מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגוז מוסקט(:21/07/2011
היי
קניתי את התבלין הזה פעם ראשונה ורציתי לדעת באיזה מאכלים מומלץ לשלב ממנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוז מוסקט - תגובה
שושי שטיינוביץ21/07/2011אגוז מוסקט הוא תבלין נפלא. ארומטי ומוסיף המון טעם. יש להשתמש בו בקמצנות כי טעמו חזק ומשתלט.
מתאים ל:
קציצות
תבשילי קדירה: צלי וכד'
אורז
עוף בתנור, מבושל ובכל גרסה
מרקים
בטטות אפויות
מרק כתום
מרקים בכלל
ומה בעצם לא?
הערה:
אגוז מוסקט הוא תבלין משפחת "התבלינים המתוקים", לכן יתאים מאד לשילוב עם:
ג'ינג'ר, פלפל אנגלי, פלפל שחור, פפריקה, קינמון, פרחי ורדים מיובשים, בזיליקום טרי, גרגרי כוסברה טחונים.
וכאמור, להשתמש בכמויות קטנות. קורט עד רבע כפית לכמות משפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגוז מוסקט - תגובה
ליה שומרון פינדר21/07/2011כל מה ששושי כתבה וגם בפשטידות, תבשילים, מתוקים, משקאות כמו פונץ', קומפוט ועוד כל מה שמרגיש מתאים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
(:22/07/2011אני אנסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
שושי שטיינוביץ22/07/2011בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוףדלית18/07/2011
מהם החלקים הבריאים ביותר בעוף? האם אתם קונים את העופות אצל הקצב או בסופר ומה ההבדל לדעתכם?
פשוט קניתי השבוע עוף וזה היה מזעזע (מעדיפה לא לפרט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוף - תגובה
שושי שטיינוביץ18/07/2011כל חלקי העוף מומלצים לאכילה למעט: חלקים פנימיים (קורקבן,כבד, טחול, כליה..בקיצור כל המעורב ירושלמי....), והכנפיים. לבישול בריא יש להסיר את כל העור והשומן (שמתחבא היטב בפרגיות ובכרעיים).
בקיצור: כרעיים, שוקיים, חזה, ועצמות, ללא עור ועצמות, הם מזון בריאות מצויין.
עדיף לקנות עוף טרי. קשה לומר אם במרכול או אצל קצב. אולי כדאי לך ליצור יחסים טובים עם קצב שכן שיתן לך עוף טרי ואיכותי ויסיר עבורך את העור והשומן ויחתוך לנתחים שיהיה לך קל לבשל. אני קונה במרכול, במחלקת הבשר הטרי, ועומדת לקצב על הראש שיתן לי חלקים יפים, נקיים, נטולי מכות, ובגודל שאני רוצה. אני מנקה וחותכת לבד. מעדיפה את היד שלי.
בעיקרון, עדיף נתחים מעוף קטן. למשל כרעיים קטנים וכו'. העופות הקטנים מכילים פחות שומן וגם המנה היא בגודל סביר.
ואם כבר, אז כנ"ל לגבי הודו. כל הנתחים, למעט חלקים פנימיים הם טובים רק בלי עוף ושומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסופר
יפית שטרן19/07/2011אריזות מוכנות של עוף ללא אנטיביוטיקה והורמונים. ככה אני יודעת בודאות מאיפה זה הגיע, אני סומכת עליהם, הבנתי שכל הגדילה מפוקחת מאד כך שכאשר אני קונה, אני יודעת שזה העוף האיכותי ביותר
לגבי החלקים- שושי כבר דווחה.
וכמוהה- גם אני מעדיפה לנקות לבד מהעור והשומן
מצער לשמוע שעדיין מחפפים במכירת הבשר, כולנו יודעים עד כמה זה מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסופר - תגובה
שושי שטיינוביץ21/07/2011מסכימה עם יפית. אם יש אפשרות לקנות עוף כזה, בוודאי עדיף. אבל אם אין אפשרות (כי לא זמין, כי המחיר גבוה או כל סיבה אחרת), רצוי לקנות עוף טרי ונקי. עוף קפוא, ללא תוספים הוא האופציה האחרונה, אך אפשרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוס(:17/07/2011
היי
בקשר לחומוס החדש שיצא של יכין זה אכן מחומרים טבעיים בלבד 100% גרגירי חומוס שבושלו והוכנסו לקופסא פלסטיק רגילה
המתכון המצורף הוא למנה גדולה וכולל את כל הגביע 400 גרם בערך ובהתאם לזה גם כוס ומשהו טחינה גולמית וכו'
רציתי לשאו להאם תוכלי להמיר לי את הכמויות לכמות קטנה נניח ואני מעוניינת בארוחת ערב אחת ל-2 כפות חומוס
אז כמה מתוך הקופסא 400 גרם עליי לשים בצלחת וכמה טחינה גולמית לערבב עם זה? בקשר לתבלינים אין לי בעיה אני אדע מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומוס - תגובה
שושי שטיינוביץ17/07/2011לא ענית לי לגבי חומרים משמרים ומה הם עושים כדי לשמור על הטריות. אבדוק בעצמי מחר במרכול.
הכמות להכנה היא 1 כוס חומוס וחצי כוס טחינה. ראי אם היחס מוצא חן בעינייך. אל, תוכלי לשנות בהתאם.
לעניין כפות, נסי את אותו יחס: 2 כפות חומוס 1 כף טחינה גולמית, משומשום מלא, כמובן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:18/07/2011החומוס שמדובר עליו הינו חומוס עצמו ולא גרגרירים
אין בו חומרים נוספים זה 100% חומוס שבושל
אשמח אם תעדכני לאחר שתראי את המוצר במרכול
ואני אנסה 2 כפות חומוס וכף טחינה,תודה
בנוסף הייתי שמחה לשמוע ממך עם מה כדאי לאכול חומוס נניח בארוחת ערב שכוללת ביצים,סלט,גבינות וכו' ממרח חומוס גם יכול להשתלב? או שזה לא מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושי שטיינוביץ18/07/2011ארוחת בריאות מאוזנת כוללת מנת חלבון, מנת פחמימה וירקות. הכמויות משתנות בהתאם לצרכים האישיים. מי שנמצא בדיאטת הרזיה, צריך לשים לב לכמויות. מי שלא צריך לרדת במשקל, יכול לשלב מנה של חלבון (חומוס או ביצה או גבינה או קצת מכל דבר), פחמימה מדגן מלא (לחם מקמח מחיטה מלאה או שיפון או אחר איכותי, או דגן מבושל אחר וכמובן ירקות.
בארוחה הכוללת מנת חומוס, הייתי מוסיפה סלט ירקות גדולוכיפי ומפנקת אותנו בסלטים טובים כגון: סלט גזר, סלט חצילים, סלט פלפלים קלויים, מעט טחינה, פטריות מוקפצות וכמובן פיתה מקמח מלא. הבת שלי תמיד אומרת שאני מגזימה בשפע ובמגוון. אבל אם כבר אוכלים בריא אז שיהיה הכי טעים והכי כיפי שיש. זו תפיסתי.
את הסלטים אני מכינה לבד, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:18/07/2011תודה על התגובה
נשמע אחלה ארוחה (:
בקשר לכמויות,ביקשתי כמות קטנה כי אני גרה לבד ולא רואה לנכון להכין מקופסא שלמה של 400 גרם חומוס ולהשתמש בחצי כוס טחינה וייצא כמות גדולה בגלל זה רציתי לדעת כמה חומוס לשים וכמה טחינה בכמות שייצא בערך כ-2 3 כפות שיהיה רק לבן אדם אחד
האם ראית את המוצר החדש? מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושי שטיינוביץ18/07/2011לצערי, לא מצאתי אותו במרכול שאני קונה. אמשיך לחפש. אך אני עדיין סקפטית לגבי האפשרות שזה מוצר שמחזיק מעמד כטרי, טבעי לאורך זמן.
אני עדיין חושבת שהאופציה הטובה ביותר היא להכין בבית. אפשר להכין כמות ולהקפיא ואז יש חומוס ביתי זמין.
אבל אבדוק ואומר לך מה דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה,תודה
(:19/07/2011(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות עם גריסים????לאה17/07/2011
הצילו.. קניתי בטעות גריסים, במקום גריסי פנינה, וכבר פתחתי אותם, אז אני לא יכולה להחליף. מה אפשר לעשות עם הדבר הזה חוץ מבירה?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לעשות עם גריסים???? - תגובה
ליה שומרון פינדר17/07/2011את מתכוונת שקנית שעורה? או שכתוב על זה גריסים? אם כתוב גריסים זה גריסי פנינה... אני לא מכירה גריסים אחרים.
שושי, תקני אותי אם אני טועה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אפשר לעשות עם גריסים???? - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ17/07/2011יש גריסים רגילים ולא רק גריסי פנינה.
אז לא להיבהל. אפשר להכין מהם המון דברים ואופן ההכנה דומה מאד לגריסי פנינה.
אפשר לבשל אותם למשל:
מטגנים 1 בצל בינוני, קצוץ עם כפית שמן ומזרזפים מעט מים.
מוסיפים גריסים, מעט מלח ופלפל ומוסיפים כמות של פי 2.5 מים.
מבשלים עד ריכוך ומגישים כתוספת למנה עיקרית או לירקות מבושלים.
אפשר לבשל עם קטניות כגון עדשים ביחד. זמן הבישול דומה כך שאפשר לבשל ביחד.
במחצית הדרך אפשר להוסיף קוביות של ירקות כגון: גזר, קישואים, זוקיני, דלורית ולהכין נזיד עדשים, גריסים וירקות. לתבל לפי הטעם.
אפשר להוסיף כוס שלמה של עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, טימין.
אלה שתי דרכים אבל:
אפשר להוסיף גריסים למרק
אפשר להוסיף לחמין או לתבשיל קדירה לשבת.
ו.....לטחון בבלנדר ולהשתמש כפירורי לחם לקציצות או ממולאים.
מקווה שעזרתי.
אני בטוחה שלליה יש עוד רעיונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכון ליה, איך שכחתישושי שטיינובי15/07/2011
ליה יקרה,
איך שכחתי את הגרגרים הקפואים והמבושלים. בוודאי שהם הרבה יותר נכונים כשאין זמן ורוצים להכין.
אבל כולנו מסכימים שהכי טוב בבית. כמו שאמרת. כמו שאמרנו.
עוד מעט נלך לנגב חומוס עם פיתה מקמח מלא. יום שישי היום. יום הכיופים.
שבת שלום לכוווולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבת שלום (-:
ליה שומרון פינדר15/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על קופסאות שימורים
נועה ק.17/07/2011אלא על רסק גרגירי חומוס מבושלים וטחונים, הארוזים באריזת פלסטיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על קופסאות שימורים - תגובה
שושי שטיינוביץ17/07/2011הבנתי אותך. בינתיים ראיתי פרסום של המוצר.
יש לבדוק אם יש במוצר חומרים משמרים אם לאוו. והאם מכיל רק 100% חומוס טהור וללא שום תוספות.
אם המוצר מכיל רק חומוס טבעי ואין בו שום תוספות, אז נשמע טוב ונשאר רק לבדוק את הטעם.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דיברתי על קופסאות שימורים - תגובה
שושי שטיינוביץ17/07/2011הערה נוספת. חומוס טרי, מבושל, מתקלקל מהר מאד. מסקרן לדעת מה הוסיפו לו כדי שיחזיק מעמד ולא יתקלקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון לחומוס בריא ומהירshimrit12/07/2011
היי, בתור חובבת בריאות וחדשה בעסק +חולה על חומוס אני ובעלי נמנעים מקניית חומוס ברשתות השיווק השונות ופונים לפתרונות אחרים. נוסף על כך אני עוסקת בתחום היח"צ ואין ברשותי זמן רב לבישול.. איזה מתכון לחומוס בריא תציעו לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון לחומוס בריא ומהיר - תגובה
שושי שטיינוביץ14/07/2011מפתיע כמה הכנת חומוס טעים בבית היא פשוטה וידידותית. וזה החומוס הכי טעים שיש!!
וכמובן שיש כל מיני גרסאות: עם או בלי שום, עם או בלי לימון ויש שמוסיפים מעט שמן זית לתוך העיסה. וגם כמות הטחינה היא עניין של מסורת. נסי את המתכון הבא, אך פעלי לפי חושייך ותקני בהתאם לטעמך.
וגם יש הבדלים בהגשה: יש שמגישים חומוס מרוח על צלחת עם שמן זית ופפריקה. יש כאלה שמגישים עם שום כתוש טרי, מיץ לימון ושמן זית. יש כאלה שלא יוותרו על חתיכת בצל טרי ופלח עגבנייה טרייה. וכמובן עם גרגרים למעלה. הכל טעים, הכל בריא והכל מומלץ. ורצוי ללוות חומוס עם פיתה מקמח מחיטה מלאה ואז זו ארוחה בריאה וטעימה למהדרין! וכמובן, חומוס למריחה על פרוסה לחם מלא לארוחת בוקר או ערב. לסנדויץ' לילד לבית הספר. ועוד ועוד.
חומרים: 1/2 ק"ג כוסות גרגרי חומוס דווקא קטנים (כי יש גדולים במרכול).
1 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון טרי
מלח לפי הטעם
2-3 שיני שום (גם עניין של טעם).
משרים את גרגרי החומוס לילה מראש. מבשלים עד ריכוך. כדאי בסיר לחץ, זה מקצר את זמן הבישול והם יוצאים יותר רכים. הגרגרים צריכים להיות רכים מאד מאד וניתנים למעיכה אפילו ביד.
שמים 2 כוסות גרגרים מבושלים במעבד מזון וטוחנים. מוסיפים טחינה, שום כתוש, מיץ לימון ומלח. מערבלים. אם צריך מוסיפים מעט מים עד לקבלת הסמיכות הרצוייה. טועמים ומתקנים תיבול. אולי צריך להוסיף עוד קצת לימון או מלח. עניין של טעם אישי. אפשר גם להוסיף טחינה אם צריך. עשי כך שתאהבי את התוצאה.
אוכלים מיד ואפשר גם לאחסן במקרר לימים אחדים.
מגישים עם גרגרי חומוס, מעט פפריקה טרייה ומעט שמן זית.
טיפים:
כדאי להשרות ולבשל גרגרי חומוס בכמות יותר גדולה ופשוט להקפיא. כך יהיה לך מוכן כאשר תרצי להכין חומוס.
כאשר את מכינה חומוס מגרגרים מבושלים וקפואים, כדאי להרתיח אותם במים. יוצא יותר טעים.
גרגרי חומוס שנשארים אפשר גם להוסיף לתבשיל של עוף עם ירקות או למרק ירקות. תמיד טעים. תמיד בריא.
מקווה שיצליח לך. שתפי אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עוד שיטה מהירה וטעימה
נועה ק.14/07/2011נניח ואת ספונטנית ולא חשבת לילה מראש שאת רוצה להכין חומוס למחרת (כמוני:) , את פשוט משתמשת בתערובת גרגירי החומוס של יכין , שהיא 100% טבעית.
וזה מתכון בסיסי טעים שאני מכינה ואוהבת:
(מתכון חומוס בסיסי מאת טל כהן / אתר אכול ושאטו)
חומרים:
1 גביע = 400 גר' מחית חומוס יכין
כוס ורבע = 300 גר' טחינה גולמית
2/3 כוס = 150 גר' מים חמימים
1/3 כוס = 75 גר' מיץ מלימון טרי סחוט
20 גר' שום טרי = כ- 4 שיני שום
כף מלאה = 10 גר' מלח ים אטלנטי
כפית = 5 גר' פלפל שחור גרוס דק
כפית = 5 גר' כמון טחון משובח
אופן ההכנה:
מנקבים בקופסת החומוס מספר חורים ומכניסים למיקרו ל-2 דקות על מנת לחמם את החומוס,
מסירים את המכסה ומעבירים את יתר המרכיבים לתוך מעבד מזון.
טוחנים עד קבלת חומוס אחיד במרקם חלק.
מצננים מעט ומעבים לצלחת יפה מעט עמוקה.
מעטרים בשמן זית כתית בכבישה קרה, ומעט עלעלי נענע צעירה.
מקווה שעזרתי , בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי לא ממליצה על חומוס מקופסא.
שושי שטיינוביץ14/07/2011אני לא מוחקת את ההודעה הזו משום שזו הזדמנות מצויינת לומר שאני לא יודעת מה לומר על הרמה הבריאותית של גרגרי חומוס מקופסאות. אולי ליה תוכל לתת על כך איזשהו מידע.
אגל אני כן יודעת לומר שזה לא אותו טעם. אין טעמם של גרגרים מקופסה דומה לטעמם של גרגרים טבעיים המתבשלים בבית.
אז אני לא ממליצה להכין חומוס מגרגרים מקופסה. עדיף להכין גרגרים מוכנים וקפואים, שיהיה בבית. זו טרחה חד פעמית והגמול שווה אלף מונים.
וסליחה מהכותבת נועה, שטרחה ונתנה לנו את עצתה. ותודה לך על היוזמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף קפוא
ליה שומרון פינדר15/07/2011גם אני סולדת מקופסאות שימורים.
יש אפשרות לקנות את גרגירי החומוס המבושלים והקפואים, או שיש אפשרות להשרות (מתישהו כשיש זמן), לבשל ולהקפיא. ואז כשיש כמות גדולה בפריזר, אפשר פשוט מתי שרוצים לשלוף ולהשתמש.
אגב, בחומוס שלי אני שמה טחינה משומשום מלא, מעט כמון ואת השום אני מבשלת עם החומוסים או אופה בתנור. אני מוצאת שככה גם החומוס שלי מחזיק קצת יותר זמן...
יאללה, לכו לנגב עם פיתה מקמח מלא..
שיהיה בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לכבוד החופש הגדול...אורית09/07/2011
הי, אני קצת לחוצה מהעניין של התזונה בחופש הגדול. אמנם שתי הבנות שלי (בנות 7 ו-11) אצל אמא שלי אבל הן לא אוהבות את האוכל שהיא מכינה (חריף לי/ טעם מוזר וכדומה... אני אוהבת את האוכל הזה מאוד) אז הן אוכלות המון חטיפים ואמא שלי היקרה שתהיה בריאה עד 120 לא יכולה להגיד להן לא... חשבתי על התפריט הזה (כמובן שזה אוכל שאני אביא איתי לבית אימי כשאני מורידה את הבנות):
יום א': ספגטי עם חזה עוף
יום ב': פירה ושניצל
יום ג':אצבעות דג וסלט
יום ד': קציצות ואורז
יום ה': ספגטי ונקניקיות
וכמובן שאני אשלב כל שבוע עוד דברים. בעיקרון אלו דברים שהרגלתי את הבנות לאכול... האם זה ישמור על התזונה שלהן במהלך החופש? אן שכדאי לשלב דברים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לכבוד החופש הגדול... - תגובה
שושי שטיינוביץ10/07/2011גילת יקרה,
ברשימה שכתבת יש הרבה מזונות שלא הייתי ממליצה לתת לילדים, כגון: נקניקיות ואן לי מושג איך את מכינה פירה ומה את שמה בפנים ושניצל המטוגן בשמן גם הוא לא ממש משהו.
שלחי לי את המייל שלך, ואנסה לעזור לך באופן אישי.
בעיקרון, תזונה בריאה כוללת את כל אבות המזון, כולל ירקות ואני יודעת שילדים לא אוהבים ירקות, אך יש דרכים להכניס ירקות לתפריט מבלי שידעו על כך. כמו כן, תזונה בריאה מכילה מעט שמן וללא טיגון. יש עוד עקרונות חשובים בתזונה בריאה, כגון: שימוש בדגנים מלאים אך אני יודעת שיש ילדים שלא ירצו זאת. על כן צריך לדעת איך לשלב את המזונות הבריאים מבלי לעורר את התנגדות הילדים.
כאמור, כתבי לי את המייל שלך. אין לי דרך לתת לך כאן הדרכה מלאה על תזונה בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה אחלה אבל....
אילנית11/07/2011אני מניחה שאת יודעת שנקניקיות זה מאוד לא בריא... אני לא בטוחה עד כמה כדאי לך להכניס את זה לתפריט של הילדים באופן עקבי. תחשבי על זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה........ - תגובה
שושי שטיינוביץ15/07/2011גילת היי,
השאלה כמה את מוכנה להקפיד על בריאות התזונה של הילדים שלך.
לגבי נקניקיות, אני מציעה לך לקרוא על האריזה מה מכילות הנקניקיות וגם את ההתוויות התזונתיות. קשה לי להאמין שנקניקיות עשויות מעוף נקי בלבד. כדאי לבדוק.
לגבי השאר תשובתי תלוייה ברצונך להקפיד על תזונה בריאה.
פירה: תפ"א פחות מומלצים, אבל אם כבר, אז תלוי מה מכיל הפירה בנוסף לתפוחי אדמה.
שניצל מטוגן מן הסתם, וטיגון לא נחשב לאוכל בריאות.
דג זה טוב. אני מקווה שלא מדובר באצבעות מטוגנות או עם ציפוי מטוגן.
פסטה זה בסדר, אך עדיף פסטה מקמח מחיטה מלאה (יש כאלה ממש טעימות). ומה יש ברוטב? כמה שמן? האם זה רוטב שאת מכינה או שזה רוטב מוכן, מעובד עם כל מיני תוספות לא בריאות?
אני עורכת מפגשים של בישול בריא עם תמיכה לאורח חיים בריא והרזיה. את מוזמנת להצטרף לקבוצות. אני מלמדת איך לבשל לילדים אוכל בריא שהם אוהבים.
בעיקרון, נסי לראות פה בפורום, באחת התגובות פרסמתי מסמך על "מהו בישול גורמה לייט:, שזה בעצם מסמך על מהו בישול בריא. נסי למצוא.
מקווה שעניתי לך קצת, ואני באמת מזמינה אותך לבוא לקבוצות. שם תלמדי מהו בישול בריא ואיך תכלס עושים זאת.
שבת שלום,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבשיליםברוריה01/07/2011
שלום האם תוכלי לתת לי מספר מתכונים לבישול ללא מלח ללא סוכר ללא חלבון יש לי סכרת לחץ דם גבוה ובעית כליות ואצטרך להימנע מתוספות אלה בתקוה שלא תציעי לי לאכול דשא חחחה האם תוכלי לומר לי איזה תחליפים כן אפשר להשתמש בתודה ברוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבשילים - תגובה
שושי שטיינוביץ01/07/2011מציעה לך להכין תבשילי ירקות עם או בלי דגנים מלאים ובתוספת עדשים
למשל:
נזיד עדשים עם ירקות:
טגני בצל קצוץ גדול בכף שמן. הוסיפים 2 כוסות של קוביות של ירקות כגון: קישואים, פרחי כרובית, לפת, גזר (אם מותר לך), דלורית וגזר (אם מותר לך). הוסיפי 1 כוס של עשבי תיבול טריים קצוצים כגון: פטרוזיליה, כוסברה, עלי מנגולד, תרד, המשיכי לטגן את כל התערבות. תבלי בפלפל ומעט אגוז מוסקט. הוסיפי 1 כוס עדשים ירוקות הוסיפי 2 כוסות מים ובשלי עם סיר מכוסה עד ריכוך שהעדשים מתרככות (בערך 20-25 דקות).
המתכון הזה יכול להניב מספר תבשילים. את יכולה לגוון את סוגי הירקות, את סוגי עשבי התיבול ואת העדשים. את יכולה להשתמש בעדשים שחורות או אדומות. הכל טוב והכל יצליח. נסי כל פעם משהו אחר.
מומלץ להגיש מעל אורז מלא או חיטה מבושלת או כוסמת.
את יכולה להוסיף לסיר 1/2 כוס עדשים ו1/2 כוס אורז מלא ולבשל עד שהכל מתרכך.
תקבלי נזיד נפלא עשוי מתערובות נפלאות של ירקות דגנים וקטניות.
ונכון, אוכל בלי מלח יכול להיות פחות טעים, אבל כאשר תתרגלי לא תרצי לחזור למלח.
על סוכר אני לא מדברת כי אנחנו ממילא לא משתמשים בסוכר באוכל בריא.
הערה נוספת: את יכולה כמובן לגוון גם בתבלינים. הוסיפי כמון, קימל, כורכום. הכל הולך והכל טוב.
מאחלת לך בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם התבשיל הזה?
ריקי02/07/2011האם התבשיל הזה מתאים למה שאת מחפשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שניצלחדוה28/06/2011
שלום, שניצל שהוכן בצורה קלסית, כלומר מצופה ומטוגן. כאשר אוכלים רק את החלק הפנימי, כלומר חזה העוף ללא הציפוי, האם הוא נשאר בקטגוריה של טיגון? בתודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניצל - תגובה
ליה שומרון פינדר29/06/2011אפשר להכין את אותו השניצל (עדיף כמובן עם פירורי לחם מלאים) ולאפות בתנור, יוצא מאוד טעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשניצל - תגובה
שושי שטיינוביץ28/06/2011אם את מצליחה להתאפק ולעמוד בפיתוי ואוכלת רק את החלק הפנימי, את חוסכת את החלק המטוגן.
אבל יש דרכים אחרות להכין חזה עוף טעים ובריא. חפשי מתכונים שלי באינטרנט. הקליקי מתכון לחזה עוף שושי שטיינוביץ ותמצאי. עדיף מלאכול חזה עוף ללא תיבול וסתם יבש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה!!טלי27/06/2011
היי, הכנתי ירקות מוקפצים, שמתי יותר מדיי סויה וזה מלוח מדיי. יש משהו שאני יכולה לעשות עכשיו כדי לתקן את הנזק???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה!! - תגובה
שושי שטיינוביץ28/06/2011היי טלי,
יש לי הרגשה שזה כבר מאוחר מדי למנה שלך....אבל בפעם הבאה שזה קורה, יש כמה אופציות:
1. להוסיף ירקות.
2. להוסיף מעט מים. זה יצא יותר מימי, אבל אכיל
3. להוסיף מעט חומץ, זה מעמעם את הטעם של המלח.
4. להוציא את הירקות, לבשל ברוטב תפוח אדמה חתוך לקוביות. כאשר הוא מבושל, להוסיף את הירקות ולהמשיך להקפיץ או להוציא את תפוח האדמה.
תפוחי אדמה סופחים טעמים ויש להם יכולת כמעט לבטל את הטעם המלוח.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה!! - תגובה - תגובה
ליה שומרון פינדר29/06/2011מה שאת יכולה לעשות זה להוסיף עוד ירקות או עוד תוכן על אותה כמות רוטב, זה אמור לעזור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שושי שלום,ענבר20/06/2011
אני מצטערת אך לא אוכל להביא לך את המספר שלי
אני לא מרגישה בנוח לדבר על זה באופן ישיר
כמו כן , לאחר שחשבתי על זה הבנתי שאני היחידה שיכולה לעזור לעצמי לצאת מין הפחד הזה מהאוכל
ואומנם אני עושה מאמצים בשביל זה ואני מרגישה שיש שיפור מתחילת הטיפול/תהליך ועם הזמן אני יותר נפתחת לדברים ויש לי יותר רצון להצליח ואני חושבת שזה מה שדרוש על מנת להבריא ואני יודעת שבסופו של דבר (ומקווה כמה שיותר מהר ) אני אבריא ולא אחשוש לאכול אף מאכל.
תודה רבה על העזרה
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושי שלום, - תגובה
שושי שטיינוביץ20/06/2011ענבל שלום,
את מוזמנת להתקשר אלי ביוזמתך. אני חושבת שאני יכולה לעזור לך. מה שתחליטי, מאחלת לך בריאות מלאה גופנית ונפשית, ואני כאן לשירותך בכל עת שתרצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדלים בין מזון קפוא לטריענבר18/06/2011
שלום,
רציתי לדעת את החשיבות של מזון טרי לעומת מזון קפוא (שניצלים בשקיות קפואות לעומת עוף או דגים או כל דבר אחר ...)
בעיקרון אני יודעת שבשר טרי הרבה יותר מזין ומכיל ויטמינים ומינרלים וכל שאר הדברים שאנחנו צריכים בתזונה שלנו אך בכל זאת אני אוכלת יותר שניצילם קפואים (בכל ארוחת צהריים ) ונמנעת מלאכול בשר טרי או דגים כיוון שיש לי מין חשש של אי ודאות בקשר לבשר טרי שמבשלים לבד שאי אפשר לדעת בודאות את הקלוריות והערך התזנותי שלו כמו שמצויין על גב אריזה של שניצל קפוא .(החשש נובע מן העובדה שאני סובלת מהפרעת אכילה ובחודשים האחרונים הורדתי הרבה ממשקלי ועקב כך אני נמצאת בתהליך של עלייה במשקל )
בשניצל קפוא ניתן לדעת את הכמויות המדויקות ואת החומרים שהוא מכיל , אפשר לדעת בדיוק מה אתה אוכל ואת הכמות שאתה צריך על מנת שלא להרגיש שזה יותר מידי ויש לי מין הסתייגות לאכול דגים או כל דבר אחר . (ושוב, כיוון שלא מצויין את מספר הקלוריות ואת החומרים - למרות שניתן לתבלן אותו איך שרוצים ) , בעיקר אני נמנעת מאכילת דברים מטוגנים אך אני כן רוצה לנסות לאכול למשל בשרים/דגים בתנור (ושזה יהיה עדיין בגדר מזון בריא -הכוונה בלי שמנות או גבינות שמנות, חמאה , מרגרינה או כל דבר אחר לא בריא) על מנת לגוון ולגרום לשינוי לטובה בתזונה שלי.
אשמח לקבל כמה המלצות ומתכונים שיעזרו לי להסתייג מן המחשבה הזו על אוכל ולארגיש בטוחה לאכול בשרים/דגים טריים מבושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדלים בין מזון קפוא לטרי - תגובה
שושי שטיינוביץ18/06/2011ענבל היי,
שלחי לי דחוף את הטלפון שלך.
לשאלה שלך אין קשר בין מזון קפוא או טרי. תשובה לשאלה שלך נמצאת הרבה יותר עמוק בתוכך, ולכן אבקש את הטלפון שלך ואתקשר אלייך.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלח אטלנטי.גילה17/06/2011
מה השימוש במלח אטלנטי? האם הוא במקום המלח הרגיל? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח אטלנטי. - תגובה
שושי שטיינוביץ17/06/2011בהחלט כן. הוא משמש לכל דבר שצריך בו מלח. בגלל גרגריו הגסים, כיף להשתמש בו על ירקות קלויים, מרקים, ובקיצור, מנות מוכנות שצריך לזרות עליהן מעט מלח.
בבישול עצמו, ניתן לומר, שאין הבדל בינו לבין מלח רגיל, מבחינת אופן השימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא משנה אם יש או אין הבדל
שרה20/06/2011איכשהו הוא תמיד משדרג לי תבשילים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא משנה אם יש או אין הבדל - תגובה
שושי שטיינוביץ22/06/2011מצויין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מתכון טעים לפסטה מקמח מלאלאה16/06/2011
אני מנסה להרגיל תא בני המשפחה לדגנים מקמח מלא.
הם די סקפטיים לגבי הטעם של מוצרים אלה, ולכן חשוב לי בפעם הראשונה שאני מבשלת פסטה מקמח מלא שהמתכון ייצא ממש טעים, כדי שיהיה להם חוויה של טעם טוב והם יירצו עוד פעם לאכול ממנה.
אפשר בבקשה מתכון טעים לפסטה מקמח מלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מתכון טעים לפסטה מקמח מלא - תגובה
שושי שטיינוביץ16/06/2011יש המון רטבים לפסטה מלאה. אני מאד אוהבת רוטב של עגבניות טריות, מבושלות בהרבה שום וכף שמן. מבשלים את העגבניות במשך כחצי שעה (אפשר יותר, זה מקבל יותר עומק). כשהרוטב מוכן, מבשלים את הפסטה, מוסיפים לסיר עם הרוטב, מוסיפים הרבה עלי בזיליקום, מקפיצים ומגישים מיד.
גיוון: לפני העגבניות, מטגנים פלפל אדום, חתוך לקוביות עם בצל קצוץ עם כף שמן עד שמזהיב היטב. מוסיפים את העגבניות והשום כמו במתכון הקודם.
אני מאמינה שזה ייתן מענה לפסטה שלכם שתהיה טעימה, בריאה ודלת שומן.
בתיאבון, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול קטניותקון רוזה14/06/2011
שלום לכולם
אני בת 64 צרכנית גדולה של קיטניות ודגנים.אני גם משתדלת לאכול מוצרים עם אינדקס גליקמי נמוך. במאמרים ראיתי הרבה המלצות על השרית קיטניות ודגנים ליפני הבישול. רציתי לדעת למה גורם תהליך השריה. אני ידעת שזה מקצר זמן הבישול. האם כך אפשר להוריד את כמות העמילנים שנמצאים במוצר? אחרי ההשריה המים אחוריים, האם זה עקב העמילן שנשטף מהמוצר? איך השריה פוגעת בויטמינים ומינרלים,האם גם הם עוברים לפאזה של מים? מאוד ישמך לקבל תשובה.
תודה
קון רוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול קטניות - תגובה
ליה שומרון פינדר14/06/2011ההשרייה מקלה על תהליך הבישול ועל תהליך העיכול. היא אינה פוגעת כלל בערכים התזונתיים. הנבטה לעומתה משנה מעט את הערכים התזונתיים לטובה! אז קטניות אני ממליצה להנביט.
כחלק מהעובדה שההשרייה מקלה על העיכול, היא גם מפחיתה את האפקט המגיז של הקטניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)