מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלת טו בשבטטליה01/02/2012
איך להתייחס לפרסומים אודות חומרי ציפוי ושימור, שמזיקים לפירות המיובשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלת טו בשבט - תגובה
שושי שטיינוביץ01/02/2012להתייחס בשיא הרצינות. כדאי למצוא את אלה ללא החומרים האלה. אני יודעת שיש.
אני הולכת לקנות מכונת ייבוש ולעשות לי את הפירות המיובשים שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלת טו בשבט - תגובה
ליה שומרון פינדר03/02/2012כדאי לקנות את האורגנים.
למיטב ידיעתי, תמרים וצימוקים שחורים אמורים להיות טבעיים גם אם אינם אורגנים. אבל לא ראיתי את הכתבה, אז אם היה שם משהו שסותר את דבריי, אני אשמח אם תביאי אותו לידיעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טו בשבט הגיע- שאלת האגוז והקליפהטליה01/02/2012
איך להתייחס לאמירה שמסתובבת אצלנו כבר די הרבה זמן, ולפיה אגוזי מלך מאבדים את ערכם כול התזונתי כאשר מסירים את הקליפה שלהם. המחמירים מצווים לאכול מייד עם הקילוף אחרת.... לא יודעים בעצם מה בדיוק אחרת. אולי אתם יודעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טו בשבט הגיע- שאלת האגוז והקליפה - תגובה
ליה שומרון פינדר03/02/2012כמו שאר הדברים, גם אגוזים כדאי לאכול כמה שיותר טריים. וזה אומר לרכוש אותם עם קליפתם ולאכול מיד בסמוך לקילוף. כיוון שאנחנו חיים בעולם שלא ממש מאפשר צריכה של אגוזים באופן חופשי בצורה כזו... עדיף לאכול אגוז מלך שנקנה קלוף, מאשר לא לאכול כלל. וזאת בתנאי שאגוזי המלך הקלופים לא התעפשו (את זה אפשר לבדוק בהרחה או בטעימה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלשני01/02/2012
הי בנות
איזה בוקר חורפי הא? גשם גשם בוא...:)))
ברצוני לשאול האם קיימת שבולת שועל מלאה עם הקליפה?
כל מה שראיתי הוא גרגירי שיבולת שועל והם בצבע לבן-קרם (והם ממש טעימים)
תודה והמשך יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל - תגובה
שושי שטיינוביץ01/02/2012יש שבלת שועל "עבה", שזקוקה ליותר זמן בישול. מתאימה לגרנולה, לעוגיות וכו'.
יש שיבולת שועל "דקה" לבישול מהיר יותר, מתאימה יותר לדייסות, למילוי בקציצות וכו'.
גם זה וגם זה טובים מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל - תגובה
ליה שומרון פינדר03/02/2012יש גם שיבולת שועל שלמה. אבל זה לא משהו פרקטי במטבח. לוקח הרבה מאוד זמן לבשל.
לכן, כמו ששושי אמרה לך, ניתן למצוא שיבולת שועל עבה ודקה. שתיהן בריאות, העבה עדיפה מבחינה בריאותית כיוון שהיא קרובה יותר למצב הטבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שושיק
שני04/02/2012שבת שלום
אכן הקישור לא פועל
תנסי את זה...
לרשום בגוגל: במקום סוכר לבן תחליפים טבעיים
וזה נותן כתבה מתוך mako
אני מעולם לא טעמתי טסיביה ורק עכשיו התוודעתי לצמח הזה
בעיקר קראתי להנאה ולהשכלה כללית
לי באופן אישי תמיד יש פירות וגם פירות יבשים שנראה לי שהסוכר שלהם עדיף
על כל השאר....ולכן גם עלה לי הרעיון לשלב אותם במתכון לחם המצויין שנתת לי
ככה שאת הימים "הקשים" אעבור בפחות נזקים...
ונכון אין ספק שצריך לשנות הרגלי תזונה וזה לכל החיים.
הבאתי את הקישור אולי ככה בתור התחלה אם בכל זאת היא רוצה להכין עוגה
שיהיה משהו שהוא עדיף......בסופו של דבר כל אחד זה אינדוודואלי מבחינת הטעם, ההעדפה וגם עד כמה אדם מוכן ופתוח לשינוי (לא קל לא קל... ובגלל שלא קל אני אומרת שינויים קטנים שיהיה אפשר להחזיק מעמד.)
המשך שבת נפלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שושיק - תגובה
שושי שטיינוביץ04/02/2012מור יקרה. אכן עשיתי זאת עוד קודם וחיפשתי תחליפי סוכר. ומה שראיתי זה מה שידעתי. ישנם תחליפי סוכר שהם עדיפים בהרבה על הסוכר הלבן, המעובד והריק מתוכן, אך כה מזיק למערך האינסולין שלנו בגוף.
אלא ש......גם תחליפי הסוכר עתירי קלוריות ומעלי אינסולין. גם מהם צריך להזהר מאד מאד מאד ולצמצם את הצריכה שלהם.
3 שזיפים מיובשים הם שווי ערך למנת פרי. צריך כך לחשוב. אז זה בסדר לצרוך 3 שזיפים מיובשים במקום מנת פרי, אך חשוב לדעת זאת ולקחת זאת בחשבון.
כל השאר, דבש, סילאן, מולסה וכו' הם אכן מוצרים טובים ובריאים, אך חובה לצמצם את הצריכה בגלל הקלוריות וההשפעה על מערך האנרגיה בגוף.
וזה משאיר אותנו עם מה שאמרתי קודם. זה החילוץ העיקרי. לעבור לצורת תזונה בריאה ומאוזנת, כזו שתמתן את התשובה למתוק ואז אפשר פעם בשבוע לאכול משהו טוב שאוהבים.
ושתהיה לך שבת שלום, מתוקה, שלווה ומענגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינוחים בלי סוכרהיי31/01/2012
שלום לכולם!
עליי לציין- איזה יופי של פורום , בתקופה האחרונה אני בהחלט מנסה לשנות את הרגלי הבישול שלי ליותר בריאים ומושכלים ונחמד שיש למי לפנות .
ועכשיו לשאלתי. לאחרונה עליי להקפיד יותר על כל נושא הסוכר. אין לי סכרת אך יש טריגליצרידים קצת גבוהים והרופא הנחה אותי לתזונה יותר בריאה.ובעיקר להפחתת הסוכר.מטבע הדברים אני ממעיטה בתקופה זו באכילת עוגות ומתוקים ,אבל עדיין מדי פעם למה לא...
אני מחפשת כבר זמן רב מתכונים של עוגות וקינוחים ללא סוכר ולא מוצאת משהו מתאים.
מצאתי שפע של עוגות מחיטה מלאה ובלי הרבה שמן אבל ראיתי תמיד שבמקום הסוכר שמים כל מיני תחליפי סוכר מלאכותיים,סוכרי דיאט וכו...
איני רוצה להשתמש בתחליפים אלו מכיוון שכל חיי שמעתי שתחליפי סוכר מלאכותיים הם מאוד לא בריאים ואף עושים יותר נזק לגוף מסוכר רגיל.
רציתי להתייעץ ולשאול האם קיימים תחליפים בריאים לסוכר בקינוחים?
יש פירות שהם מאוד מתוקים,האם אפשר לנצל את המתיקות שלהם לצורך זה ולשלב אותם בעוגה במקום הסוכר?
(למשל אפרסמון שהוא מאוד מתוק)
כמובן שאם יש לכם מתכונים לדוגמא ,אשמח לשמוע!!
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לוותר ולמצוא תחליפים
שני01/02/2012הי שלום שלך
אני רוצה להוסיף לך תגובה ממני כי אני כ"כ מבינה אותך. לשנות תזונה זה לא קל ובייחוד מתוק שזה מזון שבאמת קשה לוותר עליו אבל לא בלתי אפשרי כאשר מנסים למצוא תחליף ויש תחליפים. תראי הכל ניסוי וטעיה.
אני שתיתי קפה עם כפית סוכר ויום אחד החלטתי שאני אשתה בלי - ונראה. פעם ראשונה לא משהו....ובכל זאת פעם שנייה גם לא הכי ...ובסוף? בסוף מתרגלים לטעם. יש ממש דבר כזה שנקא להתרגל לטעם . תנסי ותווכחי. וכמו שושק'ה המתוקה גם אני ממליצה על לחם מתוק מתוך הרעיון שזה מפחית בצורה משמעותית עוד שומן וכולסטרול וכ'
יש כאן מתכון מנצח ששוק'ה נתנה לי ללחם מקמח מלא+שיפון. אם תוסיפים לו קצת פירות יבשים זה יתן את המתיקות והוא כבד יותר ודחוס יותר וכך נותן גם תחושה של יותר שובע ועדיף לאכול כמה פרוסות מיזה (מאשר פרוסות עוגה ) לפחות הפחתת נזקים ויש בו מרכיבים בריאים. או פירכיות אורז מלא עם טיפונת דבש או סילן ככה כדי להתחיל להתרגל לשינוי.
אני עברתי לירקות מאודים בלי טיפת שמן ועם מעט תבלינים וזה ממש טעים לי ממש.
התרגלתי לטעם ואני מופתעת כל פעם מחדש! ותאמיני לי אני באה מבית של קובות ואורז אדום וכל הטעים הזה....
אל תרגישי בעונש. לאט לאט את תמצאי את מה שתוכלי לאכול . נסי כל פעם מחדש ואל תתייאשי גם לגבי ירקות וכ'. את תגלי מה מתאים לך.
מקווה שעודדתי אותך קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לוותר ולמצוא תחליפים - תגובה
שושי שטיינוביץ01/02/2012תודה מור.
יש לציין שהגולשת ששאלה את השאלה נמצאת על גבול הסוכרת ועלייה בטריגליצירידים. לכן תשובתי זו.
תודה לך על העידוד, ואני שמחה שאת עושה את התהליך ומוצאת את הדרך לחיים בריאים יותר.
אספר לך משהו. בשבת האחרונה בתי הגדולה התארחה אצלי. אני מחלימה כרגע מניתוח ולכן היא אפתה את חלות השבת. אבל הביאה איתה חלה מתוקה שקנתה איפשהו. ביום שני בבוקר, החלה המתוקה הייתה הלחם הזמין היחיד בבית, ומכיוון שאני לא ממש בתפקוד, הכנתי פרוסה מהחלה עם טחינה. לאחר האכילה נשאר לי טעם לוואי נוראי בפה, כזה שלא עבר לי כל היום. לא ייחסתי לכך חשיבות. למחרת, בשל הנסיבות, לקחתי שוב פרוסה מהחלה. אגב, החלה הייתה טריה כאילו רק נקנתה וכאילו לא עברו כמה ימים....
שוב נשאר לי טעם הלוואי הנוראי הזה. הרגשתי כאילו אכלתי מתכת. ואז ירד לי האסימון. היה בחלה הזו חומר משמר!!!! והגוף שלי ,שכבר לא רגיל לרעלים מהסוג הזה, פשוט הגיב.
אז מבחינתי זה חדשות ממש טובות. אפשר להביא את הגוף לרמה גבוהה של נקיון, רק מתוך תזונה יומיומית נכונה ובריאה.
ועוד אגב, כהרופא ראה את הבדיקות שלי לפני הניתוח הוא אמר שיש לי בדיקות דם כמו של בחורה בת 20. זה לא היה כך לפני כמה שנים. זה גם שימח אותי והוכיח לי שהדרך הזו נכונה.
הניתוח היה ניתוח סינוסים מורכב. משהו שקשור למבנה הפנימי שהיה צריך לתקן......ניתוח ראשון, ואני מקווה שאחרון, בחיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משהו בזה כשמתרגלים
שני02/02/2012אני מאמינה לך. שמעתי שאנשים שהפסיקו לצרוך סוכר בקפה הרבה זמן וטעמו יום אחד פשוט לא יכול לסבול את הטעם. אני מאז שהפסקתי עוד לא ניסיתי אך אני מניחה שזה אותו כוון. לא קל להתרגל לטעם אחר בייחוד כשהטעם שהיה לנו היה טוב כ"כ
שומן נותן טעם טוב לאוכל, סוכר גם כן . קשה להתרגל אני יודעת מנסיון. אני לא אגיד שנגמלתי לגמרי. יש ימים את יודעת...הימים "שלנו" שרוצים לטרוף כל דבר מתוק
ופרי לא מספיק לי ורק לחם עם שוקולד למריחה מרגיע אותי. עכשיו אחרי שגיליתי אתת הקמחים המלאים ואני אופה כבר הורדתי חצי מהנזקים. ולכן אני גם רוצה לאפות לחם מתוק כך שלפחות ברגע "הקריטי" אני אצמצם נזקים. אם כבר אוכלים ובאמת יש רגעים שממש קשה לא לאכול מתוק מן תחושה שהגוף דורש ואני לא מצליחה להתגבר על זה אזי לפחות לאכול כמה שיותר בריא וכמה שפחות מעובד ועל המצרכים בבית אני שולטת. והלחם בניגוד לעוגה לא דורש שומן וכל שאר מריעין בישין. זה פשוט ענק!
אגב שושק'ה אפיתי אתמול שוב לחם. גם אמא שלי טעמה ואמרה שיצא ממש טוב
תשמעי איזה מתכון מנצח! ואני אעשה אותו עוד הרבה. ממש נהניתי מהתהליך
נהניתי כל פעם ללוש מחדש. לומדת יותר את כמות המים....והוא יוצא בצבע מוקה יפה כזה ונחתך כ"כ טוב...קצת מתפורר :))) וכל פירור טעים...
המשך החלמה מהירה לך יקירה ותודה רבה :)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משהו בזה כשמתרגלים - תגובה
שושי שטיינוביץ02/02/2012מור יקרה. את כזו מתוקה. ואני כל כך שמחה לשמוע איך את מתקדמת.
משהו חשוב לומר לך. ההתמתנות של התשוקה למתוק לא קוראת כי "מתרגלים". זה הרבה יותר עמוק. זה קורה, כי כאשר אוכלים בריא (רק חומרים טריים וטבעיים, חלבונים דלי שומן ומוצרי חלב עד 5%, רק דגנים ופחמימות מלאות, הרבה ירקות וכמות מדודה של פירות ליום, נמנעים מה"לבן" (סוכר, קמח ואורז), וצורכים מעט שמן לבישול), רמת האינסולין בדם מתאזנת ואז באופן טבעי התשוקה למתוק ופחמימות מתמתנת עד כדי היעלמות. את פשוט לא תרגישי צורך במתוק. לא שתרצי ותמצאי תחליפים או תלמדי להתאפק. אנחנו לא בונים על כושר האיפוק האנושי, החמקמק וההפכפך.
אפשר לאכול משהו אחד פעם בשבוע, משהו שאוהבים. צריך בשביל הנשמה.
ובכלל אנחנו אומרים שתזונה בריאה היא ביחס 80-20. כלומר 80 אחוז שומרים ו-20 אחוז קצת פורמים את העניבה. וזה בשביל הנשמה.
ככל שתתמידי בתזונה בריאה תרגישי את השקט הפיסי מתנחל לך בגוף.
לי זה קרה. וגם משתתפי הסדנאות שלי מדווחים על כך. חלקם מדווחים ש"נבנה להם טיימר פנימי" של שעות האוכל. חלקם מדווחים על שיפור משמעותי של בדיקות הדם שלהם, כולם מדווחים על ירידה משמעותית ברמות הסוכר והכולסטרול.
אצלי, על אף גילי המתקדם יש בדיקות דם של מישהי בת 20 (כך אמר הרופא שלי בשבוע שעבר).
אז אין תחליף לתזונה בריאה, מאוזנת, שפוייה והכי חשוב טעימה ומשביעה.
תודה שאת מספרת ואשמח לשמוע אך עוד מתקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אני" תחליפים לסוכר
שני04/02/2012תחליפים עדיפים לסוכר
קראתי ומאד מעניין
וגם ליה כמובן מסבירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד קישור סליחה שכחתי
שני04/02/2012ליה התחילה להסביר בתוכנית, אך מקוצר זמן לא יכלה להרחיב
וממה שקראתי על "סטיבייה" - צמח ממתיק שנחשב אופטימלי במקום סוכר
הוא הכי עדיף שווה קריאה ולו להשכלה כללית
תמיד יש מה ללמוד וכיף ללמוד
ובאמת בנות אני לומדת מכן המון, תודה על התשובות המפורטות . ממש נהנית ללמוד כל פעם מחדש....
שעזרתי קצת
והכי חשוב לא להתייאש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד קישור סליחה שכחתי - תגובה
שושי שטיינוביץ04/02/2012מור יקירתי,
סטיביה וגם אגבה הם צמחים מתוקים, בריאים שאכן אפשר להשתמש בהם כתליפי סוכר.
אני אישית לא אוהבת את הטעם של סטיביה ולי באופן אישי הוא לא משמש כתחליף.
לכן אני חושבת שסך כל הדברים שנאמרו כאן בנוגע לסוכר וניהול משק הסוכר בגוף הם הנכונים. ואני חושבת שיש לכך פתרון טבעי ואמיתי והוא:
ניהול מאזן האינסולין בגוף, כתוצאה מכך התמתנות משמעותית בתשוקה למתוק ואז אפשר לאכול מעט מתוק, פעם בשבוע אולי, וזה נותן מענה מצויין לכל צורך.
מאחלת לכל אחד להגיע לשם. זה אפשרי.
ותודה לך על ההשתתפות הערה פה בפורום. כאמור, את ממש מקסימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפים לסוכר - משושי
שושי שטיינוביץ04/02/2012היי מור,
לא הצלחתי לפתוח את הקישורים. את יכולה להפריד ביניהם ולוודא שהם כתובים נכון?
תודה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון,לחם מקמח לחם
טליה01/02/2012(שהוא אמנם קמח לבן, אבל עם איזו תוספת קטנה של הגרגר, שמשביחה מאוד את הטעם) משובץ באגוזי מלך ובחמוציות ללא סוכר, נותן תוצאה שמאוד דומה לעוגה, ואין בו לא סוכר ולא שומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון,לחם מקמח לחם - תגובה
שושי שטיינוביץ02/02/2012צריך לבדוק טוב את הקמחים האלה ולראות מה הם מכילים. אני לא בטוחה שהם לא מכילים תוספים כמו משפרי אפיה וכו'.
לבדוק טוב לפני שמשתמשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי ברשימת הרכיבים
טליה02/02/2012של קמח לחם של שטיבל ושל סוגת, בשניהם כתוב קמח לבן ותוספות של ויטמינים ומינרלים. מה אני יכולה ללמוד מזה? בדרך כלל כשאני קוראת ברשימה שיש משפרי ..ומשביחי.. אני משאירה על המדף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקינוחים בלי סוכר - תגובה נוספת לאני
שושי שטיינוביץ01/02/2012לאני יקרה,
למרות תשובתי הדי נחרצת, אני רוצה לעודד אותך, ולומר לך, שכאשר תורידי את הסוכר מהתפריט שלך, ותקפידי לאכול פחמימות ודגנים מלאים, ורק מוצרים טריים וטבעיים, דלי שומן, אני מבטיחה לך שתוך עד חודש, תיעלם לגמרי התשוקה למתוק.
זה קרה לי ולכל מי שנמצא בסדנאות שלי ועובר לאכול בצורה כזו.
אז אל ייאוש. יש תקווה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - התשוקה למתוק
שני02/02/2012האם כשהגוף כן דורש מתוק ייתכן והאדם לא אוכל מספיק פחמימות ביום ולכן הגוף דורש?
יש סוגי פחמימות :הטובות והגרועות
מה לגבי הפחמימות במוצרי חלב ופירות לאיזה קבוצה הן משתייכות?
כשאוכלים מוצר חלבי הפחמימה בתוכו אמורה להעלות את רמת הסוכר בגוף
כמו שלחם מלא למשל עושה?
אשמח לתשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדן די מתוק ללא סוכר
טליה02/02/2012אולי הרעיון הזה יתאים: אני מערבבת היטב כפית גדושה אבקת חרובים עם כפית גדושה טחינה גולמית מלאה. לפעמים אני מוסיפה כמה טיפות חלב. מתקבלת משחה שנראית כמו משחת נעליים חומות, אבל אני קוראת לזה מוס שוקולד ולי זאת חגיגה קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמממ טחינה טעים טעים טעים
שני03/02/2012טחינה היא אחד המזונות המעולים שמתאימים גם למלוח גם למתוק, הולך עם בשר ועוף ומה לא.....והיא טעימה הגולמית הזו...
אני לפעמים אוכלת אותה עם קצת שוקולד או דבש/סילן אכן מעדן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעדן די מתוק ללא סוכר - תגובה
שושי שטיינוביץ03/02/2012נשמע טוב.
טחינה זה מוצר מאד בריא, אך הוא עתיר קלוריות. יש כמובן להגביל צריכת טחינה יומית לכף או שתיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - התשוקה למתוק - תגובה
שושי שטיינוביץ03/02/2012מור יקרה,
כאשר הגוף מקבל תזונה מאוזנת, נכונה ובכמות הנכונה, זה אומר שרמת האינסולין בגוף מתאזנת, ואז התשוקה ל"מתוק" ופחמימות מיותרות מתמתנת כמעט עד העלמות, ובטח לרמה שאפשר בקלות לשלוט.
החוכמה היא לאכול את הכמויות הנכונות והמאוזנות ביום. זה כמובן אישי ותלוי במשקלך האישי.
יש לאכול בצורה מאוזנת מכל אבות המזון, ויש כמובן להפקיד על צריכה של מזונות איכותיים, במיוחד פחמימות ודגנים מלאים. מוצרי חלב, כדאי שיהיו לא יותר מ-5% שומן, וגם כאן בכמות היומית הנכונה.
הכל עניין של איזון: סוג המזון, הכמות הנכונה ובתדירות הנכונה, ורצוי לאכול 6 פעמים ביום, בערך כל 3 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבשיל חזה עוףדפנה30/01/2012
אמא שלי בישלה היום את המנה הזאתי, רציתי לדעת עד כמה היא בריאה.. או שלא..:
בסיר טפלון עם ממש קצת שמן היא טיגנה בצל, הוסיפה קוביות של חזה עוף שעטפה בקצת קמח (אמרה לי כדי לעשות להן ציפוי עדין ושימנע את ספיגת השמן שגם ככה בקושי יש בסיר..), הוסיפה שעועית ירוקה, שום, קצת צ'ילי, רוטב סויה, פפריקה ותבלין של גריל עוף
אכלתי כמה כפות מזה.. זאת מנה בשרית בריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבשיל חזה עוף - תגובה
שושי שטיינוביץ31/01/2012הכל בסדר עם המנה הזו, רק מה שצריך לבדוק באמת זה את כמות השמן וכמות הקמח.
אם מקפידים על מינימום שמן (עדיף כפית אבל גם כף זה בסדר) וקימוח קליל של כ 1 כפית קמח מלא למנה, זה עובר. אם לא, אז לא שזה לא בריא, אך זה עתיר קלוריות והשמן המטוגן גורע מהערך הבריאותי של המנה.
כל השאר נשמע מצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי אורז בסמטי מלאשני30/01/2012
שלום בנות
שושק'ה קראתי את התשובות שלך באדיקות לגבי הלחם המתוק
המון המון תודה אני אעדכן כשאכין.
שאלתי כזו ראיתי בסופר אורז שעל האריזה כתוב אורז בסמטי מלא
אבל האורז נראה מקולף. לא ברור לי ? האם לאורז מלא אין קליפה חומה?
האורז נראה לבן-אפור
אני אשמח לתשובה
תודה לכן מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי אורז בסמטי מלא - תגובה
שושי שטיינוביץ31/01/2012זה צבעו של האורז הבסמטי המלא והוא ממש ממש מצויין. גם מבחינת הטעם, המרקם והערך התזונתי והבריאותי שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטתוהה29/01/2012
טסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסט - תגובה
שושי שטיינוביץ29/01/2012אפשר הסבר? טסט למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצלת לכתוב הודעה כי לא עובד
שני29/01/2012הי בנות
הי שושק'ה!!! אפיתי את המתכון שנתת לי. מעולה!!!
כ"כ נהניתי מהתהליך והלחם יצא ממש טוב. קרום רך ומרקם טוב
והיה כ"כ כיף ללוש אותו. כמובן יש עוד מה לשפר כל הזמן ובייחוד ללמוד
את הכמות של המים , אבל סה"כ הסתדר מצויין.
רציתי לשאול האם אפית פעם לחם רק על בסיס שיפון ואיך יצא
אשמח לשמוע התרשמות
תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשום מה לא ניתן לכתוב הודעה חדשה
שני29/01/2012ההודעה לא נשלחת ניסיתי מס' פעמים
וגם כתבתי לצוות הטכני......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצלת לכתוב הודעה כי לא עובד - תגובה
שושי שטיינוביץ29/01/2012היי מור,
אני כל כך שמחה שהצליח לך וגם שנהנית. איזה כיף!!
אני אופה לחם על פי רוב עם קמח שיפון. אני בדרך כלל מערבבת שיפון עם קמח מלא. ביחס של חצי חצי או שליש ושני שליש. איך שבא לי. קמח שיפון מאד משפר את הלחם ומשביח את טעמו, רק שהוא תופח פחות והלחם יוצא קצת יותר דחוס. זו הסיבה שאני מערבבת בין הקמחים. כך הלחם יוצא יותר אוורירי וטעים ונהנים מכל העולמות.
את יכולה גם לערבב קמח כוסמין ביחס של שליש כוסמין שליש שיפון ושליש קמח מלא. מה שבא. לא לחשוש מערבובים.
ביום שישי הייתה אצלי בתי עם משפחתה לשבת. מכיוון שאני מחלימה מניתוח, היא לקחה על עצמה את אפיית חלות השבת. לצורך כך השתמשנו בקמח 70%, שהוא קמח מעולה. שקצת קילפו את הקליפה שלו אך כל הערכים התזונתיים נשמרים. אבל הוא מאד עדין ורך ודומה במרקמו לקמח לבן.
היא הכינה את הבצק (במעבד מזון) ושמה בקערה. ביקשתי ממנה ללוש קצת, לתת לבצק לנוח וללוש שוב. כך 4 פעמים. בכל פעם היא שאלה אם אפשר כבר לקלוע את החלות, וכל פעם אמרתי לה שצריך שוב "להפיל" את הבצק וללוש קצת. כל פעם היא חשבה שיאללה, אפשר כבר לקלוע את החלות ולסגור עניין, ואילו אני התעקשתי שתעשה את התהליך כמו שצריך. היא כמובן עשתה זאת, והחלות יצאו פשוט מדהימות, אווריריות, רכות ונימוחות. זה היה ממש כיף. ללחם צריך הרבה סבלנות ואהבה. והתוצאות בהתאם.
אז תמשיכי להצליח ושתפי אותנו בהצלחותייך. זה עוזר לגולשים אחרים ומעורר בהם השראה וחשק לעשות גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצלת לכתוב הודעה כי לא עובד - תגובה
שושי שטיינוביץ29/01/2012נראה לי שלא קראתי את שאלתך טוב. שאלת אם אפיתי רק עם שיפון. בהחלט כן. אפשרי, רק קחי בחשבון את מה שאמרתי. הוא תופח פחות וקצת יותר דחוס. אבל מאד טעים. דרך ההכנה אותו דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ולחם מתוק
שני29/01/2012הי שושק'ה
ראשית אני מאלחת לך החלמה מהירה וקלה ביותר.
תודה רבה על תשובותייך המפורטות.
אכן למדתי מימך שצריך ללוש את הלחם וכמה שיותר וזה מה שתורם לו לאווריריות
ולקלילות (ומי היה מאמין שאני חסרת הסבלנות אהנה מכל לישה :)))
וואו לעשות חלה זו באמת כבר דרגה גבוהה.....
כן התכוונתי ללחם שיפון בלבד מכיון שתהיתי אם הוא דווקא בגלל דחיסותו משביע יותר . אני חייבת לציין שהופתעתי מהמרקם של הלחם (שיפון-מלא) שלמרות שהם קמחים "כבדים, הלחם יצא קליל ואף מתפורר מעט. אני דווקא רוצה דחיסות שישביע יותר. בכל אופן אני שוב אאפה את הלחם הזה בדיוק להתאמן שוב.
עכשיו יש לי שאלה לגבי לחם מתוק
עלה לי רעיון במקום עוגה להכין אותו מתכון שנתת לי בתוספת תאנים/שזיפים מיובשים שאני ארתיח כדי שיתרככו ואני ארסק אותם במעבד ואח"כ אוסיף אותם
בתוספת מים. רציתי להתייעץ איתך לדעתך האם הלחם יהיה בצק? יהיה כדור
כמו קודם? כלומר לא יתפורר לי?
אשמח לתשובתך
והמון המון תודה לך יקירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ולחם מתוק - תגובה
שושי שטיינוביץ29/01/2012היי מורן. לגבי לחם מתוק או בכלל תוספות ללחם. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, לחובבנים כמונו, היא כדלקמן:
את מכינה את הבצק לגמרי כרגיל. עם כל השלבים, עד ההתפחה האחרונה לפני הכנת הככר.
מכינה את התוספות. אם את רוצה שזיפים וצימוקים ואולי להוסיף גם אגוזים שבורים, אני מציעה לך לא לבשל אותם. אין צורך. הם רכים דיים. כן חתכי אותם לחתיכות בגודל שאת רוצה. אפשר לחתיכות בגודל של חצי זית. כנ"ל האגוזים. כדאי לשבור. הכיני את התערובת ושימי בקערה. את צריכה כמות של כ-2 כוסות תערובת. כמובן שזה גם ניתן לשינוי ותלוי ברמת הכמות של התוספות שאת מעוניינת להכניס.
בשלב הכנת הככר, רדדי את הבצק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ. פזרי על המלבן את התוספות המתוקות בשכבה נחמדה, בעובי של 1 ס"מ גם. גלגלי את הבצק לרולדה והדקי היטב תוך כדי גלגול. הדקי את הרולדה ועצבי אותה בידייך לצורה של ככר.
אחרי שהרולדה מגולגלת, אך יכולה לפזר שומשום או אגוזים שבורים ולהמשיך לגלגל את הרולדה על השומשום והאגוזים. הבצק "יבלע" את התוספת ויהיה לך גם מילוי מבחוץ.
הניחי את הככר בתבנית (אני אוהבת לשים בתבנית אינגליש קייק. זה שומר על הככר והיא מקבלת צורה יפה). הניחי להתפחה ואפי כרגיל.
אפשר להוסיף כך כל מיני תוספות וכל תוספת תיצור לחם עם טעם ואפיונים אחרים לגמרי: בצל מטוגן, עגבניות מיובשות, חצילים קלויים, כל מיני גרעינים וכו'.
יש עוד דרכים לקליעה יותר מתוחכמת, אך התחילי כך וחזרי אלי ואתן לך עוד טיפים ללחמים ממולאים מרהיבים.
יש כמובן אפשרות ללוש את הבצק עם כל התוספות בפנים, אך נראה לי שהדרך הזו תקל עלייך ותבטיח תוצאות טובות. בהצלחה. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ולחם מתוק - תגובה
שושי שטיינוביץ29/01/2012וכמובן תודה על האיחולים, וחלה זה לא כזה מסובך.....עוד יבוא. כשתגיעי לשם תגידי לי ואשמח להדריך אותך איך להכין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמריםמורן27/01/2012
שלום,
מהם בדיוק שמרים והאם הם מזיקים לבני האדם?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמרים - תגובה
ליה שומרון פינדר27/01/2012שמרים זה סוג של פטריות חד תאיות אשר מייצרות תסיסה בתהליכי הכנה של מזונות מסויימים.
כשלעצמן, אין הן מזיקות לבריאות. אולם במצבים בריאותיים מסויימים ממליצים להימנע מצריכה של שמרים. במצבי קנדידה וגפ כשיש בעיות במערכת העיכול (הכוללות גזים ונפיחויות בעיקר) ממליצים להימנע משמרים.
צריך גם להבחין בין שמרים תעשייתיים לבין שמרים טבעיים. התעשייתיים (כמו בכל דבר כמעט) נחשבים פחות בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאפינסדפנה26/01/2012
שלום,
אכלתי היום 2 מיני מאפינס שחברה שלי הכינה.. היא אמרה לי שהכינה אותם ככה :
קוטג' 3 אחוז, יוגורט 3 אחוז, קמח מלא- הכינה בלילה.. והוסיפה לזה ירקות קלויים- קישואים, פטריות, תירס ופלפל שהזליפה עליהם מעט שמן זית ושמה בתנור..
האם זה בריא?? כמה קלוריות בערך באחד? כל מאפינס הוא ממש קטן... בערך קוטר של 2 ס"מ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאפינס - תגובה
שושי שטיינוביץ26/01/2012זה נשמע לגמרי בריא. כדי לחשב קלוריות, יש לדעת את הכמויות שהשתמשה בהם מכל דבר, לחלק למספר המאפניס שנאפו וכך לדעת. את יכולה לעשות את זה בעצמך. יש מחשבוני קלוריות באינטרנט. הכנסי לאחד מהם והכניסי את החומרים והכמויות. את הסך הכולל של הקלוריות חלקי במספר המנות שהתקבלו ותוכלי לדעת בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת מזוןמורן25/01/2012
שלום לכן,
רציתי לשאול על הקפאת מזון מבושל.
עד כה בישלתי למשפחתי כל יומיים אוכל מבושל טרי והוא נשמר במקרר עד שחוסל.
כעת המשפחה גדלה ואין ביכולתי לבשל כל יומיים.
שאלותיי הן :
1. האם הערכים התזונתיים נשמרים גם לאחר הקפאה וחמום מחדש של אוכל מבושל?2. אילו מזונות ניתן להקפיא ואילו לא כדאי?
3. באיזה כלים כדאי להקפיא את האוכל מבחינה בריאותית?
4. כמה זמן אוכל מבושל יכול להיות במקפיא?
5. מבחינה טכנית,האם לבשל,לצנן מעט ולהקפיא או להעביר למקרר ואז להקפיא?
תודה רבה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת מזון - תגובה
שושי שטיינוביץ31/01/2012היי מורן. איך נעלמה השאלה מעינינו????
קודם כל ברכות להגדלת המשפחה ומאחלת הרבה נחת ואושר.
אפשר בהחלט לבשל ולהקפיא את האוכל. לא כל דבר אפשר להקפיא. למשל את רוב הירקות הטריים לא ניתן להקפיא. אפשר כמובן, אבל זה מאבד מהמרקם והטעם.
אפשר לבשל והקפיא את כל מוצרי הבשר והעוף והקציצות למיניהם. אפשר גם להקפיא דגנים מבושלים, למרות שאורז לבן לא ממש אוהב הקפאה, אבל כל השאר אפשרי.
כדאי לבשל, להביא לטמפרטורת החדר ומיד להקפיא. לא להכניס למקרר קודם וכו'.
הדרך הטובה ביותר להשתמש באוכל קפוא היא להוציא לילה לפני מהמקפיא, להשאיר במקרר להפשרה טבעית ואז לחמם רגיל. אם אין לך התנגדות למיקרוגל, אז זו דרך נוחה ומהירה לחימום. אם יש לך התנגדות, אז אפשר לחמם בסיר קטן או מעל כלי אידוי.
אם לא הוצאת את המנה למקרר (או לשיש שעה או שעתיים לפני השימוש), ואת רוצה להשתמש בה בעודה קפואה, אז אין מה לעשות ויש להשתמש בשיטות הרגילות. אפשר לחמם את גוש הקרח כולו בתוך סיר קטן + מעט מים ומכסה. לשים על אש קטנה ולחמם בעדינות עד שיפשיר. אפשר כמובן במיקרוגל במכות של דקה או שתיים עד שמפשיר.
הדרך הטובה ביותר לנהל את זה: לשמור במקפיא לפי מנות ולא את כל הסיר. כך את יכולה להוציא בדיוק את מה שתאכלו ולא תצטרכי להפשיר את כל הכמות.
מספר המנות שתקפיאי הוא לפי מספר הסועדים אצלכם בבית + 1 (שלא יחסר. אם ירצו תוספת או אם פתאום יבוא אורח).
עדיף להקפיא בקופסאות פלסטיק טובות. לצערי, אי אפשר להקפיא בזכוכית, אחרת זה היה הכי טוב. היא פשוט מתפוצצת.
מקווה שעניתי על הכל, ואם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת מזון
מורן07/02/2012שושי,
תודה רבה על ההסבר המפורט.
רציתי רק לשאול כמה זמן אוכל מבושל כגון קציצות למשל,יכול להיות במקפיא עד שנאכל? תודה,את מקסימה!
נ.ב
האם את מקיימת סדנאות של בישול בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת מזון - תגובה
שושי שטיינוביץ07/02/2012תודה מורן!!
אוכל מבושל יכול להיות במקפיא לכאורה גם חודשיים. אך אני חושבת שככל שייאכל יותר מהר, ייטב. לא הייתי מציעה לתכנן הקפאות לטווח ארוך. נראה לי שהקפאה לשבועיים שלושה היא אידיאלית.
ולשאלתך השנייה, התשובה היא כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלוריתחיה25/01/2012
שלום, קניתי דלורית קטנה . המרקם שלה קשה וצבעה כתום בהיר. מתי הדלורית תהיה מוכנה לבשול או אפיה? בתודה מראש, חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלורית - תגובה
ליה שומרון פינדר25/01/2012נשמע שהיא מוכנה (-:
ככה צריכה להיות דלורית לפני בישול. קלפי אותה, נקי מהגרעינים ותבשלי או תאפי. בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעיצות לתינוקת בת 4 חודשיםשיר21/01/2012
אז בערך עוד שבועיים הנסיכה מגיעה לטעימות....
אין לי מושג איך לבשל, באיזה צורה, איך אני אדע שריסקתי כמו שצריך שחו"ח לא יהיו חתיכות, עדיף לעשות אידוי?זה שומר טוב יותר על הויטמנים בירק? איך עושים? כדאי לקנות כלי מיוחד לאידוי ובלנדר? יש לי בלנדר ישן שקצת עשה את שלו ובלנדר מוט - זה מתאים.? אם לא - המלצה לבלנדר? או כלי מיוחד לתינוקות לבישול/אידוי/ריסוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיצות לתינוקת בת 4 חודשים - תגובה
שושי שטיינוביץ21/01/2012מזל טוב לתינוקת בהגיעה לטעימות. כתבתי סיפור שלם על תפריט מדוייק לתינוקת וכו' ופתאום נזכרתי שלליה יש תינוקת קטנה והיא בטח יודעת בדיוק מה צריך. שלי כבר גדולים והיום נוהגים אחרת לגמרי ממה שהיה אז.
אז ליה יקירתי - את בטח יודעת בדיוק מה אוכלים תינוקות ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעיצות לתינוקת בת 4 חודשים - תגובה
ליה שומרון פינדר23/01/2012הי טל,
קודם כל זה שהתינוקת שלך מגיעה לגיל 4 חודשים לא בהכרח אומר שהיא באמת מוכנה. צריכים להתקיים 3 תנאים:
1. היא הכפילה את משקל הלידה שלה.
2. היא מתעניינת באוכל, אבל לא רק מתעניינת אלא שולחת ידיים ומנסה לחטוף לך אוכל מהפה.
3. נעלם לה רפלקס דחיפת הלשון שיש לתינוקות קטנים.
אם כל אלה התמלאו אפשר להתחיל להציג טעימות.
מתחילים בירקות הפחות מתוקים (קישוא, דלעת), מאדים אותם מעל מים רותחים (בסיר פסטה, או שושנת אידוי) ומועכים או מרסקים באמצעות בלנדר או מעבד מזון. נותנים ממש 2-3 כפיות. כך עם כל טעימה.
כשמסיימים ירקות מתחילים עם פירות. כשמסיימים את אלה מתחילים לעשות שילובים של ירקות ואחר כך שילובים של פירות.
השלב הבא הוא העשרה של המזון בחלבון או בשומן. אבל זה תהליך וייקח חודשיים - שלושה עד שתגיעי לשם. אשמח ללוות אותך בהמשך.
יש ספר טוב שנקרא טעמים ראשונים, יש שם כמה הסברים ורעיונות יפים.
אני עורכת אחת לכמה שבועות סדנת בישול לקטנטנים - בנושא טעימות ואוכל טחון. את מוזמנת ליצור איתי קשר באופן פרטי ואני אעדכן אותך כשתהיה סדנא.
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר29/01/2012אז ככה:
היא הכפילה את משקל הלידה שלה, היא מנסה לחטוף לי אוכל כשאני אוכלת והיא עליי...,לגבי רפלקס דחיפת לשון - אני לא בטוחה, נראה לי שאין...
בכל מקרה - שאלה נוספת לי : כשמרסקים : זה צריך להיות ממש מחית בלי שום גושים אפילו קטנים? ניסיתי למעוך עם בלנדר מוט - ועדיין יש גושים קצת, מעכתי עם מזלג וגם יש קצת גושים....
ועוד דבר: צריך להוסיף מהמים של הבישול לתוך המחית ואז לרסק?
מה דעתך על הבייבי קוק או הבלנדר מאדה ומרסק משולב של אוונט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ליה שומרון פינדר04/02/2012המרקם תלוי בילד, ילדים שונים אוהבים מרקמים שונים. לכן יש אפשרות להוסיף את המים, אבל לא חייבים.
אפשר לרכוש מוצרים ייעודיים לאידוי, ואפשר לאדות ממש בקלות בבית ולטחון עם בלנדר מוט או במעבד מזון. המכשירים הייחודיים נוחים, אבל גם יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבש מחומם רעיל?ליליה18/01/2012
שלום,
שמעתי שאסור לחמם דבר אחרת הוא עלול להפוך לרעיל.
יש לי הרבה מתכונים לעוגות ועוגיות שמבקשים להוסיף דבש. בתהליך ההכנה הדבש או מחומם עם שאר החומרים בסיר או נאפה בתנור..
האם זב בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש מחומם
ליה שומרון פינדר18/01/2012בעיקרון דבש כשהוא מחומם מאבד מהתכונות הטובות שלו, מהיתרונות התזונתיים ומסגולות המרפא שמייחסים לו.
ברפואה ההודית (איורוודה) מרחיקים ואומרים שדבש מחומם הוא אפילו רעיל.
מכאן כל אחד יחליט מה נכון לו...
אני ממליצה להשתדל לחמם דבש כמה שפחות, להכניס כפית דבש לתה פושר ולא לתה רותח, ובאפייה אני מעדיפה תמיד סילאן או מייפל מאשר דבש. אולם לפעמים (כמו בעוגת דבש למשל), קצת קשה להימנע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם ללא שמרים וגם שיפוןשני16/01/2012
שלום בנות :)))
קראתי כאן תשובות מעניינות בנושא לחם ומיעוט השמרים
ברצוני לשאול האם אפייה של לחם מקמח מלא ללא שמרים היא אפשרית
כלומר הלחם אכיל ? לא יצא קשה כמו אבן?
אני מוסיפה כפית שמרים יבשים לחצי ק"ג קמח (לפי מתכון) זה נחשב הרבה?
והלחם כמובן יוצא גמדי ומצחיק :))
בקשר ללחם שיפון אני שוקלת לקנות קמח ולאפות יש לכן אפשרות להגיד מהו הטעם שלו? למה דומה? משום מה זכור לי בעבר שטעמו הזכיר שוקולד ומאד לא אהבתי את זה.....אשמח לתשובה מכן אם זה אפשרי....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם ללא שמרים וגם שיפון - תגובה
שושי שטיינוביץ17/01/2012היי מור,
אי אפשר לאפות לחם ללא שמרים. אכן יצא כמו אבן, אפשר לומר, בלתי אכיל. אפשר לאפות עם מחמצת שאור, אבל זה כבר סיפור אחר.
אם את שמה כפית שמרים (או אפילו פחות), את צריכה לבצק לתפוח במשך לילה שלם ואולי לילה ויום. קר עכשיו ולוקח לבצק פי שניים זמן לתפוח. צריך סבלנות!!!!
שיפון הוא קמח נפלא. אני אופה לפחות פעמיים בשבוע לחם שמכיל קמח שיפון וקמח מלא. קמח שיפון מאד טעים וגם מאד בריא. אכן, הוא תופח פחות מקמח רגיל וככר לחם שיש בה קמח שיפון תהיה יותר דחוסה ויותר "נמוכה".
הלחם שאת מכירה הוא כנראה לחם פומפרניקל שעשוי גם משיפון, אבל לא רק. הלחם שאת תאפי לא יהיה כזה חום ויהיה לו טעם נפלא.
אם יש לך מעבד מזון או מיקסר, שימי במעבד 1.5 כוסות קמח שיפון, 2 כוסות קמח מלא, 1 כף שטוחה שמרים יבשים, 1 כף סוכר חום, 1 כף שטוחה מלח ו-2 כפות שמן זית.
שימי בקערה קמח, שמרים וסוכר וערבבי. הוסיפי מלח ושמן וערבבי. אחר כך התחילי להוסיף מים בהדרגה עד שזה הופך לגוש בצק. לושי במשך כ-10 דקות.
הניחי למנוחה של כ-20 דקות ולושי שוב עוד 2 דקות. עשי זאת במשך 4 פעמים.
בפעם הרביעית הניחי להתפחה עד הכפלת הגודל. (אם את שמה רק כפית שמרים זה יכול להימשך לילה שלם ואולי אפילו 18 שעות). אחרי ההכפלה, הוציאי את בועות האוויר, שימי בתבנית בצורה שאת רוצה והניחי להתפחה נוספת עד להכפלה.
אפשר לשים על הלחם שומשום או גרעינים אחרים או מה שבא לך ואפשר בלי כלום. (אני "מגלגלת את הככר בשומשום לפני ששמה בתבנית).
אפי בתנור שחומם מראש לחום גבוה, הכניסי את הככר והנמיכי את החום לבינוני. זרקי בתנור כמה קוביות קרח ליצירת אדים. זה מעניק ללחם קרום נפלא.
40 דקות בתנור ויש לך את הככר הנפלאה ביותר. אני מכינה לפחות פעמיים בשבוע, לחם לארוחת בוקר וסנדוויצ'ים לילדה לבי"ס. גן עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאללות
שני18/01/2012תודה יקירה מכל הלב
באמת קניתי לחם שיפון + מלא ואני אנסה את המתכון שאמרת
מס' שאלות להבהרה בבקשה
1. האם חייבים ללוש ביד? מה לגבי לשים את כל החומרים במג'ימיקס עד שיהיה כדור בצק ואז ללוש קצת? (אני מהממהרים. ומהמקצרים :))))))
2.אם אני אוותר על הסוכר החום זה בעייתי? כשאפיתי קמח מלא לא הוספתי סוכר כלל ואין לי בעיה עם זה
3. זה משנה מבחינת המידה של הכוסות? יש לי כוס רגילה של 230 מ"ל או לחילופין מד מדידה של נוזלים זה בסדר או שצריך להוסיף/להפחית מאחד הקמחים?
תודה מראש
..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאללות - תגובה
שושי שטיינוביץ18/01/2012מור יקירתי. בטח מג'ימיקס!!!!!!! לשים קודם קמח ושמרים, לא חייבים סוכר, אך זה מעניק לככר צבע יפה, אבל ממש לא חובה). לתת סיבוב או שניים במג'ימיקס, להוסיף מלח וכף שמן ועוד סיבוב ואז להתחיל להוסיף מים. זהירות עם המים. להוסיף עד שנהיה כדור בצק שמסתובב ונלוש בעצמו. כל שאר ההוראות אותו דבר. אל תשכחי "להפיל" את הבצק כמה פעמים לפני ההתפחה הגדולה. זה מאד מוסיף למרקם ומשביח את הטעם.
לעניין כוס מדידה. כוס זה 250 מ"ל. קילו קמח מכיל כ-7 כוסות כאלה. חצי קילו זה 3.5 כוסות. ככר לחם יכולה להכיל 3 או 3.5 כוסות. ככר קטנה (טוב לחלה לשבת) יכולה להכיל גם 2.5 כוסות.
איך את יכולה למדוד? כדאי לקנות כוס מדידה. שווה ומאד שימושי לכל מיני שימושים במטבח. אצלי היא בשימוש יומיומי. אם לא, אז יש מיכלי פלסטיק המכילים 250 מ"ל. אני משתמשת בהן לאחסון במקרר של כל מיני (קונה "שרוול" עם מכסים וזה ממש כיף שיש בבית).
אם יש לך מיכל של 1 ליטר, חלקי אותו ל-4 וראי איזה כלי אצלך בבית מכיל 250 מ"ל. זו המידה. יש לי בבית מיכלים של 1 ליטר או 1/2 ליטר שיש בהם סימון של כוסות. אולי גם אצלך יש אחד כזה מתחבא איפשהו.......
אבל הכי קל שתהיה לך בבית כוס מדידה תקנית......
בהצלחה יקירתי, וספרי חוויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן יש לי
שני18/01/2012יש לי במד מיליליטר גם כוסות. אוקיי נפתרה הבעיה
ועניין המג'ימקס זה מקל בטירוף. ואני אלוש כמו שאמרת
תודה רבה רבה!!!
(כמובן כשאני אעשה אני ארשום תגובה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם ללא שמרים וגם שיפון - תגובה - תגובה
ליה שומרון פינדר18/01/2012שושי, כל הכבוד על התשובה הארוכה והמפורטת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם ללא שמרים וגם שיפון - תגובה - תגובה - תגובה
שושי שטיינוביץ18/01/2012תודה ובאהבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכונים של רואו פודתפוח סדום13/01/2012
שלום לכולם אני מבקשת מתכונים שמתאימים לרואו פוד: מזון צמחי חי. לא מבושל. כל מיני סלטים מעניינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכונים של רואו פוד - תגובה
ליה שומרון פינדר14/01/2012יש איזשהו סלט ספציפי שהיית רוצה מתכון עבורו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)