פורום בנות, העצמה נשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה להתמודד עם קושי
    שני
    04/06/2010

שלום רב!
    אני בת 17 ויש לי בעיה.
    הבעיה היא שקשה לי מאוד לספר לאמא שלי שאני יוצאת עם בחורים.
    אני תמיד משקרת לה שאני מבלה עם חברות או אצלם בבבית וכו', אתן מתארות לעצמכן שקרים טיפוסיים.
    הבעיה היא שאני מצעד אחד לא רוצה לשקר לה כי אני לא רוצה שהדבר יפגע בספו של דבר באמון שלה בי, ושהיא תוכל להמשיך ולסמוך עלי, אך באמת שקשה לי לספר לה, אני פשוט מרגישה מן תחושה מוזרה כזו שאומרת לי שאין מצב שאני מספרת לה.
    אני רוצה להבין ממה נובעת התחושה הזאת? (ואגב הקשר עם אמא שלי הוא מאוד טוב, אנחנו מדברות על הכל פרט לעינייני אהבה ובנים- אלו הם שני דברים שאני לא מסוגולת לדבר איתה עליהם)
    ודבר נוסף הוא איך אני יכולה להתגבר על התחושה הזו?
    אשמח לקבל תשובה,
    תודה מראש:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה להתמודד עם קושי

הוספת תגובה

• אמון גברים וכל השאר

אביטל שטרית
    08/06/2010

את לא רוצה לפגוע באמון שנרקם בינך לבין אמך, אולם פגעת באמון ברגע ששקרת לה.עד עתה שקרייך לא התגלו אך סביר להניח שבמוקדם או מאוחר שקרייך התגלו , או שתהפכי לשקרנית מקצועית, מה שיפגע קשות בקשר שלכן.
    אינני יכולה לענות על השאלה מדוע את משקרת שכן אין לי מספיק מידע עלייך, או על אמך, אשאלך מס' שאלות אשר התשובות עליהן עשויוות לרמז על מניעייך : האם קשה לך לדבר על אהבה ובחורים באופן כללי, או רק עם אמך? כיצד את מגדירה את אמך, האם היא שמרנית? האם הקשר שלך עם בני המין השני עשוי לפגוע בה בדרך כלשהי? נסי לענות על שאלות אלו, בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלות

מורן זיו-אש
    08/06/2010

שלום לך,
    מצטרפת לתגובה של אביטל ויש לי עוד מספר שאלות:
    נסי לדמיין מצב בו את מספרת לאימך שהכרת מישהו ואת מאושרת, מה תגובתה?
    איזה מסר קיבלת מאימך על מערכות יחסים בין גברים ונשים, על אהבה ונושאים דומים?
    את אומרת שיש משהו שאומר לך לא לספר, איזה רגש עומד מאחורי זה? אשמה, בושה, רגשות אשמה, כעס?

את מוזמנת לחזור עם תשובות,
    בהצלחה,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתבכתי ..
    אביטל
    29/05/2010

אז ככה אני נערה בת 15, ויש לי חזה קטן..
    היה יום אחד שקיבלתי מדודה שלי במתנה פוש אפ..
    אז התלהבתי והתחלטתי ללבוש אותו .
    עברה שנה כמעט ואני עדיין לובשת פוש אפ , ואני לא יכולה ללכת לים
    אני מתחרטת שהתחלתי ואני מתה להפסיק וכולם חושבים שזה אמיתי..
    ואני לא יכולה ללבוש בגד ים ואז יגלו ששיקרתי ואני לא יודעת מה עשות..
    הסתבכתי אני לא יודעת איך לצאת מזה ..

לקביעת תור
    סגירה
    הסתבכתי ..

הוספת תגובה

• לא הסתבכת...

מורן זיו-אש
    31/05/2010

שלום לך,
    יש חזיות פוש אפ גם בבגדי ים. וגם אם את לא מוצאת ניתן להוסיף אצל תופרת

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "היי בובה" המלצות חמות
    שלי
    29/05/2010

בקניון רמת אביב נפתחה החודש תערוכה יפה כל כך וחשובה באותה מידה, התערוכה פתוחה לקהל הרחב וללא תשלום. ביקרתי עם כמה חברות בחמישי האחרון בתערוכה המדוברת והרגשתי את הכוח הנשי בשיאו. 100 נשים שעיצבו 100 בובות מדהימות כראי פנימי לחוויותיהן והשגותיהן כנשים בעולמנו. כל אחת ועיצובה המיוחד. חשוב לי מאד לפרגן לאותן יוצרות, שמתי לעצמי כמטרה לספר לכמה שיותר נשים על המייזם החשוב הזה.
    מזמינה את כולכן להתרשם כמוני ולתרום לאחווה הנשית.

לקביעת תור
    סגירה
    "היי בובה" המלצות חמות

הוספת תגובה

• אני כבר הייתי!!!

נעמה45
    29/05/2010

אתמול בבוקר יצאתי לקניון רמת אביב עם חברה ונתקלתי בתערוכה ללא הודעה מוקדמת!
    היה מדהים!
    תערוכה יפייפיה עשרות בובות מהממות שעיצבו באמת 100 אמניות מובילות בארץ.
    ואפילו לא הספקתי לעבוד על כל הבובות!
    יום שני אני מגיע לשם שוב!!
    מומלץ!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אליה
    26/05/2010

היי, אני בת 26 ומעולם לא סבלתי מהפרעות נפשיות למיניהן..
    לאחרונה מתרחשת אצלי תופעה מוזרה שכשאני מדברת אני כל הזמן חושבת איך הצד השני שומע אותי.. כאילו יתר מודעות עצמית כזאת.. אפילו שאני מדברת עם האנשים הכי קרובים אלי אני כל הזמן חושבת על איך זה נשמע.. כאילו שהדיבור לא בא לי בטבעיות.. אני כל הזמן חושבת מה איך זה נשמע ואז יוצא מצב שהמחשבה משתלטת על הדיבור ואני מתחילה לגמגם..

האם זה נורמלי וזה יעבור?
    מישהו מכיר תופעה כזו?

בבקשה תעזרו לי..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כמה שאלות

מורן זיו-אש
    31/05/2010

שלום לך,
    האם תופעות אלו קורות בכל סיטואציה חברתית או שאת יכולה להבדיל? האם זה קורה ליד אנשים מסויימים או ליד כולם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחה...
    נטעלי
    25/05/2010

אני בת יחידה ודי קרובה לאמי. הבעיה היא שאצלנו במשפחה, ההורים הם כאילו מעל הילד. אני כבר בת 27 ולמרות זאת כל כמה זמן אמא שלי אומרת דברים כמו "אני לא מרשה לך", וכשאני מתעמתת איתה היא ממש נפגעת ולא מוכנה לדבר איתי שבועות שלמים. זה מעין סוג של שליטה אצלה. כי בסוף אני באה לבקש סליחה על משהו שאני בכלל לא מרגישה שאני צריכה. אני חייבת לציין שאני נשואה ולא גרה עם הורי ועם זאת אני ממש מרגישה שהשלטון שלהם עלי לא הסתיים. אמא שלי לא מוכנה לשמוע את הטיעונים שלי וכל הניסיונות להסביר לה איך ההתנהגות שלה גורמת לי להרגיש נתקלת בקיר במקרה הטוב ובהעלבות מצידה במקרה הפחות טוב. אולי תוכלו להמליץ לי מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    משפחה...

הוספת תגובה

• התבגרות מאוחרת

אביטל שטרית
    27/05/2010

הגיע הזמן להתבגר יקירתי, אמא שלך אינה אחראית לרגשותייך והעוצמה היחידה המצוייה בידיה הנה
    העוצמה שאת מעניקה לה. אני מציעה לך לשאול את עצמך מדוע את נזקקת לאישורים מתמידים.
    מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלותנוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרדות ממשפחת המוצא

מורן זיו-אש
    31/05/2010

שלום לך,
    כאשר ילד גדל ועוזב את ביתו ובוחר להקים לעצמו משפחה גרעינית משלו יש צורך בנפרדות ממשפחת המוצא. כאשר נפרדות (ברמה מסויימת) לא מתרחשת נוצרים קונפליקטים שלעיתים פוגעים בשתי המשפחות.
    עליך לחשוב ולקבל החלטה כיצד את רוצה לראות את משפחתך הגרעינית בעתיד. אני מאמינה כי פנית אלינו כיוון שהמצב שנוצר אינו רצוי מבחינתך. עליך להתחיל תהליך של היפרדות, שאולי יהיה קשה ורצוף במאבקים אך עליך להיות נחושה ועקבית. הנורמות שתקבעי היום יהיו הנורמות של העתיד, לשני הכיוונים. חלק מהתהליך יהיה לערב פחות את אימך בהחלטות שאת מקבלת, לא להתייעץ אלא להודיע, להציב גבולות ברורים- איפה מתחילה המשפחה שלך ולה אין כניסה.
    זה נשמע מאוד קשה, זה תהליך שעלול להימשך זמן ממושך ולכן אני ממליצה לך להעזר באיש מקצוע איתו גם תוכלי לדון בגבולות המחיר שאת מוכנה או לא מוכנה לשלם.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודעת יותר מדי?
    עיבל
    25/05/2010

אני מאד מודעת למראה הגוף שלי ומאד מקפידה על המשקל. יש לי ילדה בת 5 ולאחרונה התחלתי לחשוב ולדאוג מה אני משדרת לה. לא הייתי רוצה שתפתח הפרעות אכילה ושיהיה לה דימוי נמוך. יש לכן עצה?

לקביעת תור
    סגירה
    מודעת יותר מדי?

הוספת תגובה

• מודעות יפה

אביטל שטרית
    27/05/2010

כל הכבוד לך שאת מודעת לבעייתך, חינוך הנו תהליך מתמשך והוא מתבצע לא רק ע"י "שיחות חינוכיות", ילדים לומדים מהוריהם כל הזמן ועשויים להפנים גם התנהגויות שליליות.
    צר לי אין לי פתרון קסום להציע לך,את יכולה להשתדל להוריד את מפלס החרדה בכל הנוגע למשקל, לדבר פחות על דיאטה ואולי ( תלוי בחומרת הבעייה ובבשלות הילדה) להסביר שלאמא יש בעיה עם נושא המשקל,נסי לא לייחס חשיבות רבה מידי לשומנים ותזונה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהירות- הפרעת אכילה

מורן זיו-אש
    31/05/2010

שלום לך,
    היום יודעים כי הפרעות אכילה מתפתחות אצל ילדים כבר בגילאים צעירים מאוד, ממש כמו ביתך. אני ממליצה לך בחום להיות זהירה מאוד בנושא. כלומר: לא לדבר לידה על שומן או רזון אלא על בריאות והרגלי תזונה נכונים, לא להעיר הערות כגון "שמנתי" "אני פרה" וכד' , כמו כן, הדגישי כי בריא זה יפה. אין כמו דוגמא אישית עם ילדים ולכן הקפידי לאכול על ידה מאכלים בריאים ומזינים מכל אבות המזון. תני לה לפחות מחמאה ביום, אך לא תמיד על המראה החיצוני.
    אל תלחצי אך תהיי מודעת יותר לידה, ילדים קולטים מסר גם ללא מילים...

אם את מרגישה שאת עדיין לא מצליחה ואת עלולה לגרום לנזק, אנא, פני להדרכה מסודרת בנושא.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה יופי לראות פורום על העצמה נשית
    יערית
    17/05/2010

בדיוק טיילתי ברוטשילד לפני שבוע בערך ונתקלתי בתערוכה שנקראת "היי בובה" והיא בדיוק דיברה על העצמה נשית, על הנשיות שלנו. אני כל כך שמחה לראות פורומים ותערוכות כאלה ואחרות שפועלות למען הנשים. כן ירבו!

הוספת תגובה

• :)

מורן זיו-אש
    17/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    דנה
    10/05/2010

שלום,
    אני רוצה שתעזרו לי עם משהו שמאוד מציק לי כבר פרק זמן ממושך.
    אני בת 20 ועדיין בתולה....
    העיניין הוא שאף פעם לא היה לי קשר רציני, לא יותר מטווח של חודש...
    אני בחורה יפה, רצינית חכמה , אופטימית חברמנית ואפילו מושכת.
    אין לי בעיה עם הבטיחון העצמי ואני נראית די טוב ובגדול אני גם לא מפחדת ממגע מיני...
    אני בדרך כלל משיגה את הגבר שאני רוצה, אבל תוך שבוע שבועיים אני פשוט מרגישה שאני נקשרת אליו יותר מדי ומפחדת להיפגע ומתרחקת וכך בעצם הקשר מסתיים. וקרה לי משהו דומה עם כולם...
    אני פשוט נהיית אדישה.
    הייתי רוצה שתכתבו לי השערות שלכם, ממה זה נובע? ואם שמעתם על מקרה דומה...
    ומה הן הפתרונות שלכם לבעיה??
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• התמודדות עם תחילת קשר

מורן זיו-אש
    11/05/2010

שלום לך,
    אני לא יודעת עליך מספיק על מנת לתת לך השערות מבוססות לסיבה שדפוס כזה מופיע (אולי בעבר חווית דחייה כ"כ קשה שפיתחת הגנות?) אך כל הכבוד לך שגילית זאת על עצמך! זהו מידע חשוב שיעזור לך להתמודד.
    על פי דבריך אני מבינה כי הפחד מהדחייה גורם לך להתרחק. עליך להתמודד עם הפחד ולא לברוח כמו בפעמים הקודמות. פשוט להחליט שאת לוקחת סיכון... קצת לאבד שליטה. זהו שלב קשה להרבה אנשים בתחילת קשר. זה שלב מאיים, הביטחון לרוב יורד, וכל אחד מגיב אחרת, יש כאלו, כמוך, שמתרחקים, ויש כאלו שמתקרבים מדי ועוד מגוון של תגובות.
    אני מציעה לך להיכנס לקשר באופן מדורג ואיטי, כך ההקשרות תתרחש באופן הדרגתי שאולי יקל עליך. אולי תנסי להעזר בחברה קרובה שתיתן תמיכה בשלבים האלו של הקשר. נסי לזהות את הנקודה בה הרגשות "מתהפכים" לך ותתמודדי איתה. חשבי על עוד דברים שיכולים לעזור לך, אם את מרגישה שזה לא עובד, פני לייעוץ.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתולה יקרה

אביטל שטרית
    12/05/2010

מוזר ככל שזה יישמע, אני מכירה המון בתולות בנות עשרים, אנו חיים בעולם מאוד מתירני ושומעים חדשות לבקרים על סטוצים בחדרי שרותים ומקומות ביזארים אחרים ועדיין יש בנות נורמאליות , חמודות ובתולות בנות עשרים. לרוב עד גיל 22 -23 זה עובר להן והן אפילו מדביקות את הפערים.
    את נשמעת כמו נערה נבונה,בטוחה ומודעת לעצמה שטרם התבגרה והבשילה לקשר רציני, לכל אחד השעון הביולוגי "דופק" בקצב אחר ובגילך אני לא רואה סימן לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת לדעת
    צעירה במשבר
    10/05/2010

היי שלום אני רוצה לדעת אם אני עושה ביד זה אומר שהבדתי את הבתוליין שלי אני מאוד השמח אם תעני לי כמה שיותר מהר!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חייבת לדעת

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מורן זיו-אש
    11/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=239 id=link]גניקולוגיה נערות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור לא סדיר
    אתי
    07/05/2010

היי, פעם ראשונה שקיבלתי מחזור היה בגיל 15 ומאז הוא לסידר, היום אני בת 19 וזה מאוד מפריע לי, חברה המליצה על גלולות?
    האם זה הפתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור לא סדיר

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מורן זיו-אש
    09/05/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב,
    אוסנת לוי
    03/05/2010

אני אם לשתי תאומות בנות 14, וכמו לכל המתבגרות החלו להן אקנה, פניתי לקוסמטיקאית ולרופא עור, הקוסמטיקאית ממליצה על תכשירים, והרופא ממליץ על משחות וכדורים.
    בנותיי מצפות ממני כאמא לתת להן פיתרון מהיר וייעיל כי הן לא מוכנות להסתובב ככה.

בשבוע שעבר אחת הבנות שלי התחזתה לחולה על מנת לא ללכת לבית הספר, הסברתי לה שאני מבינה אותה, אבל לרוב בני הנוער בגילה יש אקנה. ושלחתי אותה לבית הספר, עד עכשיו היא כועסת עליי.

אני באמת עייפה מן המאבק בהן ובאקנה.

המשך ערב פורה לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב,

הוספת תגובה

• אכן נשמע מייגע...

מורן זיו-אש
    05/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשכת לגברים חזקים ממני
    נועה
    03/05/2010

היי,
    אני בת 29 ומאז שאני זוכרת את מערכות היחסים שלי נמשכתי לגברים חזקים.
    הכוונה היא לגבר שיעניק לי חום ואהבה אבל שיהיה בעל השליטה במערכת היחסים. כלומר, הוא מנווט את מערכת היחסים.
    סה"כ אני בחורה מוצלחת עם תואר שני ועבודה טובה. בתחום של מערכות יחסים אני נכשלת בגלל הכמיהה הזאת לגבר שישלוט בי.
    היו לי מס' מערכות יחסים ארוכות שהרגשתי שאני כמו בובה על חוט ובסופו של דבר בני הזוג שלי נטשו והשאירו אותי שבורה.
    אני באה מרקע משפחתי עם אמא שגידלה אותנו ואבא שהיה אחראי על הפרנסה. אמי לא ממש חרגה מגבולות האישה הקטנה בבית וכנראה ששם נחשפתי למודל השלילי בחיי.
    דבר נוסף, הייתי ילדה מרדנית ושובבה ואמי נהגה להעניש אותי הרבה כולל עונשים פיזיים. סטירות לחי, הלקאות על הטוסיק עם חגורה היו דבר שבשגרה עד גיל יחסית מאוחר.
    רציתי לדעת אם הדברים קשורים ואיך אני יוצאת מהמעגל האיום הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    נמשכת לגברים חזקים ממני

הוספת תגובה

• שחזור מערכות יחסים

מורן זיו-אש
    03/05/2010

שלום לך,
    אני רוצה להחמיא לך על המודעות העצמית הגבוהה, הישירות והאומץ לפנות ולהתייעץ. את נשמעת בחורה חכמה ורגישה מאוד.
    לרוב, מה שקורה לנו במערכות היחסים הבוגרות שלנו הוא שחזור, ברמות מסויימות, של מערכות יחסים ראשוניות ממשפחת המקור. אם אדם מסויים רגיל להיות, לדוגמא, החלש או הקורבן הוא "יבחר" במקום הזה גם בעתיד. הסיבה העיקרית לכך היא שהתפקיד הזה מוכר לו, הוא יודע "לשחק" אותו באופן טבעי. ישנו קשר גם למודל הזוגי "שינק" מהבית, לאיזו מערכת יחסים הוא היה חשוף בילדותו, אילו הבדלי מגדר הוא הפנים ועוד.
    את צודקת מאוד בניתוח שלך את מצבך כיום, אני מאמינה שהכל קשור.
    עכשיו השאלה היא מה מתאים לך, והכל הולך, העיקר להיות שלמה עם הבחירה (שיכולה להשתנות עם השנים והתהליכים שעוד תעברי עם עצמך). ישנן נשים שמתאים להן וטוב להן להיות במערכות יחסים של "שולט-נשלט" (במגוון צורות ורמות) ויש נשים שלא. חשבי עם עצמך איזו מערכת יחסים היית רוצה, איך היא תראה, מה יהיו העקרונות והערכים שיבנו אותה, איזה מקום יהיה לך, כמה דומיננטית את רוצה להיות ועוד.
    זכרי, המודעות היא אכן רוב הדרך, כאשר תדעי מה רצונך, תזמני אליך את הגבר הנכון עבורך. זה יקרה מתוך תהליך מודע.
    במקרה הצורך, את יכולה לפנות לתהליך אימוני שימקד ויכוון אותך.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ...
    רוני
    30/04/2010

היי
    אני מתלבטת לגבי לימודים ורציתי לראות אם תוכלו לעזור לי.
    מאז השיחרור מהצבא אני מתלבטת לגבי לימודים ועכשיו אני בת 23 נבחנתי ללימודים בכמה מוסדות גבוהים כמו בצלאל. יש תוצאות ואני ברשימת המתנה. כאן נכנסת ההתלבטות שלי. אני מאוד חוששת מלימודים ארוכים (4 שנים) ומאוד לחוצים ותחרותיים. אני חוששת שלא יהיה לי חיים תוך כדי, לא יהיה לי זמן לעבוד ושלא יהיו לי חיי חברה, ואין לי חשק לעבור תקופה כזאת, היה לי מספיק מזה בתקופת התיכון.
    בנוסף אני לא בטוחה שזה המקצוע שאני רוצה לעצמי לחיים. אני מפחדת לסיים 4 שנים כשכל החברות שלי התקדמו בחיים ונשואות ואני רק מתחילה להתלבט האם מתאים לי לעבוד במקצוע. אני חשבתי ללמוד תקשורת חזותית, אני מניחה שאני אהיה טובה בזה אבל אני לא יודעת אם זה מה שאני אוהבת לעשות. אני כן רואה את עצמי כבן אדן כישרוני, אבל אני מפחדת שבזמן הלימודים הלחוצים לא יהיה לי כוח לעבוד ולעשות את המטלות ושאני לא אסיים שנת לימודים.

מקווה שתוכלו לייעץ לי, אני יודעת שאף אחד לא יכול להגיד לי מה לעשות חוץ ממני, אבל עדיין אני לא יודעת אם כדאי לי להתחיל או לעשות משהו אחר כמו לטוס לחול למשל...

תודה :)

רוני

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ...

הוספת תגובה

• מחוייבות פנימית

מורן זיו-אש
    01/05/2010

שלום לך,
    קשה מאוד בגיל צעיר להחליט ולהתחייב למקצוע (או לכל דבר אחר) שאותו תאהב עד סוף חייך. במיוחד כאשר ההכשרה כ"כ אינטנסיבית, קשה וטובענית כמו התחום שאת מכוונת אליו.
    אני מאמינה כי רוב הסטודנטים בתחום הזה מחוייבים לו ומגיעים עם אהבה עצומה לתחום ועבורו מוכנים לעבוד קשה מאוד, לוותר על הרבה ואף לדחות במעט את חייהם.
    נשמע לי כי את עדיין לא במקום המחוייב הזה, וזה בסדר גמור!!! נראה כי את עדיין רוצה להנות מהחופש שלך וגם זה בסדר גמור!!!
    עדיף לך להתחיל בעוד שנה את הלימודים מאשר להתייאש באמצע ולעזוב, כדאי להגיע ללימודים עם מוכנות פנימית ומוטיבציה להשקיע ולא ממקום של התפשרות.
    הייתי ממליצה לך להקשיב לקול הפנימי שלך ולבדוק עם עצמך האם את באמת מוכנה לתת ה כ ל עבור המטרה הזו?
    מעבר לכך, חשוב שתדעי שמה שאת בוחרת היום לא חייב להיות תקף לעוד עשר שנים. כיום הרבה אנשים עושים הסבה מקצועית אחת או יותר במהלך חייהם. אני אישית מכירה מספר לא מועט של נשים מוכשרות וחכמות שבגיל 35-40 החליפו את תחום העיסוק שלהן והן מאושרות ומצליחות מאוד.

אם את מרגישה תקועה את תמיד יכולה לפנות לתהליך אימוני שבו תוכלי לבחון את הסוגיות האלו לעומק, להבין מה מפעיל אותך, למה את מחוייבת כעת ומה באמת יעשה אותך מאושרת.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    צעירה במשבר
    26/04/2010

לפני כמה ימים חברה שלי אמרה לי שהיא דיברה אם חבר שלי לשעבר
    והוא אמר לה שהוא עדין מריגיש אלי משהו ועכשיו גם אני מרגישה אליו משהו אבל הוא בישן וגם אני ואני לא יודעת מה לעשות כי הוא אמר לחברה שלי שאם הוא לא יכול לעשות כלום אז הוא מבטר ועכשיו לא באלי שהוא יבתר אל זהה ואני לא יודעת מה לעשות אם תוכלו לעזורר לי אני ממש השמח

נ.ב יש מישהו שאני מחחבת אותו ויכול להיות שהוא גם אותי אבל אני לא לומדת איותו והקשר שלנו כמעט נגמר ואני ממש לא רוצה שזה יגמרר
    אני והוא אינו ממש בצחוקים אינו מספרים אחד לשני הרבה דברים אפילו שראינו אחד את השני בפעם הראשונה לא היה לי בעיה איתו הוא ממש מצחיק אבל גם הוא ביששן מה אני עושהההה

יש שניי בנים שאני מחבבת ואיולי גם אם אותי מה אני יכולה לעשות !!!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• מבולבלת

מורן זיו-אש
    27/04/2010

שלום לך,
    נראה לי שאת ממש מבולבלת, ומתוך הבלבול הזה לא ברורה לי שאלתך. חשבי מה היית רוצה שיקרה ופני אלי שוב ואנסה לענות לך...

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

חסוייה
    28/04/2010

היי מורן יש שני בנים שאני מחבבת ואחד אני יודעת שהוא גם מחבב אותי ואחד אני לא יודעת אני לא יודעת מה לעשות בקשר לזה והם ואני די בישנים!!
    אני ממש רוצה להגיד אחד מהם אבל אני לא מסוגלת וגם את שנהים אני מחבבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למבולבלת

מורן זיו-אש
    28/04/2010

שוב שלום,
    אני שוב מתקשה להבין את כוונתך, הניסוחים שלך מבולבלים, את לא מעלה שום שאלה וגם אינך מביעה שום רצון ברור. האם את מתכוונת שאת לא יודעת במי לבחור? אם כן, אז העצה שלי היא נסי להתקרב, להכיר ולפתח ידידות וכך תדעי במי לבחור. נשמע שדיברת בעבר עם שניהם, את יכולה לחדש את הקשר החברי, את לא חייבת מיד לחשוף את עצמך ולהתוודות על רגשותיך. זכרי- אף אחד לא רואה את מחשבותיך ומה המטרות שלך, אם את נוטה לביישנות העזרי במפגשים חברתיים (מסיבות, לימודים וכו) עם מספר אנשים ואז נסי להתקרב מחדש, או חשבי על מצב שבו יהיה לך הכי נוח ותזמי אותו.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לביישנית

אביטל שטרית
    28/04/2010

עומדות בפנייך שתי אפשרויות, את יכולה להמתין בסבלנות ואולי הםייזמו או שאת יכולה לקחת את המושכות לידייך וליזום בעצמך, מה את מעדיפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול...
    נעמה
    25/04/2010

כרגע אני מרגישה די רע. עשיתי טסט שישי וגיליתי שנכשלתי שוב. הבעיה היא שאני ממש מתרגשת כשאני בטסט ומרגישה לא בטוחה בעצמי בכל דבר והטסטרים ממהרים להכשיל אותי בגלל זה. אני ממש מיואשת, אני לא רוצה להגיע לטסט ה-20 ולא להצליח. בא לי פשוט להיכנס מתחת לשמיכה ולא לצאת.

לקביעת תור
    סגירה
    בלבול...

הוספת תגובה

• אל יאוש

מורן זיו-אש
    25/04/2010

שלום לך,
    אל תתיאשי! אף אחד לא זוכר בסוף באיזה טסט עברת, העיקר שיש רשיון. אני מבינה את האכזבה והתיסכול והכעס אבל תתרכזי במטרה ולא במהמורות בדרך. תחשבי כמה גאווה תרגישי בפעם הראשונה שתנהגי לבד!!!
    נסי לעשות דברים מרגיעים לפני כמו מדיטציה, דמיון מודרך, קחי "רסקיו" (ניתן להשיג בכל בית מרקחת). התייעצי עם המורה שלך, אולי ישנם בוחנים שיתחשבו בך אם תגידי להם שאת לחוצה...

הרבה הצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה