מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאוןפ11/08/2014
שלום
כ9 חודשים חיפשתי עבודה (עבודה ראשונה שלי לאחר סיום תואר ראשון) מצאתי,נכנסתי ללא ניסיון מעסיקים הבטיחו הדרכה -נכנסתי עבדתי קרוב לחודשיים ופיטרו אותי בטענה שאינני מתאימה לתפקיד. הדרכה לא בוצעה תקין-בחורה שהדריכה אותי זלזלה בי ודיברה לא תמיד בנימוס ,לאחר 3 שבועות שהתחלתי לעבוד שם ,הרגשתי שהיא מרימה אלי קול-הערתי לה באיפוק ואז היא התנצלה ,אך לאחר מכן התחמקה מלהסביר לי בכלל.
הייתי חדשה בחברה לא רציתי ליצור לעובדת ותיקה בעיות,לא פניתי לממונה אלי ,ניסיתי להתמודד לבד עם עבודה. כעת מאז שפיטרו אותי עברו 3 חודשים -אני מחפשת עבודה ללא הצלחה ,יש לי דיכאון עמוק ,אני הכל עושה על אוטומט,מפחדת מכישלון ,ולא יודעת איך לצאת מזה.כאשר אפילו יש איזה הצעה שפחות או יותר מתאימה אני דוחה אותה או שלפני ראיון עבודה מתחילה להרגיש רע:חום,חולשה ועוד. מה לעשות כל זה תוצר של דיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון - תגובה
שרון לויט12/08/2014שלום לך,
כל הסימפטומים שאת מתארת שייכים לחרדה, ולא לדיכאון.
האם אובחנת כסובלת מדיכאון על ידי מטפל? רופא?
אם "אבחנת" את עצמך, יכול מאוד להיות שטעית.
בכל מקרה, עבור שתי הבעיות (דיכאון וחרדה) מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שייתן לך כלים להתגבר על הבעיה. לגבי הסימפטומים שציינת (חרדה מפני ראיונות עבודה וכישלון), אפשר להתגבר עליהם די בקלות בעזרת טיפול זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותיניב07/08/2014
שלום
האם אפשר לקחת סוליאן ופבוקסיל?
האם פבוקסיל גורם להשמנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
שרון לויט12/08/2014היי יניב,
אם פסיכיאטר רשם לך את שתי התרופות האלה במקביל, כנראה שאין עם זה בעיה.
פבוקסיל אינו משמין (כמו כל תרופה אחרת), אך יכול לגרום לתאבון מוגבר אצל חלק מהאנשים הנוטלים אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס עם עישוןאפרת05/08/2014
הביאו לי ציפרלקס ואני מעשנת.. האם זה בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס עם עישון - תגובה
שרון לויט12/08/2014לא, אין שום בעיה. באופן כללי, מומלץ לשאול את הרופא שרושם לך את התרופה את כל השאלות שיש לך לגביה כאשר את מקבלת את המרשם, ולא להשאיר דברים לא ברורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ק.אבי נקש31/07/2014
לאחרונה .. ומאז ומתמיד אני מאוד סובל מאוסידי מחשבתי וקשה לי מאוד .
סובל גם מסכיזופרניה ..
אני חייב לציין שאני מאוד מאוד סובל מהאוסידי למרות שאוליי "התרגלתי".. אליו " לא עוזרת לי הרבה .
לצערי לא יודע מה לעשות ולאן לפנות . למי אפנה?? >> הסבל הוא גדול .
הרופא שלי לא זמין לי בכלל . אי אפשר להשיג אותו במהלך נחודש .
חושב על להחליף תרופות אך מתחרט עוד לפני שהתחלתי עם זה ..
כי מי ולאן זה יוביל אותי .
הדימוי העצמי והביטחון שלי שואף ל 0 אחד גדול .
די קשה לי מאוד .
אין מזור לבעיותיי ???? האומנם ?? עד מתי לסבל הרב הזה . ??
חש מאוד לבד ובלעדי במצבים הקשים שלי.. >למרות שיצרתי קשר עם הרופא אבל.. חוץ מלומר לי להוסיף קלונקס לא
דיבר איתי הרבה . תחושה ששום דבר כבר לא יעזור לי .
הסבל הוא עמוק מאוד ללא מזור ופתרון .
דייייייי נמאס לי אני סובל מאוד .
העוצמות של המחשבות וה כמויות הינם חזקות ובעוצמות גבוהות ומפחידות .
אין לי איכות חיים בכלל כל הזמן מתמודד עם ההפרעות שציינתי
יש עצה ? איך אני מצליח לשפר את ההרגשה הקשה מאוד שייש לי ?
תודה .
תאמו תורצרו קשרהדפסת ההודעההוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ק. - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל01/08/2014אבי שלום,
אני מאוד ממליצה על טיפול בנוירופידבק. טיפול זה עוזר לשפר תסמינים של סכיזופרניה, עוזר ל OCD, לטיפול בהתקפי חרדה, משפר השפעה של תרופות ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם סובלת מאוסידי מחשבתי
מישהי02/08/2014דבר שמשבש את סדר היום וגוזל מימני זמן, וחוסר יכולת להיות עם הקרובים שלי.
בנוסף גם לי יש חרדות.
ניסית קצת להעסיק את עצמך, כמו ספורט או טיול רגלי...?
יום טוב בריאות טובה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי משהי
אבי נקש03/08/2014את מטפלת בעצמך?
מה את עושה במהלך היום?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה
סתם מישהי06/08/2014מצטערת על התגובה המאוחרת.
זהו שאני מתנדבת בבקרים, דבר שממלא אותי מבחינה רוחנית.
לפעמים עושה ספורט...מחול אירובי...תנסה.
אני מנסה לשרוד, את החיים האכזריים האלה.
כל טוב ושתצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהק.
אבי נקש14/08/2014יפה מאוד שאת מעסיקה את עצמך ..וגם עושה ספורט . זה מאוד חשוב ומשפחיע לטובה בבלגאן הזה שייש לך...
המשיכי כך ושיהיה לך בהצלחה בהמשך .
רק טוב בייייייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3קרן28/07/2014
שלום
שמעתי שאומגה 3 עוזר במצבים של דיכאון
אני לוקחת ציפרלקס התחלתי לפני שבועיים וחצי יש לי חרדות ודיכאון האם אפשר לשלב גם אומגה 3 זה יעזור?
אני לא רוצה סתם לקחת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
שרון לויט29/07/2014היי קרן,
אי אפשר להבטיח שאומגה 3 יעזור, אך אפשר לומר שמדובר בתוסף תזונה מומלץ שיכול לעזור. אין שום בעיה לשלב אותו עם התרופה. מלבד שיפור מצב הרוח, יש לו סגולות בריאותיות נוספות (שיפור הריכוז, בריאות העיניים, מומלץ לנשים בהריון לבריאות העובר ועוד).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה קשה מאוד ..אבי נקש25/07/2014
כאמור סכיזופרניה ואוסידי עמיד . מטופל בתרופות .
לאחרונה יותר ויותר מן התקפי חרדה קשים מאוד .מתבטא בכך שמרגיש ורואה את כל נקודות שבקיר ובעצמים מסתכלים אליי וזה נורא מפחיד ומוציא אותי מדעתי .
אשמח לעזרה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי זה קורה
מישהי25/07/2014אבל בצורה אחרת: כשאני מסתכלת על הקיר אני רואה צורות אחרות, לפעמים אני רואה צל של מישהו מולי או מאחורי,כשאני מביטה אני רואה שאין אף אחד. לפעמים קורה לי ההיפך, כשמישהו מתקרב אליי, אני לא רואה אותו, רק אחרי שעבר, אני שמה לב שמישהו עבר לידי.
אני חרדתית וסובלת מאוסידי מחשבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהק.
אבי נקש27/07/2014הי .
איך את או האם יש לך הסבר זה או אחר לתופעה זו . שתיארת ??
תאורך הוא שונה משלי אך כן מבין את בעיתך .
את מטפלת במצב ?
יש לך עוד הפרעות מלבד ההפרעה הזו ?
רק בריאות ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי הסבר חד משמעי
מישהי27/07/2014אבל, לפי דעתי, זה נגרם מחרדות, וחוסר ריכוז.
יש לי הפרעת חרדה ולעיתים פאניקה, וכן סובלת מאוסידי.
הטיפול שבאמת עוזר, זה להעסיק את עצמי, ולא להיכנס ולשקוע בזה.
הכל עובר.
שבוע טוב ובריאות טובה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת חרדה קשה מאוד .. - תגובה
שרון לויט27/07/2014היי אבי,
כדאי שתפנה לפסיכיאטר שלך, מאחר שזו יכולה להיות תופעה פסיכוטית. בכל מקרה, הוא מכיר אותך ויוכל להגיד לך ממה זה נובע ולעזור בהתאם.
לגבי התגובה שכתבו לך- ככל הנראה אין קשר בין התופעות של שניכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שרון
אבי נקש27/07/2014לדעתך המצב הזה יכול גם לנבוע מת.לואיי מהתרופות אותם אני נוטל .?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שרון - תגובה
שרון לויט29/07/2014היי אבי,
לא ידוע לי על תופעת לוואי כזו. אם אתה לוקח תרופות אנטי פסיכוטיות בנוסף לתרופות נגד חרדה, הן אמורות למנוע תופעות פסיכוטיות שיכולות להיגרם כתוצאה מנטילת תרופות נגד חרדה (SSRIs) אצל אנשים שקיימת אצלם רגישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת חרדה קשה מאוד .. - תגובה
אני מאוד ממליצה על טיפול בנוירופידבק. טיפול זה עוזר לשפר תסמינים של סכיזופרניה, עוזר ל OCD, לטיפול בהתקפי חרדה, משפר השפעה של תרופות ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת חרדה קשה מאוד .. - תגובה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשרון לויט .. חיפאיחן21/07/2014
כתבתי את ההודעה הבאה בפורום חרדות וטראומות . הרופא ספורות ענה לי כי הוא מאמין שהפגישה עם אחי תעשה לי טוב . היא אכן עשתה לי טוב ואחריי 24 שעות הכל צף שוב . אני זקוק לעזרה חושש במהשלכות גופניות בטווח הקצר . ורוצה לפגוש מטפל בחיפה בימים הראשונים עם שובי .
שלום , אני בן 23 אני מטייל כבר למעלה מחמישה חודשים במזרח , טסתי לבד וכעת אני בבורמה . הטיול שלי מגיע לסופו בעוד שבועיים ואני אהיה בישראל. לפניי כחודש התחילו לי שלשולים חריפים בהודו ולאחר כמה ימים ניסיתי אנטיביוטיקה כדי שזה יעבור כי זה לא עבר , האנטיביוטיקה לא עזרה אז הלכתי לרופא וגם הטיפול שלו לא עזר אבל בגדול אני מרגיש טוב ואני מאמין שזה יעבור מעצמו. אך בשבוע האחרון בגלל כל הפחד ממחלה קשה נהייתי לחוץ , הייתי לבד לחלוטין התחיל כאב עמום בצד שמאל של החזה וכל הזמן תחושת האדרנלין עברה בגוף , הרגשתי דפיקות לב ותחושת מחנק . למחרת הלכתי לבית החולים פגשתי קרדיולוג שביצע אקג ובדיקה גופנית ואמר לי שאני בסדר גמור ידעתי שאני בסדר אבל הייתי צריך אסמכתא , זה קרה לפניי 5 ימים ומאותו יום הדופק המהיר והלחץ והכאבים בחזה לא עוזבים אותי , אין לי תאבון ואני אנמי לסביבה לחלוטין , אני מנסה לדבר עם אנשים אבל קשה לי להתרכז אני מעשן המון במהלך היום כדי לנסות להירגע ואני כבר לא יודע מה המניע של ההתקפים הבלתי פוסקים, חשוב לציין שאני לגמריי לבד כעת ומחר אני טס לסינגפור להיפגש עם אחי כי התכנון היה שנסיים את הטיול שלי ביחד . רציתי להזמין במהלך השבוע כרטיס טיסה דחוף לישראל אבל בגלל שאח שלי מגיע אני לא יכול לאכזב אותו . הפחד הכי גדול שלי הוא שאני מרגיש שהלב שלי לא ישרוד את כל החרדה הזאת , שהוא לא יצליח להתגבר שאני לא אשרוד עד שאני אפגוש רופא או פסיכולוג בישראל , אני לא רוצה ליפול על אחי כי הוא בסך הכל בן 17 אבל אני במצוקה , ההתקף חרדה במהלך כל היום וכל השיטות שניסיתי כבר לא עוזרות כמו בהתחלה , לא כתיבה ולא נשימות , לא לראות סרט ולא לדבר עם אנשים . מה עליי לעשות בשבועיים הקרובים ? איך להקל על הגוף ? אני אשתדל להתנהג כרגיל עם אחי , וגם אין לי בעיה לחיות עם החרדה אבל אני אשרוד את זה מבחינה קרדיולוגית ? - בריא בדר״כ ללא עבר של בעיות לב - הפעם היחידה שהרגשתי ככה בעבר היה בלילה שלפניי הפסיכומטרי וז עבר מיד אחריי הבחינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דחוף יעוץ-ציפרלקסקרן20/07/2014
שלום,
שמי קרן בת 36 התחלתי ציפרלקס לפני שבוע וחצי בערך לפני 4 ימים העלתי את המינון לכדור שלם 10 מיליגרם עדיין לא מרגישה שינוי
תוך כמה זמן זה אמור להשפיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף יעוץ-ציפרלקס - תגובה
שרון לויט21/07/2014היי קרן,
ההשפעה אמורה להתחיל אחרי 2-3 שבועות של הטיפול במינון המלא שאותו הרופא המליץ לך. כלומר, אם 10 מ"ג הוא מינון היעד, עוד שבוע וחצי- שבועיים וחצי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בעקבות המלחמהדלית20/07/2014
שלום לכולכם
נכון אני כותבת אליכם הרבה מכיוון שאתם עוזרים לי מאוד בפורום בעקבות המלחמה ואני מודה לכם על זה,והייתי מאוד שמחה עם תציעו לי מה לעשות.פשוט יש לי קרוב משפחה שנלחם בעזה,ובכלל כל פעם שאני שומעת על הרוגים ופצועים ולצערינו הרב יש הרוגים ופצועים אני לא מפסיקה לבכות,אני פוחדת על קרוב משפחה שלי ובכלל על החיילים,מה עושים במצב כזה?אודה לכם על עצתכם,ומאחלת לכולכם יום שקט והלוואי שהמלחמה הזאת כבר תיגמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון בעקבות המלחמה - תגובה
שרון לויט20/07/2014היי דלית,
כפי שכתבתי לך, כדאי לא לשבת כל היום מול מהדורות החדשות, להתעדכן רק במינימום ההכרחי וללכת להעסיק את עצמך בדברים אחרים, מעניינים ונעימים. אני מבינה שזה מדאיג שיש קרוב משפחה שמשרת בצה"ל ונמצא בעזה. את יכולה לדבר על כך עם אחרים בסביבתך, שמזדהים עם המצב, שכן כמעט לכל אחד יש מכר או קרוב שנמצא שם כעת. אם תדעי כיצד הם מתמודדים ומה עוזר להם לקחת את המצב בצורה פחות קשה ממך, זה יכול לעזור.
גם סטטיסטיקה יכולה לעזור: מתוך אלפי החיילים שנמצאים כעת בעזה, כמה חיילים נהרגו? וכמה נהרגו במבצעים קודמים, דומים? אם כן, מה הסיכוי הסטטיסטי של חייל בודד לקפח שם את חייו? האם סיכוי כזה מצדיק דאגה וחרדה במשך כל היום?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאושדניאלה17/07/2014
שלום בזמן האחרון אני מרגישה מפוחדת ולחוצה בלי סיבהו וגם אני מרגישה ממש מדוכאת אני כל היום רק בטלוויזיה ובמחשב ואני מרגישה כאילו אני רובוט כזה כי זה לא אני מחוץ לגוף שלי לא מצליחה להרגיש תחושות כמו אהבה כלפי אנשים שאני אוהבת מרגישה כאילו כאילו המוח שלי ריק ממחשבות ושאני בקושי חושבת ותחושה כאילו קשה לי לדמיין ותחושת זרמים כאלה בראש
ואני נורא מפחדת שמשהו לא בסדר איתי ושיש לי בעיה חמורה במוח אני לא יודעת מה לעשות כבר תעזרו לי בבקשה אני מרגישה מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דניאלה17/07/2014שכחתי להגיד גם שאני בת 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
שרון לויט20/07/2014היי דניאלה,
קודם כל, כדאי למצוא לעצמך תעסוקה מעבר לטלוויזיה ולמחשב: להיפגש עם חברים, ללכת לים או לבריכה, לעשות פעילות גופנית, לצאת לבלות וכו'. הישיבה המתמשכת וחוסר העשייה רק מקבעים את המצב וגורמים לך לשקוע עמוק יותר בתחושות לא נעימות.
לגבי התחושות הפיזיות הלא נעימות (זרמים וכו'), כדאי לגשת לרופא המשפחה ולעשות בדיקות כלליות, כדי לוודא שהכל בסדר בגוף ואין לך בעיה רפואית, שכמובן לא ניתן לאבחן דרך הפורום. בהחלט ייתכן שהכל בסדר, ושהתחושות הללו נובעות מחרדה. אם לא יהיו ממצאים רפואיים, פני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), מאחר שהוא הטיפול היחיד שיכול לתת לך כלים אמיתיים להתמודד עם המצב ולפתור אותו. אל תמהרי לקחת טיפול תרופתי נגד חרדות באם יוצע לך על ידי רופא המשפחה.
מומלץ לקרוא על טיפול קוגניטיבי התנהגותי באינטרנט (קיים חומר רב), ולתת גם להורים שלך לקרוא, מאחר שהם אלה שמפנים אותך לטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאזעקהאיילה15/07/2014
שאלה,מה קורה עם אני יוצאת החוצה,ופתאום יש אזעקה,חברים מזמינים אותי ובגלל הפחד והחרדה מהמלחמה אני מבטלת פגישות עם חברים,ונאלצת לשבת בבית,אשמח לתשובה תודה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאזעקה - תגובה
שרון לויט15/07/2014היי דלית,
באופן כללי, לא כדאי לשבת כל היום מול מבזקי החדשות, אלא לעסוק בפעילויות נעימות ולהיפגש עם אנשים, רצוי כאלה שאינם לחוצים יתר על המידה. גם אם יוצאים החוצה ויש אזעקה, אין צורך להיכנס לפאניקה, ויש פתרונות (אפשר לראות את ההנחיות באתר פיקוד העורף). בנוסף, אם את מבקרת חברים, אפשר לוודא שיש להם מקלט או מרחב מוגן, וכמובן גם להזמין אותם אלייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרון
דלית16/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ נוסף- ציפרלקס דחוףקרן15/07/2014
שמי קרן בת 36
אני סובלת מחרדות קשות ופאניקה וכנראה גם דיכאון שנמשך הרבה זמן מזה 4-5 שנים
לאחר התלבטות קשה וטיפול הומאופתי לא מוצלח התחלתי לקחת ציפרלקס אני לוקחת כבר כמעט שבוע ימים ואמורה לעלות את המינון (לפי הוראת הרופא)
ולקחת כדור שלם 10 מ"ג.
קשה לי עם העובדה שאני נוטלת כדורים ומחוייבת לקחת יומיום פוחדת שהגוף ימכר לא מעוניינת לקחת כל החיים בבקשה יעצו לי....
1.האם הגוף יתמכר לכדורים ואצרך כל החיים לקחת?
2. האם קרו מקרים מנסיון שלכם שהטיפול היה חד פעמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ נוסף- ציפרלקס דחוף - תגובה
שרון לויט15/07/2014היי קרן,
הגוף לא מתמכר לכדורים מסוג זה, אך עם זאת לא ניתן להפסיק בבת אחת את התרופה בלי לחוות תופעות לוואי (תסמיני גמילה), ויש לעשות זאת באופן הדרגתי. בכל זאת קיימת הסתגלות של הגוף לתרופה, והוא מגיב קשה אם מפסיקים אותה לאחר תקופה של לפחות כמה שבועות.
אם תמשיכי רק עם טיפול תרופתי, ולא תעברי טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שילמד אותך להתמודד עם הבעיה, היא עשויה לחזור כאשר תפסיקי את התרופה. יש סיכוי קטן שהיא לא תחזור. לכן, אם את רוצה לא להיות תלויה בהשפעת התרופה כל חייך, כדאי שתעברי את הטיפול הזה. הוא היחיד שהתוצאות שלו עמידות, כלומר הבעיה לא חוזרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראמילגל14/07/2014
באיזה שעה ביום הכי מומלץ לקחת את התרופה?
כדי שלא תפריע לישון או תגרום עייפות במהלך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראמיל - תגובה
שרון לויט14/07/2014היי מור,
אם התרופה מרדימה אותך, מומלץ ליטול אותה בערב.
אם היא גורמת לעוררות יתר ולהפרעות בשינה, מומלץ בבוקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם היא גורמת לשניהם?
גל14/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם היא גורמת לשניהם? - תגובה
שרון לויט14/07/2014זה נראה לי לא סביר... תרופה לא יכולה לגרום לרדימות ולעוררות באותו הזמן. אולי חלק מהתופעות שאת חווה אינן קשורות בתרופה? עדיף להתייעץ עם הפסיכיאטר/ית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס-יעוץ דחוףקרן13/07/2014
היי, שמי קרן בת 36 ניסיתי טיפול הומאופתי ולא עזר לאחר הלתבטות קשה אם ליטול כדורים החלטתי לנסות ניגשתי לרופאת משפחה והתחלתי לקחת ציפרלקס אני לוקחת כבר 3 ימים בשעות הערב.
הרופאה אמרה 1/2 כדור שזה 5 מ"ג ולאחר 3 ימים לעלות למינון של כדור 10 מ"ג
ובשעות הבוקר בינתיים מרגישה עייפות רק השאלה אם אוכל להשאר עם חצי כדור? ואם משפיע עלי עדיף חצי לא רוצה להימכר אני פוחדת שאצרך כל החיים ליטול כדורים
לעזרתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס-יעוץ דחוף - תגובה
שרון לויט13/07/2014היי קרן,
מינון של חצי כדור אינו מינון טיפולי, ומשמש רק להסתגלות. אין לו השפעה של ממש (מעבר אולי לאפקט פלסבו).
אם אינך רוצה להיות תלויה בכדורים למשך זמן רב, מומלץ שתפני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). למידת דרכים להתמודדות תעזור לך הרבה יותר מאשר כל תרופה או תכשיר שתיטלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשרון
קרן13/07/2014תודה שרון
אז ליטול כדור 1 כמו שהרופאה אמרה לי ?פוחדת מתופעות לוואי קיצוניות די מלחיץ שקראתי על תופעות הלוואי של הציפרלקס
אשלב עם זה גם טיפול כמו שציינת ידוע לך אם יש דרך קופח'?
בברכה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשרון - תגובה
שרון לויט13/07/2014היי קרן,
מומלץ למלא אחר הוראות הפסיכיאטרית. אין לדעת כיצד יתבטאו אצלך תופעות הלוואי, יש אנשים שחווים אותן באופן מתון ויש כאלה שלא חווים תופעות כלל. אם התופעות יהיו לך קשות, תמיד ניתן להפסיק את התרופה (תוך כדי התייעצות עם הפסיכיאטרית, כמובן).
לגבי טיפול דרך קופת החולים, מומלץ לברר בקופה עצמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ק.אבי נקש13/07/2014
כאמור סובל מסכיזופרניה ואוסידי מחשבתי ..
לאחרונה חש "יותר" התקפי חרדה שנמשכים הרבה זמן .
ואין לי הרבה מה לעשות .
למרות זה אני ממשיך בעשייה ובתיפקוד שלי כאילו שאין לי ממש כלום .
אך זה מאוד מקשה עליי את החיים . מה ניתן לעשות להיעזר ובמה . ?
אציין שאני נוטל תרופות ומטופל בסיביטי טיפול שהתחלתי אותו ממש לא מזמן .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ק. - תגובה
שרון לויט13/07/2014היי אבי,
קודם כל, טוב מאוד שאתה ממשיך בחייך כרגיל ולא נכנע לחרדה. זהו אחד הדברים המשמעותיים שעוזרים להתגבר עליה.
אם אתה מטופל כרגע בטיפול CBT, הוא יכול לעזור לך מאוד בפתרון הבעיה הזו, ולכן אני מציעה שתפנה למטפל שלך ותבקש תכנית טיפול ברורה ומותאמת אישית. אלא אם כן אתם עובדים כרגע על נושאים אחרים המציקים לך יותר, ולא יכולים להתפנות לכך. במקרה זה, נשאר לחכות בסבלנות עד שתתפנו לעבוד על כך, מאחר שקשה מאוד לעשות הכל בבת אחת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)