מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טוסטר אובןהילה18/10/2009
שלום, יש לי שאלה, ואני לא בטוחה שהגעתי לפורום המתאים-
אני שוקלת לקנות טוסטר אובן כתחליף לתנור- גם יותר זול וגם קטן יחסית.
שאלתי היא, למי שיודע- האם יש הבדל מהותי באיכות האפייה?
בעיקרון, אין לי כוונה לבשל ארוחות גדולות, אלא גברים די סטנדרטיים...
אשמח לקצת הכוונה...
מישהו יודע אגב מה לגבי צריכת החשמל של טוסטר אובן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוסטר אובן
ליה שומרון פינדר22/10/2009אין בעיה לאפות בטוסטר אובן, בהיקפים קטנים. את יתר האינפורמציה כדאי שתבררי בפורום בישול כללי או אולי בחנות למוצרי חשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב ערך תזונתיהבשלנית18/10/2009
שלום
אני רוצה לדעת אך לחשב את הערך התזונתי של האוכל שאני מבשלת.
נגיד שאני מכינה עוגיות
סוכר, ביצה, חמאה, קאקאו ועוד לכל אחד מהמוצרים יש את הערך שלו (אנרגיה, פחממות, כו')
נכנסתי למחשבונים שיש באינטרנט והם נותנים לי את הסיכום של הערך של כל אחד מהמוצרים ביחד (זה + זה+זה)... לא יכול להיות.
מישהו יכול לתת לי יד בבקשה ולהגיד לי אך לעשות את החישוב
תודה רבה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב של ערכים תזונתיים
שושי שטיינוביץ18/10/2009לבשלנית שלום.
כשאני רוצה לדעת על ערכים תזונתיים של מזון, אני מתייעצת עם תזונאית מוסמכת. רק היא יכולה לתת לי מידע מהימן שאני יכולה להסתמך עליו.
אך אם בכל זאת את עדיין מעוניינת, ממליצה לך להשתמש ב"מחשבון התזונה הגדול" של אולימפוס. שם מחושבים הערכים לפי 100 גר' מזון. תצטרכי לשקול את חומרי המזון שלך ולחשב את הערכים התזונתיים בהתאם.
בהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילה אמנון מושטחגית16/10/2009
שלום
אני מאוד אוהבת לאכול פילה אמנון אך תמיד נשאר לו בסוף הבישול הטעם הזה של דג ים איך אני גורמת לזה שהטעם הזה יצא? האם צריך להשרות אותו קודם הבישול במשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית, פילה אמנון
שושי שטיינוביץ16/10/2009חגית היי,
כדי שהטעם ה"דגי" של פילה אמנון ודגים בכלל ייעלם, יש להמליח את הדג היטב לפני הבישול. לפעמים אני ממליחה אפילו לילה מראש, אך המלחה של חצי שעה מראש גם יכולה להספיק. להמליח היטב, כלומר על כל קילו דגים, שימי לפחות 3 כפות גדושות של מלח. אל תחששי, המלח נשטף היטב והדגים לא נשארים מלוחים. ממליחים את הדגים אחרי השטיפה, ללא השריה במים נוספים.
אחר כך: הנה מתכון לדג אמנון מעלף, בכמות של 1 ק"ג דג: (5-6 מנות).
בסיר שטוח את מורחת כפית שמן, ושמה 6 שיני שום פרוסות. על השום, את שמה חופן מלא של פטרוזיליה וכוסברה. על עשבי התיבול את מסדרת יפה פרוסות של עגבניה (כ-3 עגבניות). מתבלת:
פלפל שחור, פפריקה, מעט כמון, אם יש לך עשבי תיבול: מעט רוזמרין קצוץ.
על פרוסות העגבניות את מניחה את נתחי הדג ומתבלת כנ"ל עם עשבי התיבול. על כל מנה של דג את שמה פרוסת עגבניה ופרוסה דקה של לימון עם הקליפה. גם אותן את מתבלת.
לסגור את הסיר היטב, לבשל על אש בינונית במשך 30 דקות. לא לגעת בסיר.
מעדן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת מיץ רימון טבעי במקפיא-יעיל?!אלי12/10/2009
עוד מעט נגמרת העונה וחשבתי לסחוט ולשמור במקפיא בבקבוקים.
האם האיכות המיוחדת תשמר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי, מיץ רימונים במקפיא
שושי שטיינוביץ12/10/2009אלי היי, אינני תזונאית, ועל כן אענה לך תשובה אינטואיטיבית ולמיטב ידיעתי.
נראה לי שאין שום מניעה להקפיא מיץ רימונים, אך נדמה לי שתשובה מהימנה תוכל לקבל מליה.
בברכה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ רימונים
ליה שומרון פינדר13/10/2009כמובן שאין כמו לשתות מיץ רימונים מיד עם סחיטתו. האיכות וההשפעה של נוגדי החמצון היא הגדולה ביותר. אפשר להקפיא מיץ רימונים, אני מניחה שהאיכות שלו נפגמת במידה מסויימת, אך בוודאי עדיין שווה לשתות אותו.
האם הייתי הולכת לקנות הרבה רימונים ולסחוט ולהקפיא בכמות שתספיק לכל החורף? לדעתי יש סיבה שפרי הוא עונתי, ולכן בעת החורף יש לנו אפשרות להינות מנוגדי החמצון שהחורף מזמן לנו ומפירות החורף, פירות ההדר למשל...
אפשרות נוספת היא לקנות מיץ רימונים בבקבוק בעת החורף, בחנויות הטבע הוא נמכר כל השנה במחיר יחסית סביר והוא טעים (ולא יתפוס לך מקום בפריזר).
שתהיה לנו שנה עשירה כרימון,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטטה וקרוהןא11/10/2009
רציתי לדעת בבקשה אם בטטה לחולה קרוהן נחשבת לטובה?
כשנודע לי שחליתי הרופא טען שתפ"וא בזמן התקף זה טוב (עמילן) ולתפו"א טפו טפו טפו אני מגיבה טוב השאלה היא אם ניתן לנסות את הבטטה במקום התפו"א?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא. בטטה וקרוהן
שושי שטיינוביץ12/10/2009א. שלום,
מבקשת לציין שפורום זה נוגע לבישול בריא ומתכוני בריאות. השאלה שלך נוגעת לענייני רפואיים ולא כל כך לבישול. מציעה לך לפנות לפורום המתאים. אשמח, אם התשובה תהיה חיובית, לתת לך מתכון ממש טוב לבטטה.
בברכת בריאות והצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוביות דג עם תפו"א לילדיםנטשה09/10/2009
כשהייתי ילדה היה נהוג להכין במעונות הילדים קוביות דג עם תפוחי אדם ורוטב אדום. הייתי רוצה להכין מאכל זה לילדי שאינם אוכלים דגים. אני כילדה אהבתי מאוד מאכל זה ואיני משיגה את המתכון. אולי תוכלו לעזור לי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוביות דג עם תפוחי אדמה, מתכון
שושי שטיינוביץ09/10/2009היי נטשה,
תודה על השאלה שלך. אני אוהבת את השאלות האלה כי גם לי הם מזכירים ילדות נשכחת, עם אוכל פשוט וטעים......הרי לך המתכון, שהוא בעצם ממש ממש מבית אמי....
קובים דג עם תפוחי אדמה לילדים:
משושי שטיינוביץ
חומרים:
1 קילו דג פילה, אפשר נסיכת הנילוס, חתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני,
200 גר' רסק עגבניות
1 בצל בינוני
2 כפות פפריקה
מלח לפי הטעם
כף שמן
אופן ההכנה:
לפני הבישול, כדאי להמליח את קוביות הדג למשך כשעה. ההמלחה משפרת את המרקם של הדג,, ומוציאה ממנו את הטעם ה"דגי". לאחר ההמלחה שוטפים היטב עם הרבה מים נקיים.
חותכים תפוחי אדמה לקוביות.
קוצצים בצל.
בסיר עמוק מטגנים בצל עם כף שמן עד הזהבה,
מוסיפים פפריקה ומטגנים קלות
מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים
מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים וממשיכים לטגן קלות.
מוסיפים מעט מים, מביאים לרתיחה. בסיר נוצר רוטב עגבניות סמיך וטעים.
בשלב זה מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומעליהן את הדג.
מוסיפים מים עד כיסוי.
מבשלים כחצי שעה עד שתפוחי האדמה רכים.
טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך שמים מלח. ייתכן שלא יהיה צורך בגלל ההמלחה של הדג.
מגישים חם מעל אורז מלא, או אורז בסמטי לבן או קוסקוס מסולת מלאה.
לא לשכוח להגיש עם סלט ירוק וטעים.
בתיאבון וחג שמח,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה, זה המתכון שחיפשתי.
נטשה10/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות....מעיין03/10/2009
היי קוראים לי מעיין ורציתי לשאול כמה שאלות
1. כמה קלוריות יש בלחמניית שומשום ארוכה?
2. אני בת 14.גובה שלי הוא 1.58 ואני שוקלת 47..
אני מנויה לחדר כושר ואני עושה ספינינג 3 פעמים בשבוע.
אני רוצה לרזות כמה קילוגרמים... רציתי לשאול כמה קלוריות אני צריכה להכניס כדי לרזות?
3 החזה שלי לא מפותח ורציתי לדעת אם הוא יישאר ככה?? (קיבלתי מחזור בגיל 11.5 או 12 משהו כזה....)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין, משושי
שושי שטיינוביץ04/10/2009מעיין היי,
המדור הזה עוסק בבישול בריא. לצערי, איני תזונאית ואין לי ידע רפואי מוסמך ולא אוכל לענות לשאלותייך.
אם יש לך שאלות בנושא בישול בריא, אשמח לעזור ככל יכולתי. חג שמח, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם ללא חומר משמררוני30/09/2009
אני מחפשת בלחמים של הסופר שעות, ולא מוצאת שום לחם בלי חומר משמר.
האם יש מוצרים כאלה בסופרים, ואם כן מה הם?
או שחייבים לקנות במאפיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם ללא חומר משמר
ליה שומרון פינדר30/09/2009למיטב זכרוני, ראיתי בסופר לחם מלא ללא חומרי שימור. אני לא יכולה לומר לך איזה סוג זה היה. זה דורש חיפוש. את יכולה גם ללכת לחנות טבע, סביר להניח שיהיה יותר קל למצוא לחם מלא ללא חומרי שימור שם.
גם במאפיה אני די בטוחה שתוכלי למצוא לחם ללא חומרי שימור.
בהצלחה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם ללא חומר משמר.
שושי שטיינוביץ30/09/2009אכן, ליה צודקת. רוב הסיכויים שבמאפיות תמצאי לחם ללא חומר משמר. אם תאמרי לי היכן את גרה אולי אוכל להמליץ לך על מאפיות מסויימות שאני יודעת בוודאות שלא שמות חומרים משמרים בלחם.
הזדמנות לאחל מועדים לשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרוש/ה מתנדב/ת לחוג בישוללין בורץ29/09/2009
יש לך גישה לבישול, לאנשים וקצת זמן פנוי אנחנו נשמח לארח אותך להתנדבות
במחלקה פסיכיאטרית קהילתית לקיים חוג בישול ביחד עם מטופלנו.
המחלקה נמצאת באזור נתניה.
טלפון ליצירת קשר 050-6550703- לין
מחלקת טיפול יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללין, משושי
שושי שטיינוביץ29/09/2009לין היי,
אני עושה פעילות התנדבותית במוסדות ואשמח לעזור לכם גם. אנא דברי איתי בטלפון:
054-2129050. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינוח דיאטטירעות\אתי20/09/2009
האם ישנו מתכון קל ודיאטטי?
הכי זול בקלוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינוח דיאטטי לאתי
שושי שטיינוביץ20/09/2009קינוח קל להכנה, ללא סוכר אך מתוק וטעים,
תפוחים בלימון:
חומרים:
6 תפוחים מסוג גולד דלישס (זהוב)
מיץ מלימון אחד, טרי
הכנה:
מקלפים תפוחים, מגלענים וחותכים לרבעים שמים במחבת.
שופכים מיץ לימון טרי בכמות כמו לסלט ירקות. (הלימון צריך לעטוף את התפוחים ולא יותר).
מכסים ומבשלים על אש בינונית למשך כרבע שעה או עד שהתפוחים רכים לגמרי אך לא מתפוררים.
מצננים במקרר.
למנה: תפוח שלם, כ-50 קלוריות, תלוי בגודל התפוח.
מעדן!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכונים ללא מלחאפרת19/09/2009
שלום רב,
דודתי חולה במחלה אשר מאלצת אותה לאכול מזון ללא נתרן וללא סוכרים לבנים.
זה שנתיים שמזונה טפל וקשה לה שלא לרדת במשקל. הייתי מאוד רוצה למצוא לה מתכונים של מזון ללא מלח ובכל זאת טעים וערב לחיך שיחזיר לה את החשק לאכול
אני אשמח אם למישהו מכם יש הצעות או מתכונים כאלה
שנה טובה ובריאה לכולם
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכונים ללא מלח, לאפרת
שושי שטיינוביץ20/09/2009אפרת שלום,
האם אפשר לקבל רשימה של מצרכי מזון שאסור לה לאכול? למשל, האם מותר לה לאכול עשבי תיבול? תבלינים? אצות? חומץ ולימון?
אפשר לשפר טעם של אוכל עם תיבול נכון ואיזון של מרכיבים. שלחי לי את הרשימה ואשמח לענות.
שנה טובה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכונים דלי מלח,לאפרת
שושי שטיינוביץ21/09/2009אפרת היי,
עד שתשלחי לי את רשימת ה"מותר ואסור" של דודתך, אומר לך שסומק, שזהו תבלין בעל צבע בורדו, הוא תבלין טעים ביותר ויש בו מליחות מסויימת. אפשר להוסיף אותו למאכלים, ומקבלים טעם טיפה מלוח.
אבל חזרי אלי עם הרשימה ונראה מה אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע מרק עוף מחמיץטל תדמור19/09/2009
שלום רב,
בעלי הכין מרק עוף לערב החג ויום למחרת המרק היה חמוץ.
רציתי לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכך?
בברכת שנה טובה
טל תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק עוף שהחמיץ, לטל
שושי שטיינוביץ20/09/2009טל היי,
האם המרק הוכנס למקרר? אם הוכנס למקרר, האם חיכיתם עד שיגיע לטמפרטורת החדר?
בעיקרון, אם המרק מוחזק בתנאי קירור נכונים, אין סיבה שיחמיץ. אם הושאר בחוץ יותר מדי זמן או הוכנס למקרר בעודו חם, יחמיץ.
מומלץ מאד לשמור מרק עוף, במנות מחולקות, בהקפאה. זו הדרך הטובה ביותר לשמור על טריותו וטעמו. אבל גם ללא הקפאה הוא יחזיק ימים אחדים בקירור במקרר.
שנה טובה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון מיוחדנטלי10/09/2009
שלום,
אני זקוקה בדחיפות למתכון ללחם או עוגיות עשויים מקמח אורז או תפו"א אשר לא יכילו מוצרי חלב, ביצים או שמרים. האם יש לכן רעיון למתכון כזה?
אני ממש זקוקה לזה
תודה, תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי, משושי
שושי שטיינוביץ10/09/2009צר לי נטלי. איני מכירה מתכון כזה.
התכוונתי להציע לך אולי להכין פנקייקים או מעין "פיתות" מקמח אורז או קמח עם תפוחי אדמה, אך בלי ביצים או מוצרי חלב, אני חוששת שזה יצא דל מאד אם בכלל.
אבל אם יש אילוץ הייתי מנסה לערבב דגנים כמו קמח אורז, תפוחי אדמה (מבושלים ומעוכים לא קמח תפוחי אדמה, שלא מחזיק כלום) אולי גם קמח תירס, מוסיפה מעט שמן ומלח ואם מותר לך מעט אבקת אפייה, עושה בלילה בסמיכות של דייסה ומנסה לטגן או לאפות על בסיס של מחבת לא דביק. לא בטוחה שבהצלחה של מוצר כזה, אך זה מה שעולה לי בראש.
אם תאמרי לי מה הצורך אולי אוכל למצוא לך משהו. למה דווקא לחם ממוצרים כל כך בלתי אפשריים ללחם.
אולי ליה יודעת משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נטלי
ליה שומרון פינדר10/09/2009קצת קשה להכין עוגות או עוגיות בלי ביצים ובלי קמח חיטה, כי אז אין מה שמחבר בין הדברים.
בעבר עשיתי פנקייקים עם קמח אורז מלא ומים בלבד. אני מניחה שאפשר להוסיף ממתיק כלשהו (אולי סילאן), ואולי גם שברי אגוזים וקינמון. תנסי לטגן את זה במחבת טפלון יבשה. וספרי לנו איך יצא. מה שכן, זה לא מחזיק לאורך זמן, זה מתייבש. לכן כדאי להגיש את זה בסמוך להכנה.
אולי לשושי יש רעיון יותר טוב?
אני בכל זאת מצרפת מתכון מצוין, של עוגה עם קמח תפוחי אדמה, אבל שימי לב - יש בו ביצים! תראי אולי זה יכול להתאים.
עוגת פירות יבשים ללא גלוטן (כשרה לפסח)
רכיבים:
200 גר' צימוקים
200 גר' תערובת של אגוזים (לוז פקאן ושקדים)
100 גר' משמשים מיובשים קצוצים גס
4 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף ליקר קוואנטרו (או קוניאק)
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל – 160 מעלות.
2. בקערה לערבב את הפירות ואת האגוזים
3. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים יחד עם הסוכר, הקמח, אבקת האפייה והליקר.
4. מוסיפים את האגוזים והפירות לתערובת הביצים ומערבבים.
5. מוזגים ל 2 תבניות מוארכות מצופות בנייר אפיה ואופים למשך 60 דקות או עד שהלחם משחים מלמעלה.
6. מצננים למשך 30 דקות לפחות לפני שבוצעים.
7. פורסים פרוסות דקות מאוד.
לבריאות ובתיאבון,
ליה שומרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליה, משושי, קמח אורז ותפוחי אדמה
שושי שטיינוביץ10/09/2009ליה יקירתי,
גם אני הפניתי אלייך את הבקשה ללחם מקמח אורז ותפוחי אדמה. התשובה שלי די דומה לשלך. תוכלי לראות מה כתבתי לה.
שבת שלום, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיגון חציליםרוזי10/09/2009
חמותי הכינה לא מזמן סירוני חצילים ממולאים בבשר, אבל היא טיגנה אותם בשמן קודם כדי שיתרכך הבשר של החציל ואחכ הכניסה את הבשר (שטיגנה גם) עם הבשר של החצילים, שפכה רוטב והכניסה לתנור.
אני רוצה גם לעשות ורציתי לשאול אם יש פתרון אחר לרכך את החציל כי שאכלנו את זה היה מלא בשמן בגלל הטיגון.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיגון חצילים, לרוזי
שושי שטיינוביץ10/09/2009רוזי היי,
הדרך לטגן חצילים ללא שמן או עם כמות מזערית של כף או כפית.
1. לקלות את החציל אל מחבת טפלון. מקבלים את אותה תוצאה רק בלי השמן. אחר כך אפשר למרוח כפית או כף שמן מהולה בכפית או כף של מים ולמרוח את החציל מכל הכיוונים ולהמשיך לבשל כרגיל.
דרך שניה: לשים בקערה קטנה כף שמן + שתי כפות מים, למרוח היטב את החציל מכל הכיוונים ואז לטגן אותו על המחבת. הוא מתרכך, יוצא שחום ויפה. אפשר תוך כדי טיגון למרוח שוב אם יש צורך.
אני מטגנת כך פרוסות של חצילים לאנטי פסטי, לסביח (כן, כן), לגלילות חצילים ועוד. אבל אני מוסיפה לבלילת השמן והמים קצת שום כתוש, מעט מלח ופלפל שחור. אני מקבלת פרוסות חצילים מטוגנות, חומות, רכות, יפהפיות וגם עם טעם. אפשר לאכול אותן כך או כאמור לעשות איתן עוד דברים.
מקווה שעניתי לך,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
רוזי10/09/2009לקלות את החציל במחבת כשהוא שלם? הוא לא יצטמק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוזי, משושי
שושי שטיינוביץ13/09/2009חציל אפשר לקלות על מחבת מכל הצדדים והוא אכן יקבל מרקם כמו של חציל מטוגן רק ללא השמן. כאמור, את יכולה למהול כף שמן עם 2 כפות מים, לערבב היטב ולמרוח את החציל מכל הכיוונים ולטגן על מחבת שלא מדביקה. את יכולה להמשיך ולהרטיב במשך הטיגון. החציל יקבל מרקם של חציל מטוגן לכל דבר וכמות השמן תספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוך חצילים
ליה שומרון פינדר10/09/2009הי רוזי,
לפני ההכנה ולפני הכל, את יכולה לפרוס את החציל דק ולזרות עליו מלח גם ולהניח במסננת למשך חצי שעה. יצאו מהחציל הרבה נוזלים והוא גם יהיה רך יותר ונוח לעבודה. אחרי זה אפשר להשתמש בחצילים גם מבלי לטגן אותם. אין ספק שהטעם לא יהיה אותו טעם, אבל אם הממולאים הם ברוטב, אז זה לא ממש ישנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליה
רוזי10/09/2009מחציל אחד אני עושה 2 סירונים וממלאה בבשר. למה התכוונת לפרוס דק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוסות חציל
ליה שומרון פינדר10/09/2009הי רוזי,
אז לא הבנתי אותך נכון.
אבל, קיימת אפשרות לפרוס את החציל לאורך לפרוסות דקות ואז לגלגל כמו סיגרים ממולאים בבשר. זו היתה הכוונה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיגון חצילים ללייה, רוזי ולכולם
שושי שטיינוביץ10/09/2009ליה יקירתי,
כדי לטגן חצילים עם כפית שמן או בכלל לא, וכדי שהם יצאו עסיסיים ורכים על הפרוסות להיות לפחות בעובי של 1 ס"מ. אם חותכים אותן דק, ולא משתמשים בשמן זה יוצא כמו סוליה יבשה. העובי של הפרוסה מבטיח שלבסוף היא תהיה דקה אך עסיסית. אכן, היא נקלית משני הצדדים, אך בגלל העובי נשאר בפנים "בשר" רך ונוח לעבודה.
זה פיתוח גורמה לייט להנאתכם.
וכמו שנאמר: העובי כן קובע!!
פרוסות החצילים שבתמונה טוגנו ללא שמן בכלל. אפילו לא טיפה. הן הוכנו בשיטה שתוארה לעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו זה נראה חבל על הזמן!
רוזי14/09/2009תודה על כל התגובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות מבושלים וקטניותנועה08/09/2009
שלום,
לאחרונה החלפתי את הקמח הלבן שאני צורכת, כמו פסטה וכו בקטניות. אני זקוקה למתכונים מבוססי קטניות וירקות מבושלים (מלבד כרוב וגזר), או פשוט מתכוני קטניות טעימים, בריאים ודלי שומן.
כמו כן, רציתי לדעת אם גריסי פנינה שווי ערך מבחינת טיבן לשאר הקטניות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ליה שומרון פינדר10/09/2009רק כדי לעשות סדר בין דגנים מלאים לקטניות...
דגנים מומלצים - אורז מלא, כוסמת, חיטה מלאה, שיפון, שיבולת שועל, גריסי פנינה, תירס, דוחן, בורגול, קינואה, אמרנת' ועוד.
קטניות - עדשים, שעועית, גרגירי חומוס, אפונה, מאש, אזוקי, לוביה, פול ועוד.
אני נותנת לך מתכון מצוין למרק עם עדשים ושיבולת שועל, אם את שומרת על המשקל את יכולה לעשות אותו ללא חלב קוקוס ובמקום לשים מים.
מרק כתום עם שיבולת שועל ועדשים
(6 מנות)
רכיבים:
2 בצלים יבשים חתוכים בינוני
2 שיני שום כתושות
350 גר' דלעת חתוכה לקוביות
4 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי גדולים חתוכים לחתיכות קטנות
1 תפו"א חתוך לקוביות
1/2 כוס עדשים כתומים שטופים היטב
1/2 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס חלב קוקוס
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ופרוס דק
מעט אגוז מוסקט
1 כף כורכום
1 כפית מלח
פלפל שחור (לפי הטעם)
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל במעט שמן זית עם מעט מלח עד שהוא הופך שקוף (בערך 5 דקות), מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
2. מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד שתי דקות.
3. מוסיפים את העדשים ומכסים במים עד כ- 2 ס"מ מעל קו הירקות.
4. מוסיפים את שיבולת השועל, הג'ינג'ר ואת שאר התבלינים.
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.
6. מסירים מהאש ותוך כדי בחישה מוסיפים את שמן השומשום.
7. לטחון את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד ולתקן את התיבול.
לבריאות ובתיאבון ,
ליה שומרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליה, את נהדרת. משושי
שושי שטיינוביץ10/09/2009ליה. תודה על התשובות שלך. אני נהנית כל כך. שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שושי
ליה שומרון פינדר10/09/2009גם אני נהנית ולומדת מהתשובות שלך!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט הדדי.
שושי שטיינוביץ13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה, בעניין קטניות
שושי שטיינוביץ10/09/2009שלום נועה,
גריסי פנינה הן דגן ולא קטנייה. הן נפלאות וניתן להכין אותם כמו שמכינים אורז. בדיוק.
קטניות מבשלים עם מים ללא מלח. מוסיפים מלח רק בסוף הבישול כאשר הן רכות.
יש שני סוגי קטניות: רכות וקשות. הרכות: עדשים, שעועית לבנה, פול ירוק, אפונה (יבשה, קפואה וטרייה) מאש, ועוד.
הקשות: שעועית אדומה, פול יבש, חומוס. בח יש עוד ואני לא זוכרת. אבל כשאת קונה, רצוי בחנות טבע כי שם יש מבחר, את יכולה לשאול.
את הראשונות אין צורך להשרות ואפשר לבשל אותן, בדרך כלל 20 דקות. אני שמה מים כ-3 ס"מ מעל הקטניות ומבשלת אותם עד שהמים נגמרים. כך נשאר הטעם. אחר כך אפשר להוסיף מה שרוצים.
אפשר להוסיף עדשים לתבשילי קדירה (למשל לשים בסיר נתחי עוף (כרעיים), עשבי תיבול טריים קצוצים, ירקות חתוכים, בצל קצוץ, כוס עדשים לפני בישול. מכסים במים. שמים תבלינים כמו כורכום, בהרת או כמון, פלפל שחור. מבשלים עד שהכול מתרכך. ממליחים לפי הטעם. מעדן שגם ילדים אוהבים.
אפשר להחליף את העדשים בקטניות אחרות.
אבל - את הסוג השני יש להשרות לילה מראש ואז להוסיף לתבשיל.
אפשר לבשל קטניות, לשים בקערה ולהוסיף מרכיבים כמו לסלט: לימון, שמן זית, קוביות עגבניות, פטריות, פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, שום כתוש, זיתים וכו'. ממש לשחק וזו ממש חגיגה. אוכלים כמו סלט.
אופציה נוספת: כמו חומוס, אפשר לבשל שעועית ולמעוך אותה במעבד מזון ולהוסיף לימון, שום ושמן זית. טוב למריחה על לחם או לתוספת צד בארוחות.
קטניות הן לא ממש תחליף לדגנים, למרות שהן עשירות בפחמימות. לא ממליצה להוציא לגמרי את הדגנים מהתפריט. מניסיוני, כאשר מקפחים את הגוף הוא דורש אחר כך בריבית דריבית. אז קצת מכל דבר. העיקר שיהיה מסוג בריא. איזון הוא מילת מפתח בחיים. לא רק באוכל.
כדאי ורצוי לשלב קטניות עם דגנים. כמו למשל אורז מלא עם עדשים ירוקות. קינואה עם עדשים שחורות, גריסי פנינה עם גרגרי חומוס או גרגרי אפונה. חיטה עם אפונה ועם עלים ירוקים. בורגול עם עדשים או מאש. השילוב של דגן מלא עם קטניה מניב חלבון מלא וזו ארוחה מצויינת גם לצמחונים וגם למי שרוצה מידי פעם תחליף לבשר. תמיד כדאי לבשל את הקטניות מראש, לבשל את הדגן ולחבר ביחד דקות אחדות לפני סיום הבישול. כך יישמרו המרקמים והצבעים הרצויים.
מקווה שעניתי לך.
יום טוב ושנה טובה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושי וליה!
נועה21/09/2009תודה לשתיכן על עשיית הסדר, על הטיפים והמתכונים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לנועה גם
שושי שטיינוביץ21/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)