פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קמח כוסמין לבן
    טליה
    28/02/2010

האם לקמח כוסמין לבן יש יתרון על פני קמח חיטה לבן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קמח כוסמין לבן

הוספת תגובה

• קמח כוסמין

ליה שומרון פינדר
    28/02/2010

אני לא מכירה קמח כוסמין לבן אלא רק קמח כוסמין מלא.
    וקמח כוסמין מלא בהחלט יותר בריא ועדיף על פני קמח לבן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה על הכוסמין הלבן

טליה
    03/03/2010

נולדה בגלל טעות: קניתי בחנות טבע בטעות את הלבן, ואני יודעת את זה לא בגלל צבעו, שאכן היה לבן, אלא כי כך נכתב בכתב- יד בטוש על השקית מבחוץ.
    בפורים אפיתי אוזני המן ממתכון מסורתי, שמשתמש כמובן בקמח לבן רגיל, והיה חסר לי קצת, או אז הוספתי כוס אחת מהכוסמין הלבן. לא היתה לזה כל השפעה, לא על עיבוד הבצק ולא על הטעם. לכן חשבתי, שאם לכוסמין הלבן יש ערך תזונתי גבוה מזה של הקמח הלבן הרגיל, אולי כדאי לעבור.
    איך אני יכולה לברר אם יש יסוד למחשבה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטליה, קמח כוסמין

שושי שטיינוביץ
    03/03/2010

קמח כוסמין מצויין באפייה. אלא שצריך לקחת בחשבון שהוא הרבה יותר יבש ואוורירי מקמח לבן. לכן, שילוב של הקמחים נותן תוצאה הרבה יותר טובה. יש מאפים העשויים על טהרת קמח כוסמין והם בהחלט ברמה משביעה רצון. את יכולה לנסות ולהחליט מה נכון לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבע הלבן של קמח כוסמין

שושי שטיינוביץ
    03/03/2010

לקמח כוסמין מלא יש צבע לבן, לכן הבלבול. הוא גם הרבה יותר קל מקמח מחיטה מלאה והשילוב של שניהם מניב לחם אוורירי וטעים מאד, שלא לדבר על בריא מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן קוקוס -טוב
    טליה
    28/02/2010

לבריאות? מה מרוויחים כשמחליפים אותו בחמאה? דרך אגב, הייתי פעם בסיור חופים בניו זילנד ועם החבורה היה גם פרופ' לביוכימיה, שבישול ואפייה היו בין תחביביו, והוא אמר, שהצליח לייצר בצק פריך נוח למדיי לעיבוד, משמן זית, שעבר קודם לכן הקשייה במקפיא. אני לא זוכרת את כל הפרטים המדוייקים. מכירות את התהליך הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שמן קוקוס -טוב

הוספת תגובה

• שמן קוקוס ושמן זית ואפייה

ליה שומרון פינדר
    28/02/2010

כל הסוד שבאפייה הוא שכדי ליצור בצק פריך יש צורך בשומן מוצק. לכן חמאה כל כך טובה במה שהיא עושה.
    שמן קוקוס הוא בעל ייתרון כי הוא גם מוצק בטמפרטורת החדר וטעמו יחסית נייטרלי וגם כי הוא פרווה, אין בו מוצקי חלב או לקטוז או קזאין. יש עוד כל מיני מחקרים אודות ההיבטים הבריאותיים של שמן הקוקוס, אני לא אכנס לזה כאן.
    בנוגע לשימוש בשמן זית - שמןזית כתית מעולה אמיתי, הופך מוצק כששמים אותו במקרר. ברגע שהוא מוצק ניתן להכין איתו בצק פריך כשם שמכינים כשמשתמשים בחמאה. אולם, החסרון הוא שלשמן זית יש טעם משלו, והוא לא בהכרח יתאים לנו לכל מאפה שנרצה לשלבו. מתוקים לא הולכים במיוחד עם שמן זית, כך שהוא יוכל להתאים לבצק פריך לטארטים מלוחים וקישים למשל.
    אם זו הכוונה, אז בהחלט ששימוש בשמן זית הוא עדיף בהרבה על כל אפשרות אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצק פריך
    דפנה
    27/02/2010

האם יש אפשרות להחליף את המרגרינה בפצק פריך בשמן קנולה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בצק פריך

הוספת תגובה

• בצק פריך

שושי שטיינוביץ
    27/02/2010

עדיף להחליף את המרגרינה בחמאה. אם את רוצה בצק פרווה, נסי עם שמן, אבל לא נראה לי שהתוצאה תהיה בצק ממש פריך. הוא יהיה רך יותר ויהיה מתאים יותר למילוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגרינה מול חמאה

אנה
    28/02/2010

שלום, לנוכח הכתוב הלכתי למקרר, בדקתי ערכים תזונתיים של חמאה ומרגרינה (שתיהן מהסוג הכי נפוץ!) וגיליתי שבמרגרינה יש פחות שומן רווי יחסית חמאה, ובמרגרינה אין כולסטרול לעומת חמאה... מה היתרון בשימוש בחמאה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגרינה לעומת חמאה

ליה שומרון פינדר
    28/02/2010

בהיבט הבריאותי אנחנו רוצים להימנע מצריכה של שומן מסוג טראנס. שומן טראנס הוא מבנה של שומן צמחי כשרוצים להפוך אותו למוצק (כדי שיוצל לדמות לחמאה ולספק את אותו התוצר).
    שומן טראנס הוכח כשומן מאוד מאוד לא בריא. אנחנו רוצים להימנע מהשימוש בשומן טראנס עד כמה שאפשר.
    בהיבט הזה, אם מרגרינה זה עיבוד תעשייתי של שמנים צמחיים על מנת להפוך אותם לשומן מוצק, אז חמאה זה שומן מוצק שמקורו מן הטבע (או יותר נכון מן החי).
    נכון, בשומן מן החי יש שומן רווי. יש לקחת את זה בחשבון, אבל בתור שומן מוצק, אם משווים בין השניים, אז חמאה עדיף בהרבה!
    אם רוצים ללכת על בריא יותר, אז אפשר לזקק את החמאה ע"י הפרדה בין השומן של החמאה לבין מוצקי החלב, באופן זה נקבל גוש שומני, שיוכל לתת לנו את אותו האפקט שחמאה נותנת (מבחינת טעם ומרקם) ובריא יותר (ללא מוצקי החלב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצק פריך

ליה שומרון פינדר
    27/02/2010

אפשר כמובן להחליף בחמאה, אבל אם את רוצה להחליף בשמן - רק שמן קוקוס יעבוד כי הוא מוצק בטמפרטורת החדר ומוצק עוד יותר במקרר.
    התוצאה ממש טובה. צריך להוריד מעט בכמות, במקום 100 גרם שמים רק 80 גרם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליה, תודה, משושי

שושי שטיינוביץ
    28/02/2010

תודה על הטיפ של שימוש בשמן קוקוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוב הקישורים
    טליה
    25/02/2010

יש גם הדגמות וידיאו, כי ברגע הראשון זה נראה מוזר. אני כבר יכולה להגיד לך, שהמתכון וכל מה שנכתב ומוסבר סביבו מכיל הרבה מילים, כאילו מייגע, אבל המלאכה אחר כך מועטה, והתוצאה לכן מפתיעה. בצק לחם שלא צריך ללוש אותו דקות ארוכות- זה נראה כמו פלא, אבל יש לזה גם הסבר הגיוני. תחפשי את המתכון המקורי באנגלית של השף הניו-יורקי שהמציא את הפטנט הזה. יש ביו טיוב. הכותרת לחיפוש- kneadless bread . אם אחרי זה יהיו לך שאלות- עשיתי את זה כל כך הרבה פעמים, שיש לי כמה תשובות

לקביעת תור
    סגירה
    ברוב הקישורים

הוספת תגובה

• שוב תודה!

ליה שומרון פינדר
    26/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המתכון של לחם
    טליה
    25/02/2010

ללא לישה מוכר כאן? אם לא אני מוכנה לשתף אתכם בניסיון הרב שצברתי בשנה האחרונה באפייה הזאת, אם כי אתם לא ממש צריכים אותי, כי באינטרנט יש כבר היום הרבה מאוד מאוד קישורים לנושא. התוצאה די קרובה לשלמות. מתקבל לחם של ממש לכל דבר, עם חיי מדף ארוכים. החסרון היחידי הוא שאין לו טעם החמצמצות שיש ללחם שעשוי משאור, אבל אני ממש מתגברת על החסרון הזה. גם הידיעה שאין בו כל חומר תעשייתי, עושה אותו טעים במיוחד...

לקביעת תור
    סגירה
    האם המתכון של לחם

הוספת תגובה

• תודה על השיתוף

ליה שומרון פינדר
    25/02/2010

תודה על השיתוף, אני מייד הולכת לחפש עוד פרטים על לחם ללא לישה. נשמע מענין!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף למולסה
    טליה
    23/02/2010

עוד שאלה בעניין הלחם- איזה עוד תוספת יכולה לתרום לצבע הכהה, ואיננה מכילה סוכר. המרשם הבסיסי,שלא כולל סוכר, נראה לי טעים יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף למולסה

הוספת תגובה

• צבע טבעי ללחם, לטליה

שושי שטיינוביץ
    23/02/2010

האמת היא שאני לא ממש מכירה תוספות ללחם שמעניקות לו צבע כהה מלבד מולסה, סילאן ואולי רוטב חרובים (שאת השתמשת) וכמובן סוכר חום או קרמל מסוכר חום. עולה לי בראש שתנסי כפית נס קפה. לא יודעת אם הלחם יקבל טעם של קפה, אבל צבע הוא יקבל.

אם הרעיון נראה לך, אז כמובן שכדאי להמיס את הקפה במים ורק אז להוסיף אותו ללחם. מעניין איך זה ייצא.

רעיון נוסף שעולה לי, הוא לקלות חלק מהקמח עד שיקבל צבע ממש עמוק. הוסיפי את החלק הקלוי לבצק הכללי. אני מאמינה שגם זה יוסיף צבע עמוק ללחם.

יש ממרח שנקרא מרמולייט, שהוא בצבע כהה מאד ולא מתוק. אולי את יכולה להוסיף כף או שתיים ממנו.

אלה רעיונות שעלו לי ככה סתם תוך כדי מחשבה. אולי יש לך או לקוראים שלנו רעיונות אחרים. הכל יתקבל בשמחה.

שתפי אותנו בנסיונותייך ונשמח ללמוד מימך,

בברכה,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה למתכון - עוגיות פריכות ובריאות
    דביר
    22/02/2010

שלום,

אני מנסה להכין עוגיות בריאות ופריכות (בסגנון העוגיות של ד"ר מארק) מקמח מלא מסוגים שונים.
    אולם לא מצליח להגיע למרקם הפריך (אפילו שיהיה דחוס)
    מהכרות שלי עם עולם האפיה (כתחביב) כדי להגיע לפריכות צריך להשתמש בשמנים...

אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל מתכון טוב במידה ויש כזה,
    בתודה מראש,
    דביר

הוספת תגובה

• עוגיות פריכות לדביר

שושי שטיינוביץ
    23/02/2010

דביר היי,

אנא שלח לי את המתכון ואראה מה אפשר לשפר כדי להגיע לפריכות.

אכן, פריכות הוא פונקציה של שומן וגם אופן הלישה. כדי לקבל עוגיות פריכות לא לשים את הבצק יותר מדי. אוספים אותו בהתחלה לכדור ורק מאחדים את החומרים. מצננים במקרר, מרדדים ויוצרים את העוגיות.

אנא שלח המתכון,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם כוסמין מלא
    טליה
    22/02/2010

יצא מצויין. אני לא יודעת מה עלה לי בראש, אבל הוספתי לקמח מייד בהתחלה כף סילאן חרובים, חשבתי שכדאי לספק לשמרים את הסביבה המתוקה, שלא יוותרו על התפיחה בגלל כובד בקמח המלא. הריח של החרובים הורגש קצת בזמן האפייה ובכלל לא בטעם של הלחם המוכן. אבל החרובים תרמו כנראה לצבע, כי יצאה כיכר כהה מאוד. הוספתי לבצק גם קצת גרעיני חמניה וחמוציות לא מומתקות. אני חושבת שאני הולכת לנסות למכור את הכיכר בכיכר השוק בעיר הגדולה....

לקביעת תור
    סגירה
    לחם כוסמין מלא

הוספת תגובה

• לטליה, כל הכבוד, משושי

שושי שטיינוביץ
    22/02/2010

טליה היי,

כל הכבוד על התוצאות המופלאות.

כממתיק את יכולה להוסיף גם סילאן או מולסה. גם המולסה תורמת לצבע הלחם והוא יוצא כהה ומרשים.

שימחת אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשתן טחון
    טליה
    22/02/2010

מה קורה לערך התזונתי של הפשתן, אם מאחסנים אותו לתקופה קצרה, נגיד לשבוע, טחון בפריזר?

לקביעת תור
    סגירה
    פשתן טחון

הוספת תגובה

• פשתן טחון

ליה שומרון פינדר
    22/02/2010

אם הפשתן טחון, הדרך הטובה ביותר לשמור אותו זה במקפיא.
    יש לשים לב שאם קנית אותו טחון והוא לא היה בהקפאה או לפחות בקירור לפני כן, אז הערכים שלו כבר ירדו.
    מה שיש בפשתן זה אומגה 3. חומצות שומן אלו רגישות מאוד לאור ולחום, לכן מומלץ לאכסנן במקום קריר ויבש.
    בטבע, הקליפה מגינה עליהם מחום ומאור, אך ברגע שטוחנים מומלץ לצרוך אותן ישר כדי ליהנות מהאומגה 3 בצורה הטרייה והיעילה ביותר, ואם לא צורכים באותו רגע, כדאי מאוד לשמור במקפיא עם חשיפה מינימלית לאור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם באפייה ביתית
    טליה
    22/02/2010

אז עשיתי כפי שייעצת לי, לחם מכוס קמח מלא, כוס שיפון וכוס כוסמין מלא, הוספתי גם קצת אגוזי מלך בתוך התערובת וגרעיני דלעת לציפוי החיצוני, ויצא מוצר משובח, אין מה לשפר... אלא שהשיפון משפיע עליי רע לכיוון הצטברות גזים (יכול להיות, או שרק נדמה לי?) אז עכשיו אני מנסה לחם רק מקמח כוסמין מלא, ונראה מה יצא מזה, מחר- דיווח ישיר מכאן.

לקביעת תור
    סגירה
    לחם באפייה ביתית

הוספת תגובה

• לטליה, לחם ביתי

שושי שטיינוביץ
    22/02/2010

טליה היי,
    קודם כל אני ממש גאה בך. כל הכבוד שעשית טוב והצליח לך.

לעניין התחושות הלא נעימות בבטן. לא יודעת לומר לך על ההשפעה של שיפון על הבטן (אולי ליה תוכל), אך כן יודעת ששיפון הוא קמח בריא ואם בכל זאת את רוצה לאפות איתו, ממליצה לך להוסיף חופן גדול של גרעיני קימל, רצוי שבורים (שימי בשקית גרגרים שלמים ושברי עם הפטיש של השניצלים). קימל מרגיע מאד את הבטן ואני מאמינה שהשילוב יהיה טעים וטוב.

בכל מקרה, נצפה לשמוע איך הייתה התוצאה של לחם עם קמח מחיטה מלאה וכוסמין. אמור להיות מעולה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון לאופה לחם לחולי בכרת
    רוסלן
    21/02/2010

אשמח מאוד לקבל מתכון לאפיית לחם לחולי סכרת באופה לחם.
    ביררתי עם רופא ,שאמר שאין בעיה לאפות לחם לבד.אך מהו המתכון?מישהוא יודע????

הוספת תגובה

• מתכון ללחם, משושי

שושי שטיינוביץ
    21/02/2010

מתכון ללחם:

3.5 כוסות קמח, רצוי מלא
    2 כפות שמן זית או קנולה
    כף שמרים יבשים או חצי קוביה שמרים טריים
    1 כף שטוחה מלח דק
    מים - בערך כוס וחצי

שמים את כל החומרים ביחד במכונת הלחם ויוצרים בצק.

אני אישית לשה קודם את הבצק בתוכנית הלישה ורק אחר כך מפעילה את תוכנית האפייה. אתה צריך להכיר את המכונה שלך. אני מוצאת שתוכנית האפייה המקורית לא לשה את הבצק מספיק כדי ליצור לכם אוורירי ותפוח. אני לשה בתוכנית הלישה כ-20 דקות ורק אחר כך מפעילה את התוכנית לאפיית לחם.

מציעה לך לנסות. מקווה שיצליח לך כמו שמצליח לי.

אחרי שתצליח לאפות לחם טוב, תוכל להתחיל לגוון, לשנות את סוגי הקמח, להוסיף תוספות של דגנים שקדים וגרעינים. זה לוקח קצת זמן אך שווה את המאמץ. בהצלחה.

נשמח לשמוע איך זה יצא ואם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת הקמח....
    רעות\אתי
    20/02/2010

האם כל עוגה שאפיתי עד היום,אוכל להחליף בקמח מלא במרכיבים?
    ז"א באופן מלא אם כתוב 1 כוס קמח,להמיר לקחמ מלא ללא בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת הקמח....

הוספת תגובה

• לאתי, החלפת קמח, משושי

שושי שטיינוביץ
    20/02/2010

אתי שלום,

מכיוון שאיני מכירה את המתכונים קשה לי לומר במדוייק. אומר שקמח מלא הוא כבד יותר לכן השתמשי בכמות קצת יותר קטנה. ניסוי ותהייה יביאו לך את התוצאות הטובות ביותר. ממליצה להפחית 2 כפות מכל כוס.

את יכולה לערבב קמח מלא עם קמח כוסמין. זה יתן תוצאה טובה יותר.

בהצלחה ונשמח לשמוע איך היו התוצאות של נסיונותייך

לילה טוב,

שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה
    (:
    20/02/2010

היי
    אשמח לקבל אפשרויות לתיבלון ואו מרינדה לחזה עוף
    משהו אבל לא מתוק כמו שילוב של סילאן דבש או צ'ילי
    אם אפשר משהו אחר אני יישמח מאוד

ועוד משהו
    האם יש לכן רעיונות לרוטב בשילוב אריסה קנויה?

תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה

הוספת תגובה

• מתכון למרינדה לחזה עוף, משושי

שושי שטיינוביץ
    20/02/2010

מתכון טעים ובריא למרינדה לחזה עוף ל-6 מנות:

4 שיני שום כתושות
    1 כף שמן זית
    מיץ מלימון אחד
    1/2 כפית פלפל שחור
    1 כף טימין רק העלים
    4 עלי מרווה קצוצים

לגיוון את יכולה להחליף את הלימון ביין לבן ולהוסיף כפית חרדל.

את המלח הוסיפי בבישול.

אם את רוצה מרינדה עם צבע, אפשר להוסיף 2 כפיות פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם.

מערבבים את כל חומרי המרינדה. מורחים בה את מנות חזה העוף ומעסים מעט. מניחים להשרייה.

בהצלחה ובתיאבון שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מתכון למחבת או לחזה מבושל בסיר?

(:
    21/02/2010

תודה על המתכון,נשמע ממש טוב אני אנסה.
    רק לא הבנתי אם זה מתכון למחבת או בישול בתוספת מיים בסיר?

ואשמח לשמוע עוד עיצות למרינדות אם יש לך (:
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה עוף עם מרינדה

שושי שטיינוביץ
    21/02/2010

שלום לך,

יש כמה דרכים להכין חזה עוף עם מרינדה. הדרך הקלה ביותר:

לאחר השרייה של לילה שלם במרינדה, עטפי כל מנה בנפרד בנייר כסף. עטפי אותה ממש כמו שאת מגישה מתנה למישהו. אפי בתנור בחום של 180 מעלות (מחומם מראש) במשך 12-15 דקות.

דרך אחרת אך מורכבת יותר: לאחר ההשריה, נערי את שאריות המרינדה וקמחי כל מנה קלות בקמח מלא. לא יותר מכפית קמח למנה.
    חממי היטב מחבת אל-דבק ושימי בה כף שמן. מרחי את השמן עם מברשת סיליקון. טגני את מנות חזה העוף היטב משני הצדדים.

תוך כדי טיגון של הצד השני, הוסיפי למחבת חומרים מהמרינדה (לא את חומרי המרינדה עצמה אלא חדשים): יין לבן או מיץ לימון, עוד עשבי תיבול טריים, עוד פלפל שחור. בשלי את המנות בתוספת הרוטב לעוד דקה או שתיים והגישי. מעדן!!!!!!!!!!!!!!!

בתיאבון וספרי לנו את התוצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע על מגוון אופציות למרינדו

(:
    22/02/2010

די נמאס לי מהמרינדות שבדר"כ אני עושה
    או דבש עם חרדל דיג'ון
    או סויה בתוספת רסק ודבש
    או עם תבלינים טימין אורגנו מלח פלפל

אשמח לשמוע ממך עיצות למרינדות-שוב לא מתוקות הכוללת דבש או סילאן
    בנוסף למרינדה הראשונה שנתת לי

תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון

שושי שטיינוביץ
    23/02/2010

שושי הרי לך חומרים שתוכלי להשתמש בהם כמו "לגו"
    שום
    שמן זית (להקפיד על כמות מדודה)
    עשבי תיבול שונים:
    טימין
    בזיליקום
    מרווה
    רוזמרין
    אורגנו
    זעתר
    פטרוזיליה
    כוסברה
    גרגרי כוסברה
    חרדל
    לימון
    יין לבן
    פלפל
    פפריקה
    מיץ תפוזים
    מיץ עגבניות
    וכמובן משפחת הסויה, ג'ינג'ר, שמן שומשום, עשב לימון, שום וחומץ או לימון
    לכל מרינדה בחרי: שום, 2-3 עשבי תיבול חופן מכל אחד, שמן זית, נוזל כלשהו (לימון או יין או מיץ תפוזים וכד'), ערבבי וכו'.
    אל תחששי לנסות תערובות שונות. אני בטוחה שתצליחי וזה יעודד אותך לנסות עוד. שימי דברים שאת אוהבת ובטח אם תחשבי עוד יבואו לך עוד רעיונות.
    כרגיל, אני תמיד מבקשת שתשתפי אותנו בתוצאה כדי שכולנו נלמד מנסיונך.
    יום טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

(:
    23/02/2010

מודה לך על הפירוט
    רק עוד שאלה אחת בקשר לשמן זית אני די נמנעת במחבת לשים שמת זין כי מבחינתי זה כמו טיגון ואני לא אוכלת אוכלת מטוגן האם אפשר לעשות את המרינדות בלי תוספת שמן זית?

בגדול זה מה שעשיתי עד עכשיו אבל זה די הורס את המחבת ולקח הרבה מאוד זמן לנקות אחרי זה את המחבת ולגרד את מה שנדבק..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרינדות ושמן זית

שושי שטיינוביץ
    23/02/2010

את יכולה להפחית את כמות השמן לכפית בלבד. אין מניעה להשתמש בכמות כה קטנה. גם אם זה מיטגן, כמות כזו אינה משמעותית.

לעניין המחבת שנדבקת. חממי את המחבת היטב לפני ה"טיגון". מחבת מחוממת היטב אינה מדביקה. זה נכון לגבי כל סוג של מחבת ולגבי כל סוג של אוכל. אין צורך להוסיף שמן למחבת אם שמת כפית שמן במרינדה/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמח כוסמין
    טליה
    18/02/2010

זה זמן רב אני אופה לבד לחם בבית בשיטה שהתפרסמה בשנים האחרונות- לחם ללא לישה. התוצאה הכי טעימה מתקבלת מקמח-לחם של שטיבל, אלא שזה למעשה קמח לבן, ורציתי להימנע ממנו, אם כבר אני מייצרת לבד את הלחם, כדי לחסוך את כל החומרים התעשייתיים, אלא שהקמח המלא, גם זה שנמכר בסופר וגם מחנויות טבע, מניב לחם הרבה פחות טעים. אני מנסה עכשיו שילובים שונים, ובחיפושים אחר סוגי קמח מלא שיתנו תוצאות טובות, קראתי, שטעמו של קמח הכוסמין עדין יותר וגם מרקמו קל יותר (פחות גלוטן), והשאלה שלי- האם ערכו התזונתי של קמח כוסמין מלא דומה או זהה לזה של קמח החיטה המלא?

לקביעת תור
    סגירה
    קמח כוסמין

הוספת תגובה

• לטליה, קמח כוסמין

שושי שטיינוביץ
    18/02/2010

אני מניחה שליה שלנו תוכל לתת לך תשובה לגבי הערך התזונתי המדוייק של קמח הכוסמין.

אני יכולה לומר לך שזהו קמח בעל ערך תזונתי רב ומאד מומלץ לשלב אותו באפיית לחמים. שילוב של קמח מלא עם קמח כוסמין הוא מצויין. נסי שליש קמח מלא, שליש קמח כוסמין ושליש קמח שיפון.

כמוך, אני חושבת שאפייה אישית של לחם היא גם חווייה טעימה וריחנית וגם עם אפשרות של שליטה במרכיבים ואיכות הלחם.

נסי וספרי לנו.

לילה טוב, שושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתן נפלאות ועצותיכן
    טליה
    18/02/2010

חשובות וטובות. אנסה את כל ההצעות אחת לאחת ואם יהיו לי תוצאות מעניינות, אדווח כאן. לעניין קליית שיבולת השועל, שהיא רעיון מצויין, כי מניסיון קודם, זה מאוד טעים, האם הקלייה גורמת לשומן שבה להפוך לשומן רווי, כפי שקורה עם קליית פיצוחים? מה שפוגם בערך התזונתי, ואם לא- האם גם אחרי הקלייה צריך להרבות בשתייה?

לקביעת תור
    סגירה
    אתן נפלאות ועצותיכן

הוספת תגובה

• לטליה, קליית שיבולת שועל

שושי שטיינוביץ
    18/02/2010

שיבלת שועל היא דגן ולא שמן, אחוז השומן בה הוא נמוך ביותר (אם בכלל) כך שקלייה אינה פוגמת באיכות. ולגבי שתייה, אכן רצוי לשתות גם אחרי אכילה של שיבלת שועל קלוייה.

מכיוון שאנו ממליצים על אכילה של 6 ארוחות ביום (3 ארוחות ו-3 חטיפי ביניים), אז ממליצה לך לשתות 2 כוסות מים בכל פעם שאת אוכלת. בצורה זו את יכולה לוודא ששתית 12 כוסות ביום, שזו כמות טובה מאד.

ותודה לך על המשוב. זה מחמם את הלב. נשמח לשמוע דיווח על תוצאות שיהיו לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה