פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלת קוצב חשמלי לטיפול בדיכאון
    אורית
    01/10/2007

שלום רב,

אח שלי בן 32 סובל מדיכאון עמוק קרוב לעשר שנים ולמיטב הבנתי מוגדר כלא מגיב לטיפול תרופתי. במהלך השנתיים האחרונות אף היה מאושפז שלוש פעמים ואני חוששת שישים קץ לחייו.

לאחרונה ראיתי מספר פרסומים על קוצב וגאלי לטיפול בדיכאון עמיד (VNS ) ורציתי לדעת האם אחי מתאים לטיפול זה? והאם יש סיכוי שהקוצב יעזור לו?

מודה על תשובתכם,

אחות מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתגובה לשאלתך

אפרת
    06/06/2008

שלום,

ראשית צר לי לשמוע על אחיך...

שמי אפרת ואני תחקירנית בסרט דוקומנטרי שסוקר את הטכנולוגיה החדישה לטיפול בדיכאון בין היתר טיפול ב-VNS

אנחנו מחפשים אנשים שנוכל לצלם אותם עוברים את התהליך של טיפול זה.

אם את מעוניינת לשמוע פרטים נוספים, אשמח אם תתקשרי ל-050-8556411
    או תכתבי לי למייל ל[email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת קוצב חשמלי לטיפול בדיכאון

05/10/2007

לאורית שלום
    עליך להתקשר לחברת sigma היבואנית של התכשיר vns כדי לקבל פרטים. עלות של הטיפול $20-25000.את יכולה לקבל את הטלפון דרך משרדי mind clinic 03-6962733

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SNRI ודיכאון מתמשך
    גור
    30/09/2007

אני נטלתי SEROXAT במשך שנתיים אך לא מנע או הקל על הדיכאון והחרדה. ניסיתי CIPRALEX אך זה גרם להחמרה. נטלתי LUSTRAL במשך חצי שנה שגרם לי לתחושת ניתוק וללא השפעה על הדיכאון. נשארתי ואך הוחמר האפיסת כוחות והפסקתי לתפקד. הציעו לי CYMBALTA אך אני מהססת להתחיל. אני זקוקה לפיתרון ולא לפלסטר. התחושה שלי בתרופות עד היום זה היה חוסר יכולת לחוש באמת לא את העצב איפה שצריך ולא את השמחה. אני ממשיכה להיות בדיכאון בלי התרופות,אך לפעמים אני יכולה גם לחייך. אני במבוי סתום. אנא, תעזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    SNRI ודיכאון מתמשך

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    01/10/2007

שלום לך,

כדאי לנסות טיפול התנהגותי - קוגניטיבי משולב בטיפול תרופתי (אישי או קבוצתי). שילוב זה הוכיח את עצמו כיעיל מאוד בשל רכישת כלים של שליטה בדיכאון.

אשמח לענות על שאלות נוספות

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עם CYMBALTA

גור
    01/10/2007

אני הייתי רוצה לדעת מה היתרון בCYMBALTA ומה היעילות שלו לעומת תרופות אחרות במקרה של טיפול תרפתי כושל לאחר 3 סוגי תרופות מקבוצת SSRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה

ד''ר אירנה נתנאל
    02/10/2007

גור שלום,

סימבלטה שייכת לנוגדי דיכאון מקבוצת ה - SNRIs היא המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. היא מאפשרת הקלה בתסמינים הנפשיים, והן בכאבים הגופניים הנלווים לדיכאון, כגון כאבי גב וכתפיים. מרבית החולים שנוטלים סימלטה מסתגלים היטב לכדור.

כיוון שטיפול ב SSRIs כשל, הרופא שלך כמראה מנסה תרופות נוספות שהוכיחו את עצמן כיעילות.

בברכה,

אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב דכאון מז'ורי חוזר
    טובה
    30/09/2007

לדר' שלום
    לפני כשנה הופיעו אצלי כאבי גב קשים. טופלתי בתרופות מאד חזקות שגרמו לי לבעיות בקיבה ובשלב הבא הופיע גם מצב של בריחת מלחים בדם. אושפזתי בבי"ח. מאחר והמצב נמשך תקופה של קרוב לחודשיים(כאבי גב בינתיים פסקו) התברר שאני נמצאת בעצם בדכאון מז'ורי לפי הגדרת הפסיכיאטר. התחלתי לקבל ציפרלקס וראיתי הטבה לאחר כשבועיים. קבלתי את הכדור במשך 10 חודשים. מאחר והרגשתי בסדר גמור, הומלץ לי על ידי הפסיכיטאר להפסיק את הכדור בהדרגה. היום כעבור שלושה חודשים חזרתי למצבי הראשוני. לפני כשבוע לילה אחד הקאתי בצורה קשה מאד. למחרת הופיע כאב גב, אך לא באותה עוצמה כמו לפני שנה. נעזרתי בדיקור סיני, אשר הקל עלי. אולם במקביל התחלתי לחוש את אותן התופעות כמו לפני שנה: מיחושים מוזרים בקיבה, חוסר שינה, בבקר מלא גרפסים ולפעמים מלווה בבחילה. יש ימים שמצב משתפר אחרי כמה שעות ויש ימים שמצב זה נמשך כל היום כמעט. פניתי שוב לרופאת משפחה ולפסיכיאטור אשר המליץ להתחיל ולא להמתין בכדור ציפרלקס. תופעה נוספת שיש במצב זה, חוסר תאבון.
    שאלתי היא, מה הסיבה שמצב זה חוזר? מה ניתן לעשות כדי למנוע? האם ניתן לקחת ציפרלקס תקופה ארוכה ומה יכולים להיות ההשפעות עלי לטווח ארוך?

מוטרדת מאד ומרגישה רע מאד
    טובה

לקביעת תור
    סגירה
    מצב דכאון מז'ורי חוזר

הוספת תגובה

• מצב דכאון מז'ורי חוזר

ד''ר אירנה נתנאל
    30/09/2007

טובה שלום,

בעבר ציפרלקס עזר לך והרגשת הטבה משמעותית במצבך, כאשר הפסקת את הטיפול התופעות חזרו. ציפרלקס הוא כדור מצוין, לא מפתח תלות ולא ממכר, ניתן לעזר בו לתקופות ממושכות ללא שום חשש. עשית טוב שהקשבת להצעת פסיכיאטר שלך וחזרת לכדור. את אמורה שוב להרגיש שיפור אך הפעם תתמידי ואל תפסיקי. חבל שתסבלי שוב מדיכאון במידה ותפסיקי את הכדור. בנוסף, הייתי מציעה לך לעבוד טיפול קוגניטיבי - התנהגותי (קבוצתי או אישי) בדיכאון כדי לרכוש כלים של שליטה בדיכאון שיעזרו לך לטווח ארוך במידה ושוב תחליטי להפסיק כדורים.

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון על רקע מז'ורי

טובה
    01/10/2007

לגב' אירנה נתנאל שלום
    תודה על תשובתך. שאלתי היא: היכן ומי הם הגורמים אצלם ניתן לעבור טיפול קוגנטיבי?

בברכה
    טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול התנהגותי-קוגניטיבי

ד''ר אירנה נתנאל
    01/10/2007

במסגרת פרטית יש תרפיסטים שמומכים ל טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) או דרך קופת חולים תבררי אם יש בקופה פסיכולוגים מומחים ל CBT.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות גופניות לאחר הפסקת ציפרלקס
    יובל
    30/09/2007

אני אספר קצת על הרקע שלי לפני שאשאל את השאלות שמענינות אותי על מנת שתוכלו להבין את
    מצבי יותר טוב.
    אני לוקח זה 4 שנים ציפרלקס 20 מ"ג פעם ביום.הכדורים ניתנו לי בשל חרדות עמוקות שהרגשתי וכן דיכאון עמוק.באופן משולב הלכתי לטיפול פסיכולוגי שעזר לי המון ולאחר כשנה בחו"ל החלטתי לנסות ולהפסיק עם השימוש בכדורים.חשוב לציין שאת הניסיון להפסיק עם הכדורים ניסיתי בעבר אך לאחר חודש-חודשיים הרגשות העזים של חרדה ודיכאון הציבו בפניי את העובדה הפשוטה שבאותה תקופה (לפני כשנתיים)איןמ אני יכול להתמודד עם מצבי ללא כדורים.
    כפי שציינתי הפסקתי לאחרונה עם הכדורים ולמרות שכרגע הדיכאון והחרדה נמצאים במצב נשלט
    החלו להופיע כמה תופעות גופניות שמשפיעות עליי מאוד ואין אני יודע מהו הפתרון הרצוי שכן בזמן
    תקופתי בחו"ל הפסיכיאטר שלי עזב את הארץ גם כן.
    השינה שלי הושפעה מאוד מאז התחלת הורדת המינון.קשה לי מאוד להירדם ואני פשוט שוכב שעות במיטה,מתוסכל מאוד וחסר מנוחה.גם לאחר שהצלחתי להירדם נדמה שאיכות השינה היא ירודה מאוד,אני קם עייף מאוד עם תשישות נוראית וכמובן שההשפעה על המצב הנפשי שלי היא שלילית מאוד.שמתי לב שאני חולם המון ואני גם זוכר את החלומות שלי וזמן השינה ירד מכ9-10 שעות ממוצע ללילה ל5-6 שעות ממוצע בלילה.
    במהלך היום אני מרגיש רמת אנרגיה ירודה מאוד בגוף,חולשה פיזית וסחרחורות.
    הזמן שעבר מאז שהפסקתי לגמרי עם הכדורים הוא 10 ימים וחשוב לציין עוד פעם שמבחינת גורמי
    החרדה והדיכאון כרגע אני לא מרגיש שום שינוי מהתקופה אשתקד.
    האם עליי לחכות עוד זמן מה ולקוות שהגוף שלי יסתגל למצב או שאולי מומלץ לקחת כדורי שינה?
    האם התגובות הפיזיות שלי הו דבר שכיח לאחר הפסקה של ציפרלקס או שמא עליי לבדוק זאת עם
    רופא משפחה,פסיכיאטר אחר?
    כמה זמן למעשה מרגע הפסקת לקיחת התרופה נפסקת ההשפעה של הכדורים על הגוף?
    אשמח לשמוע חוות דעת אישית על מצבי בנוסף לתשובה על שאלותיי..
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תתמודד בסבלנות

אחת שלקחה
    10/10/2009

שלום לך...
    רציתי להרגיע אותך מהנסיון שלי בלבד
    עברתי תקופת גמילה בת שבועיים בערך מאז שהפסקתי את הציפרלקס
    גמילה לא קלה בכלל שכללה סחרחורות נוראיות! כאבים בעצמות וכל הזמן תחושות של פחד ששוב אקבל חרדות
    אני חושבת שתיקח את הגמילה הזו בתחושה אחת בלבד שאתה גיבור!
    הכל עובר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות גופניות לאחר הפסקת ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    30/09/2007

יובל שלום,

אתה מציין שמסוגל להתמודד עם מצבך ללא כדורים (מבחינה פסיכולוגית) אך עדיין יש לך סימפטומים גופניים ניכרים (הפרעות בשינה, חולשה וכו'). הייתי מציעה לך להתיעץ עם פסיכיאטר לגבי כדור בשם רמרון / מירו שעתים לפני שינה. אלה תרופות נוגדות דיכאון שמסעיות בהפרעות שינה.
    סימפטומים גופניים חוזרים כשבוע לאחר הפסקת כדורים.

תודה על פניתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ומתחים לאחר התקף לב
    יוסי
    29/09/2007

שלום,

1. גיל : 52. עברתי התקף לב ב- 10/8/07 , התקף זה הגיע 13 שנה לאחר ניתוח מעקפים שעברתי.
    אני סובל מסוכרת מבוגרים ומטופל בכדורים.
    כשבוע לאחר ההתקף החלתי לסבול מהתקפי הזעה בלתי מוסברים, וכתוצאה מכך עליה במתח העצבי הגורם לחוסר שקט פנימי , התקפים אלו חוזרים ונשנים הם חזקים בשעות היום וחלשים בשעות הערב. עם העליה לשינה במידה ואני נתקף בגל הזעה בלתי מוסבר אין ביכולתי לישון, וישנם לילות שאיני ישן כלל.
    המצב דלעיל גורם לי לדכדוך כללי, ולפגיעה בחיי המשפחה.

2. לפני כ- 8 שנים עברתי ארוע דומה לאחר קריסה כלכלית, לאחר מספר חודשים התאוששתי והתופעות חלפו.

3. עם הישנות התופעות אני מעט לחוץ יותר ואיני מבין סיבת הופעתן.
    האם תופעות אלו יכולות לנבוע מהטיפול הכדורי שאני מקבל
    (gluben,metformin,cartia,simvastain,tritace) או סיבה אחרת.

בכל מקרה אשמח לתגובתכם ולהמלצותיכם.

יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ומתחים לאחר התקף לב

הוספת תגובה

• מדועלא מתיחסים לפניה זו??

איריס
    04/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ומתחים לאחר התקף לב

05/10/2007

ליוסי שלום
    התגובות הנפשיות לאחר התקף לב הן גם פסיכולוגיות וגם פיסיולוגיות. מאחר ומאוד חשוב לעשות אבחנה נכונה אני ממליץ לך לפנות מיידית לרופא מטפל או לרופא משפחה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ'
    ארי
    29/09/2007

שלום רב ,
    אני סובלת מדיכאון עמוק ומומשך – כבר שנים ( מהילדות) , נסיתי כמה פעמים להתאבד אבל לא הצלחתי , ומפעם לפעם אני מזיקה לעצמי כי כך אני נרגעת !
    לפני כעשרה ימים החלטתי ללכת לפסיכיאטר – שלא חשבתי שיהיה כך . מהפגישה הראשונה הוא נתן לי שני כדורים אחד בבוקר ( סירוקוול 100 )וכדור בערב ( מירו 30 ) שלא מסוגלת לקחת אותם , כן אני ממש מפחדת מהתרופות .
    פגישה אחרי פגישה הוא נסה לשכנע אותי בלקיחת הכדורים ללא שום אוזן קשבת לו ...
    אתמאול בפגישה הוא הבחין שחתכתי את ידי ( חתך די עמוק ) הוא טפל בזה – תפר - ... ונתן לי " זריקת הרגעה או ..." שקיבלתי אותה רק מתוך חולשה , ונתן לי להחליט , כן נתן שלושה אופציות ובקש לבחור : או שאקבל את הכדורים שנתן לי או שיחליף אותם לכדורים אחרים , טיפות , זריקות או לאשפז אותי ...
    שאלותי הן האם כן הוא יכול להכריח אותי לטיפול או אפילו לאשפז אותי בכוח ( רוב הגוף שלי מלא צלקות ) ?
    ושאלה שנייה האם נתן לטפל בדיכאון עמוק ומומשך (כבר מהילדות) בפגישות ובשיחות ללא הסמים האלא ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ'

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    29/09/2007

שלום לך,

צר לי על הסבל שלך. בטיפול תרופתי נכון משולב עם שיחות תוך התמדה ומחויבות לשני סוגי הטיפול אפשר לטפל במצבך. אף אחד לא יכול לחייב אותך לקבל טיפול ולהתמיד בו זו אך ורק החלטתך. יחד עם זאת יש מושג "אשפוז כפוי" שבהוראת פסיכיאטר מחוזי ניתן לאשפז אנשים שמסוכנים לעצמם או לסביבה. נראה, שאת מאוד סובלת, כדאי שתדאגי לעצמך ותקשיבי למטפל שלך.

אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד עז
    עידו
    28/09/2007

שלום אני נער בן 16 ולאחרונה יש לי פחד רציני ממוות זה תמיד היה לי אבל תמיד זה עבר לי זה קרה לי בדרך כלל שהייתי לבד בלילב או שהיה משהו שקשור למוות,אני מאוד מפחד מהמחשבה שאני "לא אהיה",ו"אנחנו פה תקופה זמנית שלא איכפת לזמן שהוא נצחי" והעולם מאוד מבלבל אותי ואני שואל "מה אני פה" בסופו של דבר כולנו נמות" ,וגם לחיות חיי נצח זה כזה אני שואל "עד מתי ועכשיו זה ממש התחיל לפגוע לי בתפקוד יש לי כל היום מחשבות אובדניות וקשה לי ליהיות שמח אני מנסה להתגבר אני קצת מדבר עם אנשים,שומע מוזיקה שאני אוהב מנסה לצאת ולהשתחרר אבל די קשה אני לא יכול אני בדרך שללא מוצא",האם יש טיפול כשלהו מה דעתך להגיד על הנושא המסובך הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד עז

הוספת תגובה

• פחד ממות

ד''ר אירנה נתנאל
    29/09/2007

עידו שלום,

פחד ממוות הוא אחד הפחדים הבסיסיים שקיימים אצל כל אחד. כל האנשים מפחדים מהמוות, חושבים עליו ומעלים שאלות פילוסיפיות כמוך מאז ומעולם. התעסקות במוות היא טבעית ונורמאלית מה שלא נורמלי זה התעסקות מתמדת בנושא. כאשר מחשבות הן בצורה של מחשבות טורדניות, מעוררות חרדה ופוגעות בתפקוד - העניין הופך לבעיתי ודורש טיפול. טיפול קוגניטיבי התנהגותי שכולל חשיפה הדרגתית למחשבות ולגירויים שמעוררים חרדה (מודעות אבל, מצבות וכו') עוזר מאוד להתמודד עם פחד מוות.

בכבוד רב,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורן
    28/09/2007

לפני מספר שבועות שונה לי הטיפול התרופתי וכרגע אני מטופל ב20 מג ציפרלקסו0.5 רספירדל. בעבר( כאשר טופלתי בסרוקסט) לקחתי את התרופה בונסרין כתוספת לטיפול התרופתי בשביל התופעות לוואי המיניות של התרופות. שאלתי היא האם מותר להוסיף גם רבע כדור בונסרין לטיפול הנוכחי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

06/10/2007

לאורן שלום
    התשובה הקצרה לשאלתך היא "כן"
    צריך לקחת בחשבון שגם ריספרדל יכול להוביל לתופעות לוואי מיניות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדי דיכאון והשמנה-שאלה חשובה!!
    דליה
    25/09/2007

האם ישנם נוגדי דיכאון מקבוצת ה SSRI שאינם גורמים להשמנה ב 100% ??
    אם לא, האם ישנם כדורים כאלו מקבוצה אחרת?
    תודה

הוספת תגובה

• נוגדי דיכאון והשמנה

ד''ר אירנה נתנאל
    26/09/2007

דליה שלום,

ברוב המקרים ציפראלקס לא גורם להשמנה. שינויים במשקל (עליה או ירידה) עלולים להיות עקב שינויים בתיאבון.

תודה על פנייתך לפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך ו...

דליה
    26/09/2007

אני יודעת שזו הדיעה הרוווחת בקרב רופאים ופסיכיאטרים כיום. אך השורה התחתונה היא שאנשים רבים אינם משנים את הרגלי האכילה ועדיין מעלים במשקל. לפני מספר שנים נטלתי ציפרמיל ועליתי 7 קילו שרק בימים אלו אני מצליחה סוף סוף להפטר מהם. אני חייבת לאמר שאני מנהלת אורח חיים בריא ודיאטה בריאה עוד יותר.
    בפורומים רבים ברחבי העולם מדווחים משתמשים רבים דווקא כן על השמנה מהכדורים גם ללא שינוי בדיאטה או בפעילות הגופנית.
    לפי דעתי (וזו רק דעתי...) הנושא עדיין לא נבדק סופית ולכן ניתנות תשובות דומות לשלך ע"י מטפלים רבים. דיכאון מלווה פעמים רבות עם תחושת ביטחון עצמי נמוך, וזה לא סוד שמשקל תורם (או מזיק) לביטחון העצמי.
    אני כרגע במצב המייב תרופה כלשהי נגד דיכאון, אשמח אם תחקרי את הנושא שוב.
    אם זה בסדר, כמובן!
    תודה רבה
    דליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון עז למות
    רצון למות
    24/09/2007

רוצה למות

לקביעת תור
    סגירה
    רצון עז למות

הוספת תגובה

• אין תכלית לחיים

בת אל
    27/07/2011

אני לא מוצאת תכלית לחיים מגיל קטן הייתי מהרהרת על החיים שלי למה לי לחיות למה הביאו אותי לחיים הרי לא בקשתי אותם אז..למה? אני מרגישה כלוןאה בתוך גוף ונאצלת לחיות" מידי תחיים האלו. אני חושבת הרבה על איך אני יכולה יכולה להתאבד בלי לחוש כאב. אני תמיד מוצאת אותי במחשבות כבדות אני בת 24 ואני מרגשיה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מרגישה שכל יום זה היום האחרון ש

בת אל
    27/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוות עדיף מהחיים!!!!

אושרית
    09/10/2011

יש אנשים שטוב להם אני כ"כ מקנאה בהם לו רק יכולתי למות לשכוח מהכל!!!!!!!!! אין רצון אין יכולת אין כלום.הלואי והי לי אומץ ויכולת להרוג עצמי בלי כאב ויסורין לאחר מכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני רוצה למות החיים שלי רעים

חן
    07/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה למות

ד''ר אירנה נתנאל
    24/09/2007

שלום לך,

צר לי על הרגשתך, אשמח מאוד אם תרחיבי ותשתפי אותנו במה את מרגישה, מה הסיבה להרגשתך.

נשמח לעזור כמיטב יכולתינו

בברכה
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון קליני-להכיר בחורה במצבי

גילעד
    02/10/2007

קוראים לי גילעד,בן 27, ואני סובל מדיכאון קליני..הייתי מאד רוצה להכיר מישהי במצב שלי,שתוכל להזדהות ולהבין אותי..עם הזמן התחלתי להבין שכנראה רק ככה אוכל לתקשר עם בת זוג במקום לתרץ ולהסביר את עצמי כל הזמן..הלוואי והיתה דרך יותר אינטימית להכיר מישהי כזו אבל כרגע איני יכול לחשוב על אחת..אשמח אם יצרו איתי קשר (אפילו אם רק למטרת שיחה..)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה אותך

חייבת עזרה!
    06/09/2011

אמנם אני חושבת שיש לי מאניה דיפרסיה ולא דיכאון קליני אבל זה לא פחות קשה (זה יותר קשה אפילו) בקרוב יש לי פגישה עם הפסיכיאטר ואתחיל לקחת כדורים..
    למרות שהיה לי חבר נפרדנו וסיפרתי לו על מה שאני חושבת שיש לי ושבחיים לא אמצא מישהו שלא יראה אותי בתור בן אדם "חולה" ושאני מעדיפה להשאר כבר לבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה לליבך.....

אלמונית
    03/06/2010

היי גלעד,
    אני בחורה בת 27...אמורה כבר להיות אישה אך מרגישה ילדה...שתקועה איפשהו עמוק בפנים.
    אמנם לא אוכל להיות לך לבת זוג(כי בן זוג כבר יש לי) אך גם אני נמצאת באותה הסירה, אני בדכאון כבר תקופה לא מעטה, ואף אחד לא יודע מזה, אפילו חבר שלי שישן איתי כל לילה, אני לא יודעת מה לעשות, ואיך לצאת מזה..אשמח להקשיב לך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה נקודתית ותרופה בהתאם
    קובי
    23/09/2007

אני בן 20 ולפני כמה שנים עברתי תקיפה פיזית שבעקבות כך אושפזתי בבית חולים בשל חבלות.
    מאז יש לי חרדות כאשר אני רואה או שומע על אלימות אני ממש חוטף התקף חרדה.
    אני מטופל בשיחות אצל פסיכולוג אבל זה לא הכי עוזר.ביום יום אין חרדות רק מהדבר הזה.
    מה יותר מתאים תרופתית ונקודתית האם XANAX או קלונקס? מהו המינונים המומלצים למניעה מוחלטת של התחושות(גלי חום,רעד,פחד אימים,דפיקות לב חזקות)?

הוספת תגובה

• חרדה / PTSD?

ד''ר אירנה נתנאל
    23/09/2007

שלומי שלום,

צר לי שעברת אירוע כל כך קשה.
    כדי להעריך את הטיפול התרופתי המתאים נדרשת אבחנה עמוקה ורצינית. אתה עברת אירוע טראומטי והחרדה היא סימפטום ולא הבעיה. האם אתה סובל מסימפטומים פוסט - טראומטיים (פלשבקים, זכרונות חוזרים ונשנים, תחושה שאתה חווה את האירועים כל פעם מחדש וכו')? XANAX מרגיע ופועל נקודתית אבל תרומתו לטיפול היא כמו לקחת אקמול במקום לעשות טיפול שורש.

מאחלת לך כל טוב והצלחה בטיפול
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בקלונקס נגד חרדות
    ערן
    23/09/2007

שלום.האם נטילת קלונקס 0.5 מ"ג פעם עד פעמיים בשבוע לאורך זמן גורמת להתמכרות או שנטילה זו בטוחה? מדובר רק על כדור אחד(הכתום) פעם עד פעמיים מקסימום בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בקלונקס נגד חרדות

הוספת תגובה

• שימוש בקלונקס נגד חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    23/09/2007

ערן שלום,
    נטילת קלונקס פעם - פעמים בשבוע לאורך זמן לא תשאר. טיפול ממושך עשוי להביא לירידה הן בהשפעות החיוביות של הכדור, הן בתופעות הלוואי שלו, ככל שהגוף מסתגל לתרופה. הצורך של הגוף יעלה ואי נטילת כדור היא זו שתגרום להתקפי החרדה. לכן, חשוב בכל מקרה לטול את הכדור בהשגחת הרופאים. האם ניסית להתגבר ללא קלונקס?

ברכות,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדות
    serjp
    20/09/2007

אני סובל מזה 6 שנים מדיכאון וחרדה עקב כך שלא מצליח למצוא חברה שתתאים ל"סריטות" שלי. במשך 6 שנים אלה פעמיים כן הצלחתי לצאת מין המצב הזה כשהייתי בעבודות שהסתדרתי שם ובניתי את עצמי , הרגשתי שמח ופול אנרגיה. עד שהייתי מגיע למצב שעלי להתקדם בקריירה וכשהחלפתי עבודה אז הכל הדרדר - שוב חזרו הפחדים , החוסר בהערכה ותשום לב כלפיי. כל זה גורם לי להכנס לדיכאון עמוק ושום דבר שאני עושה לא עוזר(אני פשוט נטו תלוי בסביבה). ניסיתי כדורים שונים, רפואה אלטרנטיוית , כעת אני נמצא בטיפול פסיכולוגי כחודשיים - ללא שיפור.
    אני מרגיש כ"כ עייף מכל המלחמות האלה, הכל מתרסק.
    אני כרגע בעבודה מאד טובה בHITECH שיכולה להוציא אותי לעתיד בהיר , אבל אני מרגיש שעוד מאט אני אכרוס, אני מרגיש טיפוש , לחוץ , עייף , לא ישן בלילות...
    האם יש משהו שיכול להציל אותי?
    קראתי באיזה פורום על שתי תרופות שעזרו להרבה אנשים במצב שלי . התרופות הן - פנוזפאם וליטיום - האם כדאי ללכת לפסיכיאטר ולבקש ממנו מרשם? כל הכדורים שניסיתי לפניכן פשוט היו מחמירים את המצב שלי ברמה בלתי מתוארת.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחרדות

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    20/09/2007

שלום לך,

צר לי שמצבך פוגע בתפקוד שלך ובהתקדמותך בחייך ובעבודתך. אין לי ספק שאתה צריך להבדק על ידי פסיכיאטר כדי להתאים לך את הטיפול התרופתי. הטיפול הכי יעיל בחרדה ובדיכאון הוא שילוב של הטיפול התרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (פרטנית או קבוצתית).

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדות
    serjp
    20/09/2007

אני סובל מזה 6 שנים מדיכאון וחרדה עקב כך שלא מצליח למצוא חברה שתתאים ל"סריטות" שלי. במשך 6 שנים אלה פעמיים כן הצלחתי לצאת מין המצב הזה כשהייתי בעבודות שהסתדרתי שם ובניתי את עצמי , הרגשתי שמח ופול אנרגיה. עד שהייתי מגיע למצב שעלי להתקדם בקריירה וכשהחלפתי עבודה אז הכל הדרדר - שוב חזרו הפחדים , החוסר בהערכה ותשום לב כלפיי. כל זה גורם לי להכנס לדיכאון עמוק ושום דבר שאני עושה לא עוזר(אני פשוט נטו תלוי בסביבה). ניסיתי כדורים שונים, רפואה אלטרנטיוית , כעת אני נמצא בטיפול פסיכולוגי כחודשיים - ללא שיפור.
    אני מרגיש כ"כ עייף מכל המלחמות האלה, הכל מתרסק.
    אני כרגע בעבודה מאד טובה בHITECH שיכולה להוציא אותי לעתיד בהיר , אבל אני מרגיש שעוד מאט אני אכרוס, אני מרגיש טיפוש , לחוץ , עייף , לא ישן בלילות...
    האם יש משהו שיכול להציל אותי?
    קראתי באיזה פורום על שתי תרופות שעזרו להרבה אנשים במצב שלי . התרופות הן - פנוזפאם וליטיום - האם כדאי ללכת לפסיכיאטר ולבקש ממנו מרשם? כל הכדורים שניסיתי לפניכן פשוט היו מחמירים את המצב שלי ברמה בלתי מתוארת.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחרדות

הוספת תגובה

• אנא תוסיפו תגובות להודעה שנמצאת מעל

serjp
    20/09/2007

הזאת . תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על חרדה לפרופסור גרינהאוס
    קובי
    19/09/2007

שלום פרופסור.אני בן 24 ואני סובל מחוסר נוחות בחברה - אך עם בעיה זו אני מסתדר.
    הבעיה העיקרית בנוסף לזו היא שאני מגיע לאירוע זר לי (כמו כניסה לחדר מלא אנשים בסיטואציות מפגש משפחתי,ניחום אבלים,מפגשים חברתיים לא מקירבה ראשונית)אני מרגיש רעד בלתי נשלט ברגליים מה שגורם לי להרגשה עוד יותר לא טובה היא שאני חושש שהסביבה שמה לב לכך.. בנוסף באותם הרגעים אני מרגיש שהגוף שלי נורא חם כאילו גלי חום כאלו למרות שהחדר ממוזג.
    מספר שאלות לי ברשותך:
    בהיבט התרופתי - 1. האם זה מה שמכונה התקף-חרדה?
    2. האם קלונקס נקודתי לפני אירוע כזה יעלים לגמרי את התחושות? מהו המינון?
    3. האם טיפול בתרופה שנקראת סורבון 15MG יעילה ויכולה לחסל את הבעיה
    בשימוש ממושך של כחצי שנה להבדיל מהקלונקס שעוזר רק נקודתית?

בהיבט הפסיכולוגי - 4. יש טעם בכלל ללכת לשיחות עם פסיכולוג כי הרי זה משהו ביולוגי...
    אציין כי הייתי במספר שיחות בעבר שלא שינו כלום!

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    20/09/2007

שלום לך,

נראה, שאתה סובל מחרדה חברתית והסימפטומים שאתה מתאר מתאימים להתקפי חרדה. קלונקס יכול לסייע בהתמודדות עם ההתקפים אך יש לו השפעות שמעוררות התמכרות ומפתחות תלות. לכן, יש להתייעץ עם פסיכיאטר לגביי המינון המתאים לך וליטול את הכדור בהשגחת הרופא. לעומת זאת סורבון כדור יעיל לא פחות ולא מפתח התמכרות. הטיפול הכי יעיל בחרדה ובמיוחד בחרדה חברתית הוא טיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית (קבוצתית או פרטנית). הטיפול הוא קצר ויחסית לא יקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה