מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובלת מעודף משקל,מעין30/09/2011
מחפשת מתכון דל קלוריות לקציצות דגים נוסח גפילטע פיש. האם ניתן להחליף את הקרפיון בדג יותר בריא (של הים הצפוני)? באיזה דג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מעודף משקל, - תגובה
שושי שטיינוביץ02/10/2011אם את סובלת מעודף משקל, כדאי לעשות פעולה יותר רחבה של תכנון התזונה היומית והקפדה על תזונה בריאה ודלת שומן וקלוריות.
גפילטע פיש הוא מתכון, יחסית, דל קלוריות. את יכולה להחליף את הקרפיון בכל דג ים בשרני כגון: לוקוס, בורי, פרידה. השתמשי רק בפילה, כמובן.
את יכולה להכין את הקציצות בדיוק כמו המתכון של הגפילטע פיש, רק שהכניסי לרוטב גם 2-3 עגבניות קצוצות, 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה, כף רסק עגבניות, והסתפקי בכפית שמן לכל המתכון.
אז לרוטב: טגני בצל עם כפית שמן (הוסיפי טיפות מים תוך כדי טיגון), כשהבצל מתרכך, הוסיפי 3 עגבניות טריות קצוצות או 1/2 קופסה עגבניות מרוסקות, 1/2 צרור פטרוזיליה (אפשר גם כוסברה), 3 שיני שום קצוצות דק, מלח ופלפל לפי הטעם, 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה, הוסיפי 2 כוסות מים. הרתיחי את הרוטב והכניסי את הקציצות בזהירות.
למעלה הוסיפי 4 גבעולי טימין. בשלי במשך 15-20 דקות. סגרי את האש והניחי בסיר המכוסה לעוד 20 דקות לפני האוכל כדי שהקציצות יספגו את הטעמים.
לקציצות: 1/3 ק"ג פילה דג, טרי, טחון.
1 בצל קצוץ דק
3 כפות פירורי לחם מלא או אם יש לך אפשרות לטחון גרגרי כוסמת קלוייה.
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
מערבבים את חומרי הקציצות היטב. יוצרים קציצות שטוחות בצורה של קציצות גפילטע פיש.
יוצא מהמם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת:אורז מלאמורן23/09/2011
נזכרתי לשאול עוד משהו....
רציתי לברר האם יש לכן מתכון לאורז מלא שתהיה בו קצת מתיקות.
תודה שוב,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת:אורז מלא - תגובה
שושי שטיינוביץ25/09/2011מה זאת אומרת מתיקות?
את יכולה לבשל אורז מלא בהרבה מים, לסנן, לשפוך את המים ולאדות את האורז עם הרבה גזר מגורר (6 גזרים על 2 כוסות אורז), הרבה בצל מטוגן (עם כפית או כף שמן בבקשה) ואם אין לך בעיה של סוכרת, את יכולה להוסיף מעט צימוקים.
לתבל, להחזיר לסיר ולאדות עוד 30 דקות על אש קטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק חורפי ומנחםמורן23/09/2011
שלום,
רציתי לשאול האם יש לך מתכון של מרק חורפי,עשיר,מלא בטעם שאפשר להכינו בימים קרים ושיהיה ללא חומרים משמרים( דהיינו אבקת מרק).
העניין הוא שאם עושים מרק עוף אז הטעם העמוק מתקבל ממנו אך כשאני מבשלת מרק ירקות ולא מוסיפה אבקה הטעם די דלוח.
אשמח לעצה בנושא.
תודה וכל טוב,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק חורפי ומנחם - תגובה
שושי שטיינוביץ25/09/2011מורן היי,
כדי להכין מרק עשיר וטוב, כדאי שהוא יהיה על בסיס של ציר עוף וירקות מרוכז (דהיינו, מרק עוף טוב, שבושל עם הרבה עצמות של עוף, בלי שומן כמובן, ועם ירקות שורש ועשבי תיבול. ובוודאי שבלי אבקת מרק, אני גם מוסיפה 3-4 עלי דפנה וכף פלפל אנגלי שלם)
כשיש לך מרק כזה (כדאי להכין כמות ואפילו להקפיא. רק את הנוזל, כמובן), אז את יכולה להכין מרק.
אני מציעה להתחיל עם בצל מטוגן (אני מטגנת עם כפית שמן בלבד), לאחר שהבצל טוגן היטב, מוסיפה כ-3 כוסות ירקות חתוכים, למשל: גזר, קישואים, דלורית, פרחי כרובית, 1 כוס קטניות כגון: אפונה ירוקה, או מש או שעועית או גרגרי חומוס שהושרו מראש ובושלו לחוד במשך שעתיים (אפשר גם קפואים) ועוד 1 כוס דגן כגון: גריסי פנינה או אורז מלא, 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, מעט טימין, 2-3 עלי מרווה.
מוסיפים את מרק העוף ומשלימים את כמות המים שצריך.
מתבלים עם פלפל שחור גרוס טרי, מלח ותבלינים שאת אוהבת: בהרת או כוסברה טחונה או כמון או קימל טחון.
אפשר להוסיף כל מיני ירקות נוספים, פטריות, אספרגוס.
אם את רוצה מרק פטריות, אז שימי בעיקר פטריות והשאר רק לטעם. אם מרק אספרגוס אז כנ"ל.
אחרי שהכל מוכן, קחי כוס מהתוכן וטחני אותו בבלנדר או במקל טחינה חשמלי והוסיפי למרק. זה מעבה את המרק מבלי להוסיף קמח או שומן.
מה שנתתי לך כאן זה לא סתם מתכון, אלא דרך להכין המון מרקים, עם שינוי של הירקות, של הקטניות ושל הדגנים. מקווה שעזרתי. אם בלבלתי אותך, חזרי אלי ואתן לך מתכון מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק חורפי ומנחם - תגובה
ליה שומרון פינדר26/09/2011מרק ירקות עשיר עם ארטישוק ירושלמי וגריסים
המרכיבים:
2 בצלים קצוצים
1 כפית מלח
1 שן שום כתושה
2 כפות מים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
1 קולרבי קלוף וחתוך לקוביות
500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
4 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים דק
1/2 כוס גריסים שטופים
1 כף רסק עגבניות אורגני
1 כף פפריקה
1 כפית טימין יבש
1 כף כורכום
פלפל שחור
1 כוס אפונה טרייה או קפואה
חופן עלי פטרוזיליה
2 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
1. שמים את הבצל הקצוץ בסיר ומחממים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים. בשלב זה הבצל יתחיל להגיר את הנוזלים שלו. מטגנים כך על אש בינוני כ-5 דקות ומוסיפים את השום לטיגון במשך דקה נוספת.
2. מוסיפים 2 כפות מים ואת יתר הירקות והגריסים וממשיכים לערבב בסיר במשך 2 דקות.
3. מוסיפים מים רותחים לכיסוי הירקות ו- 2 ס"מ מעל, מוסיפים את הרסק והתבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות רכים.
4. מוסיפים את האפונה ואת הפטרוזיליה, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
5. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן הזית, בוחשים ומגישים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח למתכון ביתי של חטיף גרנולהשימי22/09/2011
שלום רב אשמח למתכון ביתי לחטיף גרנולה עם פרות יבשים אגוזים וכו' שאופים לבד וחותכים, ניסיתי כל מיני אבל הם מתפרקים ... אשמח למתכון מוצח ובריא (אם אפשר ללא תוספת סוכר, אפשר תחליפים).... תודה :))))))))))))))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למתכון ביתי של חטיף גרנולה - תגובה
ליה שומרון פינדר26/09/2011חטיף גרנולה בהכנה ביתית
המרכיבים:
1 כוס שיבולת שועל גסה
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס שומשום מלא
1/4 כוס פשתן מלא
1/4 כוס שקדים קצוצים
1/4 כוס פקאנים קצוצים
1/4 כוס אוכמניות מיובשות
1/4 כוס פירורי לחם מקמח מלא או מקמח כוסמין
1/4 כוס סוכר חום דמררה
1/4 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
1/4 כוס סילאן (דבש תמרים טבעי ללא סוכר)
2 חלבוני ביצים
2 כפות קמח מלא
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד בקערה את שיבולת השועל, הגרעינים, הזרעונים, והאגוזים עם האוכמניות, פירורי הלחם והסוכר החום.
2. בסיר קטן שמים את השמן, הטחינה, והסילאן ומחממים מעד עד שניתן לבחוש את שלושת המרכיבים יחד לבלילה אחידה ודלילה.
3. בקערית קטנה טורפים היטב את החלבונים ומוסיפים באטיות ותוך כדי בחישה את תערובת הטחינה. בוחשים היטב.
4. מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות צ.). מוזגים את תערובת הטחינה על המרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד שכל התכולה מכוסה בתערובת. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
5. משטחים ודוחסים את התערובת בשכבה דקה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים במשך 20-30 דקות, עד שהכל קלוי ושחום מלמעלה.
6. חורצים בעדינות לחתיכות (עשוי להתפורר מעט) ומעבירים לרשת עד לצינון מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעועית לבנהמיטל22/09/2011
השרתי את השעועית כיממה והמים תססו.
האם אפשר לשפוך אותם ולבשל עם מים חדשים או שכל השעועית נרקבה?
היא לא נראית רכה או רקובה, רק המים היו מסריחים.
האם הלכה השעועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
שימי22/09/2011את יכולה להשתמש בשועית, היא בסדר גמור!! תשתפי אותה היטב ותבשלי במים חדשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעועית לבנה - תגובה
שושי שטיינוביץ25/09/2011מקווה שלא עניתי לך מאוחר מדי. שטפי היטב והריחי. אם עדיין יש ריח, אז בוודאי לזרוק. אם מריח נורמלי אז זה בסדר. ואגב, אלא אם כן את מתכוונת להנביט את השעועית (כדאי ומומלץ) אין צורך להשרות שעועית. מומלץ להשרות אם יש בעיות עיכול, מעבר לזה, אין חובה. היא מתבשלת מהר ויפה גם ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעועית לבנה - תגובה
ליה שומרון פינדר26/09/2011אניממליצה בכל זאת להשרות שעועית. זה מקל על העיכול ומסייע עם האפקט המגיז. שעועית מאש או אזוקי אני משרה פחות זמן ואת כל היתר (לבנה, שחורה, אדומה וכד'...) אני משרה יותר זמן.
ביממה רצוי להחליף את המים לפחות פעמיים. אם המים כבר מסריחים, אני לא משתמשת. הטמפרטורה בקיץ באמת מחייבת אותנו להחליף כל 8 שעות לפעמים כדי שחיידקים לא יחגגו לנו על הקטניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל27/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול להקפאהשיר21/09/2011
אני רוצה להכין כמויות של אוכל שאפשר להקפיא.
מה אפשר למשל? באיזה שלב של ההכנה אמורים להקפיא? אחרי שאני מסיימת לבשל(נגיד ממולאים) או לאפות(נגיד פשטידות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול להקפאה - תגובה
שושי שטיינוביץ25/09/2011קל להקפיא בשרים, עוף, דגים, קציצות וממולאים וקטניות מבושלות. אי אפשר להקפיא ירקות מבושלים (גם לא ממולאים עם ירקות כמו קישואים ממולאים, למשל). אפשר כן להקפיא בצלים ממולאים.
אפשר להקפיא דגנים מלאים כגון: אורז מלא, חיטה מבושלת, בורגול. לא כיף להקפיא אורז בסמטי לבן מבושל.
לגבי השלבים: אני מכינה תערובת של קציצות ומקפיאה לפי כמויות שאני יודעת שאצטרך. לעיתים אני מקפיאה גם קציצות מבושלות. מיותר לציין שאת התערובת אני מכינה מבשר טרי שטרם הוקפא.
צלי בקר: לעיתים אני מכינה צלי, חותכת לפרוסות ומקפיאה ומכינה רוטב כיפי לפני השימוש ומבשלת את הפרוסות כחצי שעה ברוטב.
מה עוד? יש משהו שלא עניתי עליו? חזרי ושאלי,
שנה טובה ומבורכת. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הפשרה
שיר27/09/2011הפשרה נעשית במקרר לילה קודם...או באותו יום ישירות לחלל החדר.? אפשר זה או זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר
שיר27/09/2011אם זה קציצות מוכנות או בשר מוכן כבר ברוטב - אז אני מפשירה ומחממת במיקרוגל? או מבשלת בישול קצר? מה לגבי פשטידות?
וכמה זמן כל זה יכול להחזיק במקפיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהשני19/09/2011
תודה לך שושי על התגובה המהירה והעניינית ועל שהסבת את תשומת לבי לעניין הבריאותי. אקח זאת בחשבון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
שושי שטיינוביץ20/09/2011בכיף והמתכון שלך נשמע ממש טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין רולדת בשרשני19/09/2011
שלום, הייתי רוצה לדעת אם ניתן להכין רולדת בשר אנטרקוט במילוי עשבי תיבול וצנוברים באותו תהליך כפי שמכינים רוסטביף, כלומר, לאחר פריסת הבשר ומילויו וגלגולו לרולדה, פשוט צולים אותו כפי שעושים עם רוסטביף, כ-15 דקות בחום גבוה וכחצי שעה בחום נמוך יותר. האם זה יהיה נכון. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין רולדת בשר - תגובה
שושי שטיינוביץ19/09/2011אכן כן. אך מאחר שזה פורום של בישול בריא, עלי להזכיר, שאנטריקוט הוא בשר שמן ולא מומלץ למי שרוצה לאכול בריא. עדיף להשתמש בסינטה שמסירים ממנה את השומן או בפילה בקר או בשייטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעה לארוחת ערבלירון14/09/2011
היי!
אשמח להצעה לארוחת ערב חלבית קלילה :)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה לארוחת ערב - תגובה
שושי שטיינוביץ19/09/2011הצעה נחמדה שיכולה לשרת אותך להרבה ארוחות:
חומרים:
2 כוסות אורז מלא
הרבה מים (כמו לפסטה)
לבשל בסיר אורז שטוף עם הרבה מים עד ריכוך. לסנן ולשמור במקרר.
כשרוצים לאכול, מודדים את כמות האורז שרוצים להשתמש (1 כוס אורז מבושל לאדם)
במחבת שמים: 1 כפית שמן זית או קנולה ומטגנים בצל קטן קצוץ דק. מוסיפים 1 שן שום ואז מוסיפים ירקות איך שמתחשק: למשל: גמבה חתוכה לקוביות, גזר מגורר, שעועית ירוקה קפואה, קוביות קישואים, פטרוזיליה קצוצה. קצת מהכל או ככוס מדבר אחד. כאמור, איך שמתחשק.
מוסיפים מלח ופלפל ואם יש תבלין אהוב אפשר להוסיף אותו גם (למשל כמון או כוסברה טחונה או קורט אגוז מוסקט).
מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את האורז המבושל, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקות אחדות עד שהכל מוכן.
אפשר לשים מעל קוביות של גבינה עד 5% (צפתית, ברינזה, פטה, אורדה, עזים וכו') או לשפוך ביצה לכל סועד, לכסות עם מכסה ולבשל עד שהביצה מוכנה, או להגיש עם טונה, או עם מעט חומוס או מעט טחינה.
אפשר לבשל לחוד עדשים ולהוסיף בשלב האידוי. ואז יש ארוחה עם חלבון מלא, ומספיק להוסיף סלט טרי ויש ארוחה.
אפשר גם להוסיף נתחי חזה עוף מוקפץ
להגיש עם סלט ירקות טרי.
וכמו שאתם מבינים, אפשר להכין כל מיני סוגים של ארוחות ערב קלילות וטעימות ואפילו להשתמש ברעיון גם לארוחות צהרים.
בתיאבון ובהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירים ומחבתותאני12/09/2011
שלום,
יש לי בבית כמה סירים ומחבתות שאינני בטוחה מאיזה חומר הם עשויים.
א- כיצד ניתן לדעת מאיזה חומר הם עשויים?
ב- לגבי מחבת וסיר טפלון שנשרטו- האם מסוכן להשתמש בהם?כלומר, צריך לזרוק אותם? יש לי אותם פחות משנה וקצת חבל לי לזרוק אותם.
ג- יש לי כמה סירים בצבע כסף בהיר- האם ייתכן שהם מאלומיניום? (הם ניקנו לפני כשנה)
ד- קניתי שני מחבתות בציפוי קרמי- האם נכון שהם בריאותיים? והאם הם לא מתקלפים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירים ומחבתות - תגובה
שושי שטיינוביץ12/09/2011איך אפשר לדעת מאיזה חומר הם עשויים מבלי לראות אותם. את יכולה לצלם ולשלוח תמונה?
לגבי טפלון. טפלון שרוט זה לא טוב. איני יודעת באיזה רמה השריטות ומה המצב של המחבת. אבל בעיקרון, ברגע שהטפלון נשרט, יש סכנה שעוד חומר יתפרק וייכנס לאוכל. ושוב קשה לומר, כי אין לי מושג מה מצב השריטות.
וגם לגבי סירים בצבע כסף. האם הם מנירוסטה? אלומיניום? אין לי דרך לדעת מבלי לראות.
סירים ומחבתות קרמים, דינם כטפלון לצורך העניין. אם הם חדשים ולא שרוטים, כדאי וכיף להשתמש בהם.
אולי אמליץ לך לקחת את הסירים לחנות כלים או לחנות לתיקון כלים (יש כאלה) ויוכלו לומר לך בדיוק מאיזה חומרים הם עשויים.
לחילופין, נסי לצלם את הסירים ולשלוחת תמונה. ייתכן שאוכל לזהות.
מצטערת שלא עזרתי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סביצ'ה דגע07/09/2011
שלום,
ידוע שדג הכי טוב לאכול טרי, ודאי כשאוכלים דג נא.
אבל, אורח החיים אינו מאפשר תמיד ...
אם אני רוצה לארח ביום חמישי ולהכין סביצ'ה סלמון/דניס, ואת שניהם קניתי טריים אתמול (והם כעת במקפיא)
האם ניתן להכין מהם סביצ'ה או שחייבים מחבת/תנור?
מזכירה, כ - 48 שעות במקפיא לאחר רכישה כטריים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביצ'ה דג - תגובה
שושי שטיינוביץ08/09/2011קשה לענות. הדרך היחידה היא להפשיר במקרר או בטמפרטורת החדר. להריח ולראות אם הדג שומר על הריח הטרי שלו. מציעה גם לחתוך נתח קטנטן (פרוסונת דקיקה), לשים עליו לימון וקורט מלח ולטעום.
מבחן הטעימה ייתן את התשובה. זה מה שאני הייתי עושה.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביצ'ה דג - תגובה
ליה שומרון פינדר09/09/2011מלבד הטעם, גם המרקם לא תמיד נעים לאחר הקפאה.
אני הייתי קונה לצרכי סביצ'ה או סשימי דג טרי.
ההקפאה גורמת למים שנמצאים בתוך התאים של הדג לקפוא ולהגדיל את נפח התאים, לאחר הפשרה הרקמה אינה אותו הדבר, אז גם אם הריח והטעם אותו הדבר, המרקם לא יהיה.
אפשרי לעשות כך סביצ'ה, אבל עדיף להשתמש בטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוף גוזלאריאל05/09/2011
שלום! לאחרונה התחלתי להכנס למודעות בכל מה שקשור לתזונה נכונה וספורט, גם עברתי לגור לבד אחרי שטיילתי לי בחו"ל ועכשיו שיש לי שיגרה אני יכולה גם להכניס בה בריאות וכושר...אני בשלנית מתחילה...אז בחודשיים הראשונים הכנתי דברים מאוד בסיסיים וקלים...אני מוכנה לעבור שלב:) אני רוצה להתחיל להכין תבשילים עם עוף אך לא ממש יודעת מאיפה קונים...? באיזה מצב קונים טרי קפוא? ואם קונים טרי כמה זמן עד שאפשר להכין אותו? וגם, אחרי כל הכתבות והמאמרים שהיו על עוף ואנטיביוטיקה, עד כמה זה באמת משנה איפה קונים או איזה חברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל...
יערה08/09/2011אני תמיד מעדיפה לקנות טרי...אבל את יכולה גם לקנות קפוא אם את יודעת שיש לך זמן להכין רק אחרי כמה ימים. אני גם מאוד מקפידה לכל מה שנכנס לי לפה, מבחינה בריאותית לכן אני משתדלת לקנות מצרכים שאני יודעת שהם איכותיים. בעוף (שזה הבשר היחיד שאני אוכלת..) אני קונה את עוף שמגדלים אותו ללא הורמונים ואנטיביוטיקה. הוא גם מאוד טעים...אני נוהגת כמובן להוסיף לזה בצד איזה פחמימה כמו אורז מלא, כוסמת, בורגול...וירקות מבושלים או טריים..מאחלת לך בהצלחה ורק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוף גוזל - תגובה
ליה שומרון פינדר09/09/2011אריאל, אנחנו לא יכולים להמליץ פה על חברה ספציפית, אבל כל עוף ללא אנטיביוטיקה והורמונים הוא טוב, אם הוא אורגני הוא אפילו יותר טוב. אולם אורגני הוא לרוב קפוא ויקר... אז תבדוק מה יש לשוק להציע ותעשה את הבחירה המושכלת.
בתיאבון ולבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורגול אורז מלא או קינואהדין04/09/2011
שלום וברכה,
הייתי שמחה לקצת סדר בבלאגן:
מה מבין ה-3 הכי בריא? מהם יתרונותיו של כל אחד מהם?
תודה רבה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורגול אורז מלא או קינואה - תגובה
ליה שומרון פינדר09/09/2011שלושתם בריאים, אין כאן תחרות...
כדאי לצרוך מכל אחד מהם.
הדבר היחיד שהייתי מעירה זה שבורגול זה חיטה (ויש בה גלוטן), ואנחנו צורכים בדרך כלל חיטה באופן יומיומי, אז יהיה נחמד לגוון עם אורז מלא או קינואה, שלא נמצאים בתפריט שלנו כמו חיטה.
גם חשיפה מוגברת לחיטה ומוצריה חושפת אותנו לגלוטן ואם אפשר לצמצם, אפילו במעט את החשיפה, מה טוב.
אבל, כל עוד זה מלא, זה בריא וזה נהדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן יכולה להיותענת03/09/2011
במקרר קופסא פתוחה של טחינה גולמית?
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן יכולה להיות - תגובה
ליה שומרון פינדר09/09/2011הרבה זמן. עד שהיא נגמרת (-;
לדעתי אפילו שנה... כמובן אם לא מכניסים אליה כלים לא סטריליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריון שליש אחרוןמורן30/08/2011
שלום לכן,
רציתי לשאול על איזה מזונות לא כדאי לוותר בשליש האחרון של ההריון?
אשמח גם לקבל מתכון קל לכוסמת/קינואה / מרק עדשים.....
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון שליש אחרון - תגובה
שושי שטיינוביץ30/08/2011גם בשליש השלישי של ההריון יש להקפיד על תזונה מאוזנת, דלת שומן ללא כימיקלים ואבקות וללא חומרים מעובדים. כדאי להשתמש רק במוצרים טריים וטבעיים, דלי שומן, הרבה ירקות, קטניות (עדיף מונבטות כדי לא להכביד על מערכת העיכול), דגנים מלאים, קמח או לחם מחיטה מלאה ועד 3 פירות ביום. לא לוותר על 2 כפות שמן זית (ללא בישול) ביום.
יש להקפיד על אכילת כל אבות המזון כולל: חלבונים (בשר, עוף, דגים, הודו העיקר דל שומן, ביצים, סויה, מוצרי חלב עד 5% שומן ותערובת של דגנים מלאים+קטניות), דגנים מלאים (בארוחה עיקרית, לפחות כוס של דגן מבושל) והרבה ירקות.
כוסמת וקינואה ודגנים בכלל, אפשר להכין כמו אורז. מטגנים בצל קטן קצוץ דק עם כפית/כף שמן, מוסיפים 2 כוסות דגן, מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים מים עד כיסוי + 1 ס"מ. מבשלים בסיר ללא מכסה עד שרוב המים נספגים, מכסים הסיר ומנמיכים להבה וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות, עד לספיגת כל הנוזלים וריכוך מלא. אחרי כיבוי הלהבה, רצוי להמתין עוד לפחות 20 דקות לפני שאוכלים. אם אין 20 דקות, אפשר לאכול מיד.
אפשר גם להוסיף קוביות ירקות, מוקפצות מראש במחבת לחוד (עם כפית שמן), ומוסיפים לסיר הדגנים בזמן שמנמיכים את האש ולפני שמכסים את הסיר. מערבבים, מכסים את הסיר ומניחים לבישול סופי ומיזוג טעמים.
מאחלת לך המשך הריון קל, לידה קלה ושמחה והמון מזל טוב על האירוע המשמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בהריון שליש אחרון - תגובה - תגובה
ליה שומרון פינדר09/09/2011בנוסף למה ששושי המליצה, אני הייתי אומרת ביצה כל יום או לפחות 5 פעמים בשבוע. זאת כדי להבטיח מנה חלבונית איכותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)