מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרידהפרידה08/06/2009
שלום,
לפני כחודשיים אני וחבר שלי נפרדנו לאחר שנה וחצי ביחד. במהלך הקשר לא חווינו מעולם סוג של פרידה או פסק זמן. בתקופה האחרונה היה סוג של מתח בניינו, ויכוחים, ריבים מה שלמעשה כל קשר עובר, ישנן תקופות טובות וישנן פחות.
יום אחד באופן נורא מפתיע, הוא החליט שהוא רוצה להפרד, אני הייתי בשוק וגם היה נדמה מהצד שלו שהיה לו קשה עם ההחלטה הזו משום שהוא נורא בכה אך עמד על ההחלטה שלו. הוא טען שהוא נפרד כי בתקופה האחרונה לא טוב לו , חנקתי אותו ולא נתתי לו תזמן להיות עם המשפחה והחברים.
באותה תקופה כמה ימים לפני הפרידה עברו עליו כמה מקרים לא קלים במשפחה, אחיו חלה בסרטן וסבא שלו נפטר, כמה ימים לאחר מכן הוא נפרד.
עברו חודשיים שנסתי לדבר איתו בלי הפסקה לא כ"כ נתתי לו את השקט שהוא היה צריך.. כי פחדתי לאבד אותו, אף על פי שהוא עמד על שלו לא לחזור שטוב לו לבד ואפילו שאינו אוהב ואין מרגיש את החוסר. אך עדיין אני ממשיכה להאמין אף על פי שהוא לא רוצה ומעוניין לחזור שהוא לא באמת הפסיק לאהוב.
הוא לא עונה להודעות, מסנן שיחות ושיוצא לדבר הוא אומר "די תמשיכי הלאה.. זה לא יחזור". הוא כ"כ אהב כ"כ היה מראה אהבה, היה רגיש אלי נמשך כ"כ , בחיים לא חשבתי שאם נפרד זה יבוא מהצד שלו, הוא היה שלם באהבה שלו.. ופתאום הפרידה נורא הפתיע אותי. כמה חודשים לפני הפרידה הוא ואמו חוו ריב רציני והוא היה הרבה אצלי , היינו מתראים הרבה יותר .. תמיד הייתי אומרת לו שאמא זו אמא ושצריך לסדר תעניין ושהם ידברו וישלימו והוא לא רצה. ויצא מצב שגם אני קצת התנתקתי ממנה ולאחר מכן שהם השלימו והוא חזר הביתה היא נהייתה קצת אנטי כלפי, מן הרגשה כזו שאני זו שהרחקתי את בנה ממנה אף על פי שזה ממש לא נכון. אני יודעת שכרגע אחרי התקופה שהוא עובר במשפחה הקשר לא ממש בראש שלו, אבל רציתי לדעת איך באמת אפשר לנסות להחזיר הכל.? אני באמת אוהבת אותו ורוצה לחזור ולהיות לצידו ברגעים האלו, לשחרר יותר ולהבין אותו. בכל זאת עברנו קשר חזק יציב וטוב... ופתאום בשניה הכל נגמר.
אשמח לקבל ייעוץ מה ניתן לעשות, איך ממשיכים הלאה.? חודשיים שבאמת קשה לי אני נשברת המון, וכתוצאה מזה עושה מלא טעויות אם זה להתקשר אליו לשלוח הודעות ולנסות להבין למה. למה הכל נגמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשלים עם הפרידה
אביטל שטרית08/06/2009יקירתי חמקתי מבין זרועותייך...
אני יודעת שקיווית שאלחש לך לחש ,אשר במטה קסם ישיב אותו אלייך, או אנקוב במספר המדויק של ההודעות שאליך להשאיר בטרם יחזור אלייך, אולם אין מספר כזה.
אני יודעת שזה קשה,אבל הדבר היחידי שאת יכולה לעשות הוא לכבד את החלטתו להפרד ולהניח לו ואז אולי ורק אולי הוא יחוש בחסרונך ויתמלא געגועים.
היתה לכם אהבה יפה והיא הסתיימה ,כעת זה כבר לא חשוב למה, כבדי את בחירתו של בן זוגך והמשיכי בחייך, למרות הכאב והצער שבפרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנית מאוד :(.....07/06/2009
שלום , אני מקווה מאוד שתענו לי .. , אני בת 14 ואני מאוד ביישנית .
אני יושבת בפינה בסוף של הכיתה ןטני משתדלת לא לעשות כלום שימשוך אלי תשומת לב .
אני לא יודעת איך להגיב לדברים , למשל אני בחוג ריקוד , ואני די חדשה שם עם שתי חברות שנירמשו איתי [ לא הייתי מעיזה להרשם לבד ] ואחת הבנות שם אמרה שהיא אוהבת אותי וחיבקה אותי , ואני לא ידעתי איך להגיב חייכתי ושתקתי כמו מפגרת , ןעוד מקרה , יש ילדה בחוג ריקוד שאני "מעריצה" ומתה להיות כמוה , היא רוקדת יפה , היא יפה , רזה , ואומרים לנו שאנחנו דומות ,יש לה ביטחון עצמי והיא יכולה לגשת לכל הבנות ולדבר איתם חופשי , ולמשל כשהיא אומרת לי משהו אני עושה כאילו אני לא שמעתי , או שעונה לה בשיא המהירות כדי לא להסתכל עליה , וכשאני עונה בשיא המהירות לפעמים יוצאים לי משפטים מפגרים , למשל במקום להגיד נשברה לה הרגל יצא לי יש לרגל שלה שבר , וכשהיא שאלה אותי פעם של מי השיר ששמעתי בפאלפון אז עניתי לה שלי במקום את השם של הזמר .
אין לי כ"כ חברות , ותמיד כשמזמינים אותי לצאת \ לנסוע לאפשהו אז אני אומרת שאני לא יכולה וממציאה תירוץ , אני מעדיפה לשבת בבית במחשב .ובגלל זה הפסיקו להזמין אותי בכלל , ואני לא רוצה להתחנף ולבקש לצאת גם , אני רוצה שהן יקראו לי , שזה יבוא מרצונם.
וכשבנים אומרים לי משהו אני נלחצת מאוד ולא יודעת מה לעשות , למשל אם אני הולכת בבית הספר ואיזה מישהו מביא לי מכה בראש אז אני לא יודעת מה לעשות אני מסתכלת וממשיכה ללכת למרות שאני יודעת שאותו האחד שמביא את המכה רוצה שיזרום משהו , שאני יחזיר אולי , או משהו כזה .
אני מנסה להמנע משיחות עם אנשים שאני לא מכירה או עם בנים , כי אני נלחצת ואף פעם אין לי מה להגיד .
אני מרגישה משעממת , אם למשל אני רוצה להתחיל שיחה אם אחת הבנות בחוג [שאני לא כ"כ מכירה] כדי להתחבר אליהן אני לא יודעת מה לומר , איך לגשת .
ובחוג ריקודים כשהמדריכה מסבירה את התנועות אני מנסה ואם היא עושה משהו שניראה לי מסובך אני פשוט עוצרת ולא ממשיכה , ואז בבית אני מנסה ויוצא לי יפה מאוד , אני לא רוצה לרקוד יפה כמו שאני רוקדת בבית כדי לא למשוך תשומת לב כי אני די חדשה שם .
אני שונאת התחלות , ואני צריכה לעבור בית ספר בעוד שנתיים , אני פוחדת מכל דבר שאני לא רגילה אליו ו מכירה את האנשים בו או מכל מקום שבו לא רגילים אלי ומכירים אותי .
יש רק מקום אחד שאני לא מתביישת בו , וזאת הבמה , אני מופיעה מגיל צעיר מאוד , ועוד שנתיים אני צריכה לעבור לבית ספר לתאטרון , ואני אצטרך לעשות אודישן , וגם בגלל שבית הספר רחוק מהעיר שלי , אז אם אני אתקבל [בע"ה] אני אצטרך להכיר מחדש את כולם כי אני לא אכיר אף אחד בכלל .
מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק להתבייש , ואיך אפשר ללמוד לדעת להגיב לדברים ? , אני מרגישה שכשמשהו שאני לא הכי בקשר איתו אומר לי משהו אני חוטפת בלקאווט ואני כאילו לא יודעת לדבר .
תעזרו לי בבקשה :(
תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לביישנית
מורן זיו-אש08/06/2009בגילך, גיל ההתבגרות מתחילים להתעצב הגוף והמראה החיצוני וכן האישיות ומאפייניה. תקופה זו מתאפיינת בסערת רגשות, בלבול ולעיתים חרדה ודיכאון.
את מתארת מציאות חיים מלאת חששות, לחץ ומתח שמופיעים לאורך רוב שעות היום, במרבית עיסוקייך. את שופטת את התנהגותך והתנהלותך בעולם באופן מאוד קשה ונחרץ.
גיל ההתבגרות אמנם מתאפיין בקשיים שונים אך מסיפורך עולה מצוקה אמיתית, יומיומית איתה את מתמודדת.
אני ממליצה לך לגשת להוריך, ליועצת בית הספר או מחנכת הכיתה ולבקש להגיע לייעוץ או טיפול, שם תוכלי לפרוק את המתח, לשתף ואף למצוא דרכים שיקלו עליך להתמודד עם מצוקתך.
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת איך לצאת מזהנחמה17/05/2009
היי אני בת 31 , הייתי בקשר עם גבר נשוי כשש שנים רצופים , אך באותו זמן נתתי הזדמנות להתחלות אחרות , אך אני בטוחה שזה השפיע עליי שלילי בשנה האחרונה היה לי מערכות יחסים אחת אחרי השניה וברגע שהרגשתי שאני נכנס למערכת היחבים הייתי מנתקת איתו (הנשוי) קשר , ואז מתפנה לקשר הנוכחי , בשני הקשרים האלו לא המשיכו יותר מכמה חודשים מחוסר התאמה , אני אכן רגשית הרגשתי שהתנתקתי מהגבר הנשוי , אך כאילו הוא תמיד משמש לי מפלט , כי אנחנו מאוד מחוברים בנפש ובראש , ועושה לי טוב לדבר איתו ולצחוק איתו , והוא עדיין אוהבת אותי למרות שנפגש ממני כי נטשתי אותו כמה פעמים , כרגע אני לא בקשר עם אף גבר , אך עדיין שומרת קשר עם הנשוי , אמנם אני לא מרגישה שאני אוהבת אותו כמו קודם , וכבר לא נוח לי כל המפגשים שלנו , למרות שאני איתו אני מאוד נהנית מהיחס שלו , וגם מהחיזור המתמיד שלו , ולפי דעתי זה מה שנותן לי רצון להישאר איתו כל עוד שאין גבר אחר , האמת בזמן האחרון כבר לא מרגישה שבא לי להיות איתו , לא בגללו אלא בגלל הסיטואציה הזו , מאחר שבשנה האחרונה נחשפתי יותר לקשרים יותר נורמליים , עם גברים רווקים ויציאות וכו' , אמנם לא עשו לי את זה כמו שהוא כן עשה .
אז בסופו של דבר אני רוצה להתנתק סופית מהקשר הזה , ואני לא מצליחה לעשות את זה , אני אמנם לא נענית לו שכל פעם מחזר אליי , או מבקש שניפגש , מכמה פעמים בשבוע שהיינו נפגשים היום זה רק פעם בשבוע , והרבה פעמים לא עושה זאת בהתלהבות , אמנם שאני איתו נהנית מאוד כי הוא בנאדם נהדר ומכיר אותי טוב מאוד ומבין אותי ...
מה עושים כדי להשתחרר סופית ממנו ?? אשמח אם תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת מזה
אביטל שטרית17/05/2009איך יוצאים מזה? פשוט יוצאים מזה.מנתקים כל קשר, טלפונים, איי מיילים, מסרונים חמודים, פגישות חשאיות,הכל. אם לא מנתקים לגמרי ,נמשכים בחזרה ושוקעים בקשר שמספק ריגושים , תפאורה יפה, אך מדברייך לא עונה לשאר צרכייך. הקשר הזה במתכונתו הנוכחת הנו קשר תלוש, קשר שאינו מספק לך בטחון, את תמיד תהיי כינור שני ותצטרכי לחלוק באהובך, האם זה מה שאת רוצה? אם זה מספק אותך, נפלא,נכונו לך ריגושים נפלאים מגבר שמבין אותך ומחזר אחרייך, אם את מעוניינת ביותר, עלייך לנתק את הקשר , למרות הקושי שבדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מאודמירב16/05/2009
שלום יש לי בעיה אני בת 24 אף פעם לא היה לי חבר רציני תמיד כול מי שיצאתי איתו ניפרד ממנו כול אחד וסיבה שלו תמיד לכול אחד יש את התירוץ שלו לא משנה אם הבנאדם חרא או בנאדם טוב תמיד אחרי שבוע ניפרדים ממני אני לא חושבת שאני עושה משהו לא בסדר אולי אני משעממת אותם או שלא יודעת מה אני לא חושבת שאני ניראת רע או משהו אבל כניראה יש בי משהו שמרחיק אנשים זה ממש מציק לי ומתסכל אותי מאוד היה מישהו לפני זה שניפגעתי ממנו ממש שסיפר לי שהוא לא מוכן לקשר ואני בנאדם מקסים ויש לי לב זהב אבל אני לא מתאימה לו ובסוף אחרי חודש גיליתי שיש לו חברה והם כבר 4 חודשים ביחד. ניפגעתי ממנו נורא ועכשיו לפני שבוע הכרתי מישהו ממש חמוד ועבר רק שבוע והוא אמר לי שזאת לא אני זה הוא שלא מתאים לו קשר עכשיו. מתריד אותי מאוד אני לא רוצה להישאר לבד אני מפחדת שאני אף פעם לא יכיר מישהו שירצה אותי אני ממש ממש מיואשת כול זה פוגע בי מאוד . מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיואשת
אביטל שטרית17/05/2009מהמעט שרשמת, לא ניתן לספק לך תשובה אחראית, ייתכן שאת זקוקה ליעוץ וייתכן שמדובר בצירופי מקרים לא נעימים, את עדיין צעירה מכדי להגיע לתובנות על אישיותך בשל כמה קשרים לא מוצלחים. אולי זה עניין של זמן ובשלות , וייתכן שמדובר במצב מורכב יותר,
אם תרשמי לי פרטים נוספים אשמח לענות על שאלותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום :]]]מישהייייייי14/05/2009
ליפני חמישה ימים בערך.. סתם הייתי בפייסבוק והיה לי ממש משעמם.
אז היו כמה אנשים מחוברים. אז שלחתי הודעה סתם למישהו(נכנה אותו פישי).
אמרתי לו :" היי משעמם לי רצח ספר משו" בעיקרון לא דיברנו הרבה ליפני ההודעה.. פישי בשיכבה שלי ואני בכיתה ט'. היתחלנו לדבר ולדבר ולדבר.. ושמנו לב שאנחנו כבר מדברים איזה 4 שעות.
ב4 שעות הוא ידע עלי כימעט הכול וגם אני היכרתי אותו ממש טוב... ודיי סומכת עליו כי הוא ידיד של חברה שלי.
עבר יום.. ועברנו לדבר במסן כי שם יותר נוח לדבר... ואיך שהוא היתחבר הוא ישר שלח לי הודעה וכנ"ל לגביי. יש לנו הרבה מאוד דברים במשוטף ולן יש לנו הרבה על מה לדבר.. וכשאני עצובה הוא תמיד מקשיב לי ומבין אותי.
הימשכנו לדבר יותר ויותר .. ואנחנו הופכים להיות אנשים מאוד קרובים וליקרוא אחד לשיני בשמות חיבה (עם מישהו היה מיסתכל עלינו מהצד היה בטוח שאנחנו זוג כבר שנים) הכול זרם וביום רביעי של הכרות מצאנו את עצמנו יושבים ביחד בקולנוע ורואים סרט... באותו ערב הייתי במחזור וממש לא הירגשתי טוב וחוץ מיזה לא היה לי מצב רוח ביגלל חבר שלי לשעבר.. ופישי ידע את כל זה.
הוא לא ידע מה לעשות בישביל להרגיע אותי.... ובסוף היגנו למצב שכל הערב היינו מחובקים ומחזיקים יד ביד( ואני מזכירה שאנחנו רק ידידים!!!) יצאנו מהסרט והיה לי קרר בטירוף והוא נתן לי את הג'קט שלו ....... אנחנו רק חמישה ימים בהכרות וכל כך קרובים.. הכול זרם בלי ששמנו לב בכלל הוא אדם מקסיםםם אבל אני לא יודעת אם יש לו רגשות כלפיי..... אני אוהבת אותו מאוד.....
הוא תמיד שם בישבילי.... הוא רוצה שנצא שוב.. הוא אמר שזה היה הערב הכי טוב בחיים שלו....
אני לא יודעת.... אני כל הזמן חושבת.. האם הוא רוצה אותי או לא... אנחנו רק ידידים אבל מיתנהגים כמו חברים.. האם זה נורמאלי..???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנאליות של האהבה
אביטל שטרית14/05/2009התאור שלך מצייר התחלה יפה של קשר, האם זה נורמאלי? כן, אם כי זה מרגיש לך מאוד מיוחד,כי ככה זה כשמתאהבים.
הקשר שלנו הוא הכי מרגש עבורינו והרגשות שלנו הם עמוקים במיוחד וכל המילים הבנאליות מקבלות משמעות חדשה. אני מציעה לך להנות מהקשר ולהשאיר את התבניות בצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזתומרת תבניות?
מישהייייייי14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי משהי
אביטל שטרית17/05/2009תבניות, כמו מסגרות,או הגדרות, לא מוכרחים מיד להגדיר את טיב הקשר, תכירי את הבחור ותהני מהקשר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מורן זיו-אש14/05/2009מישהי,
המצב אותו את מתארת מאוד טבעי לשלב של תחילת קשר. שניכם עדיין בודקים התאמה. הבלבול אותו את חווה מאוד נורמלי.
נסי פשוט להנות, להכיר ולהתקרב. נסי לא לחשוב על הגדרות. אם זה סיפור אהבה את תדעי...
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן:]]]]
מישהייייייי14/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתן צדקתן:)
מישהייייייי04/06/2009בידיוק יום אחרי שעניתן לי... נהינו חברים:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץ / דעה דחוף!מודאגת06/05/2009
שלום רב.,
לקח לי המון זמן לאזור את האומץ ולהעלות את הבעיה / סוד שלי על הכתב....
אשמח לקבל תגובות ממי שמבין ו/או בעל מקרה דומה.
אנחנו נשואים כבר 8 שנים עם ילדים.
ניתן להגדיר את היחסים ביננו כטובים מאוד, ואנחנו אפילו נתפסים כזוג אידיאלי.
שנינו בעלי משרות מכובדות והכנסה יפה.
במהלך ההיכרות והנישואים שלנו בדר"כ מריבות על נושאים פעוטים ולא על כסף, חינוך וכו'...
כבר זמן רב אני חושדת שבעלי נמשך לגברים, גיליתי שהוא גולש באתרי גברים, התעמתי איתו פעם אחת והוא כמובן הכחיש. אני מאוד אוהבת אותו אבל מתהלכת עם תחושה מאוד כבדה ולא מסוגלת להסתכל לו בעיניים. אין צורך לציין שאני מאוד פגועה מהעובדה שאני חיה בשקר.
לפני יומיים התעמתי איתו שוב לאחר שמצאתי את אחד הפורומים של הגברים פתוח, כמובן שחיכיתי להזדמנות הזו לתפוס אותו על חם, ראיתי שם התכתבויות שלו עם גברים ואפילו רמזים שהוא נפגש עם חלקם. נרשמתי לאתר הזה בזהות גברית כמובן והתחלתי להתכתב איתו. אין צורך להביע את הזעזוע והעלבון והפגיעה העצומה שחשתי כאשר קראתי את תשובותיו.
איך אפשר לחיות עם אדם שיש לו נטיות לבני מינו? מאוד מבולבלת ומפחדת לאבד אותו.
אני מתמודדת עם הסוד הזה לבדי, לא מסוגלת לספר לאף אחד ולו מפאת כבודו....
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
מורן זיו-אש06/05/2009אני רק יכולה לדמיין את הקושי העצום בו את חייה, את האומץ הנדרש לספר את הסוד, גם אם לאנשי הפורום, אותם את לא מכירה... לא פשוט לחיות עם סוד גדול ומאיים כמו זה. סודות שקרים ובגידות אינם טובים לשום מערכת יחסים ואת דואגת בצדק. אני מבינה את הבלבול והפחד הגדול מלאבד את מה שיש לך.
אני מחזקת אותך על האומץ, הפתיחות ועל בקשת העזרה- כל אלו אינם מובנים מאליהם.
אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ זוגי. יש לך את הכוחות, את הצעד הראשון עשית כבר. את ובן זוגך זקוקים לעזרה. את יכולה להציע לו להצטרף, אם הוא לא מעוניין תפני לבד והמטפל יעזור לך לרתום גם אותו לתהליך. שתפי את בעלך בחששות ובכוונותיך. השתדלי להיות גלויה ולא להוסיף עוד סודות.
מאחלת לך הצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לעשות..
ניקי16/05/2009חוץ מלהיתגרש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתקרבים?יוליה04/05/2009
יש מישהו שאני מאוד מאוד מאוד רוצה. הוא גדול ממני בשנתיים (אני בת 14 וחצי). אנחנו מדברים רק כשאנחנו רואים אחד את השני. אנחנו לא קובעים פגישות, ואין לי את הפלאפון שלו. אנחנו 'מכרים' מה שנקרא. מתחבקים כשאנחנו רואים אחד את השני, מדברים קצת והוא הולך.
איך אני מפתחת את הקשר? אני גם קצת חסרת ביטחון בנוגע לכל זה. איך משפרים את הביטחון העצמי?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה, תענו לי.
יוליה04/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה לי אותו סיפור
מישהייייייי04/05/2009בחיים אל תגידי לו שאת רוצה אותו.... עשיתי את הטעות הזו ואני מיצטערת עלייה.
דבר ראשון צריך להיות לך ביטחון עצמי... את צריכה לאהוב את עצמך ולא להרגיש אחרי כל מילה שאת אומרת לו שעשית טעות. תדברי איתו בקטנה בהתחלה על מוזיקה וכל מיני תחביבים.. אבל לא בהגזמה(אם הוא נגיד אוהב להקה שאת לא אוהבת אל תגידי לו שאת לא אוהבת).
יש משהו שממש מושך אנשים וזה:
תיגרמי לו לדבר על עצמו! בנים מתים על זה שהם משוויצים במשהו והבנות מתלהבוב מיזה.
יש לי שאלות אלייך..
יש לכם חברים או חברות במשוטף?
יוצאים אצלכם בכל ערב יום שישי עם החברה?
אהההה!! ועוד משו
יש לך אחלה שם!! גמלי קוראים יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוליה
מורן זיו-אש05/05/2009שלום יוליה,
אני מתרשמת שאת בחורה שאפתנית ובעלת יוזמה הפועלת למען מטרותיה. אני רוצה לחזק אותך ולומר לך שהתכונות האלו, גם אם לא יעזרו לך במקרה הזה, יעזרו לך בכל תחומי החיים ולאורכם. תמשיכי לפתח את התכונות הללו.
ולעיניינינו: אני מציעה לך לנסות ולהעריך את השיחות עימו, כמו שהמליצה "מישהי", נסי להתקרב אליו, אולי לאט לאט תפתחי ביטחון להציע לו בילוי משותף לבד או עם עוד אנשים. נסי להפוך אותו לידיד, תפגיני התעניינות אמיתית. הכי חשוב תהיי את, אל תציגי דמות אחרת כי אנשים קולטים זאת. תהיי רגישה אליו, אם הוא ממהר, אל תאריכי בשיחה וכד'
לגבי הביטחון, הביטחון יגיע כאשר תהיי את ותתקרבו ובמהלך הזמן תוכלי להיות יותר משוחררת. החשש שלך מאוד טבעי ונורמלי, נסי "לשים אותו בצד" במהלך הפגישות שלכם.
מאחלת לך הצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףמישהייייייי03/05/2009
אני היכרתי מישהו בפייסבוק... מישהו מיחול שלא מדבר את השפה שלי, גדול מימני בשמונה שנים ומאמין בדת אחרת. אנחנו מדברים באנגלית. דיברנו הרבה זמן עד שהיתחלתי להרגיש עליו משהו. יום אחד שדיברנו הוא אמר לי שהוא אוהב אותי. עכשיו אנחנו חברים. בחיים לא ניפגשנו אבל אני ראיתי תמונות שלו. אנחנו ממשיכים לדבר אבל אני בכול זאת מישתדלת לא לתת לו פרטים אישיים שלי ליתר ביטחון... למרון שאני סומכת עליו. אני לא יודעת אם אני עושהא ת הדבר הנכון ואם להפסיק איתו את הקשר.... מה שאני יודעת זה שאני אני אוהבת אותו והוא אוהב אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
מורן זיו-אש04/05/2009סיפור אהבה חוצה יבשות ודתות מרגש במיוחד. באהבה אין חוקים והמשפט הזה מוכיח את עצמו כל פעם מחדש.
אני מבינה שאת שואלת האם את עושה את הדבר הנכון. אני חושבת שעל מנת לקבל תשובה לשאלה זו עליך לבדוק עם עצמך מה את רוצה, האם מתאים לך רומן כזה על כל משמעויותיו או לא. האם כך את רואה את מערכת היחסים הזוגית שלך. לא כתבת על עצמך ועליו פרטים נוספים כמו גיל, עיסוק וכו' לכן קשה לי לכוון אותך יותר.
אני ממליצה לך להמשיך בקו הזהיר שאת נוקטת מולו לגבי מתן פרטים אישיים שכן היו מקרים בעבר שהסתיימו בטרגדיה.
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
מישהייייייי04/05/2009אני בת 15 והוא בן 23
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחותי כנסי לפרורפורציות
מור04/05/2009לא ניםגשתם????? מתוך שיחות בפייסבוק את סומכת ואוהבת והוא אוהב מה יש לך?????
את מחפשת אהבה אפלטונית???
תתקדמי הלאה תתאההבי במשהו מוחשי יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
מישהייייייי04/05/2009מאוד זהירה.... וגם החברות שלי אמרו לי שצאיך להפסיק את הקשר....יש מצב שזה מה שאני יעשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובבבבבבבבהדננדיי=)25/04/2009
אני בת 16 ויש לי חבר למעלה מחצי שננה. בזמן האחרון התחלתי לחשוב הרבה על קיום יחסי מין . אני נורא אוהבת אותו ואני מרגישה מוכנה בשבילו וזאת פעם ראשונה שלי (אני בתולה) אבל יש לי בעיה שאני מתביישת מהתגובות שיהיו לי במהלך הסקס. שמעתי מהרבה ידידים שלי שבזמן הסקס הבת גונחת ולפעמים גם צועקת יותר מדי אני נורא מפחדת שאני יהיה מובכת מזה למרות שאני סומכת על החבר שלי ואני מונה בר לשכב איתו אני נורא מתבישת מזה.
בבקשה תעזרו לי.
תווודדה,!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות של סקס
אביטל שטרית25/04/2009אני שמחה שיש לך חבר ואת אוהבת אותו, אולם את לא יכולה להיות מוכנה בשבילו לסקס,המוכנות צריכה להיות שלך ולא בשביל משהו וזה אומר שאת חושקת בסקס, שזה מה שבא לך ואת לא רק נעתרת לו. באשר למיני האנחות והגניחות , הן חלק מהעניין ואף אחד לא מובך מזה, להיות מוכנה זה לקבל את עצמך באהבה ולהנות מהחוויה, אני בטוחה שחברך לא יבהל" מהרעשים".
מלבד המוכנות הנפשית, חייבים לתת את הדעת גם לאביזרים הטכניים , קרי: אמצעי מניעה. אני ממליצה לגשת לרופא נשים אשר ידאג לתדרך אותך בנושא, אל תחששי מהבדיקה,הרופא רק ישוחח עמך ולא יעשה שום דבר פולשני והכי חשוב תהני.
בברכה
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם.ליידי די11/04/2009
אני דניאל, ואני רוצה לפתוח קבוצה להעצמה נשית לבנות נוער בעיר חולון.
ויש לי כמה שאלות..
האם אתם יודעים אם יש מענה לצורך הזה לבנות נוער(גיל 16) ? אם כן אשמח לקבל פרטים.
ואילו גופים אתן חושבות שיסכימו למוך כלכלית בארגון כמו זה?
אשמח לעזרה שלכן...אני במסע חיפושים בילתי פוסק בנושא זה. זהו תחום גדול ואני מאוד זקוקה להכוונה.
שתהיה לכם שבת שלום=]
דניאל מועלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאל
מורן זיו-אש12/04/2009אכן יוזמה מבורכת. אני ממליצה לך לפנות למחלקת רווחה של עיריית חולון. אני מניחה שכמו בכל מחלקת רווחה יש שם מדור העוסק בטיפול בנערות. תוכלי שם להתעניין האם ישנה כבר קבוצה כזו או לא ועוד פרטים נוספים...
שיהיה בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בבעיהרוני10/04/2009
חבר שלי גדול ממני ב10 שנים ואני בת 16... אני חושבת שאני תוקעת אותו בבעית המין, כי בכל זאת הוא גדול ואני קטנה.. ואני רוצה שזה יהיה מיוחד בנינו... ולא סתם מה אני עושה ואיך אני גורמת לו לחכות עוד קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רוני
ליידי די11/04/2009אז שלום לך שוב,
אני דניאל אני בת 17 ואני חדשה פה.
אני חושבת שהדילמה הזו קודם כל צריכה לבוא ממך-האם את מוכנה לסקס או לא?
אם לא, אז בן זוגך צריך לדעת את זה(דיבור על מניות זה דבר שמאוד העצים אותי ואני ממליצה עליו בחום) ואם האהבה שם אמיתית וכנה הוא צריך לתמוך בך(שוב, הכל על פי דעתי האישית) לחכות ולהעצים אותך.
מלבד זה יש המון דרכים להגיע לאורגזמה גברית שהן לא חדירה.
ובנוסף אני חושבת שלמידה על זה מאוד תורמת. לי הידע סביב זה הקנה לי ביטחון והגעתי רגוע בטוחה בעצמי ומאוהבת לפני הכל. ובכנות שנהנתי מכלל רגע.
כך שחוץ מלהבין בינך לבין עצמך האם את מוכנה או לא,חוץ מלדבר עם הבן זוג על המיניות שלכם , וללמוד על כך.... אני גם ממליצה על אוננות אני לא יודעת אם זה המקום, אני מאוד מקווה שכן יש את הספר 'דברים שרציתי לגעת' של גילי בפליסקין שמדבר על אוננות של נשים ועל להכיר את עצמך טוב יותר לפני שאת נותנת לאחר להכיר אותך...מאוד מעצים ומענג.
שיהיה המון בהצלחה(:
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני
מורן זיו-אש12/04/2009אני ממצליצה לך בחום לחשוב קודם כל עם עצמך האם את מוכנה, האם את מעוניינת בכך ולא לקבל החלטות לפי שיקולים אחרים.
אם את מחליטה שאת מעוניינת, גשי להתייעצות עם רופא נשים לגבי אמצעי מניעה
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגילך הפרש הגילאים ביניכם משמעותי
שני02/05/2009נערות בגילך נוטות להתלהב מהעובדה שיש להן חבר מבוגר מהן, אך יש לזכור כי את עדיין נערה והוא גבר בן 26, עם צרכים שונים מהצרכים שלך. לא מדובר בצעיר המבוגר ממך בשלוש, ארבע שנים, אלא הפרש הגילאים ביניכם הוא משמעותי ומעורר בעייתיות. הוא כגבר, כבר מעוניין בקיום יחסי מין עם בת זוגו ולא בהכרח את מוכנה לכך. אסור לך להרגיש אשמה בגלל זה, למרות שבטוח שאת אוהבת אותו - אבל אם את לא מוכנה לקיום יחסי מין, אל תקיימי איתו יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרמת משקולות מורידה מהחזהמורן23/03/2009
שלום אני בת 17 ורציתי לדעת אם הרמת משקולות מורידה מהחזה ומקטינה אותו ?כי אני מרימה משקולות ואני צריכה לדעת אנא אנו מהר זה מאוד חשוב לי תודה רבה :מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מורן זיו-אש25/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=284 id=link]כושר גופני לנשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה.מישהי ..20/03/2009
אני לא יודעת למה.אבל אני תמיד מרגישה דיכאון. כשאני לא עם חבר שלי רע לי. אני לא אוהבת ליהיות עם חברות שלי כי למדתי מהן הרבה לכך. אני ילדה מאוד עצבנית ואוגרסיבית,יש לי כעס משום מקום. וגם ככה התחיל לי הפחד הפיתאומי,אני לא יודעת ממה אני מפחדת. וגם,אני ליפעמים בוכה סתם ככה. אני גם נורא פרנואידית. אני תמיד חושבת שאני חולה באיזה מחלה בסביבה הוגינאלית,כמו ציסטה וכאלה. רציתי לישאול גם, אם אני הולכת לטיפול אצל פסיכולוג,זה יכול לעזור? ואם אני מבקשת ממנו לישמור דברים בסוד הוא לא אומר להורים נכון..? תודה רבה לכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למישהי אחרת
מורן זיו-אש22/03/2009היי
את מתארת בדבריך התלבטויות רבות, דיכאון וחרדות, אני לא יודעת בת כמה את והאם הדברים שהעלת כאן קשורים לגילך, את שואלת אם טיפול יכול לעזור, תשובתי היא כן.
בתחילת תהליך טיפולי יוצרים חוזה עבודה בין המטפל למטופל ובמסגרת זו מחליטים גם על חובת הסודיות כלפיך.
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..משהי:)15/03/2009
אני כל הזמן מדברת על זה שאני רוצה להיתאבד ליד חברה שלי.... כבר כמה פעמים ניסיתי להיתאסד. אני כל הזמן בדיכאון. יום אחד ישבתי מול בחור אחד בשיעור וגם חברה שלי ישבה איתנו. חברתי אמרה לי מול הבחור (אני מחבבת אותו) שנימאס לה מימני שאני כל הזמן בדיכאון ושאני סתם עושה את זה בישביל לימשוך צומי, הבחור הסכים איתה ושניהם היתחילו ליצעוק עלי. זה היה ממש לא נעים.. כי הכי קל זה לדבר ולישפוט אנשים ולומר שאני ילדה אגרסיבית!! אבל הם לא יודעים מה עברתי בחיים שלי והם לא יבינו לעולם. זה היה שנייהם עליי והרגשתי לבד. הרגשתי שחברתי הטובה ביותר הישפילה אותי ובגדה בי. אך מיצד שיני אולי גם אני אשמה שהייתי לידה כל הזמן בדיכאון.. היא בעצמה אמרה לי שנימאס לה מימני ושהיא רוצה להינות מהחיים. היא פשוט עזבה אותי. אולי היא צודקת בזה שהפכתי לילדה מגעילה לאנשים וזה ביגלל שאני ממורמרת ואף אחד לא מבין אותי, וליפעמים אני שוחכת לקחת כדורי הרגעה ואני עצבנית יותר. באותו יום אמרתי לה כל מה שאני חושבת עליה וזה שהיא כל הזמן מיתנהגת כאילו היא מעלי. כשחזרתי הבייתה באותו יום מהבצפר, כולי בוכה, היתחלתי לחתוך את הוורידים בחדר שלי, אחותי ראה את זה ואז הפסקתי כי חשבתי עליה ועל מישפחתי ועל מה שהם ירגישו עם יקרה איתוי משו. אני לא יודעת מי אשם ומי צודק.אני או חברתי??.... מה אתם הייתם מרגישים אילו הייתים רוצים להיתאבד והחבר הכי טוב יעזוב אתכם ביגלל זה??? דרך הגב היא הייתה החברה הכי הכי טובה שלי. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...............................
משהי:)16/03/2009היום באה אליי ילדה אחת ניקרא לה לילי. לילי סיפרה לי שהילדה שרבה איתי באה אליה כמה שעות ליפני שרבנו ואמרה לה שהיא רוצה לריב איתי בכוונה בישביל להרחיק אותי מימנה ומחבר שלה... התירוץ לריב איתי היה הרצון שלי להיתאבד. והיא עזבה אותי ככה.... ואני עוד כימעל היתאממדתי ביגללה.... איזה חברה בוגדדדדתתתתתתתתתתתת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
מורן זיו-אש17/03/2009היי
זה באמת קשה כאשר האדם הכי קרוב אלינו מאכזב אותנו. אנחנו מרגישים בדידות, יאוש ופגיעה קשה.
אני לא מכירה אותך מספיק וגם לא את הקשר שלך ושל חברתך אך אני מרגישה שאת במצוקה קשה, את גם כותבת על מחשבות אובדניות ואף נסיון שביצעת בביתך.
הדברים שכתבת מדאיגים ומטרידים ואני מבקשת ממך לפנות בהקדם למבוגר שאת סומכת עליו, (אם את בגיל בי"ס) יועצת או מורה או הוריך ולשתף אותם במחשבות שלך, את לא צריכה ולא אמורה להתמודד עם המצב הזה לבד.
את יכולה גם לפנות לארגון סהר או לערן בטלפון 1201
מאוד חשוב שתדאגי לעצמך ותפני לעזרה באופן דחוף!
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בטיפול :)
משהי:)17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ובבקשה תענו לי ..קורן04/03/2009
אני כימעט בת 15 וישלי חבר שמעוניין שנקיים יחסי מין ואני נורא חוששת . הוא טוען שכאשר נשתמש בקונדום הכי בטוח שיש לדבריו שומדבר לא יתרחש , הכוונה להריון או מחלות ואני נורא חוששת מהריון והשאלה שלי זה אם אפשר לסמוך על קונדום בלבד ? כי אני לא יכולה לממן גלולות או פוסטינור ובטח שלא ללכת לרופא , אני לא רוצה שההורים יגלו ... אז בבקשה .. האם קונדום מספיק ? תודה , קורן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל גלולות זולות ולא מצריכות
f07/03/2009ידיעה של ההורים ובהחלט אפשר להסתמך על קונדום במיוחד אם שמים אותו כמו שצריך. אין לך מה לחשוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
קורן07/03/2009לאחר שהבנתי שקונדום אכן מספיק אם שמים אותו נכון ובצורה בטוחה , חבר שלי הסביר לי על קונדומים שהם בטוחים במיוחד ב98% מהמקרים , האם אפשר לסמוך על סוג זה ? והאם נשים 2 קונדומים זה יהיה בטוח אף יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קורן
מורן זיו-אש08/03/2009שלום קורן,
לעיתים, לפני קיום יחסי מין בפעם הראשונה מתעוררות שאלות רבות. אני ממליצה לך לקבוע תור לרופאת נשים (הוריך לא צריכים לדעת זאת), את יכולה גם להגיע עם החבר, ולקבל הדרכה לגבי אמצעי מניעה.
בהצלחה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקורן
מורן23/03/2009לא כדאי לך בגיל כזה לקיים יחסי מין כי את עלולה להתחרט על זה ודרך אגב קונדום עלול להיקרע .יהיה לך את כל הזמן שבעולם תאמיני לי תשאלי את עצמך מה יצא לך מי זה זה רק יכול לגרום בעיות בגיל כזה צעיר אפילו אם את מוכנה לזה רצוי שלא כי בגיל מוקדם זה נזק לכל החיים ואם זה עוד בשבילו כדאי שתשכחי מהעניין כי זה הגוף שלך מקווה שעזרתי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)