מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכאון אחרי לידה-ממקור ראשוןמאירה23/02/2009
לשבור את קשר השתיקה-דיכאון אחרי לידה מונולוג אמיץ וחושפני של אישה אשר חוותה דיכאון אחרי לידה. מתוך סיפורה עולים ומתבהרים הסימנים המוקדמים, היחסים עם הילדים ובן הזוג, הנפילה וההתאוששות מהמשבר, סיפורה הוא סיפור של נשים רבות, והיחלצותה מהמשבר, מעצים, מעודד ומעורר תקווה. דכאון אחרי לידה, זהו נושא שלא מדברים עליו יותר מדי בחברה שלנו. החלטתי לעשות מעשה ולהעלות מופע יחיד. מתוך חוויה של דכאון אחרי לידה שעברתי. מחפשת מקומות בהם אוכל להעלות את המופע שלי. ברכת אביה-הוא מופע יחיד שבו חושפת השחקנית, תמר קלר את החוויה שהיא עברה. דרך זו היא הזדמנות לצופים להתחבר ואף להיחשף לנושא על ידי זיהוי תחושות ומצוקות של נשים והסובבים אותן. כאישה שיצאה מהמשבר, הרגישה תמר את הצורך לתת את תרומתה לחברה, ואף להגביר את המודעות לסימפטומים, להתמודדויות ולדרכי טיפול, ויותר מזה, לשנות את הסטיגמות כלפי אותן נשים. מזה כחמש שנים תמר מלווה אמהות בתקופת ההיריון ומלווה אותן שנה אחרי הלידה, כמו כן היא תומכת באופן פרטני בנשים שחוות דיכאון לאחר הלידה. "לא היה לי מושג. לא יכולתי לזהות. מעולם לא שמעתי נשים מדברות על "דיכאון אחרי לידה", אולי מזכירות כלאחר יד איזה "בייבי בלוז" קל כזה, ירידה בהורמון האסטרוגן, חוסר איזון בפרוגסטרון, הפרעות שינה. המשבר הזה נמצא, בכל מגזר ומגזר, אין העדפה של צבע או מין. כאישה שחוותה דיכאון אחרי לידה ויצאה מהמשבר, הרגשתי את הצורך לתת את תרומתי לחברה. אורך ההצגה: 45 דקות ולאחריו יתקיים מפגש ודיון עם השחקנית לפרטים ניתן לפנות לפאלפון -052-5666705- מאירה ברודנר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
אביטל שטרית24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאירה
מורן זיו-אש24/02/2009נשמע מאוד מעניין, אכן נושא בעל חשיבות גבוהה, במיוחד בפורום זה. אני שמחה לשמוע שיש נשים הפועלות להעלאת המודעות לנושא החשוב הזה בקרב הציבור.
הרבה הצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בושם אישימיכלולי22/02/2009
מה יכול יותר להעצים משבעלך נותן לך ליומולדת בושם הוא רקח אישית עבורך.. איפשהו בחו"ל??!!!!!! הלוואי ויכולתי לחוש כזו תחושה או לחוות כזאת העצמה, לי זה לא קרה אישית אבל שמעתי על הגבר הזה.. הלוואי על כולנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור נחמד שמעתי עליו, אבל...
אלינור22/02/2009סיפור מעצים??? מילא. אם אני הייתי יוזמת את זה, נניח. הולכת ונוסעת וחוקרת ומתייעצת ובוחרת ומרכיבה ויוצאת עם מתנת המתנות, אז כן הייתי מרגישה מועצמת. אבל אם הייתי רק מקבלת בושם כזה הייתי מרגישה אהובה, אבל לא מועצמת. מה לעשות, ככה אני בנויה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני איתך במאה אחוז
ורד03/03/2009אני גם מחפשת גבר כזה.. שמתי לעצמי מטרה למצוא גבר שיכין לי בושם או לפחות ידאג למצוא לי אחד כזה אם יש איפשהו.. מצידי יסע לאיטיליה או יצלצל לבעל הזה להתחנן :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילך08/03/2009יש לי חברה שהחליטה שהיא תמצא בעל עשיר, כזה שיוכל לתת לה כל מה שתרצה אי פעם בלי לחסוך עליה. (יש גם כאלו..) אז היא התחילה להסתובב בחוגים הגבוהים, יוצאת לכל מיני ארועים של עשירים ומתערבבת עם כל המי ומי, בקיצור היא שמעה על הבושם הזה והחליטה שהגבר שימצא לה את הבושם הזה היא תתחתן איתו!!! אמרתי לה שהיא חייה בסרט אבל שיהיה לה לבריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי, אתן לא רציניות!
רווית15/03/2009אני בעד להפוך את הקערה על פיה. אני רוצה להיות זאת שתכין את הבושם המיוחד לאיש שאני אוהבת. למה לא? הפוך על הפוך. ואני מכירה את הבושם שאתן מדברות עליו ואני יודעת מי זה הפלסטיקאי שהכין אותו. אבל לפי איך שאתן מדברות כאן נראה לי שזה יצא מפרופורציות. אנשים איבדו את הצפון אם תשאלו אותי. כולה בושם. דהההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה אתית בנוגע לנשים מוכות...ענת21/02/2009
ברצוני להעלות סוגייה שברצוני לכתוב עליה עבודה אקדמית באוניברסיטה. האם בפרקטיקה כיום (במפגש בין נשים נפגעות אלימות לבין מטפלים/עובדים סוציאליים) אכן קיימת נטייה לא להתערב בבחירת האישה האם להישאר עם בן זוגה האלים? ברור לי שמדובר בבעיה אתית לא פשוטה, בייחוד כשמדובר באלימות מסכנת חיים או כשישנם ילדים בתמונה. אולם הבנתי שהגישה היום היא לא לבחור עבור האישה אלא לתת לה בזמנה החופשי , תוך הענקת טיפול נקודתי ומתוך הבנת נקודת מוצאה של האישה (דת/תרבות וכו) להגיע לתובנות ולהבנות עם עצמה בנוגע לחייה. שאלתי היא האם בפועל אכן גישה זו מופעלת? כיצד ניתן באמת לתת לאישה נפגעת האלימות מצד בן זוגה באמת לבחור? (שכן יש שיגידו שלא מדובר בבחירה מושכלת אמיתית..שכן היא לכודה בתוך מעגל האלימות). אודה על דיון בנושא רגיש זה. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
מורן זיו-אש24/02/2009שלום לך,
מתוך הידע והניסיון שלי, עובדים סוציאלים נמנעים מלנקוט בגישה פטרונית ולא לבחור עבור האישה. בתחילת הקשר הטיפולי מתבצעת הערכת מסוכנות של הגבר ומערכת היחסים ואז מוצעות לאישה אלטרנטיבות לבחירה ע"פ המצב, כגון: צו הגנה או מקלט לנשים מוכות. נקודת ההנחה היא כי האישה מודעת למצבה. אם האישה בוחרת בטיפול אז אני מניחה שמנסים לצרף את בן זוגה לתהליך, כאשר תוך כדי עובדים על החלקים של כל אחד מבני הזוג, עובדים הרבה עם האישה על דימוי עצמי ועל שבירת המעגל.
בסופו של דבר, אני מאמינה שאם הטיפול הוא איכותי ומקצועי והאישה מצליחה לעבור תהליך של גדילה וזוכה בתובנות על חייה והתנהלותה, אז בחירתה, בסופו של דבר, היא בחירה "נקיה".
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל הבנים...(גם בנות אפשר..)משהי:)19/02/2009
בנים אוהבים פריקיות???????? אני פריקית ואני מרגישה שלא אוהבים את זה..... האמת שלא תיכננתי להיות פריקית... אבל אני פשוט שונאת להיות דומה לבנות אחרות...... חוץ מיזה שכל פעם שבנות ניבהלות אני אף פעם לא ניבהלת מכלום... ואני לא מיתרגשת משום כאבים פיזיים... בקיצור אני חזקה, ואולי בנים אוהבים בנות חלשות ותמימות..??? יש רק כמה דברים ששוברים אותי לגמרי... אבל ממש קצת דברים. את בבקשה תענו לי... זה חשוב לי לדעת מה בנים חושבים עלי..... וחשוב לציין, שאני לא מהפריקיות הגבריות.... אני מרבה לשים חצאיות מיני, ואני אלופה באיפור... אאאהה!!!! ועוד משו: יש לי שיער אדום סגול כהה חלק ופוני..... האם ניראה לכם שזה יפה???? תודה מראש.. יולי. א :]]]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
מורן זיו-אש24/02/2009את שואלת האם בנים אוהבים "פריקיות" ובין מילותיך אני שומעת שאת שואלת בעצם האם בנים אוהבים בחורה יוצאת דופן, מיוחדת ויחודית עם חשיבה שונה. אני מאמינה שכמו בכל תחום התשובה משתנה על פי טעמו של האדם.
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מורן.. :)
משהי:)28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם יהיו עוד תגובות:]]
משהי:)28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שאוהבים תלוי בבן אדם עצמו
f04/03/2009אני למשל אוהב בנות חזקות ופרועות ולא כמו רוב הבנות,זה הכל פשוט עניין של טעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה! לא יודעת מה לעשות...סיון17/02/2009
שלום, אני לא בטוח האם פניתי למקום הנכון אבל מקווה שתוכלו לתת לי תשובה בהקדם.... אז ככה, אני בת 16, ואני מתנדבת במד"א, אך לפני כן עלי לעבור קורס של 60 שעות. בקורס שלי יש ילד מאוד מאוד חמוד והאמת הוא ניראה לי די בישן, כאילו שאר הבנים כזה יותר משתתפים ומדברים והוא לא כל כך. עכשיו הייתי מאוד רוצה להתחיל איתו אבל אני לא יודעת איך, חוץ מיזה מיזמן שהייתי בערך בת 13 עשיתי טעות איומה והלכתי למישהו שאהבתי מאוד ופשוט אמרתי לו, והוא לא רצה אתי כל קשר ואני נפגעתי מהעיניין מאוד, והאמת הביטחון הזה להתחיל עם מישהו, אם זה אפילו סימנים וסתם לדבר ירדו עצלי. קשה לי להאמין שאני מספיק טובה בישבילו.:( האמת פעם הייתי ילדה פחות מטופחת, היה לי גשר חחחחח....והייתי בישנית ברמות, ולא יפה, ועכשיו אני דווקא מתלבשת יפה ומטפחת בעצמי, פשוט גדלתי, אבל עדיין אין לי ביטחון עצמי, עוד משהו כמעט כל הבנות ביכבה שלי אומרות לי כל הזמן איזו יפה את , איזו חכמה, אבל מישום מה אני לא יכולה לחשוב כך. אז יש לי שני שאלות, 1) איך אוכל לשפר את הביטחון, להאמין בעצמי יותר, ולהעריך? 2) איך אוכל להתחיל לדבר איתו, האמת שמתי לב שהוא פה ושם מסתכל עלי, אבל יכול להיות שזה לא היה ממש לכיווני, אשמח לקבל כל תשובה ועצה, תודה רבה מראש!:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סיוון
מורן זיו-אש22/02/2009את נערה מאוד כנה, אמיתית ואמיצה.
את שואלת שאלות מורכבות שקשה לענות עליהן דרך הפורום, אך אנסה בכל זאת.
ביטחון עצמי בנוי ממספר אלמנטים באישיותו של האדם. חלקם קשורים בילדות וחלקם בחוויות חיים שמעצבות את האישיות לאורך השנים. את כיום נמצאת בגיל ההתבגרות שכולל הרבה שינויים, פיסיים ונפשיים, בתקופה זו יכולים להתרחש גם שינויים בביטחונו העצמי של המתבגר. בנוסף, ביטחון עצמי בא יחד עם השלמה לגבי איזה אדם אני, במה אני טוב, מה אני אוהב ועוד.. (בגיל ההתבגרות אלו שאלות חשובות שעולות, בדרך כלל)
שיפור ביטחון עצמי הוא תהליך ואין לו נוסחה קבועה. אני רק יכולה לומר לך שמתוך ראיה חיובית על חוויות חייך ומתוך התבוננות פנימית על החלקים הטובים והמוצלחים שלך תוכלי לשפר את ביטחונך. אני אסביר לך למה הכוונה: לדעתי, ילדה בת 13 שיוזמת שיחה עם ילד שהיא מעוניינת בקשר איתו זאת ילדה אמיצה, ישירה, שמוכנה ללכת עם האמת שלה, מוכנה להאבק על דברים שחשובים לה. כל אלו תכונות טובות ונפלאות שיש בך!
חשבי על נקודות בחייך בצורה דומה.
לגבי שאלתך השנייה, אולי תנסי להתקרב אליו, לשבת לידו, לשוחח איתו באחת ההפסקות. אולי יהיה לך קל יותר ליצור קשר באופן פחות ישיר.
שיהיה בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן זיו-אש!
סיון24/02/2009תודה רבה רבה, אני אכן מבינה כי זה לא דבר קל, בא5מת מורכב ואי אפשר ליפתור אותו בין רגע. אך בכל זאת תודה. איני שמחה לדעת שישנה מישהי מוסמכת כמוך שמאמינה בתכונות שלי וחושבת עלי דברים כאלו!!! שוב תודה סיון:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למנהלות הפורוםאני13/02/2009
בעיטה בביצים יכולה להבריח תוקף?. שמעתן לפחות על מקרה אחד שזה עבד?. אתם תנסו לבעוט לביצים, אם יתקפו אתכן?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי טלי
מורן זיו-אש15/02/2009כאשר בני אדם נמצאים במצב של איום, פיזי, רגשי או אחר הם מגיבים בשני אופנים, בריחה או לחימה. בחירת אופן התגובה אינו קבוע ומשתנה על פי הסיטואציה. זהו אלמנט הישרדותי. לשאלתך, אני שמעתי על מקרים שתוקף ברח בעקבות צעקות או התנהגות שמאופיינת בהתנגדות (לחימה) אך אין לי עבורך סיפור ספציפי.
לשאלתך האם אני אגיב כך, אינני יודעת, אני מניחה שזה תלוי בנסיבות.
בכל מקרה, אני מציעה לכל הבחורות שחוששות והנושא מטריד אותן, לקחת קורס בהגנה עצמית על מנת להעלות את הביטחון האישי.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעני לי שוב בבקשה. לא הבנתי אותך.
אני15/02/2009כלומר, ברור שזה תלוי בנסיבות, ואת לא יכולה לדעת מה היית עושה. אבל, וזאת השאלה שלי בעצם: אם כבר היית בועטת בביצים של התוקף, זה באמת היה מכאיב לו?. הביצים מספיק רגישות?. מקווה שהבהרתי את עצמי הפעם. מחכה לתשובה, למרות שאולי לא נעים לך לענות על הנושא הזה. ערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי
מורן זיו-אש16/02/2009שלום שוב,
ממה שאני יודעת חבלה באיזור זה של גוף הגבר כואבת, האיזור הוא איזור מאוד רגיש.
אבל, אינני גבר, ולא למדתי אנטומיה כך שתשובתי אינה מקצועית... :)
מקווה שתשובתי מספקת
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי
משהי:)19/02/2009זה נורא כואב לבנים וזה מחליש אותם מאוד... אני מכירה מישהו, שהבעיטה הכי קטנה גורמת לו לכאבים למשך שעה שלמה..... זו הגנה עצמית מצויינת לבנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור חיי....משהי:)10/02/2009
נולדתי בשכונה דיי עניה... הייתי ילדה מאוד חזקה והיו לי הרבה חברים בשכונה הזאת... לא פחדתי מכלום, לא מהכלבים החולים שהיסתובבו שם, לא מהנרקומנים, והלכתי בחוץ בלי נעליים בלי לחשוב אפילו שיכנס לי קוץ לרגל. הייתי מאושרת! בלי בעיות!.. עבר זמן והייתה לנו אפשרות לגור בשכונה יותר עשירה... ושם התחילו כל הבעיות. כולם פיתאום כאלו תרבותיים.. לאף אחד לא היה זמן לצאת אחוצה לשחק איתי... ואז הגעתי לכיתה ו' ושם חיי הפכו לגיהנום (אני לא אפרט מה בדיוק קרה) לא סיפרתי לאף אחד... חשבתי שזה יעבור עם הזמן.. אבל כל דקה ןדקה הייתה אצלי יותר קשה.. כש עליתי לכיתה ז' כולם הכירו אותי בתוך מישהי חלשה ודיכאונים ולא ידעתי מה לעשות בישביל להוכיח להם שאני לא כזאת. עד שעברו כבר 3 שנים בשלוש שנים האלו הייתי שונה לגמרי ממה שהייתי פעם פחדתי מכל דבר בכיתי כל הזמן בקיצור הייתי ההפך ממה שהייתי קודם., והחלטטי שאני צריכה לקחת את עצמי בידיים.. סיפרתי לאמא שלי שאני לא יכולה יותר ליחיות בגיהנום הזה. אני כבר חצי שנה בטיפול פסיכולוגי ותרופתי.. ילד אחד מהכיתה שלי (אני אכנה אותו "פיש") . פיש שמע אותי אומרת לחברתי שאני רוצה להיתאבד. הוא התחיל לישאול אותי מה עובר עלי, וכל הזמן שאל מה שלומי ודאג לזה שאני לא יעשה עם עצמי כלום. פיש מצא חן בעיני... יש לי שני חברים שהם החברים הכי טובים שלי( זה בן ובת והם זוג) אנחנו כל הזמן מיסתובבים בשלישיה וכולם חושבים שאנחנו שלישיה למרות שזה לא ככה. החברים שלי עשו הכל בישביל לקרב אותי ואת פיש.. אבל הוא אמר להם שהוא לא רוצה חברה עכשיו. אז הלב שלי נישבר. החברים שלי מחפשים לי חבר בישביל שאני אשכח מפיש ואפסיק ליבכות ביגללו. אני ופיש דיברנו הרבה בנושא כי אני אדם פתוח ואין לי בעיה לומר מה אני מרגישה. אני הרגשתי בהתחלה שהחברים שלי מחפשים לי חבר בשביל שאני יעזוב אותה והם יהיו ביחד כזור (בישביחל שאני לא אפריע להם) יום אחד החלטטי שאני אתן להם פרטיות כי לא נעים לי ואני מרגישה שאני מפריע להם. אחרי שעזבתי אותה הם לא דיברו איתי כמה ימים. ואז שאלתי למה הם לא מדברים איתי, והם אמרו לי שאם אני עוד פעם יעזוב אותם הם יותר בחיים לא ידברו איתי, ושהם מחפשים לי חבר רק ביגלל שהם רוצים שאני אהיה מאושרת. יש בחור שהם מצאו לי ויהיה לנו בליינדייט. אני עדיין אוהבת את פיש אבל אני רוצה שהוא יכנה. אני מתחילה לחזור לעצמי, עכשיו אני מאוד חזקה, אני לא פוחדת מכלום, אני מגנה על עצמי, אני מאוד קשוחה וזהירה עם בנים, אני פריקית, ואף פעם לא מיתרגשת מכאבים פיזיים... כניראה שהטיפול עזר לי. התחלתי לטפל בעצמי והיתנתי לטובה התחילו לומר לי הרבה פעמים שאני יפה ומיוחדת למרות שאני לא תמיד חושבת ככה.... הבעיה שלי היא... האם אני צריכה להיות עם הבחור שאני לא אוהבת בישביל שפיש יכנה??? האם בנים אוהבים בנות חזקות ולא תמימות כמוני??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למישהי
מורן זיו-אש11/02/2009לפי מה שאני מבינה את בחורה צעירה, יחד עם זאת, את מתארת סיפור חיים גדוש בהתמודדיות ואתגרים, אותם עברת בהצלחה ויצאת מחוזקת.
אני מאמינה כי כל אדם צריך, לפני הכל, להתחבר לרצונות שלו ולהבין מה מתאים לו. לאחר מכן עליו לשאוף להתנהג את "הרצונות" שלו, כלומר, ליצור לעצמו את המציאות הרצוייה. נשמע כי את מחוברת לרצונותיך ויודעת מה מתאים לך. את כותבת שאינך מעוניינת לצאת עם פיש. אני מעודדת אותך להיות אחראית על חייך ולעשות מה שעושה לך טוב ומקדם אותך.
לגבי שאלתך השנייה, אני לא חושבת שיש חוקיות באהבה...
שיהיה בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הרבה גברים שאוהבים נשים חזקות
f11/02/2009אני אישית אוהב רק קשוחות ואני מכיר עוד כמה כאלה,בכל מיקרא כל אחד ומה שמתאים לו קצת קשה לשאול מה גברים רוצים כי כל אחד מהם שונה מהאחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא מומלץ לצאת אם מישהו שאת לא
f11/02/2009אוהבת וסתם כדי שמישהו אחר יקנא במיוחד אם הוא זה שאת אוהבת...הוא לא ממש מעוניין בחברה לפחות בזמן הזה את לא צריכה לחפש דרכים לפגוע בוא פשוט תביני אותו זה דיי מגעיל לדעתי לצאת אם מישהו רק כדי שמישהו אחר יקנא..בהצלחה בכל מיקרא (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם !ליה04/02/2009
הבעיה שלי היא (נראה לי כמו של כולם) מה מתאים לי ללמוד ? כל מי שמכיר אותי אומר,לכי ללמוד הוראה לגיל הרך זה מתאים לך בול.לא מבינה איך בדיוק אהיה מורה אם יש לי פחד קהל? :) מצד אחד אני רוצה ללמוד,ומצד שני אני לא אוהבת את הרעיון,גם כי אני לא יודעת מה מתאים לי וגם כי אני לא הכי מתה על לימודים. :) מצד אחד אני רוצה לעבוד בעבודה קבועה ומסודרת,ומצד שני לא בא לי להיות פקידה כל החיים. כן,אני מבולבלת ומבלבלת,לכן אשמח לכל תשובה שהיא. 'ולכי עם הלב/תלמדי מה שאת אוהבת' זו לא תשובה.את זה אני שומעת כל חיי והאמינו לי שאם היה לי שמץ של כיוון לא הייתי משגעת גם אתכן ;) אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
מורן זיו-אש04/02/2009שלום לך,
את מתארת נפלא את הבלבול שצעירים רבים חווים כאשר הם עומדים בפני בחירה מקצועית.
מאוד קשה לענות לך תשובה מקיפה ומספקת עם הפרטים המעטים שציינת, אך בכל זאת:
חשבי על הנושא כאילו אין לך מגבלות ונסי לדמיין את עצמך בעוד 5 שנים- במה את עובדת, איך את מרגישה בעבודה, אילו כישרונות ויכולות את מביאה לידי ביטוי. ערכי שיחות עם קרוביך ובדקי מה הם חושבים שמתאים לך, במה את טובה. חשבי מה מספק וממלא אותך ומה את אוהבת לעשות. במילים אחרות, ערכי עבודת מחקר על עצמך, אספי "חומר" ומידע לגבי מי את ומה עושה לך טוב. אני מאמינה שכשיהיה ברשותך את הידע את תדעי לבד במה לבחור.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלרטוטיםלירן02/02/2009
שלום, האם תופעת ה"חברות שמפלרטטות עם גברים שאת רוצה" היא תופעה מוכרת? ואם כן, מה ההסבר לתופעה הזאת? מדוע זה קורה? כל פעם כשאני נדלקת או רוצה גבר חדש, מיד החברות שלי מראות שינוי בהתנהגות שלהן כלפיו ופתאום מתחילות קצת לפלרטט איתו.... להראות לו יחס שונה אך לא בצורה מוגזמת.... אבל עדיין זה מציק.... כי אפשר להבחין בזה.... למה זה קורה???? הן חברות ממש טובות שלי, אבל בכל הקשור לנושא גברים הן מתחילות להשתגע ולהתחנחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלרטוטים
אביטל שטרית03/02/2009המילה פלירטוטים עשוייה לכלול מגוון רחב של התנהגויות אנושיות, נסי להגדיר מהו פלירטוט בעיניך, לגבי חברותייך ייתכן שאת מגלה רגישות יתר והן בסך הכל מתענינות בבחור ששבה את ליבך. את מציינת שהן לעולם אינן עוברות את הגבול, כך שמדברייך משתמע שהן מנסות להיות נחמדות. כמובן שתמיד קיימת גם האפשרות הלא נעימה, אבל למה את עסוקה בניחושים? את מגדירה את הבנות הללו כחברות טובות, ואם הן חברות טובות את אמורה להרגיש חופשי עמן ולשאול אותן בצורה גלויה.
לעניות דעתי פנייה ישירה לחברותייך תספק לך את התשובה לשאלות אותן את מבקשת לשאול. גם תשובה מתחמקת היא סוג של תשובה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה21/01/2009
אני בת 53 נשואה פלוס 3 ילדים. לחרדתי גיליתי כי לבעלי ילד מחוץ לנישואין עקב בגידה של 3 שנים.הילד כיום בן 3 .הוא אינו מכחיש את הבגידה טוען שאין לו כיום שום קשר מיני אם האשה. הןא רק רואה אותה כשהוא מגיע לבקר את הילד.הוא מתעקש להישאר בקשר אם הילד (הוא חתם על אבהות) ורוצה לראות אותו פעם בחודש למרות התנגדותי..רוצה לשקם את יחסי הזוגיות שלנו במקביל. לא מוכן לשמוע בכלל על אופציה של פרידה ממני אני מבולבלת האם יש למקרה כזה סיכוי? איך אפשר אם בכלל להתגבר על מכה כזו?אנא עזרתכים הדחופה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
מורן זיו-אש25/01/2009שלום לך,
אני מבינה מתגובתך כי את מאוד מבולבלת והמומה ממה שגילית. אני מבינה שהדברים עוד לא "שקעו" אצלך ושאת עוד לא במצב בו את מבינה מה את רוצה שיקרה בעתיד. בכל מקרה מדובר בתהליך.
את שואלת האם יש למקרה כזה סיכוי- אין נוסחה קבועה
את שואלת האם ניתן להתגבר על מכה כזו- האם את מתכוונת לשיקום של מערכת היחסים, או לשיקום שלך? אני מניחה שניתן, אך תלוי במי מדובר.
אני ממליצה לך לפנות ליעוץ מקצועי לצורך איבוד המצב ושיקום, לצערי, אין לי אפשרות לעזור לך דרך האינטרנט...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גננת לפעוטותאור18/01/2009
שלום רב , שאלתי אולי שונה אך אשמח להתייחסותכן, אני גננת במקצועי ,עסקתי בכך כשנתיים . אני מאד אוהבת את הפעוטות אולם מתבישת לעבוד עם קבוצת גיל זו כיוון שאני מרגישה שבחברה מזלזלים וש"גן הוא בייבי סיטר"ואני מאד חושבת ויודעת כמה גיל זה חשוב , אך בוחרת שלא לעסוק בכך למרות אהבתי הרבה לקטנטנים אלו כיוון שה"אגו"נפגע כשאני נתקלת בתגובות החברה. איך עליי להתמודד ?יותר נכון הבעיה היא אצלי ואיך אוכל להתמודד לדעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגננת
מורן זיו-אש19/01/2009גננת יקרה,
השאלה היא מה את חושבת על המקצוע הזה? האם את גאה בו? האם אהבת לקום בבוקר וללכת לעבודה? חשבי: מדוע בחרת בו? מה את אוהבת בו? האם נתן לך אנרגיה חיובית? האם את מאמינה במקצוע הזה?
בכל תחום בחיים ובכל מצב, חשוב להבין מה מתאים לנו, מה אנחנו רוצים. זה המפתח כי כאשר אנחנו יודעים מה טוב לנו, אנחנו מפסיקים לשמוע "רעשים" מהסביבה. את צדקת כשכתבת שזה אצלך, אך לא הבעיה אצלך אלא הפתרון לבעיה.
אני מכירה אנשים שמזלזלים ברופאים, בעורכי דין וגם בעיסוק שלי... אין לזה סוף, בכל עיסוק שתבחרי תמיד יהיו "נשמות טהורות" שישמחו "לחלק מחמאות". עליך לפתח עמוד שדרה חזק ויציב שישמש לך משענת ברגעים בהם תעמדי מול ביקורת.
מאחלת לך הרבה הצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגננת המתלבטת
אביטל שטרית22/01/2009פעוטות הם דור העתיד, התשתית לחינוך ולהמשכיות מתחילה בפעוטות ,אז אל לך לחוש רגשי נחיתות בבחירתך. הצלחה מקצועית טמונה ביכולת להיות טובה ומובילה במה שאת בוחרת לעשות . יש רופאים טובים ויש סנדלרים כלפי הרופאים הטובים אנו מלאי הערכה כנ"ל לגבי הגננות המרשימות . את יכולה לעבוד בעבודה שאת פחות אוהבת ולהיות ביננוית,או לעבוד עם הגלאים שאת אוהבת , מתחברת ,לתת את הנשמה ( קשה לעשות את זה עם גילאים שאנחנו פחות אוהבים) ולהיות גננת מצטיינת שתזכה להערכה מסביבתה. ואני כותבתזאת מנסיון היות ובכובע אחר שלי יש לי חברה הנקראת תנועה חכמה ובא אני עובדת עם ילדים נוער ואפילו פעוטות,וזוכה לראות ברכה סיפוק וכבוד בעמלי.
בהצלחה גננת יקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי15/01/2009
שמי חלי בת 25 עומדת להתגרש פעם שניה יש לי 2 ילדים מנישואים קודמים הבעיה שנוצרה לי היא שבעלי הנוכחי לא יכול ליהיות עם הילדים שלי. הוא עזב את הבית בטענה שלא מתחבר אליהם ורוצה להתגרש. יש לציין שגם לו יש 2 בנות. הוא חושב שיעוץ לא יעזור לנו. איך לגרום לו לחזור, אם בככל זה אפשרי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלי היקרה
אביטל שטרית15/01/2009המידע היחידי שמסרת לנו הוא גילך והסטטוס המשפחתי שלך, שאלותייך הן עדינות מאוד ומורכבות מכדי שאוכל להתיחס אליהן , לאור המידע שבידי.
נסי לפרט יותר, ספרי קצת יותר על יחסייך עם בעלך, ובנוגע לילדים מדוע אינו יכול לחיות עמם ? מה הם נקודות המחלוקת בינכם?
אם תוכלי לשפוך אור נוסף , על מערכת היחסים אשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמיון מודרךשרון12/01/2009
שלום רב, אולי אתם יודעים: אימי חולת סרטן ושמעתי כי דימיון מודרך יכול לעזור בהתמודדות. יש לי שתי שאלות: 1. כיצד הוא עוזר? 2. האם המטפל צריך להיות מומחה לחולי סרטן או שכל מטפל בדמיון מודרך יכול לעשות זאת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון מודרך
מורן זיו-אש19/01/2009היי שרון
אין לי מספיק מידע על התחום, לא למדתי אותו. גם אני שמעתי שמשתמשים בו, בהצלחה, במקביל לטיפולי בריאות שונים. אני מציעה לך לקרא על כך באתרים שעוסקים בתחום.
מאחלת הרבה בריאות!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזיוה07/01/2009
לפני יותר משנה וחצי נפרדנו אני וה- ex שלי בנסיבות שלא מרצונינו. פערי דת הפרידו בניינו. (אני יהודיה והוא לא) הכרתי אותו בצבא, התאהבנו והייתה לנו אהבה שאין לי לתאר אותה במילים כמה הייתה יפה ועצומה והתחושה שנשארה בי לאחר הפרידה היא- אהבה כזו זה פעם אחת בחיים.(היינו יחד קצת יותר משנה וחצי) מאז הפרידה יצאתי למספר דייטים ואף הייתי קצת בקשרים ( לא יותר משבועיים שלושה) וזהו, אינני מוצאת את עצמי. אף אחד לא מגיע לרמה שלו בעייניי. אני מנסה לתת צ´אנסים אך ללא צלחה. אני פוחדת שלעולם לא אמצא משהו ברמה שחוויתי. אני בוכה כמעט כל יום , הוא בא לי הרבה בחלומות, אני רואה אותו בדמיוני המון . חוששת שזה משגע אותי. אני נלחמת בזה יום יום לא לתת לזה לשגע אותי. אך עדיין פוחדת. מה לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
מורן זיו-אש07/01/2009זיווה יקירתי,
אכן סיפור עצוב, זה קשה כשבני זוג נאלצים להיפרד שלא מרצונם.
שיקום לאחר פרידה מבן הזוג הוא תהליך של איבוד אבדן. נהוג לחלק את התהליך למספר שלבים ביניהם: הכחשה, עצב, כעס ועוד. כיום ידוע שאין אדם שחווה זאת באופן דומה, ולא ניתן לקבוע כמה זמן דרוש על מנת לעבור שלב או את כל התהליך, אצל כל אחד זה אינדיבידואלי.
הרבה מהמתאמנות שמגיעות אלי, מגיעות בשלבים שונים לאחר פרידה מבן הזוג וניתן להתאמן על פרידה מעצימה ומחזקת ויצירת זוגיות חדשה. עם זאת, אני קולטת מדבריך הרבה עצב וייאוש. אני מבינה שאת בוכה הרבה והבחור מעסיק אותך רוב שעות היום. חסר מידע על מנת לאבחן באופן מובהק, אבל אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ מפני שאני חוששת שאולי את חווה דיכאון.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנית04/01/2009
שלום רב, איני יודעת אם השאלה מתאימה לפורום זה: במגרת עבודתי עלי להרצות, לא אחת, בפני קהל. הדבר משתק אותי ואני מפחדת שלא אגיע לעבודה. עד כה עבדתי בעבודות שיש בהן הימנעו מעמידה מול קהל. פסיביאטר ששוחחתי עימו נתן לי כדור קסנקס. האם יש מצב שלמרות שאקח את הכדור יהיה לי התקף חרדה מול הקהל? כמו כן, אפשר לקבל המלצות לטיפולים אפשריים?. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK04/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)