מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה למחשבהארז28/08/2007
אני קורא את ההמצבים השונים שאנשים נמצאים בהם,אני קורא את השאלות וגם את
התשובות שלכם,הרופאים,,
אני פעם ראשונה מבקר באתר הזה,אני חושב שזה רעיון מצוין שיהיה מקום לאנשים לדבר על מה
שהם באמת מרגישים בפנים ולגלות שהם לא היחידים שמרגישים כך,,
יש לי דווקא ספקות לגביכם,הרופאים, שעונים לכל האנשים הללו ולא בטוח שמבינים את
הכוח שיש ברשותכם כדי באמת לעזור לאותם אנשים..
אני מוצא את התשובות שלכם מאוד עניניות אבל חסרות רגש הרבה פעמים,
נדמה לפעמים שאתם מקריאים איזה שורה מטקסט,שאתם נותנים תשובות מצוינות על הנייר
אבל איכשהוא משהו חסר,נדמה שאתם לא באמת מביאים את עצמכם רגשית בזמו התשובות,,
מעניין אותי לדעת האם אתם באופן אישי עברתם חויות מהסוג שאנשים כאן מביאים?האם אתם
באמת יכולים להזדהות עם מה שנאמר או האם זה רק עוד הגדרה של מחלה כזאת או אחרת
בשבילכם,,,
האם הרופאים יודעים איך זה להרגיש כמו המטופלים או שהדיסטנס הזה הוא מסיבה כלשהיא?
אני מבין שהשאלות שאני מעלה בפניכן הן לא קלות,,
אני אשמח להתייחסות למה שרשמתי,,
תודה,
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה למחשבה
ד''ר אירנה נתנאל28/08/2007ארז שלום,
תודה על השתתפותך בפורום ועל ההערות ענייניות. אתה מעלה נקודות באמת מאוד חשובות. אנסה להיתייחס לכולן. ראשית, מטרת הפורום היא לספק מידע ראשוני, הכוונה בסיסית ויעוץ מוגבל. הפורום אינו יכול לבא במקום טיפול מובנה ומסודר. בטיפול למטפל ניתנת אפשרות בלתי מוגבלת להכיר את המטופל. בטיפול המטפל מתייחס למטופל מהמקום הכי אמפטי, הכי מבין והכי מכיל. בפורום ההתקשרות היא מאוד מצומצמת ולא מאפשרת היתייחסות עמוקה כמו בטיפול. שנית, נניח ואתה סובל ממחלת לב ונדרש לעבור ניתוח לב פתוח. האם יעלה בדעתך להגיד שהרופא שלא עבר ניתוח כזה בעצמו לא יבין את מה שעובר עליך ולכן הוא לא מספיק מקצועי כדי לעזור לך? שלישית, מטפלים הם גם בני אדם ומבחינת האתיקה המקצועית מחוייבים לעבור בעצמם תהליך טיפולי. לא פעם קורה שמטפל מזדהה עם מטופל או שנושאים שמעלה המטופל מזכירים למטפל מצבים דומים אצלו. התופעה היא אנושית ובלתי נמנעת בכל תהליך טיפולי.
תודה על פנייתך לפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפר'ופ גרינהאוסנגה27/08/2007
אני מטופלת במקביל בטופמקס + ציפרלקס + קלונקס
מבקשת לדעת האם המרכיבים כוללים חומרים מן החי
היות ואני צמחונית, ומשתלת להקפיד ככל שניתן.
בברכה,
נגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפר'ופ גרינהאוס
27/08/2007לנוגה שלום
אין לי דרך לענות לשאלה שלך. עליך לפנות לחברות היוצרות את התרופות או לאירגון של צרכנים צימחוניים, יתכן ודרכם תקבלי תשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר ל ALPROX 0.25 MG 30 TABאופיר27/08/2007בהמשך להודעה שפירסמתי בשבוע שעבר, קיבלתי מרופא (קרדיולוג) את הכדור הנל במינון פעמיים ביום.
נכון לעכשיו לקחתי את הכדור בפעם הראשונה בשעה 12:30 בלילה ב-27/08.
עד עכשיו לא לקחתי כדור נוסף ואין לי מושג האם הכדור השפיע או לא פרט לתחושת הכבדות שחשתי במשך היום שכללה ראש כבד וקצת סחרחורות(ייתכן ואין קשר).
אני לא יודע האם להמשיך או לא ,ואם זה לא יזיק שאת הכדור השני אקח החל ממחר או מחרתיים . שוב אין לי מושג האם הוא השפיע או לא לראייה היתה לי הבוקר קצת תחושת מתח שלא שונה בהרבה מזו שללא התרופה.ייתכן גם שהשפעת הכדור פגה בבוקר לאחר כ-9 שעות.
אולי ייתכן ויכול להיות שהכל פסיכולוגי (מבחינת תחושת החרדה) ואין בכלל טעם להמשיך בטיפול.
בהודעה הקודמת ציינתי שקראתי את ההוראות המצורפות לחפיסה והתרשמתי שנורא מפחיד לקחת אותו.
אז בכל זאת מה לעשות?
המון המון תודה
בברכה
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה בקשר ל ALPROX 0.25 MG 30 TAB
27/08/2007למשה שלום.
אתה מבקש תשובה למצב מאוד אישי. בלי בדיקה מקיפה לא ניתן לתת תשובה. באופן כללי ניתן לומר שמה שקובע האם לקחת תרופה או לא, תלוי בכמה האדם סובל. במצבים של סבל ניכר הנטייה היא להמשיך עם הטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט + אספרין קרטיהיששכר26/08/2007בן 54. לוקח סימוסטין 10 מ"ג + אספרין קרטיה.
השתמשתי במשך שנה וחצי בסירוקסט 20 מ"ג (בגלל חרדות למיניהם) והיה לי בסדר גמור אפילו מצויין
לאט הפסקתי ירדתי בהדרגה חצי כדור ואח"כ יום כן יום לא עד שהפסקתי לחלוטין קרוב לחודש וחצי.
נאמר לי גם שהשלוב עם קרטיה אספרין הוא לא טוב בגלל דימומים.
אלא ש.. הבעיות חוזרות מפעם לפעם.
מה דעתך להתחיל מחדש ? האם יש רעיון אחר מאשר לשלב את 2 הכדורים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסט + אספרין קרטיה
27/08/2007למשה שלום
אין כל קושי בשילוב של אספירין וסרוקסט. לגבי חידוש לקיחת סרוקסט אתה צריך להתייעץ עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להלחםלילך25/08/2007אני סובלת מהפרעת אישיות גבולית ,ומטופלת בכדורים מיצבי מצב רוח ואנטי דיכאוניים כבר קרוב ל8 שנים .הבעיה שלי היא כזאת -
אני יודעת שבשבשביל לצאת מדיכאון צריך לעשות משהו ורק אחר כך מרגישים שרוצים לעשות משהו ולא להפך -הבעיה היא שנראה לי שאני לא רוצה לצאת מהדיכאון ...
הדבר שאני הכי רוצה זה לישון ,ושה אני כבר יודעת שעושה לי עוד יותרגרוע מבחינת שככל שאני ישנה יותר אני רוצה להתעורר פחות .
אז אני לא .אני מחליפה את הבריחה של השינה בהתקשקשות עם האניטרנט .אבל זו עדיין בריחה ...
איך אני מפסיקה את ההרגשה שבעצם אני לא רוצה להפסיק לברוח .שבעצם -אני לא רוצה להתמודד ...
מה עושים ?
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא רוצה להלחם
ד''ר אירנה נתנאל25/08/2007לילך שלום,
למרות שלא ציינת את גילך, עיסוקך, מצבך המשפחתי וכו' אנסה לענות לך.
חלק מההתמודדות עם דיכון כולל הגברת האקטיביות. כדאי שתמצאי לעצמך עיניין כלשהו שידרוש ממך התחיבות לפעולה. עליך ללמוד לקבל ולחיות עם המחשבות והרגשות הלא נשלטים שלך ובו זמנית לקחת את השליטה ולהניע את חייך בכיוון שאת מעריכה.
אם לא תפסיקי את ההרגלים שלך לא ישתנה הרבה בחייך.
אם תמיד תעשי את מה שתמיד עשית, את תמיד תקבלי את מה שקיבלת! אם כך, זה תלוי רק בך.
בהצלחה!
טיפול קבוצתי בדיכאון יכול לעזור לך .
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מרגיש מה שאת אומרת..
ארז28/08/2007אני מביו מה את אומרת...
אתה קם מהמיטה בבוקר ונדמה שכל מה שאתה רוצה לעשות זה להמשיך לישון,לא מענייו אותך מכלום,הכול נראה כל כך חסר משמעות ,כל כך ריק...
אבל נדמה שלהישאר במיטה רק הופך את המצב ליותר גרוע..החרדה רק מתגברת,העולם
הופך להיות יותר ויותר מאיים..את רוצה לקום מהמיטה,את יודעת שזה לא טוב בשבילך
להישאר במיטה אבל איכשהוא את לא זזה,משהו אצלך כבר גמור,ריק,מת...
עזבי אותך מהרופאים שיושבים שם מול המחשב ונותנים עצות שלא עוזרות לאף אחד..
אני יודע מה את עוברת,אני עברתי את זה,אני עדיין עובר את זה לפעמים..
מי שלא עבר את זה וזה לא מענייו אותי אם זה הרופא הכי טוב בעולם,בחיים לא יוכל להבין
את ההרגשה הנוראית הזאת..
את לא לבד,,
אני ישמח לעזור לך במה שאני יכולתבדרכים שאני התמודדתי עם זה ועם בעיות אחרות,,,
זה הכי קשה בעולם,אין תמיד סוף טוב אבל יש תקווה וזה אני מבטיח לך
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ לגבי טיפול בבעלייוכבד23/08/2007לפרופסור לאון שלום!
ברצוני להתייעץ אתך לגבי בעלי,עבר נותוח מעקפים לפני 7 שנים ומאז
נמצא במצב דכאוני מאוד קשה. היה מאושפז במשך כל השנים הללו במחלקות פתוחות וסגורות במחלקה פסיכיאטרית בעפולה וגם בשער מנשה.הוחלפו לו המון תרופות אבל הוא לא מוכן לקחת אותם ותמיד עשה
בעיות כדי לא לקחת אותם.המצב שלו מאוד קשה,לא אוכל כמו שצריך,מתקלח פעם בשבוע במקרה הטוב ואינו מוכן לחיות יותר במצבו
הנוכחי. תמיד מדבר על כך שרוצה למות ולא עושה שום דבר עם עצמו.כל היום נמצא במיטה,לא יוצא מהבית וללא תעסוקה בכלל. כבר שלושה חודשים נמצא בבית אבל אין שנוי בשום דבר.קשה אתו בבית,לילדים מאוד קשה ואין להם גם כן השפעה לגביו. הייתי רוצה ממך עצה בתור אדם שמבין את הבעיה הקשה הזו ואולי אפילו תנסה לטפל במקרה שלנו או להפנות אותנו לאדם שאתה מכיר שיוכל לעזור לנו.אשמח מאוד כי מצבנו בבית מאוד מאוד קשה.
בתודה ובתקוה שהמצב ישתפר ויוכלו לעזור לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריעוץ לגבי טיפול בבעלי
23/08/2007ליוכבד שלום,
את מתארת את אחד מהמצבים הקשים בפסיכיאטריה שהוא שילוב של מחלה דכאונית קשה ואדם שלא משתף פעולה בטיפולו. לא תיארת מה המצב הלבבי שלו, מאחר וזה יכול לקבוע את הטיפולים שניתן לתת לו. לדוגמא, טיפולי חשמל, שהם מאוד יעילים במצב כמו שלו, ניתנים גם לחולים קרדיאלים תוך השגחה רפואית צמודה. אינני יכול להציע לך דבר דרך הפורום עקב המורכבות של מצבו. אני ממליץ לך לשוחח עם מנהל המחלקה ולבקש ממנו מספר מומחים שאת יכולה לפנות אליהם ולהזמין ייעוץ תוך אשפוז. הדבר מקובל והרבה פעמים מאוד מועיל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסורמשה21/08/2007מזה כשבוע + אני במן תחושת חרדה הכוללת סחרחורות בעיקר בבוקר ולעיתים עד לאחה"צ.
שאלותי הן:
1- ידוע לי שכתוצאה מהחרדה ל"ד עולה (כניראה הסימפטום שיש לי סחרחורת + לחץ בראש ותחושת ראש כבדה מאוד) -- מהן הסכנות ביולוגיות /פיזיולוגיות אם ישנן כאלה?
2--בתחילת ההתקף שלא ידעתי מה זה חשבתי שאני עומד לקבל התקף לב, לכן ביקרתי אצל קרדיולוג שלטענתו "פיזיולוגית תקין" אך בכל זאת מדובר בהתקף חרדה.
בנוסף הקרדיולוג נתן לי מרשם ל: ALPROX 0.25 MG 30 TAB פעמיים ביום.
אני מאוד פוחד לקחת מכיוון שהבנתי שתרופה זו מאוד ממכרת ויוצרת בה תלות. מה לעשות האם מומלץ לקחת או פשוט לתת לזמן לעשות את שלו? אני התחלתי מקום עבודה חדש לאחר תקופה של למעלה מ-18 שנה במקום אחד.--> אולי יש קשר למקום העבודה החדש?
3--לא ציינתי--> בן 39.5 בריא בנפש ובגוף בנוסף עוסק בספורט נכון לעד לפני כחצי שנה.
4-- בקיצור מה עלי לעשות? המצב לא כזה חמור אך בכל זאת אני גם מתחיל להרגיש שאין לי כח ולהיות מוטש מתחושה זו.
תודה על תשובתך
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לפרופסור
23/08/2007למשה שלום,
נראה שאתה סובל מהתקפי חרדה, כפי שציינת במכתבך. להתקפי חרדה אין משמעות פיזיולוגית במובן של פגיעה בלחץ דם, בלב או בתפקוד המוח. הטיפול בהתקפי חרדה תלוי בחומרתם, ולנסיבות החיים של הסובל. הרבה פעמים זמן, טיפול פסיכולוגי, או כדורי הרגעה פשוטים עוזרים להתגבר על המצב. לעיתים, במיוחד במצבי חרדה קשים יותר, צריך לקחת תרופות אנטי-דכאוניות. השימוש באלפרוקס הינו שימוש נכון, והסכנה להתמכרות או התרגלות לא קיימת כאשר לוקחים מינונים נמוכים כפי שהקרדיולוג המליץ. ללא ספק, שינוי כמו החלפת עבודה יכול להוביל להתחלה של התקפי חרדה, במיוחד אם זה מתלווה לקשיי פרידה או לקשיי הסתגלות למקומות חדשים. מקווה שתרגיש טוב במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס שאלה -רספירדלדפנה21/08/2007סובלת מדיכאון כבר קרוב ל5 חודשים יש אומנם שיפור לעומת המצב ההתחלתי
כמו כן נעשה שינוי בטיפול התרופתי במקום "וונלה"(אפקסור) בהמלצת הרופא עברתי
לרסיטל לפני כ3 שבועות העלינו את המינון ל60 מ"ג ליום , לפני כן נעשה שילוב של ליתיום
עם האפקסור אך הליתיום גרם לי לתחושת ניתוק וריחוק ובכלל לא הועיל לי,
כעת די מיואשת מהמצב מכיון שאין מצב רוח עייפה רוב היום ללא מוטיבציה לכלום והרגשה
שזה כבר לא יגמר ולא אחזור למצב שהייתי קודם , שמחה יותר עם חשק ורצון לעשות דברים
הפסקתי עם הליתיום אבל יש מצב שכתוצאה מהשימוש בו או בכלל משהו "נדפק" בראש
ובגלל זה אני מרגישה ככה?
כעת הפסיכיאטר רוצה שאתחיל לקחת רספירדל 1 מ"ג ליום כחיזוק להשפעה של רסיטל
יש לציין שאני לא סובלת מפסיכוזה סכיזופרניה בעצם למה שכדור זה מיועד
אך הפסיכיאטר מבקש שאקח אותו לפחות לשבועיים וכך היציאה מהדיכאון הזה תהיה
יותר מהירה . אבל אני פוחדת לקחת את הכדור בגלל הנסיון עם הליתיום שהיה לי קשה
אני חוששת שוב להתחיל עם תרופה וכל תופעות הלוואי שלה בינתיים חזרתי לעבודה
אחרי היעדרות של יותר מ4 חודשים ואפשר לומר שאני "סוחבת" את המצב , מניסיונך רציתי
לדעת אם אכן שילוב של רסיטל+רספירדל יעיל לדכאון והכי חשוב תופעות הלוואי של
רספירדל ובכלל מה המלצתך בנושא אשמח אם תוכל לעזור לי כי באמת אני לא יודעת מה כדאי
לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפרופ' גרינהאוס שאלה -רספירדל
23/08/2007לדפנה שלום,
טוב לדעת שאת מתחילה להרגיש יותר טוב ושאת מצליחה לחזור לעבודה. כדי לעודד אותך אומר שבדרך כלל בתהליך של שיפור מדכאון קודם מתחילים לעשות ואחר כך מתחילים להרגיש. לכן נראה לי שאת בדרך טובה. תרופות לא "דופקות את הראש", ייתכן ומה שאת חשה שייך להאטה מנטלית שרואים בדכאון או להעדר רגשות שהרבה פעמים מתלווה למצב זה גם כן. ריספרדל הינה תרופה מקובלת היום לחיזוק תרופות נוגדות דכאון, כאשר המצב לא משתפר מספיק. לכן הרופא שממליץ על התרופה עושה צעד נכון. אפשר גם להוסיף תרופה כמו אדרונקס שיכולה להשלים את השפעת הרסיטל בלי תופעות הלוואי של ריספרדל. בתקווה שתרגישי יותר טוב בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך
דפנה24/08/2007אבדוק גם את האפשרות של אדרונקס עם הפסכיאטר ומקווה שכמו שציינת התופעות
האלה של האיטיות וכבדות וחוסר חיבור מלא לחיים שלי הן עדיין מהדכאון כי יש אומנם שיפור
אך משהו חסר...
תודה על תשובותייך ועזרתך היו חשובים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מתחיל להשפיע?
דפנה03/09/2007התחלתי ליטול 1 מ"ג רספירדל עם 60 מ"ג רסיטל ליום. עם הרסיטל (60 מ"ג ) כבר יותר
מחודש את הרספירדל לפני 5 ימים ומה שקורה שאני מרגישה עייפות גדולה תיאבון התגבר
תחושה כללית של חוסר אנרגיה טוטאלי כשהתחלתי את הרספירדל הרופא ציין שתוך שבוע אמור להיות שינוי משמעותי אבל לא נראה לי שזה בכיוון ואפשר לומר שאני כבר מיואשת!!
מתי אמור רספירדל להשפיע ? אני לא הולכת לעבודה בגלל שאין אפשרות שאוכל לתפקד כראוי במצב הזה של עייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי מתחיל להשפיע?
04/09/2007לדפנה שלום
מצטער לשמוע שכך את חשה. הרופא צודק שהשילוב אמור לעבוד יחסית מהר. את מדברת על עייפות גדולה. יתכן ולקיחה של התרופה לפני השינה תעזור במקרה זה. תמשיכי לנסות ואל תתיאשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור גדול ואח"כ נפילה
דפנה17/09/2007לאחר שנטלתי את הרספירדל כ10 ימים בשילוב עם ציפרלקס 30 מ"ג ליום חל שיפור גדול
והרגשתי שאני יוצאת מזה הפסקתי את הרספירדל והמשכתי עם הציפרלקס 30 מ"ג ליום אבל בימים האחרונים נפילה התחיל עם בחילות וחוסר שקט וכעת תחושה רעה מתעוררת עם מועקה בבוקר
ופשוט חזרה אחורה. דיברתי עם הפסיכיאטר רוצה שאוריד כדור אחד של ציפרלקס לטענתו יכול להיות שהורדנו את הריספירדל מהר מידי כעת אני שוב לא יכולה ללכת לעבודה במצבי
מה קורה איתי? האם זה יכול להיות שהיה שיפור גדול ועכשיו נפילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
דפנה23/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיג זג
דפנה13/10/2007לאחרונה נטלתי 30 מ"ג ציפרלקס + 0.5 מ"ג רספירדל ליום . היה שיפור חזרתי לעבודה אבל למרות שברקע הרגשתי כבדות וקצת חוסר אנרגיה נמצאת במעקב וטיפול אבל ביומיים האחרונים שוב נפילה , כבדות חוסר אנרגיה בכי והרגשה כללית רעה בייעוץ עם הפסיכיאטר המליץ לעלות את הריספרידל ל1 מ"ג ליום מה שעשיתי . שאלתי היא האם זה אופייני הנפילות הללו . רוצה מאוד לחזור לעצמי למי שהייתי לפני הדיכאון הזה שהוא כבר חצי שנה ורק בחודש ומשהו האחרון יש שיפור. האם יש מקום לשקול החלפה של הציפרלקס ? וכמה זמן יש להמתין עד שיששפיע הגדלת המינון של הריספרדל ? חוששת מאוד מהגדלת מינון של הריספרדל כל פעם מה גם שהדבר גורם לכבדות ועייפות למרות שאני נוטלת אותו בערב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"זיגזג"
ירון14/10/2007היי,
זה נורמלי שיש זיגזג כמו שאת מתארת לפני שהמצב מתייצב לגמרי.
חוץ מהכדורים כדאי לשלב גם טיפול-קוגניטיבי התנהגותי שגם כן נמצא יעיל בטיפול בדיכאון. חשוב מאוד להמשיך ולתפקד ולעשות את כל הפעילויות, כי התנהגות "הפוכה" ממה שהדיכאון רוצה ולא כניעה אליו יכולה דווקא להוציא מהדיכאון.
המנעות מפעילויות ועבודה דווקא תביא להחמרת הדיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור גדול ואח"כ נפילה
16/10/2007ככלל לא משנים טיפול כ"כ מהר אחרי השיפור. למעשה מומלץ להמשיך עם הטיפול המסוים מספר חודשים אחרי ההבראה. יתכן וזו הסיבה לנפילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפריקוםאידית21/08/2007בבקשה אני לא ישנה כבר חודש וגם רק עם בונדורמין 3-4 שעות בלבד הכל החל מדכואן ועצבות חוסר ריכוז והכי חשוב שאני ממש לא יכולה להתרכז בכלום פסיכיאטר המליץ על לי על רמורן לא רוצה כדורים כימיים האם מותר לקחת את היפריקום אם עוד אתמול לקחתי בנדורמין האם זה יספק לי רוגע ושינה ההיפרקום כך שלא אצטרך בונדורמין ולא אסבול מחוסר שקט מדהים ושום תרופה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיפריקום
23/08/2007לעדי שלום,
היפריקום הינה תרופה לכל דבר, שמופקת מפרחים. במינונים נמוכים יש לה מעט תופעות לוואי, אך במינונים גבוהים יותר היא מתנהגת כמו כל תרופה. צריך לאבחן מה הסיבה להפרעת השינה שלך. האם זו תוצאה של דכאון? האם זו משנית לדאגות בחיים? ועוד. אם את זקוקה לעזרה קלה לשינה, את יכולה להשתמש בתכשירים של וולריאן (קלמנרווין). במידה ואת לא רוצה לקחת תרופות פסיכיאטריות, בהנחה שאין לך דכאון קליני או תסמונות אחרות, את יכולה לפנות לפסיכולוג או עובד סוציאלי פסיכיאטרי כדי לדון עימו על אפשרויות למשבר שאת עוברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצות תמיכה לסובלים מדיכאוןסיגל20/08/2007שלום ,
רציתי לברר היכן אפשר לברר על קבוצות תמיכה לאנשים הסובלים מדיכאון.
בתודה סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול קבוצתי בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2007סובלים מדיכאון?
מוכנים לשינוי?
אנו מציעים טיפול חדשני ואפקטיבי:
טיפול קבוצתי בדיכאון
? מפגשים שבועיים של 120 דקות
? קבוצה בת 8-12 משתתפים
? בהנחיית מטפלים מוסמכים, מומחים ומנוסים
? בליווי רפואי פסיכיאטרי
? טלפון פתוח עם המטפל בכל פעם שמטופל מרגיש צורך לשוחח בעניינים הקשורים לטיפול.
לפרטים נוספים ולהרשמה:
המרכז לטיפולים מתקדמים "מינד קליניק"
שד' דוד המלך 1 תל אביב 64953
טל': 03-6962733
03-6962745* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מעוניינת בקבוצת תמיכה
רוני חן25/09/2009אנא צרי עימי קשר למייל שלי
תודה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה קשהמיטל2920/08/2007אני בת 29,נשואה כבר 7 שנים ללא הריונות קודמים.הנישואין טובים,יש עבודה לימודים הכל טוב.אבל אני מפחדת להכנס להריון,למרות שאני מאד רוצה.אני לא לוקחת גלולות,משתמשים בקונדומים כבר מספר שנים.אני בטיפול פסיכולוגי כבר חצי שנה,כשלפניו היתי אצל פסיכיאטרית שלא הסכימה לתת לי תרופות רק בגלל זה(רק חרדות מהריון ולידה)והפנתה אותי לפסיכו.אני מאבדת תקווה כי אני מרגישה שזה לא עוזר לי.יש לי עוד חרדות אבל לא כאלה שלא מאפשרות לי לתפקד.לדוגמה:קלסטרופביה,חרדת טיסה,מעליות וכ"ו.איך אני יוצאת מזה?איך אני מצליחה לאבד שליטה ולקיים יחסים לא מוגנים?אני מנסה לחשוב שיהיה לי תינוק חמוד,ולדמיין דברים טובים,אבל מיד עולים הפחדים מההריון שאם יקרה משהו רע,ואיך אני ארגיש,מה זה עושה לגוף,לנפש,וכמובן הלידה שלא ניתן להימנע ממנה,ושם יש איבוד שליטה מוחלט,כאבים וסיכונים.הבטחון העצמי שלי נפגע כי אני מרגישה שהפחד מנצח אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיה קשה
20/08/2007למיטל29 שלום
לא פשוט לענות לך אבל אנסה. צריך להתחיל במילת עידוד. מרכיב מרכזי של טיפול בפוביה כלשהי הינו הרצון להתגבר. את זה את צריכה לפתח ולהאמין שבסופו של דבר תצליחי!!!!. יתכן ובמקביל לטיפול הפסיכולוגי כדי לפנות לפסיכיאטר אחר. טיפול תרופתי מאוד יכול לעזור לטיפול בפוביות במיוחד בשילוב עם טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי. הפוביות המרובות שאת מתארת יכולות להגיב טוב לתרופות.
לפני שאת נכנסת להריון עליך להתייעץ עם מומחה לתרופות בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד קהלסטודנטית19/08/2007שלום,
הבעיה שלי היא כזאת:
שנה הבאה במהלך הלימודים יש כמה מקצועות שאצטרך להעביר בהם פרזנטציה. אני יודעת שזה נשמע מוקדם כי יש עוד המון זמן עד אז, אבל זה מלחיץ אותי כבר מעכשיו. אני לא יכולה לעמוד מול קהל, אני שוכחת את כל מה שרציתי להגיד, מחליפה צבעים, רועדת בכל הגוף, מזיעה ועוד. בקיצור, ממש לא יכולה לתפקד. אני פוחדת שאני אעשה לעצמי בושות או אבכה או אתעלף וכבר מעכשיו אני לא יכולה להפסיק לחשוב על זה, יש אומנם עוד כמה חודשים אבל אני חולמת על זה בלילות והמחשבות שלי מסתובבות סביב זה. מה אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחד קהל
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2007שלום לך,
טיפול קוגניטיבי - התנהגותי יכול לעזור לך להתגבר על הפחד. אפשרות נוספת היא טיפול בביופידבק שהוא טיפול לא פולשני ומאפשר לרכוש כלים ומיומנויות של שליטה עצמית, ריכוז וקשב, ולפתח יכולת לזיהוי תחושות שקשורות לחרדה . בנוסף אפשר ללמוד טכניקות של הרפיה כדי להתמודד עם הלחץ. ניתן גם לעזר דתרופות מקבוצת חוסמי הבטא כמו דרלין לפני ההופעה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס שלוםדורית16/08/2007שלום רב,
אני בת 23 ואמי בת 55. אמי כבר למעלה מ- 30 שנה אינה יוצאת מהבית וסובלת מדיכאון וחרדה.
אימי מטופלת אצל פסיכולוגיים ופסיכיאטריים ואיבחנו כי הינה סובלת מאגורופוביה.אציין כי במהלך כל השנים הללו הייתה מטופלת בכל התרופות הקיימות נגד דיכאון אך אף אחד מהם לא עזר לה.
כתוצאה מהבעיות האלו היא איננה ישנה בלילות והולכת לישון כל יום בשעה 7 בבוקר וקמה ב 16:00 אחר הצהרים.
הנני מעוניינת לדעת היכן אוכל למצוא מידע על בתי הבראה פרטיים המטפלים בבעיות של חוסר שינה בחו"ל ואם אתה מכיר בית הבראה מסויים המתמחה בבעיות כאלו. שמעתי שישנם בתי הבראה באנגליה אך אינני יודעת היכן למצוא אותם
אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי או להפנות אותי למישהו אחר שיכול לעזור לי.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה של: דורית
18/08/2007לדורית שלום רב
הבעיה שאת מציגה מורכבת מאוד. אינני מכיר מקומות לטיפול פרטי בחו"ל. אני משער שדרך השגרירות של המדינה אליה את חושבת לקחת את אמא תצליחי לקבל כתובות של בתי חולים פרטיים. כמו כן דרך האינטרנט תצליחי לאתר מקומות מסוג זה. אופציה שאת יכולה לשקול הינה שילוב של מומחים לבעיות שינה ופסיכיאטריה. התייעצות משותפת אולי תצליח לפתח גישה טיפולית לסוגיה של אמא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לקחת תרופות?מלנכולי15/08/2007אני מרגיש מדוכא מאוד מאז שפוטרתי מהעבודה שלי לפני בערך חצי שנה ואני לא מצליח למצוא את עצמי. אין לי חברה, אין לי עבודה, אין לי בעצם שום סיבה לקום בבוקר. אני מנסה לצאת לדייטים ולמצוא עבודה אבל כבר נמאס לי ואני לא רואה תקווה. נמאס לי להיות מדוכא, כדאי לי לקחת תרופות נגד דיכאון? כמה זמן לוקח להן לעבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל15/08/2007שלום לך,
תרופות נוגדות דיכאון מקבוצת ה - SSRI מתחילות להשפיע תוך 3-4 שבועות מתחילת נטילתן.
במקרה שלך נראה, שאתה מדוכדך, מתוסכל וחסר תקווה בגלל המצב שאתה נמצא בו. אינני יודעת למה אתה לא מצליח למצוא עבודה או חברה וכנראה שזה לא קשור לדיכאון אלא הסיבה לכך באישיות שלך או בהעדרן של מיומנויות מסוימות. אם תעבוד על נקודות אלו תוכל להשיג עבודה וחברות והדיכאון יעלם מעצמו. תתמקד בשורש הבעיה ולא בתוצאות (דיכאון).
אשמח לענות על שאלות נוספות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ..יש לי שאלה..מיטל13/08/2007אני בת 21 ואבא שלי בן 50, לפני כ 5 שנים הוא עבר אירוע מוחי שבעקבותיו הגיעו כמובן סיבוכים בריאותיים אך יותר חמורות צצו בעיות נפשיות..
המחלה גרמה לשינויים במצב הרוח, רגישות מוגברת לחץ ופחד מהמחלה..
כעת לאחר ששנה לא סבל מפחד וכו' הוא נכנס שוב פעם למצב הזה..בעבר היה מטופל ע"י פסיכולוגית, אך כעת נראה כאילו הדבר מתגלגל לכדור שלג שלא ייגמר לעולם...
יש לציין שהוא עובד משרה מלאה ושבעצם קרתה איזושהיא תקלה בעבודה ומאז הוא במצב הזה..
הוא ממה שהבנתי סובל מלחץ בעבודה מצד אחד וחושש שיקרה לו משהו כמו בעבר ומצד שני הוא מפחד לעזוב את העבודה...
השאלה שלי היא איך אנחנו המשפחה צריכים להתמודד או לדבר איתו (ותאמינו שניסינו הכול ולעולם לא אמרנו נואש..)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה לאבא
ד''ר אירנה נתנאל14/08/2007מיטל שלום,
נראה שלאביך יש סיבות לפחד:
א. הוא כבר עבר פעם אחד אירוע מוחי. לאנשים שעברו אירועים מסוג זה יש נטייה לפחד שזה יקרה שוב.
ב. יש לו לחץ מתמיד בעבודה שזה לבד יכול להביא לאירוע מוחי.
יחד עם זאת נראה שיש לו משפחה שתומכת ומנסה לעזור. חשוב שהבית והמשפחה ישמשו עבורו מקום רגוע, כמה שפחות לחצים, נסו לפנק אותו או לברר מה יכול לעשות לו הרגשה טובה, חופשה משפחתית, פעילות גופנית מתונה, פינוק כלשהו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטל
גילי.15/08/2007שלום מיטל יקרה....
יש לי כמה שאלות אלייך:
1. האם זה מגיע למצבים שאת ממש סובלת או שאת משתפת איתו פעולה?
2.מה עם משפחה יותר מורחבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודית...
רעות20/08/2007לשאלתך...
המשפחה בגדול מאוד סובלת מהמצב כלומר כולנו שותפים איתו למצב הקיים וכולנו תומכים מעודדים ומנסים תמיד להראות את המצב כמצב שיחלוף ושיהיה בהמשך טוב יותר...
כולנו מודעים למצב הזה כי זהו סיפור שחזר על עצמו בגלל המחלה הארורה הזו...
אך שוב פעם לא היה רגע שהראנו או בכלל חשבנו על הרמת ידיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)