פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימבאלטה
    יעל
    24/01/2008

שלום רב,
    לקחתי במשך תקופה תרופה זו, לצערי התרופה פגעה ביחסי המין.
    האם זה פוגע לנצח? או שהיחסים יחזרו להיות כמו שהיו לפני?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימבאלטה

הוספת תגובה

• סימבאלטה

25/01/2008

ליעל שלום
    מהר אחרי ההפסקה הכל חוזר !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעמום ושחיקה
    יואב
    24/01/2008

שמי יואב אני בן 29 עובד כאח מוסמך בבית חולים גדול באיזור המרכז,מזה שנתיים וחצי. הבעיה שלי היא כזו. אני כבר לאחר תקופה של שנתיים וחצי מרגיש שחוק. למעשה באבחונים שעברתי נאמר לי שאני אדם שמשתעמם מהר מאוד ונשחק מהר אם אבצע יום יום את אותו הדבר ,לא משנה במה אעסוק. ואפילו באבחונים נאמר לי שהשחיקה תגיע כבר לאחר 3שנים . וזה באמת נכון אני מרגיש שנמאס לי ,שכל הזמן אני חושב על גיוונים,שינויים בתוך המקצוע או מחוצה לו. למעשה אם כך המצב אז מה אני אחליף מקום עבודה כל 3 שנים?! אני נשוי מזה שנה,מה יהיה כאשר יהיה לי משכנתא+ילדים? איך אוכל לשרוד לאורך זמן במקום עבודה אחד,איך אוכל להתמיד ולתת מעצמי את אותה התפוקה אם אני אדם שנשחק מהר? מה ייקרה כאשר אגיע לגיל שבו כבר לא ניתן לעשות שינוי? כל הדברים האלו ממש מטרידים אותי ואני ממש מפחד מזה.. השאלה אם יש פתרון לדבר...
    כי הרי בסופו של דבר כל עבודה תשעמם,לא משנה במה אני אעסוק..
    אני מתקשה לראות את עצמי עושה את אותו הדבר במשך עשרות שנים..
    אשמח אם תנסי למצוא פתרון לעניין המתסכל..

לקביעת תור
    סגירה
    שיעמום ושחיקה

הוספת תגובה

• המשך

יואב
    24/01/2008

למעשה כל עבודה שהיא מונוטונית תגרום לי לשעמום ולאיבוד עניין בה די מהר.
    אני גם מאמין באסטרולוגיה ,אני מזל טלה ושם גם כתוב שחור על גבי לבן שמה שאני מתאר אופייני למזל טלה טיפוסי.
    כרגע אני משלים תואר ראשון בסיעוד נשאר לי עוד חצי שנה לסיום וגם פה אני מתקשה להשלים תואר .איבדתי עניין בלימודים ולומד ממש בכח רק בשביל שיהיה לי את התואר ביד. אין לי חשק כבר גם ללימודים (לאחר שלמדתי 3 שנים את המקצוע עם תעודת מקצוע בלבד).
    אשתי כל הזמן דוחפת אותי ומעודדת אותי להגיע רחוק בחיים ויש לציין שלולא היא כנראה לא הייתי מצליח לדבוק במטרה.
    השאלה מה קורה איתי? האם אני אדם שזקוק כל הזמן לחיזוקים? מה עושים עם יכולת התמדה נמוכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

25/01/2008

ליואב שלום
    אינני יודע היכן ומי עשה לך את המבחנים שאתה עליהם מדבר אבל תרשה לי להגיד לך שתפסיק להאמין להם כל כך. מבחנים מיועדים להבין את האדם וגם לעזור לו למצוא דרכים להתקדם. יכולות להיות הרבה סיבות למצב שאתה מעלה ויתכן שעדיף שתפנה לטיפול פסיכולוגי כדי להבין את עצמך טוב יותר. אני , כאחד ששינה כיוון הרבה פעמים בחיים, יכול לאמר לך שאין פסול בזה. יכול להיות בזה הרבה התרגשות והתחדשות. לעזוב באמצע זה לא טוב. תסיים מה שאתה עושה ותראה איך אתה מתפתח בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דכאון גורם לפחד ממחויבות ?
    לורן
    23/01/2008

שלום,
    ברצוני לדעת, האם יש קשר בין דכאון קליני כרוני לפחד ממחוייבות ועדיפות של האדם אשר בדכאון להיות לבד (להעדיף בדידות על זוגיות)?
    אם כן, האם טוב יותר לאדם החולה, שישארו איתו בקשר, למרות שטוב לו בבדידותו?

תודה על תשובתכם,

הוספת תגובה

• האם דכאון גורם לפחד ממחויבות ?

25/01/2008

ללורן שלום
    אין כלל לשאלה שלך. יש אנשים בדיכאון שמעדיפים להיות לבדם ויש כאלו שלא יכולים להיות לבד. חשוב לא להשאיר אדם בדיכאון לבדו מאחר ולפעמים זה גורם לייאוש ולמחשבות לא טובות. חשוב מאוד לחפש טיפול מתאים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

לורן
    27/01/2008

שלום,
    תודה על תגובתך. המצב כיום הוא שהוא מפגין סימנים של רוצה להיות לבד, שטוב לו ככה. כאילו הזוגיות הינה נטל, שהוא מוכן לשלם את מחיר הבדידות, כדי לא להתמודד עם הזוגיות.
    כמו כן, הוא לא מוכן ללכת לשום סוג של טיפול. הוא נואש מפסיכולוגיים ומפחד להחליף את הכדורים (מפחד מתהליך הגמילה וההסתגלות). הוא מכנה את מצבו העכשווי כנסבל.
    לכן, טיפול כיום איננו בא בחשבון. השאלה היא, לכן, אם להשאיר אותו בבדידותו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    זהבה
    22/01/2008

מזה כשלושה חודשים בעלי סובל מדיכאון ורק לפני כשבוע הוא פונה לפסיכיאטר וקיבל תרופה בשם אפקסור.
    שאלתי היא האם התרופה הזו אכן יעילה וכמה זמן לוקח עד שזה משפיע (כי אני לא רואה שום שינוי) והאם מעבר לטיפול תרופתי הוא זקוק גם לשיחות .

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

22/01/2008

לזהבה שלום
    אפקסור תרופה מצוינת. לוקח כ 2-4 שבועות עד שתרופות עוזרות לדיכאון. כאשר הדיכאון מתלווה למשברים בחיים או לעבר קשה רצוי לשלב עם שיחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת כדורים
    מיכל
    21/01/2008

שלום,
    אני בדיכאון,
    אני צריכה לרדת מ-3 כדורי סרוקסאט ל2, ולרדת מ-100 מ"ג סרוקואל ולהחליף אותו ב-5 מ"ג זיפרקסה.
    אני מבקשת לדעת איך לעשות את זה- איך אני צריכה לרדת מהכדורים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת כדורים

הוספת תגובה

• הורדת כדורים

25/01/2008

למיכל שלום
    השאלה שלך היא אחת שאת צריכה לדון עליה עם המטפל שלך. יורדים לעט עם שינוים כל 3-5 ימים תלוי איך מרגישים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ודכאון
    אילנה
    21/01/2008

אני בת 42 אמא ל4 ילדים
    מזה כשבועיים נמצאת במצב של חרדה ודכאון
    מצב בלתי נסבל, קשה לי לתפקד או להשאר רגועה
    בעלי לא עבד במשך שבועיים והוא המפרנס היחד
    אני לוקחת סרוקסט וקלונקס ועדיין אין שיפור משמעותי
    אני חלשה וחסרת תאבון
    הילדים דואגים ומרגישים חסרי אונים
    האם יש משהו שיכול לעזור לי במיידי?
    או האם יש גוף מסוים שעוזר.
    האם ישנם דברים שאני אוכל לעשות כדי לשפר את המצב?
    בבקשה תענו לי מהר.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודכאון

הוספת תגובה

• חרדה ודיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    21/01/2008

אילנה שלום,

לצערי אין שום תריק מיידי שיכול לעזור במצבי חרדה. את יכולה לפנות למרפאות ציבודיות שיש בהן יחידות לטיפול בחרדה בגישה התנהגותית - קוגניטיבית, את יכולה לפנות לטיפול באופן פרטי (אישי או קבוצתי). במהלך הטיפול CBT לומדים טכניקות, כלים ומיומנויות להתמודדות עם החרדה. העיקרון הוא לא לברוח מהחרדה. כדי לתת עצות ספציפיות יותר חשוב ללמוד ולהבין איך מנגנון החרדה שלך מפעיל אותך.

תודה על פניתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות.

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות על הנפש
    עידו
    20/01/2008

שלום רב יש לי כמה שאלות
    לאחר כ5 שנים לא הייתי בטיפול אצל פסיכולוג.כיום ברצוני לבצע שיחות עם פסיכולוג והביאו לי ישירות לעשות קבוצה ולא שיחות 1 על 1 כמו שאמרו לי שיהיה בהתחלה,למרות שבריאות הנפש אמרו לי שבקבוצה זה לאחר שנפגשים 15 פגישות עם פסיכולוג.
    האם בקבוצה זה עובד גם כן ? לא יודע מצטייר לי תמונה בראש כאלו שיחות כמו מהסרטים
    של אלכוהליסטים אנוניימים.שמדברים על הבעיות שלהם.ואני לא יודע עם זה יגע לדברים האישים.
    ויעשה את העבודה.מה אתם חושבים על זה?
    ושאלה נוספת האם תסמונת עייפות כרונית זהו דבר שנקרא נפשי,פסיכולוגים מקבלים את התסמונת הזו?
    בתודה
    עומרי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על הנפש

הוספת תגובה

• שאלות על הנפש

22/01/2008

לעומרי שלום
    טיפול קבוצתי יכול לסייע באותה מידה כמו טיפול אישי. אומנם הפרטיות של הטיפול האישי גדולה אנחנו גדלים בחברה והרבה מהקשיים שלנו הם חברתיים. תנסה!
    התסמונת של עייפות כרונית הינה מאוד בעייתית. למעשה אף אחד לא יודע מדוע היא מופיעה ומה הסיבה למחלה זו. לעיתים קרובות יש מרכיבים פסיכולוגים שמשפיעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לא עונים?
    גור
    19/01/2008

אני נוטלת סימבלטה 120 מג ולמיקטל 200 מג כבר כמה חודשים. בנוסף אני נוטלת ARCAND,DISOTHIAZIDE, NORMITEN AND OSMO-ADALAT לעל"ד. השאלה היא שאני נורא עייפה במשך היום ויכולה לישון כמעט כל היום. האם יש קשר בין העייפות לתרופות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לא עונים?

הוספת תגובה

• עייפות

ד''ר אירנה נתנאל
    21/01/2008

שלום לך,

חולשה ועייפות הינן תופעות לוואי אופייניות לתרופות שאת נוטלת.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בריכוז עקב חרדה ודיכאון
    אלי
    18/01/2008

האם הריכוז והזיכרון חוזרים לעצמם אחרי חרדה ודיכאון או שיכול להיות נזק לתמיד ?

הוספת תגובה

• פגיעה בריכוז עקב חרדה ודיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    19/01/2008

אלי שלום,

פגיעה בריכוז ובזיכרון לטווח הקצר הם תסמינים אופיניים למצבים של דיכאון וחרדה. כאשר הדיכאון והחרדה חולפים הריכוז והזיכרון משתפרים.

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    17/01/2008

שלום.
    אני חיילת בת 19, ויש לי שאלה לגבי ocd.
    לפני כמה שנים הייתה תקופה ארוכה בה היו לי מחשבות כפייתיות (אם אני אלא אעשה ככה יקרה ככה וכו') וגם נקיפות מצפון בעקבות כל מיני מחשבות. אחרי חצי שנה בערך הצלחתי להפסיק עם הקטע הזה (שליווה אותי כל הזמן בתקופה ההיא), אבל תמיד תפסתי מעצמי טיפוס די אובססיווי, לאו דווקא בצורה כפייתית אלא רצונית לחלוטין, אבל עיסוק אינטנסיבי בדמויות מסוימות, צורך לחשוב על מישהו כל הזמן...
    במשך שנתיים עכשיו היו לי מחשבות פולשניות בנושא מסוים. הן לא הפריעו לי בחיי היומיום, אבל זה עניין שהיה ברקע כל הזמן. לפעמים הצלחתי 'להדחיק', אבל היו כמה פעמים שחשבתי על העניין ונכנסתי לחרדה ממנו. כל הזמן חשבתי שמשהו לא בסדר אצלי עד שקראתי על המושג לפני כמה ימים.
    כרגע אני בסדר, פחות או יותר, אבל אני חושבת, האם אני צריכה לפנות לפסיכולוג או משהו כדי שהעניין לא יחזור שוב? או שאפשר להתעלם ולהמשיך כרגיל?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    19/01/2008

שלום לך,

התעלמות לא פותרים בעיות. במקרים של OCD עם לא עוקרים את הבעיה מהשורש קיימת סכנה שלא רק שהיא תחזור אלה תלך ותתפשת לתכומים אחרים בחייך, תתחיל להגביל אותך ואף תיצור הפרעה לחייך היומיומיים התקינים. הייתי מציעה לטפל בעניין לפני שה OCD יצא משליטתך.

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג טיפול?.
    דניאלה
    16/01/2008

שלום,
    תודה על הפורום ..גם על השאלות וגם על התשובות המענינות..
    אני כבר שנים ב"נסיון לטיפול גם תרופתי וגם שיחות..אך הגוף שלי מגיב לא כלכך טוב לכדורים שניסיתי בהם ציפרלקס, לוסטרל, ..(כל אחד בתקופה אחרת..)התרופה האחרונה היתה מרוניל חצי כדור עד כדור 1..ליותר מחצי שנה..הופעות לוואי שלו היו קשות מאוד.. עד שהפסקתי מהם וכרגע כבר כמעט חצי שנה אני בלי כלום ..אני לא הצלחתי לעמוד על שורש הבעיה ז"א אני תולשת שערות הראש.. וכרגע לא עושה יותר מזה אני פשוט בבית לא בא לי לעבוד ואני ממש לא יודעת מה לעשות עם עצמי.או אפילו מה ללמוד והקור הזה ממש מקפיא ...
    ראתי איזה הודעה של מישהי למעלה שפשוט כבר אין לי כח לעבור מרופא לרופא ומתרופה לתרופה ..
    חשבתי אולי טיפול פסיכולוגי בעזרת היפנוזה יוכל לעזור לי להגיע לשלוות נפש וליותר איזון כי זה ממש מתסכל ..אני תקועה באותו מצב ואני מתה מיפחד שזה יסתבך או יחמיר חלילה..
    .אודה לתגובה כלשהי ממכם.

לקביעת תור
    סגירה
    סוג טיפול?.

הוספת תגובה

• סוג טיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    19/01/2008

דניאלה שלום,

לא ברור ממה את סובלת אבל הייתי מציעה לך לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית
    (CBT) כך, תוכלי לרכוש שליטה ולעזור לתרופות לעשות את העבודה. מדיטציה, דמיון מודרך הינם כלים מצויינים להגיע לשלווה ורוגע. לעיתים קרובות אנשים מחפשים פתרונות קלים ומעוניינים בכדורים או בהיפנוזה במקום להשקיע מאמץ עצמי ולנצח את ההפרעה. חשוב לזכור שפתרון קל הינו הצלחה זמנית בלבד ודכי לנצח את המלחמה דרוש מעמץ!

תודה על פניתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות
    גור
    16/01/2008

אני נוטלת סימבלטה 120 מג ולמיקטל 200 מג כבר כמה חודשים. בנוסף אני נוטלת ARCAND,DISOTHIAZIDE, NORMITEN AND OSMO-ADALAT לעל"ד. השאלה היא שאני נורא עייפה במשך היום ויכולה לישון כמעט כל היום. האם יש קשר בין העייפות לתרופות?

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

• עייפות

22/01/2008

לגור שלום
    ללא ספק השילוב התרופתי שאתה מקבל יכול להיות הסיבה לעייפות שלך. תתיעץ עם המטפלים שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממחלות
    אתי
    14/01/2008

לפני כשלוש שנים קיבלתי התקף חרדה בעקבות בדיקות שעשיתי
    לקחתי פקסט במשך 5 חודשים ועמדתי על הרגליים בחזרה
    לפני כשנה כל פעם שאני קצת לא מרגישה טוב אנ י נכנסת לסרטים אולי יש לי סרטן כל כאב אני מקצינה ופשוט מאמללת את עצמי למרות שאני מנסה לעבוד על עצמי לא באלי לחזור לכדורים למרות שאני יודעת שהם יגרמו לי רק לאיכות חיים לא יודעת מה לעשות?!

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממחלות

הוספת תגובה

• פחד ממחלות

ד''ר אירנה נתנאל
    15/01/2008

אתי שלום,

מניסיונך נוכחת לדעת שהטיפול התרופתי עזר לך בעבר. הקושי הוא שכאשר מפסיקים את התרופות החרדות חוזרות. הייתי מציעה לך לחזור לתרופות ולשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית-קוגניטיבית (CBT .( CBT תאפשר לך לרכוש כלים ומיומנויות של לשלוט בסימפטומים של חרדה ולמנוע הישנות של ההפרעה לטווח ארוך כאשר תפסיקי את הטיפול התרופתי.

תודה על פניתך לפורום,

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    14/01/2008

מהן הדרכים הכי יעילות היום לטיפול בחרדה חברתית ברמה בינונית?
    התחלתי טיפול התנהגותי קוגניטיבי בעזרת ספרים.
    האם הוא הכי מתאים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

ד''ר אירנה נתנאל
    14/01/2008

רוית שלום,

יש קושי לטפל בעצמך לפי הספר כיוון שספר הוא כלי אוניברסלי והחרדה שלך מתבססת על הנקודות האישיות שלך שהם בשורש הבעיה. להבין את שורש הבעיה את יכולה רק עם איש מקצוע שיש לו ניסיון רב עם אנשים שסובלים מחרדה חברתית, שקרא ספרים רבים, מאמרים, מחקרים עדכניים, כנסים והרצאות.

כדאי שהספר ישמש לך כבסיס לטיפול מקצועי.

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכנסתי לדיכאון ואני זקוק לעזרה
    סתם אחד
    12/01/2008

אני בן 29 ,לפני מספר חודשים נפרדתי מחברה שלי אחריי 3 שנים ביחד (מערכת יחסים ארוכה ורצינית ראשונה שלי) ,למעשה היא נפרדה ממני ומצאה אהבה חדשה ושברה לי את הלב לרסיסים.לאט לאט התחלתי להתאושש ומצאתי עבודה חדשה לאחר כמה חודשים שהייתי מובטל וללא בת זוג(הרגשה ממש לא נעימה) אבל לפני שבוע 2 חברי ילדות שלי שהייתי עושה איתם הכל ,ממש כמו אחים החליטו לעזוב לארה'ב ולעבוד שם עד להודעה חדשה,הם רצו שאני יצטרף אליהם אבל תחום העיסוק שלהם שונה לחלוטין משלי ולכן החלטתי שאין לי מה לחפש שם מבחינה תעסוקתית .אני מרגיש בודד ומדוכא ונכנסתי בימים האחרונים למצב נפשי ממש לא סימפטי ,יעוץ והמלצות לא יכולות להזיק לי.

הוספת תגובה

• עזרה- דכאון

אורן נוטוביץ
    13/01/2008

שלום רב,
    אתה עייף מאוד בזמן האחרון וזקוק נואשות לעזרה, את זה אתה יודע. יש דברים ספציפיים שיכולים לעזור לך כמו:
    1. למצוא אתגר חדש בחייך, ספורט אתגרי או משהו בתחום שימלא אותך באהבה וישנה את איכות חייך.
    2. אפשר לנסות לנסוע קצת לחופש, לא רחוק, אבל קצת לנסוע לנפוש, לקבל טיפולים מפנקים ולהנות מהעולם.
    3. למצוא אתגר, רעיון, משהו שיאיר אותך למשימה יום יומית. זה ודאי יעזור לך.
    4. לצאת מהבית כמה שניתן, הופעות, מסיבות, לנסות לא להיות עם עצמך הרבה אלא להנות כמה שניתן, להתקשר לחברים בארה"ב, לספר להם איך אתה מרגיש, זו לא בושה, לכולנו זה קורה..
    5. ניתן לחפש טיפולים אלטרנטיביים או טיפולים שיעזרו לך פיזית ונפשית לטיפול וחיזוק מצב הרוח.
    אפשר להכנס לחנויות טבע או להתייעץ באינטרנט, רק להזהר מכל מיני שרלטנים שיספרו לך שהם יכולים לפתור את הבעיה מיד ע"י מים קדושים או משהו כזה.
    זהו, יש כמובן עוד דברים אך העיקר למצוא פעילות חדשה משמחת, לצאת מהבית וגם לדבר עם החברים.
    באם הכל לא עוזר ניתן כמובן לדבר עם פסיכיאטר אך צריך גם להזהר מלקחת תרופות מיד. אם מצב רוחך לא מאוד גרוע, כך נראה, אז עדיף אולי לא להכנס ישר לטיפול תרופתי.

באהבה ואור, אורן
    רפואה משלימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכנסתי לדיכאון ואני זקוק לעזרה

22/01/2008

שלום
    הסיפור שאתה מתאר לא כ"כ פשוט. אתה כבר בן 29, נשמע שעדיין לא מצאת את דרכך המקצועית והאישית. נראה לי שפניה לטיפול פסיולוגי מאוד יתאים לך. תעשה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה