פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' גרינהאוס
    שאול
    13/08/2007

אני רוצה להתייעץ איתך
    כל הזמן יש הרגשה שיש לי גוף מעוות , אני מרגיש כאילו שהגב שלי כפוף, (עלי לציין שהיתה לי
    עקמת וגם היום לי מעט עקמת), שאני זורק רגליים , מה התופעה הזאת האם זה
    b/d/d/- או הפרעה אחרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' גרינהאוס

הוספת תגובה

• עקמת או BDD?

ד''ר אירנה נתנאל
    13/08/2007

לגילה שלום,

פרופסור גרינהאוס לא נמצא כרגע בארץ ולכן ארשה לעצמי לענות על שאלתך בתור מומחית ל BDD.

כדי לאבחן ממה את סובלת צריך קודם כל לראות איך את נראית. האם קיים פגם בגופך שנראה לעין או שתחושתך נובעת מהתחושה שלך של עצמך. עקרונית BDD מוגדר כהתמקדות יתר בפגם בגוף שנתפס כמעוות ללא הוכחה עובדתית במציאות.

תודה על פנייתך לפורום
    אשמח לענות על שאלות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BDD

ד''ר אירנה נתנאל
    14/08/2007

לגלית שלום,

בהמשך לשאלתך לגבי BDD. אם מבחינה חיצונית אין שום פגם שנראה לעין ואם היית שואלת כל אדם שהיית פוגשת ברחוב והיו אומרים לך שהגב והרגליים בסדר - נראה שהעקמת היא בתפיסה העצמית שלך, בהרגשה שלך ולא מוחשית או עובדתית. ובכל זאת חסר מידע נוסף על התנהגותך בהקשר להרגשתך: האם את נוקטת בפעולות כדי להסתיר את "הפגמים"?האם את נוקטת בהליכה / עמידה בזוויות מסוימות על מנת שהסובבים לא יבחנו בפגם? אם כן, כנרא שאת סובלת מ BDD.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יודעת, אבל לא מצליחה לשנות
    סהר
    12/08/2007

אני סובלת מדיכאון או דיסתמיה ברמות שונות כבר די הרבה שנים, לא לפי אבחון פסיכיאטרי, אלא לפי אבחון שלי ועשיתי גם את מבחן הדיכאון של בק ברשת וזה חיזק את דעתי. אני יודעת שיש לי חשיבה לא נכונה ומאתרת את הדפוסים השליליים בזמן אבל זה לא גורם לי להרגיש שהם פחות נכונים, כי ידיעה שכלית וידיעה רגשית הם שני דברים שונים לחלוטין אצלי. איך טיפול יוכל לעזור לאישה כמוני שמודעת אבל זה לא עוזר לה (הכוונה לטיפול קוגנטיבי, כי ברור לי שחלק גדול מהבעיה שלי נובע מחשיבה)?

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    13/08/2007

סהר שלום,

שליטה במחשבות היא חלק חשוב בטיפול אבל לא מספיק. טיפול קוגנטיבי הוא לא רק שינוי מחשבות. את כותבת ששנים את סובלת והדרך שלך לעזור לעצמך לא מועילה לך. אני מציעה לך לא להתעסק באיבחון עצמי ועזרה עצמית אלא לפנות ליעוץ מקצועי ואולי להעזר בתרופות נוגדי דיכאון.

תודה על פנייתך לפורום
    אשמח לענות על שאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אירנה

שאול
    13/08/2007

ראשית תודה לך על התשובה המהירה.

בילדות סבלתי מעקמת (נאלצתי מספר שנים ללכת בבית עם סד ) הדבר מאוד הציק לי,
    עכשיו אני מרגישה שהגב שלי עקום , או אפילו הרגליים שלי עקומות, או שאני לא הולכת
    ישר, האם זה אכן בי-די- די או הפרעה אחרת .
    מבחינה חיצונית אני ניראת טוב , אין לי שום פגם ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ודיכאון
    שני
    10/08/2007

לפני כמה ימים היה לי מעין פרכוסים בראש וביד באמצע אירוע משפחתי,
    הלכתי לרופא ויש לי חשש לאפילפסיה
    אני רק צריכה לעבור עוד בדיקה אחת לוודא שזה באמת אפילפסיה,
    מאז אני חרדה מאוד להתקפים וממש נכנסת לדיכאון מזה
    אני לא רוצה לצאת מהבית כדי לא לקבל את זה לייד אנשים,
    אני לא יודעת מה לעשות
    אני לא ישנה בלילות,
    איך אני אוכל להתמודד עם זה בלי יעוץ פסיכולוגי ?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ודיכאון

הוספת תגובה

• חרדה ודיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    13/08/2007

שני שלום,

קודם כל חשוב לשלול מחלות גופניות שיכלו לגרום לסימפטומים שחווית. אם אין כל מחלה גופנית סביר להניח שחווית התקף פאניקה וכעת את סובלת מחרדת ציפייה להתקף הבא עם סימנים להתפתחות של אגרופוביה. אם לא מטפלים בזמן הדברים הולכים ומחמירים ומסתבכים למצבים של דיכאון. לכן חשוב שכמה שיותר מהר לפנות לעזרה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' גרינהאוס
    תמר
    09/08/2007

תודה שהתייחסת וענית להודעה שלי. גם הגדרת לי ממה אני סובלת שזה חשוב. אני מבינה ממך שכדי לצאת מזה אני חייבת לקחת תרופות ואני די נרתעת מהעניין ומעדיפה עדיין לנסות בלי כדורים (עם הרבה ספורט וכוח רצון..)

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' גרינהאוס

הוספת תגובה

• הודעה של: תמר

10/08/2007

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי עדיף לקחת רסיטל- בבוקר או בערב
    ליאור
    08/08/2007

ולמה?

הוספת תגובה

• בנוסף

ליאור
    08/08/2007

ירדתי מ60 ל40 מ"ג ברסיטל(יש לי OCD) תוך כמה זמן תהיה החמרה בהנחה שתהיה? ואם מפסיקים לחלוטין את התרופות תוך כמה זמן יש החמרה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי וOCD
    טל
    07/08/2007

שלום,
    אם עוברים טיפול התנהגותי אצל מומחה מעולה בOCD אז זה יכול לאפשר לרדת מהתרופות? האם קרו מקרים כאלה בעבר?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול התנהגותי וOCD

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי וOCD

08/08/2007

אין תשובה אחידה לשאלתך. לפעמים טיפול התנהגיתי מוצלך יכול לאפשר הפסקת תרופות אך לצערי ocd יכון להיות חזק יותר ולדרוש טיפול תרופתי באופן שותף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופי גרינהאוס
    שאול
    07/08/2007

אני נוטלת לפונקס במינון של 350 כ-2 חודשים , ללא שום שיפור במחשבות .
    הרופא ניסה להעלות את המינון
    ל-450 ,בבדיקת דם שערכתי ראו שהכדוריות האדומות שלי ירדו לכן הרופא משאיר
    אותי במינון של 350 מ"ג ובמקביל רוצה להוסיף לי רספידל 1 מ"ג.
    האם ניתן לשלב 2 סוגי כדורים אנטי פסיכוטיים ? אני מרגיש עייף מאוד מהלפונקס
    אני חושש להוסיף את הרספידל שיגרום לי לעוד עייפות יתר
    מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה
    לפרופי גרינהאוס

הוספת תגובה

• לפרופי גרינהאוס

08/08/2007

לדורית שלום
    לפונקס תרופה מאוד יעילה אך גם יכולה לגרום לעייפות רבה. בדרך כלל צריך להגיע למינון של 350מג ויותר, שילוב לשתי תרופות דבר אפשרי אך צריך לדעת שאין מספיק מחקרים שבדקו את הדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יהיה איתי???
    תמר
    07/08/2007

שלום, אני בת 23 ובשלוש שנים האחרונות אני סובלת מדכאונות שתוקפים אותי לכמה חודשים והולכים. הדיכאון בא תמיד בתקופת החורף ומשנה לשנה הוא נמשך יותר זמן.זה מתחיל מסתם מצברוח רע, עייפות, בכי, הפרזה באכילה ונמשך עד להסתגרות בבית לכמה חודשים טובים,ניתוק קשרים עם כל מי שאני מכירה, פחד לצאת החוצה ולראות אנשים או אפילו לענות לטלפון ולפתוח את הדלת, רצון להיות לבד, לא לדבר כמעט, "לבלות" שעות ארוכות במיטה-בלי להתקלח שבוע ואפילו יותר, אכילה לא מסודרת ומוגזמת, השמנה וכתוצאה מזה-דימוי עצמי מאוד נמוך. גם לפני השלוש שנים האלה סבלתי תמיד בחורף מעצבות והשמנה-מה שגרם לי עוד יותר לשקוע בעצבות אבל לא להסתגר בבית למשך כמה חודשים ולנתק עצמי לגמרי מהחיים כמו שעשיתי בשלוש שנים האחרונות. בשתי הפעמים האחרונות, (אחרי המון כעס ולחצים מצד ההורים שלא ממש עזרו לי) איכשהו כמו מטה קסם,תפסתי את עצמי יום אחד והלכתי לחדר כושר ומשם הכל השתנה-התחלתי לרזות, לחייך, להתלבש, לראות אנשים, לחדש קשרים, לעבוד וכו'..עד לדיכאון הבא! זה תמיד התחיל אחרי שנרשמתי ללימודים גבוהים ומיד עזבתי. אני לא בחורה טיפשה, יש לי בגרות ופסיכומטרי מצויינים וכשאני לא בדיכאון-אני נראית טוב אבל יש לי הערכה עצמית נמוכה. השנה, הדיכאון תקף באמצע החורף (לא בתחילתו-אחרי שחשבתי שכבר נפטרתי מזה לכל החיים!) והוא נמשך עד עכשיו-יותר זמן משתי הפעמים הקודמות.השנה,אימי (שאגב- גם היא סובלת מדכאונות כבר הרבה שנים ולוקחת תרופות) שכנעה אותי לקחת תרופות שלא ממש עזרו (ציפרלקס).שנה שעברה טופלתי ב"מוח אחד" וגם השנה התחלתי ללכת לאותה מטפלת. הצטרפתי שוב לחדר כושר לפני כמה שבועות וחשבתי שהעניינים יתגלגלו מעצמם כמו כל שנה ואני אחזור לחיים לשמחה ולהתלהבות אבל לא!! השנה זה עוד יותר חריף, אני בקושי גוררת את עצמי לחדר כושר (שנה שעברה התמכרתי פשוט והלכתי כל יום!), אני לא יורדת במשקל כמעט וממשיכה לאכול די המון ולא ממש מסודר, אין לי את ההתלהבות שאפיינה את הפעמים הקודמות בהן יצאתי מהדיכאון ובטיפול אני גם לא מרגישה שאני מתקדמת. אני עדיין ישנה די הרבה-אין לי חשק לקום בבוקר והכי מפריע לי-שאני נטל על אמא שלי עם כל ההוצאות הכספיות האלה. אני רוצה לצאת כבר,לעבוד, ללמוד להיות עצמאית, לחזור למשקל הקודם שלי, להתלבש ולהראות טוב! הבעיה אצלי שכשאני נכנסת לדיכאון ומתחילה להסתגר בבית ולהזניח את עצמי, זה הופך לחרדה מלצאת החוצה ולהראות את עצמי וככה אני גם לא יכולה לפתור את הבעיה. כי כדי לצאת מהדיכאון צריך לצאת כמה שיותר החוצה וללכת לטיפול וכן לראות אנשים וכו' אבל אני ממש מתביישת לצאת. מזל שהחדר כושר קרוב מאוד לביתי וגם המטפלת במוח אחד קרובה אלי. יש ימים שיש לי רצון לקום ולצאת מכל התסבוכת הזאת ויש ימים שאין לי כוח לכלום ואני רק רוצה להישאר בבית. לפעמים אני מפחדת שאני בחיים לא אצא מזה ואתרגל למצב הזה-שלא אצליח ללמוד במכללה או אוניברסיטה,לעבוד,לנהל חיים עצמאיים כמו כולם. עזרו לי!

לקביעת תור
    סגירה
    מה יהיה איתי???

הוספת תגובה

• מה יהיה איתי???

08/08/2007

לתמר שלום.
    כתבת הודעה ממש מפורטת ועל כך אני מודה לך. התיאור של המצב מתאים להפרעה שנקראת דיכאון מג'ורי חוזר. עושה רושם שכל פעם את סובלת מספר חודשים. לדעתי את עושה לא נכון בזה שאת לא פונה לגורם מטפל מוסמך. אני מבין שלא הגבת מספיק טוב לתרופות מסוימות אבל עליך לדעת שיש הרבה תרופות אחרות שלא קיבלת. תמשיכי לנסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תמר

אלעד
    12/08/2007

אני מזדהה איתך כמעט ברוב המצבים שעברת..אני עובר תהליך דומה אך לדעתי הרבה יותר קל אני מבין אותך וחושב שאולי אוכל לעזור לך דרך אגב גם אני הולך לחדר כושר בגלל אותן הסיבות ואפילו מצליח להתמיד לבנתיים אשמח אם תיצרי איתי קשר במסנג'ר [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות

אמא
    15/04/2011

כאילו אני כתבתי את זה פשוט הזוי,כל כך דומה לתחושות שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מאוד מזדהה איתך תמר

דודסם
    18/04/2011

ממש כמו השניים הקודמים גם אני עובר כבר הרבה שנים סיפור דומה, ועושה רושם שכאילו כולנו באותה סירה (שמסתבר -לא ממש צפה או טובעת) אני רק יכול להוסיף ולהגיד- וזה לא רק מתוך אמונה או כנגטיב של הייאוש, זה שכנראה לכולנו יש צורך לגלות את השמחה האמיתית ואת האור, ויש גם תקופות כאלה.. פשוט צריך להבין שהמח הוא דבר מופלא ומשוגע לחלוטין ושכמו שאפשר ליפול אילו לתהומות הייאוש אפשר גם לעוף איתו גבוהה לשמיים - אך גם זה צריך להיות בפרופורציה, וצריך ללמוד למתן... תהיי שמחה תמר, את מקבלת שיעורים מהיקום והם ירימו אותך לבסוף!! (אגב- ההודעה שלי כמה שורות מעל שלך , תקראי ותראי שאת לא לבד, כל אחד והחבילה שלו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה
    ירון
    06/08/2007

ראשית, תודה על תשובתך.
    אם כך הבנתי שלשיטה זו של הפסקת התרופה בסופי שבוע עדיף תרופה כמו לוסטראל או סרוקסט שלהם זמן מחצית חיים קצר יותר?

ולגבי הסיכון להחמרה במצב הנפשי כתוצאה מהפסקה בסופי שבוע( נניח כל סוף שבוע) אין כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

08/08/2007

הסיכון בהפסקת תרופות קשור לאפשרות של חזרה של התסמינים הקליניים. לא נראה שהפסקה ל 24 שעות תביא לתוצאות שליליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי הבראה
    dead wolf
    06/08/2007

אני סובל מדיכאון כבר יותר מחמש עשרה שנה. לפני כשלושה חודשים התחלתי לקחת כדורים, רסיטל, אך מאחר והרגשתי שהכדורים גורמים לי להיות אפטי לעולם ולעצמי ולחוסר חשק לכל דבר אחר החלטתי להפסיק לקחת את הכדורים. אני לא בטיפול כבר כמה שנים למרות שחשבתי לחזור לטיפול בזמן האחרון. לפני כשלושה הפסקתי לקחת את הכדורים ומאז אני סובל מסחרחורות ומהתקפי בכי בילתי נשלטים.
    השאלה שלי היא אם התופעות האלו מוכרות והשאלה השניה שלי היא אם מישהו יודע על מקום שאפשר להתאשפז בו בארץ שהוא לא כמו אברבנל. אלא מקום שאני אוכל פחות להרגיש שאני בבית חוליםץ
    אני מקווה שניסחתי נכון את השאלה.
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בתי הבראה

הוספת תגובה

• דיכאון

אפרת
    06/06/2008

שלום,

אני מצטערת לשמוע את מה שעובר עליך....

שמי אפרת ואני עושה סרט דוקומנטרי על דיכאון. האם אפשר יהיה לדבר איתך.... רק לצורךתחקיר כדי לנסות ולהבין מה עובר על אנשים שחווים דיכאון

תודה,
    אפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי הבראה

08/08/2007

התופעות שעליהן את או אתה מדווחת הן תופעות של דיכאון ולא של התרופות. לגבי מקום להתאשפז שלא דומה לבית חולים לצערי התשובה היא שלילית. אין בישראל מקום כמו בית הבראה פסיכיאטרי או בית חולים פסיכיאטרי פרטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה בסופי שבוע
    ירון
    05/08/2007

שלום,

1.האם הפסקת רסיטל בסופי שבוע יעילה כנגד תופעת לוואי של הפרעה בתפקוד המיני (כי המחקרים נעשו על סרוקסט ולוסטאל שלהם זמן מחצית חיים קצר יותר)?

2. האם השיטה של הפסקת התרופה בסופי שבוע יכולה לגרום להחמרה במצב? ובסימפטומים?

תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופה בסופי שבוע

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה בסופי שבוע

05/08/2007

לירון שלום
    ניתן לנסות הפסקת רסיטל ל24 שעות כדי לבדוק האם פעולה זו תסייע להקטין הפרעה בתפקוד מיני. לא בטוח שזה יעזור אך שווה לנסות. תופעות של הפסקת ssri's מתחילות להופיע בדרך כלל אחרי 48 שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' גרינהאוס - אודה לך באם תענה
    שאול
    05/08/2007

אני נוטלת לפונקס במינון של 350 מ"ג כ- 2 חודשים, אני לא מרגישה שום שיפור במחשבות,
    אני חוששת שהתרופה לא תעזור לי בכלל.
    עלי לציין שניסיתי כל כך הרבה תרופות שלא עזרו לי בכלל.
    מה לדעתך עלי לעשות , האם להוסיף תרופה נוספת לחרדות ,או להעלות את מינון
    הלפונקס

הוספת תגובה

• הודעה של: דורית

05/08/2007

לדורית שלום
    המינונים של לפונקס נעים בין 300-900 מיליגרם ליום. לכן עדיין יש מקום לשנות את המינון לפני שקובעים שלא עוזר. ניתן לחזק לפונקס עם תרופות אחרות אך כדי להמתין עד שמנסים מינון גבוה יותר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס אחרי חודש וחצי
    סיגל
    02/08/2007

בת 33, לראשונה בחיי אובחנתי כסובלת מהתקף חרדה או panic disorder אחרי חודש של סחרחורת מסוג דיזינס, דופק חזק, קשיי שינה וחרדה כללית וכו. אני נוטלת ציפרלקס מזה כחודש וחצי. תחילה היתה הטבה מאד משמעותית, נעלמה החרדה ופחתה מאד הסחרחורת.
    1. מזה שלושה ימים, כחודש וחצי אחרי, חזרה לי הסחרחורת וכאבי הראש. האם זה הגיוני? מה לעשות?
    2. כמו כן, מזה שבוע אני חשה עייפות גדולה מאד, תופעה שלא היתה לי קודם לכן. אני לוקחת את הכדור בערב. האם זה בגלל הכדורים?
    מה לעשות עם שתי הבעיות הנ"ל?!?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס אחרי חודש וחצי

הוספת תגובה

• ציפרלקס אחרי חודש וחצי

04/08/2007

לסיגל שלום
    בדרך כלל לוקחים צ'פלקס בערב כדי למנוע ערנות יתר מהתרופה. עייפות הינה תופעה שונה שיכולה להיות קשורה לשינה לא טובה או שאת מגיבה קצת אחרת לתרופה. תנסי קודם לקחת בבוקר. חזרה של הסימפטומים הינה שכיחה ודורשת התאמה של המינון. בכל מקרה עדיף לשוחח על זה עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון כדורים
    ויוי
    02/08/2007

שלום רב
    אני בטיפול פסיכאטרי ונוטלת ברשותו של הרופא 60 מ"ג פרוזק כל בוקר.
    הפרוזק טוב לי מאוד מאוד . שנים אני כבר לא ישנה בלילות בצורה רציפה
    ולכן אני נוטלת שני כדורי לווריון וכך ישנה טוב.

השאלה היא האם אני מזיקה לעצמי ולגופי בלקיחת התרופות הנ"ל
    הערה: אין לי עדיין שום תופעות לוואי רק הנאה מושלמת . הפכתי מאדם עצבני לאדם נינוח רגוע ונחמד.
    תודה
    ויוי

לקביעת תור
    סגירה
    המון כדורים

הוספת תגובה

• המון כדורים

04/08/2007

לויוי שלום
    נעים לקראו על ההשפעה החיובית של התרופה. המינון שאת לוקחת הוא יחסית גבוה ויתכן שזו גם הסיבה לשינה הלא טובה. prozac יכול לגרום להפרעות שינה. התרופה אינה פוגעת בגוף אך צריך מדי 6-12 חודשים לבצע בדיקות מעבה כדי לוודא שהכול בסדר. בקשה זו לבדיקות חשובה לכל אדם הנוטל תרופה כלשהי באופן קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה באמת תודה

ויוי
    04/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, צריכה עזרה
    גלית
    01/08/2007

היי, יש לי חברה שעוברת תקופה מאוד קשה בחיים שלה, במהלך התקופה הזאת היא איבדה את אביה ואת דודה והתגלה שסבתה חולה. היא כמעט שלא אוכלת, קשה לה לישון והיא מדוכאת.
    היא התחילה ללכת לטיפול והייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות בשביל לעודד אותה ולגרום לה להרגיש יותר טוב לגבי עצמה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, צריכה עזרה

הוספת תגובה

• עזרה במצבי משבר

ד''ר אירנה נתנאל
    01/08/2007

לגלית שלום ותודה על פנייתך לפורום!

הרצון שלך לעזור לחברתך במשבר מעורר הערכה רבה!
    החברה שלך מתמודדת עם אובדנים משמעותים בחייה ואת בהחלט יכולה לחזק אותה ולעזור לה. אובדנים מהווים חלק בלתי נמנע מחייהם של כולם בזמן כלשהו ומעוררים בנו כאב רגשי רב ביותר. חשוב לאפשר לחברה להתאבל וגם עם זה יקח זמן כי אבל אינו משהו שצריך "להתגבר" עליו במהירות האפשרית. חשוב לאפשר לה ביטוי של רגשות .אם בא לה לבכות שתבכה כמה שהיא צריכה ושלא תעצור את רגשותיה. חשוב שתביע בחופשיות את העצב שלה ותבטא אותו בכל משך הזמן הנחוץ לה, כדי להשתחרר ממנו.

כמו המשחק, גם האבל נגמר, כאשר הוא נגמר!

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :).... עוד שאלה אם אפשר

גלית
    03/08/2007

הייתה לי שיחה עם אותה חברה אתמול והיא סיפרה לי שהיא שונאת את עצמה ושיש לה ביטחון עצמי מאוד נמוך.... איך אני יכולה לעזור לה עם זה, יש אולי איזשהי שיטה שיכולה לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנאה עצמית וביטחון עצמי

ד''ר אירנה נתנאל
    04/08/2007

שלום לך גלית,

לביטחון עצמי נמוך ושנאה עצמית יכולות להיות כמה סיבות. השאלה היא האם תחושות אלו הן סימפטומים של המשבר הנוכחי שחברתך עוברת או שהיא הייתה כזאת מאז ומתמיד, זה יכול להיות גם סימפטום של דיכאון כתוצאה של אבל (אולי היא מאשימה את עצמה על דברים שהיו קשורים לאינטראקציה עם הדמויות שאבדה)? התחושה יכולה להיות טבעית בתקופה של עיבוד האבל וחולפת בתום התקופה. בזמן הזה העידוד והתמיכה שלך חיוניים לה וחשובים מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה