פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית וטיפול התנהגותי
    אורן
    12/10/2007

האם ניתן לקבל לטפל בחרדה חברתית בטיפול התנהוגותי קונטיבי של 3 חודשים בלבד? או שנדרשת תקופת טיפול ארוכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה חברתית וטיפול CBT

ד''ר אירנה נתנאל
    12/10/2007

אורן שלום,

ניתן לטפל בחרדה חברתית ב 3 חודשים ואפילו פחות. ישנם מקרים שהטיפול לוקח יותר זמן, הכל עניין אישי ותלוי במטופל.

אשמח לענות על שאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת התרופה בסופי שבוע
    ירון
    12/10/2007

שלום,

יש לי OCD.

רציתי לדעת האם הפסקה של
    התרופה בסופי שבוע (להקלת
    תןפעות לוואי מיניות) בכל סוף שבוע יכולה לגרום להחמרה בסימפטומים ובמצב הנפשי?
    האם שיטה זו מומלצת? האם אתה ממליץ למטופלים שלך לעשות כך?

והאם כדאי לעבור מרסיטל (לרסיטל זמן מחצית חיים ארוך יותר) ללוסטראל בשל כך?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת התרופה בסופי שבוע

הוספת תגובה

• הפסקת התרופה בסופי שבוע

13/10/2007

ניסיון להפחית מינון בסופי שבוע כדי לנסות להקטין ת.ל. מאוד שכיח. זה לא תמיד מסייע אך כדאי לנסות. התנסות זאת בדרך כלל לא פוגעת ביעילות הטיפול. לא ברור לי האם יש הבדל בין ה ssri השונים בנקודה זו. שווה לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' גרינהאוס

ירון
    13/10/2007

תודה על תשובתך.

אם עושים הפסקה בנטילת התרופה בכל סוף שבוע גם אז בדרך כלל אין החמרה בתסמינים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ותופעות
    ערן
    11/10/2007

האם חרדה חברתית גורמת לשפיכה מהירה אצל גברים בגלל התרגשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית ותופעות

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ותופעות

ד''ר אירנה נתנאל
    11/10/2007

ערן שלום,

בהחלט כן!!!! התרגשות יכולה להיות סיבה לשפיכה מוקדמת. הבעיה ניתנת לטיפול!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות-לחצים
    עידו
    10/10/2007

שלום ד"ר.

אני בן 24 .סובל מחרדות קרוב ל 6 שנים.

טופלתי בשיחות ובכדורים.

כיום לא מטופל לא בכדורים ולא בשיחות.

ביום כיפור התחילו לי הרגשה לא טובה שההורים ומשפחה אמרו זה חרדות.

במהלך כל כיפור התעניתי מהקאות סחרורות כאבי ראש חולשה ועייפות.ולקחתי עד לאותו רגע כדור

של פאקסט במשך 10 ימים בלבד.התחלתי מחצי כדור במשך 4 ימים.ברגע שהתחיל להיות לי

הקאות הפסקתי בבת אחת לקחת את הכדורים.הפיסכאטר שלי ביום הראשון אמר שזה בסדר

ושאקח למחרת בבוקר למה כי לקחתי אותם בערב בשעה 6 וזה מה שגרם לי להתעורר בלילה ו

לסבול מנדנודי שינה והרגשה לא טובה דפיקות לב וכאבים.בבוקר הלכתי לחדר מיון אז לא יצא לי

לקחת את הכדור חזרתי בשעות הצהריים והבטן ריקה.התקשרתי לשאול לברר אם אפשר לא לקחת

גם היום או להפסיק עם הכדור.וקיבלתי תשובה תבוא למשרד אני צריך לראות אותך לא יכול להגיד

לך מבלי לראות אותך,וניתק לי בפרצוף .ואני כאמור חלש תשוש חולה אם מחלה ויראלית.זה עתה

עשיתי בדיקות דם ונתנו לי עירוי.

לבסוף ביום ראשון כבר לא יכולתי יותר דוד לקח אותי לרופא משפחה והוא הפנה

למיון במיון אמרו שהתייבשתי נתנו עירוי ואמרו שיש וירוס ויראלי

מאז ועד עכשיו אין שיפור כלל הייתי אצל רופא משפחה לפני שבוע וחצי והוא אמר

לוקח זמן להתאושש הוירוס כבר הלך.ואין לא נכון .מרגיש שיש משהו לא קשורה

איתי.הבטן כואבת ללא הפסקה ויש לחץ באזור הצלעות.

הבטן כאב של לחצים וגלים.אם התכווצויות.

זה לא חרדה נראה לי.אין לי להשיג את הרופא משפחה היום

רק בתחילת שבוע הבא אפשר לקבוע תור.לא נותנים לי רופא מחליף.

או לרופא הקודם שהיה לי.אמא שלי ואבא שלי אחים ואחיות לא אכפת להם ממני

הם חושבים שזה מהחרדות.ואני כבר לא יודע כלום.

סובל מבחילות סחרורת כאבי ראש לחצים בראש אי שווי משקל .

במהלך כל היום .כבר הרבה זמן מיום כיפור.

אם זה היה חרדה זה היה למשך כמה דקות עד שעה.

עכשיו אני חושב על היבט של לחצים עצבים או מתח.אבל גם כן

זה לא לכל היום ובטח שלא במשך של כמה שבועות.

יום אחר יום.

היום הייתי אצל רופאת משפחה מחליפה היא אמרה לי שהלחץ הנפשי

והחרדות כן יכולים לגרום לחום.היה לי חום 38 במשך שעה.

האם זה נכון ? זה הגיוני?

היא בגלל שאמרתי לה תסמינים שאני מרגיש היא אומרת לי זה מפחד

והשבתי לה פחד ממה שיש לי.זה לא חרדות.3 שבועות כבר מרגיש לא טוב

20 יום.והנה יש חום שאומר משהו לא קשורה.

האם זה הגיוני שיהיה לי חום מלחץ ,עצבים פחד? יכול להיות?

בתודה אייל

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות-לחצים

הוספת תגובה

• חרדות-לחצים

ד''ר אירנה נתנאל
    11/10/2007

אייל שלום,

אם נבדקת על ידי הרופאים ונשללו מחלות גופניות, כל הבדיקות הגופניות יצאו תקינות יש לשער שהסימפטומים שאתה מתאר נובעים מסיבה נפשית. כדאי שתפנה שוב לפסיכיאטר שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לכדורים פסיכיאטרים
    סוזי
    09/10/2007

אני סובלת מדיכאון קל בנוסף לחרדה והתנסתי בציפרלקס שרק הגביר את עוצמת החרדות ואף עם ניסיון התאבדותי מאוד חשוב לציין שהתרופות האלו גורמים לאיבוד עצמי אתה לא מודע למעשייך וזה הדבר הכי גרוע עצם נטילת הכדורים התפיסה ההתנהגותית שלך משתנה אתה הופך להיות כמו רובוט של הכדורים ובנוסף רק מעלים את המינון במשך הזמן אני הפסקתי עם כול הכדורים ואני מרגישה מרגישה את עצמי תאמינו בעצמכם עם כול הקושי הרבה תפילות תתעמתו עם עצמכם ואתם תראו שעם הזמן אתם תבריאו יש אור בקצה המנהרה צריך אמונה ולכול אחד בלב שלו רוצה לצאת מזה תתעקשו עם עצמכם לא לוותר החיים יפים

לקביעת תור
    סגירה
    לא לכדורים פסיכיאטרים

הוספת תגובה

• לא לכדורים פסיכיאטרים

13/10/2007

לנטלי שלום
    יש בהודעה שלך משהו מאוד חיובי וזה ההמלצה לאמונה ועשייה כחלק מתהליך של הבראה ממצבים נפשיים קשים. אך יש גם חלק מאוד לא אחראי, וגם מאוד לא נכון, בהמלצה שלך "לא לתרופות פסיכיאטריאות". חולים עשויים להתדרדר אם הם יקבלו את המלצתך!!! . יש הרבה מאוד מצבים פסיכיאטריים שבהם האמונה לא מספיקה. לא מעט פעמים בדקתי אנשים שהגיעו למצבים מאוד קיצוניים אחרי שהלכו שולל אחרי המלצה גורפת של "צריך להפסיק תרופות".
    כאשר הטיפול שאדם מקבל גורם לו לתופעות לוואי כפי שאת מתארת צריך לשקול שינוי. בגלל זה נמצאים במעקב!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרמים ושריפה בראש ובגוף

סוזי
    13/10/2007

לד"ר שלום רב!
    בחודש האחרון אני סובלת מהרבה זרמים בראש כאילו שיש משהו שזז ממקום למקום בראש בנוסף יש לי הרגשת חום ושריפה לאוך כול הגוף זה מאוד מציק לי אני רוצה לדעת אם זה קשור לדיכאון\חרדות או אולי בעיה נירולוגית אני מרגישה כאילו אנ מנותקת מהגוף שלי אני לא מטופלת באף תרופה דיכאונית ואני מרגישה כמו גלי דיכאון עם רצון למות כול זה בגלל הניתוק העצמי
    אני מרגישה מעין ריקנות מאוד חזקה זה מתסכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והריון
    סימה
    09/10/2007

האם ניתן לקחת כדור ציפרלקס בזמן הריון?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והריון

הוספת תגובה

• ציפרלקס והריון

ד''ר אירנה נתנאל
    09/10/2007

במחקרים בבעלי חיים, נצפו מומים בעוברים. אין די מחקרים בנשים הרות. יש להיוועץ ברופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון לפני תחילת לימודים
    סמיר
    08/10/2007

שלום שמי אורלי ואני בת 19.5.
    ב21 באוקטובר אני מתחילה את לימודי באוניברסיטת חיפה. (מדעים מדויקים... לימודים קשים).
    אני מאוד מפחדת, אני מבינה שאני הולכת להיכנס לתקופה מאוד קשה ומלחיצה (בזמן התיכון הייתי ממש לחוצה מהעומס...)ולכן אני סובלת מחוסר מצב רוח מתמיד.עד עכשיו עשיתי שירות לאומי (מסיבות אישיות לא התגייסתי)ומאוד סבלתי שם, אפשר לומר שהייתי בדיכאון מתמיד(לא היו לי שם חיי חברה, וגם כשהייתי חוזרת הביתה לא היו לי חיי חברה) , וכשאני בדיכאון אני מוצאת מפלט באוכל (עליתי 7 קילו בשנה).
    בזמן בלימודים בתיכון לא ניהלתי חיי חברה ז"א אחרי בי"ס לא הייתי ניפגשת עם חברות אלא הייתי חורשת..... (פשוט יש בי רצון עז להצליח בחיים, לרכוש השכלה, להרוויח טוב, לחיות באיכות חיים גבוהה. ההורים שלי עלו ב1991 מבריה"מ ואבי לא הצליח למצוא את עצמו-הוא מוזיקאי שלא עובד בתחום, מרוויח מינימום,לפעמים מובטל... ומאז שאני זוכרת את עצמי היו לנו בעיות בבית בגלל מצב הרוח הדיכאוני של אבי... ולכן אני מפחדת להגיע למצב ומאז כיתה ז' אני עושה את המקסימום בלימודים כדי להצליח).
    ועכשיו אני לא רוצה שגם באוניברסיטה יהיה לי אורח חיים כזה, מצד אחד אני רוצה ללמוד טוב, להצטיין ומצד שני אני רוצה לנהל חיי חברה, אבל אני מפחדת ששוב אני לא אצליח לשלב...
    מה לעשות? איך להתגבר על הפחד? ומה לעשות כשאין מצב רוח תמידי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דכאון לפני תחילת לימודים

הוספת תגובה

• דכאון לפני תחילת לימודים

ד''ר אירנה נתנאל
    10/10/2007

שלום לך,

כנראה שהרגשתך נובעת מהפחד שלא תצליחי לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהצבת לעצמך בלימודים. אם תעמידי לפניך מטרות פחות נוקשות ויותר גמישות הלימודים פחות ילחיצו אותך. מבחינה חברתית - נפתחת לפניך הזדמנות חדשה לפתח לעצמך חוג חברים חדשים שקשורים ללימודים. נסי להתחבר לחברה או שתים ממש מהיום הראשון ללימודים. השתדלי ליצור שיחות אפילו שיחות קצרות עם סטודנטים שבקורסים שלך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

בהצלחה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירנה

רומי
    10/10/2007

את התכויונת לא לשאוף להיות מצטיינת אלא בינונית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפקציוניזם

ד''ר אירנה נתנאל
    10/10/2007

אורלי שלום,

התשוקה לשפר ביצועים או לעמוד בסטנדרטים גבוהים, אינה זהה לפרפקציוניזם. התשוקה להשיג מטרות מסוימות, היא זו שעוזרת להגיע לביצועים יעילים. מי ששואף להיות בינוני קרוב לוודאי שאינו ישקיע ויגיע להישגים נמוכים. לעומת זאת, אנשים המצטיינים בתחומם חייבים לקבוע סטנדרטים גבוהים כדי להגיע להישגים. ללא סטנדרטים, אנשים לרוב מגיעים לפחות. יחד עם זאת, אנשים ששואפים לסטנדרטים לא הגיוניים מתאמצים בכפייתיות ובהתמדה להשיג מטרות בלתי אפשריות ומעריכים את עצמם לחלוטין במונחים של פרודוקטיביות והישגים. אצל אנשים אלה הדחף להצטיין עשוי לפגוע בביצועים, גורם לחוסר שביעות רצון מתמיד, לחץ ומתחים.
    דחף להיות מצטיינת יכול להיות ביטוי לחתירה לשלמות אשר לעיתים קרובות קשורה לפגם כלשהו.

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדה
    רן
    08/10/2007

שלום,
    החבר הכי טוב שלי מהגנון בערך בבעיה. אנחנו היום בני 29.
    עד תקופת הצבא פלוס מינוס, הוא היה אדם שמח, מלא חיים ומצחיק.
    בלי קשר לשירות הצבאי (שירות רגיל ללא בעיות מיוחדות) בחמש השנים האחרונות מתחילת הלימודים באוניברסיטה ועד היום, לימודי תואר שני הוא מדרדר.
    אני כבר לא יכול להזכר מתי ראיתי אותו צוחק ומחייך.
    מלבד לעובדה שבאופן תמידי הוא טרוד אם בדברים הקשורים אליו או לאנשים הסובבים אותו וחשובים לו, כבר תקופה ארוכה שהוא לא ישן כמו שצריך. הוא מתעורר כל לילה בין 4 ל-6 בבוקר, מסתובב עייף וטרוד.
    המצב מחמיר במיוחד כאשר החיים מובילים אותו להתמודד עם סיטואציות מסובכות יותר מהיומיום.
    (בחינות, פגישות חשובות בעבודה ועוד...)במצבים כאלה הוא כבר ממש קורס, לא ישן לילות שלמים ומרגיש כאילו הוא חולה בשפעת. בטן מתהפכת ופיצוץ ראש.
    חשוב לציין, שלמרות הכל הוא אדם מצליח ומוצלח, מנהל צוות בחברה גדולה, בעל תואר ראשון בהצטיינות ומתחיל תואר שני.
    הוא מאוד מתנגד לקבל עזרה.
    לחצתי עליו תקופה ארוכה ללכת לדבר עם מישהו. הוא פנה לטיפול פסיכולוגי. עבר כ-10 פגישות שבסופן טענה הפסיכולוגית כי אין טעם יותר ואו שיפסיק או שיפנה לטיפול קבוצתי. (לפחות כך הוא מספר, אי אפשר אף פעם להבין ממנו מה קרה שם בדיוק)
    בכל אופן, כל החוויה גרמה לו רק לרצות פחות לקבל עזרה ועל פסיכיאטר וכדורים הוא לא מוכן לשמוע בשום אופן. הוא מלא בסטיגמות ודיעות קדומות לנושא.
    אני לא מתיימר להיות רופא אבל זה נראה לי כמו מקרה שכדור נכון יכול לשפר לו את איכות החיים בצורה מדהימה.
    1. איך הייתם מציעים לי לשכנע אותו לנסות לעזור לעצמו?
    2. מה הייתם ממליצים לא לעשות? האם לנסות פסיכולוג נוסף או לפנות לפסיכיאטר כבר בשלב הזה.
    מיותר לציין, שהטיפולים מאוד יקרים אז אנא קחו זאת בחשבון בתשובתכם.
    3.מה עושים עם אנשים שלא מוכנים לשמוע את המילה כדורים? הם ממשיכים לסבול, ואז מה?

תודה רבה על התייחסותכם וסליחה על המכתב הארוך.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחרדה

הוספת תגובה

• עזרה לחבר

ד''ר אירנה נתנאל
    09/10/2007

שלום לך,

כדאי שתנסי לשכנע את חברך לקבוע פגישת יעוץ אצל פסיכיאטר. פגישת יעוץ לא מחייבת אותו בהחלטה להתחיל טיפול. הוא ישמע חוות דעת מקצועית ויחליט מה שהוא רוצה לעשות עם עצמו. לעשות זאת אפילו כטובה עבורך.

תודה על פנייתך לפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    ירון
    08/10/2007

קיימתי יחסים מוגנים עם קונדום ,אבל משום מה יש לי חששות כל הזמן שנדבקתי באיידס ,קצת שורף לי בפין ואני בסטרס כל הזמן במשך שבועיים אני לא אוכל כמעט כלום אין לי תאבון ,ויש לי פעילות מעיים לא רגועה בכלל ותחושות בחיולות. ביומים הראשונים היו הקאות ושלושים ומאז אני סובל מחרדה ,אני מסתובבב רוב היום בגנים צבוריים כדי להתאוורר ולא מפסיק לחשוב על כך .
    אני קם בלילה בשעות מוזרות בעיקר בגלל הבטן ויש לי מדי פעם חום בידיים וצמרמורות מה שרק יותר מפחיד אותי . הצואה שלי מוזרה בתוספת קצף או ריר.
    יתכן ובעיות המעיים שלי וחוסר התאבון נובע מהחשש הזה כי זה נראה לי תגובה מוגזמת של הגוף ?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• פחד

ד''ר אירנה נתנאל
    08/10/2007

ירון שלום,

כל הסימפטומים הגופניים שאתה מתאר מתאימים לתגובות של הגוף למצב הנפשי שלך - חרדה. אני מניחה שגם אם תעשה בדיקת איידס זה לא יספק אותך. כדאי שתקבל טיפול תרופתי בנוגדי חרדה משולב עם מספר שיחות אצל תרפיסט התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) כדי שיעזרו לך להתגבר על הפחד ולהמשיך לנהל אורך חיים תקין וללא המנעות מיחסי מין או מקשר בכלל. אם לא מטפלים בפחד הוא הולך ומתפתח ומשתרע גם על תחומים אחרים של חייך.

טפל בעצמך דחוף!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעונין ליטול ציפרלקס
    תום
    08/10/2007

שלום !
    אני מעונין לנסות כדורי ציפרלקס, עקב תחושה ממושכת של עצבות, דכאון, תקיעות וחוסר חשקץ
    אני מעונין לדעת, האם אוכל לקבל מרשם ישירות מרופא המשפחה ללא צורך בפגישה עם פסיכיאטר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעונין ליטול ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    08/10/2007

שלום לך,

רופאי משפחה יכולים לתת מרשם ללא פסיכיאטר. תנסה לפנות לרופא שלך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת פחד עז מאלימות
    קובי
    06/10/2007

אני בן 25 ובנערותי עברתי תקיפה באלימות בעקבותיה הסתגרתי בבית והחלו לי חרדות קשות.
    לא טופלתי בעבר בשום מסגרת ופשוט המשכתי את החיים.
    זה מטריד אותי ביותר כיון שכל פעם שאני שומע על אלימות בטלביזיה או רואה מכות אני מרגיש דפיקות לב,גלי חום בגוף,תחושת חוסר אונים,גוש בגרון ופחד.
    לאחרונה טופלתי במספר מפגשים מול פסיכולוג וזה לא פתר את הבעיה.
    האם שימוש קבוע בתרופה RECITAL 20MG יכול לתת פתרון ולחסום את תחושת הפחד?

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת פחד עז מאלימות

הוספת תגובה

• תחושת פחד עז מאלימות

ד''ר אירנה נתנאל
    07/10/2007

שלום לך,

רסיטל הוא כדור מצויין אבל כיוון שבעברך חווית אירוע טראומטי רק כדורים זה לא מספיק. הנך חייב לעבור טיפול שבמהלכו תעבור עיבוד של חוויה טראומתית תוך חשיפה הדרגתית לגירויים שמעוררים תגובות גופניות של פחד (דפיקות לב, גלי חום, גוש בגרון וכו'). במספר מפגשים מול פסיכולוג לא פותרים את הבעיה זה רק השלב של הכרות, הערכה, אבחון. הייתי ממליצה לך להקדיש יותר לטיפול כי הנושא חשוב ואם לא מטפלים כמה שיותר מוקדם וכמה שיותר צמוד לאירוע מצבך ילך ויחמיר.

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דיכאון קליני משפיע לטווח ארוך??
    בתיה
    05/10/2007

שלום
    אני יוצאת כעת עם בחור בן 29 שעבר דיכאון קליני בגיל 18-והיה שקוע בכך כ-6 שנים לערך,ניסה להתאבד ולאחר ההתאבדות הייתה לו מאניה לפי סיפורו ויצא מכך, כעת הוא מנהל ורוצה ללמוד.
    הבחור נוטל כדורים קלים לטענתו ואינו יודע אם הכדורים יהיו לכל החיים ואינו יכול להפסיק ליטול את הכדורים מחשש לשקוע שוב בדיכאון.(ניסה להפסיק והדבר לא עשה לו טוב)
    השאלה שלי ,האם דיכאון קליני יכול לחזור שנית כלומר בעוד מס' שנים? והאם דיכאון קליני מוגדרת כמחלת נפש? או המאניה זוהי מחלה נפשית??
    אשמח לקבל מידע מפורט בנושא...
    תודה מראש ,
    בתיה

הוספת תגובה

• האם דיכאון קליני משפיע לטווח ארוך??

05/10/2007

דיכאון ומניה הם מצבים של תיפקוד לא תקין של מערכת העצבים המרכזית-המוח. באופן כללי ניתן לאמר שהם גם מחלות חוזרות והסיכוי להשנות של גל דיכאון או של מניה מאוד גבוה יחסית. אך צריך להבין את הנתונים האלו כנתונים כללים ולא של אדם מסויים. בסופו של דבר, כמו במצבים אחרים כגון סכרת, יתר לחץ דם ועוד, התגובה לטיפול היא הקובעת. כאשר האדם מגיב טוב לטיפול חייו רגילים לכל דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    גור
    05/10/2007

התחלתי ליטול סימבלטה לפני חמישה ימים. מאז יש לי צמרמורות בחילות והזעה. השאלה שלי היא אם אלו תופעות חולפות ואם אפשר לקחת פראמין בשביל הבחילות. בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

05/10/2007

לגור שלום. התשובה לכל שאלותיך היא כן. סימבלתא יכולה לתת את התופעות שהזכרת והן עוברות בדרך כלל. ניתן להפחית את המינון וכעבור מספר ימים לחזור ולהעלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרגשות יתר ועצבות פנימית
    קובי
    04/10/2007

בן 25 וסובל מהתרגשות יתר והרגשת עצבות פנימית כולל רגישות חברתית(לא חרדה חברתית של ממש).רופאת המשפחה הסבירה לי שמדובר כנראה בסרוטונין נמוך ולכן תגובתי ותחושתי הן כאלו בפרט שאין רקע מובהק של אירועים קשים בחיי.היא הציעה לי תרופה בשם רסיטאל שמשהה יותר סרוטונין במוח.ארצה לדעת את דעת המומחים בפורום על מה שאמרה הרופאה.תוך כמה זמן התרופה אמורה לעבוד במלוא עוצמתה?

הוספת תגובה

• רסיטל

ד''ר אירנה נתנאל
    05/10/2007

יאיר שלום,

רסיטל היא תרופה מצויינת נוגדת דיכאון ממשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI). בנוסף משתמשים בה לטיפול בהפרעת חרדה (panic disorder). ההשפעה של הכדור מורגשת לאחר 3- 4 שבועות.

תודה על פנייתך לפורום,

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - בעיה
    יניב
    01/10/2007

שלום רב !
    אני בן 27 שוקל 70 ק"ג
    מזה כ 12 יום לוקח ציפרלקס ,התחיל מחצי כדור (5 מ"ג) וכל יומיים עליה של חצי כדור
    עד ל 2.5 כדורים = 25 מ"ג
    בעשרה ימים ראשונים היו בחילות נוראיות וחוסר תאיבון -עב לאחר ערה ימים !
    כרגע הבעיה שלי היא בתחום המיני - אני לא מצליח להגיע לשפיכה בכלל ויש פעמים גם שאני לא מצליח להגיע גם לזיקפה . המצב ממש מתסכל אותי !!!
    אני יודע שידוע על תופעות לוואי של הציפרלקס בלבידו !
    רציתי לשאול האם תופעות לוואי אלו אשר פוקדות אותי יעברו ??
    הבנתי כי חודש לוקח לגוף להסתגל לכדורים !
    אשמח לעזרה דחופה !

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס - בעיה

הוספת תגובה

• ציפראלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    02/10/2007

יניב שלום,

בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני הן תופעות הלוואי הנפוצות של ציפראלקס. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש. זאת תרופה מצוינת ורוב החולים מסתגלים אליה טוב.

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה