פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גריסים
    (:
    22/01/2010

היי

רציתי לדעת מדוע אומרים שצריך להשרות את הגריסים לפני הבישול?

ועוד שאלה-חלק אומרים שצריך לילה שלם חלק רק מס' שעות וחלק שרק צריך לשטוף?

מה באמת צריך? (-:

*ועוד שאלה-תוספת של שיבולת שועל לתערובת הקציצות מזה תורם? והאם זה מוסיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גריסים

הוספת תגובה

• ל....גריסים, משושי

שושי שטיינוביץ
    22/01/2010

היי,

לצורך בישול, אין כל צורך בהשרייה מראש של גריסים. אם רק שוטפים אותן ומבשלים רגיל, הם מתרככים תוך כחצי שעה. לא ידוע לי אם להשרייה יש ערך בריאותי. אולי ליה תוכל לתת תשובה על כך.

לעניין תוספת שיבולת שועל לקציצות: נהוג להוסיף פירורי לחם או לחם יבש שהורטב, לקציצות, בדרך כלל כדי לשפר את המרקם, או בינינו, התוספת הזו נועדה במקור, להוזיל את מחיר הקציצה בכך שמוסיפים לחם או פירורים.

בעיקרון, אין צורך להוסיף דגנים לקציצות, אפשר להסתפק בעשבי תיבול, תבלינים, בצל ואפילו ירקות טחונים.

אבל, אם את בכל זאת רוצה להוסיף דגנים, שיבולת שועל זו תוספת מצויינת. מאחר ששיבולת שועל מלאה בערכים תזונתיים היא עדיפה בהרבה על תוספת של פירורי לחם או לחם רטוב. זה גם יוסיף עניין למרקם של הקציצות.

ואם לעניין זה: אני נוהגת לטחון דגנים בבלנדר, כגון: כוסמת, אורז מלא, אורז בסמטי, קינואה וכו'.

את הגרגרים הטחונים (טחינה גסה) אני נוהגת להוסיף לקציצות או למילויים אחרים שאני עושה (פלפל ממולא, כרוב ממולא וכד'). גם יותר טעימים מסתם פירורים וכמובן הרבה יותר בריאים.

בתיאבון ובהצלחה,

שושי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה,שבת שלום

(:
    22/01/2010

(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפנדס
    אריאלה
    21/01/2010

שלום!
    אני מעוניינת להכין אמפנדס בריאותי אפוי,
    מצאתי מתכון באינטרנט ובו רשום שלבצק:
    להוסיף 3 כפות שמן ל-4 כוסות קמח, 1/2 כפית מלח,1 כוס מים חמימים.
    האם כמות השמן הזאת מספיקה להכנת הבצק של האמפנדס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אמפנדס

הוספת תגובה

• לאריאלה, משושי, אמפנדס

שושי שטיינוביץ
    21/01/2010

אראילה היי,

האם המתכון שראית הוגדר כמתכון בריאותי?

אנא שלחי לי את כל המתכון וצייני אם נאמר עליו שהוא מתכון בריאותי.

יש כללים לאוכל בריא ועד כמה שידוע לי אמפנדס לא ממש עונה לכללים האלה. אפשר להפוך אמפנדס לבריאותיים, אבל אני צריכה לראות את כל המתכון ואולי אוכל להציע לך שיפורים.

נשתמע?

לילה טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון אמפנדס

אריאלה
    22/01/2010

4 כוסות קמח, 5 כפות שמן, חצי כפית מלח, 1 כוס מים חמימים.
    2 בצלים, 1 פלפל ירוק, 1/2 ק"ג בשר טחון, חופן צימוקים כהים, 3 ענפים של בצל ירוק קצוצים, 1 ביצה קשה, פפריקה, מלח, פלפל שחור
    במחבת מחממים שתי כפות שמן, קוצצים את הבצל ואת הפלפל לקוביות ומטגנים עד שהבצל מזהיב,
    מוסיפים את הבשר הטחון, פפריקה, פלפל שחור ומלח.- מערבבים עד שהבשר משחים והנוזלים מתאדים.
    מוסיפים את הצימוקים, הזיתים והבצל הירוק.
    שופכים את הקמח ויוצרים גבעה-לתוך הגומה להוסיף 3 כפות שמן- לערבב עד שהשמן נספג בקמח,
    מוסיפים מלח ומים.
    לשים 10 דקות עד שהבצק גמיש, מחלקים לכדורים- מרדדים כל כדור ומוסיפים מהמלית,
    סוגרים לצורת כיסן ומהדקים את הקצוות.
    מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים 10 דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפנדס בריא, לאריאלה, משושי

שושי שטיינוביץ
    22/01/2010

אריאלה היי,

כדי שאוכל יהיה בריא הוא צריך לענות על הקריטריונים הבאים:

1. מורכב מחומרים טריים וטבעיים בלבד (לא מעובדים, לא משומרים - למעט רסק עגבניות- ללא כימיקלים ואבקות וכד').
    2. צריך להיות דל שומן ודל שמן: דהיינו כל המוצרים צריכים להיות דלי שומן: בשר ועוף דלי שומן (עוף בלי עור ויש להסיר את כל השומן מהבשר). בבישול אנחנו משתמשים בכפית עד כף שמן לתבשיל.
    2. מומלץ להשתמש בדגנים מלאים ולהמנע מה"לבן" עד כמה שיותר.

מה זה אומר לגבי המתכון ששלחת?

1. רצוי להשתמש בקמח מלא, ואם יש פגיעה באיכות, אז נסי חצי מלא וחצי לבן. אם יש לך אפשרות, נסי לשלב קצת קמח כוסמין שהוא בריא מאד והוא קליל יותר מהקמח המלא. אם תקחי 1/3 מכל קמח, אני מאמינה שהתוצאה תהיה טובה.
    2. נסי להפחית את כמות השמן בבצק. אולי להסתפק ב-3 כפות.
    3. הפחיתי את כמות השמן בטיגון הבצל. את ממש יכולה להסתפק בכפית אחת תוך כדי זרזוף מים. מבטיחה לך שהתוצאה לא נופלת משתי כפות שמן. ממילא יש מספיק שומן בבשר (גם אם הוא רזה) והמלית תהיה מספיק עסיסית.
    4. וודאי שהבשר הטחון יהיה מבשר רזה ועם אחוז שומן נמוך.

אני הייתי מורחת את האמפנדס עם ביצה לפני האפייה וזורה מעט גרגרי שומשום. אם לא ביצה, ממליצה שתערבבי כף שמן זית עם כף מים, ערבבי היטב ומרחי את הכיסונים. לדעתי בלי למרוח הם עלולים לצאת יבשים. אולי תנסי חלק עם וחלק בלי וראי איזה תוצאה יותר טובה לטעמך.

אגב, את תהליך לישת הבצק ניתן לבצע במעבד מזון או מיקסר. זה מקצר ומקל על התהליך. אם אין בבית את אחד המכשירים האלה, אז כמובן ניתן ללוש ביד.

אם תצליחי לבצע את ההפחתות האלה, אני מאמינה שתעלי את הערך הבריאותי של המנה, ובכל מקרה, אם מישהו מעוניין לאכול את אמפנדס בתהליך של דיאטת הרזיה, יש לקחת בחשבון את כמויות הקמח והבשר.

אשמח אם תספרי לנו איך יצא המתכון והאם השתמשת בטיפים שנתנו לך,

שבת שלום,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילה צלעות - דחוף!
    מרים
    21/01/2010

בטעות קניתי פילה צלעות במקום פילה מדומה ואני לא יודעת מה עושים עם זה. הפילה צלעות הוא מה שנקרא "פילה" ,הנחשב משובח ולא מתאים לבישול ארו, או שזה מה שקוראים צלעות שאינו מתייבש ומתאים לבישול?

אודה על תשובה מהירה ככל האפשר - אני צריכה לבשל אות זה היום!

לקביעת תור
    סגירה
    פילה צלעות - דחוף!

הוספת תגובה

• למרים, פילה צלעות.

שושי שטיינוביץ
    21/01/2010

מרים שלום,

לא יודעת בדיוק מהו הנתח שקנית. צלעות נשמע לי כמו נתח עם הרבה שומן.

בכל מקרה, נסי לצפות אותון (שום, פלפל שחור, תבלינים שאת אוהבת, רוטב סויה)במרינדה טעימה, ואפי בתנור 20 דקות בחום מאד גבוה (200) ואחר כך עוד 20 דקות לקילו בחום בינוני. אם אחרי האפיה הזו, זה לא יהיה אכיל, צפי בנייר כסף והמשיכי לאפות עוד שעה בחום נמוך. אם גם אז זה לא יהיה רך, המשיכי לצלות עוד קצת. בעיקרון, אין צורך בצלייה שהיא מעל 3 שעות (לבשר עם בישול ארוך). מאחר שאיני יודעת איזה נתח יש לך בדיוק, אין ברירה אלא לפעול לפי ניסוי ותהייה. אם את צולה באופן ממושך, שימי לב אם צריך להוסיף מעט מים כדי למנוע החרכות.

זה מה שאני הייתי עושה.

מקווה שיצליח לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאפינס
    רעות\אתי
    20/01/2010

האם יש מתכון מוצלח למאפינס דיאטטי?
    אין לי בעיה עם קמח מלא,אולי טחינה,סילאן?

לקביעת תור
    סגירה
    מאפינס

הוספת תגובה

• מאפינס דיאטטי, לאתי, משושי

שושי שטיינוביץ
    20/01/2010

אתי היי,

מאפינס מכילים קודם כל קמח, שומן וסוכר. גם אם תפחיתי את כמות השומן והסוכר (מה שעלול לפגוע בטעם של המאפין), זה עדיין לא דיאטטי.

מציעה לך להכין עוגות שמרים, שהן עם מעט מאד שומן ומעט מאד סוכר. את יכולה לאפות אותן בתוך גביע של מאפין ולקבל עוגה טעימה, בצורה של מאפין שהיא מופחתת קלוריות בצורה משמעותית.

להלן מתכון לעוגה כזו:
    חומרים:
    1/2 ק"ג קמח (3.5 כוסות). את יכולה לנסות חצי כמות קמח לבן וחצי מקמח מלא.
    70 גרם חמאה
    25 גרם שמרים (קוביה טריה) או כף שמרים יבשים.
    5 כפות סוכר
    2 ביצים
    1/4 1 כוסות חלב מחומם מעט.
    גרידת לימון
    1 כפית תמצית וניל
    50 גר' צימוקים.

אופן ההכנה:
    1. שמים בקערה את כל החומרים, רצוי במיקסר עם וו לישה. נוצר בצק מאד רך. מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
    2 טופחים על הבצק ומוציאים את בועות האוויר.ויוצקים לתוך הגביעים. למלא גביעים עד מחצית הגובה. מניחים להתפחה נוספת לעוד כחצי שעה.
    3. מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות ואופים כ-40 דקות או עד שהעוגות מזהיבות.
    4 אוכלים טרי וחם. אם נשארו מאפינס, מקפיאים ומחממים שוב בתנור לפני האכילה.

יש לציין שבדיאטת הרזיה יש מגבלה של כמות על צריכת פחמימות. את הכמות המותרת לך את צריכה לקבל מהדיאטנית או מי שנותן לך את תוכנית ההרזיה.

בדרך כלל, בדיאטת הרזיה מותר לאכול כשתי פרוסות לחם ביום. משקל פרוסה הוא 30 גרם. את צריכה לשקול את ה"מאפין" ולחשב את הכמות במקום הלחם.

אם את רוצה לעשות ציפוי טעים ובריא, ממליצה לך לקנות אוכמניות (טריות או קפואות. ניתן היום להשיג כמעט בכל מרכול). בשלי את האוכמניות בסיר, הוסיפי מיץ מלימון אחד או תפוז טרי ובשלי עד צמצום וקבלת רוטב סמיך.

את הרוטב את יכולה לשפוך על העוגה.

נראה לי שזו הדרך ה"זולה" ביותר בקלוריות שמאפשרת ליהנות מעוגה טעימה עם ציפוי שהוא גם טעים וגם דל קלוריות.

כרגיל, נשמח לשמוע מימך איך זה יצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ההגבלות הבאות: 1. יתר לחץ דם.
    אפרת
    18/01/2010

2 . איסור על סוכר, כי עליה במשקל מעבר ל58 ק"ג תגרור הדרדרות לסכרת. 3 . בעבר - כולסטרול וטריגליצרידים. 4 . אני צמחונית-טבעונית. האם תוכלי להמליץ לי על כמה מתכונים טעימים?

הוספת תגובה

• לאפרת משושי

שושי שטיינוביץ
    18/01/2010

אפרת היי,
    וואווו......אכן מגבלות. קבלי מתכון לקינואה עם עדשים שחורות, מאד טעימה ומזינה. במקום ציר עוף את יכולה להשתמש במים או ציר ירקות.

אשמח לעזור. שושי

קינואה עם עדשים ונגיעות פלפל: - כ-80 קלוריות לל-100 גר'

חומרים:
    2 כוסות קינואה
    1 כוס עדשים שחורות או ירוקות
    1 בצל בינוני גדול
    1 גמבה אדומה
    3 שיני שום טריות וקצוצות דק
    1 כוס ציר עוף
    מלח ופלפל לפי הטעם
    1 כפית שמן זית
    הכנה:
    1.מבשלים לחוד עדשים במשך כ-20 דקות עד ריכוך אבל לא התפרקות.
    2.בסיר אחר, מטגנים בצל בכפית שמן זית. מזרזפים מים תוך כדי טיגון ל מניעת חריכה. כאשר הבצל רך וזהוב, מוסיפים את הקינואה ואת העדשים, ציר עוף, מלח ופלפל ומים עד לכיסוי הקינואה + 1 ס"מ מעל.
    3.מבשלים ללא כיסוי תוך שמירה על הקינואה, שלא תתייבש ולא תספוג יותר מדי מים.
    4.בינתיים, בסיר או מחבת, קולים גמבה חתוכה לקוביות קטנות ושיני שום קצוצות. כאשר המים נספגים כבר בקינואה, מוסיפים את העדשים המבושלות ואת קוביות הגמבה הקלויות ומערבבים. מכסים את הסיר, וממשיכים לבשל על להבה מאד נמוכה, עד לריכוך מלא ומיזוג כל הטעמים, במשך כ-10 דקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להגביל צריכת תה
    טליה
    17/01/2010

רופאים ממליצים לצמצם צריכת קפה ביום, בדרך כלל לא יותר מ-3 כוסות ליום למי שממש מכור. האם גם תה רצוי להגביל? אני רגילה להסתובב בבית עם כוס שתיה ביד כל הזמן ואני רוצה להפחית את הקפה. כמה כוסות תה ביום אפשר, והאם יש הבדלים בין התה השחור, הירוק והלבן.

לקביעת תור
    סגירה
    האם להגביל צריכת תה

הוספת תגובה

• טליה שלום

ליה שומרון פינדר
    20/01/2010

כיוון שגם בתה יש קפאין כדאי להגביל גם את צריכתו ולא לשתות יתר על המידה.
    אולם בתה יש גם אנטיאוקסידנטים אשר חשובים לבריאותינו.
    בתה שחור יש הכי פחות אנטי אוקסידנטים והכי פחות קפאין
    בתה ירוק יש מעט יותר קפאין והרבה יותר אנטואוקסידנטים ובתה לבן
    ובתה לבן יש הכי הרבה אנטיאוקסידנטים והכי הרבה קפאין.
    מכאן עושים את החשבון מה רוצים לצרוך, במידה המתאימה (לא יותר מדי).
    וכמובן כמה שפחות ממתיקים עם כמויות התה יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת קוואקר
    רעות\אתי
    16/01/2010

המליצו לי על דייסת קוואקר בבוקר,
    3 כפות+1 כוס חלב 1%+דבש וקינמון,
    זה בכדי שתהיינה לי יציאות טובות.
    האם זה אכן מומלץ?ומה קורה בחינה קלורית?כי אני בדיאטה

לקביעת תור
    סגירה
    דייסת קוואקר

הוספת תגובה

• לאתי, משושי, דייסת קוואקר

שושי שטיינוביץ
    17/01/2010

אתי שלום,

דייסת קוואקר זה דבר טוב בבוקר. הייתי מקפידה על לא יותר מכפית דבש ואולי את יכולה להסתפק בחצי כוס מים וחצי כוס חלב. יוצא מאד טעים. לגבי הקלה ביציאות, כדאי לשתות עוד מים וזה מקל.

דייסה מ-3 כפות קוואקר, חצי כוס חלב וכפית דבש לא תקלקל לך את הדיאטה, תלוי כמובן מה את אוכלת בהמשך היום.

אני מניחה שגם לליה יהיה מה לומר לך בעניין זה.

בהצלחה,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוסמת
    חנה בהט
    13/01/2010

ליה שלום
    אני חסרת אינזים g 6pd, האם מותר לי לאכול כוסמת.?

לקביעת תור
    סגירה
    כוסמת

הוספת תגובה

• חנה שלום

ליה שומרון פינדר
    13/01/2010

לפי מיטב ידיעתי במצבך האיסור הוא על אכילת פול ונטילת תרופות מסויימות. כוסמת אני חושבת שמותר. אבל אם יש לך ספק, כדאי שתתייעצי עם רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצל
    שרו
    11/01/2010

שלום
    רציתי לדעת האם לבצל יש רק סגולות או האם אכילה בהגזמה אינה בריאה?
    ואם לא רצוי להגזים בצריכת הבצל, למה הוא יכול לגרום?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בצל

הוספת תגובה

• בצל

ליה שומרון פינדר
    11/01/2010

לבצל בהחלט יש סגולות בריאות, וכדאי לשלבו בתפריט.\
    לגבי אכילה בהגזמה - אין שום דבר בתפריט שהייתי ממליצה לאכול בהגזמה. אפילו שתיית מים בהגזמה עלולה להיות מסוכנת...
    על מנת לשמור על תזונה מגוונת ומאוזנת - כל דבר שאנחנו מכניסים לפה צריך להיות במידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר אידוי
    אורן
    10/01/2010

שלום.

אני מעוניין לקנות מכשיר אידוי חשמלי (לא סיר). אני ממש לא מבין בזה וחשבתי, אולי אתם תדעו יותר.

מהם הדברים שאני צריך לדעת לפני שאני קונה? האם יש חברות טובות יותר? כדאי פלסטיק או משהו אחר? האם כל המכשירים יודעים לבשל בשר? איזה גודל מומלץ?

אשמח לכל מידע בנןושא

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר אידוי

הוספת תגובה

• מכשיר אידוי

שושי שטיינוביץ
    10/01/2010

לא נעים לי לומר, אך איני מכירה מכשירי אידוי חשמליים. אני משתמשת בסיר כפול, כאשר בסיר התחתון יש מים ובעליון יש חורים. אני גם משתמשת בכלי אידוי מבמבוק. הסיר הכפול עושה עבודה מצויינת ואפשר לאדות בהם הכל. החל מהכנת קוסקוס (אמיתי) וכלה באידוי ירקות, דגים, דים סאם ועוד.

אם תמצא מכשיר חשמלי ויהיו לי התוויות שונות, ספר לנו, אולי נוכל לעזור לך לבחור. אך אם הייתי צריכה להמליץ, ממליצה לך לרכוש סיר אדים כפול לשימוש על הכיריים.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

אורן
    11/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז מלא
    ענת
    05/01/2010

שלום שושי ותודה על תשובתך.

ניסיתי את האורז המלא במרכול ויש לו טעם "לא טוב"(כמו טעם לוואי אחרי הבישול) לכן רציתי

לדעת אם יש איזה אורז מלא ללא טעמי לוואי ....

לקביעת תור
    סגירה
    אורז מלא

הוספת תגובה

• לענת, אורז מלא שהוא גם טעים, משושי

שושי שטיינוביץ
    05/01/2010

ענת היי,

הדרך שלי להתגבר על טעם הלוואי היא להכין אורז בשיטה הפרסית. אני קודם כל מבשלת אותו עם המון מים (המון זה אומר, שכמות המים תהיה כמו לפסטה) רק 80% בישול או עד שהוא אל דנטה. אחר כך שופכת את המים, מוסיפה כף שמן, מלח לפי הטעם ואם אני מתכננת גם תוספות אחרות (עשבי תיבול קצוצים או עדשים מבושלות מראש או ירקות אחרים), מוסיפה את התוספות מערבבת בעדינות ומחזירה ללהבה מאד נמוכה לעוד 30-40 דקות. הסיר צריך להיות אטום היטב (אפילו עם מגבת נייר מתחת למכסה) והלהבה ממש נמוכה. התוצאה הסופית מעולה ויוצא אורז טעים להפליא.

נסי וספרי לנו איך היה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענת

ליה שומרון פינדר
    05/01/2010

קודם כל, כדי להעמיד דברים על דיוקם, לאורז מלא יש טעם של אורז כפי שהטבע יצר. אנחנו רגילים לטעם של האורז הלבן והמעובד. שהוא באמת נייטרלי בהרבה.
    כיוון שהרבה אנשים חשים שהטעם של האורז המלא שונה ממה שהם מכירים וקשה להם להתרגל אליו, אני ממליצה להתחיל באורז בסמתי מלא, שיש לו טעם עדין יותר. אם גם זה לא עובד, אפשר לנסות להכין סיר של אורז מלא, סיר של אורז לבן ולערבב.
    כמובן שגם להכין אורז בשיטה הפרסית כפי ששושי הציעה, או בכל דרך אחרת המתאימה לטעמכם, זה פתרון מצוין!
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז מלא
    ענת
    04/01/2010

שלום

רציתי לדעת על איזה אורז מלא אתן ממליצות?

היכן ניתן להשיג את האורז שאתן ממליצות ?

אבקש את שם החברה של האורז?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אורז מלא

הוספת תגובה

• אורז מלא, עננת

שושי שטיינוביץ
    04/01/2010

ענת היי,
    קשה לי להמליץ לך על אורז מלא מסויים, כלומר של חברה מסויימת.
    אני יכולה לומר שהאורז המלא הנמכר במרכולים ובחנויות הטבע בסדר גמור.
    יש כמה סוגים של אורז מלא: עגול, ארוך, בסמטי, אורז אדום, אורז פרא, אורז מיקס וכו'. כולם בריאים. לכל אורז יש דרך בישול משלו שתפיק ממנו את מירב הטעם והאיכות. למה שלא תנסי כל פעם סוג אחר וראי מה את אוהבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מתוק
    רעות\אתי
    03/01/2010

מה אפשר להכין מתוק מתפוחים?
    כמובן שיהיה מופחת קלוריות,מה שהכנתי עד היום זה פילו ממולא בתפוחים,אבל מעבר לזה ורצוי ללא פחמימה מה ניתן להכין?

לקביעת תור
    סגירה
    משהו מתוק

הוספת תגובה

• משהו מתוק מתפוחים, לאתי, משושי

שושי שטיינוביץ
    04/01/2010

אתי היי,

לא תאמיני. מתכון גאוני, פשוט ביותר וטעים להפליא.

שימי בסיר שטוח תפוחי עץ מסוג גולד דלישס (הזהוב), קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים.

שימי עליהם מיץ לימון בכמות כמו לסלט ירקות. הלימון צריך ל"עטוף" את התפוחים ולא יותר.

בשלי על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים לגמרי אך לא מתפוררים.

לא, לא צריך להוסיף מים ולא סוכר או כל דבר אחר. פשוט מיץ לימון סחוט טרי.

לצנן במקרר ולאכול. זה מעדן. אין דברים כאלה.

הכיני וספרי לנו איך היה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי....ממש טעים את מקסימה

רעות\אתי
    20/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאתי, משושי, תפוחים בלימון

שושי שטיינוביץ
    20/01/2010

אתי היי, שמחה שהצליח לך. ותודה ששיתפת אותנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרעי כוסברה
    אפרת
    01/01/2010

שמעתי שזרעי כוסברה מורידים כולסטרול אם זה נכון והייתי שמחה לדעת באיזה מינון להשתמש
    ובאיזה אופן, נכון להיום אני לקוחת רבע כפית עם כל ארוחה.
    אשמח להעזר במידע מדוייק יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    זרעי כוסברה

הוספת תגובה

• זרעי כוסברה, לאפרת, משושי

שושי שטיינוביץ
    02/01/2010

אפרת היי,

אני שפית ומתמחה בבישול בריא. לא יודעת לומר לך אם זרעי כוסברה מורידים כולסטרול, אך כן אני יכולה לומר לך שזרעי כוסברה הן תבלין נפלא וניתן להוסיף אותו כמעט לכל מאכל. את יכולה להוסיף למאכלי עוף, דגים, בשר, מרקים וקדירות. הוא תמיד טעים. אפשר להשיג אותו טחון או להשתמש בגרגרים שלמים. בגרגרים שלמים את יכולה להשתמש כתוספת לאורז או מאפים ולחם. במאכלים אחרים את יכולה להשתמש בכוסברה טחונה ומידי פעם אפילו קצת "להתחצף" ולשים גרגרים שלמים. את יכולה לקלות מעט את הגרגרים ואף לשפר את טעמם.

אמי ז"ל הייתה מוסיפה זרעי כוסברה לעוגיות מלוחות (הכאעק המפורסם, שהיום נמכר כעוגיות מרוקאיות), ועד היום אני זוכרת את הטעם הנפלא של הגרגרים המתפצחים בפה.

נסי ותיהני, ואילו תשובה לשאלה שלך את יכולה למצוא בפורום בריאות. ליה כרגע בחו"ל ואני מאמינה שהיא תוכל להשיב לך כשתחזור. אבל נסי בפרורם בריאות, אני מניחה שתקבלי תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכוני עוף
    גילי
    30/12/2009

שלום,

אשמח לקבל כמה מתכוני בריאות שכוללים עוף - כי אני כל הזמן מכינה עוף בתנור וקצת נמאס. מצד שני, אני לא ממש מוצאת מתכונים שלא כוללים טיגון וכו'.

לקביעת תור
    סגירה
    מתכוני עוף

הוספת תגובה

• תבשילי עוף

שושי שטיינוביץ
    31/12/2009

תבשילי עוף אפשר להכין בקלות רבה בסיר. מציעה לך לעשות כך:

בסיר רחב ושטוח שימי כפית שמן, בצל חתוך לפרוסות או קצוץ, מעליו הניחי נתחי עוף (לא חזה, אלא שוקיים וירכיים), תבלי בתבלינים שאת אוהבת. אני אוהבת למשל: פלפל שחור, מעט מלח, בהרת או אגוז מוסקט או פלפל אנגלי או כוסברה טחונה או קימל. את יכולה גם לערבב. מעל שימי פרוסות של ירקות למשל: פרוסות של קישואים, פרוסות גזר, חופן עשבי תיבול שאת אוהבת למשל: פטרוזיליה, טימין, כוסברה, שמיר. כולם או רק חלק. הוסיפי את אותם תבלינים מעל הירקות. את יכולה להוסיף גם 3-4 שיני שום. את יכולה גם לשים שכבה של פרוסות עגבניות. זה מוסיף רוטב והמון טעם.

כסי את הסיר היטב ובשלי על אש בינונית כשעה. לא משנה איזה תבלינים את שמה, ולא משנה איזה ירקות, זה תמיד יוצא מעדן. בצורה זו תוכלי להכין הרבה מתכונים עוף שההבדלים ביניהם הם התבלינים וסוגי הירקות.

את יכולה גם לשים בטטה או תפוחי אדמה ואז יש לך גם מנת פחמימה.

שימי לב שהתבשיל לא יתייבש במהלך הבישול. אם יש צורך הוסיפי מעט מים.

בהצלחה וספרי לנו איך יצא.

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה