מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 37נאוה17/09/2007
בארבעה חודשים האחרונים עברתי משבר שמלווה בבעיה בריאותית, וכתוצאה מזה סגרתי את העסק שלי, בעקבות המשבר נקלעתי לתקופה כלכלית מאוד קשה..יחד עם זאת מקבלת טיפולים,( נגרם לי פריצות דיסק בעמוד שידרה צווארי עם כאבים מאוד חזקים ביד עקב עבודה אינטנסיבית עם היד, סבלתי מכאבים מאוד חזקים וקיבלתי הרבה תרופות וזריקות כדי לשלול ניתוח).
רוצה לציין שאני מעשנת חשיש מזה כ 15 שנים לא באופן רצוף אך בתקופה האחרונה שהייתי בחופש מחלה , הייתי צריכה להתמודד עם מצב נפשי מאוד קשה בעקבות המצב,
אז הייתי מעשנת כל יום..לפני כמה ימים עישנתי יותר ממה שאני רגילה, ויחד עם זאת הייתי לוקחת כדורי שינה,
אני יכולה לתאר לפי הבנתי שקרה לי התקף פסיכוזה שבו איבדתי קשר עם המציאות לכמה שעות, חרדה ולחץ . ראיית דברים שקרו לי בצורה לא מציאותית..גם הקאות, וחולשה..קושי הירדמות,
וזה נמשך בצורה יותר קלה ביום למחרת, אבל עדייין הייתה לי חולשה, והרגשתי בראש ובמחשבות עדיין שאני לא בסדר עם עצמי.
בדרך כלל אני מאוד אחראית ומפוכחת..ומה שקרה לי לא הייתה לי שום שליטה על מה שרץ לי בראש, וזה היה מאוד מפחיד ומבהיל..
כרגע משתדלת לא לעשן יותר או פחות, מודעת לנזקים, מנסה להתמודד עם כל המצב שלי..
רציתי לשאול אם אני צריכה ללכת לטיפול או לשיחות..
וכיצד אני יכולה לעזור לעצמי..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נפשי
ד''ר אירנה נתנאל17/09/2007נאווה שלום ותודה על פנייתך לפורום,
את עברת תקופה קשה של משבר ושינויי בחייך. בתקופות חיים קשות אנו זקוקים לעזרה ותמיכה של קרובים, חברים, משפחה. לעיתים נדרשת התערבותם של אנשי מקצוע כדי לעזור בהתמודדות. אלה הן דרכים לגיטימיות להתמודדות, אך ישנם אנשים שבתקופות קשות בחיים משתמשים באלכוהול או סמים כדי להרגיש טוב יותר. השפעתם של חומרים חימיים מעוררת תלות, התמכרות, עליה במינון של החומר ולאחר שהשפעת החומר חולפת האדם שוקע בדיכאון, חרדות יותר קשים וכך נוצר צורך מתמיד בחומר והאדם מוצא את עצמו במעגל קסמים בלתי פוסק.
טיפול תרופתי ושיחות יעזרו לך להתמודד עם כל מה שעובר עלך, ללא דיחוי פני לפסיכיאטר.
בברכה,
אירנה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאוד מאוד עד אין סוףארי15/09/2007
בוקר טוב ,
עד עכשיו אף אחד לא טיפל בי , אני תמיד נכנסת לדיכאון קשה כמה ימים ויוצאת מזה אחר כך . בחיי לא חשבתי על ביקור פסיכיאטר וממש מפחדת מכך . ולכן משעשיתי הוא נעילת חדרי במפתח וזרקתו לחדר השני , ומנסה לאט לאט לצאת מזה - למרות שזאת הפעם הראשונה יותר קשהההה ! לא ? וחוץ מזה אני כששומעת את הקולות מרגישה שמקשיבה להם יות מדי בלי פחד אבל אחר כך כן אפחד ואעד , האם יש לך המלצה נוספת חוץ מהליכה לבה"ח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה מאוד מאוד עד אין סוף
ד''ר אירנה נתנאל15/09/2007שלום לך,
צר לי שאת מתמודדת עם מצבך לבד. ללא עזרה מקצועית מצבך עלול להחמיר עוד יותר. דיכאון ושמיעת קולות הן תופעות רציניות שמחייבות טיפול מקצועי. כדאי שתתגברי על חששותיך ותפני ליעוץ פסיכיאטרי.
מה שהופך את הקולות למפחידים זה הפרשנות שאת נותנת לקולות. אם את מתייחסת לתוכן הקולות ברצינות הם הופכים למפחידים ומטרידים. נסי לא להתייחס לקולות, לצמצם מהחשיבות שלהם או לשמוע מוזיקה, תתעלמי מהם כמו שמתעלמים מרעשים אחרים שמפריעים.
הכי חשוב שבכל זאת תגשי לרופא שיבדוק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי הסיפור נגמר !!!
ארי15/09/2007ערב טוב ,
אוקי הסיפור נגמר או אפילו התחיל !!! לא ?
ישמשהו שהתקשר למשטרה ואמר להם שאני חושבת על התאבדות . וכן המשטרה התקשרה לי ובקשה ממני להגיע לתחנה תוך חצי שעה או שישלחו ניידת לבית . ולכן התקשרתי לחברתי שבאה וחלצה אותי והלכתי לתחנה ... מה אל תאמינו איך בקשו אותי , מה את שהתקוונת להתאבת ?! ואחרי כמה שאלות הלו קשורות לבעייה ( כמו :האם כתבת שאת רוצה להתאבד ? בת כמה את ? כמה אחים בבית ? ממה את מתפרנסת ? האם את לומת ? ואח"כ האם את מתכוונת להתאבד ...) . מה בחייכם האם אלא שאלות ששאולים לבנאדם שכן מתכוון להתאבד ???!!! וכשאמרתי שאני עשיתי את זה בצחוק אז שחררו אותי !!! מה הם חשבו שבדך זאת כן יצליחו להציל אותי , לא נורא לי !!! זה דווקה הורס אותי . ומי שכן מעוניין לעזור לי , לא בצורה הזאת , בבקשה ... מה חוקר תורן שאין לו ידע עם דברים כאלה יכול לעזור ?!!! ולמרות זה תודה לכל משנסה כן לעזור .............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאוד מאוד עד אין סוףארי14/09/2007
ערב טוב ,
בימים האחרונים אני נמצאת בדיכאון קשה לגמרי , ויש משהו שדופק בראשי ומרגישה שגם כן דופק על הקירות ואומר את חייבת למות קומי תלכי לבניין גבוהה ותקפוצי , קומי תלכי לחוצה וסתם תעבורי את הכביש , קומי תביאי סכין ו...
אני כמעט רוב חיי נמצאת בדיכאון זה לא חדש "הולך וחוזר " אבל מה עם הקולות שאני שומעת אותם שלצערי זה חדש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון קשה
ד''ר אירנה נתנאל14/09/2007שלום לך,
נראה שמצבך החמיר. כדאי שתגשי דחוף לעזרה מקצועית, למי שטיפל בך עד כה ,ותספרי על שמיעת הקולות. בנוסף, כדאי שתשתפי את הקרובים שלך כדי שישמרו עליך שלא תעשי מעשים שבהם את עלולה להזיק לעצמך.
תגשי דחוף לפסיכיאטר, לבית החולים, למיון ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגותDANIEL14/09/2007
היי לפני שנתיים קיימתי יחסי מין עם זונה בגלל דכאון ועומס ואי חשיבה רציונלית בעקבות לימודים מעיקים באונ חברה שזרקה אותי אחרי מספר שנים(היה לה בעיות של כאב ביחסי מין שערערו אותי אבל תמכתי בה ואהבתי אותה מאוד) בכל מקרה הארוע גרם לי לטראומה קשה אני בוכה כמעט מכל דבר משהו שלא מתאים לי כי אני אדם חזק אני גם אדם מבוגר יחסית בן 30 כמעט .......בכל מקרה הארוע ערער אותי גרם לי לחשוש ממחלות מין ואני מבצע בדיקות בצורה אינסופית חיי כבר אינם חיים הייתי בטיפול פסיכולוגי לקחתי כדורים לא עוזר כלום אני ממש ממש מרגיש מת מאז אפילו שמחת החיים המועטה שהייתה לי הפכה למשהו קודר לפעמים אפילו אני מתפלל למוות......מה לעשות???איך לחזור להיות הבנאדם שהייתי פעם?אני מתגעגע לעצמי איבדתי אפילו אותי אני מרגיש שאין לי כלום ושאין לי מה למכור לנשים בכלל אחרי המעשה הזה........ממש רע לי ..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגות
ד''ר אירנה נתנאל14/09/2007שלום לך,
טיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל בהתמודדות עם דאגות מהסוג שאתה מתאר. ביצוע בדיקות בצורה אין סופית לא תועיל לך אלא ההפך רק תחזק את החרדות שלך. אתה זקוק לעזרה מקצועית. טיפול ב CBT (תרפיה קוגניטיבית - התנהגותית) הוא טיפול קצר, ממוקד מטרה, לא יקר יחסית ומאוד יעיל.
חבל שתמשיך לסבול, כל החיים עוד לפניך!!!
אשמח לענות על שאלות נוספות
תודה על פנייתך לפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר לא יודע....
DANIEL16/09/2007אני מרגיש שאין לי בשביל מה לחיות אין שום טיפול שיציל אותי מהמצב שלי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגות
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2007שלום לך,
נראה שאתה מאוד סובל, אתה מתקשה לתפקד מבחינה חברתית והחרדות פוגעות באיכות חייך. אם תצליח לגייס טיפה של אופטימיות ותפנה לטיפול מקצועי חייך ישתנו לטובה, אתה תרגיש שיפור תוך צמן קצר יחסית.
צר לי שאתה כל כך סובל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHI
DANIEL19/09/2007היי שו כמו שכבר אמרתי לך אני כבר יותר משנה בטיפול וגם הייתי בטיפול תרופתי......כלום לא עוזר אני כל הזמן מודאג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגות
ד''ר אירנה נתנאל19/09/2007שלום לך,
תנסה לעשות רשימה של כל המצבים וכל הבדיקות שאתה מבצע, לדרג אותם מהמצבים הכי קלים עד לקשים ביותר (בדיקות שנובעות מדאגה הכי משמעותית). לאחר מכן במצבים שדיקות שהגדרת כקלים (שגורמים להכי פחות דאגה) נסה לשאול את עצמך "מה יקרה אם אוותר ולא אבדוק?" נסה להמנע מהבדיקות שהכי קל לבתר עליהן וכך תתקדם עד למצבים יותר מורכבים.
בהצלחה!
בברכה,
אירנה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון - איך יוצאים מזה ??דליה13/09/2007
אני נצאת בדיכאון במשך 5 שבועות ולוקחת ציפרלקס ואין שום שיפור ירידה חזקה בתאבון
ועצבנות בכל הגוף חוסר חוסר תיפקוד ולא מצליחה לעבוד האם אתה יכול להייעץ לי לאיזה טיפול
תרופתי אחר אפשר לעבור הכדור החמיר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון - איך יוצאים מזה ??
ד''ר אירנה נתנאל14/09/20075 שבועות זה עדיין לא מספיק זמן כדי לבדוק את השפעתה של התרופה. העזרי בסבלנות ותחכי עוד כמה שבועות. במידה ולא תרגישי שיפור פני לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות נמנעתכפיר בן 2113/09/2007
אני בן 21 ואני סובל מהפרעת אישיות נמנעת, גיליתי את זה רק לפני חודשיים מקריאה באינטרנט, לפני זה חשבו שיש לי מחלת נפש וגרמו לי לקחת תרופות במשך חצי שנה ואני הייתי תמים והסכמתי עד שהחלטתי להפסיק עם החרא הזה.
ההפרעה גרמה לי לזה שמאז שסיימתי את התיכון (בגרות מלאה) אני לא לומד , לא עובד ואין לי חברה, גם בתיכון לא היה לי כמעט חברה וכמעט לא הייתי יוצא מהבית אחרי שהייתי מגיע הביתה מבית הספר בגלל שאני ביישן מאוד, אני רואה את עצמי כחסר אופי וחסר יכולות חברתיות וחסר יכולות התדברות במיוחד.
לפני התיכון כלומר בחטיבה הייתי במצב טוב יחסית מבחינת חברה למרות שכבר אז החלו תסמינים: עם בנות לא היה לי אומץ לדבר ותמיד הייתי נלחץ כשבת פנתה עליי.
האם בגילי כבר המקרה שלי אבוד? מה אתה ממליץ לי לעשות?
אני חושב שאח שלי בן ה 11 מפתח קצת את ההפרעה כמו שלי, מה לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות נמנעת
13/09/2007שגיא שלום
הפרעת אישיות הימנעותית משמעותית יכולה לפגוע קשות ביכולת של הסובל לפתח יחסים קרובים, מללמוד מקצוע בו קיימת הרבה אינטראקציה עם אנשים אחרים ועוד. הרבה פעמים רואים שהפרעה זו מתפתחת אצל אנשים להם רקע משפחתי של מחלה דיכאונית. לכן הרבה פעמים מנסים תרופות נוגדות דיכאון נגד הפרעה זו. אני טיפלתי בהצלחה בהרבה סובלים. השילוב המוצלח ביותר הינו טיפול בשיחות ושימוש מושכל בתרופות. תעבור על המודעה של אירנה נתנאל בפורום הזה. שם תוכל להתרשם מגישה לטיפול במצבי חרדה שיוכל להתאים גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות,עייפות וחוסר אנרגיהקובי12/09/2007אני בן 26 וסובל מחרדה חברתית קלה וגם לעיתים מהתקפי חרדה קלים בלבד שחולפים מהר.
זה פחות מפריע לי כי למדתי לחיות עם זה.
הבעיה מתחילה בזה שאני שנים ארוכות סובל מתחושה של עייפות,חולשה,כאילו גוש תקוע בגרון ולא נותן לי לקחת אויר,אין לי אנרגיה לצאת למקומות למרות שמצב הרוח תקין!
התחושות שתיארתי קורות ב-80% מהזמן).
אני לא יודע אם לקשר את זה לחרדה כי אין לי תחושה של פחד או משהו אבל בשל התופעות, איכות החיים גרועה. מצב הרוח תקין רוב הזמן,אין דיכאונות או עצב,תיאבון תקין ויש חשק מיני.
ערכתי מספר פעמים בדיקות דם מקיפות כולל בלוטת התריס,B12 וברזל,לחץ דם ודופק והכל תקין.
מה זה יכול להיות לעזאזל? אני לא רוצה לקחת אנטי-דיכאונים כי לא נראה לי שזה דיכאון אני מרגיש שזה כאילו משהו גופני לא תקין. מה עושים?קשה לי להאמין שכל התופעות האלה הן בגלל חרדה קלה...
הלוואי שאמצא פתרון עם בוא השנה החדשה!
תודה על הסבלנות ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות,עייפות וחוסר אנרגיה
12/09/2007לערן שלום ושנה טובה
לפי הדברים שאתה כותב אתה שולל מצב של דכאום קליני אבל אתה מחזק את המחשבות סביב חרדה, יתכן חדרה חברתית ועוד. אתה יכול לחשוב על חרדה כמצב בו הגוף נמצה תחת לחץ "אטמוספרי" גבוה. כל דבר שאתה, או הסובל מחרבה, עושה צריך להתגבר קודם על מתח ומשקל גבוה שלא קיים בכלל במצב שאין בו חרדה. לכן הסובלים מחרדה כמעט תמיד מדווחים גם על עייפות גופנית. יתכן וטיפול פסיכולוגי מכוון לחרדה-ראה את המודעה של אירנה על טיפול קבוצתי לחרדה-יסייע לך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משהו שאני יכולה לעשות בקשר למצביארי10/09/2007אני ניסיתי להתאבד כמה פעמים ולצערי או לטובתי לא הצלחתי ,לא יודעת למה , אולי התכנון לא נכון ?! אולי עדיין נשאר סבל לסבול ?! אולי... ואולי ...???!!!ֱ
גם כן ,אני פשוט עדיין חושבת ומדמיינת את עצמי מתאבדת , מרגישה שהמוות רודף אותי בכל מקום – לא מפחדת מהמוות עצמו אלה מחפשת אותו בכל מקום אפשרי ובאיזה זמן- העיקר לשים קץ "לחיים" , אלא החיים מה הם שווים ??? מה ערכם ? בשביל מה לחיות ?
-*- אז כך , לפני כשלוש שנים היה הניסיון הראשון בהתאבדות : הלכתי לשכנה שלי כדי לקחת ממנה אופטלגין אבל הכוונה שלי "לקחת" כדורים אחרים ( אני לא זוכרת את שמם אבל מה שהבנתי שאם השכנה תשכח לקחת כדור אחד היא תצא בכבישים בקיצור תשתגע ) ולכן בלעתי ארבעה כדורים ואחרי כמה דקות התעלפתי עם בעיות בנשימה , לחץ דם ירד ... בקיצור אושפזתי בטיפול נמרץ כמה ימים ואח"כ בכירורגיה - בהתחלה חשבו הרופאים שנסיתי להתאבד אבל אני שוללתי את זה ואמרתי שאני לקחתי רק שני כדורים נגד כאבים , הם הזמינו פסיכיאטר שאמר שכנראה היא צודקת ואין שום בעיה או מחשבה להתאבדות .
-*- ונסיון אחר זה היה אחרי הנסיון הראשון בכמה חודשים , חשבתי על תאונת דרכים קטלנית ביום גשום (לפחות שלא יגידו שהתאבדתי) בקיצור נסעתי ישר במקום לעשות סיבוב חד ואז הנה אני בתוך האוטו שלי מתגלגלים יחד יותר מעשרה מטרים , ולמרות כל זה יצאתי מזה בשלום ובחקירה התאונה נגרמה בגלל מזג אוויר וכביש רטוב ...
והרבה הרבה ניסיונות שניסיתי ועד עכשיו לא הצלחתי .ואפילו לא מיואשת מזה מחפשת ומחפשת דרכים שונות ואולי אצליח בזה !!!
אוקי , אז כך , אני יודעת שההמלצה שלך תהיה שצריך לפגוש פסיכיאטר בדחיפות או אפילו נראה לי שצריך אישפוז מידי ופגישות עם מומחיים ולספר להם את האמת ולקחת תרופות ו- ... וו-... , בזה אתה צודק , אבל אני לא יכולה לעמוד בזה , תאמין לי שאני מעדיפה למות ולא להיות שם ולא לקחת שום תרופה – ולפעמים אני כן חושבת על זה ואזזזזז אני מתעצבנת ומזרזת את המחשבות להתאבדות .
וחוץ מזה אני פגשתי לא מעט פסיכיאטריים ופסיכולוגים במחלקה ( כמעט כל אישפוז בבה"ח הרופאים מזמינים פסיכיאטר – כי שם אני נמצאת בדיכאון , חדר רוב הזמן חשוך , מעט דיבור , לא אוכלת , לא זזה מהמטה ,לא משטפת פעולה עם הצוות , ... וכשנפגשת עם הפסיכיאטר הכל משתנה , הכל ההפך ממה שעושה – שוחחת איתו ומחייכת וכולי תקווה ואימון באולהים , אופטימית , כמה אני נותנת ערך לחיים והמחלה שלי היא תקופה קצרה ותעבור , ... בקיצור שקרים וזיוף עד אין סוף .
אז בו אסכם את זה כך : איך הפסיכיאטרים לא מזהים אם בנהאדם שיושב ומדבר איתם לא משקר למרות שהוא כן נמצא בדיכאון ובמצוקה ? מה קצת שקר וחיוך מוחקים הכל !!!
אני לצערי אושפזתי בכמה מחלקות שונות ואפילו ב"ח שונים , וכן נפגשתי עם פסיכיאטרים , אבל כולם כתבו בדוחות שהחולה נורמלית לחלוטין , בחורה סבלינית , חזקה , אופטימית , היא לומדת באונ' , מוצלחת בחיים , ... וגם כן היה כתוב שהיא לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריש משהו שאני יכולה לעשות בקשר למצבי
ד''ר אירנה נתנאל11/09/2007שלום לך,
צר לי על כי איבדת כל אמון וערכה כלפי הרופאים. יחד עם זאת פנייתך לפורום מעידה על כך שאת במצוקה וזקוקה לעזרה. הנושא שאת מעלה מאוד רציני. יתכן וניסיונות ההתאבדות שלך משרטטות לך מטרה כלשהי. מה את מנסה להשיג בכך? את סובלת ורוצה להפסיק את הסבל? אולי את "משחקת" ומתגרה במוות? אולי את עושה את זה כדי לזכות בתשומת לב והתייחסות של הסובבים אותך? בכל אופן נושא האובדנות מאוד מורכב. את משחקת באש. הייתי מציעה לך למצא ריגושים פחות מסוכנים מלהתגרות במוות ו"למרוח" פסיכיאטרים.
בגלל המורכבות של הבעייה ובאופן חריג אשמח לעזור לך .אם ברצונך ליצור איתי קשר הפרטים שלי מצויינים למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי בחרדה חברתיתקובי10/09/2007שלום.האם טיפול תרופתי במקרה של חרדה חברתית מביא להחלמה מלאה או שמקל רק כאשר החומר נמצא במחזור הדם?כלומר עם עזיבתו את מחזור הדם חוזרת החרדה החברתית ולמעשה הטיפול התרופתי רק מקל בזמן נטילתו ולא מרפא את החרדה או שאני טועה והטיפול מתקן את הסרוטונין הנמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה חברתית
ד''ר אירנה נתנאל11/09/2007טיפול הכי יעיל בחרדה חברתית הוא שילוב של טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT). במהלך הטיפול CBT רוכשים כלים ומיומנוית של שליטה בגירויים שמעוררים חרדה וכאשר מפסיקים נטילת התרופות נשארים עם כלים שמאפשרים שליטה ומניעת גלים חוזרים של חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות מעניינות אותי !!!ארי09/09/2007ערב טוב ,
- האם אם מישהו חושב על התאבדות הוא בן אדם נורמלי או לא ?
- האם הוא כן מודע למילה עצמה או לא ?
- ואם כן הוא עושה את זה ( מתאבד ) , האם זה מתוך חולשה או אומץ לב ?
- ואם הוא ניסה להתאבד וזה לא הצליח ולא טופל בבעיתו , האם יש סיכוי לנסות את זה עוד פעם ועוד פעם עד "שיצליח" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראובדנות
ד''ר אירנה נתנאל11/09/2007בן אדם נורמטיבי לא ירצה להזיק לעצמו. אנשים שנמצאים במצוקה וסבל בלתי נסבלים שוקלים לשים קץ לחיים כדי להפסיק את סבלם. ישנם גם כאלה שמסכנים את עצמם בכוונה כדי להתגרות בפחד
ו/ או במוות. לאיזו מהקבוצות את חושבת שאת שייכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע סרוקסט גורם להשמנה?שיר09/09/2007שלום רב ,אני בת 28 ואני נוטלת סרוקסט מזה שנה וחצי .במהלך השנה וחצי עליתי ב10 ק"ג.
מאחר וגם בעבר הייתי נוהגת לאכול בתאבון (לפני תקופת הדיכאון) ולא הייתי משמינה כלל, מעניין אותי לדעת מדוע סרוקסט משמין- האם מערכת החילוף חומרים בגוף משתנה? - והאם יש טעם לעשות דיאטה או פשוט לחכות שאפסיק לחלוטין עם הכדורים והמצב יחזור לקדמותו?(כיום אני נוטלת רק 1/2 כדור , 5 פעמים בשבוע , כלומר אני מתחילה להפחית במינון ולנסות להפסיק להשתמש בכדור בהדרגה.)
מחכה להתייחסות , המון תודה , שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסט והשמנה
ד''ר אירנה נתנאל11/09/2007העלייה במשקל קשורה לעליה בתיאבון ובכמיהה לפחמימות, ובהתאוששות
מהמצב הדיכאוני. ניתן לעשות בקרה של כמות האוכל וכך לשמור על משקל
תקין. אפשר לבנות דיאטה מתאימה או לעסוק בפעילות גופנית. אם למרות כל זה לא תצליחי לשמור על משקל תקין אפשר לשקול אופציה נוספת של החלפת התרופה באחרת- למשל פרוזק או רסיטל,
אשר גורמות פחות לעליית תיאבון. לא מומלץ להפסיק טיפול תרופתי שבעזרתו הצלחת להפחית את מצבך הדיכאוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפתי לפלוטין
שוב השמנתי14/09/2007ושוב ההשמנה חזרה. אני כמו יו יו במשקל.
הללואי שיפתחו כבר תרופות ללא השמנה.
אמנם זה פוטר בעייה אבל מתחיל חדשה.
מה לעשות עם ההשמנה הזו?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה
ד''ר אירנה נתנאל14/09/2007ספורט ודיאטה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון בחגעמוס09/09/2007שלום. אני באמצע שנות הארבעים לחיי, גרוש +2. הגירושים ארעו לפני קרוב לעשור ומאז הספקתי למצוא בת זוג חדשה, אולם גם קשר זה נגמר לפני פחות משנה. בזמן האחרון מתחיל להיות לי קשה יותר ויותר, הילדים מתרחקים ממני ומצדדים באמא שלהם, אין לי בת זוג והחברים והאחים שלי נמצאים במסגרת זוגית יציבה. בתקופת החגים אני מרגיש יותר בודד, את חג הפסח האחרון עשיתי אצל אחי. יש לו המון כוונות טובות אבל אני עדיין מרגיש כמקרה סעד רגשי (מה שלא רחוק כ"כ מהאמת) ואני לא מעוניין להיות בסטטוס כזה גם בחג הקרוב, כך שדחיתי הזמנות מצד המשפחה הקרובה. הילדים שלי יהיו עם גרושתי ואני, כך נראה, עומד להיות לגמרי לבד, וכבר מתחיל לחוש דיכאון. אני ממש מבועת מהחג ואין לי למי לפנות או מה לעשות. אודה לכם אם תוכלו לעוץ לי עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון בחג
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2007עמוס שלום,
עצוב לי על בדידודך בחג ויחד עם זאת לא ברור למה סרבת להזמנת המשפחה? האם גם הפעם כמו בפסח תוכל להיות עם האחים? למה אין לך חברים? למה כל כך הרבה זמן לא מצאת בת זוג? האם אתה עובד? כדאי שתחשוב איך בכל זאת אתה יכול להעסיק את עצמך במידה ותשאר לבד (ספרים, עיתונים, טלויזיה, סרטים להשכרה מבלוקבסטר וכו').
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור גרינהאוסקובי07/09/2007שלום.ידוע לי ממספר מחקרים כי מתן חומצות שומן מסוג אומגה 3 במינון גבוה יעילות בהפחתה ניכרת של סימפטומי דיכאון זאת כנראה בשל שיפור בגמישות התא והגדלת השפעתו של הנירוטרנסמיטור סרוטונין.
אם כך,האם ידוע לך גם על השפעה על הקלה בסימפטומים של התקפי-חרדה?
צרפתי קישור מעניין לקרוא:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לפרופסור גרינהאוס
07/09/2007לתומר שלום
בשימוש של אומגה 3 צריך להבדיל בין ממצאים של מחקרים בדוקים ואמונות של אנשים שתומכים בשיטות נטורופטיות. אין הרבה תמיכה מדעית ליכולת של אומגה 3 להשפיע בצורה משמעותית בתסמונות פסיכיאטריות בימיוחד במצבי דיכאון או חרדה משמעותיים. קיימים מחקרים מסויימים שהראו השפעה מסויימת לתווך הקצר. אין שום מחקר לידיעתי שנעשה על השימוש הממושך של אומגנ 3 בדיכאון או חרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחדת ליפול לדיכאוןמיה06/09/2007שלום,
שמי מיה בת 28 נפרדתי מבן זוגי אחרי 7 שנים שהיינו ביחד, אני לא מכירה שום דבר אחר מלבדו, התרגלתי אליו מאוד ועכשיו אני קמה למציאות שונה , המציאות הזאת מתנפצת לי בפנים ,הוא הבטיח לי עולם ומלואו ובסוף גיליתי כמה הוא מתוסבך עם עצמו, מה שכואב לי זה הידיעה שסתם נתתי מעצמי כל כך הרבה שנים לגבר שלא הייתי צריכה לתת , אני מסתכלת על החיים שלי היום ואומרת הם היו יכולים להיות יותר טובים , אני נסחפתי למערבולת של כל כך הרבה שנים ולחינם , אני נמצאת במצב שאני שותה אלכוהול כל יום כדי להרגיש יותר טוב אבל ההרגשה הזאת של המועקה בלב לא חולפת , זאת תחושה של אבן גדולה שנמצאת בלב ולא נותנת לנשום , בשבועיים האחרונים אני פשוט אספתי את עצמי לקום מהמיטה בבוקר וללכת ללימודים ובימים שלא אספתי את עצמי ישבתי בבית ולא רציתי שיגיע ערב כי הרגשה שעוד יום נעלם בלי כלום זה הרגשה לא טובה במיוחד שגם בלילה אני לא ישנה טוב ורק אלכוהול מרדים אותי לכמה שעות .
אני מפחדת שאני לא יצא מהמצב הזה ושזה רק יחמיר , התחושות והמועקות שאני עוברת לא חולפים .
בבקשה תנו לי עצה אבל אל תפנו אותי לפסיכולוג .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרידה מחבר
ד''ר אירנה נתנאל07/09/2007מיה שלום,
צר לי על מה שאת מרגישה! 7 שנים תקופה ארוכה, היית סך הכל בת 21 שהכרתם ואולי אז לא ייחסת מספיק חשיבות לצדדים השליליים של בן זוגך או אולי בכל זאת לא היה לך כל כך רע איתו שהחזקת מעמד 7 שנים. מהפרידה הזאת כדאי להפיק לקחים חשובים עבורך לעתיד בקשר לבחירות שלך. איך זה שעד גיל 21 לא הכרת דבר מלבדו? במקום לרחם על עצמך שבזבזת עליו את השנים היפות שלך תחשבי, אולי בכל זאת הרווחת משהו? אולי בכל זאת הוא עשה עבורך משהו? בנוסף, כדי לא ליפול לדיכאון כדאי שתצאי, תבלי, תכירי גברים חדשים (אפילו אם זה סתם סטוצים). תהליך התאוששות מהקשר הוא טבעי ומלווה בכאב, כעס, רגשות אשם, בדידות, חוסר תקווה ואף תחושה שלאבל. את תתאוששי והדבר יקח זמן, חשוב שתהליך ההתאוששות לא ישאיר בך יותר מידי צלקות. את עלולה לחוש סימפטומים של דיכאון שימשכו עד מספר חודשים וזה גם נורמלי למצבך. אם לאחר חודשיים - שלוש תרגישי שאת לא יוצאת מזה בכוחות עצמך - תפני ללא דיחוי לעזרה מקצועית.
התרופה הכי טובה - הכרויות חדשות וכמה שיותר לצאת לבלות.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני בדיכאון?? מה עובר עלילירז05/09/2007אני בת 28 בשנתיים האחרונות אני מרגישה חוסר טעם לחיים כאלו אבדה לי התשוקה לחיים אם זאת אני מנהלת סדר יום רגיל הולכת לעבודה יוצאת לבלות גם כשלא בא לי ממש בכל זמן שאני נמצאת עם חברים אני נוטה להסתגר בקושי מחייכת ולא ממש בא לעשות כלום חוץ מלישון או לרבוץ סתם ככה במיטה אין שבוע אחד שאני לא חולה במשהו או כאבי בטן או מיגרנות כל שבוע יש לי משהו אחר
אני מרגישה שמשהו לא תקין אצלי אני נוטה לבכות לפעמים ויודעת שמשהו נפשי עובר עלי
ואיני מבינה למה זה קורה יש לי חברות יש לי עבודה הורים ומשפחה שמאוד אוהבים למה זה קורה מה עובר עליי??
האם אני בדיכאון?? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון?
ד''ר אירנה נתנאל05/09/2007לירז שלום,
את סובלת כבר שנתיים זאת תקופה ארוכה מאוד. את מנהלת סדר יום רגיל, חיי חברה ויש לך משפחה תומכת. כל אלה משאבים מצוינים כדי להתמודד עם ההרגשה השלילית שמלווה אותך לאורך התקופה. את זקוקה להדרכה והכוונה כדי להתגבר. טיפול בגישת CBT מסייעה לברר את הסיבות לרגשות השליים ומציע דרכים להשתחרר מהם.
אירועים מסוימים מעוררים אצלנו מחשבות שמשפיעות על הרגשה. נסי להבין איזה סוג של מחשבות יוצרות רגשות שליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)