מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין בגיל 50שירי30/08/2015
אני עבדתי במקום 25 שנה עד שהם פשטו רגל. אני לא רגילה לשבת בבית. כבר שכחתי איך מחפשים עבודה. ובגילי מי כבר ירצה. אני מרגישה תסכול גדול. היו לי גם חיי חברה יום יום. והיו לנו הטבות ומשכורת טובה. אני לא רוצה לפול בידי הדכאון ולהסתגר בבית. אך מרגישה רע כל כך. הילדים שלי בצבא ולא משרתים קרוב. בעלי עובד כל היום מחוץ לבית. אשמח לקבל כלים להתמודדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בגיל 50 - תגובה
שרון לויט01/09/2015היי שירי,
עד שתמצאי עבודה חדשה (ומקווה שזה יקרה בקרוב), כדאי שתשתדלי להעסיק את עצמך כמה שיותר. מומלץ מאוד לצאת לפעילויות מחוץ לבית, ולמצוא לעצמך מסגרת כלשהי- חוג, התנדבות, ספורט וכו'. במקביל, חיפוש עבודה באופן אקטיבי ואינטנסיבי יכול לתת הרגשה של הרבה עשייה. התחושה שאת עסוקה מחסנת מפני שקיעה בדיכאון.
לא כדאי להתייאש מחיפוש העבודה, שכן פעמים רבות אפשר להיות מופתעים לטובה ממה שמוצאים. את יכולה לחשוב על כיווני תעסוקה מגוונים (לאו דווקא אותו תפקיד בו עבדת), ואפילו על פתיחת עסק קטן בתחום שמדבר אלייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבור שחברה שלי בדכאון. היא בהכחשה.אבנר23/08/2015
שלום,
יש לי חברה מזה שלוש שנים. אנחנו עומדים לעבור לגור יחד. בשנה האחרונה שמתי לב להדרדרות כללית אצלה. התחילו להדלק אצלי נורות אדומות ואני מודאג.
1) היא מדברת הרבה על כמה היא בסטרס, ומתוחה מהעבודה ומהחיים.
2) היא תמיד היתה מתאפרת ומטפחת את עצמה. היא הפסיקה להתאפר. הפסיקה לענוד תכשיטים, גם כשאנחנו יוצאים עם חברים. כשדיברתי איתה על זה היא התווכחה איתי ונעלבה מאוד "אתה צריך שאהיה יפה בכדי להשוויץ? אתה לא אוהב אותי בזכות הפנימיות? כו'"
3) היא הפסיקה להשקיע בלימודים (סטודנטית לתואר מתקדם), כבר שנה שלא הגישה עבודות בקורסים.
4) היא מדברת הרבה על כמה היא עייפה, על כמה השינה לא הספיקה לה.
5) היא מאוד אוהבת אוכל, תמיד אהבה. אבל לאחרונה היא רעבה ללא הפסקה, כמעט. יש לה עיסוק רב ב"מה תהיה הארוחה הבאה"
כמובן שהיא גם עלתה הרבה במשקל, היא מסרבת להכיר בזה. מסרבת לעלות על משקל, מאשימה אותי באימוץ אידיאל היופי הקיצוני של תעשיית הדוגמנות, ונפגעת עד עמקי נשמתה מנסיונות שלי לדבר על ירידה במשקל (ביחד, גם לי גדלה כרס קטנה שאני מנסה להפטר ממנה)
6) פעם היא היתה מציירת. מזמן לא ראיתי אותה מציירת.
7) דחיינות. היא דוחה באופן קיצוני מטלות פשוטות כמו לקבוע תור לרופאה, ללכת לקנות נעליים חדשות וכו'. הן נתפסות בעיניה כמו משהו ש'יתפוס את כל היום, ואין לי זמן לזה, כי אני צריכה לעבוד וללמוד' (וכאמור, הלימודים תופסים מקום מאוד מאוד משני בזמן האחרון)
כשאני מנסה לדבר איתה על כל אחד מהסימפטומים בנפרד אני נתקל בחומה של הכחשה, תירוצים, ווכחנות.
לאחרונה רק הבנתי שייתכן ויש קשר בין כל הנושאים הנ"ל ושהיא אולי בדכאון.
בעבר כשדיברתי איתה על תקופות מדוכדכות שלה, גם אז היו הכחשה ותירוצים, "כל שנה יש לי דכאון חורף" וכו'.
אני אוהב אותה, אני עומד לעבור לגור איתה, ואני חרד מהעתיד שלנו.
איך לגשת ולדבר איתה? איך לגרום לה להבין שיש בעיה שאני רואה והיא לא מודעת אליה? שאני רוצה את טובתה.
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבור שחברה שלי בדכאון. היא בהכחשה. - תגובה
שרון לויט24/08/2015היי אבנר,
ככל הנראה יש בעיה, אבל אי אפשר לאבחן דיכאון רק על סמך התיאור הזה. ייתכן שהסימפטומים שאתה מתאר נובעים מסטרס או חרדה, ולאו דווקא דיכאון.
בכל מקרה, הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לבקש לשבת איתה לשיחה רצינית, ולדבר על הדברים בצורה ישירה. אפשר להסביר לה שאתה רואה אצלה בעיה (בלי להיכנס לאבחנות פסיכיאטריות שגם כך צריך אי מקצוע כדי לאבחן אותן), וחושב שהיא צריכה לקבל עזרה, או לכל הפחות להתייחס לבעיה הזו. כמובן שחשוב שתציין שאתה מעלה את הנושא מתוך דאגתך הכנה לה ולמערכת היחסים שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבנר קח עיצה
שירי25/08/2015הרי ניסית כבר לדבר איתה ונתקלת בחומה. מה יעזור שתנסה שוב. אולי מישהו אחר יכול לדבר איתה אמא/אחות/חברה. אבל מניסיון בן אדם כזה לא ישתנה. ואתה מציין שהיו לה דכאונות חורף וכו. תתנה לה תנאי שאם היא לא מקשיבה לך ופועלת לשינוי אזי לא תעבור לגור איתה ותפרד ממנה. אישה כזו תאמלל אותך בעתיד. יש לך מזל שזה לא קורה שאתה נשוי עם.ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבנר מה קורה עם החברה?
שירי03/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשרוןליאור21/08/2015
אם ההודעה על חברתי לא רלונטית את יכולה למחוק את כל השרשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון - תגובה
שרון לויט21/08/2015לא התכוונתי אלייך. התכוונתי להודעה שלה השבתי ולא להודעות על חברתך, אבל ההודעה הנוכחית גם היא מסוג ההודעות שאני נוהגת למחוק בסופו של דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון שוב
ליאור21/08/2015אני ראיתי את ההודעה הקודמת. זה מפריע לאנשים שמוזכר פה מוות כל כך.הרבה. אולי בכל זאת תמחקי. אני לא רוצה לדכא. יש בשרשור שלי הרבה פסימיות שלא עושה טוב. עכשיו שרני מסתכלת על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעשי כיווץ להודעה של שירה על החברהגל20/08/2015
לא נעים לראות את המילה מתה בכל מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי כיווץ להודעה של שירה על החברה - תגובה
שרון לויט21/08/2015אין באפשרותי לעשות זאת מבחינה טכנית. אין לי שליטה על כך.
בהזדמנות זו אני רוצה לבקש מכלל הגולשים בפורום: הפורום מיועד לשאלות בנושא דיכאון וחרדה הדורשות מענה מקצועי. בבקשה נסו להימנע מהודעות לא רלוונטיות. גם הודעה זו תימחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית חרדה וקושי במטלותבני17/08/2015
שלום:אני סובל מיזה זמן רב בשל נפילה כלכלית גדולה, לקחתי על עצמי יותר מידי , לחצים ומחשבות ייאוש, איבדתי מקום עבודה, מנסה לשקם עצמי אבל טיפול של עצמי זה רק "אקמול" של טווח קצר מאוד! קשה לימצוא ולהתחיל בעבודה חדשה , תחושות שחורות וחוסר סיפוק והנאה מכל דבר בחיים, זה עוד עולה לי בחיי הזוגיות וביחס לילדיי היקרים! שאלתי היא מה לעשות ? למי לפנות ??? פרט לגופי מדינה בגלל בעיית הסטיגמה.
שאלתי מה לעשות? זה הרס לי כל חלקה טובה בחיים שלי, משפחתי מיתפרקת....והאם יש תרופות נגד מחשבות שווא? ושמעלות ריכוז ומרץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית חרדה וקושי במטלות - תגובה
שרון לויט19/08/2015היי בני,
יש צורך בעזרה מקצועית על מנת לאבחן יותר במדויק את בעיותיך ולטפל בהן. השתמשת במונחים כמו "חרדה" ו"מחשבות שווא", שהם שני דברים שונים בתכלית (ולא ברור למה הכוונה ב"מחשבות שווא", שכן המונח מתייחס לחשיבה פסיכוטית). מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי ואולי גם פסיכיאטרי (בכל מקרה פסיכיאטר יידע לאבחן את הבעיה ולכוון אותך), ואם קשה לך מבחינה כלכלית אפשר לקבל את הטיפול במסגרת ציבורית (מרפאה לבריאות הנפש). שם יידעו לכוון אותך ולעזור לך, ואולי אף תקבל עזרה של עו"ס. אין מה לחשוש מהסטיגמה בפנייה למרפאה שכזו, שכן אנשים רבים עם טווח רחב של בעיות פונים לעזרה, וזה בהחלט עדיף מאשר להישאר ללא עזרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ק.אבי16/08/2015
מזה כ 20 שנה + סובל נפשית .>> מוגדר כסכיזופרניה ואוסידי ..
יש לי גם דכאון חזק ולדעתי הוא עמיד..
כמובן שנוטל תרופות אך עם הטבה חלקית בלבד.
עובד ובקשר עם גורמים טיפוליים אלו ואחרים.
עדיין סובל ורוצה לחוש שיפור עם הדיכי הזה ממנו אני סובל ולשפר את המוח והמחשבות
השאלה שלי היא האם ניתן והאם יש אפשרות לשפר את המצב הנפשי שלי ? ? ?
תודה רבה על התגובות ..
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ק. - תגובה
שרון לויט18/08/2015היי אבי,
בעזרת טיפול תאים ניתן לשפר את המצב הנפשי שלך.
מאחר שאתה סובל גם מסכיזופרניה, טיפול תרופתי הוא חובה. לגבי הבעיות האחרות, ניתן להשיג שיפור באמצעות טיפול פסיכולוגי, וחשוב לא פחות- להיות פעיל ולהשתדל לתפקד ברמה גבוהה ככל האפשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה והפסקתהגל14/08/2015
שלום דר.
אני בת 34 נוטלת פריזמה מזה כ5 שנים בגלל
התקפי חרדה שחוויותי בעברי.
במהלך התקופה אף פעם לא הייתי מעוניינת להפסיק
את התרופה היות וזה מאוד עזר לי ייתכן שאפילו ברמה
הפסיכולוגית, אך עם זאת לעיתים הייתי שוכחת לחדש מרשם ואז בלית ברירה היו הפסקות של כמה ימים עד שבוע בנטילת התרופה.
לאחרונה מפעל חוסר זמן ועומס של עבודה שוב לא חידשתי את במרשמים ויצא שבשבועיים האחרונים לא לקחתי את התרופה.
לפני כמה ימים הלכתי לחדש את המרשם ומקופת החולים נמסר לי
שלא עובדים יותר עם תרופה זו ובמקומה רשמה לי הרופאה את הכדור פלוטין.
השאלה שלי היא האם בכלל כדאי להתחיל שימוש בתרופה חדשה , אני חוששת מתופעות לוואי לא רצויות בזמן שהגוף מתרגל ובנוסף חשוב לציין שאני מרגישה
טוב בשבועיים האחרונים ולכן חשבתי שאולי זאת הזדמנות טובה לנצל את המומנטום ולנסות להפסיק לקחת תרופות מסוג זה? מצד שני אני לא רוצה לקחת את הסיכון ולקבל שום התקפי חרדה הייתי שמחה להמלצתך ובנוסף לשמוע כמה זמן לוקח לגוף להיגמל מפריזמה? האם הגוף שלי כבר עבר את תקופת הגמילה? או שאני עתידה לחוש תופעות גמילה בקרוב?
תודה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה והפסקתה - תגובה
שרון לויט15/08/2015היי גל,
התרופה שהרופאה רשמה לך הנה תרופה גנרית. כלומר, לא מדובר בתרופה אחרת, אלא באותה תרופה בדיוק, שנמכרת בשם אחר (ע"י חברה אחרת). הפסקת התרופות בבת אחת היא מאוד לא רצויה, ועשויה לגרום לתופעות לוואי. עם זאת, בפריזמה/ פלוטין/ פרוזאק סימפטומי הגמילה הם הרבה פחות משמעותיים מאשר בתרופות אחרות. הם מורגשים בדרך כלל כ-24 שעות עד כמה ימים מהרגע שבו מפסיקים לקחת את התרופה. תמיד כדאי להפסיק באופן הדרגתי.
התלבטות שלך לגבי המשך הטיפול התרופתי בהחלט מובנת ומוצדקת. כמטפלת, אני יודעת שיש פתרון לבעיית התקפי החרדה שלא כולל תרופות, ובאופן אישי אני מעדיפה לטפל ללא שימוש בתרופות במקביל לטיפול. בנוסף לכך, התרופות אינן פותרות את הבעיה, אלא גורמות להקלה כל עוד נוטלים אותן.
הטיפול המומלץ עבר הבעיה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שבדרך כלל פותר את הבעיה וגורם להיעלמותם של התקפי החרדה בטווח הארוך. אני ממליצה לטפל ללא שימוש בתרופות במקביל (אם כי אופציה זו קיימת), מאחר שהטיפול מלמד דרכי התמודדות עם התקפי החרדה, ומנגד התרופות ממסכות את החרדה ואינן מאפשרות התמודדות מלאה. אם תפני לטיפול כזה, בסופו של דבר לא תזדקקי עוד לטיפול התרופתי- לכן שווה בהחלט לבדוק את האופציה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים שהכל הרוס ואין תקווהליאור13/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שואלת בשביל חברה
ליאור13/08/2015שמרגישה כך ואני לא מצליחה לשכנע אותה לפעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואלת בשביל חברה - תגובה
שרון לויט14/08/2015היי שירה,
"הכל הרוס" ו"אין תקווה" הן מחשבות קיצוניות. מחשבות של "הכל או כלום" הן בדרך כלל שגויות, מאחר שבחיים אין כמעט שחור ולבן, ורוב הדברים מגיעים בגוונים אחרים.
רק במקום שאין בו חיים אין תקווה. את יכולה לנסות להסביר לה זאת, ולנסות לשכנע אותה לפנות לעזרה מקצועית- מעבר לכך, כחשבה, את יכולה רק לתמוך בה. לפעמים מתסכל מאוד לראות מישהו קרוב שאינו עוזר לעצמו ואי אפשר לשכנע אותו לפעול. עם זאת, חשוב לזכור שמעבר לשכנוע ומתן תמיכה אי אפשר לעשות הרבה, מאחר שההחלטות הן שלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה למה היא מרגישה ככה
שירי14/08/2015מה מכביד עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה דברים
ליאור14/08/2015סיפור לא פשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחברה שלי מתה
ליאור18/08/2015היא קיבלה התקף לב ולא הספיקו להציל אותה. היא כל כך לא רצתה לחיות כבר. אוףףףףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הרוסה מזה רציתי כל כך לעזור לה
ליאור19/08/2015להציל אותה. יש לה ילדים קטנים ובעל מקסים. אבל תמיד הייתה בדכאון. היא הרגישה אשמה בהרבה דברים. אני ממש. לא יודעת איך להתמודד עם זה. פרח שנבל..הדמעות גדולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הרוסה מזה רציתי כל כך לעזור לה - תגובה
שרון לויט19/08/2015צר לי לשמוע, זה עצוב מאוד.
בטוחה שעם הזמן תצליחי להתאושש (כפי שכתבת פה לאחרים שקרה להם אירוע דומה), גם אם כרגע קשה לך לראות זאת. לא קל לאבד אדם קרוב, ותמיד יש תקופת אבל לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכלל יום מגעיל גם רמה מסינגר מתה
ליאור19/08/2015אהבתי מאוד אותה. הייתי בהצגות שלה. מפחיד וקודר. תודה על התמיכה. שיהיו שמועות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמתחסן11/08/2015
שלום
אני סובל מפעימה מוקדמת ודופק מואץ וקוצר נשימה עשיתי אקו לב יצא תקין
הולטר לב ללא הפרעות קצב הלב תקין ובדיקת מאמץ תקינה
ועשיתי עשרות אקג וגם יצאו תקינים
הקרדיולוג ורופא המשפחה טוענים שזה מבעיות חרדה ואין שום דבר פיזי ואני לוקח רימוטיב 250 לטיפול בחרדה
השאלה שלי
האם חרדה יכולה באמת לגרום לי את ההרגשה הזאת של הפעימה מוקדמת והדופק והקושי בנשימה ?
ואם כן האם את ממליצה לי על טיפול אחר חוץ מרימוטיב ?
אודה לתשובתך אני דיי לחוץ מהעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימה מוקדמת - תגובה
שרון לויט12/08/2015היי חסן,
חרדה בהחלט יכולה לגרום לכל התחושות הפיזיות שאתה מתאר.
אני ממליצה על טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), הרבה יותר יעיל מתרופות ויכול לפתור את הבעיה, בניגוד לתרופות שרק מחלישות אותה. חרדה היא בעיה פסיכולוגית, ולא מחלה, וניתן לפתור את הבעיה הזו בטיפול פסיכולוגי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עיןיהב10/08/2015
שלום,
אני נמצא בטיפול קרוב לשנה.
בהתחלה לא יצרתי קשר עין בכלל.
אני לא מרבה ליצור קשר עין עם אנשים ובפרט עם המטפלים שלי, שהיו.
כשהגיע אמצא הטיפול כן הצלחתי להרים את העיניים מהרציפה..
ועכשיו שוב, לאחר שנה.. אני לא מסוגל להסתכל בעיניים, אני מנסה, זה פשוט לא הולך. אוטומטית הן יורדות.
למה? מה הסיבה לזה? איך להתגבר?
האם זה משהו שהמטפלים עושים לא בסדר? האם אני דפוק? אני כבר לא מבין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עין - תגובה
שרון לויט12/08/2015היי יהב,
האם הדבר קורה לך רק עם מטפלים, או גם עם אנשים אחרים?
אם זה קורה רק בטיפול, כנראה זה קורה מאחר שאתה מרגיש שם חשוף ופגיע. טיפול זה מקום מאוד אינטימי, שמדברים בו על דברים לא נעימים, ואולי גם מלווה אותך המחשבה כיצד אתה מצטייר בעיני המטפל.
אני מציעה שתדבר על כך עם המטפל הנוכחי שלך, ותעבדו על הבעיה יחד (הוא יכול, למשל, להזכיר לך להסתכל ולעשות יחד איתך "תרגיל הסתכלות"). אפשר לפתור את הבעיה הזו די בקלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרון שאלה אחרונה וחשובהחני09/08/2015
מה זה שירות ציבורי?מישהו הציע לי ללכת דרך שירות ציבורי לטיפול ואני לא יודעת מה זה.תודה רבה שרון זה חשוב לי לדעת מה זה,ואני מבטיחה שזו שאלה אחרונה,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מותק
ליאור10/08/2015שירות ציבורי הוא שירות שניתן על ידי המדינה אם זה באמצעות קופת חולים או מטפלים בהסדר. תרגישי נוח לשאול כמה שאת צריכה. התחלת לקרוא את הספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירה יקרה
חני10/08/2015תודה על המידע,ואגב קראתי חלק מהספר ואני נעזרת בו,ספר נהדר ומעניין אין כמוך שהצעת לי את הספר הזה.וגם רציתי לעדכן אותך שאתמול הייתי בהתנדבות ומאוד נהניתי ואני חוזרת לעצמי אני מתחילה להתאושש,שמחה לשמוע ממך,מאחלת לך אחלה שבוע,נשיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לשרון המנהלת בקשר לסל שיקוםחני09/08/2015
כדי לקבל סל שיקום אני חייבת קודם כול לפנות לאיש מקצוע? או שאני יכולה בלי איש מקצוע לפנות לבד למשרד הבריאות? ועוד דבר האם ביטוח לאומי יכול גם לסדר את זה בלי איש מקצוע? תודה רבה שרון ויום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לשרון המנהלת בקשר לסל שיקום - תגובה
שרון לויט12/08/2015שלום לך,
למיטב ידיעתי, יש לצרף לטפסים גם דו"ח סוציאלי והערכה פסיכיאטרית. התהליך הרבה יותר קצר וקל כאשר פונים לעו"ס. מציעה שתפני למשרד הבריאות ותשאלי אותם את כל השאלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסל שיקוםחני07/08/2015
הי שרון.התאוששתי מהמכה הכואבת שקרתה שחברה שלי ז"ל ניפתרה,אני מרגישה הרבה יותר טוב ורציתי לשאול אותך שרון המנהלת.אם שנתיים אני לא בשום מסגרת פסיכיאטרית בלי סל שיקום,בלי טיפול בלי כלום רק מקבלת ביטוח לאומי,האם אני יכולה להצטרף למועדונים חברתיים של מסגרות כאלה,גם בלי סל שיקום וטיפול? או שאני יכולה להיצטרף רק בתנאי שצריך להיות לי מטפלים וסל שיקום? אודה לך על התשובה,שבת נפלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימית
גל07/08/2015כמה כסף את מקבלת מביטוח לאומי כל חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב גלית
חני08/08/2015אני מקבלת בסביבות 2,400 שקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבת נפלאה גלית
חני08/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על השתוף.
גל09/08/2015כמה אחוזי נכות יש לך? ממש מעט. איך אפשר להסתדר עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גלית
חני09/08/2015תאמיני לי את צודקת,בקושי מסתדרת אם זה לצערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לסל שיקום - תגובה
שרון לויט07/08/2015שלום לך,
למיטב ידיעתי, ההצטרפות למועדון חברתי אכן מותנית באישור סל שיקום ממשרד הבריאות. את לא צריכה להיות מטופלת על ידי מסגרת נוספת, רק לקבל סל שיקום. ניתן לפנת למשרד הבריאות על מנת לקבל זאת, אפילו באמצעות עו"ס במרפאה הפסיכיאטרית בה את מטופלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרון
חני08/08/2015שבת נפלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה דחוףגל06/08/2015
אחותי מסתגרת בבית ומזניחה את עצמה ואת הבית. מה לעשות???? אני מרגישה שאני מאבדת אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה דחוף - תגובה
שרון לויט07/08/2015היי גלית,
לפי מיעוט הפרטים שסיפקת, אני יכולה רק לומר שבתור אחות את יכולה להיות שם בשבילה, לתת לה תמיכה ואוזן קשבת, ולנסות לשכנע אותה לעזור לעצמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותטלי06/08/2015
שלום רב
האם אפשר לקחת בבוקר ציפרלקס ואחר הצהריים נרבן (NEVEN תכשיר שנמכר ללא מרשם רופא , נראה שהוא על בסיס צמחי:
valerian, crataegus, passiflora, lupuli, crataegus
?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
שרון לויט07/08/2015היי טלי,
למיטב ידיעתי, אין בעיה עם תרופות ללא מרשם יחד עם ציפרלקס, אך כמובן עדיף שתשאלי את הרופא שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)