מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה נפשית ?יעל04/09/2007
שלום דוקטור,
יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 5 חודשים , זה מאוד מפריע לי לתיפקוד יום יומי .
עשיתי בדיקות הבאות:
בדיקת א.א.ג - הכל תקין
בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
בדיקת CT - הכל תקין
בדיקת אולטרסאונד - הכל תקין
רנטגן - הכל תקין
בדיקות דם - הכל תקין
משטח גרון - תקין
מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?
זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .
יכול להיות שזה ביעה נפשית? כי אני בכלל לא בלחץ....
תודה מראש על התשובה .
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נפשית?
ד''ר אירנה נתנאל07/09/2007דנה שלום,
למה בדיוק את מתכוונת כשאת כותבת "מפריע לתפקוד". כיצד הדבר מפריע? איך הוא פוגע בתפקוד?
אשמח אם תוכלי לפרט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
יעל13/09/2007היי
שלום דוקטור,
יאני מרגישה תחושה של כאב חזק כמו צריבה , אבל לא צרבת כאלו זה שורף / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון .
וזה מפריעה לי כל הזמן זו הכוונה , אני כל הזמן עצבנית , בדרך כלל אני מאוד שמחה ומאושרת .
יש לי חיים מאוד רגועים אין איזה שהיא סיבה להיות לחוצה , אבל את מה שאני מרגישה זה מאוד מפריעה .
השאלה שלי אולי זה קשור למשהו פסיכולוגי , אני עשיתי את כל הבדיקות וכמעט הכל יצאה תקין , הרופא גסטרו אמר לי שזה סימפטומים של GLOBUS מה זה ?
תודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבות בגרון
ד''ר אירנה נתנאל13/09/2007דנה שלום,
סימפטום של GLOBUS זאת הרגשה כאילו יש גוש בגרון (על רקע נפשי). כיוון שאת שוללת מתחים בחייך ייתכן ויש לך פצע בגרון בגלל שנחתכת במזון קשה (טוסט)? תנסי למצוץ סוכריות דבש. פרויד היה אומר שיש לך משהו שאת נמנעת מלהגיד אותו, משהו "תקוע" שאת לא מצליחה "לבלוע" ולא "להקיא" (חוויה נפשית כלשהי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חרדהדורית04/09/2007
12 שנה שאני נוטלת תרופות. עדיין יש חרדה. עדיין קשה לי. יש שיפור ממש גדול אבל לפעמים ישנם תקופות קשות (בעיקר שיש שינויים או דברים חדשים בחיי) טופלתי בכל כבר: cbt, biofeedback
החלפנו כדורים והבנו שפריזמה הכי טוב לי. הוצע לי לנסות ציפרלקס. מה דעתך? אני כל הזמן מחפשת דברים חדשים תחת השמש והפסיכיאטר אומר שאין! ושאני בסדר.. אבל קשה לי לישון? יש לי מחשבות על הרס עצמי. אני כאילו מפחדת להבריא. היית מאמין?
מה היית ממליץ והאם אתה מכיר קבוצות תמיכה בחיפה? זה עוד לא ניסיתי.
זה נורא לחיות בפחד כל הזמן. אשמח לתשובה ולעזרה
ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חרדה
04/09/2007לדורית שלום.
חרדה הינה תופעה שיכולה "לשגע" בני אדם. היא משפיע מאוד קשה על מהלך החיים ולא תמיד יש לזה תשובה. מאוד חשוב לא להתייאש. חרדה דורשת התמודדות "Non Stop" . אינני מכיר אותך אבל רופא מטפל צריך לחשוב ביחד איתך איך להתמודד ביתר יעלות. איזה תרופות לנסות. איזה תרגילים לחזק ועוד. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות פסיכאטריותlali03/09/2007שמעתי על מקרים בהם תרופות פסיכאטריות יכולות לגרום לתופעות כמו עצבנות, נטייה לאלימות, אדישות וכו', האם זה נכון? ואם כן מה הטעם שאני יקח תרופות כאלה? :- (
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות פסיכיאטריות
ד''ר אירנה נתנאל04/09/2007תופעות לוואי יכולות להופיע לא רק מתרופות פסיכיאטריות. גם לאקמול יש תופעות לוואי. באיבחון נכון, התאמה אישית ותחת השגחה של רופא ניתן לצמצם את התופעות. הן לא בהכרח מופיעות ולא אצל כל אחד. זה לא כלל אלא כל אדם וכל גוף מגיב בצורה שונה על תרופה זו או אחרת. יתכן ואצלך לא תהינה תופעות כלל. אם את זקוקה לטיפול תרופתי - אל תוותרי. תנסי ואם תתקלי בבעיות אני מאמינה שהרופאים ידעו כיצד לעזור לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעזרו לי ... לפחות בכמה מיליםארי03/09/2007צוהריים טובים ,
באמת לא יודעת מאיפה להתחיל או אפילו האם כדאי להתחיל ?
החיים קשיים , מסובכים , אין להם טעם , ללא ערך , ...
אז בו אתחיל כך , אני סובלת מכמה בעיות בחיי כמו :
- אם אני בבית , אז אני בחדרי החשוך והקטן ורוב הזמן שוכבת על המטה חושבת , על מה ?! אולהים יודע !!! ( החדר שלי די גדול מבחינת הגודל 6:6מ' , יש בו הכל כמו מחשב , טלוויזיה , מערכת , ספרייה שמלאה בספרים ואגודות שמעולם ולעולם לא אחשוב לשים קריאתם ,יותר ממאה בובה שתלויות על הקיר וחלק מונח על השטח ...
- חוסר תיאבון , לפעמים יעבור עלי יומיים או שלושה בלי להכניס משהו לפה חוץ משתיה מעטה . ( גובה 158ס"מ ומשקל 42ק"ג ) .
- אם מתעניינת במשהו , אז זה זמני – לא לתקופה ארוכה .
- פסימית רוב הזמן .
- עייפות רוב הזמן .
- מרגישה בנוח כשמזיקה לעצמי !!!
זה חלק קטן מהבעיות שלי שבחיי לא חשבתי להוציא אותם , אבל ... !!! זה התחיל אחרי שסיימתי תיכון , למרות שאני לומדת באונ' ההההה... מה לא תאמין לי כבר חמשה שנים לומדת באונ' , מצליחה בלימודים ועוברת לשנה הבאה , אבל קורה משהו שעוצר אותי מלהמשיך , מה ולמה ? אין לי מושג !!! למדתי שנה מדעי המוח , ושנה ריפוי בעיסוק , ושנה אחרת מדעי המחשב והשנה הזאתי הפרעה בתקשורת שסיימתי אותה בממוצע טוב מאוד אבל אתמול שניתי את המסלול לחינוך מיוחד . זאת הבעיה הכי גדולה שמפריעה לי שגוררת אחריה את שאר הבעיות למרות שלפעמים חושבת אחרת ! לא מעניין אותי לשים את הלימודים עם תואר או לא .
וגם כן יש בעיה נוספת שאולי היא הבעיה המרכזית , כשהייתי תינוקת נכוויתי מאש גלויה כש- 70% מגופי דרגה 3 . ועד עכשיו אני סובלת כמובן מצלקות ועוברת מפעם לפעם ניתוחים פלסטים .
מה ... יש עוד בעיות ותסכולים בחיי יום יום ? !!! בטח שכן ומלא מלא מלא ...
יש דבר אחד שנותן לי לפעמים קצת אופטימיות , זה המשפחה שלי , שתמיד אוהבים אותי ותומכים בי , מעריכים אותי , גאים בי , נותנים לי כל הזדמנות בחיים ...
שכחתי לציין שאני בת 23 שנים , גרה עם הוריי , אני הבת הכי קטנה במשפחה , יש לי 3 אחיום ו- 3 אחיות כולם נישואים , מצב כללי טוב , ...
אוקי זה הסיפור שלי בקצרה , ומקווה שיש משהו שכן יכול לעזור ! מבלי להגיד שצריך לייעץ עם פסיכולוג או אפילו פסיכיאטר , או לקחת תרופות נגד דיכאון או ... !!! אני ממש שונאת מפגשים וחוץ מזה אני מודעת לבעייתי ומקווה יעוץ , תמיכה , ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני מבינה אותך גם אני מרגישה ככה
חן07/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריאה לעזרה
ד''ר אירנה נתנאל03/09/2007שלום לך,
את מתארת את עברך, את חייך העכשויים, יש לך משפחה אוהבת ותומכת וזה מזל גדול, את מצליחה בלימודים למרות שאת משנה כיוונים. במה היית רוצה שנעזור לך? מה שאלתך? אם תוכלי להגדיר בצורה יותר קונקרטית את פנייתך נשמח לענות.
תודה על פנייתך לפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון אחרי לידה שלא חולףשולה03/09/2007מאז הלידה השניה שלי (כבר 4 חודשים) שיש לי התפרצויות דיכאון.
אני כל הזמן עצבנית, בחודשיים הראשונים לא הפסקתי לבכות
ולהרהר לעצמי בשביל מה הייתי צריכה את ההריון הזה...
זה נעלם לתקופה מסויימת ועכשיו שוב צץ לי מדי פעם.
אני לא מתפקדת. לא רוצה בכלל לחשוב על מה יהיה כשאצא לעבוד
ואז יחכה לי כל הבלאגן בבית.
אין לי כח לכלום!
מה עושים?
איך מתמודדים?
אין לי אומץ לדבר פנים מול פנים עם אף אחד ולא רוצה תרופות.
אני גם חייבת כבר לצאת לעבוד אני על זמן שאול מבחינה כלכלית :-(
אבל אני לא מסוגלת אין לי חשק להזיז את עצמי בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבינה לליבך
לילך03/09/2007אני כ"כ מבינה אותך. זה בדיוק מה שעברתי אחרי שילדתי את בני. בדיוק אותן תחושות ואפילו יותר חזקות. אבל דיברתי על זה עם הקרובים לי וברגע שהבנתי מה יש לי פניתי לטיפול תרופתי+פסיכולוגי שעזר מאוד וחזרתי לתפקד כרגיל תוך תקופה קצרה יחסית. אני בטוחה שאם תטפלי בבעיה תוכלי לחזור לעצמך למרות שאת לא מאמינה בזה כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון לאחר לידה
ד''ר אירנה נתנאל03/09/2007שולה שלום,
דיכאון לאחר לידה הוא תופעה שכיחה למדי ונשים רבות סובלות ממנה.
נראה שאין לך ברירה ואת תהי חייבת לחזור למעגל העבודה כדי להמשיך ולהתפרנס בשבילך, בשביל ילדך ובשביל משפחתך גם אם אין לך כוחות כרגע. כשתעבדי את תיכנסי לשיגרה, תהי עסוקה וזאת התרופה הכי טובה נגד הדיכאון. לא לוותר על העבודה בשום פנים ואופן. בהתחלה מאוד קשה לחזור ולעבוד אך מיום ליום, משבוע לשבוע ככל שתמשיכי ותתמידי כך יהיה יותר ויותר קל!
בחזרתך לעבודה את תרוויחי רווח כפול: גם תגמול כספי וגם "תרופה" נגד דיכאון.
תודה על פנייתך לפורום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי כמה שאלות.. (מצטערת שזה ארוך)טל-שם בדוי-2202/09/2007קודם כל אני בחורה שכמעט מגיל שנתיים חטפה מכות מההורים, זה לא היה מכות רצח כמו שתמיד מתוארים מקרים כאלה, אבל אני מרגישה שמגיל מאוד צעיר אני לא מצליחה לסמוך על אף אחד, רוב החברים הטובים שהיו לי ניתקתי איתם את הקשר מהר מאוד, תמיד היו לי בעיות שינה וחוסר תיאבון,
ואני מאוד חסרת ביטחון. לא היה לי אף פעם חבר רציני.
לי זה נראה שאני שנים בדיכאון ואפילו לא הבנתי את זה. כי אני נראת כלפי חוץ בן אדם שמח, וגם היו לי רגעים שמחים בחיים.
בשנתיים האחרונות המצב שלי התדרדר, אני עוזבת כל עבודה שאני מתחילה. לא פוגשת אף אחד. בוכה יותר מבעבר.
אני לא מאמינה שאני יסתדר עם טיפול פסיכולוגי כי אני לא יהיה מסוגלת לסמוך על הפסיכולוג, ואני לא יכול לספר לו על הבעיות שלי.
2 שאלות: האם אני בדיכאון או שזה משהו אחר?
והאם יש אפשרות ללכת לפסיכאטר פרטי ושהוא יתן לי תרופות? בלי יותר מידי שיחות, כי זה ממש לא בשבילי.
תודה מראש טל (שם בדוי) בת 22.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון?
ד''ר אירנה נתנאל02/09/2007טל שלום,
צר לי על החוויות הקשות שעברת בילדותך. אין ספק שהן השפיעו רבות על חייך ועל התנהלותך העכשווית. קשה לאבחן דיכאון במכתב קצר בלי להכיר אותך ביחוד שלדיכאון פנים רבות והוא יכול להופיע בצורות שונות, אך ללא ספק שמספר סימנים שאת מתארת מצביעים על כך שאת זקוקה ליעוץ דחוף אצל פסיכיאטר לאיבחון מדוייק ומתן טיפול תרופתי מתאים.
כל החיים עוד לפנייך וחבל שתמשיכי לסבול, עם הזמן בעיות שלא נפתרו הולכות ומסתבכות.
לא כדאי "לטאטא אותן מתחת לשטיח", מגיע לך לחיות חיים טובים, מאושרים ואיכותיים! לכן, טיפול תרופתי משולב עם שיחות יסייע לך בצורה יעילה להתמודד עם מצבך.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טל-שם בדוי-2202/09/2007יש לי כמה שאלות נוספות.
1. האם טיפול תרופתי יעיל גם בלי יותר מידי שיחות?
2. בין אילו סכומים נע עלות של טיפול כזה?
3. האם יש סיכוי שעם טיפול תרופתי מצבי ישתפר ואני אוכל להפסיק לקחת תרופות, או שזה בעצם טיפול זמני ואני יצטרך לקחת תרופות כל חיי?
שוב תודה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל02/09/2007טל,
את שואלת שאלות שקשה לענות עליהן ללא אבחון והכרות אישית איתך. הטיפול התרופתי ישפר את הרגשתך, אך ברגע שתפסיקי אותו המצב יחזור. לכן, מומלץ לשלב תרופות ושיחות. אני בהחלט יכולה להבין את חוסר המוכנות שלך לשיחות. לפעמים צריך לעבור ניתוח כואב כדי להרגיש טוב בהמשך.
ביכורים אצל פסיכיאטר נעים בסכומים שונים, פגישת אבחון בדרך כלל עולה יותר.
בכל אופן אני ממליצה לך לפנות לעזרה מקצועית ללא דיחוי.
תרגישי טוב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוק לעידוד/תגובה/הערה.......!!!!!!יוסף01/09/2007שלום לכולם.
אתמול שנסעתי עם בני בן ה14 ברכב חשבתי על "מה יקרה אם יקרה לי משהו בדרך.....וכיצד בני ייחולץ....ועוד כהנה דברים שליליים". כי הרי תלותו בי היא מוחלטת בזמן הנסיעה.
הרגשתי שליבי דופק בחוזקה, כפות ידי ורגלי מזיעות וערפול וסחרחורת עוטפת אותי תוך כדי נסיעה.
איכשהו וממש בקושי, הצלחתי להמשיך בנסיעה וכאב ראש חד התלווה לכל התחושות הנ"ל.
רק לאחר שהורדתי את בני בביתו (אצל גרושתי) הרגשתי הקלה גדולה.
ובלי קשר לכל...כל ידיעה חדשותית שלא תהיה שהינה שלילית, אני מרגיש כאילו היא משפיעה עליי אישית....
ללא קשר, אני בתקופת לחץ מתח וחרדה מזה שנתיים עקב בעיות כלכליות וזוגיות שלא צלחה, חוסר ביטחון שמלווה לכל זה ודימוי עצמי נמוך עקב כל המאורעות ואיבוד כל רכושי. במהלך תקופה זו שלוש פעמים התמוטטתי ואושפזתי בבית חולים עקב לחצים בחזה, דפיקות לב חזקות מאד, הרגשה של מחנק, זיעה קרה ועוד כהנה תופעות.... להבדיל משני האישפוזים האחרונים, בפעם האחרונה החליטו לעשות לי צינתור, אך שוב, כמו בפעמים הקודמים לא מצאו דבר פתולוגי בבדיקות והכל...הכל תקין!
רק בשבוע האחרון התחלתי לקחת כדור סרוקסט 20מ"ג פעם ביום וכן שני כדורי אלפרליד 0.5מ"ג ביום.
אשמח לשמוע תגובה מקצועית מהרופאים או מחברי הפורום.
אני חש שאני זקוק לעידוד רב. רב מאד בתקופה זו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל01/09/2007יוסף שלום,
כיוון שנשללנו בעיות בריאותיות, קרוב לוודאי שאתה סובל מהתקפי חרדה שמלווים בסימפטומים גופניים של דופק מועץ, לחץ בחזה, זעה, סחרחורת וכו'. אלה הסימפטומים השכיכים ביותר ואופיניים להתקפי חרדה. הם מאוד מפחידים את הסובל אבל כדאי שתדע שהם נמשכים בסה"כ 10 - 20 דקות (עד חצי שעה) וחולפים כההתקף חולף. התחושות הגופניות נובעות מהמחשבות השליליות שעוברות בראשך בזמן הנהיגה עם בנך, בזמן צפייה בחדשות ובעוד מצבים רבים. חשיפה לגירוים ה"מפחידים" תוך שליטה במחשבות מצמצמת התקפי חרדה ואת הסימפטומים הגופניים. טיפול התנהגותי - קגניטיבי קבוצתי או אישי מסייע ביעילות ובתקופה קצרה להתמודד עם התקפי החרדה.
אשמח לענות על שעלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירנה....שאלה נוספת....
יוסף01/09/2007אירנה תודה לך על תגובתך.
המליצו לי להתחיל בביצוע התעמלות והליכות מהירות. אתמול אכן התחלתי והרגשתי שהביטחון העצמי שלי ממש "גדל". האם בתקופה בה אני נוטל את הכדורים כפי שציינתי, זה בסדר לבצע התעמלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסף
ד''ר אירנה נתנאל02/09/2007מעולה!!! ההליכה לא רק טובה לבריאות הגופנית היא גם נשק מצויין להילחם בהתקפי החרדה. בנוסף, אדרנלין שמשתחרר בעקבות פעילות גופנית מעלה רמת הסרוטנין בגוף ועל ידי זה מגביר את השפעת הכדורים נוגדי הדיכאון.
תמשיך כך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדורל רמרון השפעות ותופעות לוואיגל31/08/2007שלום לדר אירנה נתנאל........
שלום לד"ר ברצוני לדעת האם שילוב של רמרון (מירטאפזין) ואדורל (אפמטמין) יכולים ללכת יחד?
עוד ברצוני לדעת על תופעת לואי קשה ברמרון שזו העייפות . ישן כמעט רוב היום . ברצוני להוסיף שהתחלתי עם הרמרון לפני שלושה ימים. האם זו תופעה חולפת?
האם רמרון היא תרופה טובה?
עד כמה עלי להמתין אם בכלל עד שהתפועה תחלוף או שהיא לא תחלוף?
המהן ההשפעות ארוכות הטווח של שתי התרופות?
שכחתי לציין שאני שיש לי הפרעת קשב וריכוז פלוס דכאון פלוס חרדה
ואם אפשר לקבל יותר פרטים על התרופה אדורל תופעות לואי וכולי......
אדורל דרך אגב אני לוקח כבר שבוע ימים..
ודבר נוסף אילו מאכלים אני צריך לאכול או לא לאכול בזמן טיפול תרופתי זה.
והאם אפשר לעשות משו לגביי העייפות .
קראתי שרמרון פועלת כחודש ימים ואז מפסיקה האם זה נכון?
בתודה ממתין לתשובה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראדורל רמרון השפעות ותופעות לוואי
ד''ר אירנה נתנאל01/09/2007גל שלום,
היני מסכימה לחלוטין עם תשובתו של פרופ' גרינהאוס. ואין לי מה להוסיף בעיניין. כדאי שתתיעץ עם הרופא המטפל שלך בכל העיניינים המטרידים אותך.
בהצלחה בהמשך ותרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שינהאידית31/08/2007מאחר ובעייתי המרכזית היא שאיני מצליחה להירדם וכשאני לוקחת משהו אלטרנטיבי ללילה סונטה נייט -ולריאן- כהמלצתך ,אני ישנה לכל היותר שעתיים שלוש במהלך 24 שעות , אני מפתחת סימני דיכאון וחוסר שקט שיעברו אם אירדם לפחות שש שעות ברצף משהו שלא חוויתי שנים האם אני צריכה להיעזר בפסיכיאטר אחר הייתי השבוע אצל האחת שרוצה שאקח רמורן אני לא מצליחה להפנים אני משערת שיתאים לי טיפול תרופתי אני ממש מתקשה לשכנע עצמי שטיפול כזה יענה על בעייתי אני פוחדת בתלות אני משוכנעת שבעיית חרדה ודיכאון יפתרו כשיאשן אנא הסבר לי מה עליי לעשות כך שאיכנס לשיגרת שינה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוסר שינה
ד''ר אירנה נתנאל31/08/2007אידית לשום,
חוסר שינה הוא אחד הסימפטום של דיכאון. רמירון הינו טיפול תרופתי מצוין בדיכאון ומסייעה גם בהפרעת שינה. הייתי ממליצה לך להתגבר על המחסום הפסיכולוגי שמונע ממך לפנות בפסיכיאטר. לעיטים אנשים מנוהלים על ידי דעות מוטעות ופוחדים מסטיגמה או ממחשבה שרק משוגעים וחולים פונים לפסיכיאטר. אנשים אלה סובלים מאוד. לא כדאי לך להיות בינהם! אם לא מטפלים בדיכאון המצב הולך ומחמיר. לעומת זאת, טיפול נכון ובזמן תורם להקלה מהירה ומשמעותית במצב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור נוסף
אידית08/09/2007ברשותך ד"ר הייתי אצל פסיאטר נוסף שהמליץ לי לקחת רבע כדור רמרון כדי שאירדם אני ישנה במקרה הטוב 4 שעות לרוב שעתיים כל לילה האם זה יוצר תלות האם יש תרופה אחרת שתעודד שינה וכך תופעת החרדה ואי השקט במהלך היום גם יעלמו אני מציקה לילדיי ובעלי שממש מודאגים מאיך שאני מציקה להם ולא רגועה בלשון המעטה בתיאור ההתנהלות שלי מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת שינה
ד''ר אירנה נתנאל08/09/2007אידית שלום,
אני שמחה מאוד שעשית את הצעד החשוב כאשר פנית לרופא והתחלת לקחת רמירון.
על כך כל הכבוד לך! רמירון איננו ממכר ולא מפתח תלות. הוא מטפל בסימפטמים של דיכאו ועוזר מאוד כאשר לא מצליחים להרדם. אין לך ממה לחשוש הוא כדור מצויין ועוזר מאוד בדרך כלל. אם תרגישי שרבע כדור לא עוזר לך תתיעצי עם הרפא. אפשר לעלות לחצי. שעתים לפני השינה. ייתכן ויעברו 2-4 שבועות עד שההשפעה תורגש במלואה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל
אידית09/09/2007בבקשה הסבר אחרון אני פשוט פוחדת מתרופות וחייבת להשתכנע בחשיבות היום הרופא חזר והמליץ על רסיטל לאחר שהפסיכולוג שלי המליץ להיצמד להמלצת רופא המשפחה והוא המליץ על רסיטל אולם אני שואלת אני לא נרדמת היום האם תרופה זו תשפר את השינה שלי במקום הרמורן שטרם החלתי לקחת נו נו בבקשה איזה ישפר לי רסיטל או רמרון בלי לפתח תלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2007אידית שלום,
אל תחששי לא רסיטל ולא רמירון לא מפתחות תלות. רמירון במיוחד משפרת שינה (בערב שעתים לפני שינה). ניתן גם לקחת את שני הכדורים יחד. בכל אופן תצמדי להמלצת הרופא המטפל.
תתחילי לקחת ותרגישי שיפור!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה
אידית12/09/2007והכי חשוב שנה מתוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה
אידית12/09/2007והכי חשוב שנה מתוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמרון ואדורלגל31/08/2007
שלום לד"ר גרינהואס...............
ברצוני לדעת האם שילוב של רמרון (מירטאפזין) ואדורל (אפמטמין) יכולים ללכת יחד?
עוד ברצוני לדעת על תופעת לואי קשה ברמרון שזו העייפות . ישן כמעט רוב היום . ברצוני להוסיף שהתחלתי עם הרמרון לפני שלושה ימים. האם זו תופעה חולפת?
האם רמרון היא תרופה טובה?
עד כמה עלי להמתין אם בכלל עד שהתפועה תחלוף או שהיא לא תחלוף?
המהן ההשפעות ארוכות הטווח של שתי התרופות?
שכחתי לציין שאני שיש לי הפרעת קשב וריכוז פלוס דכאון פלוס חרדה
ואם אפשר לקבל יותר פרטים על התרופה אדורל תופעות לואי וכולי......
אדורל דרך אגב אני לוקח כבר שבוע ימים..
ודבר נוסף אילו מאכלים אני צריך לאכול או לא לאכול בזמן טיפול תרופתי זה.
והאם אפשר לעשות משו לגביי העייפות .
קראתי שרמרון פועלת כחודש ימים ואז מפסיקה האם זה נכון?
בתודה ממתין לתשובה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמרון ואדורל
31/08/2007לגל שלום
לצערי לא אוכל לענות לכל כך הרבה שאלות. אלו דברים שאתה צריך לדבר עליהם עם הרופא שנתן לך את השילוב הזה. רמרון תרופה מצוינת אל יכולה לגרום לעייפות גדולה וגם להשמנה. השימוש המשולב עם אדרל אפשרי למרות שצריך להתייחס לתופעות של השימוש הממושך של אמפטמינים. רמרון מתחיל להשפיע בדרך כלל יחסית מהר והשפעתו לא נגמרת אלה יכולה להמשך חודשים רבים.
עליך לדבר עם הרופא המטפל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרדהיעל30/08/2007לפני כשנתיים ילדתי את בני והיה לי דכאון אחרי לידה, טופלתי תרופתית ומאז המצב היה נהדר. כבר יותר משנה שאיני נוטלת תרופות. ופתאום לפני כשבוע בהתחילו לי התקפי חרדה בהם אני מרגישה קושי לנשום, מחנק והזעה וכמו כן יש לי תחושה שאני מתנותקת מהמציאות. התחושות הללו מאוד דומות למה שהרגשתי לאחר הלידה. האם יתכן שהדכאון חזר? מדוע? האם יש צורך בטיפול תרופתי או שיש סיכוי שזה יחלוף כמו שהגיע? יש לציין שהתקופה האחרונה היתה מאוד לחוצה אצלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה
ד''ר אירנה נתנאל30/08/2007יעל שלום,
יתכן והתקפי החרדה שאת חווה הם תוצאה של התקופה הלחוצה שאת עוברת. בתקופות של לחץ ומתח ניתן לעזר בתרופות ולהפסיקן כאשר המתח יחלוף. בנוסף, את יכולה לנסות לעקוב אחרי גירויים ספציפיים שגורמים להגברת המתח אצלך, לבדוק איזה מחשבות הגירוי מעורר ומה התגובה שלך למחשבות הללו. את יכולה לשנות את הרגשתך אם תנסי לשנות את היתייחסותך לאירועים המלחיצים.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ופחד חברתייאיר29/08/2007שלום.אני בן 25 ובגיל 15 בערך עברתי תקיפה אלימה.אירוע זה גרם לי לפחד עצום והתסגרות שהיתפתחה עם השנים לסוג של חרדה חברתית.
היום,כשאני שומע צעקות,סירנות,שומע על אלימות אפילו שזה לא קשור אליי אני חש פחד,רגליים רועדות,תחושת חוסר שקט,בחילה וחוסר שלווה ודפיקות לב.זה הורס לי את החיים.
הייתי במספר שיחות עם פסיכולוגית וזה לא ממש הועיל.לא רוצה תרופות SSRI בגלל תופעות לוואי.
ניסיתי רמוטיב ולא עזר. האם שימוש קבוע בתכשירים המכילים וולריאן יכול לחסל את החרדה הזו?
האם בנזודיאזפינים במינון נמוך יעזרו או ימכרו בשימוש ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה ופחד חברתי
ד''ר אירנה נתנאל29/08/2007יאיר שלום,
צר לי על החוויה הקשה שעברת!
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי יעזור לך מאוד להתמודד עם גירויים מעוררי חרדה, לצאת מהסתגרות ולהתגבר על הסימפטומים הגופניים הלא נעימים. אינני יודעת איזה תופעות לוואי היו לך מ SSRI, אך הן תרופות מאוד יעילות ו"ידידודיות" מאוד לטיפול בתופעות שאתה מתאר. לבנזואדיפינים אכן, אופיינית תופעת ההתמכרות כשנוטלים אותן באופן לא מבוקר ולתקופה ממושכת. לעומת זאת, תחת השגחה רפואית ובמינון מתאים התרופות יעילות ותורמות לשיפור ניכר במצבים חרדתיים.
הייתי ממליצה לך לשקול לנסות טיפול תרופתי משולב עם תרפיה קוגניתיבית - התנהגותית באופן פרטני או קבוצתי.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנישואין לבעל חרדתיכולי תקוה28/08/2007התחתנתי מזה כשנתיים ואני אמא לילד בן שנה. ובתקופה האחרונה אני חוששת כי התחתנתי עם אדם דיכאוני וחרדתי, המצב הולך ומחמיר, לא כפי שהיה בתחילת יחסיינו, על אף שתמיד היו עליות ומורדות . אינני חשה ביטחון אישי , כלכלי, ומרגישה כי אין אני יכולה לסמוך עליו, ועלי להיות כל הזמן החזקה והמתמידה. בעיקר אני מרגישה כי חיי תקועים בשל ההתמודדות עם היום יום, כגון קשייו בעבודה, ביחסים עם אנשים וכד'. אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות ואיך להתמודד עם זה.
מצפה לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנישואין לבעל חרדתי
28/08/2007האם את מדברת עם בעלך על הנושאים שמטרידים אותך?
האם יש בנכם קומוניקציה טובה?
האם המצב דורש הערכה מקצועית?
מצבי חרדה ודיכאון יכולים להעיב מאוד על מערכת זוגית. חשוד מאוד שתשתפי את בעלך בהתלבטויות שלך ושביחד תחפשו פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדכאון ללא כדוריםנטליה28/08/2007שלום, אני בשנות העשרים לחיי. כל חיי אני נוטה לדכדוך, למראית עין, יש לי הכל- חבר מדהים, תומך ומבין, משפחה שעומדת לצידי, עבודה טובה ובריאות כמובן. לפני כמעט שנה עברתי התקף חרדה. בעקבותיו התחלתי טיפול אצל פסיכאטרית ופסיכולוגית ואני עדיין לוקחת ציפרלקס. הפסיכאטרית מעוניינת שבהדרגה אפסיק את הטיפול בכדורים. אני מפחדת שללא הכדורים אגיע שוב למצב של חרדה. כמו כן, אני מחפשת כבר הרבה זמן איזשהי דרך לצאת מהדכדוך שמלווה אותי כל הזמן ולהתחיל להנות ממה שיש לי.
אשמח לקבל המלצות לדרכים טבעיות לטיפול במצבי.
דבר נוסף-קראתי שדיקור יכול לעזור-האם זה נכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בדכאון ללא כדורים
28/08/2007דכדוך מתמשך יכול להיות חלק מתסמונת דיכאונית. לפעמים דיכאון כזה יכול מאוד להגביל את האדם תפקודית וביכולת ליהנות. התקפי חרדה יכולים להתלוות לדכדוך מתמשך ואז השאלה של תוספת תרופתית מתעוררת. טיפולים פסיכולוגיים במיוחד בגישה בקוגניטיבית התנהגותית יכולים לסייע. כל דבר שהאדם עושה, פעילות פיזית, דיקור, מסג', דמיון מודרך ועוד יכול לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף לאחר ניתוח מעקפיםמירי28/08/2007שלום ,
אבי עבר ניתוח מעקפים לפני כשבוע וחצי , הניתוח עבר בשלום ומצבו הפיזי של אבי יציב וטוב .
יום לאחר הניתוח אבי התעורר ותקשר איתנו באופן נורמלי אך בלילה שאחרי הוא התעורר במצב של חוסר רוגע וניסה להשיל מעליו את כל הצינורות שהיו מחוברים לגופו .
הוא טופל בהלידול (במינון גבוהה) על מנת שלא יפגע בעצמו . לאחר יומיים הוא שוב התייצב והתחיל כבר ללכת ולתפקד מלבד הדיבור שלו שלא חזר לעצמו לגמרי .
שלשום בלילה הוא שוב נכנס לאותו התקף וחוסר שקט וכרגע הוא שוב מטופל בהלידול במינון נמוך יותר וכמו כן בתרופות הרדמה על מנת שירגע כיוון שבזמן שהוא מתעורר הוא מייד נכנס לאי שקט ומתפרע. כמו כן אציין כי אחיו של אבי מאובחן כחולה סכיזופרני ומאושפז בבית חולים כבר שנים וכמו כן אחי מאובחן כחולה סכיזופרני (סכיזופרניה פראנואידית ) אך מצבו כיום יציב והוא גר עם הורי .
האם יש קשר בן ההסטוריה המשפחתית לבין מה שקורה לאבי ? האם זהו התקף פסיכוטי ?
כמו כן אציין כי נעשתה לו בדיקת CT והתוצאות היו שליליות .
לתשובתך אודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקף לאחר ניתוח מעקפים
28/08/2007מצבים של אי שקט או של בלבול מאוד מוכרים אחרי ניתוח מעקפים. הסיבה לא ברורה לגמרי, האם זה משני להרדמה, או כתוצאה של מצב הנפשי, או אפילו כתוצאה משליחת קריש לצמוח. הטיפול בהלידול מאוד מקובל במצב זה והוא ללא קשר לאבחנה של סכיזופרניה.
בתקווה שהוא יחלים מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)