מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת מתכון לפשטידה עם כרובית או...אסטיא 7411/11/2011
שלום רב,
אני מחפשת (כבר הרבה זמן) מתכון לפשטידה פרווה קלה להכנה עם ברוקולי, או כרובית, או תרד (קפואים) או קישואים.
אני מנסה להפסיק לאכול מוצרי חלב עקב בעיית אסטמה ועל כן אני מחפשת מתכון בלי גבינות או שמנת או חלב.
אפשר להכין משהו מהיר טעים?
תודה
אסטיא 74* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת מתכון לפשטידה עם כרובית או... - תגובה
שושי שטיינוביץ13/11/2011נסי להכין את המתכון הבא:
1 חבילה תרד טרי, שטוף, קצוץ דק.
1 פלפל אדום חתוך לרצועות.
1/2 חבילה פטריות שמפיניון
1 בצל בינוני
3 שיני שום
1/2 כוס אגוזים טחונים גס
3 ביצים
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
1 כף גרגרי כוסברה כתושים (שימי בשקית ניילון כפולה והכי בפטיש שניצלים).
1 כף צנוברים.
1 כפית שמן זית
הוראות הכנה:
שוטפים בעדינות פטריות וחותכים לפרוסות.
חותכים פלפל לרצועות דקות.
שוטפים היטב, מסננים וקוצצים את התרד.
קוצצים בצל וקוצצים שום.
במחבת שמים כפית שמן ומטגנים בצל קצוץ. מוסיפים את התרד ואת השום הקצוץ ומטגנים יחד עד שהנוזלים מתאדים לגמרי..
בינתיים מכינים את תבנית האפייה. שמים עליה כפית שמן ומורחים עם מברשת.
כאשר התרד מוכן, שמים אותו על תחתית התבנית ומפזרים באופן שווה.
מוסיפים למחבת את הפטריות ומטגנים (לא צריך להוסיף שמן) עד שהן מתרככות.
שמים את הפטריות מעל התרד. שכבה נוספת.
בקערה נפרדת טורפים ביצים + כף מים ומוסיפים את האגוזים הקצוצים ואת התבלינים.
שופכים את תערובת הביצים והאגוזים מעל התרד והפטריות. מנענעים קצת את התבנית כדי לפזר באופן שווה.
מסדרים מלמעלה את רצועות הפלפל ומפזרים צנוברים.
אפשר לזרות מלמעלה קצת פלפל שחור גרוס.
אופים בחום בינוני 180 מעלות עד' שמשחים.
מאד טעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהספירר06/11/2011
כמה דקות צריך לחכות כשביצה תיתבשל וכן תפוח אדמה והאם עם מכסה ?
וכן אם צריל להוסיף מלח,,?
תודה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ליה שומרון פינדר06/11/2011אני מניחה שאת שואלת על בישול במים...
כדי להגיע לביצה קשה צריך 12-15 דקות בישול.
בנוגע לתפוח אדמה התשובה יותר מורכבת כי זה תלוי בגודל תפוח האדמה, אם הוא שלם או חתוך... אבל בין 12-25 דקות.
עדיף עם מכסה.
מלח, בתפוח אדמה כדאי להוסיף קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ06/11/2011ליה היי,
אני נהנית לקרוא את התשובות שלך. לפעמים נדמה שכאילו אנחנו מתאמות את התשובות.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
שושי שטיינוביץ06/11/2011בישול ביצה: מרגע הרתיחה: 3 דקות לביצה רכה ולפחות 10 דקות לביצה קשה.
כדי שהביצה לא תתפוצץ במים הרותחים, אפשר להוסיף מעט חומץ. זה גם שומר על סיר נקי. לא צריך לכסות את הסיר שבו מבשלים ביצים ולא צריך להוסיף מלח.
תפוחי אדמה, לעומת זאת, כדאי לבשל עם סיר מכוסה. אפשר להוסיף מעט מלח אם רוצים, אבל את המלח כדאי להוסיף בשימוש כאשר יודעים מה עושים ומה מוסיפים.
תפוחי אדמה מתבשלים, בדרך כלל, כרבע שעה אחרי שהמים רתחו. אבל, זה תלוי בגודל התפוד ובסוגו. על כן, כדאי לבדוק עם מזלג או סכין אם כבר רך.
אני שמה מעט מים ומשגיחה תוך כדי בישול שלא ייגמרו, ואם כן, אז מוסיפה כמה שצריך. וכך מרוויחה את הויטמינים שמופרשים למים ולא מאבדת אותם עם שפיכת המים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מבשל תפוח אדמה אחד ? - תגובה
שושי שטיינוביץ20/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבליניםמממ05/11/2011
שלום רב!
האם תבלינים משמינים (כורכום , כמון , פלפלת חריפה ) ? האם שמים בהם שמן או שזה רק צמח וזה בריא ?
האם זה נחשב לפחמימה ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבלינים - תגובה
שושי שטיינוביץ05/11/2011תבלינים אינם משמינים, אין בהם שמן, ואפשר להשתמש בהם כמה שרוצים. הם בריאים, ולרובם יש ערכים תזונתיים אופייניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבלינים - תגובה
שושי שטיינוביץ05/11/2011תבלינים לא נחשבים לפחמימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבת אתרוגיםח05/11/2011
ראשית אציין שהפורום מקסים ומעניין, ואני מאוד נהנית לקרוא בו. החכמתי רבות.
רציתי לדעת בבקשה איך מכינים ריבת אתרוגים עם הקליפה? אם יש מתכון אני אשמח, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבת אתרוגים - תגובה
שושי שטיינוביץ05/11/2011תודה על המשוב ואני שמחה שאת/ה אוהב/ת את הפורום.
לצערי, אינני יודעת איך מכינים ריבת אתרוגים. אולי ליה יודעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבת אתרוגים - תגובה
ליה שומרון פינדר06/11/2011גם אני מודה לך!
לצערי גם אני לא יודעת איך מכינים... אולי שווה להפנות את השאלה לפורום בישול רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורז לבן רך ,דביק ומתקתקאבישי02/11/2011
היי ,רציתי לשאול שאלה בבקשה:
זכורני טעמו ומראהו של האורז שהייתי אוכל אצל סבתי כשהייתי ילד.
סבתי ,היתה מכינה אורז לבן רגיל ,אך הוא היה יוצא רך ,הגרגירים קצת נדבקים
זה לזה ,וטעמו היה מתקתק.
הייתי שמח להגיע לתוצאה דומה.
כיצד אני יכול להגיע לידי כך שהאורז יצא רך יותר ,רטוב יותר(ולא יבש) ומה צריך
להוסיף כדי שיהיה מתקתק? (סוכר?)
ובאופן כללי: למה תורם הטיגון למשך שתי דקות בתחילת ההכנה?
יש כאלו ששמים מכסים עם מגבת את הסיר ומעליה את המיכסה. לשם מה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז לבן רך ,דביק ומתקתק - תגובה
שושי שטיינוביץ02/11/2011היי אבישי,
אין סיכוי להתחרות או לנסות לשחזר טעם של אורז של סבתא. זה הטעם שלה, זה הזיכרון והגעגוע המתוק והמיוחד אליה, שמן הסתם ילווה אותך תמיד..
אני יכולה לנסות לנחש. היא בטח השתמשה באורז לבן, רגיל. לא בסמטי ולא אורז דווקא עגול או מתוחכם. אני מעריכה שהיא שמה בסיר למשל 1 כוס אורז ועוד 2 עד 2.5 כוסות מים, מעט מאד מלח ושמן. היא בטח בישלה את האורז עד שרוב המים נספגו, אבל נשארו עוד קצת, ואז כיסתה את הסיר ובישלה על להבה מאד נמוכה עוד כ-20 דקות.
אין לי מושג מדוע הוא היה מתקתק. אני מעריכה שזה זכרון ילדות,
אני לא מעזה להציע לך להוסיף קורט סוכר. זה לא בריא, אך מי יודע? אולי זה הביא את התוצאה?
שיהיה בהצלחה. מקווה שעזרתי. גם אם זה קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוש ,שאלה נוספת:
אבישי03/11/2011האם בדומה לפסטה ,אם מבשלים עוד קצת את האורז ,זה גורם לו להיות רך יותר?
או להיפך ,זה מקשה אותו וגורם לו להיות יבש?
יום-טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוש ,שאלה נוספת: - תגובה
שושי שטיינוביץ03/11/2011זו בדיוק הסיבה שהצעתי לאדות במשך 25 דקות ולא 15, כמקובל. אכן כן, אם מבשלים את האורז יותר זמן הוא נהיה יותר דביק, וזאת בתנאי שיש בו מספיק נוזלים.
אשמח לשמוע חוויות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינהכהנא רותי02/11/2011
שלום רב.
אני מכינה לבנה בבית מיוגורט 5%. מסננת את כל הנוזלים.
ברצוני לשאול האם הגבינה שנוצרת נשארת בעלת 5% או שאחוז השומן עולה?
תודה רבה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה - תגובה
שושי שטיינוביץ02/11/2011הלוואי!!!! ברור שאחוז השומן עולה. אותו אחוז שומן מתייחס לנפח מסויים של יוגורט. עם הסינון, את מקבלת את אותה כמות שומן על נפח הרבה יותר קטן, וברור שהאחוז עולה.
את יכולה לחשב את אחוז השומן החדש.
שקלי את היוגורט שאת משתמשת בו לפני הסינון. חשבי את כמות השומן לפי האחוזים. רוב הסיכויים, שהמשקל היחסי של השומן רשום על האריזה.
בהנחה שכמות השומן נשארת זהה, שקלי את הגבינה לאחר הסינון, וכך תוכלי לחשב את אחוז השומן.
לדוגמא: אם היוגורט שוקל 100 גר, ואחוז השומן הוא 5%, אז משקל השומן הוא 5 גרם. בצורה זו תוכלי לחשב אחוז שומן יחסית לכל משקל.
עוד אפשרות קלה לחישוב. אם אחרי הסינון המשקל ירד בחצי, אז אחוז השומן עלה פי שניים והוא עכשיו 10%.
אם ההסבר שלי לא מספיק, חזרי אלי ונעשה תרגיל מתימטי ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת מרק - בטח נשאל עשרות פעמיםשירי30/10/2011
אבל לא היה לי כוח לחפש :)
אשמח לרעיונות איך לתבל מרקים ללא אבקת מרק ושעדיין ייצאו עשירים בטעם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת מרק - בטח נשאל עשרות פעמים - תגובה
שושי שטיינוביץ30/10/2011כדי לתבל בלי אבקת מרק (איך אפשר להשתמש במוצר הזה בכלל???) יש צורך להכין ציר.
ישנם כמה סוגי ציר, העיקריים שבהם הוא ציר ירקות או ציר עוף (יש גם דגים, בשר, בטעם אסיאתי וכו'....).
ציר מכינים בעיקרון כמו מרק עוף. בסיר גדול שמים חלקי עוף ללא עור וללא שומן, כדאי לנצל עצמות, חלקי גב, צאוור וכו' ואפשר להשתמש גם בנתחי עוף, רצוי לא חזה. אפשר להוסיף גרון הודו וגם שוק הודו. מוסיפים ירקות שלמים או חתוכים גס: בצל, גזר, קישוא, דלעת, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, עלי סלרי, כרישה, 5-6 גבעולי טימין, ככף גרגרי פלפל אנגלי, 3 עלי דפנה, המון מים ומבשלים כשעתיים.
אחרי שעתיים, מסננים את כל המוצקים ויש לנו ציר. אם הוא דליל מדי ויש הרבה מים, אפשר לצמצם (להרתיח עוד זמן). כאשר מתקרר מאחסנים בכלי אחסון אטומים ומקפיאים. כדאי להקפיא במנות של כוס (יש קופסאות חד פעמיות לרכישה, מאז זול וכדאי שיהיה בבית). ואז כל פעם שרוצים לבשל שולפים כוס קפואה אחת מהמקרר ואיזה אושר.
אם ציר ירקות, אז אותו דבר בלי עוף.
לא תתפסו אותי בצלי ציר קפוא במקרר. פריט חובה לבישול בריא ואיכותי.
ובבקשה - לכולם - לפתוח מגירות לזהות אבקות מרק, לקחת, ובלי שום כאב לב ועם הרבה שמחה - י ש ר לפח!! רווח בריאותי נקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
שירי31/10/2011הבעיה שאין לי איפה לאחסן את הציר (מקרר קטן לצערי).
אני מתבלת כיום עם חוואייג', פלפל שחור, מלח, שום, בצל, וכף אבקת מרק (כן..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל - תגובה
שושי שטיינוביץ31/10/2011אם את רוצה בישול בריא, אין מנוס מלוותר על אבקת מרק וממש כדאי לוותר על זה, לא בריא, לא באמת טעים... את יכולה להכין ציר קטן ומהיר. אותו דבר, פחות דברים ובסיר קטן. לשים במקרר סיר קטן שיכול לשמש לכמה ימים.
אפשר להכין ציר ולצמצם אותו מאד כך שבמקום כוס שלמה אפשר לאחסן בכלי הרבה יותר קטן.
וטיפ קטן לגבי המקפיא הקטן. בדקי מה אפשר לפנות ואיך אפשר לנהל את המקום יותר טוב כך שאפשר יהיה לשים בו דברים חשובים כמו ציר. אני בטוחה שזה אפשרי.
אוכל בריא לא יכול להכיל אבקות ומוצרים מעובדים. נקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציר, עוד טיפ חשוב להקל על הכנת ציר
שושי שטיינוביץ30/10/2011יש לי במקפיא קופסא המיועדת לחומרים לציר.
כל פעם שאני מפרקת עוף ונשארות לי עצמות, או כל פעם שאני משתמשת בעלי סלרי או גבעולי סלרי או עשבי תיבול ונשאר לי קצת, אני פשוט מוסיפה לקופסא שבמקפיא.
וכך כאשר אני באה להכין ציר (בערך פעם בחודש), יש לי כבר די הרבה חומרים מוכנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק - בטח נשאל עשרות פעמים - תגובה
ליה שומרון פינדר31/10/2011אני מודה שאני מתעצלת להכין ציר בבישול היומיומי שלי, אני פשוט מוסיפה תבלינים, עשבי תיבול וירקות ארומתיים וזה עושה את העבודה מצוין!
אני משתמשת בשלל מרכיבים כמו כורכום, כמון, פפריקה, ג'ינג'ר, שום, בצל, עלה דפנה, אגוז מוסקט, פלפל שחור, פלפל לבן, שורשים למיניהם (סלרי, פטרוזיליה), עלים למיניהם...
בכל תלוי בסוג המרק ובתוצאה אליה אני רוצה להגיע.
התוצאה יוצאת טובה מאוד!
הנה מתכון לדוגמא:
מרק כתום מועשר
(6 מנות)
רכיבים:
2 בצלים יבשים חתוכים בינוני
2 שיני שום כתושות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כוס עדשים כתומים שטופים היטב
1/2 כפית כמון
2 כפיות כורכום
1/4 כפית קינמון
2 - 1/2 1 כפיות מלח
פלפל שחור
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני "מטגנים" את הבצל ללא שמן, עם מעט מלח, הוא מגיר את הנוזלים שלו, מתרכך והופך שקוף (כעבור בערך 5 דקות), מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
2. מוסיפים את הבטטה, הגזר ותפוח האדמה ומטגנים עוד שתי דקות.
3. מוסיפים את העדשים ומכסים במים עד כס"מ אחד מעל קו הירקות ומתבלים.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.
5. מסירים מהאש ותוך כדי בחישה מוסיפים כף של שמן זית.
6. טוחנים את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד ומתקנים את התיבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לליה(:28/10/2011
היי
קריתי מתכון שלך לעוגה עם פירות יבשים שהתפרסם כולל ווידיאו משום מה אני לא מוצאת את הכתבה אשמח לקבל קישור לכתבה או את המתכון
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליה - תגובה
ליה שומרון פינדר31/10/2011מרכיבים
100 גר' צימוקים
200 גר' תערובת של אגוזים (לוז פקאן ושקדים)
100 גר' משמשים מיובשים קצוצים גס
4 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף ליקר קוואנטרו (או קוניאק)
הוראות הכנה
לחמם תנור ל – 160 מעלות.
בקערה מערבבים את הפירות ואת האגוזים
בקערה נפרדת טורפים את הביצים יחד עם הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והליקר.
מוסיפים את האגוזים והפירות לתערובת הביצים ומערבבים.
מוזגים ל 2 תבניות מוארכות מצופות בנייר אפיה ואופים למשך 60 דקות בחום של 160 מעלות או עד שהלחם משחים מלמעלה.
מצננים למשך 30 דקות לפחות לפני שבוצעים.
פורסים פרוסות דקות מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוק עוף(:27/10/2011
היי
כידוע ירכיים זה כמו פרגית ונחשב ליחסית בשר עם שומן יותר מחזה עוף (גם לאחר הורדת העור) השאלה שלי לגביי שוק עוף האם זה אותו הדבר כמו ירך מבחינת אחוז שומן או שזה נחשב לנתח בלי הרבה אחוזי שומן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוק עוף - תגובה
שושי שטיינוביץ27/10/2011פרגיות הן ירכיים או שוקי עוף שהסירו מהן את העצם. אם מקפידים להסיר היטב את השומן, זו מנה בריאה וטובה, אבל צריך להקפיד להסיר את כל השומן, גם. את זה שחבוי בין הקפלים. כאמור שוקיים וירכיים הן אותו בשר סוג בשר עם אותן איכויות.
וזה נכון שאחוז השומן של שוקיים וירכיים יותר גבוה משל חזה עוף, אך עדיין זו מנת חלבון בהחלט בריאה ומומלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשתיכן!
ענת28/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממולאיםענת27/10/2011
שלום רב!
אחרי המון זמן שלא נכנסתי לפורום (כמעט 3 חודשים) נכנסתי עכשיו והעשרתי את המידע שלי. תודה!
השאלה שלי נובעת מאחת התשובות שניתנו פה.
אני מתכננת להכין היום או מחר ממולאים. במתכון רשום לשים כוס אורז. באופן אישי אני מעדיפה להמיר את זה לכחצי כוס- 3/4 כוס בורגול. רציתי לדעת האם אפשר להמיר את האורז בקינואה?
ושאלה נוספת- ברוב המתכונים של הממולאים אומרים לשים אורז ומדובר לרוב על אורז לבן. האם אני יכולה להחליף את זה באורז מלא? בבקשה אל תדברו איתי על אורז בסמתי לבן כי גם אורז בסמתי קיים כאורז מלא וגם כי אני לא אוכלת אורז אם הוא לא מלא (גם ככה אני לא מתה על אורז, אבל אם כבר אז רק מלא)
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממולאים - תגובה
ליה שומרון פינדר27/10/2011הי ענת,
כדי להמיר במתכון של ממולאים עם אורז רגיל את האורז לאורז מלא כדאי לבשל את האורז בישול חלקי קודם לכן. כי לאורז מלא לוקח יותר זמן להתבשל והוא גם צורך יותר מים.
מבלי להכיר את המתכון הספציפי שעליו את מדברת אני מנחשת שבישול של האורז המלא כ-20 דקות, ייעשה את העבודה.
באופן כללי, במתכון רגיל של ממולאים אפשר להמיר את האורז בקינואה. לרוב לא יהיה צורך בבישול מוקדם.
בהצלחה ובתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממולאים - תגובה
שושי שטיינוביץ27/10/2011אני מכינה ממולאים עם מילוי של בשר או פתיתי סויה (לצמחונים). מכינה תערובת בשר טחון (הכי טוב הודו אדום טחון) טעימה עם בצל קצוץ, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה, מתבלת היטב, וממלאה. אני ממלאה כמעט כל סוג של ירק שקיים. בכל מיני צורות ווריאציות. כיף למלא: פלפלים, קישואים, עגבניות, זוקיני, חצילים, פרחי כרובית, סלק, עלי כרוב, טבעות דלורית, בצלים, לבבות ארטישוק ומה לא. אם ממלאה קישואים, אז מוסיפה את "בשר הקישואים", זה שאני מוציאה, לתערובת הבשר. אם ממלאה עגבניות, אז כנ"ל. תמיד משתמשת בחלק מהירק לתערובת המילוי. זה מעשיר ומוסיף המון טעם ומרכך את המילוי.
לפעמים אני מוסיפה קצת אורז לתערובת וזה גם מאד מוסיף.
בצורה זו יש לי מנת חלבון טעימה ומעניינת בתוספת ירק ואני גם יכולה להוסיף לארוחה גם פחמימה איכותית בכמות מדודה ומדוייקת.
אגב, הבישול והרוטב עצמו דומה לבישול ממולאים עם אורז. ויש כמובן כל מיני וריאציות, אבל על כך בהזדמנות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושי
ענת27/10/2011תודה על התשובה!
אני באמת מחפשת רעיון איך לעשות את הממולאים צמחוניים. אשמח לדעת איך את משתמשת בשבבי הסויה.
אני דיי חדשה בעולם הזה אבל מוצאת שדווקא עם המוצר הזה הכי קשה לי להתמודד אבל אני שומעת על הרבה שמשתמשים בו בלי בעיה.
בקשר לממולאים- אנחנו גם בבית תמיד משתמשים בליבת הקישואים או העגבניות. אם זה למלית עצמה או אם זה לרוטב. כלום אצלנו לא נזרק לפח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושי - תגובה
שושי שטיינוביץ27/10/2011פתיתי סויה ניתן לקנות בחנויות טבע אולי גם למצוא בסופר. שמים בקערה את הכמות המבוקשת, מוסיפים מים רותחים ו-2 כפות רוטב סויה, מניחים לדקות אחדות ומסננים. מרגע זה משתמשים בזה כמו בשר טחון.
את מוסיפה: פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, כדאי גם פטריות קצוצות (זה שילוב מצוין עם הסויה), תבלינים ומעט אורז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מג'אדרהשלומית25/10/2011
היי היי
הכנתי מג'אדרה מאודדדדד טעימה ....אבל הוספתי יותר מידיי מים ויצא קווצ'י כמו דייסה מה אפשר לעשות עם זה? לפח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מג'אדרה - תגובה
שושי שטיינוביץ25/10/2011למה לפח? זה לגמרי בלתי אכיל? לפעמים אורז דייסתי טעים יותר מאורז רגיל. טעמי וראי אם זה מוצא חן בעינייך. כדאי שיהיה חם ומתובל היטב. ריזוטו , למשל. אל תהססי להוסיף תבלינים אם צריך. בתיאבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה טעים אבל
שלומית25/10/2011רך מאוד והבעל והילדים עיקמו פרצוף ולא אכלו:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה טעים אבל - תגובה
שושי שטיינוביץ25/10/2011הבנתי. אז הפח הוא תמיד אופציה (איזה כאב לב), אבל לפני הפח, אולי קצת יצירתיות
לשים מנה באמצע הצלחת, ככה בעיגול יפה. לזרות עליה תבלין שיעשה אותה "חתיכית" אולי קצת פפריקה, אולי קצת כמון (מה אוהבים?), אולי כמה צנוברים קלויים, לשים בצד כמה חצאים של עגבניות שרי ובצד השני כמה עלים של חסה, הכל כמובן מתובל היטב וטעים. (מעט שמן זית, קצת לימון, מלח גס...).
ואולי כדאי לרתום את הבעל למאמץ המניעה מהפח, לומר לו בצד, בסוד, שכדאי שישתף פעולה כי חבל לזרוק ולבזבז כזו השקעה, ולתת לו לטעום מכפית ולהראות לו שהשד לא נורא וכדאי שיעזור לשכנע את שאר בני הבית.
קצת יצירתיות, ואם לא, הפח בטח ישמח, ואצל הבת שלי, נותנים לעזים בחצר. הן תמיד שמחות לקבל אוכל טוב.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמג'אדרה - תגובה
ליה שומרון פינדר26/10/2011אם זה עדיים רלוונטי ועוד לא זרקת לפח... אפשר לשטח על תבנית ולאפות בחום נמוך... זה עוזר למים לצאת מה"עיסה" ויכול להציל את המצב... ואם לא, אז אפשר לזרוק לפח (אם פעולת ההחייאה לא עבדה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשטידה שהצילה אותי
שלומית27/10/2011ערבבתי ביצה עם גבינות והמג'דרה ויצא טעים:)
תודה על התגובה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשטידה שהצילה אותי - תגובה
שושי שטיינוביץ27/10/2011שצחה שמצאת פתרון. נשמע טוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון למאפה תפוחי עץ וגבינהאליסה14/10/2011
היי, אני מחפשת מתכון למאפה דל קלוריות של תפוחי עץ וגבינה ולא מצאתי אחד כזה באינטרנט. אשמח אם תפרסמו כאן מתכון כזה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון למאפה תפוחי עץ וגבינה - תגובה
שושי שטיינוביץ14/10/2011אף פעם לא אפיתי כזה, אבל אני יכולה לתת לך מתכון שנראה לי, שיכול מאד להצליח.
חומרים:
4 תפוחי עץ מסוג גולד דלישס (הצהוב) ולא גרנד, שהם חמוצים יחסית וזה מתכון ללא סוכר.
מיץ מלימון שלם, לא גדול.
400 גר' גבינה לבנה מסוג טוב טעם או טובורג או דבורג.
4 ביצים שלמות
2/3 כוס סוכר קנים או סוכר חום.
1 כף גרגרי כוסברה טחונים.
3 כפות קמח מלא או קמח כוסמין
1 כפית תמצית וניל מאיכות טובה
קליפת לימון מגורדת.
3 כפות פירורי לחם או ביסקויט.
אופן ההכנה:
קולפים תפוחים, מגלענים וחותכים לפלחים.
שמים תפוחים במחבת, מוסיפים מיץ לימון, מכסים ומבשלים כ-15-20 דקות עד שהתפוחים מתרככים אך לא מתפוררים. שמים את התפוחים מעל מסננת, מסננים ומצננים.
מכינים את העוגה:
רצוי לטחון את הסוכר בבלנדר ולקבל כמעט אבקת סוכר. טוחנים עם גרגרי הכוסברה.
שמים את הביצים בקערה של המיקסר עם הסוכר ומערבלים עד לקבלת קרם בהיר ותפוח.
מוסיפים בתנועות קיפול את הגבינה, הקמח והתבלינים.
בתבנית אפיה מפזרים פירורי לחם או ביסקויט. משטחים את תערובת הגבינהבתבנית .
שמים את פלחי התפוחים המבושלים והמסוננים.
אופים בחום 180 מעלות עד שמזהיב.
אני בטוחה שזה טעים לאללה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירים ומחבתות- המשךאני04/10/2011
שלום,
לפני זמן מה שאלתי שאלה לגבי שריטות בסירים ומחבתות טפלון שיש בהם שריטות.
עניתן כי אי אפשר לדעת אם זה בעייתי כיוון שלא כתבתי מה מצב השריטות.
בכל אופן - השריטות אינן עמוקות. הן שטחיות. כלומר, למרות השריטות, המקום השרוט עדיין בצבע המחבת (שחור). יש רק שריטה אחת שנראית קצת יותר עמוקה- היא בצבע כסף (כאילו שם התקלף יותר).
מה דעתכן? האם זה מסוכן או שניתן להמשיך להשתמש בזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירים ומחבתות- המשך - תגובה
שושי שטיינוביץ04/10/2011מהתיאור שלך נשמע שאפשר להמשיך להשתמש במחבת. אם הוא סך הכל עדיין במצב טוב, נראה לי שתמשיכי ליהנות ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
אני04/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירים ומחבתות
רויטל24/10/2011הי! אני חדשה כאן, ומאד שמחה שמצאתי פורום נפלא זה!
בהקשר לשאלה שנשאלה לגבי סירים ומחבתות, אני מחפשת תשובה כבר זמן רב!
יש לי מזה כ-4 5 שנים סט גדול של סירים של טפאל שעלו הון רב!
בשנה וחצי האחרונות כמעט כל הציפוי שהיה בתחתית הסיר נעלם, והסיר נראה כאילו גירדו את כל הציפוי השחור ונשארו רק סימנים.... יש לציין שאני נזהרת מאד ומשתמשת רק בכף עץ או סיליקון.
בכל אופן שאלתי היא האם לזרוק את הסירים? אני עדיין משתמשת בהם, אמנם יש דברים שנדבקים לתחתית , אך מבחינה זו אני מסתדרת.
אך האם יש סכנה בלהשתמש בסירים אלה? תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירים ומחבתות - תגובה
שושי שטיינוביץ24/10/2011היי רויטל,
אותה תשובה נכונה גם לגבייך. אם החומר נשרט ונשחק מאד, סביר להניח שחלקיקים ממנו יעברו לאוכל. כך שאני הייתי נזהרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירים ומחבתות - תגובה
שושי שטיינוביץ24/10/2011וכמובן, תודה על המשוב שלך על הפורום. אני שמחה שאת אוהבת אותו, ואת מוזמנת לבקרנו ולשאו שאלות בכל עת.
לילה טוב, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירים ומחבתות- המשך - תגובה
שושי שטיינוביץ24/10/2011ממש קשה לי לומר בלי לראות. הפעילי את חושייך וראי מה את מרגישה בפנים. קשה לי לומר. יחד עם זאת, שריטה עמוקה, כזו שקילפה את כל הציפוי, אולי לא כל כך מעודדת. אבל רק את יכולה לדעת. אף אחד לא יוכל לתת לך חוות דעת מבלי לראות את הכלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי, תודה רבה!
רויטל25/10/2011נראה לי שהגיע הזמן להחליף את הסירים. קצת מעצבן כי הם נורא יקרים, אך הבריאות יקרה יותר! ואולי כדאי לחזור לסירי הנירוסטה, לאמא שלי יש סירי סולתם כבר 30 שנה ועדיין נראים כחדשים......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי, תודה רבה! - תגובה
שושי שטיינוביץ25/10/2011אכן, רוב הסירים שלי מנירוסטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופושלומית30/09/2011
יש לי טופו extra firm זה אמור להיות הקשה ביותר ועדיין זה די רך, אך גורמים לזה להיות קשה כמו במסעדות? כשאני מטגנת זה מתקשה מבחוץ ורך בפנים.
יש למישהו מתכונים לטופו בשבילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופו - תגובה
שושי שטיינוביץ02/10/2011לא מתה על טופו ולכן אין לי מתכונים מיוחדים. אולי לליה יש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלעת ספגטישלומית30/09/2011
קניתי דלעת ספגטי והכנתי בתנור עם מילוי פטריות ,ממממממ טעים
השאלה היא מה עוד אפשר לעשות עם זה? אפשר להכין מרק איטריות ובמקום איטריות לשים את מקלות הדלעת?
קשה מאוד לחתוך ולעבוד איתה יש טיפים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלעת ספגטי - תגובה
שושי שטיינוביץ02/10/2011אפשר במרק, במוקפצים, באורז מוקפץ באטריות מוקפצות. ברור שזה ירק ויש להתייחס אליו כך.
לדוגמא, אם את מכינה רוטב לסטייק, הכיני טיפה יותר רוטב, ואחרי שאת שמה את הרוטב על הסטייק, החזירי את המחבת לאש עם יתרת הרוטב והקפיצי את האטריות. דקה אחת ולהגיש ליד הסטייק. יחסוך את הכמות של הפחמימה.
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נשמע טוב
שלומית02/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נשמע טוב - תגובה
שושי שטיינוביץ02/10/2011באהבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)