פורום בנות, העצמה נשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי בנות אני צריך עזרהה
    אור
    03/11/2009

אני יודע שזה לא קשור לפה אבל אתן בנות ואתן יכולות לעזור לי...

לי ולחברה שלי יש שנה בייחד עוד מעט ... ואני רוצה לקנות לה/ לעשות לה משהו שהיא תאהב ושאנחנו נזכור את היום הזה לטובה לעוד הרבה שנים רציתי לקנות לה משהו רומנטי יפה
    רציתי לעשות איתה הפלגה לכיוון השקיעה ולאכול ארוחה ואז לתת לה מתנה אבל יורד גשםםםם!

בנות תנו לי רעיונות מה הייתן רוצות לקבל לשנה שלכן או שהייתן רוצות שיעשו לכן בשנה....

תודה מראש.... :) ד"א אנחנו בני 17

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי בנות אני צריך עזרהה

הוספת תגובה

• לאור

סיון
    03/11/2009

קודם כל כל הכבוד על היוזמה, אני בטוחה שחברה שלך תעריך את זה מאוד.
    אממ כאשר אני חושבת על רומנטיקה עולות בראשי המון רעיונותכמו: ארוחה רומנטית עם נרות, שקיעה, ים, המון שוקולד ולבבות.
    אני מציעה לך, עקב מזג האוויר הגשום, להכין לה מסיבת הפתעה בביתה או בביתך, לקנות לה המון בלונים, פרחים ושוקולדים. אתה יכו לפזר אותם בחדר שלה או אם הוריה יסכימו בכל הבית. הא וגם להניח נרות בכל מיני צבעים\ אם היא אוהבת נרות ריחניים. לאחר מכן לקחת אותה לארוחת ערב רומנטית במסעדה יפה, או אפילו למקום שאתה יודע שהיא מאוד מאוד אוהבת ללכת.
    כמוון אתה יכול לקנות לה מתנה יפה....
    שיהיה בהצלחה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב

סיון
    03/11/2009

אם אתה יודע לשיר אתה יכול לשיר לה שיר שהיא אוהבת, אני מבטוחה שהיא תזכור את זה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתנה לאהובה

מורן זיו-אש
    04/11/2009

לאור,
    חשוב לי מאוד שתדע שמה שאתה עושה זה מקסים בעיני! כל הכבוד על ההשקעה שלך, אני בטוחה שאתה עושה אותה מאושרת!!

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה ככה?
    אפרת
    28/10/2009

זה פעם ראשונה שאני כותבת כאן ותאמת שאני די מפחדת... אבל פשוט חייבת לפרוק. אני בת 16 ואני פשוט מכורה למועדונים... אבל לא זאת הבעיה שלי.. כלומר, זו אחת מהבעיות...
    פשוט כל הבעיות שלי מסתובבות סביב ההתמכרות הזאת... לפני שנה וחצי יצאתי בפעם בראשונה למועדון שהיה זוועתי עד שיצאתי למועדון השני שבחיים אני לא ישכח אותו.. מאז התחלתי להתמכר למועדונים. אבל אני לא מדבר על ההתמכרות למוסיקה, לאורות, לחיים. אני מדברת על הסטוצים. כמה שקשה לי להגיד את זה... אני חושבת שאני סטוציונרית... כלומר, לפעמים כן ולפעמים לא. הפעם הראשונה שבה התמכרתי לנשיקות בנוסף לכך הייתה עם נהג מונית בן 25 שנראה כמו בן 20 מקסימום ותיעתע בי.. אבל במועדון השני הכל התפרץ... התלהבתי מהנשיקה הרגשתי שאני מנשקת מעולה והתלהבתי גם מהתגובות הפיזיות של הבנים... הם גם אמרו לי שאני מנשקת ממש טוב... לפני כמה חודשים פעם ראשונה התאהבתי בבן שהתנשקתי איתו. זה היה פשוט נוראי. כמובן, שהוא לא התקשר ולא שמר על קשר. רק לפני כמה שבועות הצלחתי להגבר עליו בפעם הראשונה באמת. הבעיה השנייה שהצלחתי להתגבר עליו בזכות עוד בן... שבכלל התאהבתי בו. אבל לפחות איתו אני עדיין בקשר.. בערך... זה הנושא העיקרי שלי פה... הוא מדבר אליי לפעמים כאילו הוא רוצה פאקינג להתחתן איתי ולפעמים הוא נשמע כאילו אדיש, לוקח אותי כמובן מאליו. ואני כזה מי אתה שתדבר אליי ככה בכלל?! ולפעמים זה עוזר... עד שאני מתחברת ורואה אותו מחובר לאייסיקיו ולא כותב. הנה כמו ממש עכשיו. והכי גרוע- שככה הוא מושך אותי- בעצם כשהוא משחק את עצמו קשה להשגה אני נטרפת!!!!!!!!! לא מגיע לי יחס כמו שהוא נותן, אבל הבעיה שזה גם די פוגע בהתרכזות שלי בלימודים. גם אני מאוד מתביישת להיפגש איתו עוד פעם כי יש לי יחסית ביטחון עצמי נמוך, לדעתי אני לא יפה ואני שמנה אני שוקלת66 ומטר 1.69 ויש לי ממש צדדים וזה נורא מפריע לי... אני מרגישה מכוערת כל הזמן... בבקשה אני צריכה עזרה! קודם כל לגבי ההתמכרות לנשיקות עם בחורים שונים כל הזמן, דבר שני לאותו בחור וגם לגבי המשקל שלי! בבקשה עזרו לי!

לקביעת תור
    סגירה
    למה זה ככה?

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי נמוך

מורן זיו-אש
    28/10/2009

שלום לך,
    קודם כל, כל הכבוד על המודעות ועל הפנייה לעזרה!
    מתוך דבריך, אני מבינה שאת עסוקה בשלוש בעיות מרכזיות. נשיקות במועדונים, הבחור שאת בקשר איתו וחוסר ביטחון. למעשה, אלו שלוש דרכים בהן הבעיה המרכזית שלך באה לידי ביטוי. אולי זה דימוי עצמי נמוך, אולי זאת חווית דחיה מסויימת, אולי דבר אחר, אין לי מספיק פרטים עליך...
    בהתנהלות שאת מתארת את בעצם משחזרת את אותה חוויה של הדחיה או ההשפלה. שימי לב שאת מביאה את עצמך למקומות האלו (מדוע את בקשר עם בחור שמשחק בך? מדוע את מתנשקת עם בחורים שלא יוצרים איתך קשר רציני?). ההתנהלות הזאת שלך לא תפתור את המצב אלא רק תחמיר, בנוסף לכך, את מסכנת את עצמך. הדבר החיובי בכל הסיפור הזה הוא שבעצם זה תלוי בך! הדרך לשינוי נמצאת אצלך!!!
    הפנייה שלך לפורום מראה לי בעיקר שאת פונה לעזרה כי כנראה את יודעת שאת זקוקה לה, ויותר מכך, מוכנה לקבל אותה. אני מעודדת אותך בחום לפנות לאמא או למבוגר שאת סומכת עליו ולהתחיל ייעוץ או טיפול.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה חשובה!
    אישה - נערה
    27/10/2009

שלום למשתתפי ומנהלי הפורום המבורך הזה.
    אני עובדת בתור רכזת נוער בישוב מסויים ופתחתי קבוצה של "העצמה נשית" לבנות בכיתות ז-ח
    מבחינתי הקבוצה צריכה לתת לבנות כלים להעצמה, להבנת עצמם והסביבה, הבנת הגוף, דימוי עצמי והיחס לגבולות מיניים וגבולות בפרט.
    הייתי שמחה לשמוע מבנות בגיל הזה- מה מעניין אתכן? איזה שאלות יש לכן בכל נושא שהוא
    והייתי שמחה לשמוע המלצות מבעלות המקצוע, נקודות לדיון ודברים שאתן חושבות שכדאי שאחשוב עליהם
    תודה רבה
    מעריכה מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה חשובה!

הוספת תגובה

• העצמה נשית

מורן זיו-אש
    28/10/2009

שלום לך, אכן יוזמה חשובה ומבורכת!
    אני חושבת שרשימת הנושאים שהבאת כאן היא מאוד חשובה וגם נוגעת בנקודות נכונות. הייתי ממליצה לך לעבור על שאלות בפורום ואולי לאסוף עוד נושאים. כמו כן, הייתי ממליצה לך, בשלב בניית הקשר והאמון (אני מניחה שיש לך הדרכה בנושא...) לתת הרבה מקום לבנות ולבקש מהן שיעלו נושאים. לא תמיד זה צריך להיות נושא "מפוצץ" או בעל חשיבות עליונה, לעיתים רק האמפתיה וה"ביחד" עושה את העבודה!

אני כמובן מזמינה את כל בנות ובני הפורום להשתתף בדיון...

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישה נערה שלום

אביטל שטרית
    29/10/2009

ברכות על פתיחת " העצמה נשית " ויישר כח. הנושאים שהעלית הם חשובים ומבורכים , אני הייתי מתמקדת בנוסף לנושאים אלו בנושאי רוחב נוספים כגון: ערכים מניעים, חזון אישי, גורמי הצלחה, חיזוק האני ועוד... כמוכן חשוב בכל מפגש לאפשר לנערות לעלות נושאים מסדר יומם ולשלבם
    בנושאי הרוחב. נשמח לשמוע עוד על הקבוצה ואני בטוחה שתוכלי לקבל מהפורום עצות וחוות דעת במהמורות השונות אשר תפגשו בדרך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו שממש מוריד לי את הבטחון...:(
    עינת
    20/10/2009

יש לי בעיה קצת מביכה שקשורה למחזור שלי. הוא אף פעם לא מגיע באותו תאריך ותמיד חייב להתפיע ולבוא הכי לא בזמן. קרה לי כמה פעמים שהוא הגיע כשהייתי באמצע שיעור, או כשיצאתי עם מישהו.. מה יכול לעזור לי לפתור את הבעיה הזאת? יש משהו כזה בכלל?

הוספת תגובה

• וואי באמת לא נעים

הדר
    21/10/2009

אבל זו ממש לא בעיה לפתור את זה
    אם יש לך בעיה של מחזור לא סדיר פשוט תגשי לרופאת נשים והיא תסדיר לך אותו עם גלולות
    המון בנות עושות את זה היום. למי יש עצבים להפתעות הלא נעימות האלה..
    יש לי מלא חברות שלוקחות גלולות כדי להסדיר את המחזור, או נגד חצ'קונים
    חוץ מזה שהיום יש גלולות דור שלישי עם מינון הורמונאלי נמוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרונות פשוטים...

מורן זיו-אש
    21/10/2009

בנוסף למה שכתבה הדר לגבי גלולות חלשות שיסדרו את העניינים יש עוד מספר פתרונות פשוטים יחסית
    1. השתמשי במגן תחתון באופן יומיומי, זה יתן לך זמן לרוץ לשירותים במקרה הצורך
    2. קני תיק כלי רחצה קטן (ניתן להשיג במגוון חנויות)- יש תיקים קטנים שאפשר "לזרוק" / להחביא בכל תיק
    3. שימי בו: תחבושת היגיינית, מגן תחתון, טמפונים, חבילת מגבונים לחים (יש חבילות קטנות מאוד), תחתון להחלפה.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הטיפים

עינת
    21/10/2009

אני באמת איישם את הטיפים שלכן... תודה.
    ובכל מקרה כבר קבעתי תור גם לרופאת נשים של אמא שלי.
    ומה זה גלולות דור שלישי?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

גל
    22/10/2009

גלולות מהדור השלישי הן גלולות עם מינון נמוך ,כאלו שלא גורמות לתופעות לוואי בד"כ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות

עינת
    22/10/2009

יש לי שתי חברות שלוקחות פמינט ואחת שלוקחת הרמונט... אלה נחשבות גלולות מהדור השלישי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

הדר
    25/10/2009

כן. אני אישית חושבת שהן עדיפות, כי הן גם מקלות על המחזור וגם מונעות הריון, אז למה לדחוף עוד הורמונים מיותרים?... אבל זו דעתי האישית:) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פזית
    19/10/2009

שלום רב,
    יש לי רוזציאה שהיא מחלת עור בפנים. לאחרונה פיתחתי מן חרדה חברתית בגללה. אני מעדיפה לא להיות בקרבת אנשים כדי שלא יראו אותי. אני מתביישת במראה פניי. אני מעדיפה לדחות הצעות של חברות וכדומה ולהישאר בבית. גם לעבודה מאוד קשה לי ללכת. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

מורן זיו-אש
    20/10/2009

שלום לך,
    כל הכבוד על המודעות העצמית המפותחת, את שומרת על עצמך טוב מאוד.
    אני מניחה שבדקת את כל האפשרויות לטפל בבעיה ולשפר את מראה עור הפנים. אם המצב נשאר כך, אני ממליצה לך מאוד לפנות לטיפול ולא להזניח. חרדות עלולות להתפתח ולגדול ללא שליטה ולהוות מקור לתסכול ותפקוד לקוי.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת מתמיד!
    שני
    14/10/2009

רציתי לדבר איתכן על נושא שלא נעים לי כל כך לחלוק אותו, ויחסית די מביך אותי אך אני מרגישה שאבדתי את עצמי ואני חייבת יעוץ.
    אז ככה, אני בת 16 וחצי עוד מעט 17.
    והתאהבתי בגבר בן 28( כן אני יודעת שזה נשמע הזוי).
    הוא עובד במכולת שליד הבית שלי, ומדבר אתי הרבה. לפני כמה זמן הוא אמר לי כמה שאני יפה ושאם הייתי יותר מבוגרת הוא היה מזמין אותי לצאת איתו.
    מאז דיברנו פה ושם, והוא אמר לי שאני משגעת אותו וכל מיני דברים כאלו.
    בפעם האחרונה שנכנסתי למכולת אז דיברנו יחסית די הרבה והוא אמר לי" את עוד תיגרמי לי להתאהבה בך"
    וכל פעם בהתחלה הוא היה שואל אותי למה אני לא עוברת ואומרת לו שלם, והוא אומר ל שהוא מחכה שאני יעבור כדי שנוכל לדבר.
    עכשיו השאלות שלי הן:
    א)האם זה הגיוני בכלל שגבר בן 28 יוכל להרגיש משהו כלפי ילדה בת 16?
    ב) האם זה יוכול להית קשר רומנטי?( כי זה באמת "מופרח" מצד אחד. הרי ההבדל בגילאים שלנו הוא עצום, ולא רק הגיל אלא אני מודעת לכך ששנינו נימצאים בשלבים אחרים לגמרי של החיים.)
    ג.)האם כדי לי לנסות את הקשר הזה בכלל? כלומר כדי לי בכלל לפתח ציפיות שמשהו יכול לקרות?
    חוץ מיזה אני לא רוצה להיות ילדה תמימה, ולכן חשבתי על האפשרות שהוא אומר לי זאת בכוונה על מנת שאכנס לקנות משהו במכולת. אבל הוא כן רמז ואמר שהוא מעוניין לדבר אתי, ואני פשוט מבולבלת ואינני יודעת מה לחשוב.
    הרי בסופו של דבר אני כן מעוניית בבחור, הוא אחלה של בן אדם. אבל עיניין הגיל מציק לי באיזהו מקום. ואני בטוחה שגם לן(הוא הרי אמר).
    איך אנשים הסתכלו על זה מהצד?
    ועוד המן דברים.
    אגב, דיברתי על כך עם דודה שלי ובן דוד שלי, והם אמרו לי שהוא באמת גדול ידי ושכדי לי לעזוב את העיניין.
    אבקש מכם חוות דעת וגם מקוראים אחרים:)

תודה מראש=]

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת מתמיד!

הוספת תגובה

• הפרשי גיל

מורן זיו-אש
    15/10/2009

למבולבלת,
    אין לך שום סיבה להרגיש במבוכה! כל הכבוד לך על הפנייה לפורום ועל חוש האחריות המפותח!

ישנם זוגות שביניהם קיים פער גילאים גדול מאוד אך מה שמטריד במקרה זה הוא שהפער אינו רק כמותי אלא בא לידי ביטוי גם בבגרות, בניסיון המיני, בהתפתחות האישיות ועוד. אני חושבת לעצמי, מה מוצא גבר בן 28 בבחורה בת 16 חוץ משיכה פיזית, שכן, אין לכם נושאי שיחה משותפים, תחומי עניין משותפים, מקומות בילוי משותפים וכו.
    זה נכון שבמצב כזה יכול להתפתח קשר רומנטי, ונכון שאולי הוא מרגיש משהו כלפיך. יותר מכך, נשמע שאת כבר קצת מעוניינת, עם זאת, אני קולטת בדבריך גם חשש (ובצדק), אחרת לא היית פונה לדודים שלך ואלינו...
    האינטואיציה שלך נכונה, את צריכה להניח לזה, והייתי ממליצה לך גם לא לשוחח איתו יותר ולא ללכת למכולת לבד וגם לשתף את הוריך.
    אני לא מכירה את הבחור ואולי יש לו כוונות טובות אך עליך לשמור על עצמך מאוד מאוד!!
    שמרי מרחק כדי שלא תפגעי!!!!

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי
    רוני
    10/10/2009

אני מרגישה שיש לי בעיה של ביטחון עצמי נמוך.
    אני בת 22, לא מזמן נגמר קשר רומנטי שהיה מאוד משמעותי עבורי ומיותר לציין שהבטחון שלי ירד משמעותית מרגע הפרידה. אני אסביר- בתקופת התיכון הייתי מלאה ולא נראתי טוב, ירדתי הרבה במשקל (כמעט 16 קילו) ואני נראת עכשיו יותר טוב אבל עדיין אני מוצאת את עצמי חסרת ביטחון כלפיי עצמי שכמובן מתבטא כלפי אנשים אחרים כשכביכול אין לזה סיבה. בנוסף, מכיוון שהקשר שהיה לי היה הקשר הראשון שלי וחכיתי המון זמן למצוא מישהו אני מוצאת את עצמי נכנסת לדיכאון שאני אאלץ לחכות הרבה מאוד זמן עד שאמצא מישהו חדש, והכל נובע מבטחון ירוד (נראה לי) רציתי לשאול מה אפשר לעשות בתכלס בכדי להעלות את הבטחון שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי

מורן זיו-אש
    10/10/2009

שלום לך,
    את מתארת מצב בו ביטחונך העצמי קשור ותלוי במצב הזוגיות שלך (כנראה שבתקופה מוקדמת יותר הוא היה קשור ותלוי יותר למשקלך). כלומר, אם אין לך זוגיות, הביטחון יורד ואז מתחילות מחשבות שליליות שבעצם מקשות עליך להתפנות ולמצוא בן זוג חדש. עליך לשבור את המעגל.
    את שואלת מה לעשות בתכלס? אז אני ממליצה לך לפתח ולחזק את ביטחונך העצמי ללא קשר לבן זוגך או לנתונים אחרים בחייך. אני מתכוונת שתמלאי את חייך, מצאי עבודה שתתן לך סיפוק ותביאי לידי ביטוי בעזרתה את יכולותיך, קבלי חיזוקים על תפקודך (אם את לא עובדת כמובן...), אם את מעוניינת- הרשמי ללימודים, הרחיבי את חוג החברים והחברות שלך, פתחי תחביבים שימלאו אותך בהנאה, חשבי על עוד תחומים שגורמים לך הנאה וסיפוק והתמקדי בהם.

תתמקדי במה שיש לך ולא במה שאין

בהצלחה
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    07/10/2009

שלום,
    אני בת 25 יוצאת עם גבר בן 28. לאחרונה בא לי להכניס למיטה גבר נוסף. איך אפשר לשאול את בן זוגי על זה בלי שיפגע?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לליאת

מורן זיו-אש
    09/10/2009

שלום לך,
    זוגיות שבסיסה יציב וחיובי, המבוססת על תקשורת טובה, היא מקום טוב למימוש פנטזיות מיניות שכן היא מספקת מקום בו האדם מרגיש בטוח לבטא את כל החלקים שלו בלי שישפט או יבוקר ע"י בן זוגו.
    עם זאת, מספר נקודות למחשבה:
    האם את מכירה מספיק את בן זוגך על מנת להיות בטוחה שהוא לא ישליך את הפנטזיה שלך על ביצועיו במיטה? (כתבת שאתם יוצאים...), האם הוא פתוח במיטה, האם הוא קנאי, כיצד ירגיש כאשר יראה גבר אחר נוגע בך? הוא עלול להיפגע או להבין מכך שאת לא מסופקת. עליך לחשוב טוב על הסוגיות הללו לפני הכל, במיוחד אם את רואה עתיד לקשר ואת לא רוצה להרוס...
    לגבי הדרך, את יכולה לפתח שיחה על יחסי המין ביניכם, הרעיפי עליו מחמאות (לא מזוייפות אלא אמיתיות). נסי תוך כדי השיחה לדבר גם על פנטזיות, התענייני בפנטזיות שלו ושתפי אותו בשלך.

בהצלחה
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירי
    29/09/2009

היי בנות, יש לי שאלה: בן זוגי מבקש ממני שאני ארד לו הרבה. הבעיה היא שיש לו ריח לו נעים שם. כיצד להגיד לו את זה בלי שיעלב?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• על טעם וריח

אביטל שטרית
    30/09/2009

שירי יקירתי, לו היה לבן זוגך ריח רע מהפה, מה היית אומרת לו? אז אותו דבר, בשינוי מראה המקום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי

מורן זיו-אש
    01/10/2009

היי שירי,
    אכן מצב קצת לא נעים ומביך. אני ממליצה לך למצוא רגע אינטימי שאתם נינוחים ולנסות לפתוח בשיחה על יחסי המין שלכם. הקפידי להיות עדינה ורגישה מאוד לתגובותיו כי ישנם גברים שמאוד רגישים לתפקוד שלהם במיטה. הדגישי קודם את מה שאת אוהבת שהוא עושה, דברי על ההנאה שלך, ספרי לו כיצד את אוהבת לענג אותו ולבסוף, בעדינות, תגידי לו שכמה שנעים לך עכשיו לרדת לו, יהיה לך נעים הרבה יותר אם יהיה לו ריח טוב יותר...

בהצלחה
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אני כל כך צריכה תמיכה כרגע
    ד/
    20/09/2009

אין לי מאיפה להתחיל, אני רוצה לפרוק את עצמי.
    כבר המון זמן שאני אוהבת בחור מסויים, מהרגע הראשון שהכרנו התאהבתי בו והוא בי.
    הוא היה שר לי שירים מחפש אותי, ורודף אחרי כמו בסרטים ממש, רק ששנינו התביישנו להגיד את זה אחד לשני.
    אני לא ירחיב, שכחתי אותו לאיזה תקופה בגלל מישהו שכל הזמן הייתי דוחה ודוחה, וממש נפגע ממני הבחור הזה אז החלטתי לתת לו הזדמנות בשביל לעשות לו קצת טוב ושאני לא ירגיש לא בנוח.
    זה ממש לא הסיפור..
    גמרתי עם אותו בחור, ו"נזכרתי" בו, בבחור שאהבתי באמת.
    כבר יותר מחודש שהוא מראה לי- או לא מראה לי שהוא רוצה אותי, או לא רוצה אותי.
    הוא לא פלרטטן, הוא אחד מהמניאקים, שהוא לא מניאק. הוא הסוג הזה שאוהב בחורה אחת, ציני עד מוות, ישיר, שרק מחכה שתבוא הנסיכה ותוציא ממנו את כל הרומנטיות שיש בו ואת כל הקסם הזה..
    היום יצאנו אני וחברה הכי טובה שלי, פתאום הוא צעק את השם שלי, הוא זיהה אותי מאחור, התקרבתי לשם, הוא היה עם חברים שלו, חברה שלי רצתה ללכת כברהביתה ואני התעקשתי להישאר.
    נשארנו, התפתחה שיחה, ושמתי לב לזה.
    הפגישה הראשונה שלי ושלו, אני זוכרת אותה כאילו היתה הרגע. ראיתי את אותה הפגישה בינו לבינה, לבין החברה הכי טובה שלי.
    הוא נדלק עליה חזק.. זה פשוט שובר אותי.
    אני רואה כל מה שהיה ביננו, ביום הראשון שנפגשנו.
    אז איך שהוא לא הפסיק להסתכל עלי,היום איך הוא לא הפסיק להסתכל עליה.
    אז איך שהוא שר לי והביט בי, היום איך הוא שר והביט בה.
    אז הוא ניסה לעשות עלי רושם,היום ניסה לעשות עליה..
    אז גרם לי לצחוק, היום גרם לה.
    חברה הכי טובה שלי לעזזל כמה שאני אוהבת אותה, ככה שאנת ברגע זה.
    וכמה שזה כואב.
    אני ילדה מתוסבכת. לוקחת כדורי שינה...
    עכשיו אני בולעת את כולם...
    אין לי למה לחיות.
    זה בטח מעניין אם אני יחיה או לא, גם אותי זה מעניין.
    אני מבטיחה בנות שאם אני ישאר בחיים אני יבוא להודיע לכן.
    אני מקווה שלא.

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף

ד/
    20/09/2009

אני רוצה להוסיף שלמרות שבהתחלה התביישנו, באמת שאהבה כמו שלנו אני לא חושבת שיש למישהו.
    ממש כמו באגדות הכל מושלם.
    ואני לא מאמינה שזה נשכח,
    ועכשיו אני לא מצליחה ללכת לישון אני מפחדת עכשיו אחרי שלקחתי 14 כדורי שינה, שאני לא יתעורר.
    אי אפשר לתקן את זה, והזמן עובר מהר.
    אני מפחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

אסטמתית
    20/09/2009

אני מקווה מאוד שמישהו גילה שלקחת כדורים ושלח אותך בזמן לעשות טיהור של זה בבית חולים-חשוב מאוד.

אני לא יודעת בת כמה את וכמה ניסיון יש לך בנושא אבל שתדעי דבר אחד.... פגישה אחת בינו לבין חברה שלך, שדומה לפגישה הראשונה שלו ושלך, לא מעידה על כך שקורה/שיקרה ביניהם משהו. לא כל המרכיבים זהים.... הוא נשאר הוא... אבל היא זו לא את ואין לה את הדברים המיוחדים שיש לך.. הדברים שהוא אהב, הדברים שאחריהם הוא רדף... חבל לי מאוד שהסקת מסקנות מהר כל כך. יכול להיות שהוא הבחין ששכחת ממנו והמשיך הלאה.

בכל מקרה, יש עוד הרבה בנים נהדרים ונאמנים על פני כדור הארץ (כן זה בהחלט שובר הרבה סטיגמות רעות שבנות מאוכזבות אומרות), צריך להמשיך הלאה.

אני מאוד מקווה שהאירוע שלך לא הסתיים באופן טראגי אלא טיפלו בך בזמן, יש לך עוד חיים ארוכים ויפים לפנייך, עוד אהבות טובות ותקחי את החיים בקלות :) בהצלחה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

אסטמתית
    20/09/2009

אני מקווה מאוד שמישהו גילה שלקחת כדורים ושלח אותך בזמן לעשות טיהור של זה בבית חולים-חשוב מאוד.

אני לא יודעת בת כמה את וכמה ניסיון יש לך בנושא אבל שתדעי דבר אחד.... פגישה אחת בינו לבין חברה שלך, שדומה לפגישה הראשונה שלו ושלך, לא מעידה על כך שקורה/שיקרה ביניהם משהו. לא כל המרכיבים זהים.... הוא נשאר הוא... אבל היא זו לא את ואין לה את הדברים המיוחדים שיש לך.. הדברים שהוא אהב, הדברים שאחריהם הוא רדף... חבל לי מאוד שהסקת מסקנות מהר כל כך. יכול להיות שהוא הבחין ששכחת ממנו והמשיך הלאה.

בכל מקרה, יש עוד הרבה בנים נהדרים ונאמנים על פני כדור הארץ (כן זה בהחלט שובר הרבה סטיגמות רעות שבנות מאוכזבות אומרות), צריך להמשיך הלאה.

אני מאוד מקווה שהאירוע שלך לא הסתיים באופן טראגי אלא טיפלו בך בזמן, יש לך עוד חיים ארוכים ויפים לפנייך, עוד אהבות טובות ותקחי את החיים בקלות :) בהצלחה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרי עמי קשר, דחוף! הנייד שליהנו:

אביטל שטרית
    20/09/2009

0547761888

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בדיוק העצמה נשית אבל...
    אסטמתית
    18/09/2009

היי, אני אעלה פה סיפור שהוא לא בדיוק עוסק בהעצמה נשית אבל זה נראה לי הפורום הכי מתאים להעלות פה את הבעיה. אני יוצאת כבר כמעט שנה עם בחור הגדול ממני בשנתיים. הקשר שלנו מלא הומור, ונכון לתחילתו, הקשר היה גלוי מאוד רגשית. לאחר שהוא חשף את רגשותיו הייתה לו נסיגה כזאת ממני כאילו הוא הרגיש שהוא עשה טעות, והאינטימיות הזוגית שלנו נחסמה. נותרה אינטימיות של שיחה עם חבר טוב. נראה כאילו כל פעם שהוא בא ליזום משהו רגשי או פיזי (מה שקיים בד"כ אבל גם בתחושת מרחק) הוא לא עושה את זה כדי לא לצאת מטומטם שוב. דווקא חשבתי שהוא מקסים מאוד ולא מטומטם. בחודש האחרון החבר הכי טוב שלו ניהל איתי שיחות על זה שצדקתי, הוא אוהב אותי ומפחד להראות לי את זה (אךהחבר טען שהוא לא מבין ממה הוא מפחד). חוצמזה הקשר מתרחש לאט מכיוון שהוא חוזר בסופ"שים מהבסיס... ולפעמים אני סוגרת...שומרים על קשר טלפוני..ולא תמיד יש לנו את הזמן לדבר פנים מול פנים. כשיש זמן פנוי ומצברוח אנחנו משתדלים לבלות ביחד. מאז שהכרתי אותו רצו לצאת איתי עוד 3 בחורים, כולם רציניים אבל היו בהם תכונות שגרמו לי לדחות אותם כמו חוסר כבוד, אי יכולת לכבד את הדעות שלי וניסיון להיות מושלם בשבילי באופן מוגזם. איך אוכל לגרום לו להבין שהוא לא טעה ולשחרר את הרגשות שלו? חבר שלו כבר העלה את הנושא של "אתה מסתיר משהו ממנה"....אני מרוצה מאוד מהיחסים שלי איתו אבל אני רוצה לקדם אותם... אני לא מסוגלת להחליף אותו באף אחד מהשלושה האחרים... הוא מכבד אותי ומקבל אותי כמו שאני....

לקביעת תור
    סגירה
    לא בדיוק העצמה נשית אבל...

הוספת תגובה

• בני זוג מרוחקים וקרירים

אביטל שטרית
    19/09/2009

את מספרת על מערכת יחסים המתפתחת לאט, עם עליות ומורדות, הקשר שלכם עומד בפני קשיים אובייקטיבים, אתם משרתים רחוק אחד מהשני ובכל זאת מצליחים , לשמר את הקשר. את כותבת שהוא מכבד אותך ומקבל אותך כפי שאת, אולי תנסי גם את לכבד את צרכיו ולקבל אותו כפי שהוא?
    ייתכן שהוא באמת מסתיר שלד גדול בארון, אבל אולי , הוא בחור קצת סגור שלוקח לו זמן להפתח? חשבי האם הבחור באמת מוצא חן בעייניךולא רק בהשוואה לשלושת המועמדים האחרים, ייתכן שהבחור חושש להפתח וייקח לו זמן רב בטרם יחשוף את רגשותיו, ואולי זהו טבעו, האם תוכלי לקבל אותו למרות השוני באופייכם? אני מכירה בני זוג רבים שניסו לשנות את מושא אהבתם , אך טרם הכרתי אדם שאכן הצליח במשימה. חישבי האם הבחור כפי שהוא כעת מוצא חן בעינייך מספיק, בכדי להמשיך עמו בקשר, אם כן קבלי אותו כפי שהוא וייתכן שבמשך הזמן כאשר יחוש בטחון בקשר תבוא גם אותה פתיחות וקרבה אליה את שואפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

אסטמתית
    19/09/2009

קצת צרם לי לראות שכתבת בני זוג מרוחקים וקרירים.. כי זה לא מאפיין אותנו....אנחנו מאוד חמים מבחינת הקשבה ותמיכה למרות המרחק הפיזי...אני מאמינה שלא הייתי מסכימה להמשיך את הקשר הזה אם הוא לא היה מוצא חן בעיני או אם הוא היה פוגע בי בדרך זו או אחרת. הדוגמה של הבן זוג הסגור והביישן יותר אפיינה אותו, זה שכשהוא מגיע לרגשות הוא מפחד להיות ישיר מדי, וזה שוב מתעכב.

בחודשיים הראשונים שהיינו ביחד הרגשות שלו היו גלויים.... אח"כ זה כבר נעלם עם תגובות כאלו של סגירות

אני מוכנה להמשיך בקשר הזה כי הוא מוצא חן בעיני, בלי השוואות, וגם עם השוואות אני נהנית איתו יותר מאשר עם אחרים. אני מוכנה לקבל אותו כמו שהוא רק מפחדת להפסיד אותו בסוף עם כל הביישנות הזאת אנחנו הולכים רק אחורה:\

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה

אביטל שטרית
    19/09/2009

אני שמחה לשמוע שהכינוי מרוחק וקריר צרם לך, אם כי זאת לא הייתה הכוונה.
    אני חושבת שבתשבותך אליי, ענית לעצמך על כל התהיות.נראה שאת שלמה עם הקשר , למרות שתמיד ניתן לשאוף ליותר, אם אני טועה ומסתתרת כאן שאלה נוספת, אשמח להתיחס.בנתיים תהני מבן זוגך הנחמד והביישן ושתהייה לכולנו שנה נפלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובההההה

אסטמתית
    19/09/2009

כן גם אני מאוד שמחה שזה צרם לי.. אחרת לא הייתי מבינה שזה לא גרוע כל כך כמו שזה נשמע , או הרגיש... :)
    אני אתן קצת לזמן לעשות את שלו, לא יזיק...

שנה טובה ומתוקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובההההה

אסטמתית
    19/09/2009

כן גם אני מאוד שמחה שזה צרם לי.. אחרת לא הייתי מבינה שזה לא גרוע כל כך כמו שזה נשמע , או הרגיש... :)
    אני אתן קצת לזמן לעשות את שלו, לא יזיק...

שנה טובה ומתוקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברים שרואים

אביטל שטרית
    19/09/2009

ועל זה נאמר:" דברים שרואים מכאן..."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורן, בבקשה תעני לי.
    אני
    15/09/2009

מורן, אני יודע שאולי השאלה שלי תביך אותך, בגלל שאת אישה, אבל חשוב לי שתעני לי עליה.
    אני מאוד סומך עלייך, ועל היושר שלך.

אני גבר צעיר, וכרגע אין לי חיי מין.
    אני משכנע את עצמי שאני לא צריך סקס, ושסקס זה שטויות.
    לפעמים זה עובד.
    אבל לפעמים זה לא עובד.
    ואז עומד לי בכל הכוח, ואני מצליח לחשוב רק על סקס ועל נשים, וכל מה שאני רוצה זה לזיין.
    במצב כזה אני מאונן, משתחרר מהלחץ, ונרגע.
    כשאני רגוע, אני אומר לעצמי שוב, שאני לא צריך סקס, ושסקס זה שטויות, עד הפעם הבאה שעומד לי.
    וכך זה חוזר על עצמו.

מורן, מה הבעייה שלי?.
    איך אני יכול לפרוץ את מעגל הקסם הזה?.

לקביעת תור
    סגירה
    מורן, בבקשה תעני לי.

הוספת תגובה

• יצרים

מורן זיו-אש
    15/09/2009

שלום לך,
    פורקן מיני, מה שאתה קורא לו סקס, הוא יצר בסיסי של בני האדם, ממש כמו הצורך לישון, הצורך לאכול או הצורך במגע. אתה מתאר יחס אמביוולנטי לפורקן מיני ולאקט המיני, אני קולטת הרבה בושה ותסכול בדבריך ואני מניחה שאתה או מאוד צעיר או שיש לך סוג של עיוות חשיבה שאולי נובע מחוויות שעברת בעבר או סגנון חיים מסויים.
    אני לא למדתי סקסולוגיה וקשה לי לייעץ בתחום אך מה שאני יודעת ומבינה זה שגבר צעיר זקוק, לרוב, להרבה פורקן. מה שאתה מתאר מאוד טבעי ונורמלי. מה שרצוי הוא, שזה לא ילווה בתחושות הקשות שאתה חווה. מדוע אתה מאמין שזה לא טוב? מדוע ומתי התחלת לשכנע את עצמך (או מי שכנע אותך) שסקס זה שטויות? למה אתה מתכוון כשאתה כותב "לפרוץ את מעגל הקסמים"?

נסה לענות על השאלות הללו, אולי כדאי גם לשקול פנייה לייעוץ מיני.

בהצלחה
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבדתי את עצמי
    רוני
    13/09/2009

חבר שלי נפרד ממני לפני כמעט חודש ורק לאחרונה הפסקתי להיות מזה בדיכאון, אני לא יודעת איך להמשיך הלאה, אני מרגישה שאיבדתי את עצמי. בנוסף הוא מילא חלל גדול מבחינה חברתית (אין לי כמעט חברים) ועכשיו אני מרגישה לבד ובודדה ולא יודעת מה לעשות כדי להוציא את עצמי מהמצב הדיכאוני הזה. נסיתי להרשם לאתר הכרויות אבל אני לא בטוחה שזה מה שאני רוצה כרגע, אני פשוט רוצה חברה, למצוא את עצמי וכוח לנטב את עצמי להמשיך הלאה.

לקביעת תור
    סגירה
    איבדתי את עצמי

הוספת תגובה

• התמודדות עם פרידה

מורן זיו-אש
    14/09/2009

שלום לך,
    חסר לי מידע לגביך- כמה זמן הייתם יחד, האם הוא החבר הראשון שלך, בת כמה את, מה את עושה בחיים וכו
    באופן כללי, התמודדות עם פרידה מבן זוג שהיה דמות משמעותית בחייך היא כמו כל התמודדות עם אובדן, זה לא קורה ביום, זהו תהליך מתמשך, שלחלקנו יקח יותר זמן ולחלקנו פחות. מה שאת מתארת נשמע מאוד מותאם לסיטואציה.
    באופן ספציפי, הדבר שהייתי הכי ממליצה לך, לא משנה מה מצבך בחיים, הוא לעבוד כעת "קשה" על מנת למלא את חייך בדברים שישארו קבועים, שיהיו רק שלך, ללא קשר לבן זוג הבא שתכירי. (אני ממש מתכוונת שתקחי על עצמך פרוייקט). אני מתכוונת לחברות חדשות, תחומי עניין, פעילויות בשעות הפנאי. זה גם יעזור לך להתגבר על האובדן וגם אם וכאשר תאלצי להתמודד שוב עם משבר כזה, לא תהיי כ"כ בודדה.
    אולי את שואלת עכשיו מאיפה הכוח? חשבי על חייך, על משברים שהתמודדת, מה עזר לך? מי עזר לך? מאיפה את שואבת את הכוח, את המוטיבציה לפעולה? ואל תשכחי לחזק את האופטימיות שבך, זהו כלי חשוב ומקדם.

מאחלת לך הרבה הצלחה, ואל תתייאשי!!!

מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

רוני
    15/09/2009

אני בת 22 הוא היה החבר הראשון שלי והינו ביחד חצי שנה. אני כרגע עובדת בחנות (לא עבודה משהו) ומנסה להתפתח בתחום של הדרכת ספורט שעשיתי לו קורס. בקשר לבדידות החברתית אני מרגישה ממש תקועה כי זה נושא שניסתי הרבה זמן לשנות ולא הצלחתי.... כאילו נכנסתי למעגל כזה (למרות שלא נראה לי שאני בן אדם לא חברתי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

מורן זיו-אש
    15/09/2009

היי,
    אולי אני טועה... אבל אני מרגישה שאת תקועה בעוד חלקים מחייך. נשמע כאילו את זקוקה לעבודה עצמית מקיפה שתתמקד לא רק בבדידות החברתית אלא גם בתחום התעסוקה ואולי בעוד תחומים. את נשמעת קצת חסרת ביטחון ואני מרגישה מאוד את הבדידות שאת חייה בה, עצב גדול.
    אני ממליצה לך לפנות לתהליך אימון או טיפול. את מאוד צעירה ואני חושבת שזה זמן טוב עבורך להתחיל.

בהצלחה
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לקוראות
    אני
    09/09/2009

שמעתן פעם על אישה שהותקפה, בעטה באשכים של התוקף, וניצלה?.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לקוראות

הוספת תגובה

• לרותי

מורן זיו-אש
    09/09/2009

שלום,
    אני שמעתי על מספר מקרים כאלו. לא תמיד בעיטות, לפעמים צעקות חזקות הספיקו להבריח תוקף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לנשים שבעטו באשכים ונמלטו...

אני
    10/09/2009

בקשר למקרים עליהן שמעת, של נשים שהותקפו ובעטו באשכים - תוכלי לפרט?
    מה הייתה הסיטואציה?. איך בדיוק הן בעטו וכו'.
    לך יצא לבעוט באשכים?.
    אם יתקפו אותך, חלילה, תנסי לבעוט באשכים?.

מחכה לתשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

מורן זיו-אש
    11/09/2009

אני לא ממש יכולה לפרט, זה היה די מזמן. הסיטואציה הייתה של תקיפה. לא יודעת בדיוק איך הן עשו זאת.
    למזלי לא הותקפתי אז לא יצא לי... כשאני הולכת ברחוב אני מרגישה בטוחה, אני לא מסתובבת לבד בשעות מאוחרות או בסימטאות חשוכות.

בקשר אליך, נשמע שאת עוסקת הרבה בנושא, כנראה שזה מאוד מטריד אותך. אני ממליצה לך להתעניין בקורס להגנה עצמית, שם תוכלי ללמוד שיטות מגוונות להגן על עצמך, הביטחון שלך יעלה ולאט לאט תתגברי על החששות. מעבר לכך, אני ממליצה לשמור על עצמך: לא להסתובב לבד בלילה, שתמיד יהיה מישהו שידע היכן את וכו'.

בהצלחה
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת תשובה עד יום רביעי ! תענו
    גל
    08/09/2009

אני בת 14 ואני נראת מאוד גדולה , לפני בערך חצי שנה שכבתי בפעם הראשונה ועד לפני בערך 3 חודשים עדיין הייתי עושה אתזה .
    אמא שלי רוצה לקחת אותי לעשות את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם אף אחד לא יודע ששכבתי כי אני באה מבית מאוד דתי .
    האם יכול להגרם לי נזק בעקבות החיסון ?
    מה לעשוות בקשה תעניי לי דחוווף אני אמורה לעשות את החיסון ביום רביעי !!!!!!!1 9.9.2009

הוספת תגובה

• לגל

מורן זיו-אש
    09/09/2009

שלום לך,
    אני מבינה שאולי התשובה שלי קצת מאוחרת לך, אבל בכל זאת...
    לגבי החיסון, אני מכירה הגבלה רק על גיל (שמעל גיל מסויים לא עושים את החיסון). לא ידוע לי לגבי בנות עם ניסיון מיני. כדאי להתייעץ בנושאים כאלו עם אחות או רופא.

בהצלחה
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה