פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה דיכאון ובחילות
    DD
    22/07/2007

שלום רב,
    ברצוני לדעת האם יכול להיות קשר בין מצב נפשי לבחילות? אני בתקופה האחרונה מטופלת בפרוזאק מקורי (לאחר החלפה מפלוטין) בעקבות מספר התקפי חרדה שחוויתי לפני כחודשיים.
    אך עם זאת לאורך כל התקופה אני סובלת מבחילות נוראיות שעל פי בדיקות כלליות לא העלו דבר.
    רציתי לדעת האם ייתכן קשר בין הדברים?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה דיכאון ובחילות

הוספת תגובה

• חרדה ובחילה

ד''ר אירנה נתנאל
    23/07/2007

שלום לך,

בחילה היא תגובה גופנית שכיחה במצבי חרדה. מכיוון שנשללו בעיות בריאותיות הדבר מחזק את ההנחה שהבחילה היא בגלל החרדה.

אשמח לענות על שאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות- תרופות-שאלה
    מיקי
    22/07/2007

שלום וברכה,
    משנת 1995 , כהבחנה רפואית מובהקת, אני סובל מ-PSTD, עקב תקיפה אלימה ופציעה בשוד מזוין.

מאז, אני נוטה באופן קבועה תרופות שונות:
    סרוקסת, אסיול, קלונקס, ואבן, טגריטול, בונדרמין ,
    התרופות הנ"ל אינם תורמות למהלך השיקום, לאחרונה עברתי בהנחיית הרופאה המטפל ל
    סימלתה במינון 30מ"ג בבוקר, 60 מ"ג ערב, אסיבל ע"פ הצורך, 8 שנים אמובן,

יציין שאני לא מסוגל להרדם ימים שלמים, התרופה היחידה אשר תורמת אי אימובן, בעזרה כמובן כפי שרשמתי לעיל. כל בוקר ובמשך היום סובל מכאבי ראש בלתי נסבלים, שוללים מגרנה, יש לי קושה הסתגלות במקום עבודה שאני נמצא כ 9 שנים, אך קיים פחד להפסיק לעבוד, כי חשש לפרנס, שכחתי לציין שאני סובל חוסר עצם בגולגול עקב הפציעה הנ"ל.
    מלל קבעה לי 20 אחוז נכות בגין PSTD, וחוסר עצם בגולגולת 5 אחוז,
    כמו כן אני מטופל באופן פרטי כ 8 שנים בטיפול זוגי . איך אני יכול להתקיים, בצורה זו, בקשתי נוספת, אלו תרופות ישנם לשיפור חיי יום יומים כנראה האימובן ואסיבל אינם תורמים לשיקומי,

אודה לך, מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נכות- תרופות-שאלה

הוספת תגובה

• נכות- תרופות-שאלה

27/07/2007

למיקי שלום
    תיארת מצב מורכב של תסמונת PTSD. מאוד לא פשוט להציעה טיפול כזה או אחר מהשורות המעטות שכתבת. לצערנו אין טיפול שמכוון באופן ספציפי ל PTSD . צריך בצורה של ניסוי וטעייה לבדוק תרופות שונות. מאוד חשוב שתמשיך בעבודה מאחר ומאוד קשה להשתקם אחרי הפסקה. חשוב לפתח גישה חיובית בחשיבה ולעודד את עצמך להמשיך. לפעמים סימפטומים יכולים להיות גם סימן לתופעות לווי. לדוגמה סימבלתא יכול לתת כאבי ראש. תבדוק עם הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ספציפית
    בחורה
    21/07/2007

שלום,
    אין לי ואף פעם לא הייתה לי שום בעיה של חרדה חברתית .
    אין לי בעיה לשוחח עם אנשים זרים או מוכרים . אני דווקא יכולה להיות מאוד דברנית....

הבעיה שלי "מצחיקה" - אני מאוד מאוד מתקשה לפתוח בשיחה עם ...בעלי בנושאים שמפריעים לי.
    אני חושבת ומתלבטת ימים רבים לפני שאדבר עימו על נושא מסוים שמאוד מטריד אותי .
    לפעמים אני מוותרת ובכלל לא מדברת איתו על מה שרציתי .
    בעלי לא אדם אלים או משהו כזה....אבל לאורך השנים נוצרה מעין תחושה שהוא תמיד צודק בצורה זו או אחרת....או שתמיד מגיע לו יותר כי ...( לא משנה הסיבה ) .
    ברור לי שאני צריכה טיפול פסיכולוגי (מעדיפה קוגניטיבי התנהגותי ) שייתן לי את הכלים המתאימים להתמודד עם זה ולפתוח בשיחה בנושאים שמפריעים לי מבלי לחשוש . אבל , רציתי לדעת אם כדאי לי ,במקרה זה , גם לקחת לפני השיחה כדור אחד של וואבן שיעזור לי להתמודד עם החששות שלי ביתר קלות ?
    או אולי כדאי בכלל לקבל טיפול תרופתי יום -יומי כגון ציפרמיל /ציפרלקס....שיעזור לי להתמודד עם החרדה המאוד ספיציפית הזו .

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ספציפית

הוספת תגובה

• חרדה או בעיה זוגית

ד''ר אירנה נתנאל
    22/07/2007

שלום לך,
    הבעיה שאת מתארת היא בעצם בעיה בקשר בינך לבין בעלך ולכן, הטיפול התנהגותי קוגניטיבי שרק את תשתתפי בו לא יפתור את בעית התקשורת בינך לבין בעלך. הייתי מציעה לך לפנות יחד איתו ליעוץ זוגי. גישת האימגו מאוד יעילה במקרים כאלה. עדיף שתחפשי מטפלים זוגיים בשיטת האימגו.
    בשיטה זו שניכם תקבלו כלים ותלמדו טכניקות לתקשורת זוגית בריאה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרינה
    רמי
    20/07/2007

אני סובלת מסיזופרניה (שומעת קולות ) וחרדות מסר שנים , טופלתי בהמון סוגי כדורים
    שלא עזרו לי.

שאלתי היא מדוע יש אנשים שלא מגיבים לכדורים ומה עושים !

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרינה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/07/2007

לא מתייאשים, ממשיכים לחפש את הטיפול התרופתי המתאים, מנסים כדורים, שילובים של כדורים שונים, משלבים תרופות עם פסיכותרפיה עד שבסופו של דבר זה עובד!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מעשיית קקי
    רחל
    19/07/2007

בני בן 4.6 במשך השמונה חודשים האחרונים סובל מחרדה מעשיית קקי. כאשר יש לו קקי הוא נעמד ומתאפק שהקקי לא יצא לו. מכיוון שזה כבר הרבה זמן אז לאחרונה הוא מנסה להסתיר את זה וכאשר הוא מתאפק הוא מסתגר בחדר או בשרותים עצמם ומתאפק. כאשר אני רואה אותו מתאפק אני לוקחת אותו לשרותים ואז הוא עושה קצת, אבל ממש לא הכל. כל יום התחתונים שלו מתלכלכים ולאחרונה בכמות רבה של קקי.
    אני כבר מיואשת וכל יום מדברת איתו על זה והוא מבין את הבעיה ומבטיח שמחר יעשה בשרותים. רופא ילדים אמר לנו לגשת לפסיכיאטר.
    באיזה דרך מטפלים במקרים כאלו?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מעשיית קקי

הוספת תגובה

• פחד מעשיית קקי

ד''ר אירנה נתנאל
    20/07/2007

רחל שלום ותודה על פניתך,

ילדים קטנים חוששים מעשיית קקי בשרותים או בסיר כי הם חשים שהקקי הוא חלק מהגוף שלהם והניתוק של הקקי מהגוף שלהם מבהיל מאד. מעבר לכך חשוב לאהוב אותו ולהבטיח לו שאתם איתו, גם כשקשה לו, ושאתם סומכים עליו שכשהוא יוכל - הוא יצליח. אפשר להפעיל תוכניות של חיזוקים כל פעם כשהוא מצליח לעשות בבית שימוש ולא מתאפק הוא יקבל פרס שסיכמתם עליו מראש. חיזוקים יכולים לעזור לשבור את מעגל החרדה. בכל מקרה - חשוב מאד לא להגיב בכעס. סבלנות והתמדה יעזרו מאד. כדאי לנסות להוציא את העוקץ ממעגל הקסמים סביב היציאות על ידי הורדת הלחץ וחזרה להתיחסות נינוחה לעניין.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יהיה הסוף?
    נטלי
    19/07/2007

שלום, אני בת 20
    סיימתי לא מזמן את השירות הצבאית, וכרגע אני גרה אצל ההורים
    אני כל הזמן עצובה
    אני לא ממש יודעת למה, לפעמים בצדק,
    אבל מה שמדאיג הוא, שגם בתקופות שהכל רגוע אני מרגישה רע
    תמיד לא טוב לי
    אני מאוד בודדה, ושונאת את עצמי
    אני לא מסוגלת להסתכל במראה, אפילו כשאני במעלית אני מסובבת את הראש
    כל פעם כשאני מדברת עם אנשים, אני מרגישה שדיברתי שטויות, ומתחילה ל"העניש"
    במחשבות טורדניות על השיחה

לפעמים אני מרגישה שאני לא יכולה יותר
    לא בא לי לעשות כלום
    ולא בא לי בכלום להיות

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה יהיה הסוף?

הוספת תגובה

• מה יהיה הסוף?

ד''ר אירנה נתנאל
    19/07/2007

נטלי שלום,

צר לי על תחושותיך, לא מגיע לך לסבול. נסי למצוע לך תחומי עניין שיעסיקו אותך. אל תתני למצב הרוח ולמחשבות שליליות להשתלט עליך. אם לא תוכלי להתמודד בכוחות עצמך כדאי שתפני ליעוץ והדרכה מקצועית. בשלב הזה בחייך את צריכה הרבה כוחות כדי להמשיך ולהתקדם בחיים. אנשי מקצוע ידעו לאבחן בדיוק ממה את סובלת ויוכלו לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ייתכן?
    אפאצ'י
    17/07/2007

אני סובל מזה כשנה מחוסר יציבה, נפילות מתח של הגוף, לחץ ועוד הבריאות שלי ברמה הכי נמוכה שהייתה לי עד היום - יש לציין כי לפני כן הייתי בכושר מדהים והיום אינני מסוגל לעשות כלום האם ייתכן כי אלו הפרעות חרדה? האם כדאי לקחת טיפול תרופתי לפי המלצת רופאת המשפחה או לפי פסיכ'?
    יש לציין כי עברתי המון בדיקות מהדמיה וצילומים דרך בדיקות דם ועוד.....
    האם ייתכן כי עייפות ברמה כרונית מפריעה לתפקוד עוד יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ייתכן?

הוספת תגובה

• האם ייתכן?

ד''ר אירנה נתנאל
    17/07/2007

שלום לך,
    לפי התאור שלך קשה מאוד לדעת האם מדובר בהפרעת חרדה. להפרעת חרדה יש סימפטומים ברורים מאוד ולאו דווקא עייפות מעידה על הפרעת חרדה. לשאלתך השנייה, אכן, עייפות כרונית מקשה על תפקוד יום יומי ויכולה לגרום להפרעה. הסיבות לעייפות רבות ושונות. כדאי לפנות שוב לרופא משפחה ליעוץ ולבדיקות נוספות יותר ספציפיות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לדיכוי
    דינה
    17/07/2007

אני מחפשת תרופה לדיכוי יצר המין תתן לי כמה אפשריות

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה לדיכוי

הוספת תגובה

• תרופה לדיכוי

17/07/2007

לדינה שלום
    יצר מיני הוא דבר טבעי ובריא. צריך להבין יותר למה אדם-את- מתכונת כאשר את מבקשת תרופה לדיכוי יצר מיני. לדעתי כדי לך לפנות קודם לגורם מטפל שיברר יחד איתך מדוע את מבקשת תרופה זו

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות רעים
    מורן
    17/07/2007

שלום,
    חבר טוב שלי נהרג בתאונת דרכים, לפני 4 שנים
    אני מרגישה שביומיום הצלחתי ללמוד להתגבר על הכאב, בהתחלה היה לי מאוד קשה
    לחשוב או לדבר עליו. זה תמיד היה מלווה בדמעות ותחושה קשה
    הזמן והטיפול הפסיכולוגי שהייתי הולכת אליו, עזרו לי
    היום אני כבר מצליחה לחשוב עליו בחיוך
    ואני מוטרדת מהמחשבות (שפעם היו אובססיביות) של מה היה קורה אם הוא היה חי היום...
    ואיך אפשר היה למנוע את התאונה..

אבל- למרות שאני מרגישה שהתגברתי, פתאום בלי שום הזהרה מוקדמת
    אני חולמת עליו בלילה סיוטים ומתעוררת מזיעה כולי

האם זה אומר שביומיום אני מדחיקה ועל כן המראות האלו חוזרים אליי בלילה?

ומה אפשר לעשות כדי למנוע זאת

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות רעים

הוספת תגובה

• חלומות רעים

ד''ר אירנה נתנאל
    17/07/2007

מורן שלום,

את עברת חוויה טראומטית ולחוויות טראומטיות יש נטייה לחזור. גם אם עברת טיפול והצלחת להתגבר החוויות לא נמחקו ולפעמים בלי שום סיבה הנראית לעיין וללא שום אזהרה מוקדמת הן חוזרות. אין דרך למנוע זאת אבל את יכולה ללמוד לשלוט בתגבותיך על המצב. אם חלומות חוזרות לעתים קרובות כדאי שתחזרי למטפל שלך שטיפל בך בעבר ושתפי אותו במה שקורה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זייבאן
    זוהר
    16/07/2007

התחלתי לקחת זייבאן בשביל להפסיק עישון וגם כי יש לי דיכאון כבר הרבה שנים ולקחת תרופות פסיכיאטריות זאת סטיגמה שהזייבאן עוקף. הבעיה שזה לא עושה לי כלום, לא לעישון ולא לדיכאון, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    זייבאן

הוספת תגובה

• זייבאן

16/07/2007

זייבן תרופה נוגדת דכאון שנמצאת בשוק יותר מ 20 שנה. היא טובה לדיכאון כמו כל התרופות האחרות שנמכרות בשוק. המינון הנוגד דיכאון נע בין 300-375 מג ליום. במידה והוא לא עוזר תוך 4-6 שבועות צריך לשקול תרופה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקנות
    שירה
    14/07/2007

שלום למטפלים.
    לכל מי שיכול לעזור לי אני בחורה בת 26 וחצי , מאז הפרידה האחרונה מחבר (לפני 4 שנים) אני חשה כי חיי עומדים מלכת , אני קמה בבוקר לומדת לתואר ראשון ועובדת למחייתי , אך בפנים אני חשה מועקה עצומה , ריקנות , חוסר הצלחה מוחלט בנושא הזוגיות.
    אני בחורה תקשורתית אך בתוך תוכי אני עצובה ולא רואה תקווה לתחושה זו, אני צעירה אך מרגישה תחושת עייפות וריקנות , מה עושים , איך ממלאים חלל ריק ? אינני רוצה שהשנים יחלפו ללא אושר ?
    אשמח לקבל ייעוץ, כי לעיתים אני חשה שאין לי למה לקום ליום שאחרי והכי עצוב לי שאין לי שליטה על תחושה זו.
    בתודה שירה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריקנות

הוספת תגובה

• ריקנות

16/07/2007

לשירה שלום. אפשר לתת לך את התשובה של פסיכיאטר-שהיא גם נכונה-שתבדקי על ידי איש מקצוע כדי להעריך האם המצב שלך הוא קליני או פסיכולוגי. מן המעט שכתבת קיבלתי את הרושם שאת זקוקה גם לזריקת עידוד כדי שתחליטי לקחת את החיים בידיים של עצמך. פסיביות נובעת בין היתר ממצב המחשבות שלך. עם הם פסיביות ואת מקבלת אותן כבילתי ניתנות לשינוי את תמשיכי להיות כך. במידה ותגידי לעצמך אחרת גם תצליחי לשנות. תתעוררי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב עזרהה בהתלבטות קשה...!!!!!!!!!
    יוסי
    12/07/2007

עד לא מזמן לא הייתי בטוח שמה שאני סובל ממנו זה דיכאון..הייתי מנסה תמיד להתגבר על אותה "תקופה רעה" שלי לבד ומנסה לחפש לעצמי סיבות למה זה קרה לי והראש שלי היה מתפוצץ ממחשבות וכל דבר שרציתי לעשות ועשיתי בעבר היה נראה לי קשה וכו'..אותן "תקופות רעות" היו בעבר מעטות תקופה של 4 ימים עד שבוע וזה היה עובר והייתי חוזר להיות שמח ומצחיק ופעיל וכו' אבל עם הזמן זה התחיל לחזור בזמנים יותר קרובים וזה ממש לא עוזב אותי ז"א אני לא מסוגל להחזיק שבוע שבו אני יהיה רגיל ושמח לחלוטין..ולכן שיתפתי את הורים שלי וחבר טוב שלי במה שעבר עליי..והתחלנו לטפל בזה אבל לא ע"י פסיכולוג...אלא בלקיחת כל מיני תמציות וכו'..הדבר עזר אבל ממש קצת..אותן תקופות רעות הולכות ובאות בקצב לא נורמלי יכולים להיות לי איזה 6 מעברים במצבי הרוח ואפילו יותר..אין דבר שאני רוצה יותר מלהיות שמח תמיד ולא לחוות את הסבל הזה של הדיכאון..
    ההתלבטות שלי זה אם כדאי לי להיפגש עם פסיכולוג?(דבר שההורים הציעו-לשיחות בלבד)
    אם זה דבר נפוץ בגילאי 17-18?
    אם בכלל הפסיכולוג יכול להוציא אותי מזה לגמריי? וממש לשנות את מצבי הרוח שלי?
    אם זה מוכח שאכן ייעוץ ופגישות עם פסיכולוג עוזר לצאת מזה?
    אם דבר זה ישפיע על הגיוס הצבאי שלי שהוא עוד כחצי שנה?
    והדבר הכי חשוב באמת יש תקווה באותו דיכאון שהסברתי?

אשמח לקבל תשובות..תודה רבה!

הוספת תגובה

• מדוע אני לא מקבל תשובות? :(

יוסי
    17/07/2007

בבקשה תשאירו לי תשובות זה חשוב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההתלבטות

ד''ר אירנה נתנאל
    18/07/2007

יוסי שלום,

לא כדאי לעסוק באיבחון עצמי. כדאי שתפנה ליעוץ מקצועי במיוחד בגלל שאתה מתגייס בקרוב. המצב הנפשי שלא טופל עלול לגרום להתדרדרות הנפשית בזמן שירותך הצבאי ואם זה יקרה תצטרך לפנות לקב"ן ותהיינה השלכות. אם תפנה לעזרה מקצועית עכשיו ,לפני הגיוס, תוכל לחסוך מעצמך סיבוכים מיותרים בעתיד ותגיע לצבא יותר יציב ומאוזן . הטיפול המקצועי יתרום להשתלבות והסתגלות טובה יותר בצבא כאשר תשלוט יותר ב"תקופות" המתחלפות שלך. הדבר יכול לקרות בכל גיל במיוחד בתקופת ההתבגרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה באמת יעזור לי?

יוסי
    18/07/2007

קודם כל תודה על שענית לי..והשאלה שלי זה האם הייעוץ המקצועי אכן יעזור לי? או שזה סתם יהיה לי בזבוז זמן וכסף..?
    ולפי מה שתיארתי איך את מגדירה את אותן "תקופות" שבאות והולכות ובאיזה מצב אני נמצא בערך לפי התיאור..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה באמת עוזר?

ד''ר אירנה נתנאל
    18/07/2007

אנשי מקצוע אינם "קוסמים" והיעוץ יעזור אם תאפשר למטפל שלך לעזור לך, תשתף פעולה, תאמין במטפל, תשקיע את החלק שלך בטיפול, תנסה להיות פתוח ואופטימי.
    אי אפשר לדעת מתוך התאור הקצר שלך ממה אתה סובל, כדי לאבחן באופן מקצועי ומדויק נדרשת התבוננות עמוקה, שיחה, הערכה של התופעה וכו'. זה דומה למצב שאתה בא לרופא ואומר: "דוקטור יש לי חום מה זה? ממה אני סובל?" הרי שחום יכול להיות כל דבר, דלקת או מחלה כלשהי, חום זה סימפטום כללי וצריך לעשות בדיקות כדי להבין ממה החום נובע, מה קורה ולמה ואיך להתמודד איתו.

תמצא מטפל מקצועי שיוכל לעזור לך.
    לא מגיע לך לסבול!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפונקס- עייפות לפרופ' גרינהואס
    שאול
    12/07/2007

אני נוטל 400 מ"ג לפונקס כחודש וחצי , אני מרגיש עייפות נוראית , כל הזמן אני עייף ורוצה
    לישון אין לי כח לעשות כלום.
    האם העייפות חולפת !
    תודה רמי

הוספת תגובה

• לפונקס- עייפות לפרופ' גרינהואס

16/07/2007

לרמי שלום.
    עייפות הינה אחת מתופעות הלווי הנפוצות של לפונקס. לפעמים מאוד קשה להתגבר על התופעה ואפילו צריך להפסיק את מתן התרופה. אין כל כך הרבה מה לעשות. אם התרופה מאוד נחוצה, למשל במצבים שלפונקס מאוד עוזר, אפשר לנסות להוסיף תרופות מעוררות. תתייעץ אם הרופא המטפל שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאניקה ודכאון
    דוד
    11/07/2007

האם יש תקווה? אני סובל מזה כשנה מהפרעת פאניקה,ובעקבות זה גם דכאון. נטלתי רסיטל,פבוקסיל(עד מינון 100),לאחר מכן פאקסט(40 מ"ג שאני נוטל עד היום)אחר כך במקביל התחלתי לקחת דפרקסאן(150מ"ג) שהוחלף אחר כך לרסיטל(גם 150 מ"ג)ואחרי שגם לא עזר הרבה הוחלף לפני מספר ימים לאדרונקס בינתיים ללא הואיל.בנוסף מהתחלה אני לוקח 2 -3 כדורי לוריוון ליום . חוץ ההטיפול התרופתי היתי מספר חודשים בטיפול דינמי ללא שום שיפור. ולאחר מכן בטיפול בCBT האם אתה חושב שיש עוד תקווה לצאת מזה? (אני מיואש מהאפשרות לחזור לחיים נורמלים)

לקביעת תור
    סגירה
    פאניקה ודכאון

הוספת תגובה

• לדוד

אלמוג
    11/07/2007

אל תתיאש. תמשיך לטפל בעצמך עד שתמצא את הכדורים שמתאימים לך.
    כמו כן תמשיך ללכת ליעוץ, זה עוזר מאוד. אני בטוחה שהחברים והמשפחה תומכים בך.
    מאחלת לך כל טוב ושפור במצבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זייבן להפרעת קשב
    שוקי
    10/07/2007

אני בן 30 סובל מהפרעת קשב, טיקים וחרדות. האם זייבן יכול להיות טיפול מתאים או תרופה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    זייבן להפרעת קשב

הוספת תגובה

• לפרופ' גרינהאוס

שוקי
    16/07/2007

מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובתך

שוקי
    17/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זייבן להפרעת קשב

17/07/2007

לשוקי שלום
    הטיפול הנכון של הפרעת קשב כולל קודם אבחנה נכונה. לכן כדאי לפנות לגורם מטפל. התרופות המומלצות לטיפול בהפרעה זו כוללות ריטלין, אדרונקס ותרופות נוגדות דיכאון אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה