מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחם קל- הבנת הכתובטליה02/12/2009
מה הם החומרים הר"מ הרשומים כחלק ממרכיבי לחם קל- קלציום םרופיונט פוטאסיום סורבאט אצסולפאם K והאם אלה חומרים שאני רוצה אצלי בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה, חומרים כימיים
שושי שטיינוביץ02/12/2009טליה היי,
החומרים האלה הן תוספות כימיות ללחם שנועדו לשמש כחומר משמר, ממתיק מלאכותי וכד'. אני מניחה שאולי ליה תוכל לתת לך מידע יותר מדוייק.
אך כדרכי, אומר לך מה גישתי: וכשאני כותבת את לך, אני מקווה שיקראו זאת עוד הרבה גולשים.
על מנת לשמור על תזונה בריאה, אני משתדלת להקפיד על מרכיבי המזון שנכנסים לפינו. אני משתדלת להמנע מכל מזון מעובד ומבשלת אך ורק עם ירקות טריים (או קפואים), בשר, עוף ודגים רזים, דגנים מלאים (חוץ מאורז בסמטי), וכפית שמן קנולה או זית לכל סיר אוכל ל-6 איש. מעט מוצרי חלב עד 5% שומן.
משתדלת להימנע מכל כימיקלים או אבקות או חומרים משמרים. ככה. ליתר בטחון. מבחינתי, אם אני מקפידה על הכללים האלה, אני בחוף מבטחים. זה לא אומר שאינני חוטאת, אך אלה הכללים.
משתדלת לבשל את האוכל הכי טעים שאפשר ממה שהגוף שלי שמח לקבל. כל השאר פשוט בחוץ.
זו הסיבה שאני לא אוכלת לחם קל או לחמים תעשייתיים אחרים, והאמת היא שאני מעדיפה לאפות את הלחם שלי. אבל אם אין לי אפשרות אז לפחות קונה לחם ממקום מוכר שאני יודעת מה מכניסים בו.
מקווה שעזרתי,
לילה טוב לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ידוע ליטליה28/11/2009
ציפוי פנימי, נראה לי שאין. איך לבדוק את זה? הסיר נקנה בחנות כלים די יוקרתית ומתמחה, אבל הוא תוצרת סין והיה די זול, בהשוואה לסירי ברזל מאירופה, עלה רק 250 ש"ח. אולי זאת הבעייה? אני משתמשת בו בעיקר לאפיית לחם, לא ממש לבישול. יש לזה משמעות? תודה על כל העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה, סיר ברזל
שושי שטיינוביץ28/11/2009טליה היי,
בעניין הסיר. קשה לי לחוות דיעה ללא ידיעה על סוג הציפוי.
אם זה סיר ברזל בלבד: אפשר לשפשף אותו היטב עם ברזלית. לנגב היטב עם מגבת ואז למרוח שמן על כל הסיר וגם אותו לנגב עם מגבת נייר. כך ניתן להבטיח שלא יחליד ושהמתכת תשאר נקייה.
יחד עם זה, אני חייבת לומר, שאם אין ציפוי יש אפשרות שהברזל יפריש חומרים לתוך האוכל. אני יודעת שהסינים מבשלים כך מזה דורות, ואני תמיד מתנחמת בבישולים המופלאים של אימי, שכולם היו בסירי אלומיניום (מבריקים ומצוחצחים). אז אם את רוצה להיות בטוחה, אז כדאי להוציא אותו משימוש, ואם את ממשיכה בקו השפיות, אז יש לך פתרון.
לגבי ציפויים, יש לדעת על איזה ציפוי מדובר. אם זה טפלון, התברר לי שיש טפלונים לא איכותיים שמפרישים חומרים לתוך האוכל. אם זה ציפוי איכותי, נראה לי שאין מה לדאוג.
מקווה שעזרתי,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובתך נעמה לי מאודטליה28/11/2009
הגישה שלך היא גם הגישה שלי, בעניין הלא "לבן", וכל השאר, ובעיקר אהבתי את הגישה השפויה שלך. אני מנסה לשמור על איזה שהוא קו ביניים שפוי, וללכת ישר בין מבול המידעים המנוגדים שנזרקים עלינו בעיתונות ובאינטרנט מכל כיוון. אבל נדמה לי שאני מתחילהבזמן האחרון לאבד קצת את השפיות המבוקשת. על סוגיית קרטון הביצים שמעתי רק לפני שבוע, וזאת הבעייה עם מידע חדש כזה, שברגע שיודעים, קשה להמשיך ולהתעלם. אני חושבת, בהשפעת ובזכות רוח הדברים שלך, שבשלב הזה אני אנסה להתעלם, ואמשיך לעשות מה שעשיתי עד כה כל החיים, ממילא עד עכשיו לא מצאתי שיש לזה השפעה שאני יכולה להגדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה, משושי, תודה גם לך
שושי שטיינוביץ28/11/2009טליה היי, המון תודה על המשוב שלך. זה בדיוק העניין. את עושה נכון בגישה השפוייה שלך. וכפי שהבנת זו גם הגישה שלי. אני בעד דרך שניתן להתמיד איתה, ושהיא גם מהנה ומספקת. כל דרך אחרת גורמת לרפיון ידיים וייאוש. ואז חוזרים עוד יותר אחורה. מתוך מה שאמרתי אני משתדלת להכין את האוכל הכי טעים שיש (יש כ-1200 מתכונים כבר) תוך הקפדה על הכללים הפשוטים האלה. מסכימה איתך שאנחנו מוצפים במבול של מידע, שלא אחת מגיעה ידיעה שסותרת אותו לחלוטין.
אכן, בתוך הכללים הבסיסיים עשי מה שהלב שלך אומר לך, ואני בטוחה שתעשי נכון.
אשמח להמשיך לעזור,
ברכת שבת שלום לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בעניין ביציםטליה26/11/2009
נתקלתי בהמלצות סותרות בנושא אחסון ביצים במקרר, יש אומרים להוציא מאריזת הקרטון ולהניח על הדלת בשקעי הפלאסטיק המיועדים לכך, והסיה היא שהנייר סופג לחות וזו מחדירה אל תוך הביצה את החומרים שנמצאים על הקליפה בחוץ, וכולנו הרי יודעים איפה עוברת הביצה עד שהיא מוטלת בחוץ.... ומצד שני ראיתי המלצה דווקא של משרד הבריאות כן לאחסן אותן באריזת הקרטון. אז אצל מי הצדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה, אחסון ביצים
שושי שטיינוביץ27/11/2009טליה היי,
אין לי מידע על עניין אחסון ביצים באריזת הקרטון שלהם או לא. אולי לליה, תהיה תשובה.
אני אישית מוציאה את הביצים מהקרטון ומאחסנת במקום המיועד לכך במקרר, אך אני עושה זאת מטעמי נוחות וסדר.
אני מנהלת מטבח בריא, ועל סדר יומי נושאים חשובים כגון: שימוש במוצרים טבעיים בלבד, דלי שומן, ללא אבקות וכימיקלים, ללא מוצרים מעובדים[ ושימוש מוקפד בכמויות השמן בהן אני משתמשת. כמו כן אני מקפידה להוציא את ה"לבן" ממטבחי, כלומר, לא קמח לבן, לא אורז לבן (למעט בסמטי) ולא סוכר לבן. בכל מקום שיש לי אפשרות אעדיף מוצרים אורגנים על פני לא אורגנים.
נראה לי שאם מקפידים על כללים אלה, תוכלי להבטיח לעצמך מטבח בריא ומהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיר ברזל תוצרת סיןטליה26/11/2009
האם נכונה השמועה, שמתרוצצת בזמן האחרון בין שוחרי הבריאות, שסירי הברזל השחורים מתוצרת סין, משחררים למזון חומרים רעילים כמו למש עופרת. יש לי סיר כזה יחסית די חדש, שבזמן האחרון הצבע השחור שלו דוהה במקומות שונים, בחלקים החיצוניים שלו. האם להוציא אותו משימוש במטבח ולהפוך אותו לעציץ במרפסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיר ברזל, לטליה
שושי שטיינוביץ27/11/2009טליה היי,
האם יש לסיר ציפוי פנימי? ידוע לך איזה ציפוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מתאים לבעיית עיכולתמר25/11/2009
שלום,
בני בן 11 ובגלל שיתוק בקיבה אסור לו לאכול מזון שמן או עשיר בסיבים תזונתיים,
העיקרון הוא לאכול מזון קל לעיכול כדי לא להכביד על הקיבה.
אסור: חלמון , בשר שמן , קיטניות בכל צורה שהיא למעט אורז , טחינה /שומשום בכל צורה שהיא ,
שמן , ממתקים ועוגות .
מותר לו מוצרי חלב עם אחוז שומן נמוך , פסטה , לחם/חלה/פיתה רגילים .
אני בשלנית גרועה והמיגבלות גורמות לזה שהאוכל הפך פחות טעים.
האם יש סדנה לנושא זה או שאפשר לקבל יעוץ/מתכונים לאוכל טעים במסגרת המיגבלות ?
בברכה ותודה
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר, משושי
שושי שטיינוביץ26/11/2009אשמח לעזור לך. אנא התקשרי אלי 0542129050
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורזשושי23/11/2009
שלום אני צריכה עזרה.
אני יודעת שזה ישמע מצחיק לשאול אך בכל זאת
איך מבשלים אורז מלא - בסמטי ו איך עגול או סוג אחר?
פי כמה אמור האורז להכפיל את מישקלו מאשר מלפני בישול כאשר מבושל כהלכה?
ראיתי כל מיני הסברים אך שום דבר לא מסתדר נאמר שלוקח כ- 50 דקות או מהו כזה אך מניסיון שלי גג 20 - 25 דקות וגם כל פעם זה יוצא אחרת פעם משלש את משקלו פעם רק מכפיל אותו לכן אני חושבת שאני עושה משהו לא נכון.
האם יש צורך בסיר בצורה / גודל מסויים?
אני משתמשת הלבהבה הכי קטנה אבל אולי גם לצורת הלהבה יש חשיבות (למרות שאני לא יכולה להליף כיריים)
אודה לכם על עזרה
- אני מדברת על מתכון בסיסי - אורז נטו (אולי אם צריך עם קצת שמן) אבל ללא כל מני שידרוגים למנייהם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושי, אורז מלא, משושי
שושי שטיינוביץ23/11/2009שושי היי,
הדרך הטובה ביותר לבשל ארז מלא, לטעמי ונסיוני היא כדלקמן:
חומרים:
2 כוסות אורז מלא
1 כף שמן זית או קנולה
1 כף שטוחה מאד של מלח
לפחות 8 כוסות מים
הכנה:
שוטפים היטב את האורז.
בסיר גדול שמים אורז ומים בלבד.
מביאים לרתיחה ומבשלים עד 90% בישול. האורז כבר רך, אך עדיין יש בו "נשיכה".
זה לוקח כ-25 דקות. אך לא לשים לב דווקא לשעון, אלא לבדוק את רמת רכות הגרגרים.
מסננים את האורז עם מסננת (כמו פסטה).
מחזירים לסיר.
מוסיפים 1 כף שמן ומלח מערבבים בעדינות (כדי לא לשבור את הגרגרים).
אוטמים את הסיר עם מגבת ניר ומכסים עם מכסה.
מבשלים על להבה נמוכה ביותר (אבל ממש נמוכה) עוד כ-20 דקות. ולא, לא צריך להוסיף עוד מים.
יוצא מעדן.
ואם יתחשק לך בכל זאת לשדרג, תבקשי ותקבלי מתכון או דרך איך לעשות זאת.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז מלא
צחי24/11/2009האם לאחר הבישול המיים וסינונם לא מאבדים מינרלים חיוניים שיצאו מן האורז למיים?
לפי מה שאני שמעתי מבשלים אורז בכמות מיים כך שהוג סופח את כולם ועדיין אמור (איכשהו לצאת אחד אחד)
מה היחס (משקל ) שצריך לצאת בין אורז מלא לא מבושל לאורז מלא מבושל כאשר מבושל כמו שצריך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושי, אורז מלא
שושי שטיינוביץ24/11/2009שושי היי,
תודה על השאלה. לא יודעת לומר לך בעניין המינרלים. אולי ליה תוכל להשיב על כך. אני כן יודעת שזו הדרך בה האורז יוצא טעים מאד.
את יכולה לחילופין, לשים בסיר 2 כוסות אורז ו-41/2 כוסות מים, להוסיף כף שמן וכף שטוחה של מלח, לבשל על להבה בינונית נמוכה עד שהאורז ממש מתרכך ורוב המים נספגים, אז את מורידה את הלהבה למינימום, מכסה את הסיר ואוטמת היטב עם מגבת ניר (לא בד בגלל ריחות הכביסה) וממשיכה לאדות עוד כ-20 דקות. האור צריך להיות רך, אוורירי ולא פתוח מדי.
לגבי הכמויות. הכי טוב שתמדדי, כי הנפח והמשקל הסופי תלויים בכמות המים שהאורז סופג וכן בסוג האורז.
אך בגדול - ניתן לומר שהנפח גדל בערך פי 3. אין לי נתונים לגבי משקל.
מנה של אורז לאדם בוגר שהיא בריאה, משביעה ואפילו דיאטטית (תלו מה עוד אוכלים) להיא כוס אחת של אורז מבושל.
מקווה שהפעם עניתי. אם יש לך עוד שאלות, אל תהססי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרך להכנת אורז מלא ושמירה על ערכיו
ליה שומרון פינדר24/11/2009שושי שלום,
על פי השיטה הבריאה, לא מסננים אורז. אורז אמור לספוג את כל הנוזלים בהם הוא מבושל וזאת מנת שלא לאבד ערכים תזונתיים חיוניים. ויטמינים הרי אובדים למים ולא נרצה לשפוך אותם לכיור.
על מנת להכין אורז מלא רגיל או עגול אני משתמשת ב- 1 כוס אורז ו 2.25 כוסות מים רותחים.
אני שוטפת את האורז ומסננת היטב, ואז קולה אותו על סיר יבש (אפשר גם עם מעט שמן אם רוצים) עד שכל המים מתאדים ויש ריח של אורז קלוי מעט באויר. מוסיפה את המים הרותחים, מנמיכה את האש ומבשלת סגור במכסה (אסור לפתוח) כ-40-45 דקות, עד שנגמרים המים.
אם מדובר באורז בשמתי מלא (אני מאוווד ממליצה), אני מכינה אותו באותו האופן, אך הוא לרוב מוכן אחרי 35 דקות.
אפשר כמובן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, מומלץ להוסיף מעט כורכום בשביל הבריאות והצבע (הטעם פחות מורגש) או לטגן מעט בצל בהתחלה או לשדרג את זה בכל צורה אחרת.
האורז יוצא טעים מאוד. מי שאוהב את האורז ממש אחד אחד יכול לשים מגבת בין הסיר למכסה בזמן הבישול.
בתיאבון,
ספרי לנו איך יצא.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז המשך
צחי25/11/2009ממש ממש תודה על התשובות והטירחה
רציתי לדעת בצורה שלך פי כמה האורז משנה את משקלו? (בעיקר בבסמתי המלא) משקל לפני יחסית למשקל אחרי?
בנוסף אני ניסיתי לבשל פחות או יותר כך רק שכבר אחרי כ - 20 דקות כבר ניגמרו המיים היתכן שזה מאוד תלוי בסוג הכיריים (אצלי יש להבה אחת מהאמצע) ?
האם יתכן וזה קשור לכמה זמן קולים את האורז לפני שמוסיפים את המיים?
האם זה תלוי בגודל הסיר שבו משתמשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבישול אורז - המשך
ליה שומרון פינדר25/11/2009הי שושי,
אני לא יודעת כמה האורז משנה את נפחו או את משקלו. צריך פשוט להכין ולבדוק.
זמן הבישול יכול להתקצר אם הלהבה שלך גדולה מדי, כי אז יותר מים יתאדו ויגמרו מהר יותר. אותו הדבר יקרה גם אם הסיר מאוד רחב, יותר שטח פנים של מים לאידוי.
שימי את האורז בסיר בינוני ועל להבה קטנה עד כמה שאפשר. אם כל הלהבות גדולות יחסית, תקני יחידת הגבהה לסיר או משטח מיוחד לכיריים שמפזר את האש ומחלק אותה באופן שווה. אני מקווה שזה יעזור לך.
אגב - אחרי 20 דקות בישול האורז הבשמתי שלך כבר מוכן, או שהוא עדיין קשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצופית, אורז
שושי שטיינוביץ26/11/2009אם המים נגמרו לפני הזמן כנראה שהלהבה הייתה גבוהה מדי. נסי להנמיך את הלהבה. אחרי פעמיים שלוש, כבר תכירי את קצב הבישול ותדעי איך לתמרן עם הלהבה שלך.
לעניין כמות האורז לאחר הבישול: אנא עייני בתשובות לקוראים ששאלו את אותה שאלה.
בעיקרון האורז משליש את נפחו. איני יודעת את המשקל, את יכולה לנסות ולשקול. יש לקחת בחשבון שהנפח והמשקל ה סופיים משתנים לפי סוג האורז, כמות המים, גודל הלהבה וכ'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני רוצה לאכול שיבולת שועל :דור20/11/2009
שלום אני רוצה לאכול שיבולת שועל בלי לבשל זה בסדר?
כלומר לקחת שיבולת שועל ולהשים על זה חלב ולאכול כמו קורנפלס
אין בעיה אם זה ??
כי אם אני מחמם זה ממלא אותי ואני לא יכול לאכול ואני צריך לאכול בערך כוס וחצי שיבולת שועל
(כמו מכובדת של חלבונים)כי אני רוצה לפתח את הגוף
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבלות שועל, לדור
שושי שטיינוביץ20/11/2009דור היי,
שיבלת שועל היא דגן. עד כמה שידוע לי, וללא בישול די קשה לאכול אותה.
אפשר לקלות שבלת שועל, על מחבת מחוממת ואז לאכול אותה כמו גרעינים או כמו גרנולה עם חלב. כמובן, שאתה יכול להוסיף גרעינים כגון: גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שקדים וכד',ו בכך להעלות את הערך התזונתי של המנה. אם אין לך בעיה עם ממתיק אתה יכול להוסיף דבש או סילאן ואז תהיה לך מנה ממש כיפית.
ואם אתה רוצה עוד קצת להרחיק לכת אז אפשר להכין גרנולה ביתית נפלאה משיבלת שועל קלוייה, להוסיף גרעינים, שקדים, צימוקים, חמוציות ופירות יבשים שמתחשק לך. אוכלים עם חלב או יוגורט ומוסיפים דבש.
אופציה קלה לאכילת שיבולת שועל היא פשוט לקנות גרנולה מוכנה.
מקווה שעזרתי.
בתיאבון,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!! אך עדין:
דור20/11/2009אני רוצה לנסות לאכול רק עם חלב בלי לחמם את הדגן
האם זה מסוכן או שזה לא בריא או שזה בסדר רק שיהיה קשה לי לאכול את זה?
כי המדריך במכון כושר אמר לי שזה מה שהוא אוכל בארוחת בוקר
אה אבל הוא שם את זה במיקסר עם חלב
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבלת שועל, לדור
לא נראה לי שזה מסוכן לאכול שבלת שועל ללא בישול, זה רק קצת קשה ואולי לא מי יודע מה טעים. אם אתה מתעקש, זה אפשרי. אם אתה רוצה להתעסק עם מיקסר, אתה בהחלט יכול ל"כתוש" את שיבלת השועל ולערבב עם חלב. אני בטוחה שיהיה הרבה יותר קל לאכול אותה בצורה זו.
יש כמה סוגים של שבלת שועל. יש לבישול מהיר, ואז הגרגרים שלה קטנים ורכים יותר, ויש לבישול רגיל. לשימושים שאתה רוצה לעשות עדיף לך את הסוג של הבישול המהיר. יהיה לך יותר קל ללעוס אותם וגם לטפל בהם.
אגב, אם כבר אתה כותש או טוחן את שבלת השועל, אז זו תוספת מצויינת לקציצות בשר או קציצות אחרות, במקום פירורי לחם. אני עושה זאת וממליצה. אפשר להוסיף שבלת שועל למרקים, לקדירות, ולתבשילים אחרים. זה מסמיך את התבשיל ומוסיף לו ערך תזונתי חיובי.
באמת מקווה שעזרתי. שבת שלום, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דור20/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!!! אך עדין:
דור20/11/2009אני רוצה לנסות לאכול רק עם חלב בלי לחמם את הדגן
האם זה מסוכן או שזה לא בריא או שזה בסדר רק שיהיה קשה לי לאכול את זה?
כי המדריך במכון כושר אמר לי שזה מה שהוא אוכל בארוחת בוקר
אה אבל הוא שם את זה במיקסר עם חלב
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שעול ללא בישול
ג'יל31/10/2012היי דור וכל שאר המתעניינים
שיבולת שועל ללא בישול,בתוספת חלב....טעים טעים....ובטח לא מסוכן....
אני חולה על זה ככה,,אין צורך בריסוק שיבולת השועל,כשמוסיפים לה חלב וממתינים 4 דק' היא מתרככת והתוצאה הרבה יותר טעימה מאשר היא עוברת תהליך בישול.
לטעמי אין צורך להוסיף מתיקות כי גם החלב וגם שיבולת השועל מתפרקים לסוכרים כך שמתקבלת מתיקות טבעית עדינה., אם בכל זאת רוצים להמתיק, אני ממליצה על מולסה...הכי בריא שיש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על שבלת שועל, לדור
הערה נוספת:
אין לי מושג מה עושה מדריך הכושר שלך ולמה. אבל שבלת שועל מבושלת עם חלב או רק מים היא טעימה מאד. גם כאשר קולים את הגרגרים זה מוסיף מאד לטעם וזה ממש כיף לנשנש אותם כמו פיצוחים. לא נראה לי שזה גורע מהערך התזונתי, למרות שהייתי שואלת את ליה שלנו.
ליה, אם את קוראת את התגובה שלי, אשמח אם תוסיפי מידע בקשר לערך התזונתי של שבלת שועל כאשר היא מבושלת וכאשר היא לא. וגם אולי את יכולה לעזור לדור בעניין זה.
ואחרי שתשתכנע לגבי הבישול, אם תרצה מתכון, אז תכתוב לי כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבלת שועל
ליה שומרון פינדר22/11/2009דור שלום,
אתה יכול לאכול שיבולת שועל כמו שהיא עם חלב או עם יוגורט. בעיקרון אין בעיה עם זה. יש 2 דברים שכדאי שתשים לב אליהם:
1. שיבולת שועל סופחת אליה הרבה מאוד מים, אז אם אתה לא מבשל אותה עם מים, חשוב מאוד שתשתה הרבה מאוד מים במקביל לאכילתה כדי שלא תתייבש.
2. שיבולת שועל קשה יותר לעיכול אם אוכלים אותה ככה ללא בישול. אז היא עשויה להכביד עליך לאחר מכן.
** שים לב: לא כל מה שמדריך הכושר שלך עושה הוא מודל לחיקוי. לעיתים ההנחיות של מדריכי הכושר נוגדות לחלוטין את מה שנכון ובריא לגוף שלך. אז הקשב לגופך, ואם זה לא מתאים לך, נסה לבחור מזון אחר שיתאים לך.
** מנה של ארוחת בוקר נורמלית מורכבת מ- 1/4 כוס שיבולת שועל עם 3/4 כוס מים, אפשר להוסיף אגוזים או שקדים או צימוקים או קינמון וזה יוצא טעים ומשביע. אני לא יכולה לדמיין איך זה ירגיש לאכול פי 6 מהכמות הזו. ואני לחלוטין יכולה להבין למה זה כבד לך על העיכול!
בברכה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה, משושי, שיבלת שועל
שושי שטיינוביץ23/11/2009ליה יקרה,
ממש תודה לך על התשובה לדור בעניין שיבלת שועל. העשרת גם אותי.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה ושושי-שיבולת שועל
ג'יל31/10/2012אין שום סכנה לאכול שיבולת שועל ללא בישול בתוספת חלב,בכל כמות.שיבולת שועל מכילה ברובה סיבים מסיסים,כך שכל כמות העולה כאופציה אפשרית מבחינת הקיבולת,היא בסדר.לדעתי היא נעכלת טוב יותר ללא בישול(מנסיון והגיון)וגם התחושה יותר קלילות מאשר בבישול,שהרי הבישול משנה את המבנה המולקולרי שלה והופך אותה לעיסתית,ידוע שמזון מבושל כבד יותר בעיכולו שכן אנו משנים את הרכבו המולקולרי מה שאומר שכל הפלורה בקיבה ובמעיים - כמו אינזימים,לא יכולים לפרק את המזון מה שנותן תחושת כבדות לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעשות זאת (-:
ליה שומרון פינדר24/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם ללא שמרים ופרווהרבקי18/11/2009
שלום!
קודם כל, תודה רבה גדולה לכולם, הפורום מאוד מענין ועוזר... :). פורסם פה לחם ללא שמרים עם רוייון. האם יש מתכון ללחם ללא שמרים ובלי רוייון (שזה פרווה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם ללא שמרים ופרווה - תגובה לרבקי
שושי שטיינוביץ06/04/2013תודה על המשוב.
ראי כאן למטה יש מתכון ללחם ללא שמרים אבל עם אבקת אפיה.
אם את רוצה לחם ללא שמרים, את יכולה לאפות לחם עם מחמצת שאור. זה לא המקום ללמד הכנת מחמצת שאור. אני מציעה לך לנסות לקנות מחמצת מקונדיטורית לחם (בתקווה שיתנו לך) או עקבי אחר הפרסומים, בקרוב אציע סדנת לחמי שאור, ללא שמרים, ואולי תרצי להשתתף.
אם תקני מחמצת, כתבי כאן ואשמח לתת לך מתכון ללחם שאור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם ללא שמרים
שושי שטיינוביץ18/11/2009רבקי היי,
את יכולה לאפות לחם שהוא בעצם על בסיס של מעין "עוגה בחושה", ללא סוכר כמובן, עם פחות שמן, עך בעיקר עם אבקת אפיה ומעט סודה לשתייה. המרקם יוצא כמו של עוגה, אך הטעם מעולה.
הלחם שאני אופה:
1 וחצי כוס קמח מלא
1 וחצי כוס קמח לבן
1/4 כוס שמן קנולה
2 ביצים שלמות
1 כף אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כוס מים
אפשר להוסיף זרעים, גרעינים, שיבולת שועל ושקדים. מה שמתחשק.
הכנה:
מערבבים חומרים יבשים, מוסיפים שמן, מערבבים, מוסיפים מים, מערבבים, מוסיפים ביצים. המרקם צריך להיות כמו של עוגה בחושה. מוסיפים תוספות כגון: גרעינים (חמניה, דלעת), זרעי קצח ומה שבא). שמים בתבנית מארכת ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שמוחדר יוצא יבש.
את יכולה אחר לנסות לערבב קמחים. למשל: 1 כוס שיפון, 1 כוס קמח מלא, 1 כוס קמח לבן. נסי בלי חשש. אני בטוחה שתצליחי. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל דבר ראשון, תודה רבה !
רבקי19/11/2009בעקרון, בעלי עכשיו בטיפול תזונתי. בעקבותיו אסור לו לאכול: ביצים וכל סוג שמן מלבד שמן זית. האם אני יכולה להשתמש במתכון שלך בדיוק, פשוט להחליף את השמן לשמן זית ולא לשים ביצים? (זה לא נשמע הכי טעים... : ) )
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרבקי, משושי לחם ללא שמרים
שושי שטיינוביץ19/11/2009רבקי היי,
אני בעד לנסות. להחליף שמן את בוודאי יכולה. אין לי מושג איך זה יצא ללא ביצים, אך מה יש לך להפסיד. מציעה שתנסי להכניס עשבי תיבול ואולי שקדים גרוסים (אם מותר לו). זה יכול להעשיר את הלחם. את יכולה לנסות תוספות כגון: זיתים, עשבי תיבול, שקדים, קוואקר, שומשום, גרעינים למיניהם, או כל מה שמותר לו.
את יכולה לנסות עם חצי מהכמות, ותראי מה ייצא. אגלה לך, שכך אני עושה הרבה פעמים. ניסוי ותהייה עם קצת יצירתיות מניב תוצאות נפלאות. אשמח לשמוע מימך איך יצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב-אין מילים!
רבקי22/11/2009טוב כנראה שאני אנסה ואני אודיע איך יצא, הכנתי השבת עוגה מאוד טעימה ממתכון שהיה על החבילה-יצא משהו משהו , עם טריק תחליף ביצים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרבקי. תודה לך על המשוב
שושי שטיינוביץ22/11/2009רבקי היי,
תודה לך על המשוב. אשמח לשמוע חוויות. הניסוי שלך הוא חלק מהפיתוח שלי, הצלחתך, הצלחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרבקי, החלפת שמן
שושי שטיינוביץ28/02/2010בוודאי שאפשר להחליף לשמן זית. לעניין הביצים, צריך לנסות. אולי תשימי קצת יותר סודה לשתייה, שמרככת את הבצק ועושה אותו יותר אוורירי. אין לי מתכון מדוייק לתת לך, אך זה מה שאני הייתי עושה.
ואני חוזרת על שאלתי, מה רע בשמרים? או מחמצת שאור? נכון, שמחמצת דורשת איזשהי מיומנות, אך בסוף מצליחים. בדקי אצל חברותייך ומכרותייך, אולי למישהי/ו יש מחמצת שיהיו מוכנים לתת לך את ההתחלה ותוכלי להמשיך ו"לגדל" אותה אצלך. כאמור, יש באינטרנט אינספור מתכונים. נסי אחד מהם.
אני לוקחת מחמצת מבית מאפה איתו אני עובדת, וכך פתרתי לי את עניין המחמצת. נסי למ צוא לך ספק לפעם הראשונה או נסי לעשות לבד. זה לא מסובך.
בהצלחה לך וספרי לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מירי28/02/2010אפשר רק עם קמח מלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי, משושי
שושי שטיינוביץ28/02/2010מירי, אנא פרטי לאיזה מתכון התכוונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה למתכון ללחם ללא שמרים
לאה06/09/2010שלום!
ניסיתי להכין לחם על פי המתכון שרשום לעיל למעט שהשתמשתי בקמח מלא בלבד ולא בקמח לבן.
הלחם ממש לא הצליח, יצא במרקם של עוגה אך לא טעים לחלוטין.
אני מחפשת מתכון ללחם/ חלות פרווה שלא מכיל שמרים (עקב פצעים בפה ובלוע שאנו מנסים לבדוק האם השמרים גורמים להם).
אשמח לקבלת מתכון.
תודה רבה!
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם ללא שמרים
שושי שטיינוביץ06/09/2010אם המתכון של "לחם עוגה" לא הצליח לך (למרות שאני לא מבינה מדוע. לי זה יוצא נהדר), אז הדרך היחידה היא להכין לחם עם מחמצת שאור. אני לא מספיק מומחית לכך, אך תוכלי למצוא אינספור מתכונים באינטרנט. מחמצת שאור עשוייה מקמח ומים שמשהים אותם כמה ימים במקרר עד שהיא מחמיצה ואז ניתן להשתמש בה כמתפיח לחם.
יש עוד לחם הנקרא "לחם ללא לישה" שבו משמשים בכמות זעירה מאד של שמרים (כ-1/4 כפית לככר). לא יודעת אם זה טוב לך, ואם כן, חזרי אלי ואתן לך מתכון.
שנה טובה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגעיל
גבריאל06/04/2013מגעיל אתר מעפן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרבקי, לחם ללא שמרים
שושי שטיינוביץ28/02/2010תודה על המשוב שלך ותודה על ההערכה.
לעניין לחם ללא שמרים: יש שתי אפשרויות: אפשרות אחת לאפות לחם עם מחמצת שאור, תוכלי למצוא אינספור מתכונים באינטרנט.
אפשרות שנייה היא לאפות לחם כמו עוגה בחושה רק עם כף מלח במקום סוכר. זה לחם שמכיל ביצים וגם שמן או מרגרינה (לא שאני ממליצה על מרגרינה) או חמאה, אבל זה לחם ללא שמרים.
ומה הסיבה שאת מחפשת לחם ללא שמרים? בסופו של דבר זה לחם בסיסי, שאין בו כמעט שמן ואפשר לשים בו קמחים איכותיים והוא יכול להיות טעים מאד וגם בריא.
ספרי לנו ונשמח לעזור,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעיונות מה לשים בסנדוויץשרי18/11/2009
שלום רב .שאלתי היא האם יש לך רעיונות מה למרוח לילדים בסנדוויץ .הילדים צמחוניים ואוכלים תזונה בריאה .עשיתי להם טחינה ופעם טחינה עם סילאן בלי סוכר .אבל ....זהו נגמרו הרעיונות .אודה לך מאוד באם תוכלי לעזור לי במתן רעיונות .תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאתי .תודה
שרי18/11/2009מצאתי אתר שיש בו המון מתכונים של ממרחים בריאים .קוראים לו מתכוני בריאות . המון תודות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהדר
ליה שומרון פינדר18/11/2009את מוזמנת לשתף את הפורום אם נתקלת במתכונים בריאים וטעימים שהצליחות עם הילדים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשתן טחוןשרי18/11/2009
שלום רב .אני אוכלת כל יום 5-6 כפות פשתן . אמרו לי שזה בריא . לא כל כך הבנתי למה זה בריא . האם יש באפשרותך להסביר לי למה זה בריא ? מראש תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשתן טחון
ליה שומרון פינדר18/11/2009פשתן טחון נחשב מאוד בריא בגלל תכולת האומגה-3 שיש בו.
יש בו גם פיטואסטרוגנים (אסטרוגנים מהצומח) שמתאימים לנשים בגיל המעבר.
לדעתי אין סיבה לצרוך יותר מכף ביום ולנשים בגיל המעבר 2 כפות ליום. יש לזכור שיש בזה תכולה גבוהה של שומנים.
אגב, פשתן כדאי לטחון במקום או לטחון ולשמור במקפיא.
אם קונים שותו טחון יש לשים לב שהוא נשמר במקרר של החנות ולא על מדף סתם כי כך חומצות השומן שבו מתחמצנות וחבל.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליה שלום
שרי18/11/2009תודה רבה לך על ההתייחסות בעניין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הדין לגבי קפה ?שרי16/11/2009
שלום לכן .רציתי לדעת מה הוא הדין לגבי קפה ? האם זה לא מומלץ כי הוא מזיק לבריאות ? ואם כן איך ? אני צריכה תשובה ברורה בבקשה מכוון שבעלי צורך די הרבה קפה והפוך שזה היינו הך .( הוא חולה סוכרת ) .תודה רבה לכן מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולי, בעניין קפה, כדאי שליה תשיב ל
שושי שטיינוביץ16/11/2009שולי היי. בעניין קפה כדאי שליה תשיב לך. היא התזונאית. אני אישית שותה ואוהבת קפה. אך לי יש לחץ דם נמוך ואין לי בעיות סוכרת......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולי שלום
ליה שומרון פינדר17/11/2009דבר ראשון, אני לא תזונאית. אני יועצת קולינארית לבישול בריא וסטודנטית לנטורופתיה.
מבחינה בריאותית, הייתי ממליצה למי ששותה הרבה קפה לעשות את מירב המאמצים ולצמצם את צריכת הקפה שלו לכוס קפה אחת או מקסימום 2 ביום.
קפה משתן וכשאנשים שותים קפה הם חושבים שהם מכניסים לגופם נוזלים ולרוב הם פשוט מייבשים את עצמם. כדי למזער את הנזק אני ממליצה לרוב לשתות על כל כוס קפה 2 כוסות מים. זה בד"כ עוזר להפחית את כמות הקפה.
בנוסף, קפה מעורר וזאת על ידי שהוא ממריץ את מחזור הדם באופן שעשוי להיות מסוכן לאנשים שיש להם טרשת או התפתחות של פלאק טרשתי על העורקים (רוב האנשים לא יודעים שיש להם עד שיש ארוע מוחי או אירוע לב).
בנוסף, וזה היבט התנהגותי, יצא לי להיתקל בהרבה גברים שקפה בשבילם הוא תחליף לשתייה, לאוכל ולהפסקת צהרים. הרבה גברים עובדים אומרים לי שהם לא אוכלים שום דבר עד שעות אחה"צ, אבל הם שותים 5-7 כוסות קפה. הדבר הזה בעייתי ביותר. בעוד הקפה יכול לתת תחושה של שובע, הוא משתיק את הצורך של הגוף באוכל אמיתי ובנוזלים אמיתיים ויכול לגרום למצבים של תת תזונה, בה אנשים לא מקבלים את כל אבות המזון, הויטמינים והמינרלים שהם צריכים כי הם מחליפים מזון בקפה.
נוסף על כך - רוב האנשים שותים קפה עם סוכר. ואם זה כמות גדולה של קפה זה גם כמות גדולה של סוכר.
נושא הקפה הוא שנוי במחלוקת, יש נושאים שהעליתי שאולי לא מקובלים על דעת הרוב, ויש גם מחקרים שמצדדים בשתיית קפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה
שרי17/11/2009המון תודות לך על תשובתך המפורטת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בריאשרי16/11/2009
שלום רב .אני סבתא ל-4 נכדים שכולם צמחונים . לא אוכלים בשר,עוף, ודגים. רציתי לדעת אם יש לכן המלצות או מתכונים מומלצים . הנכדים שלי אוכלים הרבה אבוקדו, סלק לא מבושל, עלי בייבי , טחינה ,אורז מלא, בטטה, בצל ירוק ( בכמויות ) פסטה מחיטה מלאה ,קוסקוס מלא ועוד . נשאלת השאלה מה יש עוד להוסיף להם. דרך אגב הם אוהבים מאוד מרקים . תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל בריא, משושי
שושי שטיינוביץ16/11/2009שלום לך,
האם נכדייך אוכלים סויה? נתחי סויה? טופו?
ניתן להכין תבשילי קדירה נפלאים שכוללים: ירקות חתוכים, בצל קצוץ, ככוס עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טימין, מנגולד, רוקט וכו'), שיני שום שלמות, עדשים או שעועית ירוקה או יבשה, או גרגרי חומוס (מבושלים מראש, כמובן) וכד'.
לכסות במים ולבשל עד ריכוך. יש לצמצם את הרוטב לדרגת סמיכות נעימה. את יכולה לשלב, לשנות את סוגי הירקות, להוסיף או לגרוע סוגי קטניות, ואם הם אוכלים סויה את יכולה להוסיף נתחי סויה,ואז יש לך ארוחה שלמה בסיר.
אפשר להוסיף, כמובן, בטטות ואם הם אוכלים תפוחי אדמה, אז גם קצת תפוחי אדמה.
התבשילים האלה נפלאים, מחממים את הלב והנשמה והגיוון בהם הוא אינסופי.
בגרסא מדוללת יותר, הם יכולים להיות גם מרקים.
תבלינים מוצעים: בהרת, פלפל שחור, כורכום, כוסברה טחונה.......
מקווה שעניתי לך. אם לא, חזרי אלי ואתן לך מתכון מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושי
שרי16/11/2009המון תודות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולי. תודה לך. שמחה שעזרתי..
שושי שטיינוביץ16/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באבקת סטיביהגילי14/11/2009
היי
אני מגדל סטיביה בביתי, מייבש את העלים וטוחן אותם. לעלים אכן, טעם מתוק - אם כי, בשלב מסויים מרגישים טעם לוואי נוראי. בדקתי ברשת והבנתי שכך הדבר. שאלתי היא האם בעת שימוש בעלים טחונים (דהיינו אבקה) טעם הלוואי מורגש כך? אומנם מדובר בהמרת כוס סוכר בכפית אבקה בלבד, אולם, אם הטעם נוראי כל כך - האם בכלל כדאי לבזבז זמן ומשאבים?
אודה על תשובה
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיביה
ליה שומרון פינדר14/11/2009שלום אשר,
זה עניין של טעם ולכן זה תלוי בטעמך האישי. טעם הלוואי של הסטיבייה מזכיר טעם של סוכרזית. הרבה מאוד אנשים לא ירגישו כלל את טעם הלוואי. לכן כדאי לך לנסות.
מה שכן, בנוסף לטעם הלוואי, אם שמים יותר מדי זה הופך להיות אפילו מעט מריר. אז צריך להיזהר עם הכמויות.
אפשרות נוספת היא לחלוט את העלים (יבשים או טריים) ולצמצם את הנוזל לנוזל מתוק ומרוכז. כך לא משתמשים בעלים עצמם וייתכן שטעם הלוואי מתמעט.
תנסה ותספר לנו אך היה ומה הכנת...
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן במקום חמאהמאיה10/11/2009
שלום!
כבר הרבה זמן שאני אופה ומבשלת אבל עדיין תוהה בעניין החמאה/שמן.
שניהם שמנים מאוד, שניהם לא בריאים זה ידוע אבל את שניהם חייבים באפיית עוגיות/עוגות.
שאלתי היא - הכיצד ההחלפה של שמן בחמאה במתכון משנה? מדוע השימוש בשמן יותר בריא מהשימוש בחמאה?
ועוד נושא, האם ניתן לאפות בבית לחם קל? איך אני יודעת להפוך מתכון של לחם רגיל אך בריא לקל?
אשמח לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה, משושי, בעניין שמן במקום חמאה
שושי שטיינוביץ10/11/2009מאיה היי,
ההערה שלך ממש נכונה. גם שמן וגם חמאה בכמות גדולה יוצרים מאכל שלא עונה על ההגדרה של אוכל בריא. לכן, אני לא מעדיפה קינוחים על בסיס של פירות, ללא סוכר.
אם כבר מכינים עוגות, אז אפשר להפחית את כמות השומן, או לנסות עוגות על בסיס עוגות ספוג המכילות מעט מאד שמן או כמעט לא. אפשר גם להפחית את כמות הסוכר.
בעוגות בחושות, ניתן להמיר חלק מכמות השמן ברסק תפוחים. זה מניב תוצאה טובה.
לעניין לחם. הדרך הביתית היחידה (שידועה לי) להפחית את מספר הקלוריות בלחם הוא להוסיף סובין. הלחם הקל הנמכר במרכולים הוא לחם תעשייתי. את כולה לאפות לחם המכיל 1/3 לחם מחיטה מלאה, 1/3 קמח שיפון או קמח כוסמין ו1/3 סובין. את יכולה להוסיף כפית גלוטן (ניתן להשגה בחנויות מיוחדות לאפייה), זה ישביח את הבצק. כל השאר אפי כרגיל.
אני אישית מעדיפה לאכול פרוסה אחת גדולה וטובה של לחם משובח, שאני אופה או קונה במקום שאני סומכת עליו, מאשר 2 פרוסות של לחם קל שאין לי וודאות לגבי המרכיבים שלו.
מקווה שעזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)