מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה על סוג או אפיק טיפולי למצב מאוד מורכבנעמה20/01/2016
שלום,
אני פונה מתוך מצב של יאוש ומצוקה מאוד גדולים לגבי המצב שבו אני נמצאת ולגבי אפיקי הסיוע האפשריים במצב הזה, ואני אשמח לעצה בנושא הטיפול שאולי אולי יוכל לסייע לי ולשבור כבר את המעגל הזה שבו אני נמצאת.
אני אציין שאני למודת טיפולים פסיכולוגים פרטניים והייתי בטיפול פסיכולוגי במהלך למעלה מ-10 השנים האחרונות וגם בעבר בתור נערה הייתי פה ושם בטיפול פסיכולוגי. אני בת 36 ומעולם לא הייתי בקשר רומנטי-זוגי, וגם לא קרובה לזה (ולשם החידוד - גם לא בשום אספקט פיזי, על כל המשתמע מכך). דבר שכמובן מבחינתי הוא בלתי נסבל, בייחוד שיש לי הרבה מאוד מה להציע. על קצה המזלג ומבלי לתת באמת את המקום הנדרש ואת הבסיס הרחב לדברים, אני אציין כי ברגע שיש מישהו שמוצא חן בעיני אני חווה חרדה מאוד גדולה, קיפאון, חוסר תפקוד וכו' בצורות כאלה שלא מאפשרות לי להתנהל או לפתח את סוג האינטראקציה הנדרשת שמובילה בסוף לקשר. ושוב חשוב לחדד - על מנת לפתח רגשות ומשיכה גם אם קלים ביותר, אני צריכה להכיר ולהתוודע לבחורים האלה בצורה בלתי תלויה (עבודה, לימודים וכו'), ולא במסגרת המוגדרת מראש כמסגרת למציאת קשר, כלומר דייטים, אינטרנט, שידוכים וכו', אלה כל כך לא פועלים עלי, וזה לא מתוך איזו "החלטה מנהלתית". זה פשוט המצב. בטח לא לפני שעברתי איזשהו תהליך, שכאמור עדיין לא הצלחתי לעבור אותו.
אגב, גם קשרים חברתיים אחרים (עם בנות מיני) זה דבר שממש לא בא לי בקלות ודבר שיש לי ממנו מאוד מעט אם בכלל, אולם זה כן דבר שלאורך השנים הצלחתי לפתח, גם אם לא החזיק מעמד לטווח ארוך.
ברור לי שלמצב הזה יש כל מיני שורשים אשר קשורים למקום בו גדלתי ולמשפחתי וההתנהלות בה, גם על רקע התנהלות מינית מסוימת שהשפיעה עלי.
בכל אופן, כאמור, עברתי כבר טיפולים פסיכולוגים ממושכים עם מספר מטפלים שעד כה לא סייעו לי לפרוץ את המעגל הזה ואני באה ממקום של תסכול ויאוש כאלו שאף מילה שאני אכתוב לא תעשה איתם צדק..
אשמח לבחון האם יש לכם איזושהי המלצה, כיוון, רעיון וכו' לאיזשהו סוג או אפיק טיפולי שאולי יוכל לעזור במצב שלי ולסייע לי לצאת מהסיוט הזה..?
יש לציין כי אין ביכולתי לממן טיפול יקר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על סוג או אפיק טיפולי למצב מאוד מורכב - תגובה
שרון לויט27/01/2016היי נעמה,
מצד אחד את מעוניינת בטיפול טוב, שיעזור לך באמת, ומצד שני את מחפשת טיפול "לא יקר". אם אין ביכולתך לממן טיפול, את יכולה לפנות למרפאת בריאות הנפש הקרובה למקום מגורייך ולנסות להתקבל שם לטיפול ללא עלות. זה כמובן לא מבטיח שתקבלי את סוג הטיפול המתאים לך. אם תרצי, אני יכולה להפנות אותך לטיפולים מדהימים ומאוד יעילים, אבל כל טיפול פרטי עולה כסף. את יכולה לבדוק אם יש לך אפשרות לקבל הנחה דרך קופת החולים שבה את חברה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נעמה !!
אבי27/01/2016קראתי מאוד מבין לליבך...
נגעת בי בדברייך.. >>>
אשמח לייעץ לך ולהיות בקשר ... באם תרצי
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה דכאון?מישל20/01/2016
היי, מילדות אני זוכרת את עצמי עם חשיבה שלילית על עצמי ועל החיים, בלבול גדול לגבי הכל ועם הערכה עצמית ברצפה וחרדה חברתית...בשנים האחרונות החרדה החברתית השתפרה מאוד אבל בהרבה מצבים זה עדיין נמצא...בארבע שנים האחרונות אני מרגישה הרבה יותר רע מבחינה נפשית, המעבר לתיכון גרם לשוק טוטאלי ולהפרעת אכילה. אף פעם לא ממש אובחנתי עם דכאון למרות שדובר על זה אבל לאחרונה אני מרגישה שזה קיים ושאני זקוקה לתת לזה שם. אני גם חווה שינויים מטורפים במצבי הרוח, במצבים מסוימים אני יכולה לצחוק הרבה ולהרגיש כיף אבל ברגע שאני לבד עם עצמי המחשבות משתלטות ואני מרגישה דכאון עמוק וריקנות ושאין טעם לחיים...רק עם אנשים אני מחייבת את עצמי לתפקד ולהציג ואז גם המצב רוח מעצמו נהיה טוב יותר...זה מגיע למצב שבבוקר אני יכולה לבכות ולהרגיש יאוש ודכאון ענק וחצי שעה אחכ עם חברות לצחוק כאילו כלום...המעבר המהיר הזה מבלבל אותי והזוי לי וזה מרגיש הרבה יותר חזק מפעם...האם זה דכאון או משו אחר? אני ממש נואשת לדעת אם יש לזה שם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה דכאון? - תגובה
שרון לויט20/01/2016היי טל,
תנודות שכאלה במצב הרוח מאוד נפוצות בגיל ההתבגרות. כדי לאבחן דיכאון, יש צורך בחוויה של מצב רוח ירוד מתמיד, לפחות במשך כמה שבועות. אני מציעה לפנות לאיש מקצוע לאבחון וטיפול פסיכולוגי אם צריך, בייחוד אם את סובלת מהפרעת אכילה כפי שאת מתארת- זה יכול להיות מסוכן ולפגוע בבריאותך. בכל מקרה, התמיכה הנפשית שהטיפול יספק תעזור לך לשפר את מצבך, ואולי אף לתת כלים להתמודדות (תלוי בגישה הטיפולית).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה!
מישל20/01/2016אני מטופלת אצל דיאטנית ועד לא מזמן הייתי גם אצל פסיכולוגית ופסיכיאטר. אבל כרגע אין לי עדיין טיפול פסיכולוגי. הייתי גם מאושפזת ומשם אני חושבת התחיל "הדכאון" הרציני יותר...המטפלת אז אמרה שיש קצת דכאון אבל ייחסה את זה לשהות באשפוז. אני מרגישה באמת נורא עם השינוי במצבי הרוח, בעיקר שרוב הזמן אני בדאון יותר. הייתי רוצה לטפל בזה אולי אפילו להסכים לקחת כדורים כי אני כבר די מיואשת מהכל. לא יודעת למי לפנות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה! - תגובה
שרון לויט27/01/2016היי טל,
מאחר שהיית מטופלת במסגרת אשפוזית, בית החולים בו אושפזת יכול להפנות אותך להמש טיפול, בדרך כלל במרפאות החוץ של בית החולים. המחלקות האשפוזיות מספקות טיפול המשך דרך מרפאות אלה, כי כמובן שיש צורך להמשיך את הטיפול והמעקב גם מחוץ לאשפוז. ממליצה לפנות אליהם ולשאול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא בדיכאוןלימור20/01/2016
אמא שלי בדיכאון,כמה שאני מנסה לעזור לה אני לא יכולה היא כל הזמן רבה עם אבא שלי יש צעקות בבית ובאופן אוטומטי זה מכניס אותי לדיכאון.כרגע אין לי בית אחר לגור בו ואני רוצה להמשיך לגור עם ההורים,התנסיתי בדירות דרך מסגרות וזה לא עשה לי טוב..לכן אני גרה בבית גם משרד הבריאות לא מאפשר לי יותר לגור בדיורים דרך מסגרות וגם אני לא רוצה והוריי לא רוצים.השאלה מה אני עושה ברגע שהוריי רבים? האם להתערב ביניהם? האם לעזור לאמא שהיא בדיכאון? מה אני צריכה לעשות? מצד אחד טוב לי לגור בבית ולא בדירות דרך מסגרות זה נקרא דיור מוגן ומצד שני שההורים שלי רבים וצועקים אני מתערבת וזה עוד יותר עושה אש בבית.שאמא שלי מרגישה יותר טוב וזה קצת נירגע אז גם אני מתחילה להרגיש יותר טוב.מה הפיתרון? מה הפיתרון שאני צריכה לעשות ברגע שהם רבים וצועקים?האם להתערב? עם לא מה הפיתרון בדרך אחרת לגור בבית בשמחה למרות שזה קורה? איך לא להיכנס לעצבים ודיכאון שזה קורה? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
לימור20/01/2016איך אפשר לשמור על שמחה פנימית למרות מה שקורה בבית? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא בדיכאון - תגובה
שרון לויט20/01/2016היי לימור,
בעצמך כתבת שההתערבות בין ההורים שלך רק פוגעת בך. לכן, אני מציעה שכאשר הם רבים, תעשי בדיוק את ההיפך: נתקי את עצמך מהסיטואציה וצאי לסיבוב מחוץ לבית. תני להם להתמודד עם הבעיות שלהם בכוחות עצמם, הם אנשים מבוגרים והם אחראים להתנהגותם. חזרי רק כאשר הרוחות נרגעות (את יכולה לבדוק באמצעות הטלפון). לגבי השאלה השניה, ככל שיהיו לך יותר "חיים משלך" מחוץ לבית, כך תרגישי שהמצב בבית משפיע עלייך פחות. גם אם את גרה עם ההורים, אם יש לך מסגרות של עבודה או לימודים, ומסגרות חברתיות/ פעילויות מחוץ לבית, תהיי מסופקת ושמחה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפת שורפתרוית19/01/2016
שלום רב אשמח אם תוכלו לעזור לי בבקשה,קבלתי לפני חודש כדורים לטיפול בדכאון והפרעות קשב ,ואינני יודעת אם התופעה החדשה ממנה אני סובלת שזה כאבים שורפים בקרקפת אם זה קשור לכדורים ,האם ישנם כדורים שאלו התופעות לוואי ? היתי אצל רופא עור שבדק ואין שום דלקת בקרקפת או פצעים,היתי אצל רופא כאב שאמר להחליף כרית החלפתי לכרית אורטופדית ,החלפתי שמפו כלום לא עוזר, האם מוכרת לכם תופעת לוואי כזו מכדורים? מזה יכול להיות אני ממש סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרקפת שורפת - תגובה
שרון לויט19/01/2016היי רוית,
איני מכירה את התופעה בהקשר של תרופות. עם זאת, אינני רופאה. מציעה שתפני לרופא שרשם לך את התרופות, ותשאלי אותו אם זו תופעת לוואי אפשרית של אחת מהן (מניחה שמדובר בשתי תרופות שונות, שכן תרופות לדיכאון ותרופות להפרעת קשב הן שני דברים שונים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אנרגיה וחשקחני15/01/2016
שיש לי חוסר אנרגיה אין לי חשק לעשות כלום ואז אני נכנסת לבועה של דיכדוך מועקה בלב חולשה.האם יש פיתרון לזה? ואם כן מה הפיתרון?
תודה רבה,שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אנרגיה וחשק - תגובה
שרון לויט18/01/2016היי חני,
אם מדוב במצב רוח ירוד שרובנו סובלים ממנו מדי פעם, הפתרון הוא לא להניח לעצמך לשקוע בזה, לא לתת לכך תשומת לב יתרה ולהשתדל להיות בעשייה. אפשר אפילו לעשות מטלות שדחית עד כה. עשייתן תיתן לך תחושת סיפוק ותעזור לך לצאת ממצב הרוח הרע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדורי ויפאקס סדוקים במעטפת תקינים?אמנון13/01/2016
היי
ברשותי מספר חבילות של ויפאקס XR של 75 ו150 מ"ג עם תוקף לעוד שנה+ קדימה. חלק מהכדורים סדוקים במעטפת שלהם
זה תקין? לא משפיע על הכדור ?
צירפתי תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
אמנון13/01/2016
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדורי ויפאקס סדוקים במעטפת תקינים? - תגובה
שרון לויט14/01/2016היי אמנון,
כדאי לפנות לרוקח עם שאלה זו. איני רופאה או רוקחת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון חרדות ועצבים, בת 18 וחצימיכל11/01/2016
היי שלום. אני בת 18 וחצי ובעקבות מעבר דירה, ופרידה מזוגיות משמעותית, נכנסתי לדיכאון. המצב הוא שיש ימים שאני למעלה ולמשל בסופ"ש אני נופלת וחוזרת למצב רוח ירוד. בנוסף מרגישה שפתאום איבדתי שלטה על עצמי. נכנסת לעצבים מאוד בקלות, על אנשים שקרובים עלי ופחות, ונכנסת להתקפי חרדה בהם אני מזיעה, לא מצליחה לנשום, רועדת לפעמיים ובבית גם בוכה בהיסטריה. ממש בלי שליטה עצמית.
הבעיה שהכי מציקה לי היא ה"אפ אנד דאונס" שאני חווה כבר 4 חודשיים.
(אוסיף, בעקבות מעבר הדירה חברי התרחקו ממני ולא מצאתי חברים במקום החדש. אין לי מסגרת. תאריך גיוס רחוק. ואחרי הפרידה שמרתי על קשר עם האקס בגלל הקושי עם המעבר והפרידה, מה שכנראה עשה לי יותר נזק.. אם אני כותבת לו והוא מתעלם\ עונה לא כצפיותיי אני מתאכזבת נורא שוב, ומושפעת ברמות גבוהות מזה. ניסיתי לחפש עבודה אך תמיד לא הלכתי על זה עד הסוף,בגלל חוסר ביטחון בעצמי,תחושה של חוסר מוטיבציה,רצון ופחד)
מה אפשר לעשות, איך אפשר לשמור על יציבות נפשית? ולצאת לגמרי מהדיכאון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון חרדות ועצבים, בת 18 וחצי - תגובה
שרון לויט14/01/2016היי מיכל,
רצוי, קודם כל, לעבור בדיקות רפואיות כלליות. לעיתים הסיבה לשינויים כאלה במצב הרוח הי פיזיולוגית, ורוב האנשים כלל לא לוקחים זאת בחשבון. ייתכן שמשהו בגוף לא מאוזן, וברגע שתעבדי על זה- זה יסתדר.
אם הכל תקין, ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי (רצוי קוגניטיבי התנהגותי, CBT), על מנת לקבל כלים לשיפור המצב. כדאי לכוון, הן בטיפול והן באופן כללי, לעשייה וחשיבה חיוביות יותר. עשייה חיובית כוללת: פעילות גופנית, עיסוקים נעימים, הסתייעות במערכות תמיכה- אנשים שאת חשה שמהווים "עוגן" בחייך. עדיף להיות עסוקה ככל האפשר, שכן את רואה בעצמך שבזמנים בהם את פחות עסוקה (למשל בסופ"ש) את נוטה יותר למצב רוח ירוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניותחני10/01/2016
היי שרון.לפעמים בשעות מסויימות ביום,אני ככנסת למחשבות טורדניות ומדכאות.מה אני יכולה לעשות כדי להתמודד?
תודה וערב מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
חני14/01/2016זה באמת חשוב לי לדעת,עם באותו רגע אני בבית ויש לי דפיקות לב של חרדה ואין לי למי לפנות,מה אני עושה? אני מאוד מודה לך שרון,סוף שבוע נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות טורדניות - תגובה
שרון לויט14/01/2016היי אנונימית,
לגבי חרדה, חשוב מאוד לזכור שהיא אינה מזיקה לנו בשום ורה שהיא. חרדה עוברת, ללא קשר למה שנעשה. התפיסה שאנחנו "חייבים" להרגיע אותה היא תפיסה מוטעית. למעשה, ההיפך הוא הנכון- אם ננסה להירגע, החרדה תופיע שוב, מאחר שתיווצר תלות בהרגעה, והמוח שלנו ילמד, למעשה, שרק על ידי הרגעה התחושה הרעה יכולה לעבור. בדומה לכך, כשאנחנו פונים לאחרים כדי שירגיעו אותנו, אנחנו מקבלים תחושה שאנחנו תלויים בהם, וכאשר הם אינם בסביבה אנחנו נלחצים יותר.
כדי להתמודד עם מחשבות מדכאות, כדאי "להקשיב" להן פחות, ולעשות יותר: לראות סרט, לקרוא ספר, לצאת להליכה או לעשות משהו שאת אוהבת.
"מחשבות טורדניות" הנן מונח מקצועי המתייחס לחלק מהסימפטומים של OCD, לא בטוח שזו הבעיה שלך. ייתכן שמדובר ב"סתם" מחשבות מטרידות, שאפשר פשוט לא לתת להן יותר מדי "במה" ופוקוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון
חני14/01/2016את מקסימה,זה ממש הקל עלי העזרה שלך,אני מודה לך.מאוד שיהיה לך סוף שבוע נפלא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו שאני רוצה לשתף אותך שרון
חני14/01/2016בזמן האחרון הייתי מוטרדת ממשהו מסויים והמחשבה לא יצאה לי מהראש,ועכשיו אחרי שהצעת לי מה לעשות,אני מרגישה הרבה יותר טוב,ואני בטוחה שמחר בבוקר אני יקום עם שמחה ועם הקלה גדולה,אני ממש מודה לך שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה שתשובתי עזרה לך!
שרון לויט18/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןאיה10/01/2016
מרגישה שאין לי כוח יותר אני מאוד במצב לחץ , חרדה ...לא יודעת להגדיר את זה טוב..אני נשואה ואמא לשניים.... בא לי לעזוב את בעלי , המשפחה וללכת....
קשה לי מאוד במצב הנוכחי...בעלי מאוד ביקורתי שיפוטי עצבני.....
אני לא עובדת , הוא גם לוחץ עלי שאני בטלנית ......לא מביאה תועלת..... כי אנחנו נתונים לקשיים כלכליים....מרגישה שיש עליי לחץ נטל כבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
שרון לויט14/01/2016היי איה,
נשמע שאת יכולה להיעזר בשיחה עם גורם מקצועי (פסיכולוג/ פסיכותרפיסט), קודם כל על מנת להפחית את הלחץ שאת נתונה בו. אנשים שונים יכולים לחוות את אותה המציאות בצורה שונה, ולא בטוח שאחרות היו חוות מידה כזו של לחץ מבעל ביקורתי, גם אם כולן היו מסכימות שזו מציאות לא נעימה.
כדאי גם להיעזר ככל יכולתך באנשים המקיפים אותך- משפחה, חברים וכו', על מנת לקבל תחושה של יציבות, תמיכה נפשית והכלה. גם אם הבעל לוחץ עלייך ומבקר אותך, קבלת יחס אחר מאנשים אחרים יכול לעזור מאוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לחזור לשמחת חיים עם יש נפילה במצב רוח?חני08/01/2016
הי שרון.
איך אדם יכול לחזור לעצמו,עם יש לו נפילה במצב רוח ואין לו חשק לעשות שום דבר.איך אפשר לחזור לאנרגיה חיובית בחזרה? תודה,ושבת מקסימה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אפשר לחזור לשמחת חיים עם יש נפילה במצב רוח? - תגובה
שרון לויט09/01/2016היי חני,
כשיש "נפילה" במצב הרוח, כדאי לעשות כמה שיותר, גם אם אין חשק לעשות. כאשר אדם מבין ומפנים שהעשייה תשפר את מצב רוחו, יותר קל לו "להכריח" את עצמו לעשות, גם כשאין חשק. כדאי להתרכז בפעילויות נעימות, או לכל הפחות בפעולות התורמות לתחושת סיפוק מעצם העשייה, ותמיד עוזר לדבר עם מישהו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה או וירוס?אפרת07/01/2016
שלום,
סיפורי קצת ארוך אך אנסה לתמצת לכדיי תמונה כללית, מצטערת מראש על אורכו.
בת 34. לפני כשנה וחצי התחלתי להרגיש חולשה מדיי פעם לפעם, לעיתים הייתה מלווה בהקאות שמעט הבהילו אותי אך דיי מהר הייתי מתאפסת על עצמי. בבדיקות דם לא נמצא משהו חריג למעט ברזל נמוך (שאופייני לצמחונית). לאט לאט התחילו להתעצם התחושות, מפעם בכמה חודשים הפך לפעם במספר שבועות. זה לווה כאמור בבחילה, ועייפות כשל וירוס בגוף. חרף זאת המשכתי לתפקד בעבודתי ובחיי הפרטים כרגיל, וכעבור כשעה שעה וחצי זה היה דועך. חשוב לציין שלא הייתי בדיכאון, היה עומס בחיי אך לא משהו חריג. לפני כחצי שנה הרגשתי שהחולשה משתלטת עליי, נהיה לי קשה יותר לקום בבוקר וכו.. באחד הימים היותר לחוצים שהיו לי הרגשתי שוב בחילות וחולשה, עניי ואפי החלו לדמוע כאילו היו בהתקף אלרגיה, לווה לזה כאב ראש והרגשה כללית לא טובה. לא ייחסתי לכך חשיבות יוצאת דופן שכן ערכתי בדיקות דם ויצאתי באותו הערב להצגה עם חברים. במהלך ההצגה התחושות התעצמו, הרגשתי שאני מאבדת את הכרתי, הכל הרגיש מעורפל, נקודות שחורות בשדה הראייה, דיזינס, נלחצתי מזה והרגשתי רע אף יותר בעקבות הלחץ, בחילות איומות, כאב אוזניים וחולשה. נפלתי למשכב ראשוני של כשבוע שבו ישנתי כמעט 24 שעות כמחוסרת הכרה, התפתחה לי דלקת באוזן, לא יכולתי לקום מהמיטה ללא סחרחורת או תחושה שאני עומדת ליפול ולהתעלף. דפיקות הלב היו תמיד מהירות (100 במנוחה) הרגשתי שיש לי חיידק נוראי אך לא היה לי אפילו חום. בדיקות דם נוספות מצאו מעט סטייה אך לא משהו חריג שהרופא ייחס לדלקת באוזן, ברזל מאוד מאוד נמוך בדם ומחסור מסויים בויטמינים. עם זאת הרופא לא חשב שנתונים אלו יכולים להסביר את תחושותיי ושקל אפשרות של חרדה. חשוב לי לציין שלא הרגשתי בדיכאון בשום שלב, ייחלתי לחזור לשגרה לעבודה, להפגש עם חבריי ולטייל. אני כן הייתי חרדה ממה שעובר עליי. בכוחות/לא כוחות ליוו אותי לבדיקות שונות שיצאו תקינות ולאחר מכן לפסיכולוג. הוא לא אבחן חרדה לפחות לא באופן חד משמעי, אמר שזה מקרה מוזר, נשלחתי לעוד פסיכולוג והוא חשב דומה. בחלוף החודשים התאוששתי בעזרת ויטמינים ותזונה נכונה וגם מדיטציה. היום אני במצב הרבה יותר טוב, כבר מצליחה לקום מהמיטה ולתפקד פחות או יותר, גם האוזן דיי החלימה. אך עדיין ישנה תחושה של ערפול מדיי פעם, עייפות וחוסר אנרגיה כמו בוירוס או במחלת חום. מכיוון שלא אבחנו את מחלתי אני מוצאת את עצמי חוששת לעשות דברים בסיסיים כמו לצאת לבד וכו'.. שמא אותקף שוב במה שזה לא היה.
אני פונה אליכם בכדיי לקבל חוות דעת נוספת, האם יתכן ומדובר בחרדה למרות הכל? על אף שלא אובחנה?
אשמח ואודה עם כל כיוון ועזרה
אני משתוקקת לחזור לפעילות רגילה ופשוט חוששת...
תודה לכם!
אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה או וירוס? - תגובה
שרון לויט09/01/2016היי אדווה,
אם מדובר בבעיה רפואית בלבד, היא יכולה לצוץ בכל מקום, ללא קשר למקום בו את נמצאת. היא יכולה להופיע באותן עוצמות הן בבית והן בחוץ. לכן, אני לא רואה סיבה להימנע במקרה כזה: את יכולה לחוות תחושות לא נעימות ולחיות את חייך, או לחוות תחושות לא נעימות ולעצור את מהלך חייך התקין.
העובדה שהתחלת להימנע כדי שהבעיה לא תופיע, גורמת לי לחשוב שאולי מעורבת כאן חרדה. יכול להיות שזה גם וגם, או שהבעיה התחילה כבעיה רפואית וגרמה לך לחרדה ולהימנעויות ששיתקו אותך. שימי לב אם הבעיה מופיעה רק במקומות מסוימים (למשל, מחוץ לבית)- זה מחזק באופן משמעותי את ההשערה שהסימפטומים שיש כיום נובעים מחרדה.
עדיין, חרדה יכולה גם להופיע בכל מקום כשחוששים ממנה מאוד. הייתי מציעה לטפל בהימנעויות ולעבוד על קבלת הסימפטומים כאשר הם מופיעים. רוב הסיכויים הם, שזה יגרום להקלה, גם אם מדובר בבעיה רפואית. כאשר אנו מקבלים את התחושות הלא נעימות שלנו ומכילים אותן, הן נעשות נסבלות יותר. אם זה יפתור את הבעיה כולה- מדובר בחרדה בלבד.
כדי לעשות זאת, צריך לפנות באופן ספציפי למטפל שעוסק בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) ולא ל"כל" פסיכולוג.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה או וירוס- דבר נוסף
אפרת10/01/2016שלום שרון ותודה על תגובתך,
אני רוצה ברשותך לציין שהתחושות הללו מלוות אותי גם בבית וגם מחוצה לו, הן לא משתנות. כשאני אומרת "תחושות" אני מתכוונת למה שנשאר מהן, שזה בעיקר תחושה מעורפלת כזאת, מן כבדות וחוסר אנרגיה, תחושה של חולי, תחושה שמזכירה מעט (לא במינון אלא בהרגשה) את הפעם ההיא שלאחריה נפלתי למשכב ועל כן החשש.
ההבדל בין הבית לבחוץ הוא שבבית אני בחברת אנשים שאני מכירה, ליד מיטה שבה אוכל לנוח אם אסתחרר ואילו בחוץ לא...
אני מבינה שהתחושות שתיארתי יכולות להתאים לדפוס חרדתי אך גם למחסור בויטמינים מסויימים שלא בודקים. אני קצת אבודה מאחר שלא נמצאה דיאגנוזה למה שבאמת עבר עליי ונזרקו רק רעיונות לאוויר. עברתי מספר חודשים מאוד לא פשוטים, אי יכולת לקום מהמיטה כאמור ותחושה של עלפון בלי הפסקה עד שזה דעך וכעת נותרו שאריות לא ברורות.
אני מבינה מהמלצתך שכן כדאי להתאמץ ולחזור לשגרה, חרף החשש, ושיתכן שהיה מדובר בשילוב של וירוס המלווה בחרדה בעקבות המצב.
האם הבנתי נכון? האם על סמך מה שתיארתי היית ממליצה לי לחזור בכל הכוח לשגרה ובמידת הצורך להיעזר בפסיכולוג קוגניטיבי, למרות התחושות השונות והחשש?
המון תודה לך על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה או וירוס- דבר נוסף - תגובה
שרון לויט14/01/2016היי אדווה,
כן, הבנת נכון. אני ממליצה לחזור לשגרה, מאחר שבכל מקרה זה עוזר לשפר את מצב הרוח, גם אצל אנשים שהבעיה שלהם היא רפואית בלבד. המשך העשייה מסייע בשמירה על תחושה של יציבות ושפיות, ואם קיימת שם חרדה- הוא גם מצמצם אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותסיוון06/01/2016
אני בראשית העשור השישי לחיי.
בדיוק לפני עשור עברתי התעללות נפשית קשה ביותר וממנה איני מצליחה להתאושש. אני חיה אותה. ההתעללות הייתה מצד הבוס שהעסיק אותי 11 שנים, 16 שעות ביום ושילם שכרי בגין 8 שעות בלבד. [נאלצתי לשתוק]. כשהחליט שדי לו להעסיק אותי, אימץ לעצמו שיטה. להתעלל בי נפשית באופן קשה כדי לשבור את רוחי ושאלך הביתה מרצוני, כדי לא לקחת פיצויים. הדבר מאוד מובן וניכר שזו הסיבה [אני מכירה אותו יותר מדי טוב כדי לא לדעת את האמת]. הוא היה נצמד לי לפרצוף וצורח עלי אימים ומטיח בי ללא כל סיבה מוצדקת הקשורה לעבודתי. זה קרה 5 ימים בשבוע במשך שנתיים, כמה וכמה פעמים ביום. בכיתי שנתיים בשביל כל החיים על הצער והסבל הנפשי שנגרם לי. אני מזכירה בכירה מאוד שנים רבות, משכילה ומכירה היטב את עבודתי, מסורה, אחראית, נאמנה, בעלת מוסר, מתורבתת. הוא ידע שאני כזו. מאז יש לי "פחד בוס". אני נכנסת ללחץ וסובלת מחרדות קשות בעבודה רק כשהבוס קורא לי למשימה, זאת על אף שאני יודעת היטב מה עלי לעשות ולבצע. אין מצב שאעשה טעויות בשל האחריות הגדולה שלי בעבודה. החרדה קשה, בלתי נסבלת. הלב דופק, כאב הראש ענק ובלתי נסבל. כך אני חיה. אפילו הבנות לעבודה גורמות לי לחרדות קשות בשל העובדה שעל פי רוב אינן מדברות אלי יפה מטבעי, אני מאוד רגועה, שקטה ובעלת שלוות נפש. כולם יודעים שאני כזו. טיפוס שלא עונה כשמעליבים אותי, אלא בוכה בשקט עד שאני נרגעת. עבודה קשה להחליף בשל גילי המופלג והפרנסה לה אני זקוקה. אני מאוכזבת עד מאוד מההתנהגות של האנשים, חסרי הנימוס וההתחשבות באדם. חינוך ותרבות, איני מצפה, נכון להיום להתנהגות הולמת. בינתיים כל אימת שיש לי חרדה בעבודה, אני חיה במרה שחורה. לחלוטין לא מגיע לי, שכן, אני מאוד משקיענית ומסורה לעבודתי. אף אחד לא רואה ולאף אחד לא אכפת. היש פתרון כלשהו? תרופות נגד דיכאון לא אקח. אין לי דיכאון. יש לי חרדות וכעסים עצומים על התנהגות האנשים בעבודה, נכון להיום.
תודה רבה למתן תשובה באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
שרון לויט07/01/2016היי סיוון,
אין ספק שכדאי לך לשנות את הגישה כלפי האנשים בעבודה. לדעתי, לא כדאי לחוש תחושות קשות כל כך בגלל אנשים אחרים, שאינם אפילו קרובים אלייך ולא אכפת לך מהם. נראה שגם החוויה הקשה שעברת עם הבוס בעבודה השפיעה מאוד על תגובותייך. אני ממליצה להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). לאחר מספר לא רב של פגישות, תוכלי להגיע בעזרתו לשינוי הגישה הרצוי ולחוש הקלה גדולה בתחושותייך, לעבד את הטראומה שעברת ולהתגבר על החרדות. בנוסף, בעזרת הטיפול תוכלי ללמוד להיות אסרטיבית יותר, מאחר שנראה שהתנהגותך הפסיבית גורמת לך "לאכול" את עצמך מבפנים ולהתבוסס בתחושותייך בלי לתת להן ביטוי חיצוני, מה שיכול להיות הרסני פיזית ונפשית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות כדורים אנטי דיכאונייםגלית04/01/2016
שלום רב,
רציתי לבדוק בנוגע לכדורים אנטי דכאוניים... האם הם יעילים גם במקרה של דיכאון הנובע מסיבות אוביקטיביות לחלוטין, דוגמת מצב כלכלי קשה, גירושין וכו' ? שהרי למיטב הבנתי, כדורים אלו מסדרים את האיזון הכימי במוח, ולכן לא ברור לי כיצד יוכלו לעזור כאשר מדובר במצב אוביקטיבי, שלעניות דעתי אינו קשור לשיבוש כימי של המערכות.. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות כדורים אנטי דיכאוניים - תגובה
שרון לויט07/01/2016היי גלית,
האמירה כי "כדורים אלה מסדרים את האיזון הכימי במוח" היא אינה מדוייקת, לכל הפחות. התרופות הללו משפרות את מצב הרוח אצל כל אדם המגיב להן, בדומה לכך שסמים פועלים על כל אדם. התפקיד שלהן הוא לגרום למוח לנצל את הסרוטונין שמערכת העצבים מפרישה בצורה טובה יותר, כלומר להשתמש גם בסרוטונין שלא נוצל (בגוף מופרשת כמות מסוימת של סרוטונין, שרק חלק ממנו מנוצל). גם אדם שאינו נמצא בדיכאון עשוי לחוש שיפור במצב רוחו בעקבות נטילת התרופות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גלית07/01/2016על תגובתך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתחיל את השנה החדשה בצורה חיובית ושמחהחני31/12/2015
היי שרון.וסליחה על ריבוי השאלות,אבל מאוד חשוב לי לשאול:כמו שכתבתי איבדתי השנה חברה מאוד טובה והייתי יוצאת איתה כל שנה בסילבסטר וזה מאוד כואב לי שזה כבר לא יקרה ושהיא איננה. רציתי לשאול איך אפשר להתחיל את השנה למרות מה שקרה,שתהיה לי שנה שמחה וטובה ואיך מתמודדים במיוחד בחגים עם המחשבה שלא אוכל לצאת איתה יותר בחגים בשבתות,היום הסילבסטר וזה פעם ראשונה שאני לא יוצאת לבלות כי היא היתה מארגנת תמיד את כל הבילויים גם בסילבסטר ומאז הקשר שלי עם שאר החברים נותק.אשמח לתשובה,ומאחלת לך שנה אזרחית נפלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתחיל את השנה החדשה בצורה חיובית ושמחה - תגובה
שרון לויט01/01/2016שלום לך,
שנה אזרחית טובה ושמחה גם לך!
אני לא חושבת שהשנה כולה תלויה בדרך שבה התחלת אותה. קורה שאנשים לא חוגגים בכלל את השנה האזרחית, ולמרות זאת יש להם שנה נפלאה. יש גם אנשים רבים שחשים צורך לחגוג ו"להתפרע", דווקא משום שחייהם ריקים. את יכולה, כמובן, לחדש קשר עם חברים ישנים או ליצור קשרים חדשים, כדי שיהיה לך עם מי לבלות, וכך חסרונה של החברה יכביד עלייך פחות. מכל מקום, לא טוב להיות תלוי באדם אחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרון
חני01/01/2016שבת נפלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוטיבציהחני30/12/2015
היי שרון.
איך אפשר להחזיר מוטיבציה למרות שאין חשק לתפקד ולעשות כלום?
ובהזדמנות הזאת אני גם רוצה לאחל לך שנה אזרחית נפלאה שתהיה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה טובה גם לך!
שרון לויט01/01/2016שלום לך,
אני חושבת שעניתי על השאלה הזו לא פעם: למצוא תחומי עניין ועיסוק, להקיף את עצמך במערכות תמיכה (משפחה וחברים), לדאוג לגוף- שינה טובה, אכילה מסודרת, פעילות גופנית. לעשות מה שעושה לך טוב. "להכריח" את עצמך לקום ולעשות, חוסר חשק הוא לא תירוץ!
מקווה שתהיה לך שנה של עשייה והרגשה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התמיכה
חני01/01/2016סוף שבוע נפלא שיהיה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)