימנע מיציאות מהבית
    מה הטיפול המומלץ עבורי?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי כבר כוח

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    20/11/2007

שלום לך,

הטיפול המומלץ הוא שילוב של טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניתיבית (CBT). תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית בעיקרה בנויה ממשימות התנהגותיות (מהמשימות הקלות עד למשימות הקשות בצורה הדרגתית) ושינוי מחשבות ואמונות שלך על עצמך, על אנשים אחרים ועל החיים בכלל. גישה זו יעילה ומומלצת!!!

תודה על פניתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורית
    18/11/2007

יש לי חרדות חברתיות. קשה לי לעלות לאוטובוס, ללכת ברחוב, להיכנס לפאב ולעבוד.
    מהם הטיפולים שמתאימים לי?
    בתודה רבה מראש,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי - קוגניטיבי

ד''ר אירנה נתנאל
    19/11/2007

אורית שלום,

טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) אישי או קבוצתי משולב עם טיפול תרופתי הוכח כטיפול הכי יעיל בחרדות מהסוג שאת מתארת.

תודה על פנייתך לפורום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה מהד"ר
    סלע
    15/11/2007

שלום ד"ר
    אני בן 42 סובל מזה שנים מחרדות והתקפי פאניקה שמלווים בהזעות קשות במיוחד בראש ובחזה אני מטופל באיקסל 200 מ"ג לאחר נסיונות של פלוטין, פריזמה, מודל, רסיטל ללא שום תוצאה. מצבי הולך ומחמיר ואני חסר אונים, אני פשוט קורס במהלך כל היום יש לי שינויים בתחושות ובחרדות כל דבר קטן מפיל אותי לקרשים אני מזיע בצורה לא הגיונית בראש בעיקר שאני במצב של חרדה.

האם הטיפול שאני מקבל הוא הנכון?
    האם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור?
    והאם יש תקווה?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה מהד"ר

הוספת תגובה

• בקשת עזרה מהד"ר

17/11/2007

לסלע שלום
    צריך לשמור על התקווה תמיד!!!
    יתכן וכדאי לך להתייעץ עם מומחה בתחום כדי לוודא שאתה מקבל את הטיפול המשולב המתאים לך. צריך תמיד לחפש עד שמוצאים את התרופה הנכונה טיפול פסיכולוגי בסגנון קוגניטיבי מסתדר מצוין עם תרופות ויכול להוביל לשינוי מהותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבות
    טל
    14/11/2007

צהריים טובים
    אני לא יודעת איך להתחיל כי לעולם לא דברתי על זה ...אז אי פשוט יתחיל לספר
    יש לי אמא שחולה במחלה ALS כבר 10 שנים היא היא חיה בבית כולם מטפלים בה אבא. אח . ואני
    היום מצבה מונשמת אוכלת בזונדה הפסיקה לדבר ומזיזה רק עינים מצב אנוש וקשה למראה
    אני טפלתי בה עד לפני שנה כיום רק אבא מטפל בה
    התמוטטי אני כל היום במיטה שמנתי מאוד <לעולם לא הייתי שמנה> אני לא עובדת <חוסר ביטחון וחוסר השכלה>יש לי קשר מאוד מיוחד עם אמא שלי ולקחתי מאוד קשה את המצב שלה אני רוצה לציין שהצלתי את אמא שלי פעמים ממוות שהיא איבדה את החמצן<לפני שהנשימו אותה> ואז באו ולקחו אותה לבית חולים והנשימו אותה זה קרה לפני 5 שנים היא הייתה מונשמת עם צינורות בבית חולים ועם שבר ברגל וזה מחזה נוראי לעין
    באותו חודש גליתי שדודה שלי אחות של אמא שלי יש לה רומן עם אבא 30 שנה ובזמן שאמא הייתה בבית חולים הם היו הולכים לפרדס<הבאנו חוקר פרטי> באותו החודש נפרדתי מהחבר שלי שהיינו אמורים להתחתן כי אמא שלו לא רצתה בגלל שאמא שלי חולה ככה
    אבא שלי היה דמות כמו אלוהים בשבילי ודודה שלי אחות של אמא הייתה כמו אמא וזה פגע בי מאוד
    רמס אותי שבר אותי שהבנתי ששניהם נוכלים ושקרנים ובוגדים
    לעולם לא דברתי עם אבא על זה כי אמא לא רצתה שנגיד מילה כי הוא מטפל בה
    שהיא יצאה מבית חולים ספרנו לאמא שהם יחד אחותה ואבא והיא ממש נשברה <אני רוצה להבהיר שאמא שלי ואחותה היו חברות ממש טובות דודה שלי הייתה באה כל יום אליה><שכמובן אנחנו בינים שזה לאבא >אבא ידע שאמא יודעת והמשיך להפגש עם אחותה וללכת לחורשות
    דודה שלי נשואה בת60 עם 6 ילדים שהיו כמו אחים שלי <שזה אומר פרדה גם מהם >היום אבא שלי כבר לא איתה הוא מטפל באמא שלי
    אני ממש מבקשתסליחה על הכתב או הסגנון
    מעלום לא דברתי עם פסיכלוג או כל אדם אני רוצה לציין שיש לי קשר מיוחד עם אמא שלי מאוד מיוחד מילדות היא החברה הכי טובה שלי האישה שהכי מבינה אותי בעולם >
    רציתי עוד להוסיף שהתחלתי לשתות חריף כדאי שלא יכאב לי ושאני לא יחשוב
    וגם אני רוצה למות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצבות

הוספת תגובה

• עצבות

ד''ר אירנה נתנאל
    15/11/2007

שלום לך,

את מתארת חוויות מאוד קשות ובכל ההתמודדות את לבדך. הייתי מציעה לך לפנות למישהו מקצועי (עובדת סוציאלית או פסיכולוג/ית) כדי שיעזרו לך לאסוף כוחות ולהתמודד עם מצבך בדרך יעילה ותורמת. שימוש באלכוהול לא יכול לעזור לך לפתור את הבעיות אלא רק תורם להרס העצמי שלך. עזרה מקצועית תתן לך כלים להתמודד גם עם מחלת אמך, גם עם המצב המורכב עם אביך וגם לך עם עצמך. עזרתך לאמך חשובה מאוד וכל הכבוד לך על האמץ!!!

ותודה על פנייתך לפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי טל אל תשכחי

אפאצ'י
    16/11/2007

הסבל שאת עוברת הוא קשה ועצום ורב ייסורים אבל.........
    אמך שחולה במחלה מתמודדת עם מצב קשה פי כמה וכמה וגם בוודאות עם רגשות אשם ונקיפות מצפון לא קטנים.
    לכן כל פגיעה שלך בעצמך רק תעצים את התחושות הללו אצלה ומכיוון שאת מצטיירת כרכת לב וכדואגת ותומכת המשיכי כך, עזבי את השתייה, תפסי את עצמך בשתי ידיים ותהי חזקה בשבילך, בשביל עתידך ובשביל אמך.
    תרגישי טוב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של אדרונקס
    דפנה
    13/11/2007

אחרי נסיון של מספר תרופות ושילובים שלא הועילו כעת נוטלת רסיטל + אדרונקס
    כאשר את האדרונקס התחלתי לפני שבוע במינון של 4 מ"ג ליום . היום לאחר שבוע העליתי
    את המינון ל8 מ"ג ליום . רציתי לדעת מה המינון הטיפולי ?(הרסיטל הוא במינון של 60 מ"ג)
    ומה אם טיפול זה גם לא יצליח? אני מודאגת מאוד מכיון שבעבר הייתי יוצאת מהדכאון בעזרת טיפול תרופתי לאחר חודש , אבל הדכאון הזה לא מרפה כבר יותר מחצי שנה שאני לא מתפקדת
    הבנתי שניתן לומר שאני סובלת מדיכאון עמיד שאינו מגיב לטיפול התרופתי למרות שלימים ספורים בלבד של שילוב ציפרלקס+רספירדל הרגשתי שיפור אבל זה היה למספר ימים ושוב חלה נפילה
    אפילו כאשר העלנו מינון של רספירדל שלא הועיל .בעקבות כך שלא היה שיפור במצב ופשוט התייאשתי הייתי קרובה מאוד לנסיון אובדני והוצע לי להתאשפז אבל אני נמנעת מכך לבינתיים מה גם שיש לי משפחה וסביבה תומכת ונושא האישפוז מפחיד אותי מאוד . האם דכאון עמיד הוא לכל החיים וכך נגזר עליי לחיות ? איך מנצחים אותו האם אחזור להיות האדם שהייתי כלומר לתפקד לעבוד ולהמשיך לחיות עם דגש על לחיות כי אלו לא חיים! האם נכון לי להמנע מאישפוז ?
    או שאישפוז יגמור את הדכאון ? בינתיים בלית ברירה מנסה להמתין ולראות אם האדרונקס יעזור
    כי לאחר מכן אני לא יודעת איזה פתרון כבר יש בשבילי

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של אדרונקס

הוספת תגובה

• מינון של אדרונקס

16/11/2007

לדפנה שלום
    דיכאון עמיד לטיפול תרופתי הינו בעיה קשה ושכיחה. למרות הקושי והסבל צריך להמשיך לנסות. אני מטפל בהרבה אנשים עם בעיות של דיכאון עמיד ואומר להם שהדבר הטוב היחיד בדיכאון זה שהוא עובר. השימוש באדרונקס בין 8-12 מג ליום מאוד מקובל ובדרך כלל מסייע.
    יש גם טיפולים כמו גרייה מגנטית וטיפול בחשמל שמאוד יכול לעזור לדיכאון עמיד.
    מתאשפזים בדרך כלל כאשר יש מחשבות התאבדות או מצב דיכאוני משמעותי. אשפוז זה לא סוף הדרך. הרבה מאוד אנשים נעזרים בו.
    מקווה שבקרוב תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    גור
    12/11/2007

האם יש בעיה ליטול CYMBALTA עם ACE INHIBITOR?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

גור
    16/11/2007

למה לא עונים לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין תגובה? חשוב

גור
    19/11/2007

למה אין תגובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

20/11/2007

לגור שלום
    אין קושי מוכר בשילוב של סימבלתא ו חוסר ace

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בתרופה קלה נגד חרדות
    יאיר
    10/11/2007

שלום.אני בחור צעיר ולוקח במשך 3 חודשים כדורי ואלריאן כנגד חרדה (תרופה שנקראת רלקסין של חברת תרופות ומכילה 500 מ"ג ואלריאן).התרופה מאוד עוזרת לי.
    לכמה זמן עלי להתמיד בטיפול התרופתי כדי שלא יחזרו החרדות?האם 3 חודשים זה מספיק או שצריך משהו כמו שנה? (בדומה ל-SSRI). האם צריך לרדת בהדרגה? תודה ושבוע טוב ושקט :-)

הוספת תגובה

• שימוש בתרופה קלה נגד חרדות

16/11/2007

ליאיר שלום
    אין דרך לדעת כמה זמן צריך לקחת תרופות נגד חרדה. צריך לשקול כמה זמן אדם סבל, באיזה עוצמה, האם היו תקופות אחרות בחיים בהן הוא סבל, ועוד. רצוי שתתייעץ עם רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה - פוחדת נורא מתופעות הלוואי
    ani
    08/11/2007

אני מאובחנת כ"מופעת אישיות"..גבולית, נרקציסטית וכו'..לאחר מיליוני אבחנות שהשתנו עם השנים בהתאם להתפתחות הפסיכולוגיה...
    היום אני לאחר עשרות שנים של טיפולים ותרופות...במצב הכי גרוע שהייתי בחיי..
    מאחר ואינני עובדת כבר 5 שנים אין לי אפשרות לטיפול פסיכולוגי, וכל התרופות שקיימות כבר עשו סיבוב דרך הגוף שלי..
    לפני כחודשיים זרקתי הכל(אחד הסימפטומים האופייניים למחלתי..החלטות אימפולסיביות וחרטות..)...ואם חשבתי קודם שאני בגהינום...זה היה גן עדן לעומת מה שקורה עכשיו..
    עכשיו חזרתי מהפסיכיאטרית עם מרשם ל..סימבלטה(כן, מסתבר שיש עדיין משהו שלא ניסיתי..כנראה בגלל המחיר), היא טוענת שזה גם יעזור לי במיחושים הפיסיים(הגוף שלי מתפרק כואב כולו)..
    אבל אני פוחדת נורא מתופעות הלוואי.
    עלי לציין שכל תרופות vburtsrbkhi(אפקסור,אדרונקס ודומיהם)..עשו בי שמות, לעומת אלו של הסרוטונין שאיכשהו..סבלתי אותם(נטלתי סרוקסט 10 שנים עד שהפסיק לעבוד)..
    מאד אשמח לשמוע את דעתכם, בעיקר על תופעות הלוואי(אין לי כוח במיל לעמוד באי נוחות מינימלית וממילא אני כואבת כולי ומזיעה כמו סוס גם ככה ובגיל המעבר..)..
    ובעיקר איך זה אמור להשפיע על ההפרעה האישיותית שלי בלי שיחות, ועל הנדנדה של מצבי הרוח וההחלטות והחשיבה המקולקלת..
    סליחה על האורך אבל זה ממש קיצורו של הקיצור של מה שעובר עלי ואני נורא צריכה לשמוע לפני שמחר בבוקר אני מתחילה או לא את הכדור החדש
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה לסימבלטה

גור
    08/11/2007

לפי נסיון שלי סימבלטה היא התרופה הכי טובה שנטלתי אך יקר. סימבלטה לא קשה להתרגל אליו כמו אפקסור, ויותר קלה להפסיק. תרופות באופן כללי לא משפיעות הרבה על הפרעת אישיות. רק על תופעות נלוות כמו דיכאון ומועקה וחרדה, ואולי גם על מחשבות אובדניות. ניסית איקסל? יתכן שזה יותר זול מסימבלטה. זה מאותה משפחה. שיחות את יכולה לעשות בבריאות הנפש בחינם. מאוד חשוב בהפרעות אישיות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ani
    08/11/2007

מה עם תופעות לוואי?
    הבנתי שהיא נמצאת בסל להתוויה זאת, אז למה היא כ"כ יקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך סימבלטה

גור
    09/11/2007

התרופה נמצאת בסל לטיפול בכאב עצבי כסיבוך מסכרת. במקרים מסויימים בבעיות הסתגלות זמנית עם הפרעה נפשית, אך לא כקו ראשון לטיפול. רק לאחר 2 נסיונות כושלים בתרופות ממשפחת הטריסיקלים. אני ניסיתי לפנות לוועדת ערער ללא הצלחה. עם ביטוח משלים תחסכי כ-80 ש"ח. אולי אם הרופא ימלא טופס 29ג' זה יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך סימבלטה

גור
    09/11/2007

התרופה נמצאת בסל לטיפול בכאב עצבי כסיבוך מסכרת. במקרים מסויימים בבעיות הסתגלות זמנית עם הפרעה נפשית, אך לא כקו ראשון לטיפול. רק לאחר 2 נסיונות כושלים בתרופות ממשפחת הטריסיקלים. אני ניסיתי לפנות לוועדת ערער ללא הצלחה. עם ביטוח משלים תחסכי כ-80 ש"ח. אולי אם הרופא ימלא טופס 29ג' זה יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,צללתי למים...

ani
    09/11/2007

למרות החשש והפחד הנורא..כולל לילה של חוסר שינה וחרדה..הוכרעתי..נטלתי הכדור הראשון.
    מי יתן וזה יהיה הכדור הגואל
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיחסות

גור
    20/11/2007

איך הולך לך בינתיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי

אני
    21/11/2007

לא עמדתי בתופעות הלוואי הנוראות, העיניים לא נפתחו לי 24 שעות ביממה, חוץ מכל ...היתר.
    כנראה שאין לי יותר מה לנסות מהמוצע בשטח.
    בינתיים חזרתי ל10 מג של סרוקסט הישן והמוכר ..כדי לא להתפורר לגמרי.
    תודה על התעניינות.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות

גור
    22/11/2007

בד"כ התופעות עוברות תוך שבוע. את יכולה לנסות שילוב של תרופות. זה יכול לעזור. אבל הייתי נותנת צ'נס של לפחות שבועיים עם סימבלטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוריוון
    מיכל
    08/11/2007

שלום
    חברי סובל מדיכאון כבר כמה חודשים ולוקח ציפרלקס מידי יום . בנוסף רשם לו הרופא גם לוריוון למקרים של חרדות קשות . האם יש אפשרות שאם שכח לקחת כדור יום אחד זה ישפיע כבר ביום שלמחרת או שיש איזה שעות רצויות ללקיחת הכדור כדי שהבקרים יהיו קלים יותר. בנוסף רציתי לשאול אם יש אפשרות להתאבד עם הלוריוון הזה כי הכדור נראה לי חזק ולעיתים מפחיד אותי שיש לנו כזה כדור בבית .

לקביעת תור
    סגירה
    לוריוון

הוספת תגובה

• לוריוון

10/11/2007

למיכל שלום
    השילוב של תרופה נגד דיכאון וכדור הרגעה מאוד נפוץ וגם מאוד יעיל. יש צורך להיות ערים לצורך להפחית את התרופה כאשר מתחיל שיפור במצב. לוריוון משפיע למשך 12-18 שעות. כאשר מפספסים לקחת כפי שמומלץ אפשר לראות עלייה בחרדה כתוצאה מחוסר בתרופה. בדרך כלל קשה להצליח להתאבד עם לוריוון למרות שהרבה אנשים מנסים עם תרופה זו. עדיף בהחלט להגביל את כמות התרופות שמחזיקים בבית כאשר אדם עם מחשבות אובדניות נמצא בשלבים הראשונים של הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל
    אורי
    08/11/2007

האם אבל על מות קרוב הופך גם לדיכאון תמידי ללא יכולת לחזור לחיים הרגילים? למרות שכבר עברה שנה, שום דבר לא השתנה.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבל

הוספת תגובה

• אבל

ד''ר אירנה נתנאל
    08/11/2007

אורי שלום,

אבל הוא תגובה נורמלית ומתאימה לאובדן וכולל מספר שלבים שבדרך כלל נשלמים תוך שנה אחת. אלא שבני אדם עלולים להתקע אי שם על פני רצף השלבים ואם תסמיני דיכאון נמשכים מעבר לשנה הראשונה ייתכן ויש מקום להתערבות טיפולית.

תודה על פנייתך לפורום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה