מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקניקיותשיר11/01/2012
שלום
אני יודעת שזה לא מאכל הכי בריא...אבל אני מתה על זה...
2 שאלות:
1. לכמה זמן זה טוב במקרר? ולכמה זמן זה טוב לאחר שהאריזה נפתחה.?
2. אני רוצה מתכון טוב לתבשיל נקניקיות עם רוטב עגבניות פיקנטי כזה....
מה עוד אני יכולה להכין מנקניקיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנייה לפורום בישול כללי
ליה שומרון פינדר11/01/2012כדאי להפנות את זה לפורום בישול כללי. זו לא שאלה לפורום בישול בריא.
לא הייתי רוצה שאפילו בטעות מישהו יחשוב שנקניקיות זה אוכל בריא, לכן לא אוכל להתייחס לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ...
שיר11/01/2012לא שמתי לב שזה בישול בריא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ... - תגובה
שושי שטיינוביץ11/01/2012הכל בסדר. קיבלנו הזדמנות להבהיר מה נכון.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקניקיות? לא מומלץ
שושי שטיינוביץ11/01/2012מבקשת להוסיף על דברי ליה.
קשה לעבור לסדר היום כשמישהו מבקש לאכול נקניקיות. אני חייבת להדגיש ולומר לך שזה מאכל ממש לא בריא וכדאי לעשות את המאמץ ולוותר עליו. יש דברים מספיק בריאים וטעימים מכדי להתפתות לאכול נקניקיות.
אני לא מעזה להכניס את המוצר הזה אלי הבייתה שלא לדבר על לאכול בחוץ או משהו כזה.
סליחה על ההטפה, אבל בשביל זה אנחנו כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לקמח חיטהליליה06/01/2012
שלום,
הנטורופתית שלי רשמה לי תפריט לקיבה רגישה שאוסר עליי לאכול חיטה.
אם אני מחליפה קמח חיטה בקמח כוסמין בכל המתכונים שצריך קמח זה יוצא אותו דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לקמח חיטה - תגובה
שושי שטיינוביץ08/01/2012את צריכה לשאול את הנטורופתית. קמח כוסמין מכיל גלוטן. אמנם בכמות יותר קטנה מקמח חיטה, אך כל זאת, נראה לי שעלייך לשאול אותה.
ככלל, קמח כוסמין הוא קמח מצויין, ובהחלט ניתן להשתמש בו כתחליף לקמח לבן. הוא איננו מתנהג כמו קמח לבן אחד לאחד. הוא יבש יותר, עם פחות גלוטן, ולכן בלחם הוא גם פחות תופח. אבל יחסית לקמחים תחליפיים הוא נותן תוצאות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לקמח לבן
ליליה08/01/2012אין לי בעיה של גלוטן..אבל אם קמח כוסמין מלא לא תופח אז הוא בעייתי באפייה של עוגות ועוגיות? או שאני יכולה להשתמש בו כתחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לקמח חיטה - תגובה
ליה שומרון פינדר08/01/2012כוסמין זה סוג של חיטה, אבל אם אין בעיה של גלוטן ויש הנחיה להימנע מחיטה רגילה, אז לפעמים מתירים לעשות שימוש בכוסמין. כדאי שתבדקי עם המטפלת שלך שבאמת מותר לך כוסמין.
בעיקרון כמו ששושי כתבה לך, כוסמין הוא תחליף טוב לקמח מלא רגיל. אם את רגילה לעבוד עם קמח מלא רגיל, לא תרגישי בשינוי ניכר. אם את רגילה לעבוד עם קמח לבן, תרגישי בהחלט שקשה יותר לעבוד איתו, הוא יותר כבד ופחות תופח וכמובן גם נותן צבע כהה יותר למאפים.
ברוב המאפים, לא תהיה בעיה להשתמש בו, והתוצאה עדיין תהיה טובה. בעיקרון יש מתכונים שאולי תבחרי לשים בהם קצת יותר מים או שמן, תלוי במתכון, כל מתכון לגופו. אבל זה בהחלט אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. עזרתם לי מאוד
ליליה09/01/2012תודה רבה. עזרתם לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. עזרתם לי מאוד - תגובה
שושי שטיינוביץ09/01/2012באהבה. בשביל זה אנחנו פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה..יהב03/01/2012
קודם כל תודה על התגובה המהירה. אחכה לשמוע דעתה של ליה, האם החומץ הורס את הערך התזונתי של הירקות.
אני רוצה להתחיל להימנע ככל יכולתי מסוכר לבן וקמח לבן, למען האמת מגלוטן בכלל.
רציתי לדעת האם יש איזה רעיונות לעוגות/ עוגיות.
כלומר - משהו בסיסי שאפשר להלביש עליו טעמים או בקיצור- תחליף לבצק מקמח, כי לסוכר יש המון תחליפים, אבל לקמח? האם יש משהו טוב שהוא לא כבד מדי?
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה.. - תגובה
שושי שטיינוביץ04/01/2012למה להפסיק לאכול גלוטן? יש לך בעיה בריאותית? אפשר בהחלט לצרוך קמח מחיטה מלאה או קמחים איכותיים אחרים כמו כוסמין או שיפון. איני רואה סיבה להפסיק לצרוך גלוטן, אלא אם כן יש בעיה בריאותית מאובחנת.
אלה סוג של מגבלות שמאד קשה לחיות איתן, ובסופו של דבר, ההמנעות מדברים טבעיים ו"רגילים" גורמת בסופו של דבר לאכילת יתר ושבירת כל הכלים.
זה חכם להמנע מסוכר לבן וקמח לבן ואורז לבן (חוץ מאורז בסמטי הנחשב לבריא).
האם יש לך בעית משקל יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות..
יהב04/01/2012אין לי שום בעיה של משקל יתר או מחלה שמונעת ממני.
אני שוקלת לעשות את זה מענייני בריאות.
אני לא מספיק בקיאה בחומר כרגע אך מנסה ללמוד לעומק.
למען האמת שוקלת ללכת לנטורופת.
מה שכן - תמיד יש לי אי אילו בעיות עם אוכל. פתאום כאבי בטן מוזרים שלא ברור ממה הם נובעים (גם לאחר התייעצויות עם רופאים ובדיקות וכו), תחושות בחילה אחרי ארוחות שלא נובעות מאכילת יתר. שמתי לב שהבחילות האלה לרוב מגיעות אחרי שאני אוכלת לחם או משהו בצקי כזה או אחר. למען האמת אם לדייק, זה יותר תחושת מליאות מעיקה מאשר בחילה. תחושה לא נוחה בקיצור.
ואחרי שקראתי לא מעט ודיברתי עם תזונאים וכד', אני חושדת שזה עשוי להיות קשור לגלוטן למרות שאין לי אלרגיה מאובחנת.
אני אגיד את זה ככה- מה איכפת לי לנסות?
ולהימנע מבחינתי לא בהכרח אומר באופן קיצוני. אבל כדי לבדוק עם עצמי אם זו הבעיה, צריך לפחות לתקופה להימנע (לדידי) ולראות האם יש שינוי בתחושות. אם אכן זו הבעיה אז להתחיל לבדוק כמויות וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות.. - תגובה
שושי שטיינוביץ04/01/2012זו בדיוק הייתה השאלה שלי. אם אכן את מרגישה לא טוב מאוכל, צריך לבדוק בדיוק מה הסיבה. נטורופתיה יכולה לעזור לך.
ובכל זאת, ממחקרים שערכתי בעצמי, ומהתבוננות רבת שנים, אני אומרת לך במפורש. כל דיאטה שהיא מחזיקה מעמד לאורך שנים רק אם היא מושתתת על אכילה בריאה (של מוצרי מזון טריים וטבעיים בלבד, פחמימות ודגנים בעלי ערך גליקמי נמוך ומלאים, לא "לבן" סוכר, קמח ואורז, מעט מאד שמן מבושל ויותר בסלטים וכשמן שלא בושל, הרבה ירקות ומידה מדודה של פירות) ושיש בה הכל על פי קריטריונים אלה.
אני יודעת שיש שיטות תזונה שממש עוזרות לשפר את הבריאות, גם מה שאמרתי למעלה. אבל אני יודעת בוודאות שאם זו שיטה שגורמת לך לחסך במוצרי מזון קיימים, יהיה לך קשה להחזיק בה לאורך זמן. ואז החזרה לאוכל רגיל יכולה להיות מלווה בתופעות מטבוליות שלא תוכלי להתעלם מהן.
אני מאחלת לך למצוא את הדרך הטובה והמאוזנת וקודם כל את התשובה למיחושי הבטן וההרגשה הלא טובה שאת מדברת עליה. ואם זו בעיה של גלוטן, אז בטח שיש להפסיק צריכת גלוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב
יהב04/01/2012בנושא השינוי, או כמו שאמרת הקושי ביישום של תפריט לא טבעי. אני לא חושבת שיש בעיה עם זה. אם זה נעשה בהדרגה ובצורה חכמה - קרי: למצוא דברים שנהנים מהם ולא לחיות כאילו כל אוכל הוא תרופה אז מה הבעיה? לדעתי הבעיה בד"כ היא שאנשים עושים שינויים מהר מדי וגם מלכתחילה לא מכוונים את עצמם למשהו ארוך טווח, אז הם מקצינים בבת אחת, אוכלים דברים שלא טעימים להם או מוותרים לחלוטין על דברים טעימים ומפה הדרך לשבירת הכלים קצרה. אני למזלי חובבת מושבעת של ירקות, פירות וכו ואין לי איזה היסטריית אוכל או סוכרים וכד. אני לא מאמינה שיהיה לי עד כדי כך קשה ליישם דרך כזו ובייחוד אם אדם מחפש את הנתיב שמתאים לו אישית. והנה בדיוק בגלל זה שאלתי. למשל, אני יודעת שאני אוהבת לנשנש משהו מתוק בערב עם התה, אז אחפש כזה ושיהיה בריא. לא אמנע לחלוטין, אלא אמצא תחליף שיספק אותי באמת.
אם כל אדם ידע למצוא את המסלול שמתאים לו והוא שלם ומאוזן בו וגם ידע להתפתח עם תהליכים ולהתמודד בהם נכון, אז הכל קטן עליו.
זו אמונתי האישית לפחות.
בהצלחה לכולנו :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב - תגובה
שושי שטיינוביץ04/01/2012יהב יקרה,
הלוואי והדברים היו פשוטים כמו שאת מתארת. אם אכן היה כך, אז לאף אחד לא היו בעיות תזונה וכל אחד היה יכול להתאים לעצמו תוכנית ובהדרגה.
הדברים לא עובדים כך. כבני אדם יש לנו מנגנוני הגנה פיסיולוגים ונפשיים שפועלים בתת מודע ומבלי ידיעתנו. הם הרבה יותר חזקים מאיתנו.
הלמידה והידיעה של המנגנונים האלה היא החילוץ האמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליכים...
יהב04/01/2012אני מסכימה איתך ב100 אחוז.
אבל העניין פה בדיוק הוא ההתמודדות.
בלי להתמוד אי אפשר להיחלץ משום מצב.
ושוב - ההתמודדות צריכה להיות הדרגתית ובמינון נכון.
מי שיש לו בעיה עמוקה יותר, יצטרך גם תמיכה טובה ויותר מזה - כלים לעבודה עם עצמו. אבל זה כבר סיפור אחר.
הכרתי בחיי אנשים שניסו רבות לעשות אינספור סוגים של דיאטות ולא הצליחו, והכרתי גם בדיוק ההיפך.
ואת יודעת מה היה ההבדל המהותי הבולט ביותר בין שתי הקבוצות? הרוח.
האנרגיות. הרצון.
לא המשקל (שאלה היו רזים יותר וצריכים פחות להתאמץ למשל), ממש לא סוגי הדיאטות (אולי מחמירות פחות ומחמירות יותר), אלא הרוח, ההבנה והרצון והחיבור שהם מצאו או לא מצאו.
הרבה פעמים אנשים מתחילים תהליך כי כמו "מכריחים" אותם. והם לא באמת שלמים עם עצמם לגבי זה. מרגישים שחייבים כי החברה לוחצת או איזה ייסורי מצפון וכד.
יש עוד אינספור סיבות אבל הדבר הראשון שצריך לעבור תהליך הוא הנפש, או המוח, תגידירי את זה כרצונך.
זו עניות דעתי.
בוקר נפלא ויום נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליכים... - תגובה
שושי שטיינוביץ04/01/2012יקירה. מחקרים מראים ש 95 אחוז מהאנשים שעושים דיאטה חוזרים בהם ומעלים את כל המשקל בחזרה עם תוספת. לתופעה זו יש הסברים פיסיולוגים וגם נפשיים.
כוח רצון? זה בספרים. אצל רוב האנשים זו הנקודה החלשה. לכן גיוס כוח רצון לפי מטרות האישיות באופן אוטומטי נתון למתי מעט בני מזל. רוב האנשים מתקשים לגייס כוח רצון כאשר מדובר בתזונה שלהם. זה מה שהמחקרים מראים. (בניגוד אגב, למטרות אחרות בחיים, שם לכוח הרצון יש חוקים אחרים).
לכן, השיטה הנכונה היא ללכת "עם" ולא "נגד". תזונה בריאה, כזו שתחזיק לאורך זמן ותהפוך לאורח חיים צריכה להיות טעימה, משביעה, מהנה ובשום אופן לא גורמת לחסך.
וכן, את צודקת, צריך קבוצת תמיכה טובה והרבה ידע כדי להגשים זאת. בזה אני מסכימה איתך.
מההבנה הזו, הקמתי את קבוצות בישול גורמה לייט לתמיכה באורח חיים בריא ובקרת משקל. זה בדיוק מה שאני עושה. לכן אני גם מנהלת את הפורום הזה. העבודה שלי היא עם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה ולאורך שנים.
כל מה שאני כותבת כאן הוא תוצאה של עבודה יומיומית, מקצועית, אחראית, עם מחקר ואינספור איסוף ידע.
את יקירתי, נראה לי, אולי בת מזל ויש לך אולי אפשרות לגייס כוח רצון למטרותייך.
אני מאחלת לך בכל ליבי שזה אכן כך, ואם לא, את מוזמנת לחזור אלייך ולקבל הדרכה מדוייקת על מה צריך לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץ--?יהב03/01/2012
שלום,
רציתי לדעת מה בנוגע לחומץ? האם בסדר להשתמש בו או שהוא נחשב למזיק. ואם אפשר אז כמה?
למשל- אם אני מוסיפה מעט חומץ לסלק או כרוב (והאם זה הורס את הערך התזונתי שלהם).
ושאלה אחרונה. אם מרתיחים את החומץ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומץ--? - תגובה
שושי שטיינוביץ03/01/2012בבישול גורמה לייט אנחנו משתמשים בחומץ לתיבול סלטים, ולעיתים רחוקות מוסיפים גם לתבשיל. אני בטוחה שלליה תהיה תשובה יותר מלומדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומץ--? - תגובה
ליה שומרון פינדר04/01/2012חומץ הוא לרוב סינטטי, החומץ הבריא הוא חומץ תפוחים, וגם אז אני מעדיפה את האורגני. חומץ תפוחים לא מאוד ידידותי מבחינה קולינארית...
מבחינה בריאותית, אני בעיקרון, אני ממליצה להשתמש בלימון ולא בחומץ עד כמה שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפייה עם שמריםטליה31/12/2011
האם שמרים, מכול הסוגים, נחשבים מזון בריא? האם יש חשיבות בצמצום הכמות שלהם במזון? הם גורמים לפעמים לקשיי עיכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפייה עם שמרים - תגובה
ליה שומרון פינדר31/12/2011שמרים תעשייתיים עלולים לעורר בעיות עיכול אצל אנשים.
לא הייתי ממליצה להימנע באופן גורף, אבל לצמצם, להעדיף לחמים על בסיס של מחמצת שאור וללא שמרים.
מי שיש לו בעיות עיכול - עד כמה וכמה כדאי לו לצמצם ואפילו להימנע מצריכה של מזונות עם שמרים... במיוחד מי שיש לו קנדידה או פטרייה מסוג אחר.
אגב, לא כל השמרים הם אותו הדבר, שמרי בירה הם שמרים שאפשר לקנות והם יוצאי דופן בהיבט הזה ומתייחסים אליהם כאל מזון בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרי בירה
טליה01/01/2012מתאימים לאותן מטרות של השמרים הרגילים? והאם שמרים תעשייתיים הם כול הסוגים שאנחנו קונים בסופרמרקט? ועוד שאלה בהמשך לתשובה שלך- אם כך, אם אני מצליחה להשיג תוצאה טובה באפייה עם כמות מופחתת של שמרים, אפשר להתייחס אל זה כאל סוג של הישג? אוי לא התכוונתי שזה יישמע כל כך מליצי, סליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרי בירה - תגובה
שושי שטיינוביץ02/01/2012לעניין שמרים אוסיף: כמות השמרים היא פונקציה של זמן ואולי גם עצבים של האופה.
ניתן לשים בככר לחם 1/4 כפית שמרים, ולהניח את הלחם ללילה שלם או ליום שלם. בסוף הוא יתפח וגם ייצא מאד טעים.
כך שניתן בהחלט לצמצם את כמות השמרים למינימום ועדיין לקבל תוצאה מצויינת.
ועוד צ'ופר!!! כאשר שמים רק 1/4 כפית שמרים ומשאירים את הלחם לאפילו 18 שעות, אז לא צריך ללוש אותו. אפשר להכין בצק רך למדי ולהניח לו לתפוח במשך 18 שעות ואחר כך להכין אותו כרגיל. אחרי ההתפחה הראשונה ההתפחה בתבנית תקרה הרבה יותר מהר.
זאת מנסיון אישי מאד מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שושי, תודה על הלחם
טליה04/01/2012למעשה שאלתי על היתרון בצמצום כמות השמרים בדיוק בגלל הלחם הזה, שאני "מתעסקת" איתו כבר כמה שנים, מאז פרסום המאמר על הפלא, שנודע מאז בשם "לחם ללא לישה" בניו-יורק טיימס ב- 2006. מתעסקת זה אומר שאני אופה ואופה ואופה, בכל הצורות וההרכבים האפשריים. למעשה הלחם הזה פותח אוקיאנוס של אפשרויות, ואם השתמשתי בדימוי הזה, אז אני עדיין לא התרחקתי מהחוף, אף על פי שכבר ניסיתי אלפי צירופים, וכולם יוצאים טוב ומעניין. אני מכינה עכשיו חומרים לקראת סדנאות שאעביר ללימוד השיטה, ולכן רציתי להעשיר את הידע שלי, ולהיות בטוחה שאכן יש יתרון בהפחתת כמות השמרים. אז שוב ממש תודה על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרורי לחם תעשייתייםטליה31/12/2011
טרחתי וקראתי את רשימת הרכיבים על שקית תמימה של פרורי לחם בסופרמרקט, כול הסוגים שהיו שם, וחטפתי על המקום כאב בטן וכאב ראש ובעיקר כאבי מצפון, על כול הפעמים בעבר שבהם השתמשתי במוצר הזה לבישול לילדים שלי, כמובן בגלל בערות, אז בכלל לא היו הכלים להבנת הנקרא ברשימת הרכיבים, הבנה שלכם יש חלק חשוב בבנייתה, ועל כך שוב ברכות לכן ולנועם השיח שלכן. והשאלות: 1) למה הם צריכים לכל הרוחות כל כך הרבה תמיכה כימית במוצר כול כך פשוט? 2) אני חוזרת כמובן להכין לבד, כמו פעם כשגררנו על פומפייה טוסט מלחם לבן, רק שאני לא זוכרת איך הכי טוב לעשות זאת בכמויות גדולות, האם להיעזר במעבד מזון, האם טוב להקפיא, אז אנא- איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרורי לחם תעשייתיים - תגובה
שושי שטיינוביץ31/12/2011תודה על המשוב ואני שמחה שאת מסתכלת ברשימת המרכיבים של המזון המוכן. זה מפתח חשוב לתזונה בריאה.
כדי להכין פירורי לחם ביתיים, בטוחים וטעימים כדאי להשתמש בלחם מחיטה מלאה או שיפון או כוסמין, שגם הוא כמובן, אינו מכיל כימיקלים או חומרים משמרים. כדאי לפרוס את הלחם ולקלות את הפרוסות בגריל. לקרר ולטחון במעבד מזון. את הפירורים המוכנים כדאי לאחסן בצנצנת זכוכית או קופסא אטומה במקרר או במקפיא.
אפשר גם להשתמש במוצרים אחרים, טבעיים ונטולי חומרים מזיקים כגון: בייגלים, קרקרים, פתית וכו'. אותם ניתן לטחון ישירות במעבד מזון. אפשר גם להכין פירורים קצת גסים לשימוש במנות שיש חשיבות ל"קרנצ'יות".
בהצלחה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות(:30/12/2011
היי
אשמח לקבל מתכון לרוטב בשביל רביולי,קניתי רביולי ממולא בגבינות ואשמח לשמוע הצעות לרוטב שיתאים עם זה
דבר נוסף מה עוד אפשר להכין בארוחה שכוללת רביולי? מדובר על ארוחה לי ובעלי ואני רוצה להפתיע ושתהיה ארוחה טובה רק שאין לי מושג מה הולך טוב עם רביולי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' שאלות - תגובה
שושי שטיינוביץ30/12/2011זהו פורום של אוכל ובישול בריא. רביולי עם גבינות? איזה סוג פסטה? איזה גבינות? אני מבקשת את המידע הזה כדי לדעת אם התשובה צריכה להיות בפורום הזה או להציע לכם להציג את השאלה בפורום בישול רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
(:02/01/2012מדובר על רביולי עם גבינת עיזים 5% שומן ל-100 גרם
לדעתי זה נחשב למוצר לא הכי הכי הכי בריא אבל למוצר שניתן להשתמש בו פעם ב כדי להכין ארוחה חלבית ולגוון במקום פסטה כלשהי עם רוטב כלשהו
מדוע לדעתך רביולי איננו נחשב לבריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
שושי שטיינוביץ02/01/2012גבינת עזים זה כבר נשמע יותר טוב. רביולי זו פסטה שעשויה מקמח לבן, שאינו נחשב בריא. גם קשה לדעת מה מכיל המילוי באמת.
אני יכולה להציע לך להכין רוטב מ: 1 כפית שמן זית, 1 שן שום טרי, 1 כוס חלב, קורט אגוז מוסקט, 25 גר' גבינת פטה 5%, או חלמון ביצה, מלח ופלפל לפי הטעם.
הכנה: קוצצים שום ומטגנים עם שמן זית, זהירות לא להשחים. מוסיפים חלב ותבלינים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפטה, מגוררת. כאשר הגבינה נמסה, טועמים ומתקנים תיבול. מצמצמים את הרוטב לסמיכות הרצוייה ומגישים.
לגרסה עם חלמון ביצה: מרתיחים את החלב בכלי, שמים את החלמון בקערית, כאשר החלב רותח, שמים כף חלב על החלמון ומערבבים מהר, מוסיפים עוד כף חלב ומערבבים, וכך לאט לאט עד שמוסיפים את כל החלב. מכינים אותו דבר כמו בקודם. כאשר השום מטוגן, מוסיפים את הרוטב, מתבלים, מערבבים קלות ומגישים מיד.
זו כמות קטנה שמספיקה למנה או שתיים של פסטה. יהיה צורך להתאים את הכמות למספר המנות שתכיני.
אפשר להוסיף פטריות טריות, מטגנים בשלב הראשון וממשיכים כמתואר.
מקווה שעזרתי.
תיהנו ובתיאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
(:04/01/2012(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על ראו פוד?אני בסדנא בשישימיכלי28/12/2011
הקרוב בתל אביב.מאו מעניין אותי ללמוד את התחום, בכשרתי אני תזונאית וחשבתי ללמוד את הכלי כשיטה לירידה במשקל ( ובראיות כמובן) במטופלים.
אגב, הסדנא צריכה להיות מאוד מעניינת לטעמי, כי מעבר להסברים מכינים מכלים- מה שיתן לי אנדקיצייה טובה אם זה טעים או לא.
מה דעתכם? האם הייתם מנסים את השיטה כחלק מירידה מבוקרת במשקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתכם על ראו פוד?אני בסדנא בשישי - תגובה
ליה שומרון פינדר28/12/2011אני מאמינה בRAW FOOD כחלק מתזונה מאוזנת.
אבל אני מאמינה גם באוכל מבושל.
יש הרבה דברים טובים וחשובים באוכל חי וטרי, אבל להרבה אנשים זה לא מתאים לבנות תפריט אשר בנוי אך ורק מזה.
אבל אני בטוחה שתהיה לך סדנא טעימה ומעניינת, יש בסדנאות כאלה הרבה "טריקים" נחמדים לשימוש במרכיבים שונים במטבח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתכם על ראו פוד?אני בסדנא בשישי - תגובה
שושי שטיינוביץ30/12/2011רואו פוד וכל שיטת תזונה היא שיטה נחמדה ואין שום רע בללמוד מתכונים חדשים וצורות בישול אחרות.
אבל אני לא מאמינה בשיטה הזו כדרך חיים וכדרך לרדת במשקל. ואני לא מאמינה בה מסיבה פשוטה. זה פשוט לא עובד לאורך זמן. הטבע שלנו רוצה אוכל מבושל, ביתי, חם. אם נמנע מאוכל מבושל לאורך זמן, נחזור לאכול בלי שליטה.
אני לא מאמינה באף שיטה שמרחיקה אותנו מדרך החיים שאנחנו רגילים אליה ואוהבים אותה. חקרתי את הנושא לאורך שנים, ולא ראיתי כמעט אף אחד שמחזיק מעמד לאורך זמן, עם תוצאות, בשיטות שמציעות דרך תזונה קיצונית, אחרת ולא רגילה.
אני לא מדברת על מקרים של חולי או צורך לרפא מחלות. אני יודעת שיש שיטות תזונה שעזרו לאנשים להחלים ממחלות, אבל לאורך זמן פשוט לא מחזיקים מעמד.
לכן אני חושבת שכדי לרדת במשקל, צריך לאכול אוכל בריא, שיש בו רק חומרים טריים וטבעיים, דלי שומן, מאוזן, מוקפד קלוריות והכי דומה לאוכל הביתי שאנחנו אוהבים. וכן, שיש בו את כל מרכיבי המזון: גם בשר ועוף ודגים, הרבה ירקות, דגנים מלאים וקטניות. בסדנאות שלי אנשים לומדים לאכול 6 פעמים ביום, אוכל ביתי ומבושל, יורדים במשקל, מאזנים ערכים בריאותיים והכי חשוב מחזירים את השמחה לבית ולמטבח.
אבל, כמובן, שאני בטוחה שתיהני מהסדנה ותלמדי שם כמה דברים חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואו פוד
תפוח סדום13/01/2012רואו פוד ידוע כמזון מזין (מחוסר מידע וחינוך אנו אוכלים אוכל שפוגע בבריאותנו). נכון מניסיון שאם אנו מתחברים לשיטה הזו אנו מאבדים משקל. אנו גם מנקים את הגוף מפסולת ותורמים להבראה במגוון גדול של מחלות. על כן נראה לי ששימוש ברואו פוד רק לצורך הרזייה מחטיא את האפשרויות המדהימות והנפלאות הגלומות שבשיטה. אני מפנה את תשומת ליבכם לספר של ויקטוריה בוטנקו: מזון צמחי חי - חשיבותו לריפוי ולמניעת מחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואו פוד - תגובה
שושי שטיינוביץ13/01/2012נא להתייחס לתגובה של ליה שומרון ושלי בעניין רואו פוד. חשוב שלא ייווצר הרושם שהמדור הזה ממליץ על שיטה זו כשיטה בלעדית לתזונה נכונה. אין פסול מהכנת מנות בשיטה זו, להיפך. אבל תראו לי מישהו שלא רוצה צלחת מרק חם בקור הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תתנו דוגמא?
שני16/01/2012הי שלום
חדשה כאן בפורום
קראתי את ההודעה ואת התשובות שלכן ואני בדיעה כמובן שלא צריך להצמד למשהו אחד שימאס מהר מדי ואולי גם מחסיר עוד ויטמינים ומינרלים וכ' חיוניים לגוף
אף אינני מכירה בכלל את התחום ומתוך סקרנות תוכלו לתת דוגמא מתכון פשוט
של אוכל כזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תערובת תבלינים הודיתשיר28/12/2011
בוקר טוב,
הבנתי שההודים שומרים תערובת תבלינים במקרר/מקפיא ומשתמשים לכל מיני תבשילים.
יש לך מושג אולי איך מכינים את התערובת? מאילו תבלינים? איפה שומרים?
ולאיזה תבשילים אפשר להוסיף חוץ מבשר ועוף? אורז, אולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תערובת תבלינים הודית - תגובה
שושי שטיינוביץ28/12/2011אם יש מספיק מקום במקרר, כדאי לשמור שם תבלינים או תערובות תבלינים יבשים. כך הם נשמרים לאורך זמן. אבל אפשר לשמור תבלינים בצנצנת אטומה, על מדף. תבלינים לא שומרים על הארומה הרעננה והטרייה לאורך זמן. לכן, באמת עדיף לשים בחוץ כמות קטנה, ואת השאר לשמור במקפיא. אני מעדיפה לטחון תבלינים לפני השימוש, ומשתדלת לטחון תבלינים שונים לפחות פעם בשבוע. (טוב, אבל אני קצת אולי משוגעת כשמודבר בקולינריה משובחת...)
לגבי תערובות, סוגי תבלינים ומה מתאים למה, הנושא מורכב למדי ולא ממש ניתן לכסות אותו במסגרת של פורום.
בעיקרון, תבלינים אפשר להשתמש בכל דבר. לא לפחד. לנסות. זה תמיד מוסיף ותמיד כיף. אל תפחדי לערבב.
מציעה לך להגיע לחנות תבלינים טובה ולקנות 5-6 תבלינים בכמות של 50 גר' כל אחד. נסי להשתמש בכל דבר: בשר, עוף, מרקים, פשטידות, חביתות (כן...כן), תבשילי קדירה, אורז, פסטה, רטבים וכל דבר.
אם יש מאכל ספציפי שאת רוצה להכין, כתבי לי ואומר לך איזה תבלינים עשויים להתאים לו. את יכולה לכתוב גם רשימה של מאכלים, ואשמח לומר לך באיזה תבלינים להשתמש.
עד כאן בנושא תבלינים יבשים. אבל יש גם עשבי תיבול טריים, נפלאים לא פחות. גם הם מתאימים להרבה שימושים. כתבי לי מה את רוצה להכין ואומר לך גם לגבי עשבי תיבול.
יום נפלא,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר28/12/2011אילו תבלינים מתאימים ל:
1. חמין
2. עוף בתנור
3. אורז
4. בשר ראש
5. קציצות עוף, קציצות בקר
6. פסטה/ספגטי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ליה שומרון פינדר28/12/2011הי טל,
לכל סוג מזון יש תיבול מתאים מבחינה קלאסית, אבל אפשר גם להיות יצירתיים בנושא הזה ולזרום...
בחמין אני אוהבת לשים מעט קינמון ועלה דפנה, מלח ופלפל. את שאר הטעם נותנים המרכיבים.
בעוף בתנור הרבה פעמים שמים פפריקה ושום מלח ופלפל, אבל גם תיבול עם כורכום וכמון למשל יכול ללכת מצוין, תלוי איזבה סגנון את רוצה להשיג.
אורז מלא - מלח ופלפל. אם את רוצה לתבל אותו יותר אז אפשר משהו אסייתי - ג'ינג'ר, סויה, שמן שומשום, או להוסיף למשל שקדים ונענע - וזה יתן טעמים מעניינים.
קציצות עוף - יכולות להיות משולבות עם בטטה ועם אגוז מוסקט, או עם פפריקה ושום ברוטב עגבניות או עם פפריקה וכמון ברוטב עגבניות... תלוי. אותו הדבר עם קציצות בקר. כמובן עשבי תיבול כמו פוטרוזיליה וכוסברה יוסיפו המווון טעם!
לפסטה - מאוד תלוי בטעם שאת רוצה להשיג, זה יכול להיות שום וזמן זית עם בזיליקום וזיתים או עגבניות מיובשות, זה יכול להיות עם ג'ינג'ר וסויה, זה יכול להיות עם חלב קוקוס, צ'ילי ושום... מה שבא לך... יש המון מקום ליצירתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ28/12/2011מקסים. לא יכולתי לומר יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורגול ואורזשיר27/12/2011
האם בורגול זה קטניות (אני מניקה ולא רוצה לאכול מאכלים עושי גזים)?
הייתי רוצה מתכון ודרך הכנה לאורז לבן פשוט - אף פעם לא יוצא לי כמו שצריך - יוצא יבש מידיי....למרות שאני שמה 2 כוסות מים על כוס אורז...אולי משהו בדרך ההכנה שלי לא נכון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורגול ואורז - תגובה
שושי שטיינוביץ28/12/2011בורגול הוא דגן, חיטה שבורה שעברה חליטה. לכן אפשר להשתמש בבורגול ללא שטיפה, או להשרות במים או לבשל. אני מעדיפה לבשל. אם מבשלים, אז אפשר לשים בסיר כפית או כף שמן, לשים את הבורגול ולקלות דקות אחדות, להוסיף מים עד כיסוי + 1 ס"מ, להוסיף מלח ופלפל. מבשלים עד שרוב המים נספגים, מכסים את הסיר ומכבים את הלהבה. מניחים לספיגה סופית לכ-10 דקות.
הכנת אורז:
אם מכינים אורז לבן, אז כדאי להשתמש באורז בסמטי, הנחשב לבריא.
אכן, יש מספר דרכים להכין אורז ונראה לי, שבכל זאת, הדרך הקלה ביותר היא זו שתיארת. כדאי לשים בסיר 1 כוס אורז (שטוף היטב), 2 כוסות מים, 1/2 כפית מלח, ו 1 כף שמן. מבשלים על אש בינונית עד שרוב המים נספגים, ויש באורז "חורים".
מכסים את הסיר, מנמיכים מאד מאד את הלהבה וממשיכים לבשל על אש מאד נמוכה, בסיר מכוסה עוד 15 דקות. לא מורידים את המכסה. לאחר 15 דקות, מכבים את האש ומניחים לאורז "לנוח" עוד 15 דקות בלי שפותחים את המכסה.
אני בטוחה שאם תעשי כך ייצא לך אורז מושלם.
כאמור, יש עוד שיטות לבישול אורז. אם השיטה הזו לא תצליח, כתבי לי ואציע לך שיטות נוספות.
לילה טוב, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות עם אמרנט?ליליה24/12/2011
שלום,
לפני כמה ימים הכנתי מרק כתום וראיתי מתכון שאפשר להוסיף אמרנט למרק. ניסיתי ולא אהבתי...
עכשיו יש לי אמרנט בבית ואני לא יודעת מה אני יכולה להכין איתו..
יש מתכונים טעימים עם אמרנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לעשות עם אמרנט? - תגובה
שושי שטיינוביץ25/12/2011סליחה....מה זה אמרנט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארמנט זה סוג של דגן
ליליה25/12/2011אמרנט זה סוג של דגן, אולי ליה מכירה מתכונים עם זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארמנט זה סוג של דגן - תגובה
שושי שטיינוביץ25/12/2011יכול להיות. ליה? אני לא שמעתי על זה מימי. אם זה משהו טבעי, אשמח להכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אפשר לעשות עם אמרנט? - תגובה
ליה שומרון פינדר26/12/2011אמרנט זה באמת סוג של דגן, אשר מאוד דומה לקינואה רק שהגרגירים שלו קטנים יותר.
אני חושבת שעשית מתכון של מרק כתום שלי (עם האמרנט) שפירסמתי לאחרונה.
אם מה שלא אהבת זת את המרק עצמו, את יכולה לשלב את האמרנט במתכון אחר.
בכל מקרה אפשר לעשות עם האמרנט דייסה, כי יחסים הוא מאוד עמילני. אני מאוד אוהבת את המרקם של האמרנט בדייסה. את יכולה לבשל 1 כוס אמרנט עם 3 כוסות מים במשך 25 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, להוסיף פרי חתוך ושקדיה או טחינה עם או בלי ממתיק (סילאן או דבש). אני מאוד אוהבת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ינסה את הדייסה, תודה
ליליה27/12/2011אני ינסה את הדייסה, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אפשר לעשות עם אמרנט? - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ27/12/2011תודה ליה. למדתי עוד משהו. גם אני אנסה את האמרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה מתכון בריא לשניצליםאינה21/12/2011
עם כמה שפחות שמן... הילד נורא אוהב ואוכל הרבה ואני רוצה שזה יהיה כמה שיותר בריא.
בנוסף, אם אפשר מתכון לתוספת מומלצת שהיא גם בריאה ומשלימה את השניצלים מבחינה תזונתית
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה מתכון בריא לשניצלים - תגובה
שושי שטיינוביץ22/12/2011ראי למטה פה בפורום, מנה של חזה עוף בשום לימון ועשבי תיבול.
לילד את יכולה להסיר את עשבי התיבול ולתת לו בלי "קשקושים".
בנוסף, סיפרו לי (אני לא ניסיתי), שאפשר לאפות את השניצל המוכן עם הביצה והפירורים בתנור ושזה יוצא טוב. את יכולה לנסות.
תוספת לשניצל?
נסי פירה
נסי קוסקוס מסולת מלאה. ילדים אוהבים את זה. את יכולה להוסיף את הרוטב של המנה שהצעתי.
נסי לבשל בורגול עם כפית שמן ומים עד כיסוי + 1 ס"מ. כאשר המים נספגים, לסגור את הסיר ולכבות את הגז ולהניח להמתנה של כ-10 דקות. מנה נפלאה. לא לשכוח להוסיף מלח, כמובן.
נסי פתיתים מקמח מחיטה מלאה. ילדים אוהבים את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מחשבים כמות קלוריות במנהמתת21/12/2011
שלום רב לכולם,
לפני מספר ימים הכנתי קנלוני במילוי תרד. אך מכיוון שאני בדיאטה השתמשתי בחומרים מופחתי שומן יחד עם מס' קטן של כאלו שהם לא. אני דיי גאה לציין שמצאתי דרך להכין רוטב בכיאלו בשמל שמבוסס על יוגורט וחלב דל שומן אך היה בו גם מעט חמאה, מוצרלה וקמח. כיצד אני מחשבת את הקלוריות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מחשבים כמות קלוריות במנה - תגובה
שושי שטיינוביץ22/12/2011קנלוני צריך באמת לדעת להכין כדי שזו תהיה מנה דיאטטית. מה שלא תעשי, יש לך את הבצק של הפסטה שמאד קשה להסתפק במנה דיאטטית ממנו.
חישוב קלוריות הוא עניין מקצועי.
אבל אפשר גם בצורה חובבנית. יש מחשבוני קלוריות באינטרנט. את צריכה להכניס במדוייק את כל המרכיבים, כולל המשקל שלהם או יחידת מידה (כוס קמח או כף שמן וכו').
בעיקרון, אם תכניסי את כל המרכיבים במדוייק, ותחלקי למספר המנות תוכלי לקבל ערך של כל מנה.
אבל, כדי לאכול דיאטטי טעים ובריא נדרשת שיטה מסודרת של חשיבה וביצוע.
באכילה מבוקרת אין דבר כזה "מופחת שומן". עם כמות השומן צריך לדייק וחוסר דיוק יכול להביא לאי הרזיה ואפילו להשמנה. שלא לדבר על ההשלכות הבריאותיות. (אמא שלי הייתה מורידה את כמות השמן לגובה סנטימטר בסיר במקום גובה של 5 ס"מ והיא חשבה שהיא ממש מבשלת "מופחת שומן").
חשוב שהתהליך הזה ילווה בייעוץ מקצועי של דיאטנית או השתתפות בקבוצת תמיכה שתעזור לך לתכנן את התפריט שלך בצורה נכונה, לאכול את האוכל הנכון, בכמות הנכונה ובזמנים הנכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הולדת לבני 3יעל14/12/2011
שלום רב,
אני עורכת מסיבת יום הולדת לביתי בת 3 (האורחים מן הסתם באותו הגיל)
אני רוצה להגיש להם אוכל בריא ושכולם יהיו מרוצים. אני לא רוצה להגיש חטיפים
אשמח לרעיונות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הולדת לבני 3 - תגובה
שושי שטיינוביץ14/12/2011וואווו....שאלה שאלה..
אז קודם כל אני רוצה להוקיר אותך על השאלה הזו ועל הרצון שלך להכין לילד שלך ולחבריו יום הולדת בריא וטעים, לשם שינוי. אני מודה שזה אפילו מרגש אותי. אני מאד מקווה שעוד אנשים יראו את השאלה ויעשו כמוך.
אומר לך מה אני הייתי עושה (כשהקטנה שלי הייתה בגיל הזה).
הייתי מכינה מאפה גבינה - מערבבת גבינה לבנה עם ביצים, מעט קמח מלא, מלח ופלפל לפי הטעם, שמה בתבנית, זורה מלמעלה קצת גבינה צהובה או קשקבל (מעט כי זה עתיר שומן) או מעט גבינה קשה מגוררת ואופה בתבנית. ילדים אוהבים את זה.
הייתי מכינה להם פיצה תוצרת בית. מקמח מלא, גבינה צפתית או פטה מעורבבת עם קצת גבינה צהובה, רוטב עגבניות כמו שצריך. אופה את הפיצה בתבניות גדולות, חותכת למרובעים קטנים ומחלקת כשזה חם וטוב.
רעיון נוסף - להכין פסטה-פיצה. כלומר פיצה אבל על בסיס של פסטה ולא בצק. את מכינה את הפסטה כרגיל, מסננת, מערבבת עם מעט מלח 2 כפות שמן זית, שמה בתבנית ומעליה שמה את רוטב העגבניות ואחר כך את הגבינות. אופה בתנור עד שהגבינה נמסה וזה נראה ממש כמו פיצה. ילדים מאד אוהבים את זה.
אפשר להכין מגשים של פירות חתוכים לחתיכות שילדים קטנים יכולים לאכול. אל תגזימי בכמויות. הקטנים האלה לא אוכלים הרבה.
כנ"ל מגש של ירקות חתוכים. בעיקר עגבניות ומלפפונים. אם לא אוכלים הרבה יותר מזה. את יכולה להכין למשל מקלות של גזר שייראו כמו עפרונות צבע וכו'.
ואפשר להכין משקאות ביתיים, לימונדה טעימה, מיץ פרי סחוט ומהול במים.
וכן, אפשר לתת להם קצת סוכריות או ממתקים, אי אפשר בלי........אבל שזה לא יהיה הרוב, ולהגיש את זה בסוף, אחרי שיגמרו לאכול, וזו תהיה גם ההפתעה.
כמובן שכדאי לסדר שולחן יפה וחגיגי, עם צלחות צבעוניות, מפיות יפות, בלונים ושלט של יום הולדת.
נראה לך שילדים צריכים יותר מזה?
לא יודעת אם מאד עזרתי לך, אבל זה מה שאני הייתי עושה.....
המון מזל טוב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קוקוססיגלא10/12/2011
שלום!
אני אשמח לקבל את דעתכן בנושא שמן קוקוס. אני קצת מתלבטת לגבי שימוש בו עבור הקטנטן בן השנה וחצי, כי הבנתי שהוא בריא עם שומנים המצויים בחלב אם ומצד שני שהדעות לגביו חלוקות ושהוא תורם להרזייה. הקטנטן גם ככה רזה לגילו ואני לא יודעת אם להתייחס לעובדה זו ועד כמה זה משמעותי לגביו..
במידה ונראה לכן שאפשר לגוון לו את התפריט עם שמן קוקוס, אני אשמח לקבל מתכון. (מה שהצלחתי למצוא זה שייק- והוא לא ממש התלהב מזה :))
תודה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קוקוס - תגובה
שושי שטיינוביץ10/12/2011אשאיר את התגובה לליה. אך אשאל, מדוע בחרת לשאול דווקא על שמן קוקוס? מה את רוצה להכין איתו ולמה שמן זית פחות אטרקטיבי בעינייך?
לילד בן שנה וחצי צריך להכין מאכלים מזינים, שיהיו לו גם טעימים. יש הרבה כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן קוקוס- המשך
סיגלא10/12/2011תודה על תגובתך.
חברה המליצה לי על השייק הזה עם שמן הקוקוס. הוא לא היה ממש מוצלח :) ונשאר לי מלא שמן קוקוס, אז חשבתי לעשות בו שימוש במתכונים אחרים. כמובן שהוא לא מחליף שמן זית או דברים אחרים, אלא רק ניסיון לגוון.
אני לא יודעת על תכונותיו הרבה, לכן שאלתי. האם אין לו ערכים תזונתיים משמעותיים? האם כדאי להמנע משימוש בו בתפריט של הילד? כמובן, שמידי פעם ולא על בסיס יומיומי..
שוב תודה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן קוקוס- המשך - תגובה
שושי שטיינוביץ10/12/2011אני מקווה ומניחה שליה תשיב לך לגבי התכונות של שמן קוקוס. אני לא תזונאית, ולכן אני מנועה מלתת מידע תזונאי על חומרי מזון.
אני יכולה להציע לך להכין חמאה בריאה, פרווה משמן זית מעורבב עם שמן קוקוס ביחס של חצי חצי. שימי את התערובת במקרר, והיא תקרש למרקם של חמאה. זה בריא יותר מחמאה רגילה, וגם פרווה למי ששומר.
אני אישית לא מרבה להשתמש בשמן קוקוס. אני מטגנת עם כפית אחת של שמן קמלה או זית, כך שאין משמעות מיוחדת לסוג השמן בטיגון, מעבר לזה, איני רואה יתרונות מיוחדים בשמן שעלותו כה גבוהה וטעמו, לטעמי, לא מי יודע מה.
אבל יש אחרים שחושבים אחרת.
לגבי הילד. לדעתי, הכיני לו אוכל שילדים אוהבים, הוא גם מזין וגם מכיל את כל אבות המזון ומגוון של ויטמינים ומינרלים. אני לא הייתי מייגעת את מוחי בעניין שמן קוקוס לפעוט בן שנה וחצי. מקווה שעזרתי. שבוע טוב. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן קוקוס - תגובה
ליה שומרון פינדר11/12/2011שלום לך,
אני נמנית על אלה שאוהבים שמן קוקוס.
את כל הדברים שאני מטגנת - אני מטגנת בשמן קוקוס כי בהיותו רווי הוא לא מתחמצן, זה יתרון אחד שלו.
יש לו גם ייתרון בהיותו מוצק וכמו ששושי אמרה אפשר למרוח אותו על לחם (בשילוב עם שמן זית וגם לבד).
חוץ מזה השומן הרווי בשמן הקוקוס הוא קצר שרשרת ואומרים שהוא חומר מוצא מצויין בגוף לבנייה של כל מיני רכיבים המורכבים משומנים (ממברנות תאים, הורמונים וכד'...). מייחסים לו גם הרבה סגולות נוספות.
הייתי מעדיפה אותו ואת שמן הזית על שמנים אחרים, אבל לא הייתי מתאמצת לשלב כמות גדולה ממנו בתפריט. אם הילד יגיע למצב שיחליטו שהוא צריך להשמין על ידי העשרה קלורית בתפריט וימליצו לו על צריכה של שמנת וגלידות... אז בהחלט שילוב בכמות גדולה יותר של שמן קוקוס במזון יהיה חלופה טובה יותר.
בינתיים את יכולה לשים כפית במרק או בדייסה, להשתמש בו לטיגון ולאפייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיגלא11/12/2011תודה רבה :)
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לליה על ההסבר
שושי שטיינוביץ11/12/2011ותודה לליה על ההסבר!
שבוע טוב לכולם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)