פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המרת מתכון לפשטידה לקמח מלא
    hcav
    09/06/2011

יש לי מתכון לפשטידה עם מצרכים כדלהלן:

750גר' גבינה לבנה

גבינה צהובה מגורדת

3ביצים

6 כפות קמח תופח

פלפלים

שמן זית

האם ניתן להמיר את 6 הכפות קמח תופח שרשום, בקמח מלא? ואם כן כמה כפות?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המרת מתכון לפשטידה לקמח מלא - תגובה

ליה שומרון פינדר
    10/06/2011

אפשר להמיר את הקמח התופס בקמח מלא.
    אני הייתי שמה 6 כפות קמח מלא ומוסיפה גם חצי כפית אבקת אפיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושחכתי עוד שאלה..

hcav
    10/06/2011

האם זה בכלל טעים פשטידות מקמח מלא?
    אף פעם לא טעמתי ואני תוהה אם שווה בכלל לנסות כי חשוב לי מאד לעבור לתזונה יותר בריאותית אבל לא פחות חשוב לי הטעם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושחכתי עוד שאלה.. - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/06/2011

הפשטידה תצא מצויין עם קמח מלא, לא לשכוח, כפי שליה כתבה, להוסיף מעט אבקת אפייה.

ואם אתם רוצים פשטידה יותר בריאה, כדאי מאד להמיר 500 גר' גבינה צהובה לתערובת של גבינה בולגרית + ברינזה או צפתית 5%. זה יצא מאד טעים ו-250 גר' גבינה צהובה בהחלט מספיקים לפשטידה. זה מה שאני עושה תמיד (אני משתמשת ב-2 כפות גבינה צהובה בלבד) והמאפים שלי מדהימים.

לטעמי, גם 6 כפות קמח זה המון. אפשר להסתפק ב-4 כפות קמח, ולהוסיף עוד ביצה.

כדאי לנסות.

בתיאבון ובהצלחה. שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיריים אינדוקציה להבה אחת
    חנה
    09/06/2011

רכשתי את הכיריים שיהיה למקרה חירום, אך אינני יודעת להשתמש בו ואין לי הוראות שימוש מישהו יכול להדריך ו/או להפנות אותי לאתר שבו יש הוראות שימוש

תודה
    חנה

הוספת תגובה

• כיריים אנדוקציה

מוטי
    18/09/2011

חמודה
    שיטת האידוקציה מחייבת שימוש בכלי בישול מתאימים
    בדיקת ההתאמה הינה סימן בתחתית הסיר(מין מרובע וסליל) ועל אריזת המוצר, מה עוד ואם תחתית הסיר הינה מגנטית ההתאמה מותאמת לאותה שיטהה
    חדשה
    בכל אופן נאמר שלבעלי קוצב לב, להתרחק ולא לרוכשה כי זה עובד על קרינה אלקטרומגנטית חזקה, לכי תדעי מה הנזק גם לאנשים בריאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיריים אינדוקציה להבה אחת - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/06/2011

קשה לתת הוראות לכיריים שאני לא מכירה. מהכיריים שהשתמשתי בהם בעבר, הכפתורים הם כפתורי נגיעה. יש להדליק את הכיריים ואז לכוון את החום עם החיצים.

אין לי מושג איך המכשיר שלך בנוי. אני הייתי מנסה להכנס לאתר של היצרן ומקלידה את שם המוצר ומחפשת הוראות הפעלה. נסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליפי מלח
    חנה מוזס
    09/06/2011

שלום רב,
    בשל בעיות של סחרחורות חוזרות נאמר לי על ידי הרופא לאכול ללא מלח וללא קפאין.
    מהם תחליפי המלח שאוכל להשתמש בהם כדי להתרגל בהדרגה למזון ללא מלח.
    עד היום לא היתה לי שום מגבלה.
    תודה מראש,
    חנה מוזס

לקביעת תור
    סגירה
    תחליפי מלח

הוספת תגובה

• תחליפי מלח - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/06/2011

וואוו.....ליבי ליבי.

אין ממש תחליפי מלח ידועים לי. אין לי מושג אם הוא מרשה לך לצרוך מלח דל נתרן, למשל. כי כאלה יש.

ישנו תבלין מעולה שטעמו מעט מלוח, סומק. נסי להוסיף סומק לתבשילים וסלטים. יש לו טעם נפלא והוא ישביח כל מאכל.

בנוסף, לימון או חומץ מחפים מעט על העדר מלח. מעבר לזה, הלוואי והייתה לי תשובה טובה בשבילך.

מאחלת לך רק בריאות ושתחזרי לאכול אוכל רגיל עם מעט מלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת בשר
    ליאת
    04/06/2011

שלום רב, אשמח לתשובה בנושא שאין לי מושג בעניינו.
    היום אחה"צ שמתי לב שהמקפיא לא בסדר. הצד של המקרר עובד טוב אבל הצד של ההקפאה..לא ממש. מה שקרה מבחינת המזון הוא כדלהלן: לחם ופיתות כבר לא היו קפואים אלא רק קרים, היה במקפיא בשר עוף (כרעיים וחזה) שקניתי בבוקר אתמול וכל מה שקניתי לא הספיק אפילו לקפוא אלא הרגיש כמו כששמים במקרר. מלוואח נשאר קר אבל לא קשה כמו שבד"כ, שניצל למיקרו של מאמא עוף היה קר אבל ניתן "לקמט" אותו והשכבה החיצונית הופשרה מעט. כל הנ"ל נלקחו ע"י בעלי ברגע שגילינו (לדעתי זה היה כך במשך כשעתיים...) למקפיא של שכנים (10 דקות בחוץ ללא קירור בכלל עד שהעברנו הכל).

שאלותיי:
    1. מה לעשות עם הלחם והפיתות? האם ניתן להקפיא שוב?
    2. מה לעשות עם כל הבשר החדש שרק נקנה אתמול? חבל על ההוצאה מחד אבל לא ממש מתחשק לי לאשפז מישהו מבני הבית...האם הבשר שנקנה בבוקר ועדיין לא הוקפא אלא רק קורר במשך 6 שעות ואז החל לעבור הקפאה במקרר של השכנים, האם ניתן להשאירו בהקפאה ולנהוג כרגיל עד שארצה להפשירו לשימוש? חשוב לציין שהבשר היה כאילו נקנה זה עתה גם 6 שעות לאחר שהושם במקפיא. קר ורך.
    3. מה לעשות עם מוצרי מאמא עוף שהופשרו חלקית? לזרוק?
    4. מה לעשות עם מוצרי סנפרוסט (תערובת ירקות, פולי סויה) חשוב לציין שכל המוצרים נשארו קרים אך לא קשים כמו שהם כאשר הם קפואים כמו שצריך.
    5. מה לעשות עם מלוואח שהתרכך מעט, או איבד מעט מקשיחותו אפשר לומר...ועדיין קר מאוד.

אני אובדת עצות. לא רוצה לזרוק הכל אם אפשרי להגיע להפשרה מסויימת ואז להקפיא שוב.

חן חן מראש על ההארות וההערות.
    ענבר.

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת בשר

הוספת תגובה

• הקפאת בשר - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/06/2011

את כל הבשרים את יכולה להציל. הם טריים, ומימלא יכלו לעמוד במקרר במשך 3 ימים ללא חשש.

פיתות - אם הן טעימות, אין בעייה. אין בהן שום דבר שיתקלקל.

מאמא עוף - לא יודעת. לא מתעסקת עם מוצרים מעובדים. ממליצה להזהר כי זה מוצר שכבר עבר ייצור והקפאה.

ירקות קפואים. אם הם עדיין קרים מאד, אז בסדר. אם התחממו, הייתי נזהרת.

בקיצור - בשרים טריים, אין בעיה. בשרים שהיו קפואים הרבה זמן והפשירו, יש לבשל אותם מיד.

פחמימות - אין בעיה. זה לא מתקלקל. מקסימום מתייבש.

ירקות קפואים - תלוי בדרגת ההפשרה ובמצב הכללי שלהם.

אני קולטת שאת דואגת, ואני מקווה שאת מבינה שאת הרוב את יכולה להציל.

ומעבר לכל, תמיד יש את שיקול הדעת שלך ומה שעינייך רואות. אם את מרגישה שמשהו לא תקין, אל תקחי סיכון,כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות-מתכון
    אורית
    02/06/2011

הי... רציתי להתייעץ לגבי מתכון מסוים.
    איך יצא המתכון הזה: במידה ואאפה את הלביבות במקום לטגן? אני מתכוונת לאפוץת בתבנית של מאפינס כדי שהן לא יתפזרו יותר מדי... כדאי? או להוסיף משהו למתכון המקורי?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות-מתכון

הוספת תגובה

• התייעצות-מתכון - תגובה לגילת

שושי שטיינוביץ
    02/06/2011

אם תאפי את הקציצות יש חשש שייצאו יבשות.

לכן, אני ממליצה לך לטגן עם כפית שמן אחת בכל סיבוב במחבת אל-דבק.

שימי את השמן, מרחי עם מברשת סיליקון וטגני. יצא מצויין. זה מה שאני עושה. וכפית אחת של שמן זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה וגזים במע' העיכול
    הילה
    02/06/2011

שלום,
    אני בת 26, רזה באופן יחסי (1.59, 52 קילו). אני מורגלת לאכול אוכל בריא בדרך כלל, הכולל דגנים מלאים וירקות. אם כי מאז היותי סטודנטית ההרגלים האלה השתבשו במעט, ואני מגיעה למצבים שאני אוכלת כמויות גדולות מאד (גם אם זה אוכל בריא- למשל 3 צלוחיות בגודל של צלוחית קורנפלקס של בורגול) או שבסופי שבוע אני אוכלת המון מאכלים שמנם, מטוגנים, וקינוחים עתירי שומן וסוכר עד לרמה שאני כבר לא נהינת מהאוכל, אבל בכל זאת ממשיכה ואז מרגישה רע פיזית ונפשית. יש לי 2 בעיות: האחת- אני משמינה לאחרונה יותר מתמיד, הבגדים הופכים להיות לוחצים, הבטן גדלה מאד וגם היריכיים, וזה מטריד אותי מאד. מצד שני, מזה כשלוש שנים אני סובלת מבעיה קשה של גזים במערכת העיגול, דבר שמפריע ופוגע לי באופן משמעותי באיכות החיים. בדיקה אצל רופא של מערכת העיכול לא העלתה תוצאות מרחיקות לכת.ככל הנראה אני סובלת ממעי רגיז במידת מה (אין לי בעיה של יציאות, רק גזים). ניסיתי המון תכשירים טבעיים (כמו חידקים למע' העיכול, אנזימים, תמציות צמחים) ופחות טבעיים (קרבוסילן, קלבטן, גזים X) וכלום לא עזר. קראתי שתזונה עשירה בסיבים תזונתיים עלולה לגרום לגזים, ולכן אני משתדלת להפחית בכמות הסיבים אם כי קשה לי לוותר על אכילת ירקות ודגנים מלאים, וחבל לי מבחינת ההשמנה להחליף אותם בפסטה ולחם לבן. אשמח לקבל עצה שתשלב הרזייה (מתונה) וטיפול בבעיית הגזים.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה וגזים במע' העיכול

הוספת תגובה

• דיאטה וגזים במע' העיכול - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/06/2011

להילה.
    נראה לי שאת צריכה שינוי מהותי בצורת האכילה שלך. גם לסדר את הכמויות וגם את מה את אוכלת.
    את צריכה לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום, ועוד 3 ארוחות ביניים קטנות (פרי, או יוגורט, או פרוסה עם ממרח בריא דק). עלייך להקפיד על מוצרי מזון דלי שומן (אם זה עוף, להסיר עור ושומן), לאכול דגנים מלאים מבושלים היטב, וגם ירקות.
    אם תקפידי על כמויות למשל: גודל מנת חלבון בארוחה החמה ככף יד, ולא יותר מכוס דגנים וכנ"ל ירקות מבושלים, ותקפידי על 1 כפית שמן מבושל בארוחה, אני מאמינה שלאט לאט המערבת שלך תירגע, תרגישי יותר טוב וגם תרדי במשקל.

אם את צריכה הדרכה מעבר לזה אני מציעה לך לפנות לדיאטנית או מומחה לבישול בריא שיעזרו לך לבנות תפריט אישי שיעבוד בשבילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה וגזים במע' העיכול - תגובה

ליה שומרון פינדר
    03/06/2011

הי הילה,
    נשמע לי שאת יודעת בדיוק מה הבעיה שלך... בעיה של כמויות. נשמע שאת יודעת מה זה אוכל בריא, ואם לא לגמריי אז כדאי לך ללמוד יותר...
    מעי רגיז זו אבחנה שלרוב הרופא קובע כשהוא לא מוצא שום דבר אחר ואין לו דרך לטפל בבעיה כיהוא לא יודע מה המקור שלה.
    אני קוראת את מה שאת כותבת ונראה שאת יודעת בדיוק מתי החלב הבעיה ומה היו השינויים בחייך. ייתכן שלחץ הלימודים, יחד עם הכמויות של האוכל והאיכות הבינונית של האוכל גרמו למעי שלך "להתרגז". הענין דורש משמעת עצמית והתמדה. אין לצערי תרופות קסם בנושא הזה... כדור שלוקחים שעושה טוב יותר...
    אם את מורידה בכמויות ומקפידה על איכות המזון ועדיין חשה אי-נוחות לעיתים קרובות נסי להוריד מהתפריט מוצרי חלב ומוצרי סויה. לעיתים יש להם אפקט מגיז.
    אגב, אם את רוצה לרענן את המערכת, את יכולה לעשות ניקוי קל למערכת העיכול שלך לפני שאת משנה את התזונה. אני לחלוטין לא הייתי ממליצה לך להימנע מסיבים, אכלי ירקות ופירות, אולם ייתכן שלתקופה הקרובה תעדיפי לאכול ירקות ופירות מבושלים או אפויים - זה עשוי להקל על מערכת העיכול שלך.
    את יכולה גם לקנות חליטת שומר איכותית ולשתות אותה לאחר כל ארוחה, זה יכול לעזור.
    ספרי לנו איך הולך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז מלא
    ענת
    30/05/2011

שלום

האם יש לך המלצה לאורז מלא של איזה חברה?

ואפה לקנות?

תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    אורז מלא

הוספת תגובה

• אורז מלא - תגובה

שושי שטיינוביץ
    31/05/2011

ענת יקרה,
    את יודעת שאני לא יכולה להמליץ על חברה או מוצר מסויים.
    אני אישית קונה במרכולים או בחנויות תבלינים וקטניות.

אני בוחרת אורז שהגרגרים שלו יפים ושלמים. יש מאכלים שאני מעדיפה אורז מלא עגול ויש מאכלי אורז שאני מעדיפה אורז מלא ארוך. ואם את יכולה להרשות לעצמך, אז אורז בסמטי מלא הוא גם בריא מאד וגם משובח בבישול.

ושאני אומר לך שיש אפשרות לאורז בסמטי, מלא ואורגני? יש. עניין של מחיר.

לא יודעת אם עניתי, אבל זה הכי טוב שאני יכולה.

רוצה טיפים לבישול אורז מלא?

כדאי לבשל אורז מלא עם המון מים (כמו לפסטה), עד 90% בישול. כשזה כבר רך אבל כמו אל דנטה בפסטה. תהליך זה אורך כ-25 - 30 דקות.

מסננים את המים וממשיכים.

שמים בסיר: מלח, תבלינים לפי הטעם, כפית שמן קנולה או זית + 1/2 כוס מים ל-2 כוסות אורז (לפני הבישול). מרתיחים את המים המתובלים, מחזירים את האורז לסיר, מערבבים בעדינות, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה מאד נמוכה עוד 20 דקות.

תבלינים מומלצים: פלפל שחור, שום, מלח, כורכום, הל, מקלות קינמון, גרגרי כוסברה. אפשר לחוד או ביחד. כל תבלין מעניק לאורז טעם אחר.

אפשר בשלב האידוי להוסיף עשבי תיבול קצוצים והרבה שיני שום ולאדות יחד.

אפשר להוסיף ירקות שהוקפצו מראש (גזר מגורר, קישואים, פטריות וכו').

כל אופציה תתן אורז אחר, עם טעם ומראה אחרים.

והנה בנשימה אחת נתתי טיפים ללפחות 10 מתכוני אורז.

נראה לך שתסתדרי?

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את אחלה תודה רבה

ענת
    05/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את אחלה תודה רבה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/06/2011

תודה ענת. זה כיף לקבל משובים. מחמם את הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

ענת
    05/06/2011

ומה לגבי קמח מלא? איך מחליפים את הקמח הרגיל בעוגה בקמח מלא (מבחינת כמויות?)

אודה לך שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה... - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/06/2011

אם את עושה את המתכון אחד לאחד, הפחיתי מעט מהקמח המלא. מעט זה אומר כ-10 אחוז פחות. קמח מלא גם סופח יותר נוזלים, כך שייתכן שיש מקום להגדיל מעט את כמות הנוזלים בעוגה. אם תשלחי לי מתכון ספציפי, אנסה להמיר לך אותו.

בנוסף, אפשר לנסות חצי מלא חצי לבן. זה לא הכי טוב, אבל ייתן תוצאות יותר טובות.

בנוסף, אפשר להמיר חלק מהקמח בקמח כוסמין, שדומה יותר בצבעו ותכונותיו (לצורך אפיית עוגות כמובן) לקמח לבן. הוא יותר קל מהמלא, כמובן בריא מאד והתוצאות איתו מצויינות.

מקווה שעניתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלח
    (:
    25/05/2011

היי
    רציתי לדעת האם יש הבדל בין מלח שולחן לבין מלח הארץ (זה שבבקבוקון)?

לקביעת תור
    סגירה
    מלח

הוספת תגובה

• מלח - תגובה

ליה שומרון פינדר
    03/06/2011

לא מכירה מלח הארץ...
    מלח שולחן הוא לא מלח שהייתי ממליצה עליו בכל מקרה.
    תמיד עדיף מלח ים טבעי עד כמה שאפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות המפורטות והמשך שאלה
    לילי
    24/05/2011

אז איזה וף ללא אנטיביוטיקה והורמונים אפשר לקנות?
    תודה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות המפורטות והמשך שאלה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    24/05/2011

הי לילי,
    אין באפשרותינו בפורום זה לנקוב בשמות של מותגים או להמליץ על מוצר ספציפי. את יכולה לבחון את האפשרויות העומדות בפנייך ברשתות השיווק ובחנויות הטבע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףעוגה עם ביצים ללא אפייה, מסוכן?
    דנה ורוני
    23/05/2011

דחוף דחוף דחוף!
    אנחנו מכינות עכשיו עוגת קקאו עם ביסקוויטים ושמנת של מסעדת עדנה.

אם תסתכלו במתכון יש להוסיף ביצים, אך לא כתבו לאפות, זו עוגה ללא אפייה
    יש רק לקרר אותה. האם זה הגיוני? האם זה מסו
    אולי צריך לאפות אותה? לחמם אותה?

נשמח לתשובה מיידית,מהירה,נכונה, אמיתית ואמינה, כי אמא שלנו כבר בדלת ואנחנו עושות לה את העוגה ליומולדת.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• דחוףעוגה עם ביצים ללא אפייה, מסוכן? - תגובה

ליה שומרון פינדר
    23/05/2011

יש עוגות מוס שהן עוגות עם ביצים וללא אפיה.
    אני לא יודעת מה אמור לצאת במתכון הספציפי הזה... אולי שושי תדע את התשובה או שאולי אפשר לשאול את מחבר המתכון או בפורום בישול כללי ולא פורום בישול בריא.
    מבחינה בריאותית כשמשתמשים בביצים חיות ולא אפויות רצוי לשים דגש על איכותן וטריותן של הביצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףעוגה עם ביצים ללא אפייה, מסוכן? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    24/05/2011

ביסקוויטים (סוכר לבן, קמח לבן), שמנת, ביצים טריות........זה ממש לא קשור לפורום בישול בריא.

בבישול בריא אנחנו ממליצים להימנע ממוצרים שאחוז השומן בהם גבוה מ-5%, וממוצרים עם סוכר וקמח לבן וכו'.

אז נראה לי שאת השאלה יש להפנות לפורום בישול רגיל.

לגבי שימוש בביצים לא מבושלות. אכן, יש שימושים בעוגות וממתקים בביצים לא מבושלות (מוסים, שייקיים, עוגות קרות וכו'). במקרה כזה, כפי שליה כתבה, יש לוודא שהביצים הם "מבית טוב" (או "לול טוב"), אני יודעת שביצים שקונים במרכולים נחשבות לביצים טובות. אני אפילו לא יודעת לומר לך לגבי ביצים שמקורן בלולים פרטיים וכו'.... 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינה גולמית
    ש
    20/05/2011

יש לי שאלה לגבי טחינה גולמית משומשום מלא.
    אני יכול להבין למה בין חברות שנות הטעמים שונים - שאולי זה עקב צטרת טחינה שונה של השומשום שגורם לזה. מה שאני לא מבין זה איך יתכן שבחברות שונות הערכים התזונתיים שונים ואפילו הרבה כשבכולן הרכיב היחדי הוא 100% שומשום מלא? שמתי לב בימיחוד לשמשל שכמות הסיבים ל- 100 גרם בחברה א: 5 גרם בחברה ב: - 9 גרם ובחברה ג: 12 גרם איך זה יתכן זה נראה לי הרבה מעבר לסטיית מדידה בין מעבדות. (גם כמויות הפחמימות השומנים והחלבונים שונות) הכייצד? מה זה אומר?? האם זו עם כמות הסיבים הנמוכה היא פחות טובה או האם זה אומר שישנה כאן רמאות וזה לא באמת שומשום מלא כמו שרשום?

לקביעת תור
    סגירה
    טחינה גולמית

הוספת תגובה

• טחינה גולמית - תגובה

ליה שומרון פינדר
    21/05/2011

הערך החשוב ביותר בטחינה הוא סידן וגם בו יש הבדל... יש טחינות עם 800 מ"ג ויש כאלה עם 1000 מ"ג (יש גם איזה טחינה משומשום מלא שכתוב עליה שיש בה 180 מ"ג סידן, ושם לדעתי יש בכלל טעות). כל היתר לדעתי נובעים מהבדלים בתהליך של הטחינה וגם בהנבטה. יש טחינות משומשום מלא מונבט ויש כאלה משומשום מלא שאינו מונבט. יכול להיות גם שגרגירי שומשום שמקורם בסודן לעומת אלה שמקורם באתיופיההם בעלי ערכים תזונתיים שונים. גם סטיות בבדיקות המעבדה באות בהחלט בחשבון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אכן כך?
    לילי
    19/05/2011

שלום
    רציתי לברר בקשר לתרופות שניתנות לעופות שאנו אוכלים ומצטברות בעור של העוף..
    עד כמה זה מזיק?
    איך אפשר להיפטר מזה? האם הבישול הורג את זה?האם זה גם בעוף עצמו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אכן כך?

הוספת תגובה

• האם אכן כך? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    19/05/2011

אינני חושבת שיש לכך תשובה חד משמעית. יהיו שיאמרו שחומרים המוזרקים (אם בכלל, ומי יודע מה באמת וכמה) הם מזיקים, ויהיו כאלה שיאמרו שזה עומד בתקנים של משרד הבריאות ולכן אין בעיה לצרוך אותם. העובדה היא שהרוב אוכלים את העופות האלה.

ניתן להשיג היום עופות במרכולים שלא הוזרקה להם אנטיביוטיקה. אולי את תעדיפי לצרוך אותם.

אישית אומר לך, שבמאמץ שאנחנו עושים לשמור על תזונה בריאה, ההעדפה שלי היא להוציא מוצרים מעובדים, אבקות, כימיקלים, שומן רווי וכל מה שלבן (סוכר לבן, אורז לבן חוץ מבסמטי, קמח לבן וכו'). וכמובן העדפה חד משמעית לשימוש במוצרים טריים וטבעיים מכל סוג שהוא (ירקות, פירות, בשר רזה, עוף והודו ללא שומן מיותר והמון דגים), שימוש בדגנים מלאים ומיעוט של שימוש בשמן לבישול. צריכת השמן האישית (לפי הצרכים הבריאותיים של כל אחד) עדיפה בשימוש בסלט או אחרי הבישול.ץ

ממה שאני רואה מסביבי, ומהתוצאות של אנשים שאני עובדת איתם שיש להם בעיות בריאות, התזונה הזו מרפאה המון בעיות. אנשים מאזנים סוכר, לחץ דם, הכולסטרול נעלם, יש פתרונות לצליאק, בעיות עם כליות ועוד. יש שיפור משמעותי בבריאות וההרגשה הכללית ואם בוחרים בכך, אז יש ירידה במשקל.

וכמו שאת מבינה, הבחירה הסופית היא שלך.

מקווה שעזרתי, ואולי לליה יהיו נקודות מבט אחרות לגמרי משלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אכן כך? - תגובה

ליה שומרון פינדר
    21/05/2011

התרופות לא נמצאות בעור אלא מצטברות בשכבת השומן שהכי קרובה לעור.
    אם צורכים עופות רגילים מומלץ לבקש מהקצב שיוריד את העור. בכל אופן מומלץ לא לבשל עם העור כי זה עלול להעביר את כל החומרים הלא רצויים הללו לאוכל שלנו.
    בהחלט מומלץ למצוא עוף ללא אנטיביוטיקה והורמונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר לבישול בוואקום
    ענת הלוי
    17/05/2011

שלום,

היכן ניתן לקנות מכשיר לבישול בוואקום, ומהו טווח המחירים.

תודה

ע נ ת

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר לבישול בוואקום

הוספת תגובה

• מכשיר לבישול בוואקום - תגובה

שושי שטיינוביץ
    08/09/2011

לא יודעת אם אני יכולה לעשות זאת, אך במקרה אני מכירה את הבחור שמשווק את המכשירים האלה: יניב, 0503377317.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר לבישול בוואקום - תגובה

ליה שומרון פינדר
    17/05/2011

את מתכוונת לסיר לחץ?
    אני לא מכירה בישול בוואקום... אולי שושי יודעת או ששווה להפנות את השאלה לפורום בישול כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר לבישול בוואקום - תגובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    18/05/2011

לא. אין לי מושג מה זה בישול בוואקום. זה אכן נשמע כמו סיר לחץ. האם לזה התכוונת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיריים אינדוקציה
    מרים
    15/05/2011

קיבלתי כיריים אידוקציה של חברת השף המהיר ("להבה" אחת - כזה שמניחים על השיש) למשיהו יש ניסיון עם זה? איזה יתרון אמור להיות לו על הכיריים הרגילים? ומההוראות שהגיעו עם המוצר לא הצלחתי להבין כלום!

לקביעת תור
    סגירה
    כיריים אינדוקציה

הוספת תגובה

• כיריים אינדוקציה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/05/2011

היתרון של כיריים אינדוקציה הוא הניידות ומהירות הבישול. היצרנים טוענים לכל מיני תכונות כאלה ואחרות. בעיקרון, אלה כיריים שמהירות הבישול גבוהה ולפעמים זה יכול להיות נוח להשתמש בהם בנוסף לכיריים הרגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום תבנית פלסטיק עם תקן במיקרו?
    לירון
    15/05/2011

ראיתי תבנית שחורה מפלסטיק עם מחיצות,די שכיחה במסעדות שמכינות אוכל למשלוחים ,שבתחתיתה האחורי יש כיתוב מוטבע :תקן למיקרו, עם סימן כמו זה: WWWWWW
    האמנם זה אפשרי לחימום במיקרו?

הוספת תגובה

• חימום תבנית פלסטיק עם תקן במיקרו? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/05/2011

אין לי מושג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה