פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה לאופה לחם
    אושר
    12/05/2011

שלום רב, אני מקווה שאני בפורום הנכון, איזה אופה לחם מומלץ? הבנתי שיש כאלה שבהם התבנית הפנימית מצופה טפלון לא בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לאופה לחם

הוספת תגובה

• המלצה לאופה לחם - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/05/2011

שלום אושרי,

אני מנועה ואין לי כל אפשרות להמליץ על אופה מסוים. כן אוכל לומר לך לקנות אופה לחם שיש לו מספיק תוכניות. שיש לו תוכנית לישה לחוד, כך שאם יתחשק לך רק ללוש את הלחם אבל לאפות אותו בתבנית אפייה רגילה, תהיה לך האפשרות.

אין לי התייחסות לגבי ציפוי התבנית. יש היום כל מיני ציפויים, אך אני לא לגמרי בטוחה לגבי הטיב שלהם. אני כן חוששת שאם לתבנית לא יהיה שום ציפוי, יש חשש שהכיכר תהיה דבוקה לגמרי לתבנית.

באופה הלחם שלי יש ציפוי, כנראה טפלון, אך הוא מאיכות כל כך משובחת שאין עליו אפילו שריטה. ואני משתמשת בו המון....

אני אוהבת לזרוק את כל החומרים למכונה, להניח לה לעשות את תהליך הלישה, ואז להוציא את הבצק, ללוש אותו עוד קצת בידיים, להתפיח, ליצור צורה שמתחשק לי ואז לאפות.

מקווה שעזרתי....

שבת שלום,

שושי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתכוון להיבט הבריאותי של הציפוי

אושר
    14/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתכוון להיבט הבריאותי של הציפוי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/05/2011

אין לי מה לומר בעניין זה. כאמור, הציפוי של האופה שלי כל כך איכותי שהוא נשאר שלם גם בשימוש תדיר כמו שלי. העדר ציפוי, חוששני, יביא להדבקת הככר לתבנית. קשה לי להאמין שיש תבניות ללא ציפוי. נראה לי שאם תחליט להשתמש באופה לחם, תצטרך להתפשר על כך שזה יבוא עם ציפוי. אני משתמשת בו בלב שלם.

מקווה שעזרתי קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ללא מלח- תסמונת נפרוטית
    אני
    12/05/2011

שלום רב,

אחותי בת ה-15, חולה (בסיבוב שני) בתסמונת נפרוטית.
    להבנתי, אסור לה לאכול נתרן (עד כמה שזה אפשרי), וכמובן מזון משומר או מעובד.
    אשמח לקבל מתכונים/ הפניה למתכונים/ רעיונות למה היא יכולה לאכול.

אודה מאד לעזרתך!

הוספת תגובה

• תזונה ללא מלח- תסמונת נפרוטית - תגובה

שושי שטיינוביץ
    12/05/2011

נפרולוגים חייבים לקבל הנחיות תזונה מדיאטן מוסמך. לנפרולוגים יש הנחיות תזונה מאד מאד מוקפדות ואינני ממליצה על נוהל של "עד כמה שידוע לי". ברגע שיהיו לך הנחיות תזונה מתאימות, אשמח לעזור לך עם מתכונים מתאימים כדי שיהיה לה גם כיף לאכול.

המגבלות הן לא רק נתרן ומזון מעובד אלא הרבה יותר מזה, ואני אומרת זאת על סמך נסיון מקצועי.

אני ממליצה לכם לפנות בהקדם לדיאטן או תזונאי מקצועי, עם הדו"ח הרפואי שלה ולקבל הנחיות מדוייקות אישית לגביה.

אני ממתינה להנחיות שלך ואשמח לעזור.

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור ההנחיות הרפאויות

אני
    15/05/2011

שלום שושי,
    קודם כל, תודה על התגובה המהירה!
    ביררתי עם אחותי, וזו ההנחיה שהיא קיבלה:
    לא לאכול שום מאכל שיש בו יותר מ -100 מ"ג נתרן ב-100 גרם מוצר.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור ההנחיות הרפאויות - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/05/2011

מצויין. אבל אני לא תזונאית ואני לא יודעת באיזה מאכלים יש נתרן וכמה. אני צריכה לקבל מכם רשימה של מוצרים רלוונטים ונראה מה אפשר לעשות.
    בנוסף, עד כמה שידוע לי, לנפרולוגים יש מגבלה של כמויות האוכל שמותר להם לאכול.. האם היא לא קיבלה הנחיות בנוגע לכמויות?

אנא, עשי טובה וגשי לדיאטנית של קופת חולים (אפשר לקבל הפנייה מרופא משפחה). היא תתן לכם תוכנית תזונה מוגדרת ומסודרת. רק עם תוכנית כזו אוכל לקחת על עצמי אחריות ולהמליץ לה על מתכונים.

אנא הביני - אחד האתגרים הגדולים עם נפרולוגים הוא לשמור על הכלייה שלהם. תזונה לא נכונה עלולה,חלילה, לדרדר את המטופל לדיאליזה. לכן, האחריות והזהירות פה גדולים מאד.

אשמח לעזור.

בינתיים - יש לוודא שכל הירקות שהיא אוכלת, יושרו במים כמה שעות ואולי לילה לפני האוכל. את המים יש לשפוך. כמו כן, כמובן שהתזונה שלה צריכה להיות ללא מלח.

אני מבקשת לקבל רשימה של מאכלים מותרים ואסורים וכן כמויות מותרות ליום. כמו כן, אבקש לקבל הנחיות לגבי פעולות מיוחדות כגון השריית ירקות במים וכו'.

אשמח לעזור בצורה אחראית.

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל
    אורה
    11/05/2011

היי שושי,

תודה על התגובה המהירה,אנסה את רעיון ה "שייק" -אהבתי!!

בכל זאת,גם לקפה של שעה :1600 -מה עם עוגיות משיבולת שועל/סובין....

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שיבולת שועל

הוספת תגובה

• שיבולת שועל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    11/05/2011

שיבלת שועל בצירוף סובין הם מרכיבים בריאים, אך תראי לי עוגיה טעימה שמכילה רק את המרכיבים האלה. מוכרחים להוסיף ממתיק ושומן וגם.....קמח רגיל כי אחרת זה קרוב לבלתי אכיל.

נסי לערבב 3 כפות שיבלת שועל עם ביצה וחלב עד לקבלת מרקם של דיסה סמיכה. טגני במחבת עם כפית שמן כמו פנקייק. תקבלי ממעין "פרוסות" שיבלת שועל שאת יכולה למרוח עליה ריבה או גבינה או מעט דבש. את יכולה גם להוסיף כפית דבש לעיסה, ואולי תקבלי פנקייקים קצת מתוקים.

אבל, באמת עזבי אותך. לקפה של 4 אני ממליצה לך, לקלף 4 תפוחי עץ מסוג גולד דלישס (הצהובים), לגלען ולחתוך לרבעים, שימי עליהם מיץ לימון טרי מחצי לימון. שימי בסיר ובשלי עד שיתרככו. אבל רק עד שיתרככו לא יותר. צנני במקרר ויש לך 4 מנות ביניים נפלאות לשעות אחר הצהרים. את יכולה לאכול תפוח כזה שלם ולהוסיף פרוסת לחם, שחור, מחיטה מלאה, טרי וטוב עם כפית ריבה או דבש, כוס שתייה חמה, ואני מאמינה שזה יהיה לך ממש כיף.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיית לחם מקמח שיפון בעזרת אופה לחם
    אגנס
    04/05/2011

שלום לכולם ,
    יש לי בבית אופה לחם ובדרך כלל אני אופה בו לחפ מקמח שיפון וקמח לבן
    כעת אני רוצה לנסות את לאפות לחם רק מקמח שיפון או קמח מלא
    אשמח לקבל מתכון כזה
    תודה מראש

הוספת תגובה

• איפה אפשר לקנות מחמצת מוכנה?

מתי
    05/10/2012

שלום, אני מעוניינת להתחיל לאפות לחם עם מחמצת. מישהו יודע איפה ניתן לקנות מוכן? אולי למישהו מהפורום יש ומוכן למכור חלק ?
    תודה ושבת שלום, מתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אפשר לקנות מחמצת מוכנה? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    05/10/2012

אין לי מושג. נסי בקונדיטוריות בוטיק פרטיות. לא יודעת אם ימכרו לך, אבל אפשר לנסות.

יש לי מכרה שעושה סדנאות לחם עם מחמצת שאור. אם היא תבוא לסדנה במרכז הארץ, תהיי מעוניינת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמח לקבל פרטים, תודה

מתי
    05/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם עם מחמצת שאור

שושי
    05/10/2012

מתי היי,

שלחי לי את פרטייך האישיים ע"מ שאוכל להודיע לך על סדנה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיית לחם מקמח שיפון בעזרת אופה לחם - תגובה

שושי שטיינוביץ
    05/05/2011

היי אגנס,
    אני מבקשת להסב את תשומת ליבך לכך, שלחם משיפון מלא, ללא תוספות של קמח אחר יוצא נמוך ודחוס יחסית. להלן מתכון לאופה לחם שאני מקווה שיצליח לך.

1 כוס מים פושרים קל (טמפ' של כ-25ºC)
    ¼1 כפות דבש או מולסה (מולסה תגרום לצבע הלחם להיות כהה יותר).
    1 כפית מלח
    2 כפות שמן קנולה
    1 חלבון ביצה
    350 גר' קמח שיפון מלא
    ½1 כפיות שמרים יבשים

אופן ההכנה:
    לערבב בקערה קטנה את כל המצרכים: מים, דבש או מולסה, מלח, שמן וחלבון ביצה ולהעביר לתבנית מכשיר האפייה
    מוסיפים את הקמח בעדינות מעל הנוזלים בתבנית. ליצור שקע קטן בקמח (לא להגיע לרטובים בשום אופן!) ולשים בתוכו את השמרים היבשים.
    להפעיל את המכשיר על תוכנית של אפיית לחם מחיטה מלאה בגודל 1/2 ק"ג.
    אחרי האפייה, להשאיר בתנור עוד 5 דקות (אבל לא יותר).

אותו דבר ניתן לעשות עם קמח מלא.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם שיפון

אגנס
    06/10/2012

תודה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלת עדשים
    נועם
    02/05/2011

הכנתי עדשים ירוקות עם בצל, שמן זית, פטרוזיליה, קצת לימון ותבלינים (מלח, פלפל, קצת כורכום).
    יצא מאד משעמם ויש לי כמות גדולה שאף אחד לא רוצה.
    איך ניתן לשפר?

לקביעת תור
    סגירה
    הצלת עדשים

הוספת תגובה

• להוסיף או לשפוך מעל מעט טחינה..

אוסי
    03/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלת עדשים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    03/05/2011

לפי איך שאת מתארת זה דווקא אמור להיות מאד טעים.
    אפשר להשתמש בעדשים כתוספת לכל מיני תבשילים. למשל: כתוספת לאורז. אפשר לבשל אורז ולהוסיף.
    ניתן להוסיף עדשים לתבשיל קדירה עם ירקות, עשבי תיבול ותבלינים.
    אפשר בהחלט להוסיף עליהם טחינה.
    אפשר לטחון, לתבל היטב ולהכין מהם סלט שדומה לסלט חומוס.
    אפשר להכין מהן מרק. לטגן בצל, להוסיף ירקות חתוכים, להוסיף מים לבשל ולהוסיף את העדשים המבושלות לקראת הסוף.
    אפשר להכין נזיד עדשים. דומה למרק, רק הרבה יותר סמיך.

מקווה שעזרתי ואם לא, חזרי ונחשוב עוד ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה את מדהימה!

נועם
    05/05/2011

הלכתי על עניין הטחינה בסוף. בהחלט השתפר.
    אני גם מסכימה איתך שזה אמור היה להיות טעים, בגלל זה בחרתי במתכון, אבל זה היה משעמם נורא לבד משום מה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה את מדהימה! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    05/05/2011

את מקסימה. תודה על המשוב. שמחה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכן.

אוסי
    07/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיות בוקר

אורה
    11/05/2011

שלום רב,

בבוקר ,אני חייבת לשתות את הנס קפה שלי עם עוגיה/פרוסת עוגה.

ניסיתי להחליף בלחם וריבה אך זה לא עזר..

מעוניינת במתכון לעוגיות בריאות ולא משמינות-בעלות ערך קלורי נמוך!!

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיות בוקר - תגובה

שושי שטיינוביץ
    11/05/2011

שלום אורה,

ההצעה הטובה ביותר שאני יכולה להציע לך היא לשנות את הרגלי הבוקר שלך. זה אפשרי. אם תנסי דברים אחרים במשך כמה ימים, ותביני שזה לטובתך ולטובת הבריאות שלך, אני מאמינה שתצליחי.

אין עוגיות שהן "דלות קלוריות". כדי שעוגיה תהיה טעימה, צריך להוסיף לה שומן וסוכר. לא משנה איזה שומן ואיזה ממתיק (לא מלאכותי, כמובן), זה עדיין שומן וסוכר.

אם את מתעקשת, אני יכולה להציע לך לאפות עוגת שמרים עם מעט סוכר. זה יהיה דומה קצת ללחם, אבל יותר מתוק. אפשר למרוח כפית ריבה, וזה הכי דומה למה שאת מבקשת.

אם מעניין אותך, אתן לך מתכון.

אבל הנה ההצעה שלי אלייך לבוקר כיפי, בריא מאין כמוהו ומשביע:

אני מציעה לך להכין שייק בריאות שמכיל: חצי בננה, חצי תפוז מקולף (כל התפוז, לא רק המיץ), חצי עגבניה או 3 עגבניות שרי, חופן של עלים ירוקים, את יכולה גם להוסיף כף אבוקדו או רבע כפית שמן זית, רבע סלק טרי. שימי הכל בבלנדר, הוסיפי חצי כוס מים. טחני, מזגי ושתי לרווייה. הגוף שלך ייטען בהמון ויטמינים, מינרלים וסיבים. אני התרגלתי ולחם ועוגיות כבר לא חסרים לי על הבוקר. את הפרוסה (אפילו שתיים) שאני כל כך אוהבת, אני אוכלת בסביבות 10 או 11 כארוחת ביניים. נסי וראי אם זה עובד לך. אני עבדתי על עצמי, ואני שמחה בהרגל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מתכון לבעלי היפרכולסטר
    רונית
    02/05/2011

בני בן ה-6 סובל מהיפרכולסטרולימיה (מחלה גנטית של עודף כולסטרול בדם). בסה"כ משקלו ממוצע לגילו, אבל יש לי בעיה כשהוא מבקש ממני להכין לו מאכלים עתירי כולסטרול ושומן כמו פיצה, טוסט, פסטה או לזניה שהוא רואה אצל החברים שלו.

חברה הציעה לי להשתמש ב'הצהובה הטובה'. אני יודעת שזו לא גבינה צהובה, אבל השתכנעתי כשהיא אמרה לי שכל יצרנית פיצה שמתהדרת בטייטל 'ללא כולסטרול' משתמשת בעצם במוצר הזה. בסופו של דבר, הצלחתי להרכיב איזשהו מתכון של פיציות שיצא טעים בשבילו, אבל בזה הסתכמו הניסיונות שלי להרכיב מתכון שיהיה 'דומה למקור'.

האם יש מישהי מקוראות הפורום שיכולה להציע לי מתכון שיכיל את הצהובה הטובה אבל גם יהיה ערב לחיכו של בני?

אני מצידי מפרסמת כאן את המתכון שלי, למי שמתמודדת עם בעיה דומה (ואני מקווה שמנהלי הפורום לא ימחקו אותו מטעמים שונים).

החומרים:
    1 חב' בצק עלים 0.5 ק"ג; 2 קופסאות רסק עגבניות; 1 בצל מגורד דק (אפשרות); 200 גר' הצהובה הטובה בטעם זיתים; כפית אורגנו; מעט מלח

ההכנה:
    שוטחים את בצק-העלים על משטח עבודה נקי. מערבבים יחד רסק עגבניות, בצל מגורד, אורגנו ומעט מלח. מורחים את הרסק מעל המשטח, מפזרים רצועות צרות וארוכות של הצהובה הטובה. מגלגלים את הבצק עם המלית. מהדקים היטב וחותכים באורך של 5 ס"מ. מסלסלים בצורת ביסלי, מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות בחום גבוה.

הוספת תגובה

• מחפשת מתכון לבעלי היפרכולסטר - תגובה

שושי שטיינוביץ
    03/05/2011

יקירה. בבצק עלים יש המון שומן וזה לא מתאים למישהו שיש לו כולסטרול גבוה. אני מבינה לליבו של בנך ולרצונך לרצות אותו. אך גם בצק עלים וגם גבינה טובה שהיא לא ממש טובה, זה לא מתכון לאוכל בריא.

אולי את יכולה להציע לו פסטה-פיצה, שבבסיסה יש פסטה מבושלת ולא בצק עלים, רוטב עגבניות עם מעט שמן זית וגבינה בולגרית 5% או פטה או ברינזה. ואם לא יאהב, דלגי. חפשי מאכלים אחרים שיאהב.

נסי להכין לו בורקסים עם בצק פילו במילוי גבינה עד 5% עם מריחה על הפילו של 1 כף שמן מהולה ב-2 כפות מים. התוצאה מצויינת וזה דל שמן, מה שהבן שלך צריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומוס הודי.
    חנן
    02/05/2011

בחנות הטבע ראיתי, בין הקטניות היבשות, משהו שבעל החנות קרא לו חומוס הודי.
    זה משהו בגודל של אפונה יבשה, אבל צבעו צהוב.
    כשחיפשתי בגוגל חומוס הודי קיבלתי רק מתכונים של חומוס רגיל עם תוספת של תבלינים הודיים.
    האם הקטנית הזו מוכרת למישהו כאן ?
    יודעים איך מכינים אותה לאכילה ?
    צריך השריה כמו חומוס, או לא צריך, כמו אפונה ?
    כמה זמן בישול נדרש עבורה ?

לקביעת תור
    סגירה
    חומוס הודי.

הוספת תגובה

• חומוס הודי. - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/05/2011

אין לי מושג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומוס הודי. - תגובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    04/05/2011

אם הכוונה היא לאפונה הצהובה, הרי שהטיפול בה הוא בדיוק כמו האפונה היבשה הירוקה. משרים למשך כמה שעות, אך זה לא חובה. הקטניה מתבשלת היטב גם ללא הפשרה.

אפשר לבשל אותה עם נזיד של עוף וירקות. אפשר לעשות ממנה מרק. אפשר לבשל כמות, להקפיא ולהשתמש בשעת הצורך. יש אינספור שימושים לקטניה הזו. היא טעימה והמרק שמוכן ממנה יוצא עם צבע מאד יפה.

מקווה שעניתי, ואם לא, אז חזרו אלי ואתן עוד מידע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקיטניה הצהובה נקראת דאל

אוסי
    03/05/2011

צריך להשרות למס' שעות,לא כמו חומוס רגיל ,שעה שעתיים,ניתן להכין מהן מרקים,ממרחים,תבשיל דאל,להכנת חומוס,לאחר ההשריה לבשל במים עד שהן מתרככות,לסנן[ךהשאיר מעט מי בישול במידה ורוצים לדלל את החומוס] ולהכין כמו כל מתכון שנמצא ברשת לחומוס.הדאל הצהוב למעשה זה סוג של אפונה חצויה,אלו לא עדשים.הן מופיעות ב 2 צורות,חצויות וקצת יותר קטנות אזי הן שלמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לאכילה ללא גלוטן וסוכריים
    זהבה שלי
    01/05/2011

היי אני אחרי הפסקת עישון כ4 חודשים
    לצערי עליתי כ10 קילו
    כפי שהיבנתי בשיטה הזו לא חשוב הכמות
    לכן אשמח לעתת בדיוקק מה מותר לאכול
    תודה זהבה

הוספת תגובה

• תפריט לאכילה ללא גלוטן וסוכריים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    01/05/2011

התשובה לשאלה שלך מורכבת. איני מאמינה בתפריט ללא גלוטן וללא סוכרים, ואיני מאמינה בשום תפריט המסגף את הגוף וגורם למניעה וחסך. לאורך השנים, כמעט לא ראיתי מישהו שהחזיק מעמד בשיטות האלה ותמיד, תמיד חזרו למשקל המקורי עם תוספת משקל נכבדה ועם הרבה תסכול וחוסר אונים.
    לכן, אני ממליצה לך לאכול הכל, אבל רק מחומרים טבעיים וטריים, לצרוך בשר ועוף דל שומן, ובעיקר עוף, דגים, הודו וגם מעט בשר בקר. לבשל עם כפית אחת של שמן בסיר, לצרוך פחמימות ודגנים מלאים בלבד ובכמות של לא יותר מכוס מבושל לארוחה העיקרית.
    לאכול הרבה ירקות ולא יותר משלושה פירות ליום.
    עדיף לאכול 6 פעמים ביום: שלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות ביניים קטנות. כל ארוחה עיקרית צריכה לכלול מעט פחמימה (פרוסת לחם, למשל), מנת חלבון וירקות. בארוחה עיקרית מנת החלבון צריכה להיות בערך בגדול כף יד ובתנאי שתהיה דלת שומן.
    מנות ביניים הן בדרך כלל פרי אחד או יוגורט או פרוסת לחם עם ממרח בריא. (כל ממרח בריא: חומוס, טחינה, אבוקדו ואפילו גבינה עד 5% שומן)
    אם תקפידי על העקרונות האלה, תרדי במשקל, תהיי שבעה ומסופקת והכי חשוב תוכלי לשמור על אורח חיים זה לאורך זמן ולהפוך אותו לטבע שני.
    אני חיה ככה היום וטוב לי. וזה אחרי הרבה קשיים לאורך שנים.
    אני מזמינה אותך להשתתף בסדנת בישול גורמה לייט בה תוכלי ללמוד לבשל בריא ונכון ולתחזק אורח חיים כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה בתפריט מאוזן

אלונה
    09/05/2011

קשה להתמיד בכמויות. פרוסת לחם אחת אף פעם לא מספיקה, היא מעודדת תאבון וכך נשברים שוב ושוב.
    מי שמסוגל להתמיד בתפריט מאוזן, בדרך כלל הוא לא אדם שמן. בגלל זה אחוז גבוה במיוחד חוזרים ומשמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה בתפריט מאוזן - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/05/2011

אכן, את צודקת. אני המצאתי שיטת בישול שפותרת את הבעיה. היא נקראת שיטת בישול "גורמה לייט". קצרה היריעה פה מלתאר את השיטה. אני יכולה להמליץ לך לבוא לסדנאות בישול וללמוד איך להכין לעצמך ארוחות נהדרות של 6 מנות ולא יותר מ-450 קלוריות לארוחה עיקרית. שיטה זו מאפשרת לך לאכול יותר בבוקר ובערב ובכך לפתור את בעיית השובע. יש המון פטנטים וטיפים. אם את מעוניינת צרי איתי קשר ואומר לך מה לעשות.
    אינני ממליצה לבחור פתרון שמונע מימך לאכול וגורם לך להשאר רעבה. זה בדיוק המתכון להשמנה חוזרת וגרועה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין דלעת לדלורית
    (:
    29/04/2011

היי
    רציתי לדעת מה ההבדל בין השתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בין דלעת לדלורית

הוספת תגובה

• הבדל בין דלעת לדלורית - תגובה

שושי שטיינוביץ
    01/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין תשובה

(:
    02/05/2011

היי שושי
    כנראה התשובה שכתבת נמחקה אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין תשובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/05/2011

לא עניתי, כי אינני תזונאית ואין לי מידע תזונאי על ההבדלים בין דלעת לדלורית. אני יכולה לומר לך את ההבדלים בבישול של שני המוצרים המצויינים והבריאים האלה ואת ההבדלים של השימוש בהם. האם זה מה שמעניין אותך? בדרך כלל ליה עונה על השאלות האלה, אך משום מה ליה איננה כרגע באתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אשמח גם לתשובות האלה ממך

(:
    03/05/2011

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אשמח גם לתשובות האלה ממך - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/05/2011

בעיקרון, דלעת אכן יותר מימית מדלורית, ולכן בבישול ממושך יש לה נטייה להתפרק.
    דלעת מתאימה לשימוש במרקים, תבשילי קדירה, מרק לקוסקוס. בשימוש כזה, אפשר לחתוך את הדלעת לקוביות גסות, היא ממילא תתפרק ותימס לתוך הרוטב.

אפשר לחתוך דלעת לנתחים בגודל 5X5 ס"מ למשל ובעובי של 1 ס"מ. ל- 6 חתיכות כאלה:
    להשרות במרינדה של כף שמן זית, 1/2 כוס יין לבן, 1/2 כפית קינמון, קורט מלח, 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר, מעט פלפל שחור גרוס טרי. משרים את החתיכות במרינדה לכחצי שעה. אם אין בעיית סוכר, אפשר להוסיף למרינדה כף דבש מאיכות טובה.
    מוציאים ושמים בתבנית אפיה ואופים כ-15 שעה.
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    אפשר לבשל דלעת עד ריכוך ולהכין ממנה סלט נהדר: מועכים, שמים בקערה ומוסיפים: שום כתוש, פפריקה, שמן זית, מלח, מיץ לימון טרי ומעט חומץ טבעי וכף קימל טחון. הכמויות הן עניין של טעם. מורחים על לחם או שמים כמנת צד ליד מנות עיקריות. זה נקרא צ'רשי וזה סלט של אמא שלי.
    -----------------------------------------------------------------------------------------
    דלורית: אותם שימושים כמו בדלעת, אך מכיוון שהמרקם יותר מוצק ופחות מתפרק, אפשר להכין ממנה מבחר של תבשילים. לדוגמא: תבשיל של קוביות דלורית עם כרוב סגול.
    חותכים דלורית שלמה, קלופה, לקוביות של 2X2. חותכים כרוב סגול קטן לקוביות כנ"ל.
    חותכים בצל גדול לקוביות בגודל 1X1 ס"מ..
    בסיר גדול מטגנים בצל עם כפית שמן קנולה או זית. מוסיפים מעט מים תוך כדי טיגון.
    מוסיפים את הכרוב והדלורית.
    מוסיפים 1/2 כוס יין אדום
    1/2 כפית קינמון,
    1/2 כפית פלפל שחור
    1/4 כפית אגוז מוסקט
    מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על להבה מאד קטנה.
    יוצא מעדן. נמס בפה וטעים.
    -------------------------------------------------------------------------------------
    אפשר להקפיץ קוביות דלורית עם בצל מטוגן, 2 כפות סויה, 3 שיני שום, מלח ופלפל, לכסות ולבשל כ-20 דקות או עד ריכוך.
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    טיפ - בשימוש במרק או בתבשילים אפשר להכניס חתיכות גדולות של דלורית עם הקליפה. היא אכילה ואפילו טעימה. אם לא רוצים את הקליפה, אפשר לקלף אותה בקלות אחרי הבישול.

בתיאבון ואני מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין דלעת לדלורית - תגובה

ליה שומרון פינדר
    14/05/2011

דלעת ודלורית הן מאותה המשפחה, משפחת הדלועים.
    דלעת היא גדולה מאוד ובד"כ אנחנו קונים בסופר חתיכה קטנה מדלעת גדולה. דלורית היא קטנה יותר וניתן לקנות יחידה בודדת.
    מבחינת ערכים תזונתיים יש להן ערכים מאוד דומים, שתיהן שייכות למשפחת הכתומים, מה שאומר שיש בהן בטא קרוטן אשר מאוד בריא מבחינה תזונתית.
    מבחינה קלורית בדלעת יש מעט פחות קלוריות מאשר בדלורית. אבל אני חושבת שהיא גם משביעה פחות כי היא מיימית יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע

(:
    14/05/2011

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלים לסובלים מבעיות בכיס המרה.
    אפרת
    29/04/2011

מה ניתן לאכול כאשר יש בעיות בדרכי המרה, שגורמות לצהבת.א6שמח למתכונים.

הוספת תגובה

• מאכלים לסובלים מבעיות בכיס המרה. - תגובה

שושי שטיינוביץ
    29/04/2011

לאפרת שלום,
    אינני דיאטנית ולכן אני מנועה מלומר לך איזה מאכלים טובים לסובלים מכיס מרה.
    כדאי שתתייעצי עם רופא, דיאטן או תזונאי מוסמך לגבי מה מותר ומומלץ לך לאכול ואשמח לתת לך הנחיות להכין מזה אוכל טעים.
    אולי תנסי לשאול את השאלה בפורום אחר ולחזור אלינו עם התשובה.
    שבת שלום ותרגישי טוב,
    שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זנגביל
    א
    24/04/2011

שלום,
    רציתי לדעת לגבי ג'ינג'ר (זנגביל) למה הו טוב (אבי בטן / עצירות/ דברים אחרים). איך משתמשים בו - איך מתי וכמויות בשימוש בזנגביל טרי וכנ"ל לגבי התבלין...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זנגביל

הוספת תגובה

• זנגביל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    24/04/2011

אניח לליה להשיב לך למה ג'ינג'ר טוב. הוא כמובן מועיל להרבה דברים. אומר לך שרבים השימושים לג'ינג'ר, ואפשר להשתמש בו כמעט לכל דבר:

למרק, להוסיף פרוסות ג'ינג'ר משורש בגודל כ-4 ס"מ. כנ"ל לצלי בקר או תבשיל קדירה.

למאכלים שנצלים או נאפים בתנור: אפשר להוסיף ג'ינג'ר טרי, טחון (אפשר במגררת) למרינדה וזה משדרג כל מרינדה.

לסלטים, אפשר להוסיף ג'ינג'ר מגורר, וכנ"ל, זה משדרג כל סלט.

זה טוב למאכלים בטעמי המזרח הרחוק שיש בהם סויה, שמן שומשום, חומץ וג'ינג'ר. מרכיב חיוני שבלעדיו אי אפשר לקבל את הטעמים האסיאתיים. רטבים מהסוג הזה ניתן לשים על דג מאודה, חציל מאודה או קלוי ועל ירקות מאודים בכלל.

ניתן להוסיף אותו לסלט פלפלים קלויים, סלט חצילים קלויים, סלט ירקות, ועוד.

חתיכה של ג'ינג'ר טרי אפשר לשים בכוס ולשפוך עליה מים רותחים ויש חליטת ג'ינג'ר טעימה ומרעננת, שמאד עוזרת בשעת צינון או סתם כשהאף סתום, או סתם כשבא לך לחמם קצת את הגוף.

אפשר להשתמש באבקת ג'ינג'ר, שעשוייה מג'ינג'ר מיובש וטחון. היא משמשת כתבלין נהדר בפני עצמו (לקציצות, עוף בתנור, מרק, מרק תימני ועוד). התימנים מוסיפים אותה לקפה שחור והיא גם משמשת כבסיס לתערובות תבלינים כגון: בהרת, גראם מסלאה ועוד. ניתן להשיג בכל חנות תבלינים.

כיף להוסיף אבקת ג'ינג'ר לתערובת קציצות בשר או עוף וכדאי להוסיף גם קצת לרוטב.

מקווה שעניתי לך, ואם לא, חזרי עם עוד שאלות. אשמח לעזור.

חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זנגביל

א
    24/04/2011

רציתי לדעת אם זה משנה מבחינת התרומות ה"רפואיות" של הזנגביל אם משתמשם בתבלין או בשורש הטרי (שימוש בתבלין הרבה יותר פרקטי וזמין)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זנגביל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    24/04/2011

אינני תזונאית ולא אוכל לתת לך תשובה חד משמעית. אוכל רק לומר, שהיהגיון שלי אומר שלכל דבר טרי יש ערך יותר גבוה מאשר למשהו אחר.

בנוסף, בנושא תבלינים קנויים, אין לנו וודאות לגבי האיכות והטוהר של התבלין. אלא אם כן את קונה את הזנגביל היבש וטוחנת בעצמך, אי אפשר לדעת אם התבלין שאת קונה בחנות אכן מכיל זנגביל בלבד.ההמלצה שלי היא להשתמש בשני הסוגים. שלא לדבר על כך שהטעמים שונים והשימושים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גי'נג'ר

נירה
    26/04/2011

את הגי'נג'ר מעולה להוסיף גם למרק כתומים (דלעת בטטה וגזר..) אולם יש לזכור שהגי'נג'ר הוא מחמם.. לכן פחות מתאים לאנשים חמים ובכלל לקיץ
    בברכה
    נירה אמרא
    תזונאית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גי'נג'ר - תגובה

שושי שטיינוביץ
    26/04/2011

תודה נירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיר אידוי
    יעל
    24/04/2011

שלום

1. האם תוכלי להמליץ לי בבקשה על סיר אידוי טוב?

2. האם ניתן להשתמש בסיר אידוי להכנת אורז בסמטי מלא, פסטה מלאה וקינוא?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיר אידוי

הוספת תגובה

• סיר אידוי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    24/04/2011

היי מאיה,

כמובן, שאיני יכולה להמליץ על סוג או מותג מסויים. אך אוכל לתת לך כמה טיפים לבחירת ה"קונסטרוקציה" המתאימה.

יש כמה וכמה סוגים של סירי אידוי וזה תלוי בצרכים שלך.
    יש סיר אידוי שהוא למעשה סיר כפול, סיר מעל סיר. שני סירים המורכבים זה על זה, כאשר העליון בסיסו מחורר ובסיר התחתון שמים את המים. סיר זה טוב כמעט לכל שימוש, כולל הכנה של קוסקוס ביתי, אידוי ירקות, ועם קצת מאמץ גם דים סאם.

ישנם סירי אידוי מבמבוק, שאפשר ליצור מהם כמה קומות שרוצים. זה מאד פרקטי וחינני. כדאי אם את מאדה כמה מאכלים בבת אחת (למשל: קומה אחת לדגים, קומה שנייה לירקות וקומה שלישית לדים סאם.....).

ישנם כלים שונים שניתן להכניס לתוך סירים קיימים והם משמשים ככלי אידוי. למשל כלי בצורה של פרח שנפתח ונסגר. הוא כמובן מחורר. כדאי שיהיה לך בבית. זה זול יחסית ונוח מאד. את יכולה להכניס את הפרח הזה כמעט לכל סיר, לשים מעט מים בתחתית, לכסות היטב לשים את החומרים שאת רוצה לאדות, מבשלת לכ-20 דקות וזהו זה.

לא נראה לי שאפשר בקלות לאדות אורז מלא ופסטה מלאה. אלה דגנים שכדאי לבשל בהרבה מים, כי הם זקוקים לספיגה של כמות גדולה של מים כדי להתבשל.

אפשר לבשל אורז בהרבה מים, לסנן את המים ואז לשים בסיר אדים אם תיבול מתאים ולאדות עוד זמן מה. .אבל למה לך?

אזכיר שיש סיר לפסטה שהוא סיר כפול. סיר בתוך סיר (בשונה מהסיר שהזכרתי למעלה שזה סיר מעל סיר). הסיר הפנימי הוא סיר עם חורים. מבשלים פסטה כרגיל, וכאשר היא מוכנה, מוציאים את הסיר התחתון ומסננים יותר בקלות. סיר זה יכול גם לשמש כסיר אדים. שמים בו מעט מים בתחתית, מכניסים את החומרים לאידוי לסיר הפנימי ומבשלים עד שמוכן.

יש גם אפשרות פשוטה ופרימיטיבית: שמים מים בסיר, מניחים עליו כלי קטן של חרסינה או ניסרוסטה (נניח קערית מרק), שמים מעל צלחת ועליה מניחים את החומרים לאידוי. מכסים היטב ומבשלים.

לא יודעת אם עניתי לך. אבל אם אוכל לסכם אומר, שסוג הסיר תלוי בצרכים שלך. כדאי שיהיה בבית סיר כפול ופרח אידוי. זה בסיסי. כל השאר, רשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגים קפואים
    רותי ק.
    20/04/2011

שלום,
    קראתי שאתן לא ממליצות על קניית דגים קפואים. האם יש סוגים מסויימים שבכל זאת בסדר? אפשר אולי סלמון, סול או הליבוט קפוא? ואם זה תוצרת נורווגיה אולי זה כן טוב? אני אוכלת דגים מידי פעם אבל קשה לי בתור צמחונית לשעבר, ההתעסקות עם הדג. אני נוהגת לקנות פילה דג קפוא, מפשירה ומשרה בהרבה לימון במקרר ושמה בתנור. אשמח לשמוע מה דעתכן, עצות והארות וגם איך כדאי לתבל את הדג, בנוסף ללימון.
    ועוד שאלה: מה לגבי סרדינים או טונה בקופסת שימורים, בשמן זית? עובר איכשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    דגים קפואים

הוספת תגובה

• דגים קפואים - תגובה

ליה שומרון פינדר
    21/04/2011

עדיפים אמנם דגים טריים אך אין זה אומר שלא מומלץ לצרוך דגים קפואים.
    עדיפים דגים קפואים מאשר לא לאכול דגים בכלל...
    לגבי טונה וסרדינים בשמן זית, אני מעדיפה סרדינים. הטונה זה דג מאוד גדול ולרוב גם מזוהם ממי הים (כספית וכד'...) אבל לא משנה מה תבחרי, כמובן בשמן זית עדיף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגים קפואים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    24/04/2011

רותי שלום וחג שמח,
    כל סוגי הדג שהזכרת ניתנים לצריכה כדגים קפואים.
    אם אוכל להמליץ על דגים קפואים גם מההיבט הקולינרי, אז אומר שהדגים היותר טובים הם:

פילה אמנון (ממש טעים), נסיכת הנילוס (עדיף בוואקום), סלמון, פילה סול ולפעמים רוטבש אדום והליבוט וסרדינים (אדומים). השאר, מניסיוני, לצערי, לא כל כך מוצלחים. יש בהם ריח חריף והם מכילים כמות מאד גדולה של מים כך שכמות הדג נטו קטנה באופן משמעותי.

הדברים אינם מוחלטים, ומידי פעם מגיעים לשוק אריזות חדשות ומוצרים חדשים. אני אוהבת לנסות וממליצה גם לך. מקסימום אפשר לטחון ולהכין קציצות דגים. זה תמיד מצליח.

ואני חוזרת על כך שאפשר לבקש ממוכר הדגים הטריים, שיפלט עבורך את הדג, יחתוך ויכין נתחים מוכנים לבישול. כדאי לך למצוא מישהו קבוע שיכיר אותך ואת מה שאת אוהבת. הוא יוכל גם להכין לך דגים טחונים לקציצות. לדעתי, מומלץ לנסות.

חג שמח, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיות קרמל ושקדים לפסח
    פזית
    20/04/2011

העוגיות טעימות מאוד וקלות להכנה, חשוב לשמור בחג זה ולהשתדל לאכול כמה שיותר

חומרים
    לבצק:
    200 גרם קמח מצה
    100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
    1 - 2 כפיות מים קרים
    2 חלמונים
    3 כפות סוכר
    200 גרם חמאה קרה

לקרמל:
    כוס סוכר (200 גרם)
    מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
    כף חמאה (15 גרם)
    חפיסת שקדים קלויים (70 גרם)

אופן ההכנה:
    1. מכניסים את כל החומרים, פרט לחמאה, למעבד המזון ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות בעיסה ומתקבל כדור בצק.
    לא מערבבים יותר מדי, אלא רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק נדבק ניתן להוסיף מעט קורנפלור.

2. עוטפים את כדור הבצק בשקית ניילון ומקררים במשך שעה לפחות.

3. להכנת הקרמל: ממיסים בסיר את הסוכר עם החמאה עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות לקבלת תערובת קרמית.

4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח של נייר פרגמנט לעלה מרובע בעובי של חצי סנטימטר.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.

6. מוציאים את הבצק מהתנור, מצננים כ- 5 דקות וכשהוא עדיין חם שופכים מעליו את הקרמל החם, מפזרים שקדים וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי.

לקביעת תור
    סגירה
    עוגיות קרמל ושקדים לפסח

הוספת תגובה

• עוגיות קרמל ושקדים לפסח - תגובה

שושי שטיינוביץ
    20/04/2011

פזית היי,

אשמח לדעת למה את מוצאת לנכון לפרסם מתכון המכיל 200 גרם חמאה בפורום של בישול בריא? הרי ברור, שברגע שהעוגיות מכילות כל כך הרבה חמאה, אנחנו לא ממליצים עליהן כעל אוכל בריא. אנא תשובתך כדי שנוכל כולנו ללמוד מזה משהו.

חג שמח, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לביסות ירק לפסח
    פזית
    20/04/2011

לביבות ירק לפסח
    1 חבילת כרפס קצוץ.
    1 חבילת בצל ירוק קצוץ.
    1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה.
    1/2 חבילת שמיר קצוץ.
    4 כפות קמח מצה.
    2 ביצים.
    אופו הכנה:
    מערבלים את כל המוצרים יוצרים לביבות ואופים בתנור בתבנית.
    קיבלתי את המתכון באחת מ ]סדנאות בישול] שהייתי מומלץ ובריא מאוד!!!

לקביעת תור
    סגירה
    לביסות ירק לפסח

הוספת תגובה

• לביסות ירק לפסח - תגובה

שושי שטיינוביץ
    20/04/2011

היי פזית,
    לא ניסיתי את המתכון הזה, אך אני שמחה לומר לך שהוא עובר!!! המרכיבים בריאים ומומלצים ואני גם מקווה שהוא גם טעים.

ושוב חג שמח לך,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה