מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ובוקר טוב :)S26/12/2009
אתמול שמעתי שהמאכל אדממה, הפולי סויה, שיוצא לי לאכול לא מעט, גורם לעלייה בסיכון סרטן השד. האם זה נכון? או שזאת סתם שמועה? ואמרו לי שבדקו את הנושא טוב מאוד.... ככה שאני לא רוצה ישר להטיל בזה ספק ולחשוב שזאת שמועה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדממה, לשיר, משושי
שושי שטיינוביץ27/12/2009שיר היי,
אני שפית ולא תזונאית ועל כן אין לי תשובה לשאלה שלך. אולי ליה תוכל לענות.
בכל מקרה, לי לא ידוע על כך שפולי סויה גורמים לעלייה בסיכון לסרטן השד. להיפך, ידוע לי שסויה הוא מוצר מזון בריא ומומלץ למבוגרים, ומוגבל בכמויות לילדים.
נראה לי שאת יכולה אולי להפנות את השאלה לפורום בריאות אחר,
בהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולנטהעמית20/12/2009
שלום,
הייתי שמחה לקבל מכן מתכון להכנת פולנטה כתוספת לבשר\עוף וכמנה עיקרית חלבית, במסגרת שמירה על משקל ובריאות, כמובן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולנטה, לעמית, משושי
שושי שטיינוביץ20/12/2009היי עמית,
פולנטה היא מנת פחמימה שעשוייה מקמח תירס. אפשר לאכול אותה כתוספת למנה עיקרית של בשר או עוף. איני מכירה את אורחות חייך ואת התזונה היומית שלך. בממוצע, מומלץ לאכול כוס פחמימה מבושלת. שוב, אני אומרת זאת בהסתייגות, כי איני מכירה את התזונה שלך.
מתכון בסיסי לפולנטה:
חומרים: 500 גר' קמח תירס, 2 ליטר מים, 2 כפות שמן זית או חמאה, 1 כף שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם. אפשר להוסיף עלי מרווה.
מרתיחים מים בסיר, ומוסיפים קמח תירס בהדרגה ותוך כדי ערבוב תמידי למניעת גושים. מוסיפים תבלינים וממשיכים לערבב ולבשל עד שהפולנטה נפרדת מהדפנות. מוסיפים שמן או חמאה. משטחים את הפולנטה בתבנית ומוסיפים עליה תוספות שונות. ניתן להוסיף פטריות מוקפצות, ירקות מוקפצים, לארוחה חלבית אפשר לגרור גבינה צפתית או בולגרית ולארוחה בשרית אפשר להגיש אותה ליד המנה העיקרית.
אם רוצים מרקם רך יותר מוסיפים יותר מים.
מקווה שעזרתי ואם יש לך עוד שאלות אנא חזור אלי.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשטידת תרד על בסיס מפולנטה
ליה שומרון פינדר21/12/2009פשטידת תרד ללא גלוטן
רכיבים:
3/4 כוס פולנטה
1/2 שן שום
1/2 חופן שמיר קצוץ
1 כפית שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קינואה
450 גרם תרד
1 גביע קוטג’ (קוטג’ רגיל או עיזים)
3 ביצים
1 שן שום כתושה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. קולים מעט את גרגירי הפולנטה בסיר יבש עד שיש ריח קל של פופקורן באוויר.
2. מוסיפים בהדרגה 1/2 2 כוסות של מים פושרים, תוך כדי ערבוב.
3. ממשיכים לערבב עד שהדייסה הופכת להיות קשה ונפרדת מהדפנות.
4. מכבים את האש ומוסיפים את השום, השמיר את המלח ואת שמן הזית, בוחשים היטב ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
5. משטחים את הדייסה עד שמתקבל משטח חלק, ומניחים בצד להתקרר (למעלה משעה)
6. את התרד ניתן לחלוט במים רותחים או לטגן במעט שמן זית או על טלפון בלי צורך בשמן.
7. את הקינואה מבשלים (הכנה בסיסית של קינואה: שוטפים 1/2 כוס קינואה ומייבשים בקלייה בסיר. מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומעט מלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות. אם אין עוד מים, סוגרים את האש וכעבור 2 דקות פותחים את הסיר ומפוררים את גרגירי הקינואה(
8. מערבבים את התרד עם הקינואה, הקוטג’, הביצים השום והתבלינים ומוזגים מעל הפולנטה.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך 25-30 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לקראת הסופשויקה17/12/2009
שלום.
הייתי מאוד שמחה לקבל מתכון פשוט יחסית להכין לארוחת צהריים ביום חורפי.
עם דגש על בריאות בבקשה.
תודה רבה
בברכת חג שמח ושבת שלום.
ויקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקה, שאלה לקראת סופשבוע, משושי
שושי שטיינוביץ17/12/2009ויקה היי,
ממליצה לך להכין קדירת עוף, עם ירקות ובטטה, שזה מהווה ארוחה שלמה בצלחת. ישנם כמה סוגי קדירות, אתן לך מתכון של הקלה מכולן:
ל-6 מנות:
בסיר גדול ורחב שמים:
6 רבעי עוף, חתוכים, ללא עור וללא שומן (לבקש מהקצב להוריד את העור ואת כל השומן. אם הוא מתווכח, אז להתעקש.
בצל גדול או שני בצלים בינוניים קצוצים דק
6 שיני שום קלופות, שלמות
250 גר' רסק עבניות
1 כף גדושה פפריקה
פלפל שחור לפי הטעם
מעט מלח (זהירות, בעוף יש מלח מפעולה ההכשרה)
3 בטטות, קלופות וחתוכות לחתיכות גדולות
מים לכיסוי
חבילת שעועית ירוקה (להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול).
שמים את כל החומרים בסיר. מכסים במים ומבשלים עד שהעוף מתרכך. אחרי 40 דקות מוסיפים את השעועית הירוקה וממשיכים לבשל עד שהכל מוכן.
מגישים מעל אורז מלא או לבן בסמטי.
טעים בטירוף!!!
בתיאבון וספרי לנו אך היה.
נ.ב. למי שלא אוהב שעועית ירוקה, אפשר להוסיף אפונה או גרגרי חומוס (מבושלים מראש) או שעועית לבנה, בושלת מראש או גם אפשר בלי ירקות. יוצא טעים בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין בענייני נבט המשטליה16/12/2009
נדמה לי שהתבשילים שעשיתי עם המש הנבוטים גורמים לאי נחת בבטן, מסוג הצטברויות הגאזים. יש דרך לצמצם את הנזק הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבטי מש, משושי
שושי שטיינוביץ17/12/2009טליה היי,
כאמור, מאחר שאיני תזונאית, איני יודעת לומר לך תשובה מוסמכת. מה שכן אני יכולה לומר, שזרעי קימל מנטרלים במידה רבה השפעות של גזים בבטן. נסי. אולי זה יכול לעזור גם לך. את יכולה להוסיף אותם לתבשיל עצמו. זה יוסיף המון טעם. הוסיפי לקראת סוף הבישול. את יכולה להשתמש בזרעים שלמים, שבורים או טחונים.
ספרי לנו איך הייתה התוצאה.
לילה טוב, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן מזוכך ושמן מזוקקנוגה שלו14/12/2009
מה ההבדל בין שמן מזוכך ( כמו כל התעשייתיים) לבין שמן מזוקק כמו שמן אורז מזוקק. האם גם שמן אורז עובר תהליכי עיבוד כימיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אותו הדבר
ליה שומרון פינדר17/12/2009שמן מזוכך ומזוקק זה בעצם אותו הדבר, שימוש שונה בשפה העברית.
שניהם מעובדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קנולהצחי14/12/2009
רציתי לקבל את חוות דעתכם המיקצועית בנוגע לשמן הקנולה בעיקבות כתבה שפורסמה ע"י שרי אנסקי ב - NRG מעריב
בעיקרון נאמר לפי הבנתי ששמן קנולה הוא במקור ביכלל שמן מנועים וכלל לא יותר בריא ואולי להפך
(בנוסף אם חומצות אומגה 3 נהרסות בחום אז באמת מה היתרון שלו?)
מה שפורסם מאוד מטריד ורציתי לדעת האם זה נכון ואם עדיף לעבור לשימוש בשמן אחר ואיזה (גם לטיגון עמוק וכ"ו) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומי, שמן קנולה
שושי שטיינוביץ17/12/2009שלומי היי,
גם אני הייתי מאד מוטרדת מהמאמר שפורסם, לאחר שקראתי את המאמר של שרי אנסקי, פניתי לשתי עמיתות שלי, אחת טכנולוגית מזון של אחד ממפעלי המזון הגדולים בארץ והשנייה דיאטנית ראשית של אחת הרשתות הגדולות בארץ. אני מביאה כאן את התשובות שלהם:
תגובת טכנולוגית המזון:
לגבי הקנולה, למרות השכלתי בתחום המזון זו הפעם הראשונה ששמעתי שיש בעיה עם קנולה וזה מפתיע אותי. אני מוטרדת מכך שאנסקי לא חשבה שהיא צריכה לציין מקור מחקר שמתייחס לטענותיה ואם אין כזה אז הכל לא רלוונטי. ראיתי בטוקבקים שכותבים שזו פיקציה של מתיחה שרצה באינטרנט כבר כמה שנים.
אני אבדוק זאת בכמה מקורות ואם אמצא משהו בענין אספר לך.
תגובת הדיאטנית הקלינית הראשית:
גם אני הופתעתי מהכתבה, הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו שאין להשתמש בשמן קנולה לטיגון עמוק/ממושך כמו שלא מומלץ בשמן זית.
בגלל הרכב חומצות השומן. מכאן ועד מה שהיא רשמה נשמע לי מוזר.
מענין , אעביר לחוות דעתן של הצוות שלי וגם לעמותת עתיד.
שתיהן הבטיחו לחזור אלי בהקדם.
גם אני מרימה גבה עם קריאת הכתבה. מחכה לשמוע משהו מוסמך. יש לציין שאנחנו ממליצים על שמן קנולה כמעט באותה נשימה שאנחנו ממליצים על שמן זית.
אם יהיו התייחסויות מקצועיות נוספות, אני מבטיחה להביא אותן.
בכל מקרה, אני מקווה שליה, היועצת הקולינרית, תתייחס לנושא גם.
נכון לכרגע, אני ממשיכה להשתמש בשמן קנולה כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם דל קלוריות וללא גלוטןנירית13/12/2009
הייתי מבקשת אם יש מתכון ללחם דל קלוריות לדיאטה וללא גלוטן וסוכר ,איזה קמחים מתאימים שהם דלי קלוריות וכיצד אפשר להכין שיהיה קל דומה ללחם קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם דל קלוריות וללא גלוטן - תגובה
שושי שטיינוביץ06/10/2011גם לי אין מתכון ללחם דל קלוריות ללא גלוטן. אומר יותר מזה, הכנת לחם ללא גלוטן דורשת מיומנות מסויימת. יש להשתמש בקמח ללא גלוטן ו(שניתן לרכישה בחנויות מתאימות).
אין קמח דל קלוריות. לקמח יש קלוריות. כדי לעמוד בתנאים של תזונה דלת קלוריות, יש להגביל את כמות הלחם הנצרכת ביום ולהתאים אותה לתוכנית הדיאטה. ועל כך כדאי להתייעץ עם דיאטנית או תזונאית שתתאים לך תוכנית תזונה שתעזור לך לרדת במשקל.
בתפריט התזונה היומי שאני נותנת למשתתפי הקבוצות שלי, יש 2 פרוסות לחם בבוקר ו-2 פרוסות לחם בערב. ועם הכמות הזו של לחם יורדים גם במשקל.
לסיכום, אני מציעה לקבל תוכנית תזונה ממישהו מוסמך, תוכנית שתעזור לך לרדת במשקל וכך תוכלי לאכול לחם רגיל (ללא גלוטן או עם גלוטן) בכמות שתהיה לך נכונה.
גמר חתימה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יפה
ליה שומרון פינדר13/12/2009לצערי אין לי מתכון של לחם קל ללא גלוטן, אולי לשושי או למישהו אחר מהגולשים יש מתכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפה, לחם ללא גלוטן
שושי שטיינוביץ13/12/2009יפה היי,
יש קמח מיוחד לחולי צליאק, ללא גלוטן. זה קמח לבן, דומה במרקמו לקורלנפלור וניתן להכין ממנו לחם. אפשר לשלב עם הקמח גם קמח תירס, שלא מכיל גלוטן ולהכין אותו כמו שמכינים עוגה בחושה, כלומר עם ביצים ושמן. אין לי מתכון מדוייק, אך זה לא ממש דיאטטי.
אינני יודעת איך אפשר להכין לחם קל כזה. ללחם קל יש להוסיף סיבים כגון סובין ואני לא מכירה סיבים שלא מכילים גלוטן.
עם יד על הלב, זו משימה בכלל לא פשוטה. להכין לחם ללא גלוטן ועוד לרצות שיהיה דיאטטי וגם שיהיה אכיל וטעים, זה לא פשוט.
אולי אציע לך בכל זאת לחפש בחנויות המתמחות במוצרים ללא גלוטן. אני יודעת שיש לחמים וגם פיתות (לאוו דווקא לחם קל) באיכות לא רעה בכלל. למה לך להסתבך?
אם הצורך לוותר על גלוטן נובע ממניעים בריאותיים, אני יכולה להבין, אם לא, אז יש מקום לערוך חשיבה נוספת, כי אני לא בעד להקשות על החיים.
אם יש לך עוד שאלות, אנא אל תהססי, ואני מקווה שקצת עזרנו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לחם קל ללא גלוטן
תומר06/10/2011לחברת בר-אל שמייצרת מוצרים ללא גלוטן יצא לפני מספר חודשים לחם קל, ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר ועשיר מאוד באומגה 3. ניתן לדעתי למצוא אותו ברוב בתי הטבע.
ללחם יש 185 קק"ל ל- 100 גרם לעומת כ- 280-300 קק"ל בלחמים ללא גלוטן אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על ההבהרהטליה12/12/2009
אבל הגישה הכללית שלך, כמי שעוסקת במזון, שממחישה כאן פעם אחר פעם, שיש לך הרבה ניסיון והבנה בתחום, טובה בעיני, אולי אפילו יותר מדברים של תזונאים מקצועיים, כי אותם לפעמים קשה להמון העם ההדיוט, כמוני, להבין. והשאלה הפעם בענייני נבטים- הנבטתי שעועית מש, וכעבור יומיים, כשרק התחילו להצמיח זרועות לבנות זעירות, הוספתי אותם לסיר של מרק ירקות. הגרעינים המקוריים התרככו יפה, חששתי מזה כי מש דורשת ריכוך ממושך בדרך כלל, אבל האם עשיתי משהו נבון? האם הבישול הזה מוריד את הערך התזונתי של הנבטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה, בעניין נבטים
שושי שטיינוביץ12/12/2009הנבטת קטניות משביחה את איכותם ואת הערך התזונתי שלהן, ו...כן...גם מקצרת את זמן הבישול. עשית נכון, והמש הנבוט הרבה יותר טוב. את יכולה לעשות כך עם כל הקטניות.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה למתכון של גריסים(:11/12/2009
היי ושבת שלום
הייתי מעוניינת במתכון טעים להכנת גריסים\גריסי פנינה שזה פחות או יותר הבנתי אותו טעם
אם אפשר לעלות לפה את המתכון אשמח
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גריסי פנינה, משושי
שושי שטיינוביץ12/12/2009גריסי פנינה הן דגן לכל דבר וניתן לבשל אותן בכמה אופנים:
1. אפשר להוסיף אותן למרק. הן מסמיכות אותו והוא משביע יותר.
2. אפשר לבשל אותן כמו אורז: מטגנים בצל קצוץ עם כפית (או כף) שמן, מוסיפים גריסים ומים בכמות כפולה. מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים עד התרככות הגריסים וספיגת המים. מתחילים בלהבה בינונית, וכאשר המים נספגים ברובם, מנמיכים את הלהבה עד התרככות מלאה.
ניתן להוסיף גריסים גם לתבשיל קדירה ולצלי בשר.
אפשר גם להוסיף להן ירקות מבושלים ואז לקבל נזיד של גריסים וירקות.
אפשר גם להוסיף להן עדשים, שבושלו לחוד. מבשלים כמו אורז ובשלב הסופי מוסיפים את העדשים ומאדים ביחד עוד 10 דקות לאיחוד טעמים.
מקווה שקיבלת תשובה ואם יש עוד שאלות, אשמח לענות.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
(:13/12/2009תודה על התשובה,עזרת לי.
בקשר לנזיד עם הירקות המבושלים אפשר בבקשה מתכון מפורט של זה?
זה נשמע לי ממש טוב ואני מאוד אוהבת ירקות מבושלים ככה שזה יכול להיות שילוב טוב
הייתי שמחה למתכון עם כל הכמויות והדרישות
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
(:18/12/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ללא שאלה
שושי שטיינוביץ18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתה עוד שאלה-הנה היא
(:19/12/2009בקשר לנזיד עם הירקות המבושלים אפשר בבקשה מתכון מפורט של זה?
זה נשמע לי ממש טוב ואני מאוד אוהבת ירקות מבושלים ככה שזה יכול להיות שילוב טוב
הייתי שמחה למתכון עם כל הכמויות והדרישות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזיד ירקות, מתכון, משושי
שושי שטיינוביץ19/12/2009יש כל כך הרבה סוגי של נזידי ירקות ואני תוהה אם התכוונת לנזיד ספציפי. אתן לך מתכון כללי, שתוכלי לשנות את סוגי הירקות והקטניות.
חומרים:
1 בצל בינוני
4 שיני שום
1 כוס גריסי פנינה או חיטה
1 כוס עדשים ירוקים או שחורים
1 כוס קישואים חתוכים לקוביות
1 כוס גזר חתוך לטבעות
12 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי טימין (קורנית) טריים
1 כף שמן
מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
הוראות הכנה:
מטגנים בצל קצוץ עם כף שמן עד הזהבה. אם יש צורך, מזרזפים מעט מים תוך כדי טיגון כדי למנוע חריכה של הבצל. מוסיפים שיני שום קצוצות ומטגנים עוד רגע קל.
מוסיפים עדשים וחיטה
מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
מבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים שאר הירקות ותבלינים.
ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה או עד שהירקות והעדשים רכים.
טועמים ומתקנים תיבול.
זהירות! את המלח שמים רק בסוף לאחר שהעדשים התרככו. אם שמים מלח לפי ריכוך העדשים, יארך זמן הבישול לאין שיעור.
אם יש צורך, מוסיפים מעט מים. התוצאה הסופית אמורה להיות נוזלית למדי. לא בדלילות של מרק, אך עם מעט נוזלים.
כאמור, ניתן לשנות את סוגי הדגנים, הקטניות והירקות. מקבלים כל פעם נזיד מסוג אחר.
מאד מתאים ליום חורף קר!
בתיאבון וספרו לנו איך יצא.
שבוע טוב, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגריסים
דניאל אביב20/12/2009שלום שושי
האים הגריסים הם סוג של קיטניות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך שושי-ואם אפשר עוד שאלה
(:20/12/2009האם הכנת גריסים בלבד כמו אורז יוצא גם טעים? איזה תבלינים חוץ ממלח כדאי לשים?
והאם זה ממלא את הבטן וכבד או קליל?
ועוד משהו מה ההבדל בין גריסים לבין גריסי פנינה? מה מומלץ?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגריסים וגריסי פנינה, משושי
שושי שטיינוביץ20/12/2009שלום לך,
גריסי פנינה אפשר לבשל כמו אורז. כדאי מאד לטגן קודם בצל עם כפית אחת של שמן, ולהוסיף קצת יותר תיבול כמו פלפל שחור ושן או שתיים כתושות.
אך אני חוששת שגריסים עשויים אולי באמת להיות כבדים בבישול כמו אורז. בכל בישול של גריסים, נראה לי שכדאי להוסיף אותם למרק או לנזיד ולהגיע לתוצאה עם מעט רוטב.
לגבי ההרגשה של מלאות, זהו דגן כמו כל דגן. בכמות מתאימה בצירוף ירקות ומנת חלבון איכותית, נראה לי שזה יכול להיות ארוחה מצויינת.
שני סוגי הגריסים טובים. מומלץ לאכול את שני הסוגים, אך כפי שכתבתי, השימושים שונים.
מקווה שענית ואם יש לך עוד שאלות, אשמח להשיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגריסים לדניאל, משושי
שושי שטיינוביץ20/12/2009דניאל היי,
גריסים הם סוג של דגן, לא קטניות. יש בפורום מתכונים של גריסים וקטניות.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
(:21/12/2009עזרת לי (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפיית עוגת גבינהסילבי10/12/2009
כמה זמן צריך לאפות עוגת גבינה בתבנית מס' 26 בטמפרטורה של 180 מעלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגת גבינה, זמן אפייה
שושי שטיינוביץ12/12/2009זמן האפייה תלוי מאד בתנור ובסוג העוגה, אך הייתי אומרת שתתחילי עם 40 דקות ובדקי עם הכנסת קיסם. אם יוצא יבש, סימן שהזמן הספיק, אם לא, הוסיפי 10 דקות כל פעם. כך תכירי את התנור שלך ותדעי כמה זמן את צריכה לעוגה הספציפית הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין צליה , גריל ובישול ?אבינועם09/12/2009
שלום רב
בתנור הביתי שקניתי יש את שלושת האופציות האלו.
אני לא מבין את ההבדל ביניהם ,
האם מקור החימום בתוך התנור שונה עבור כל אחד מהמצבים האלו ?
אודה מאד לכל מי שיוכל לתת לי הסבר לגבי מה שמתרחש בתוך התנור
בכל אחד מ 3 המצבים האלו: - צליה - גריל - בישול .
תודה
אבינועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין צליה גריל ובישול לאבינוע
שושי שטיינוביץ12/12/2009ישנן שיטות בישול שונות, כאשר לכל אחת יש השפעה מסויימת על התוצאה הסופית.
גריל הוא חימום עליון, בחום מאד גבוה, מיועד להשחמה של החלק העליון של האוכל, המסה של גבינה, למשל, או קלייה מהירה של מזון בחלקו העליון.
צליה, לעומת זאת, היא הפעלה של חום בטמפרטורה מסויימת מכל צידי המזון. הצלייה יכולה להתבצע עם נוזלים או ללא נוזלים. למשל, צלייה של רוסטביף, נתח בשר מתובל, אשר מניחים אותו מעל רשת וצולים אותו. או צלייה של עוף שלם או נתחים.
בישול - בדרך כלל חימום האוכל בתוך כלי עם נוזלים ועם תוספות, כמו בישול בסיר על כיריים, אך עושים אותו בתנור, מטעמי נוחות או קבלת טעמים אחרים.
ישנה בתנור עוד פונקציה - טורבו. פונקציית הטורבו מיועדת לשימוש כאשר אופים בתנור בבת אחת יותר מפריט אחד. במקרה זה מפעילים את הטורבו, אשר מערבל את האוויר והוא מגיע לכל פינות התנור, וכך הוא אופה פריטים המונחים בשתיים או שלוש "קומות" בתוך התנור.
מקווה שעניתי, ואם יש לך עוד שאלות, אל תהסס לפנות.
תתחדש ותיהנה מהתנור החדש,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לסיבים תזונתייםעופרה08/12/2009
שלום רב,
שאלה 1- הייתי מעוניינת לדעת האם זה נכון להוסיף סיבים תזונתיים לאפיה ובישול של בני נוער (גליאי 13) מאחר ואנו לא שולטים בכמונות השתיה שלהם,ואז יתכן שזה יוביל לעצירות?!
שאלה 2- אני מעוניינת לדעת אחת ולתמיד האם במוצרי חלב לייט , קרי %0 או 1.5% זה נכון שהסידן אינו נסזפג? ואם זה נכון מאיזה % שומן כי נספג % 3 ?
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופרה סיבים תזנתיים וחלב,משושי
שושי שטיינוביץ08/12/2009היי עופרה. לשאלתך שני היבטים: היבט תזונתי והיבט קולינרי. אענה על ההיבט הקולינרי ואני מאמינה שליה שומרון היועצת שלנו תשיב לך לגבי ההיבט התזונתי.
אשמח לדעת מהי הסיבה שלשמה את רוצה להוסיף סיבים תזונתיים ללחם. האם הוא אוכל גם ירקות וקטניות? ובכלל איך התזונה שלו?
בעיקרון, איני רואה כל סיבה להוסיף סיבים תזונתיים ללחם של בני נוער, אם הוא נאפה מקמח איכותי מחיטה מלאה או שיפון או קמח כוסמין וכד'.
לגבי אחוז השומן בחלב. אלא אם כן יש סיבה בריאותית מובהקת, איני רואה כל סיבה לצרוך חלב מתחת ל-3% שומן. גם 3% נחשב לדל שומן, רק שהוא יותר טעים, ואני רוצה לקוות שעובר פחות תהליכי עיבוד.
כפי שכתבתי לגולשים אחרים, אני בעד גישה שפוייה וכל עוד אנחנו מקפידים לצרוך מוצרי טבעיים, לא מעובדים, דלי שומן, ללא כימיקלים או אבקות, הרבה ירקות ודגנים מלאים, והכל בכמויות סבירות, הרי מובטח לנו שהתזונה שלנו תהיה בריאה ומספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עופרה
ליה שומרון פינדר13/12/2009כמו ששושי כבר ענתה, אם מכינים לחם מדגנים מלאים אין צורך בתוספת של סיבים. מלבד זאת מומלץ לשתות כשאוכלים אוכל עשיר בסיבים וסביר להניח שמי שצורך סיבים בכמות גדולה גם יחוש צמא.
בנוגע לאחוז השומן - עדיף לפחות 3% מהסיבה הפשוטה, שסידן נספג כאשר יש ויטמין D בסביבה. ויטמין D הוא מסיס בשומן. ככל שהסביבה דלה בשומן, היא דלה בויטמין D.
בחלב 0% שומן אין ויטמין D שיסייע בספיגת הסידן. מחקרים מצאו שהסידן נספג כאשר אחוז השומן הוא 3% לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי נוכל למסדטליה03/12/2009
כאן פינה קבועה של המלצות ליישום בחיי יומיום, יש המון המון שאלות ואפשרויות. כמובן, הכל תחת הכותרת של אורח חיים תקין ושפוי. חזרתי הרגע מהספרייה השכונתית, ושם הצצתי לרגע בספר, אוף שכחתי את שם המחבר, לא יפה, בכל אופן ספר של מומחה לתזונה שנכתב ב- 1995, ומייד גיליתי שלא יצא מתוקף בגלל גילו, ויש בו הרבה פרטים רלבנטיים גם היום. ומייד מצאתי משהו שדורש עוד תשובות: בפרק שמדבר בשבח הנבטים, כולל עצות מעשיות להנבטה, נשארה לי השאלה: האם גם הגרעין, שממנו בקע הנבט, טוב לאכילה? ומו הערך הקלורי שלו בשלב הזה. בקיצור יש לי בקנה עוד הרבה שאלות. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה, משושי, בעניין פינה קבועה
שושי שטיינוביץ08/12/2009אין לי שום התנגדות לפינה כזו. אדרבא, שאלי כל שאלה שעולה על רוחך ונשמח לענות.
להזכירך, אני לא תזונאית אלא שפית שמתמחה באוכל טעים ובריא. הידע שלי הוא להכין את האוכל הכי טעים שגם משביע וגם מהנה מחומרים בריאים וגם איך להתמודד עם שפע המזון המעובד ושפע הפרסומות שמשפיעים עמוקות עלינו ועל ילדנו, איך ליצור אלטרנטיבות מספקות ומהנות בצורה שאפשר יהיה לנהל חיים תקינים, שפויים ולאורך ימים.
אם יהיו לך שאלות בענייני תזונה, אני מאמינה שליה, שהיא יועצת קולינרית, תוכל להשיב.
שאלי בתי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לו רק ניתן- הייתיטליה03/12/2009
מפרסמת את תשובתך על פוסטרים ענקיים בחוצות העיר. זאת גם הדרך שבה אני נוטה ללכת, אלא שחסרה לי השכלה רבה בתחום. העיקרון של- הכי קרוב לטבעי, הכי פחות התערבות תעשייתית- את העיקרון הזה הצלחתי להבין בכוחות עצמי (כוחות דלים, כאמור). בעיקר מתאימה לי גישת הביניים שלך, שעושה איזו שהיא פשרה שפוייה עם קצב החיים התקין. תודה וארצה מאוד בעתיד להתייעץ איתך בנושאים נוספים בתחום, כי בכל יום נפתח חלון מידע חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה, משושי
שושי שטיינוביץ03/12/2009המון תודה על התגובה שלך. אכן, לדעתי זו הדרך (ולו בגלל שרק כך אפשר להתמיד), והמטרה היא להעביר זאת לכולם. לאט לאט, אבל בטוח. שמחה שאת איתנו ומקווה שיצטרפו כמה שיותר.
מאחלת סופש נעים וכיפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לטליה, משושי
שושי שטיינוביץ03/12/2009טליה יקירתי,
אל תהססי לפנות בכל שאלה שיש לך. תמיד אשמח לענות. וגם אם אין לי תשובה, אפנה אותך למי שכן יש לו.
מחכה לשמוע מימך כאן,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטריות שעועיתריקי03/12/2009
הוספתי לראשונה, לצלחת מרק, איטריות שעועית (דקות, לבנות שקופות). מאד משביע, אך לא ברור לי מה היתרון התזונתי שלהן על פני איטריות רגילות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטריות שעועית
ליה שומרון פינדר03/12/2009מלבד זה שהן טעימות וקלילות, מבחינה בריאותית היתרון היחידי שלהן זה שהן לא מחיטה.
אבל מעבר לזה הן לא מכילות ערכים תזונתיים מי יודע מה. הן מופקות מעמילן שעועית, עמילן תפוחי אדמה ועמילן טפיוקה.
מתאים לרגישים לגלוטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)