מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- את צודקת לגבי המרגרינה, אנח אשנה אתמרים17/02/2010
התכנית ואאפה עוגה עם שמן ובכמות קטנה יותר, או עוגת גבינה עם קצף של ביצים. לגבי השיטה שלך, אם אני לא טועה הראת אותה בטלויזיה בערוץ האוכל, האם אני צודקת? את מטגנת בצל עם כפית שמן ומוסיפה מים אם יש צורך. האם יש לך עוד תוכניות בערוץ האוכל? אם כן אז תוכלי להגיד באיזה ימים ובאיזה שעו> כי אני רכשתי את הערוץ וצופנ הו לעיתים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרים, משושי, ערוץ האוכל
שושי שטיינוביץ18/02/2010את צודקת, אכן יש לי תוכנית בערוץ האוכל. כרגע בהפסקת שידור, אך מאמינה שהצילומים ימשיכו. בינתיים את יכולה לראות מתכונים שלי באתר של ערוץ האוכל "חיים טוב".
שמחה שצפית בתוכנית. לילה טוב, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשושי עם פטריות טריות הסלט יוצאמרים17/02/2010
בצבע שחור ולא נעים לעיין, זה לאחר נסיון העבר. תודה למתכון של עוגת גבינה. יש לי מתכון יותר בריא עם פחות ביצים. הנה המתכון. של פירגה.. בהמלצה חמה מאוד.. עוגת גבינה פירורים-בחושה בהמלצה תבנית לעוגה 27X33 משומנת. - לא להכין בתבנית עגולה או באינגליש קייק. לעוגה הזו דרושה רק קערה אחת . מכינים את הבצק ובאותה קערה (ללא שטיפה) מכינים את המלית. אין צורך להקציף. אופים את העוגה בפעם אחת. בצק: 200 גרם מרגרינה מזולה רכה 1/2 כוס סוכר ביצה שלמה שקית סוכר וניל 2 כוסת קמח תופח קורט קינמון –לא חובה...אבל מוסיף המון ארומה. ללוש לכדור בצק נעים- - - - ולחלק ל- 3-2 ו- 3-1. לשמן תבנית ולפזר מעט קמח. לשטח את 3-2 הבצק באופן שווה בתחתית התבנית. בתבנית עגולה לשטח גם מעט בדפנות. את ה-3-1 הנותר להוציא לצלחת-והוא ישמש אחר כך לפירורים.אפשר לשמור בפריזר,כדי שיקל על הגירור. מלית: באותה קערה בלי לשטוף לשים: 4 מיכלי גבינה לבנה 5% מיכל יוגורט 3/4 כוס סוכר ביצה שלמה צימוקים וקליפת לימון לפי טעם אישי - לא חובה לערבב בעזרת כף- - - - לצקת על הבצק. ליישר. לפורר במגררת גסה את הבצק שהשארנו לפירורים, באופן שווה על פני הגבינה. מכניסים לתנור חם - 175 מעלות. אחרי 45 דקות מכסים ברפיון בניר כסף ואופים עוד 15 דקות. הפירורים צריכים להיות זהובים ונוטים לחום. לא שחומים. העוגה עדיין לא יציבה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרים, משושי, עוגת גבינה
שושי שטיינוביץ17/02/2010מרים יקרה,
במתכון שהצעת יש 200 גרם מרגרינה.
1. מרגרינה זה מוצר שהוא פחות בריא מחמאה או שומנים אחרים.
2. זו כמות מאד גדולה של שומן.
בעוגה שהצעתי לך אין שומן בכלל ואין בה בצק, וזה יתרונה. נכון, יש בה סוכר, אך זה הרע במיעוטו. אפשר להשתמש בסוכר חום טחון בבלנדר (ואז הוא נהיה כמו אבקת סוכר, עדין ואפשר להשתמש בו לכל סוג של טורט). למי שאסור סוכר בכלל, אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי.
באוכל בריא מומלץ להשתמש בשמנים בריאים (זית, קנולה, שמן שומשום, שמן קוקוס וגם חמאה) להפחית את כמות השמן המבושל למינימום. כמות השמנים בסלטים או תוספות לאוכל אחרי הבישול המומלצת היא אינדיבידואלית וצריך להתאים אותה לכל אחד לפי צרכיו. למי שסובל מעודף משקל או עודף כולסטרול, כדאי להתייעץ עם דיאטנית. ריבוי שומנים בבישול הוא אחד המקורות לתחלואים וכדאי להפחית את כמותו ככל האפשר. אני פיתחתי שיטה באמצעותה אני מבשלת הכל עם כפית אחת של שמן.
בברכה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי 2 שאלות. האם אוז בסמטי טובמרים16/02/2010
כמו אורז מלא? האם אוכל לקבל מתכון של עוגת גבינה טעימה ולא מחבלת .חה חה חה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז בסמטי לעומת אורז מלא, למרים
שושי שטיינוביץ16/02/2010מרים היי,
אורז בסמטי נחשב לאורז בריא, ואפילו מומלץ לחולי סוכרת. אך יש לזכור שהסיבים הוצאו ממנו, כך שאם את ם אוכלים אורז בסמטי בארוחה, יש לוודא שיש בה מספיק ירקות כדי שתהיה לכם אספקה של סיבים.
לגבי עוגת גבינה: את יכולה לאספות עוגת גבינה רגילה, אך לוותר על הבצק בתחתית ולהפחית את כמות הסוכר. אני לא בעד ממתיקים מלאכותיים, כך שלא יכולה לומר לך להחליף חלק מהסוכר בממתיק כזה.
במילים אחרות: 750 גר' גבינה לבנה 5%, 5 ביצים, 3/4 כוס סוכר, 3 כפות קמח מלא, תמצית וניל.
מקציפים חלבונים עם סוכר (אפשר להשתמש בסוכר חום טחון בבלנדר), מקציפים לחוד חלמונים, מוסיפים קמח, וניל את הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עם קצף הביצים. אופים בתנור בחום נמוך 160 מעלות עד שקיסם שמוכנס לעוגה יוצא יבש. משאירים בתנור סגור עד שהעוגה מצטננת.
במשך האפיה כדאי להכניס כלי עם מים לתנור או לשפוך מעט מים על תבנית בתחתית התנור..
אם נוצר "בור" בעוגה אחרי שהיא מתקררת, אפשר למלא אותו ביוגורט ממותק או תותים או כל מה בא לך. בתיאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז בסמתי
ליה שומרון פינדר17/02/2010הי מרים,
אורז בסמתי עדיף על אורז לבן מבחינה בריאותית כיוון שהערך הגליקמי שלו נמוך יותר.
אורז מלא יותר בריא בגלל תכולת הסיבים, והכי טוב (וגם הכי טעים) אורז בסמתי מלא, הוא יחסית מאוד עדין שכמעט לא שמים לב שהוא מלא, והוא מאוד מזין. כדאי לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודר רה לכם על ההתיחסות וממך שושמרים16/02/2010
הייתי רוצה לקבל הצעות אירוח דלות קלוריות כי במוצ"ש אני מארחת לרגל הולדת נכדי 4 זוגות בבית. אני אכין סלט טונה 2 -3 קופסאות עם תירס קל מקופסה וכף מיונז וקצת עירית. מגש גבינות חלקם עם דיפ ברמה של 5% שומן. צלחת של ירקות חתוכים. הרינג (פולנים לא יכולים בלי זה). סלט של בצל מטוגן עם פטריות מקופסה מטוגן ביחד וביצים קשות,זה סלט נהדר שלמדתי בארה"ב, מטבלים עם מלח ופלפל שחור. רציתי לקינוח איזו עוגהת פירות או גבינה דלת קלריות אך טעימה. אם יש לך מה לשפר או להוסיף לתפריט שלי אודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרים, אירוח בריא, משושי
שושי שטיינוביץ16/02/2010מרים היי,
אני מקווה שהמתכון של עוגת הגבינה שרשמתי לך בהודעה אחרת ייתן לך מענה לצורך בקינוח בריא.
לעניין הסלט עם הפטריות: אולי כדאי לנסות את אותו סלט עם פטריות טריות, חתוכות לפרוסות ומטוגנות בכף שמן. לדעתי זה יהיה הרבה יותר טעים, וכמובן יותר בריא.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנחנו זוג גמלאים, אוכלים לחם שחורמרים16/02/2010
רגיל, כזה שפורסים בסופר, פשוט הגעתי למסקנה שכל הלחמים היקרים הם בלוף, לחם קל מכיל יותר קלוריות מאשר כתוב על המעטפת, כך אמרו בתכניות תחקיר שונות, אז החלטנו במקום ללכת שולל, ללכת על מה שיש והפשוט ביותר. בכל ארוחה אנחנו אוכלי 2 פרוסות לחם, סה"כ 4 פרוסות ליום, עוד פחמימה זה בצהריים, בערך כוס אורז מבושל או תפ"א במיקרו, לפעמים קצת פסטה. אנחנו שומרים על משקל, לא מעונינים להשמין, האם לדעתכם זה בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מרים
ליה שומרון פינדר16/02/2010אני לא יכולה לענות על שאלתך כי כדי לדעת אם אתם אוכלים תזונה מאוזנת שתאפשר לכם לשמור על משקלכם (או על משקל תקין) יש צורך בעוד נתונים כמו יתר התזונה שלכם, גובה, משקל נוכחי, פעילות גופנית שאתם עוישם ועוד... - אם תפני לפורום דיאטה עם פרטים אלה הם יוכלו לענות לך בצורה יותר טובה.
במסגרת הפורום הזה אני יכולה להתייחס למה שאמרת שאת אוכלת...
1) בענין הלחם - לא משנה איזה לחם את אוכלת ומאיזה חברה הוא, תשימי לב שהוא לחם מלא מקמח מלא באמת. כי בסופר יש גם לחמים שחורים שצבועים בשחור (הם בד"כ אלה הכהים יותר). לכן אני ממליצה בכל זאת לקנות לחם באריזה כלשהי שתוכלי להסתכל על רשימת הרכיבים. ברשימת הרכיבים הקמח המלא חייב לבוא במקום הראשון ברשימה, אחרת זה לא באמת לחם מלא.
2) התוספת הפחמימתית הנוספת שלכם היא אורז או תפוח אדמה, אם אין בכוונתכם לגוון, לפחות הייתי מציעה לך לשלב בין תפוח אדמה ובטטה, או להחליף לבטטה, כי בטטה עשירה יותר בסיבים ויש לה ערך גליקמי נמוך יותר. בנוגע לאורז, הייתי ממליצה לכם לצרוך אורז מלא. ואם זה מסובך מדי (כי הוא דורש 45 דקות בישול) אז אפשר תוספת אחרת מלאה כמו קינואה (שמבשלים בדיוק כמו אורז לבן) או קוסקוס מלא.
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרים, לחם שחור
שושי שטיינוביץ16/02/2010מרים שלום,
כדאי לציין שלחם מקמח לבן הוא לחם הרבה פחות בריא מלחם מקמח מחיטה מלאה או דנים איכותיים ובריאים כגון: שיפון, כוסמין וכד'.
ואכן כדאי לבדוק לחם שאת קונה ולראות איזה קמחים הוא מכיל. אני מסכימה איתך שיש הרבה לחמים שמתיימרים להיות לחמים בריאים, והם למעש עשויים מקמח לבן בתוספות צבע או עם מעט קמח מלא והרוב לבן.
ההמלצה שלי היא לעשות מאמץ ולמצוא את הלחם שהוא כן עשוי מדגנים מלאים.
אני אישית פתרתי את הבעייה בכך שאני פשוט אופה את הלחם שלי. יש לי מכונה לאפיית לחם (זה מוצר זול לרכישה) ואני נעזרת בה לאפות לחם טעים ובריא שעושה לי חשק לאוכל אותו. אני פורסת את הככר ומקפיאה ומוציאה פרוסה או שתיים ביום.
ומעל לכל, הבריאות שלכם היא הבחירה שלכם ואפשר לאכול הכל, רק כדאי לדעת מה בריא ומה לא. הבחירה, שלכם.
בברכת יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטחנת תבליניםלין13/02/2010
שלום,אני מחפשת לרכשיה מטחנת תבלינים טובה שיכולה להתמודד עם כמויות קטנות (למשל, כף פשתן או כורכום. מישהו מכיר ויכול להמליץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטחנת תבלינים, ללין, משושי
שושי שטיינוביץ13/02/2010ללין שלום,
איני יכולה להמליץ על מטחנה ספציפית, אך יכולה לומר לך שכמעט כל מטחנה הקיימת בשוק תעשה את העבודה, בפרט אם את טוחנת כמויות קטנות לצריכה ביתית.
בהצלחה וברכת שבת שלום, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטחנה לפשתן
ליה שומרון פינדר13/02/2010יש לך 2 אפשרויות, לקנות מטחנה חשמלית, ואז זה מטחנת תבלינים בתטחן לך הכל אבל זה בד"כ פחות נגיש (אלא אם יש מקום על השיש).
אפשרות נוספת היא מטחנה ידנית. רק מטחנה ידנים קרמית תטחן לך את הפשתן בצורה טובה.
את מוזמנת ליצור איתי קשר אם את צריכה הנחייה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוי תודה, עכשיוטליה12/02/2010
אני מבינה למה העצירות..... איזה עוד דגן היית ממליצה להשקיע בתוך היוגורט לארוחת בוקר משביעה? ניסיתי למשל נבט חיטה, שהיה בסדר. ניסיתי סובין שיבולת שועל, שגם היה קצת כבד לקיבה.וכמובן, גם פשתן טחון. כשאני מוסיפה לתערובת גם קוביות בננה או טבעות תמרים, אני שבעה מהארוחה הזאת כמעט עד הצהריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנים לבוקר
שושי שטיינוביץ12/02/2010נסי לקלות את שיבלת השועל. חממי מחבת היטב וקלי את הדגנים למשך כמה דקות. זה מאד משפר את הטעם ואולי גם יותר קל לעיכול. כאמור, יש לשתות מים אחרי הארוחה.
דגנים נוספים? נסי פצפוצי אורז. יש היום פצפוצים מאורז מלא והם טעימים מאד. לא יודעת על עוד דגנים שאינם מעובדים ועם תוספות.
שבת שלום לך, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טליה
ליה שומרון פינדר12/02/2010אני ממליצה לך להמשיך עם שיבולת השועל כי זה מאוד בריא ובסה"כ אמור לעזור ליציאות. זאת כמובן אם את מקפידה לשתות מספיק אחרי.
בנוגע לדברים נוספים שאפשר להוסיף ליוגורט - קינואה תפוחה, אורז מלא תפוח, שלווה עם דבש, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, שומשום מלא, פירות רגילים, פירות יבשים ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטי שף(:09/02/2010
היי
קניתי לא מזמן מולטי שף והייתי שמחה לשמוע על מתכונים מומלצים שאפשר לעשות עליו
תודה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטי שף
ליה שומרון פינדר09/02/2010לי אין ניסיון במולטי שף, אולי שושי או מישהו אחר בפורום יוכל לתת תשובה טובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטישף טפלון? ואיך מנקים?
עדנה נתן04/07/2011בס"ד
שושי שלום,
לאחרונה שמעתי,שלא כדאי להשתמש בטפלון, כי הוא מתפורר ורעיל,
והמולטישף מצופה בטפלון. מה דעתך?
בנוסף האם הוא קל לניקוי? ואם הוא תופס הרבה שטח במטבח?
תודה בברכה עדנה נתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטישף טפלון? ואיך מנקים? - תגובה
שושי שטיינוביץ04/07/2011שלום עדנה,
אין תשובה מלומדת בנוגע לטפלון או בנוגע לציפויים החדשים, אשר אומרים לנו שהם בריאים.
בעיקרון, אם הטפלון איננו שרוט, אני הייתי משתמשת.
מולטי שף הוא מכשיר מאד יעיל להכנה של הרבה מנות הדורשות משטח עבודה גדול. אפשר למרוח אותו היטב בכף שמן ולהכין בו הכל.
ניקוי? לאחר סיום הבישול, שפכי לתוכו 1/2 כוס חומץ ועוד כוס מים והביאי לרתיחה. בדרך כלל החומץ מנקה כמעט הכל. רצוי לנקות עם ספוג רך ולא שורט.
אפשר בהחלט גם לנקות עם מים וסבון כלים, אך בזהירות לא לגעת בחלק החשמלי ואם נגעת במים, הניחי במקום בו יוכל להתייבש היטב.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטי שף, משושי שטיינוביץ
שושי שטיינוביץ09/02/2010שלום לך,
מולטי שף הוא מכשיר מאד שימושי ואני משתמשת בו המון.
ניתן להכין עליו אנטי פסטי, פרוסות של ירקות קלויים: חותכים פרוסות של חצילים בעובי 1 ס"מ, פרוסות קישואים או זוקיני בעובי של חצי ס"מ, פלפלים חתוכים לרבעים ומנוקים. מחממים את המולטי שף וקולים את הירקות ללא שמן. קולים היטב משני הצדדים עד השחמה והתרככות.
את יכולה לתבל את הירקות עם שמן זית, לימון מלח ואם את אוהבת שום אז אפשר להוסיף.
המולטי שף מצויין להכנת מנות של עוף או חזה עוף. את יכולה להשתמש בו כמשטח בישול (כמו בסטקיות) ולבשל עליו: נתחי חזה עוף, פרגיות, סטייקים, קציצות.
אפשר להקפיץ על המולטי שף ירקות שונים. למשל שעועית ירוקה עם פטריות. שמים את השעועית על המולטי שף ומחממים. את יכולה לתבל איך שבא לך: עם סויה, פפריקה, פלפל שחור, אבקת שום או שום טרי.
המלטי שף מצויין לקליית חצילים ופלפלים שלמים שאיתם מכינים סלט חצילים וסלט פלפלים.
אם את רוצה לחסוך בשמן, אפשר לשים כף שמן + 2 כפות מים ולמרוח עם מברשת סיליקון. המים עוזרים לשמן להתפזר, הם מתאדים ומשאירים שכבת שמן דקה, שאפשר להכין ולטגן עליה כל דבר.
נסי ואם יהיו לך שאלות, חזרי אלינו ואשמח לענות לך.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועל לא מבושלתטליה09/02/2010
האם אפשר לאכול אותה ללא בישול, למשל בתוך יוגורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל
ליה שומרון פינדר09/02/2010בוודאי שאפשר, רק מומלץ לשתות לאחר מכן הרבה מים כי היא סופחת הרבה נוזלים בתוך מערכת העיכול, אז כדי שלא יווצר פקק - כדאי לשתות הרבה מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטנסיערה08/02/2010
הי,
רציתי לשאול, בימים האחרונים התחילתי דיאטה, שלבתי בתפריט היומי של דגני פיטנס. הבנתי שיש להם ערך תזונתי גבוהה ושהם בריאים. שאלתי היא כמה פעמים ביום אני יכולה לאכול מהדגנים והאם הם יכולים להיות תחליף לארוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ליה שומרון פינדר08/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=184 id=link]תזונה טבעית, תזונה נכונה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה(:02/02/2010
אני די חדשה בכל העסק של הבישולים ומאוד מעוניינת במתכונים
האם יש אתרי אינטרנט שאת ממליצה שאוכל בהם לקבל מתכונים טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכונים
שושי שטיינוביץ02/02/2010יש אינספור מתכונים באינטרנט. אין לי דרך להמליץ לך על מה טוב ומה לא. ממליצה לך לעיין באתרי בישול ולמדי קצת על כל מיני סוגי מנות ואולי לאט לאט תתחילי לנסות.
אם יש לך אפשרות לצפות בתוכניות בישול בטלוויזיה, נראה לי שזה יכול לעזור לך. כדאי לך אולי לעשות מנוי על ערוץ האוכל (סליחה שאני עושה פרסום). יש שם המון מתכונים מצולמים והדגמות של שיטות וטכניקות בישול. כמו כן, יש באתר של ערוץ האוכל (נקרא "חיים טוב"), הרבה מתכונים מצולמים ומתכונים כתובים.
כמובן שאחת הדרכים שיכולה לקדם אותך באופן משמעותי, היא השתתפות בסדנת בישול, אני לא יכולה להמליץ על סדנאות כאן באתר, את תוכלי לפנות אלי
מקווה שכבר קצת עזרתי.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
(:02/02/2010.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולי סויהג31/01/2010
שלום,
אני מאוד רוצה להכין חלב סויה וטופו בבית, מצאתי מתכונים להכנה אבל אין לי מושג איפה להשיג פולי סויה בתפזורת!? בנוסף, במתכון לטופו היה רשום שצריך גם גופרת סידן, איפה משיגים את זה ומה האלטרנטיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולי סויה
ליה שומרון פינדר01/02/2010ניתן למצוא פולי סויה בכל חנות טבע, לא תהיה לך בעיה להשיג.
בנוגע להכנת הטופו, אין שום בעיה להכין בבית, אני לא מכירה את המתכון שלך להכנה אבל אם גופרית סידן זה הגורם החומצי אשר גורם לחלב הסויה להתקשות אז ניתן להחליף אותו בלימון או בחומץ.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן בישול של שיבולת שועלעדנה24/01/2010
שלום רב, כאשר אני מכינה לעצמי דייסת שיבולת שועל, מהו זמן הבישול המומלץ? בתודה מראש עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן בישול שיבלת שועל, לעדנה משושי
שושי שטיינוביץ24/01/2010לעדנה שלום,
תלוי באיזה שבלת שועל את משתמשת. אם בזו המוגדרת כבישול מהיר, אז הבישול הוא דקות אחדות ועד ריכוך. אם את משתמשת בגרגרים השלמים והיותר גסים, זה יכול לקחת כעשרים דקות. בכל מקרה, דרגת הבישול היא עד ריכוך מלא. לא לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה הודו(:23/01/2010
היי
האם אפשר לקבל בבקשה מתכון לחזה הודו?
האמת ץשאף פעם לא אכלתי חזה הודו ואין לי מושג מה הטעם (אני בדר"כ אוכלת הודו אדום טחון בקציצות) אשמח למתכון טוב וקליל אפשרי בתנור (הבנתי שזאת דרך טבוה להכין אותו)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה הודו, משושי
שושי שטיינוביץ24/01/2010האמת היא שלהכין חזה הודו צריך ממש לדעת, כי אפשר לייבש אותו ואז לא משנה מה תעשי, הוא לא ייצא טעים. הסוד בחזה הודו הוא דרגת הבישול. לכן, את צריכה לנסות עד שתצליחי.
הדרך הטובה ביותר להכינו הוא כרולדה, שכאשר היא מוכנה, אפשר לחתוך אותה לפרוסות.
הכיני משרה טוב משום, פלפל שחור, פפריקה, כף שמן זית, חופן עשבי תיבול טריים וקצוצים דק: רוזמרין, טימין ומרווה, הוסיפי 2-3 כפות מים. אם יש לך התלבטויות לגבי כמויות התבלינים אז: ראש שום ומכל תבלין כף.
מרחי את הנתח עם המשרה והניחי במקרר, מכוסה ללפחות לילה.
חממי תנור לחום גבוה - 230 מעלות. הכניסי את הנתח ואפי בחום זה כ-10 דקות.
הנמיכי את החום והמשיכי לצלות עוד כ-20 דקות.
הוציאי מהתנור והניחי לקירור. לאחר הצינון, יש לחתוך לפרוסות.
אני אישית נוהגת לצלות קודם על משטח של מולטי שף ולשלוט ברמת הבישול. אם יש צורך אני מכניסה לתנור לעוד דקות אחדות. אני מודה ששיטה זו דורשת השקעה וזמן, ורק אם יש לך אותם את מוזמנת לנסות.
אופציה אחרת: אפשר לקשור לרולדה ולהכין כנ"ל.
אופציה אחרת, לקשור ולבשל בתוך רוטב טעים. לקרר ולחתוך כנ"ל.
מקווה שעזרתי.
ונשמח לשמוע איך יצא לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה,אבל...
(:24/01/2010מה שיש לי זה חתיכות "שניצל" של חזה הודו כמו שניצל חזה עוף ולא רולדה...
אז אם יש משהו פשוט להכין מכזה דבר אשמח לשמוע
בכל מקרה תודה על תשובתך,כל הכבוד על ההשקעה שלך בפורום ובתשובות לאנשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזה הודו, משושי
שושי שטיינוביץ25/01/2010וואאוו.....אז אם מותר לי וידוי קטן......
ממש ממש קשה להכין דברים טעימים מנתחים של חזה הודו. אני אישית הייתי פשוט טוחנת אותם ומכינה קציצות. לדעתי, זו הדרך הטובה ביותר.
אם את מעוניינת לטחון אז: להוסיף: בצל טחון, כוס פטרוזילה ועם יש אפשר גם כוסברה קצוצה דק, 1 ביצה, 1/2 כוס קוואקר או פירורי לחם, מלח, פלפל ואם יש לך בהרת אז להוסיף כף שטוחה. לערבב וליצור קציצות.
להכיןבסיר רוטב עגבניות: בצל מטוגן עם כפית שמן, להוסיף כף פפריקה ו200 גר' רסק עגבניות, להוסיף מים ולבשל עד קבלת רוטב. כאשר הרוטב רותח, להכניס את הקציצות ולסדר בשכבה אחת. לכסות ולבשל דקות אחדות עד שהקציצות מקבלות צבע בהיר. לכסות במים ולבשל עוד 40 דקות. אפשר לזרות למעלה קינמון.
אם את לא רוצה קציצות, אפשר להשרות את הנתחים במשרה לפחות לילה שלם, להקפיץ במחבת חמה. לא מבטיחה תוצאות מדהימות.
ותודה על המשוב שלך לגבי האתר. אני אד נהנית מזה.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
(:25/01/2010בעיקרון אני מכינה קציצות מהודו אדום טחון פחות או יותר לפי הרוטב שכתבת
סתם פשוט חשבתי לגוון הבנתי שיכול להיות חזה הודו עם משרה של חרדל וכל מיני אפשרויות באמת יש הרבה שחושבים שהוא יבש ולא טעים,חשבתי לעצמי לנסות בכל זאת ולראות איך ייצא.
בכל מקרה אני אמציא כבר איזושהי מרינדה ונראה איך ייצא (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזה הודו.
שושי שטיינוביץ25/01/2010המרינדה עם החרדל, שום, דבש וכו' מתאימה לנתח שלם ממנו עושים מעין פסטרמה. לנתחים, אמרתי לך מה אני חושבת. נסי וראי, אולי לך זה יצא יותר טוב. שתפי אותנו בתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלאבי22/01/2010
לאחר התלבטויות רבות נכנס בי גוק והחלטתי לנסות וללכת על השיבולת שועל למרות שבעבר ניסתי קוואקר עם כל מיני טעמים אבל זה לא הייה לטעמי. החלטתי היום לקנות שיבולת שועל מהסופר שזה בא בשבבים ( ממש זול, שקית יחסית גדולה עלתה 2 ש"ח ) האם זה השיבולת שועל הנכונה?
בסופר אמרו לי להכין את זה עם כוס חלב על כף וחצי של שיבולת שועל וזה יצא קצת מימי אז שמתי עוד 2-3 כפות שיבולת שועל, האם תוכלו להגיד לי כיצד אפשר להכין זאת בצורה הנכונה מכיוון שבאתרי האינטרנט מציינים דברים ומתכונים שונים וכל אחד מכין את זה אחרת? והאם עדיף עם מים מאשר חלב וגם אם לאכול את זה שזה מחומם או אפשר גם קר.
קראתי על הרבה מתכונים באינטרנט שלהוסיף לזה דבש או קינמון צימוקים וכל מיני דברים - אבל הדברים האלה מוסיפים ערך קלורי רב ואני יחסית מסתכל על זה ופוחד למשל למזוג לתוכו כף דבש או קצת אגוזים למרות שזה בריא מאוד. מהו הערך הקלורי בערך של מנת שיבולת שועל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסת שיבולת שועל
איל23/01/2010היי זיו,
בהחלט עדיף לקנות שיבולת שועל נקייה ולא קומבינות מוזרות בטעמים שמוסיפים להם הרבה חומרים לא בריאים.
ככל הידוע לי, אפשר להשיג שיבולת שועל גרוסה דק או שיבולת שועל שלמה. שיבולת שועל גרוסה מתבשלת הרבה יותר מהר, ואני בדרך כלל קונה אותה.
קל מאוד להכין דייסה משיבולת שועל והכל שאלה של טעם. אישית אני לא אוהב להשתמש בחלב - לא עושה לי טוב, ואני מעדיף מים. אני שם בקערה שיבולת שועל ומים "לפי העין" ומחמם במיקרו למשך כ-2-3 דקות (עדיף על האש, אבל אני מתעצל). מניסיון תבין איזה כמויות צריך לשים, לפי מידת הסמיכות שאתה מעדיף. לאחר מכן אני מוסיף מעט דבש, מערבב ואוכל. אפשר להוסיף חתיכות פרי, קינמון ואפשר בכלל לוותר על המתוק ולהכין דייסה עם מעט מלח - גם מתאים. גם אם הולכים על המתוק, אפשר בהחלט להסתפק בכמות קטנה של ממתיק (דבש/סוכר/סילאן/מייפל טבעי), ולהוסיף קינמון שמוסיף מתיקות בעצמו. מתקבלת ארוחה בריאה מלאה בפחמימות מורכבות, חלבונים וסיבים ודלה בשומן.
המלצתי: תנסה ותגיע בעצמך לנוסחה האישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסתי את זה כרגע ולהגיד לך את האמת.
אבי23/01/2010יחסית לפעם הראשונה שהייה בלתי אכיל יצא לי בסדר גמור, אולי שמתי את זה קצת יותר מידי על האש.
אבל מה שמפחיד אותי פה שהוספתי דברים נוספים לדייסה וזה קצת מרתיע מבחינה ערך קלורי, אולי להבא אני ישתדל להוריד מכל דבר קצת.
חיממתי על האש עם מים חמים כחצי כוס מים עם 3 כפות גדושות של שיבולת שועל (אלו שקונים בסופר) ובאותו זמן ערבבתי בבלנדר כחצי כוס פלסטיק חלב עם 2 תמרים ובננה גדולה ואחרי זה הכנסתי את זה לתוך הסיר למשך דקה - דקה וחצי.
לבסוף הוספתי מרוב פחד כחצי כפית סוכר וכפית מייפל ( לא הייה לי דבש.. :/ )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסתי את זה כרגע ולהגיד לך את האמת.
אבי23/01/2010יחסית לפעם הראשונה שהייה בלתי אכיל יצא לי בסדר גמור, אולי שמתי את זה קצת יותר מידי על האש.
אבל מה שמפחיד אותי פה שהוספתי דברים נוספים לדייסה וזה קצת מרתיע מבחינה ערך קלורי, אולי להבא אני ישתדל להוריד מכל דבר קצת.
חיממתי על האש עם מים חמים כחצי כוס מים עם 3 כפות גדושות של שיבולת שועל (אלו שקונים בסופר) ובאותו זמן ערבבתי בבלנדר כחצי כוס פלסטיק חלב עם 2 תמרים ובננה גדולה ואחרי זה הכנסתי את זה לתוך הסיר למשך דקה - דקה וחצי.
לבסוף הוספתי מרוב פחד כחצי כפית סוכר וכפית מייפל ( לא הייה לי דבש.. :/ )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזיו ואייל, משושי, שיבולת שועל
שושי שטיינוביץ24/01/2010לזיו וגם לאייל,
שיבלת שועל היא מאכל בריא שכדאי לאכול אותו כדייסה לבוקר וגם להוסיף לקציצות או מרק.
העניין הרבה יותר פשוט ממה שתואר פה על ידי שניכם.
כדאי לקנות את שיבלת השועל הגרוסה דק לבישול מהיר. גם התוצאה יותר נעימה, עסיסית ורכה.
מבשלים 3-6 כפות שיבלת שועל בכוס מים. מרתיחים עד שמגיעים לסמיכות הרצוייה. בשלב זה אפשר להוריד מהאש.
מוסיפים מעט חלב (או בכלל לא). אפשר להוסיף כפית דבש וקינמון ומי שרוצה עוד תוספות, אז זה גם אפשרי, אך יש לקחת בחשבון שתוספות כגון אגוזים או פירות יבשים יוסיפו הרבה קלוריות ואולי אפשר לוותר עליהן.
אני מבשלת שיבלת שועל עם מים בלבד, מוסיפה דבש וקינמון וזה קל להכנה וטעים להפליא. אין שום צורך להסתבך עם מעבדי מזון ומטחנות וכל מיני דרמות בוקר מיותרות.
מקווה שעזרתי לשניכם,
יום נפלא וטעים, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל
ליה שומרון פינדר24/01/2010אפשר לעשות עם שיבולת שועל כמעט הכל!
אני מכינה מזה דייסה פשוטה עם מים ומעט קינמון ומערבבת עם רסק תפוחים ומעט מייפל או דבש, אפשר גם צימוקים או חמוציות... זה יוצא מצוין. בשביל הבריאות אפשר להוסיף גם כפית שקדיה או כפית של טחינה גולמית משומשום מלא - וזה ממש מעולה - 5 דקות של הכנה.
אני משלבת את שיבולת השועל גם במרקים, תבשילים, קציצות וקינוחים. זה זול, קל ובריא ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)