פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחכתי להוסיף
    אהוד פ
    05/12/2007

בנוסף, הפסיכאטר אמר שכרגע טיפול קוגנטיבי התנהגותי לא יעזור וכרגע אין טעם.. האם זה נכון? או שכדאי כן לשלב גם את זה בטיפול?. יש לציין שאני סובל בעיקר מהפרעה טורדנית כפייתית רק של מחשבות בראש וכפייתיות בראש. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחכתי להוסיף

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

08/12/2007

הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי טוב בכל שלב!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אהוד פ
    08/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות בבקשה
    אהוד פ
    05/12/2007

שלום רב. רציתי לשאול את הפרופסור.
    1. הייתי בטיפול בשל הפרעה טורדנית כפייתית חמורה עם "פור אינסייט" בציפרלקס 40 מ"ג ורספירדל 2 מ"ג במשך יותר מחצי שנה והטיפול לא עזר. החלטתי לרדת מהכדורים בצורה של 1 מ"ג רספירדל למשך 4 ימים ואז הפסקה, וירידה של חצי כדור (5מ"ג) ציפרלקס כל יומיים. עד להפסקה. לפי הוראות הפסיכיאטר. האם זה נכון..? או שזה היה מהיר מידי?
    2. חזרתי לטיפול והפעם שוב קיבלתי 40 מ"ג ציפרלקס, 2 מ"ג רספירדל ו15 מ"ג רמירון. ליום. בנוסף אמר הפסיכיאטר שאני חייב לעבוד, ללכת למכון כושר ולצאת פעמיים בשבוע כדי שיתקיים השיפור. מה דעתך על טיפול זה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• שתי שאלות בבקשה

08/12/2007

לאהוד שלום
    הטיפול נראה טוב במיוחד הצד של לעשות יותר בעצמך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה התרופה בשבילי?
    עינת
    04/12/2007

ניסיתי כבר תרופות כמו פריזמה סרוקסט וציפרלקס שלא כל כך הועילו.
    בייעוץ עפ פסיכיאטר הוא הציע לי לנסות סימבלטה- אך המחיר שלה גבוה מאוד בשבילי- 300 שקל ל- 28 כדורים. הוא הציע לי גם תרופה בשם נורטילין- תרופה מהדור הישן עם אינספור תופעות לוואי.
    אני כבר חסרת אונים. חשבתי לנסות תרופה בשם רסיטל, מקבוצת התרופות שכבר ניסיתי בתקווה שהיא תעזור - האם יש טעם בכלל?
    מה אתם מציעים?

לקביעת תור
    סגירה
    מה התרופה בשבילי?

הוספת תגובה

• מה התרופה בשבילי?

08/12/2007

לעינת שלום
    סימבלתא תרופה טובה מאוד אבל היא לא נכללת בסל התרופות. אבל תרופה בשם efexor o viepax מאוד דומות והן כן בסל התרופות. נורטילין גם תרופה טובה. יש הרבה אנשים שנוטלים אותה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים בבית משוגעים
    איילה
    02/12/2007

היי
    אני בת 25 נשואה לבן 37 גרים עם הוריו בכפר שלו.
    אביו בן 80 חולה אלצהיימר במצב מאוד מתקדם זה מאוד מקשה עלינו לחנהל חיי זוגיות נורמליים....אני נשואה סך הכל שנה המצב היה יחסית סביר בכמה חודשים ראשונים עכשיו אנו חיים כמו במלחמת עולם כל היום צעקות עצבים......אימו בת 70 לחמי יש עובדת זרה שמשלמים לה 3000 ש"ח כך שלא נשאטר כלום לחמי וחמותי ואנו עוזרים להם כלכלית בעלי מרוויח כ4500 בחודש כנ"ל אני סטודנטית לתואר ראשון ובקושי עובדת פעמיים בשבוע.....לקחנו הלוואה למימון לימודים....
    מה שנאוד כואב לי שבשנות נישואין ראשונות אמורים להתלהב אחד מהשני.....אנשים אומרים לי אולי לא תהיו במצב הזה עוד הרבה זמן אבל אני מרגישה שחיי הנישואין שלי נדפקים לי מול הפרצוף.
    משפחתו לא מוכנמה לשים אותו בבית אבות...מרחמים עליו....אבל זה ממש בלתי נסבל.....אנחנו יושבים לאכול והוא ממש מגעיל אותנו כל הזמן יורק.....רוצה להסתובב ברחוב 18 שעות ביום....לא עוזר שאומרים לו לא יפה.....אני עושה לאיזה ילדה פר"ח ומכיוון שאחותה הקטנה מציקה אני מבינה אותה אלינו וגם אצלנו גיהנום וחמי צועק כל הזמן דופק לנו בדלת.....הביאו אותו לרופא נתנו לו כל מיני תרופות לדלקת שתן להרגעה לאלצהיימר כלום לא עוזר...גם העובדת הזרה לא מצליחה להשתלט עליו.....אני מרחמת על חמותי ואני יודעת שלבעלי קשה לראות את אביו כך....אך האם אני מניאקית אם אני רוצה לחיות חיים נורמליים<?(כרגע ממש אין באפשרותנו להשכיר דירה)......HELPֱ

לקביעת תור
    סגירה
    חיים בבית משוגעים

הוספת תגובה

• חיים בבית משוגעים

08/12/2007

לאיילה שלום
    מצטער לשמוע על הכמות הגדולה של קשיים איתם את מתמודדת. אינני יודע במה להתחיל. ניראה לי שמאוד חשוב שתמצאו פתרון עבור המחלה הקשה של החם שלך ואז לחשוב שוב איך את ובעלך מתקרבים שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

איתן
    04/01/2008

כנס לאתר [a href=http:// id=link]www.dikaon.com[/a] אולי תמצא מרפא לבעייתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה כללית- במה מתבטאת?
    ירון
    29/11/2007

שלום רב,

במה מתבטאת הפרעת חרדה כללית? האם טיפול קוגניטיבי יכול להועיל? (אם כן האם אפשר דוגמה למטלה שיכולה להינתן בטיפול כזה?)

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה כללית

ד''ר אירנה נתנאל
    01/12/2007

ירון שלום,

הפרעת חרדה כללית מאופיינת בדאגה מופרזת כרונית שלא ממוקדת באובייקט או במצב מסוים והסובל אינו שולט בה. היא מתבטאת במספר תסמינים: חוסר מנוחה, תחושה של פקיעת עצבים, תחושה של עייפות, קושי בריכוז, רגזנות, מתח שרירים, הפרעות בשינה, קוצר נשימה, דופק מהיר, הזעה, סחרחורת, בחילה. הסובלים חיים במצב קבוע של מתח, דאגה ואי-נוחות לא מוגדרת.
    הטיפול הקוגניטיבי מניח שהגורם העיקרי לחרדה הוא מחשבות בעלי תוכן מאיים שנובעות מעיבוד מידע בדרך מוטעת ומעוותת. לדוגמא: האדם שסובל מחרדה כללית עלול חחשוב "תמיד מוטב לצפות לרע מכל" או " בטחוני ובטיחותי תלויים ביכולתי לצפות מראש כל סכנה אפשרית ולהכין את עצמי בכל עת". הטיפול מתמקד בזיהוי ושינוי הנחות מוטעות. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב עם טיפול תרופתי הוכח כיעיל ביותר בטיפול בחרדה.
    אנו ב"מיינד קליניק" פותחים טיפול קבוצתי בגישה התנהגותית - קוגניטיבית משולבת עם טיפול תרופתי. נשמח מאוד לראותך בין המשתתפים.

אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה
    משה
    27/11/2007

שלום לכולם,
    אני סובל מפחד ודאגה אני מרגיש שכל מיחוש שיש לי זה אומר שיש לי את המחלה הכי גרועה בעולם, [הלכתי לרופא משפחה והוא אמר לי שאני בריא עשיתי בדיקות דם ולחץ דם והכל תקין] ולאט לאט זה התדרדר, שמתי שיש לי את ההפרעה אני מרגיש שיש לי חוסר שיווי משקל או רעד ברגליים, וזה ממש קשה לי להתמודד עם זה, כי מצד אחד אני מודע לבעיה שיש לי, ומצד שני אין לי את הכלים להתמודד איתה.
    יש לי גם פחד מכלבים, וגם קצת פחד קהל,[כשאני מתחיל לדבר לפני קהל אני פתאום נושם מהר והרגליים רועדות ואני מרגיש שעוד מעט אני מתמוטט אבל בסוף אני לא מתמוטט, בקיצוא לא נעים] בקיצור אני טיפוס מאוד פחדן ואני לא רוצה שזה ישתלט לי על החיים.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    01/12/2007

משה שלום,

סימפטומים גופניים שאתה מרגיש נובעים מהחרדה, הפרשנות שלך כ"מחלה נוראית" מגבירה את רמת החרד ובעיקבותה גם את הסימפטומים הגופניים ולכן, אתה באופן מתמיד נמצא בתוך מעגל הקסמים של החרה. הפרשנויות שלך משמרות ומגבירות את החרדה.

טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (אישי או קבוצתי) משולב עם תרופות מאוד יעיל בטיפול בחרדות. אנו ב"מיינד קליניק" פותחים טיפול קבוצתי בגישה התנהגותית - קוגניטיבית משולבת עם טיפול תרופתי. נשמח מאוד לראותך בין המשתתפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה
    משה
    27/11/2007

שלום לכולם,
    אני סובל מפחד ודאגה אני מרגיש שכל מיחוש שיש לי זה אומר שיש לי את המחלה הכי גרועה בעולם, [הלכתי לרופא משפחה והוא אמר לי שאני בריא עשיתי בדיקות דם ולחץ דם והכל תקין] ולאט לאט זה התדרדר, שמתי שיש לי את ההפרעה אני מרגיש שיש לי חוסר שיווי משקל או רעד ברגליים, וזה ממש קשה לי להתמודד עם זה, כי מצד אחד אני מודע לבעיה שיש לי, ומצד שני אין לי את הכלים להתמודד איתה.
    יש לי גם פחד מכלבים, וגם קצת פחד קהל,[כשאני מתחיל לדבר לפני קהל אני פתאום נושם מהר והרגליים רועדות ואני מרגיש שעוד מעט אני מתמוטט אבל בסוף אני לא מתמוטט, בקיצוא לא נעים] בקיצור אני טיפוס מאוד פחדן ואני לא רוצה שזה ישתלט לי על החיים.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה

30/11/2007

למשה שלום
    צרפתי לך כאן משהו על התקפי חרדה. יתכן חעלך לפנות לגורם מטפל

"התקפי חרדה מכונים גם התקפי פניקה או הפרעת פניקה. משמעות השם נובע מתגובת בהלה חריפה שמתרחשת שוב ושוב ללא סכנה מציאותית אובייקטיבית.

אנשים הסובלים מהתקפי חרדה חווים אפיזודות של בהלה אשר גורמת להם להרגיש כאילו יש להם התקף לב או שהם עומדים להשתגע, ללא כל סיבה נראית לעין. תסמינים כוללים דפיקות לב, כאב או אי נוחות בחזה, הזעה, רעידות, תחושות של דקירות, שריפה פנימית, תחושה של חנק, פחד ממוות, פחד מאובדן שליטה ועוד. התקפי חרדה מופיעים פעמים רבות יחד עם אגורפוביה, או גוררים אחריהם היווצרות אגורפוביה (המנעות ממקומות מהם המילוט עלול להיות קשה בעת ההתקף – ראו פירוט בהמשך).

התקף חרדה

התקף מוגדר כהופעה פתאומית ורבת עוצמה של בהלה, פחד או אי נוחות, המגיעה לשיאה בתוך 10 דקות לערך וכוללת לפחות ארבעה מהתסמינים הבאים, ללא אינדיקציה לאירוע רפואי אובייקטיבי (כגון התקף לב, לחץ דם גבוה וכדומה):

* תחושה של סכנה קרבה

* הצורך להימלט

* דפיקות לב

* הזעת יתר

* רעידות

* קוצר נשימה

* תחושה של מחנק

* כאב, דקירות או אי נוחות בחזה

* בחילה או אי נוחות בדרכי העיכול

* סחרחורת

* דפרסונליזציה: תחושה שהדברים אינם מציאותיים.

* פחד מאובדן שליטה או פחד מ"יציאה מהדעת"

* פחד ממוות

* דקירות קלות

* גלי קור או חום

ישנם שלושה סוגים של התקפות פניקה:

* פתאומית – ההתפקה מופיעה "יש מאין", ללא כל אזהרה וללא כל סיבה הנראית לעין.

* מצבית – מצבים שבהם הפרט תמיד סובל מהתקף, למשל כניסה למנהרה.

* נטייה למצביות – מצבים בהם קיימת סבירות שהפרט יסבול מהתקפת פניקה, אם כי זו אינה תמיד מתרחשת. לדוגמא, פרט אשר לפעמים סובל מהתקפות פניקה בעת נהיגה.

אבחון פסיכיאטרי של הפרעת פניקה מחייב הופעת שתי התקפות פניקה פתאומיות לכל הפחות, ואחריהן לפחות חודש אחד בו היחיד מודאג מהישנות ההתקפות. הסובלים מהפרעת פניקה נוטים כמו כן להתקפות בעלות נטייה למצביות. התדירות והחומרה של ההתקפות משתנה מאדם לאדם. יש אשר עלולים לסבול התקפות חוזרות במשך מספר שבועות, ואחרים שעלולים לסבול מפרץ קצר אך חמור של התקפות קצרות. הסובל מהפרעת חרדה נוטה לדאוג בקשר לתוצאות הפיזיות והרגשיות של התקפות הפניקה. רבים משתכנעים כי ההתקפות מעידות על מחלה אשר לא אובחנה והם יערכו בדיקות רפואיות לעתים קרובות. גם כאשר תוצאות הבדיקות שליליות, אדם הסובל מהפרעת פניקה ימשיך לדאוג כי יש לו מחלה פיזית. יש אשר ישנו את דפוסי ההתנהגות שלהם, למשל יימנעו ממקומות בהם התרחשו התקפות פניקה בעבר, על מנת למנוע הישנות ההתקפות בעתיד. "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עידו
    27/11/2007

שלום שוב.
    שכחתי לשאול.
    אני לא מאזור תל אביב.
    במידה ורוצה להגיע לטיפול,או להתייעצות
    יש אפשרות שהקופת חולים תשתתף בחצי מהעלות.
    אתם עובדים עם קופות חולים?
    בתודה
    אוהד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

30/11/2007

את הפרטים האלו אתה יכול לבדוק בטל' 03 6962733

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע זה ככה
    עידו
    27/11/2007

לד"ר שלום רב.
    סליחה מראש עם זה לא מתאים לפורום.
    לא הצלחתי למצוא פורום שאפשר לשפוך מה שבראש ולקבל התייחסות לזה.
    פסיכולוג כבר ראיתי,הטיפול לא הטיב עימי.זה לדבר לקיר ולא לנהל דיאלוג
    להיות רק בחקירות שאלות שאלות ועוד שאלות ושאלות.חפירה יותר מדיי פנימה
    ובכח.כאילו אני האשם במה שקרא לי.
    אני מבקש לדעת מדוע לחב'רה שלנו קשה לקבל אנשים שסטו מה איזון נפשי?
    לדוגמא נפגעי תקיפה מינית.מה הם אשמים שעברו את התקיפה ומאז יש להם חרדות.
    אנשים שיש להם לחצים ופיתחו חרדות ,זה טבעי לא?
    על אנשים שלוקחים סמים זה כבר שלב יותר קדימה לפני דעתי.אך כמובן שגם להם לא צריך לתרוק את הדלת בפרצוף הם זועקים לעזרה ובורחים מהמציאות על ידי לקיחת סמים.
    אני עם אני רוצה לקבל טיפול רפואי לא עורכים לי בדיקות ישירות אומרים לי זה חרדות ומשליכים אותי הביתה.לא פעם ולא פעמיים זה היה רשלנות .ובגלל הרופא משפחה לא עליתי על הבעיה מוקדם
    והמחלה.את החרדות יש לשים בסוף קודם לערוך את כל הבדיקות .עד רבה שאני בעל חרדות.
    אז לעשות לי את הבדיקות הגופניות שאהיה שקט במקום שאלחץ ואחפש לדעת מה יש לי.הרי רופאים משפחה אני לא סתם משלם להם כסף הם צריכים לתת שירות
    לא מבין מדוע הם אטומים הרופאי משפחה? מדוע זה ככה?
    אשמח לקבל תשובה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע זה ככה

הוספת תגובה

• מדוע זה ככה

30/11/2007

לאהוד שלום
    לא בטוח שלהאשים את כל העולם על צרותיך יעזור. זה עשוי להגביר את תחושת הבדידות ועם זה החרדה. לצערנו למרות החרדה הינה תופעה ש"מרעידה" את האדם ברוב המקרים לא מוצאים דבר כאשר עושים בירור גופני. אצל אדם צעיר צריך לבדוק תפקוד של בלוטות, של הלב, ובדיקות כלליות. אחר כך צריך לבדוק איזה טיפול פסיכולוגי מתאים. ה גישה ה CBT מאוד מתאימה לטיפול בחרדות והיא כן מתייחסת עניינית למה שעובר והיא הרבה יותר אינטראקטיבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרתי לאחר בדיקה ולא יודע
    עידו
    26/11/2007

לד"ר שלום רב.

אמרו לי שיש לי בעיות עם הקצב של הלב,עשיתי בדיקות דם אתמול לאחר שהרגשתי לא טוב.

ושחררו אותי הביתה.שאלו אותי עם יש לי חרדות.רוצה לשאול האם זה הגיוני שאותם תופעות סיפטומים של התקף לב יהיו לבנאדם עם חרדות,גם עם הוא לא במצב של לחץ.אולי הגוף לבד עושה את זה.חום אדיר בכל הזרוע של יד שמאל.חום.חום בלב,כאבים,זרמים.היד מרגיש שהיא משותקת.

הכתף כואב וגם חום.אין פעימות לב מהירות ככה שזה לא נראה כהתקף חרדה.

קיבלתי שם כדור תרופת הרגעה שאין לי מושג אכן עם זה היה תרופה.

אודה בבקשה לדעת האם אפשרי התסימנים התופעות האלו לבנאדם שיש לו חרדות,לחצים? וגם להמשך למשך כל היום?

וגם עם זה לא שהוא חושב על זה אלא נהיה לו לבד הכאבים.אף פעם לא חשתי את זה ככה

מדיי פעם במהלך השנים כן הרגשתי כאבים אבל לא בצורה זו בכלל.ולא ברמה הזו.

בתודה

אוהד

הוספת תגובה

• חזרתי לאחר בדיקה ולא יודע

27/11/2007

לאוהד שלום
    הפרטים שמסרת הם מועטים. אתה צריך לפנות לרופא המשפחה כדי לקבל תשובה האם צריך לעשות בירור נוסף לגבי הלב.
    במידה ותרצה להתייעץ עם פסיכיאטר אתה יכול לפנות ל
    מיינד קליניק 03-6962733 או 6962745 - 03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סטודנטית במקצוע טיפולי, קיבלתי
    דנה פלדמן
    26/11/2007

משימה. אשמח מאד לשיתוף פעולה.מטעם הפונים לפורם זה
    יש לי כמה שאלות:
    על מה הפורום הזה?
    מי רשאי להשתתף בו?

הוספת תגובה

• אני סטודנטית במקצוע טיפולי, קיבלתי

27/11/2007

לדנה שלום
    לפורום הזה יש פונים שמעוניינים לקבל תשובה לשאלות ויש מנחים. המנחים רשומים בפורום. כדי לבדוק במה את יכולה לתרום את צריכה להתעניין אצל האחראי על הפורומים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת!!!
    אריאלה
    25/11/2007

שלום רב,
    אני פונה בקשר לאחי, הוא מכר את ביתו לפני כחודשים וחציבמהלך המכירה וגם עכשיו לאחר המכירה הוא נכנס לדכאון ולא מצליח להשתחרר מזה. הוא מצטער שמכר את הבית,הוא מתעורר בבוקר מוקדם וממלמל לעצמו איזהו טעות עשה, בעבודה הוא לא הכי מרוכז ,מגיע הביתה מתקלח אוכל והולך לישון, לא מוכן לראות שום נכס אחר לקנות.
    אנחנו מדברים איתו המון, הוא מודה שהוא צריך לצאת מזה , אולם לפי דעתי הוא כבר לא יודע איך לצאת מזה. כמובן שהוא לא מוכן לשמוע על ללכת לפסיכולוג או פסכיאטר שלא לדבר על רופא משפחה.
    מה אפשר לעשות?
    האם יש אפשרות לקחת מרשם של תרופה נוגדת דכאון (משהו קל ) מרופא עבורו?
    אשמח לתשובה מהירה.
    אריאלה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת!!!

הוספת תגובה

• מודאגת!!!

27/11/2007

לאריאלה שלום
    יפה שאת דואגת לאחיך!
    צריך לפנות מיידית לרופא אפילו רופא משפחה. הוא יכול לתת גם תרופות נגד דיכאון. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנק והרגשה של גוש בגרון
    סיגל
    25/11/2007

שלום דוקטור,

אחרי כל הבדיקות שעברתי שהיו תקינות , אובחן אצלי גלובוס בגלל מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר שנה .

אני לוקחת כבר כמה חודשים Alpralid 0.5 , בהתחלה זה עזר , אבל כנראה שהגוף התרגל והתרופה הפסיקה להשפיע ניסיתי קסנקס וזה לא עזר , ואני גם מרגישה שאני התרגלתי ולא יכולה בלי הכדורים .

אולי יש איזה תרופה אחרת בשביל שההרגשה תעלם לגמרי ? מה אתה יכול להמליץ?

תודה מראש
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    חנק והרגשה של גוש בגרון

הוספת תגובה

• חנק והרגשה של גוש בגרון

27/11/2007

לדנה שלום
    globus hystericus הינה אבחנה ששייכת לקבוצה של מצבים חרדתיים שבהם יש גם מרקיב אישיותי. מבחינה פיזיולוגית מדובר במצב בו יש תגובתיות יתר, מסיבה לא ידועה, של שרירי הבליעה. במקרים מסוימים במיוחד כאשר קיים תוספת של מצב רוח ירוד, ניתן לנסות טיפול ע"י גרייה מגנטית. הגרייה המגנטית העיתית יכולה לשחרר את עודף הפעילות של שרירי הבליעה. הגרייה המגנטית מתבצעת ב מיינד קליניק והיא כרוכה בתשלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    טלי
    24/11/2007

היי,
    אני בחורה בת 26 , אני סובלת כבר חודש מחרדה לצאת החוצה , אני מסתגרת בבית כל הזמן , התרחקתי מכל החברים אני לא עונה לאף אחד , הוריי כבר מיואשים ממני , אני לא רוצה לקחת תרופות ניסיתי בעבר לא לתקופה ארוכה כי זה עשה אותי זומבי .
    אני רוצה לחזור לחיי הקודמים הייתי עם שמחת חיים , אינ לא אוהבת את החיים האלו , אני במבוי סתום .
    אין מי שיקבל אותי לעבודה ככה , אני לא יודעת מה לעשות.
    אני נמצאת בין אנשים במשפחה ולא מדברת בקושי.
    כאילו הכל נבלע בפנים .
    השתמשתי בחשיש כבר מזה שלוש שנים .
    אין לי כסף לטפל בעצמי.
    יש איזה מקום שמקבל אנשים בדיכאון לעבודה , אני רוצה לצאת מזה אבל לא רואה אור...
    תעזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    25/11/2007

טלי שלום,

כדי "לצאת" מזה את צריכה להתחיל לצאת קצת מהבית. אולי בתור התחלה עם הורים, אחר כך לצאת לסיבוב קצר עם חברה שאת בוטחת בה ומרגישה נוח בחברתה. באופן הדרגתי להתחיל לחזור לחיים. טיפול תרופתי יכול לעזור לך. ישנן תרופות מצויינות שלא יעשו אותך "זומבי" כדאי לפנות לרופא ולנסות להתאים לך את הטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

טלי
    26/11/2007

שלום אירנה, תודה על התשובה .
    הייתי מעוניינת לפתור את הבעיה בלי שימוש בתרופות.
    האם יש דרך לאבחן את המצב בו אני נמצאת?
    האם יש דרך לבדוק איזון של חומרים כימיים במוח ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,דיכאון +חרדת ביצוע
    חסוי
    24/11/2007

בעיקבות הודעה שכתבתי בפורום אחר נאמר לי שבעייתי היא "דיכאון קליני" בתוספת של חרדת ביצוע,את הבעייה תארתי כך:
    "אני רווק בן 26 ומזה שנתיים (לאחר שחברה שלי עזבה אותי) יש לי הרגשה רעה כזאת שאני לא יכול להסביר(אני מאמין שהיא עזבה בגלל הסקס)
    כיום יש לי חברה וגם כרגע יש לי קושי בחדירה (הבעיה הנ''ל הייתה תמיד קיימת).
    ברצוני להוסיף שאין לי נסיון רב עם נשים, הייתה לי התרגשות עצומה ממש לפני החדירה דבר שהיה גורם לנפילה של הזיקפה.
    המצב הגיע לזה כשהתחלתי לחשוב שאני הומו, אבל אני יודע שאני נמשך לנשים
    המחשבה הזאת לא עוזבת אותי ומפריעה לי גם בחיי היום יום.
    לאחרונה אני גם נמנע מחברותם של בנים, גם מבט עושה לי רע.
    אני לא יודע מה זה.
    בבקשה תנו לי עצה.
    מה זה יכול להיות ומה אני עושה??? "

כרגע אן באפשרותי להגיע לטיפול מקצועי(דבר שאני כנראה ואעשה) אבל רציתי לדעת איך אני יכול לנסות לטפל באופן עצמאי בינתיים
    תודה על התשובה

הוספת תגובה

• חרדת ביצוע

ד''ר אירנה נתנאל
    24/11/2007

שלום לך,

"קפיצה" ישר ליחסי מין לעיתים יכולה להיות די מאיימת. כדי להוריד את רמת ההתרגשות והלחץ הייתי מציעה להפוך יחסי מין לתהליך הדרגתי. תנסה ממשחק מקדים (מגע, ליטופים, נשיקות) ותוך כדי כך נסה להרגיע את עצמך (נשימות, הרפיה). נסה לא להתרכז בזקפה אלא במגע, במה שאתה מרגיש. רוב הנשים לא מגיעות לאורגזמה מחדירה וישנן דרכים רבות לספק בת הזוג גם ללא חדירה. הבעיה שאתה מתאר שכיחה למדי וניתנת לטיפול בקלות ובזמן קצר.

תודה על פנייתך לפורום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

חסוי
    24/11/2007

תודה רבה על התשובה המהירה
    ומה אני יכול לעשות בקשר לבעיה השניה,שלמען האמת משפיעה עליי הרבה יותר ?
    ז"א ההרגשה הרעה הזאת שלא עוזבת וכל פעם חוזרת ומשפיעה על חיי היום יום,גם על יחסי המין והרצון לקיים בכלל יחסי מין

שוב תודה רבה רבה על התשובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת ביצוע ודיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    24/11/2007

ההרגשה שלך היא תוצאה של מחשבות שקשורות לתפקוד המיני שלך. כאשר תפקודך ישתפר, תחווה הצלחות, תתחיל לחשוב על עצמך חיובי יותר גם ההרגשה שלך תשתפר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה