מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב בין תרופותדוד13/12/2007
האם ניתן לשלב בין רודיולה לבין רמוטיב(שעשוי גם מצמח היפרקום) שאת זה נתן לי רופא משפחה
יש בזה בעייה ? לטיפול כמובן בחרדות ודיכאון עקב משהו שחטפתי במזרח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב בין תרופות
13/12/2007לדוד שלום
אני מצטער אבל אנני מכיר את הרדיולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ודכאון
איתן04/01/2008כנס לאתר [a href=http:// id=link]www.dikaon.com[/a] ותמצא מרפא למחלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגתטליה11/12/2007שלום.
אני מטופלת כבר 7 שנים בפקסט 20 מ"ג, העליתי 35 ק"ג, וסה"כ לא ממש מאושרת ועדיין סובלת מחרדות.
הפסיכיאטר שלי ממליץ לי על מעבר לרסיטל. איך עושים את המעבר שהחרדות והדיכאון לא יחזרו? האם רסיטל יעזור לי לחזור לגזרה. ובכלל למה בעצם צריך לשנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמודאגת
13/12/2007לטליה שלום
מחליפים טיפול כאשר הוא לא עובד או כאשר מופיעות תופעות לווי משמעותיות. פקסאת הינה תרופה שצריך לרדת ממנה מהדרגה מאחר ואפשר לקבל תופעות של הפסקה של התרופה. רסיטל תרופה מצוינת שיכולה לסייע טוב מאוד לחרדה. רסיטל גם לא מובילה לעליות במשקל כמו הפקסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ודכאון
איתן04/01/2008כנסי לאתר[a href=http:// id=link] www.dikaon.com[/a] ותמצאי מרפא למחלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון אינסופייולי11/12/2007למנהלי הפורום שלום רב!
בתי בת 37, רווקה, חיה כבר שנים רבות עם דכאון שמטופל בתרופות. מדי פעם הפסיכיאטר מחליף אותן כי כמעט אין שינוי במצב הדכאון. היא מתפקדת "על מינימום" - - עובדת, כמעט ואין לה קשרים חברתיים ועסוקה מאד במחשבות ובפחדים המלווים את מצבה. היא משתפת אותנו במה שעובר עליה ולצערי אני מתחילה להרגיש שאני נופלת איתה מכיון שהתרופות כמעט לא עוזרות, החורף קשה לה יותר, היא מיואשת והייתי רוצה למצוא כיוון שיכול להעמיד אותה על הרגליים. האם יש איזו מסגרת , חוץ מאישפוזי יום של הקופות , שיכולה לתת בסיס איתן לשינוי? משהו יותר הוליסטי מטיפולים פסיכולוגים ופסיכיאטרים? משהו שכולל שינוי בדפוסי חשיבה, טיפולי גוף ונפש שיתנו הרגעה כללית ושקט מכל המחשבות המציפות ואולי בהמשך גם כיוון חדש?
מקווה שתוכלו לתת לי תשובה כלשהי שנוכל לאמץ
יולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרליולי - גם לי יש בן עם אותה הבעייה
שאול12/12/2007שלום לך יולי -
גם לי יש בן עם אותה הבעייה אשמח לשוחח איתך ,
ניסה המון תרופות אף תרופה לא עזרה לו.
המייל שלי [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל12/12/2007שלום לך,
טיפול קוגניטיבי - התנהגותי בדיכאון (אישי או קבוצתי) יכול לעזור לבתך להתמודד עם מצבה. אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" אנחנו עושים טיפול קבוצתי בדיכאון שבמהלכו אנו מלמדים טכניקות לשנות מחשבות, לשלות בהן, משלבים בטיפול טכניקות של הרפייה ודימיון מודרך, תוך תמיכה תרופתית. בנוסף, אנו מתמכים בטיפול בגרייה מגנטית (TMS) לטיפול בדיכאון כרוני.
נשמך לעזור לבתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
איתן04/01/2008כנסי לאתר [a href=http:// id=link]www.dikaon.com[/a] ותמצאי מרפא לבעיתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבור פרופ גרינהאוסט'11/12/2007ב"ה, פרופ' גרינהאוס שלום, נפגשנו הערב (10.12) ביחד עם אבי ושאלה פרחה מזכרוני ואני נעזרת בפורום זה על מנת לשאול אותה. האם לדעתך יהיה רצוי לנסות להחליף את הפבוקסיל בסימבלתא? האם סימבלתא משתלבת טוב עם הלמיקטל? ואולי ניתן להוסיפה לשניהם? אם כן, באיזה מינון? והאם ידוע משהו על הבטיחות בלקיחתה בהריון? לסיום, האם בעתיד רצוי לפנות אליך באמצצעות פורום זה או באמצעות טלפון או מייל אישי? בתודה ובברכה, ט'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלות אישיות
13/12/2007לט' שלום
הפורום לא מיועד להתכתבות שותפת על סוגיות אישיות, לזה צריך רופא מטפל. לסוגיה ששאלת ניתן להחליף לסימבלתא מפבוקסיל אבל לסימבלתא אין עדין ידיעות מספיקות על מה קורה בהריון. לא רצוי לשלב סימבלתא עם פבוקסיל מאחר ואפשר לקבל עודף גירוי של המערכת הסרוטונרגית. אפשר להתקשר אלי דרך הטלפון של הקליניקה 036962733 או דרך הביפר 036109432* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 26 בעייתי ומורכבאורית10/12/2007
שלום רב,
רציתי להתייעץ לגבי אחי בן ה-26
אחי מאז גילו הקטן היה בעייתי, חסר ביטחון עצמי, קשיי למידה,קליטה וכד'.
עם השנים החל להיות מאד מופנם ומצבו החמיר, נהייה היפוכונדר הולך לרופא על כל שטות קטנה, לא מתמודד עם שום דבר אפילו לא עם שיחת טלפון עם נציג שירות של חברה כלשהי,
שוטף ורוחץ את עצמו שעות כמו באיזשהו מן טקס..דבר שמפריע מאד לכל בני הבית.
סטרילי ברמות לא נורמליות, מרגיש רגשי קנאה כלפי אחיו הקטנים, חש ממורמר,
יוצא לטענתו עם בנות גילו,אך לצערי אינו מחזיק קשר יותר מיום יומיים היות ומדבר המון המון שטויות ולפעמים מתנהג כמו ילד קטן.
נוטה להסתגר המון בחדר ולא אוהב שיפריעו לו, מאד רכושני כלפי דבריו, לא חולק עם אחרים דברים.
חי עם הוריי ועו 2 אחיי הקטנים(בני 19 ו- 16), עובד כמאבטח.
כאשר לא מצליח להתמודד עם איזושהי בעיה, נלחץ, ומתחיל להתפרץ ולהתבלבל עם עצמו
...מבלה המון המון המון בשירותים...(לא קורא שם עיתון..)
מה לדעתך הבעייה איתו???? מה עליי לעשות כדי לעזור לו??? הוא לא עצמאי ולא חושב אפילו לעבור דירה ולהקל על הוריי (חיים בדירת 3 חדשרים 6 נפשות)
האם הבעייה חמורה מאד???
סליחה על האורך...אנחנו פשוט נואשים נורא!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 26 בעייתי ומורכב
ד''ר אירנה נתנאל10/12/2007אורית שלום,
את דואגת לאחיך, אכפת לך ממנו ואת מנסה לעזור לו ולמשפחתך. יחד עם זאת נראה, שלאחיך היו קשיים מגיל קטן ועם הזמן מצבו החמיר. ייתכן וחסרים לו כלים וקישורים בסיסיים לחיים או/ו אולי הוא סובל מבעיות יותר מורכבות (התאור של רחיצות והשרותים דומים לטקסים של הפרעה טורדנית - כפייתית OCD). האם אחיך מבין את מצבו וחושב שהוא זקוק לעזרה? ייעוץ מקצועי יכול לעזור גם לאחיך וגם תוכלו לקבל הדרכה משפחתית כיצד לנהוג איתו, כיצדלעזור לעצמכם לא להיות נואשים.
אשמח לענות על שאלות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה שהשתלטה עליי הצילוקובי09/12/2007אני בן 35 רווק יש לי רשיון נהיגה ופתאום קיבלתי פחד לנהוג ולנסוע באוטובוסים לצאת מחוץ לבית
לבלות אני מטופל בכדורים רסיטל שלא עוזר ופרפנן ולוריבן
מה עושים הפחד משתלט עליי כמו דיבוק שלא עוזב אותי מה אני עושה ?
תעזרו לי בבקשה המטפל שלי מזלזל בי ואני מאבד את העשתונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל10/12/2007שלום לך,
ראשית, חשוב להתאים את הטיפול התרופתי. אתה לא מציין כמה זמן אתה נוטל את התרופות, אך כדי שתדע שלוקח זמן עד שההשפעה של התרופות מורגשת במלואה. שנית, עליך ללמוד לחיות עם הפחד מבלי להמנע משום מצב ותפקוד. כל מצב חרדה הינו הזדמנות להתמודדות ותרגול בדרך להתחזקות. מחשבות קטסטרופליות (על אסון) רק מחמירות את המצב. בלי מחשבות על אסון הפחד מתחיל להעלם מעצמו.
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אישי או קבוצתי יכול לעזור לך לרכוש כלים יעילים כדי לשלוט בחרדה שלך.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
איתן04/01/2008כנס לאתר www.dikaon.com
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים קיצוניים במצבי רוחפשושית8409/12/2007להנהלת הפורום שלום, רציתי לקבל הכוונה מתאימה לבעייתי מיזה זמן רב אני סובלת מבעיות ריכוז כאשר ניסיתי לקבל טיפול מתאים המצב החמיר בצורה משמעותית כיוון שאני סובלת ממצב רוח ירוד כל הזמן ותכשירים כמו ריטלין גרמו לי להתנהג בצורה אגרסיבית ובילתי מתקבלת על הדעת... הבעיה העיקרית שמפריעה לי כרגע זה מצב רוח ירוד אני נמנעת מלהיות בחברתם של אנשים הם מרגיזים אותי וגורמים לי לאי נוכות כמו כן אני מודעת למצב העדין הזה זה פוגע לי ביחסים בעבודה מישפחה לימודים... מיזה זמן רב אני לא מצליחה לשמור על קשר אם בן זוג קבוע ביגלל ההתנהגות הלא הולמת שלי,מה לעשות ניסיתי טיפולים שונים אך ללא שיפור לאחרונה הרופה המליץ על ליתיום רק מה לא הגדיר שום מחלה או הפרעה שנראת לו הוא קורה לזה בעית התנהגות ...אני רוצה לקבל חוות דעת נוספת של בעל מיקצוע אמין האם זה סוג של דיכאון או בעיה אחרת?ואם אפשר לחפש דרך אלטרנטיבית ללא תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינויים קיצוניים במצבי רוח
ד''ר אירנה נתנאל10/12/2007שלום לך,
את שואלת שאלות מורכבות שתשובות עליהן דורשות אבחון מעמיק. הייתי מציעה לך לפנות לרופא אחר כדי לקבל חוות דעת נוספת, לאבחן את הקשיים שלך ולנסות למצוא דרכים לעזור לך.
חג שמח ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
איתן04/01/2008נראה לי שזו סימטום של דכאון .תנסי לקחת אומגה 3 בעוצמה כפולה(400 EPA ).מומלץ גם מולטי
ויטמין עם קומפלקס b .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל 20 מ"ג לא עוזר ליקובי08/12/2007איזה חודש וחצי אני לוקח רסיטל 20 מ"ג ואין שום הטבה אז למה הפסיכיאטר העלה ל 2 כדורים ניסיתי גם את זה ונהיה לי יותר גרוע .
אז מה כן מתאים לחרדה כפייתית שלא גורמת לתופעות לוואי כמו : חוסר ועצבנות , ירידה בחשק המיני , חוסר תאבון , בחילות והקאות ?
אין לי חיים בכלל מהאני עושה ?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול ב OCD
ד''ר אירנה נתנאל08/12/2007שלום לך,
רסיטל היא תרופה מצויינת בטיפול ב- OCD. מרבית הסובלים מגיבים טוב מאוד על רסיטל ובדרך כלל היא לא גורמת לתופעות לוואי. כאשר התרופה לא משפיעה בדרך כלל מעלים את המינון וזה מה שהפסיכיאטר שלך עשה. אם אתה לא מרגיש שיפור במצבך כדאי שתפנה שוב לרופא שלך. חשוב שתקח בחשבון שלוקח זמן למצוא את הטיפול התרופתי המתאים לך באופן אישי ולתרופות לוקח זמן עד שהשפעתן מורגשת במלואה. כדאי שלא תתיאש, תעזר בסבלנות והכי חשוב אל תהיה מודאג, תנסה לסמוך על הרופא.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזעקה לעזרהעידו08/12/2007שלום לכולם.
אחרי שקראתי את הסיפטומים של דיכאון .
הבנתי שאני מאד מאד בדיכאון.
מאד לחוץ ומפוחד עכשיו.
כי במשפחה שלי אין דבר כזה הם אומרים לי אתה בחרדות לך צא לעבוד הכל ישתפר
אין לי אוזן קשבת פה ואין מי שיעזור
האם אני יכול לבד לצאת מזה?
כמובן בלווי שיחות עם פסיכולוג וגם לקחת כדורים .
אבל אין לי תמיכה ועידוד מהמשפחה .
אודה לתגובה .
בנוסף אני במשך חודש שלם מחכה לקבל פסיכולוג מטעם הקופת חולים שלי כי אני לא עובד
אז אין לי כסף לשלם והם אומרים לי אין דבר כזה דחוף.תחכה יחזרו אלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל08/12/2007גיל שלום,
צר לי שמשפחתך אינה אמפתית למצבך, אך באיזשהו מקום הם צודקים - עבודה, עיסוק, עיניין בחיים עוזרים מאוד בהתמודדות עם דיכאון. מובן גם שבמצבך יהיה לך קשה להניע את עצמך לפעילות אך בטיפול בדיכאון יש כלל: קודם עושים ואחר כך מרגישים שיפור! אנשים שסובלים מדיכאון נוטים לחשוב באופן מוטעה שקודם הם ירגישו שיפור ומצבם ואחר כך יתחילו לעשות דברים. כאמור זו טעות! אל תתיאש! תמתין לתור לפסיכולוג. בינתיים הייתי מציעה לך לקרוא ספר "בוחרים להרגיש טוב" של דוויד ברנס.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
איתן04/01/2008כנס לאתר[a href=http:// id=link] www.dikaon.com [/a] ותמצא מרפא לבעיתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקה פתאומית בתרופה דכאוניתדורית07/12/2007שמי דורית, ואני בת 30. אני סובלת מדכאונות כבר שנים רבות, ועם השנים למדתי להתמודד איתם, או כך חשבתי, שגיליתי שטעיתי ניתנה לי על ידי פסיכאטר התרופה ציפרלקס, שאותה אני נוטלת במשך כחצי שנה. אכן, הרגשתי התחלה להשתנות והתחלתי להרגיש אושר ושלווה פנימית. מסיבה מסוימת הפסקתי ליטול את התרופות בצורה פתאומית, והיום אני כבר ביום השלישי ואני מתחילה לסבול מדיכאון, האם זה יכול להיות, האם אחרי 3 ימים יכולה התרופה להשפיע בצורה זו. היום בכיתי בצורה בלתי נשלטת והתחלתי להתרכז בכל הדברים הרעים בחיי. לא קיימת בי אנרגיה, וכל היום אני רק שוכבת במיטה.
האם יש סיכון בהפסקת התרופה בצורה כזו? האם מה שאני מרגישה הוא אמיתי או בגלל הפסקת התרופה? והאם כדאי לי להתחיל ליטול את התרופה שוב בעוד מספר ימים, כשזה שוב יהיה אפשרי?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקה פתאומית בתרופה דכאונית
08/12/2007לדורית שלום
הפסקה פתאומית של התרופות יכול לגרום לשינויים בולטים במצב הרוח ואף להופעה חוזרת של דיכאון או חרדה. תרדי מהתרופות, אם זה מתאים, בצורה הדרגתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון וחרדה
איתן04/01/2008כנסי לאתר [a href=http:// id=link]www.dikaon.com[/a] ותמצאי מרפא לבעיתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי נשימהעידו07/12/2007שלום .
אני בן 24
רוצה לדעת האם קושי נשימה הרגשה שהנשימה שלך לא טובה או שיש הרגשה לא טובה בגרון
יכולה להיות חרדה או דיכאון? זה לא נמשך לכמה דקות או לכמה שעות אלא למשך כל היום יש לי את זה במשך שבועיים וכל פעם פותח את הפה.מאד מפוחד
אודה להתייחסות .אני במהלך 4 חודשים בבית ללא מעשה לא מכון כושר ולא כלום.אז אולי זה כן יכול להיות
בתודה.
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקושי נשימה
08/12/2007לגיל שלום
זה נשמע כמו חרדה ואפילו גם דיכאון. תפנה לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה כללית איך לצאת מזה?מלי07/12/2007אני בת 24 וקשה לי לקבל החלטות ולהתמודד עם כישלונות ופחדים לאחרונה יש בי איזשהו פחד שלא אצליח בלימודים שזה קשה לי מידי ואני מרגישה שבתוך תוכי הרמתי ידיים וויתרתי .אני מרגישה תקועה ולא מאושרת . הייתי רוצה לדעת איך לצאת מהמצב המגביל הזה איך להחזיר את האמונה בעצמי שאני יכולה איך להחזיר את תחושת הביטחון שאצליח בלימודים ובכלל .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה כללית איך לצאת מזה?
ד''ר אירנה נתנאל07/12/2007מעיין שלום,
כדי לעזור לך לצאת מהמצב חשוב לאבחן מאיפה נובע הקושי להתקדם? מה מעכב אותך? מה הסיבה לחוסר הביטחון שלך? ועוד... שיחה עם איש מקצוע יכולה לתת תשובות לשאלות אלה, לכוון ולהדריך אותך, לעזור בפיתוח מיומנויות שונות כמו למשל, כיצד לקבל החלטות, כיצד להעלות בטחון עצמי וכו'.
הייתי מציעה לך לפנות לפסיכולוג/ית לשיחת יעוץ.
אל תרימי ידיים !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות לפתרון בלי פסיכולוג?
מלי08/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה כללית
ד''ר אירנה נתנאל08/12/2007מעיין שלום,
דמייני לך שהיית חולה בדלקת ריאות קשה, האם היית מעלה על דעתך לפתור את מצבך ללא עזרה רפואית? ישנם אנשים שמנוהלים על ידי דעות קדומות שמחלות נפשיות זה דבר מביש שאם אדם מטופל אצל פסיכולוג / פסיכיאטר הוא חריג (בניגוד למחלות גופניות). אנשים אלה מאוד סובלים ומאבדים באיכות חיים. לעיתים קרובות אנשים מתקשים לעזור לעצמם וחייבים התערבות מקצועית. אם הבעיה היא כלכלית, ניתן לפנות לטיפול דרך קופת חולים או מערכת ציבורית אחרת.
את מתארת קשיים רבים ומורכבים לכן, כדאי שתשקלי אפשרות של עזרה מקצועית!
תודה על פנייתך לפורום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת עזרה<<<גלית06/12/2007שלום רב , שמי גלית בת 27 לפני כשנה וחצי ילדתי את ילדתי הבכורה , היה לי דבר שנקרא רעלת הריון ברמה מאד קשה ומסוכנת , ההחלמה היתה קשה מאד ואני לא בטוחה שהחלמתי ב100אחוז, כוונתי מבחינה נפשית ,ילדתי נולדה כפגית היום היא בסדר תודה לאל , אבל כל המשקעים הלחץ הפחד מהלידה ומהטראומה שעברתי גרמו לי מאז למצבים של דפיקות לב מואצות בצורה כזו שאני מרגישה כאילו הלב יוצא לי מהמקום ובנוסף לזה מלווה ברעידות נורא חזקות בכול הגוף שאלתי מה אני אמורה לעשות על מנת לטפל במצב הזה שהרי הוא מפחיד אותי וזה בא לי בפתאומיות כזו רגע אני יכולה להיות בסדר ושניה לאחכ מתחיל כל הבלאגן הזה .
אודה לכם על תשובתם ועזרתכם בתודה מראש גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבקשת עזרה
ד''ר אירנה נתנאל07/12/2007גלית שלום,
הסיבה לתחושות שאת מתארת יכולה להיות בשל הלחצים, הפחדים והטראומות שעברת. הגוף שלך מגיב למצבך הנפשי בסימפטומים של דפיקות לב, לחץ בחזה וכו'. טיפול תרופתי יכול לסייע לך להפתר מהתחושות. בנוסף, כדאי שתביני שכל פעם שאת נבהלת מהסימפטומים את מוסיפה דלק למדורת הפחדים שלך ומגבירה את עוצמת האש. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי יכול לעזור לך להתמודד עם הסימפטומים ולהמנע ממעשים שמשמרים ומקבעים את החרדה שלך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
חג חנוכה שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכבוד אירינה
גלית08/12/2007אירינה תודה לך על תשובתך וחג חנוכה שמח גם לך,
רציתי לשאול באיזה תרופה אני יכולה להעזר לפי מה שרשמת , מה שמה ואיך אפשר להשיג אותה .
ולגבי הטיפול שרשמת איך אפשר להגיע לזה
שוב תודה מראש גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה
גלית08/12/2007אירנה סליחה על שגיאת הכתיב בשמך בהודעתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
ד''ר אירנה נתנאל08/12/2007גלית שלום,
כדי להתאים את הטיפול התרופתי אני מציעה לך להתיעץ עם רופא פסיכיאטר. עקרונית, תרופות הרגעה יכולות לעזור לך, אך אותן חשוב ליטול במעקב והשגחה רפואית. לגבי טיפול CBT ישנם מטפלים רבים בגישה הזאת שילמדו אותך להסתכל אחרת על הסימפטומים, יעזרו לך לרכוש מיומנויות שליטה בתגובתך על הסימפטומים ולשנות תגובות אוטומטיות. במיינד קליניק אנחנו מנהלים טיפול קבוצתי ואישי משולב עם טיפולים תרופתיים בהפרעות חרדה.
אשמח לעזור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק לעיצות טובות. דחוף!אוריה06/12/2007שלום רב,
אני מאובחן כחולה במחלה דו קוטבית בנוסף להפרעת אישיות קשה.
טופלתי במגוון עצום של תרופות נוגדות דכאון ומאזנים , ואף עברתי טיפול בE.C.T
שום תרופה לא עזרה לי לדכאונות הקשים שעברתי במשך שנים.
הייתי בהרבה מסגרות שיקומיות, שבאחרונה נכנסתי לדכאון מאד קשה, ואושפזתי שמונה חודשים ב"שער מנשה". באשפוז ניסו עליי מכות חשמל שלדעתי השפיעו לטווח הארוך יותר, מכיוון שפתאום תרופה שניסו עלי פשוט עבדה והוציאה אותי לתפקוד תקין נורמאלי ולצמיחה.
לפני כשנה נכנסתי לאשפוז נוסף בעקבות מאניה חזקה שהייתה לי, וכעבור כחודשיים נכנסתי לדכאון עמוק ביותר. ושום כדור אנטי דכאוני( גם סימבלטה, הכדור היחיד שעזר לי בעבר במינונים גדולים למרות ההפרעה הדו קוטבית) לא עזר לי.
כעבור כחצי שנה אני וההורים שלי ניסינו מטפל אלטרנטיבי שיש לו ניסיון רב עם חולים דו קוטביים . התנאי היה הפסקת התרופות. כמובן שגם אני וגם ההורים חששנו מאד, אבל דיברנו עם כעשרה אנשים שטופלו אצלו והם כבר מספר שנים בלי תרופות מתפקדים לחלוטין. גרתי אצלו כחודשיים והגבתי קשה מאד להפסקת הכדורים אולי בגל שמעורבת פה גם הפרעה אישיותית. לפני שבוע חזרתי הביתה במצב נוראי של מחשבות טורדניות בלי סוף מחשבות אובדניות וחוסר שקט קשה.
אני כבר חודש בקושי אוכל ובקושי ישן. הבעיה כרגע ,שגם ההורים וגם המטפים שלי לא מוכנים שאני אחזור לתרופות, בעיקר בגל שהבחור שגרתי אצלו סיפר להם כמה תרופות זה רע.
אני מרגיש שאני לא יכול להתמודד ככה, והכי חשוב שאני לוקח לפעמים לוריוון, אני נרגע מהכל גם מהמחשבות הטורדניות , שפשוט הורסות לי את החיים וגם המצב רוח משתפר פלאים.
ועל כך יש לי שתי שאלות:
האם מכיוון שכדור נגד חרדות עוזר לי כל כך אומר שאני בחרדות??? כי זה דבר לא מוכר לי.
מה עלי לעשות להישאר בלי תרופות עם איזה תכנית שיקומית שאני פשוט לא יכול לעשות במצבי, או להתעקש לחזור לתרופות, וזה לא כל כך נורא?
ואולי יש לכם רעיון אחר לחזור לתפקד ולחיות בלי תרופות? (טיפול התנהגותי, איזון גוף נפש?)
בתודה מראש, אני אודה על כל תגובה שהיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזקוק לעיצות טובות. דחוף!
08/12/2007לאוריה שלום
אתה מתאר היסטוריה אישית פסיכיאטרית ממש קשה. אינני יודע מה להגיד לך באופן אישי מאחר ובמצבים מורכבים חייבים להכיר את האדם ואת המהלך של המחלה באופן אישי. ההתנגדות לתרופות נובעת מחוסר ידע או צ'רלטניסם. צריך מאוד להיזהר לא ליפול לידים של אדם לא מקצועי שנותן המלצות למצבים בהם רק רופא יכול להתערב. אין לי שום התנגדות לכך שאנשים יטפלו טוב בעצמם ויעשו עד כמה שאפשר כדי לשפר את מצבם. אבל מצבים פסיכיאטריים מורכבים הם כמו כל מחלה אחרת. תזהר מלפנות לאנשים לא מקצועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה דכאון
איתן04/01/2008כנס לאתר[a href=http:// id=link] www.dikaon.com[/a] ותמצא מרפא למחלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובל מחרדה כפייתיתקובי05/12/2007בן 35
נוטל רסיטל 20 מ"ג 1כדורים
פרפנאן 4 מ"ג 1 ביום ו1 בערב
לוריבן ו1 לפני השינה
עד עכשעו לקחתי רסיטל 20 מ"ג פרפנאן פעם אחד ביום בבוקר
ולוריבן לפני השינה
אני מקווה שעכשיו זה יעזור לי בעזרת השם
מה אתם אומרים???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסובל מחרדה כפייתית
08/12/2007לקובי
שאהיה בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה דכאון
איתן04/01/2008כנס לאתר [a href=http:// id=link]www.dikaon.com[/a] ותמצא מרפא לבעיתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
האם אתם עצלנים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)