מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרעי פשתןרעות\אתי10/11/2009
קראתי שזרעי פשתן שלמים,מסייעים לעצירות.
איך זה עובד בדיוק? והאם זה אכן מסייע לעצירות?
מוסיפים לסלט או ליוגורט? כף ביום או יותר?
מבחינה קלורית,מהם הנתונים לכל כף?
תודה רבה,
נ.ב
מבחינת שתייה מספקת,זה בסדר כי אני שותה קרוב ל-3 ליטר מים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי, משושי
שושי שטיינוביץ10/11/2009שירי היי,
אלה שאלות בנושא תזונה, ואני לא תזונאית. מקווה שליה תוכל לענות לך. תפני אליה את השאלה.
מה שאני יודעת הוא שאת זרעי הפשתן טוחנים ומוסיפים ליוגורט או סלט או דייסה אחרת. מידע אישי, זה מכיל אומגה 3 ומוריד כולסטרול. לא יודעת על תכונות אחרות.
בברכה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה הקודמת לאתי ולא לשירי, סליחה
שושי שטיינוביץ10/11/2009סליחה על הטעות. התגובה מכוונת אלייך, אתי, ולא לשירי (ששאלה את השאלה הקודמת).
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון- אכן עוזרים!
חן10/11/2009אני הייתי אוכלת אותם שלמים וקלויים(כיוון שלא אהבתי את הטעם בעודם טחונים) בתוספת לסלט וגם יחד עם דבש על פרוסת לחם קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן
ליה שומרון פינדר11/11/2009הי אתי,
לזרעי הפשתן יש תכונה כזו שבמגע עם מים הם מפרישים מעין רירית כזו שבמערכת העיכול היא עוזרת לאוכל לעבור בצינור העיכול.
תוכלי לנסות זאת על ידי השרייה של מעט זרעי פשתן במים למשך כחצי שעה וכבר תוכלי לראות שהמים הפכו צמיגיים יותר.
באופן זה, אין אנו מקבלים את הערכים התזונתיים של הזרעים. הם יצאו בצואה כפי שהם ולא יתעכלו. על כן ערכם הקלורי אינו רלוונטי.
כפי ששושי הסבירה, כדי לקבל את חומצות השומן אומגה-3 יש צורך לטחון אותם.
לכן אני ממליצה לך לקחת כפית של זרעי פשתן לא טחונים, לשם הקלה על היציאות וכפית של זרעי פשתן טחונים בשביל הערכים התזונתיים.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר אם אוכלים אותם שלמים
חן11/11/2009לא מקבלים בכלל קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן שלמים
ליה שומרון פינדר11/11/2009בעיקרון לא, כי הגוף לא מעכל אותם והם לא נספגים במעי אלא יוצאים שלמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן
גילי14/11/2009היי
זרעי פשתן כדאי לצרוך טחונים (ללא טחינה הם יוצאים ממש כשם שנכנסו..). בזרעים סיבים מסיסים ובלתי מסיסים וכן אומגה. את הזרעים מומלץ לטחון ממש לפני השימוש בהם(במטחנת תבלינים).
ניתן להוסיפם לסלטים, ליוגורט, ולכל דבר כמעט. ממליצים על כמות של כשתי כפות ליום. הטעם אגוזי משהו. מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגניםשירי09/11/2009
אני מעוניינת להוסיף לתפריט המשפחתי סוגי דגנים.
אשמח לקבל תפריטים המכילים דגנים כמו שיפון,שיבולת שועל,דוחן,כוסמת, קינואה,סולת,בורגול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי, משושי, בעניין דגנים
שושי שטיינוביץ09/11/2009שירי היי,
כל הדגנים שציינת למעט שיפון ושיבולת שועל, אפשר לבשל כמו אורז, כלומר בכמות כפולה של מים (על כל כוס דגנים מוסיפים 2 כוסות מים או נוזלים).
אפשר לטגן בצל עם כפית שמן, להוסיף הדגנים, מלח ופלפל לפי הטעם, להוסיף מים, להביא לרתיחה, להמתין לספיגת רוב המים, להנמיך הלהבה, לכסות הסיר ובשל עוד כרבע שעה על להבה נמוכה.
אפשר לבשל קטניות לחוד ולהוסיף בשלב כיסוי הסיר.
אפשר להקפיץ ירקות לחוד: למשל, קוביות פלפלים וקישואים, פרחי כרובית קטנים, סרטי כרוב, קוביות גזר וכד'. תמיד לבשל לחוד ולאחד עם הדגנים בשלב כיסוי הסיר (אחרי שמרבית הנוזלים התאדו).
את יכולה לשחק עם זה. תמיד יוצא נפלא. את יכולה לתבל לפי טעמך בתבלינים שאת אוהבת.
שיבולת שועל משמשת בעיקר לבישול דייסות במים או חלב. על כוס נוזלים את מוסיפה כ-3 כפות שיבולת שועל.
אפשר גם להוסיף עשבי תיבול קצוצים. כל התוספות, תמיד בשלב האידוי.
זרעי פשתן כדאי לטחון (לא לקלות) ולהוסיף לאוכל: לסלט, ליוגורט. כדאי לטחון ולהשתמש מיד. לא לטחון כמות גדולה ולאחסן. אולי ליה תוכל לומר כמה מילים על זרעי פשתן. יש להם ערך תזונתי גבוה ואבקש מליה לתת לנו הסבר ע כך.
נסי ואני בטוחה שתצליחי ואם יהיו לך עוד שאלות אשמח להשיב.
לילה טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצק שקם עם פחות שומן.דורית08/11/2009
אני נוהגת להכין גלילות תמרים וריבה מבצק שקם ומאוד אוהבים את זה בבית. רציתי לדעת אם יש אפשרות להפוך אותו למעט יותר בריא כמו :
להחליף חמאה בשמן קנולה?
ואת הקמח לקמח מלא?
ואת השמנת ביוגורט?
ואם כן אז איך ובאיזה מינונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצק שקם מופחת שומן, לדורית, משושי
שושי שטיינוביץ08/11/2009דורית יקרה,
השאלה שלך היא שאלת מליון הדולר. האמת היא שאין תשובה מדוייקת.
אומר לך מה אני עושה: קודם כל את יכולה להחליף את החמאה בשמן קנולה. עם זה אין בעיה. את יכולה גם להפחית קצת מכמות השמן. במקום כוס, נסי 3/4 כוס.
באשר לשימוש בקמח מלא. מציעה לך לנסות בהתחלה 2/3 קמח לבן ו-1/3 קמח מלא. ראי איך התוצאה. אם זה נראה לך, בפעם הבאה את יכולה ל"להעז" יותר. את יכולה לנסות לשלב קמח כוסמין שהוא קמח קל ואוורירי. נסי אולי 1/3 מכל אחד. מאמינה שבסופו של דבר תמצאי את המינון הנכון.
לגבי יוגורט: נראה לי שאין בעיה בהחלפה. אך שוב, הכל עניין של ניסוי וטעייה. אני מאמינה שזה יכול לעבוד טוב (בסופו של דבר מדובר בכמות נדרשת של נוזלים). אך אם לא, אולי תנסי חצי חצי וכו'.
נסי להכין קצת אחרת וספרי לי איך יצא לך. מעניין לשמוע.
בהצלחה ואני מקווה שעניתי לך,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול לפי תוכנית שבועיתדסדסית05/11/2009
שמעתי שישנן משפחות המבשלות כל השבוע לפי תוכנית ידועה מראש.
לכל יום בשבוע יש תפריט משלו, שחוזר על עצמו ביום זה מידי שבוע.
האם אפשר לקבל תוכנית כזו שתהיה מאוזנת מבחינה בריאותית?
אבקש שהמאכלים יהיו קלים להכנה ולא של מסעדת גורמה!
תודה רבה וחורף בריא!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית שבועית לדסדסית
שושי שטיינוביץ06/11/2009דסדסית יקרה,
בהחלט אפשר להכין תוכנית כזו. אך כדי להכין תוכנית שבועית למשפחה, יש להכיר את המשפחה היטב, את מנהגיה, מה כל אחד אוהב, כמה כל אחד אוהב לאכול ומה. יש להכיר את הילדים וההורים ואת מנהגי החיים והאירוח. אי אפשר לתת תוכנית כזו, שתהיה רצינית ומספקת בפורום בישול. את מוזמנת להתקשר אלי באופן אישי ואשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר חוםרוית04/11/2009
בס"ד
מה ההבדל בין סוכר לבן לחום והאם יש הבדל קלורי אני בדיאטה ורציתי לדעת אם כדאי לי לרכוש אותו..תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו קטן...
רוית04/11/2009ועוד משהו..חיטת דורום היא חיטה מלאה?פסטה שעשויה ממנה היא מומלצת מבחינה קלורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטת דורם
ליה שומרון פינדר04/11/2009קמח דורם הוא קמח המשמש להכנת פסטות שונות. קמח דורם אינו קמח מלא.
ניתן למצוא קמח דורם מלא - אז יהיה כתוב באופן מפורש שמדובר בקמח מחיטת דורם מלאה.
כמובן שעדיף לקנות פסטה מחיטת דורם מלאה.
אגב, מבחינה קלורית סביר להניח שפסטה רגילה דלה יותר בקלוריות מאשר פסטה מלאה. אבל היא פחות בריא, פחות משביעה ומכילה פחות סיבים תזונתיים. לכן אני עדיין ממליצה לצרוך פסטה מקמח מלא.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן...
רוית04/11/2009ועוד משהו..חיטת דורום היא חיטה מלאה?פסטה שעשויה ממנה היא מומלצת מבחינה קלורית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר חום
ליה שומרון פינדר04/11/2009הי רוית,
סוכר חום הוא סוכר פחות מעובד ולכן יותר בריא. מבחינה קלורית ההבדל הוא זניח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטות ספגטי וכל מה שקשור בחיטה מלאהרוית03/11/2009
בס"ד
שלום לכן.התחלתי דיאטה ואני רוצה (אם מומלץ) לשלב גם ספגטי בדיאטה,האם אני יכולה להכין ספגטי שיהיה טעים ודל קלוריות?הבנתי שיש פסטות מקמח מלא או משהו כזה?האם זה מומלץ והאם יש הבדל משמעותי בין אכילת ספגטי רגיל לבין הקמח מלא?גם הבדל קלורי?מה עם שומן רווי? ועוד שאלה קטנה,מה לגבי קוסקוס רגיל ?בתוספת מרק ירקות הוא כזה נורא ומשמין?...
תודה רבה...רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרווית, פסטה בדיאטה ומתכון מעלף
שושי שטיינוביץ03/11/2009רווית היי,
פסטה זו פחמימה מותרת בדיאטטת הרזיה, אלא שהיא פחמימה מוגבלת בכמות. איני יודעת מהי הדיאטה שלך ומה מומלץ לך ומה לא. כדאי שתתייעצי עם הדיאטנית שלך.
בתפריט נשים שלנו להרזיה, אנחנו ממליצים על עד כוס דגנים/פחמימות בארוחה החמה + פרוסת לחם אחת בבוקר (או שתיים מלחם קל) ואחת בערב.
יש אפשרות להגדיל את כמות הפסטה אם משנים את מרכיבי הדיאטה. לצורך כך תצטרכי להתייעץ עם הדיאטנית שלך, ואולי ליה שלנו תוכל לעזור לך.
אני אישית אוהבת מאד פסטה ובאחת הדיאטות שלי היה מותר לאכול 100 גר' פסטה לפני בישול (זה המון), תמורת ויתור על מרכיבים אחרים.
ברור שעדיף בהרבה לאכול פחמימות מדגנים מלאים. הערך הקלורי זהה, אך הערך התזונתי של הדגנים המלאים עולה בהרבה על זה של הלבן. כמובן, שיש חשיבות רבה גם לסוג הרוטב, וחשוב שהוא יהיה דל שומן. אז הנה מתכון מעולה לרוטב עגבניות לפסטה מקמח מלא:
חומרים ל-2 מנות פסטה (כלומר 2 כוסות פסטה מבושלת).
1 כפית שמן
4 עגבניות טריות, קלופות
6 שיני שום טרי
1 כף פפריקה
1 פלפל קטן חריף (לא חובה)
1 כף רסק עגבניות
חופן עלי בזיליקום טרי
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
שמים עגבניות בקערה ושופכים עליהם מים רותחים. לאחר כשתי דקות קל מאד לקלף אותן.
מקצצים לפיסות זעירות.
מקלפים שיני שום ומקצצים דק (לא כותשים!)
במחבת גדולה שמים כפית שמן ומפזרים עם מברשת סיליקון. מחממים
קוצצים שיני שום ושמים במחבת. זהירות לא לחרוך.
מיד מוסיפים כף פפריקה לקלייה קלה
להוסיף במהירות עגבניות קלופות וקצוצות
מטגנים דקות אחדות עד להמסת העגבניות. נוצר רוטב.
מוסיפים כף רסק עגבניות
מוסיפים מים.
ממשיכים לבשל דקות אחדות עד שמקבלים רוטב אחיד.
מוסיפים מלח לפי הטעם.
לפני ההגשה מוסיפים חופן עלי בזיליקום טרי, קצוצים.
במהלך ההכנה של הרוטב, מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד ריכוך. הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא להיפך.
את הפסטה המוכנה מסננים ושופכים לתוך המחבת עם הרוטב. מקפיצים דקה או שתיים ומגישים מיד.
ספרי לי איך יצא לך.
בתיאבון ובהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחויותגלי03/11/2009
שלום לכולם
אני מרגישה שכל מה שאני אוכלת גורם לי לנפיחות
אני שומרת מאד על המשקל ולכן מרבה באכילת ירקות ו2 פירות ליום
משתדלת לאכול כל 3 שעות והתפריט שלי מורכב מלחם מלא בבוקר שתי פרוסות, חביתת חלמונים
סלט ירקות ללא שמן או רוטב , טונה מעט תירס
וארוחה חמה אחת ביום שיכולה להיות אורז מלא עם חזה עוף או סלמון
אני כל הזמן מרגישה נפוחה
האם אפשר לקבל רשימת מזונות שלא גורצים לנפיחויות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחויות, לשירה
שושי שטיינוביץ03/11/2009שירה היי,
אני מתמחה בבישול בריא אבל הידע שלי לא מספיק כדי לתת לך תשובה לגבי מזונות שמונעים נפיחות. אני מקווה שליה שלנו תוכל לתת לך תשובה יותר מוסמכת.
אני כן יכולה לספר לך שזרעונים של קימל וכמון עוזרים מאד להרגעת מערכת העיכול. את יכולה להוסיף חופן של זרעונים (אפשר לשבור אותם קצת) לאוכל ואני משוכנעת שזה יכול להקל.
בילדותי, נהגו להכין ליולדת חביתת כמון - 2 ביצים והמון כמון טחון (ממש שתי כפות גדושות לחביתה). המטרה של חביתת הכמון הייתה להרגיע את בטן היולדת, שתמיד כואבת אחרי הלידה. אגב, החביתה טעימה להפליא. נסי.
בברכה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
ליה שומרון פינדר03/11/2009קודם כל עלייך לשתף רופא בבעיה. ייתכן שיש לך בעיה שדורשת אבחון ואינה קשורה רק לתזונה.
תחושות כמו שלך יש מאוד מתאימות למקרים בהם יש טפילים במערכת העיכול. בקשי מהרופא הפניה לבדיקות לטפילים וביניהם בדיקת נשיפה להליקובטר פילורי. יכול להיות שמדובר במשהו פתולוגי הדורש טיפול.
בהיבט התזונתי, ייתכן ויש לך רגישות למזון. זה גם משהו שרופא יכול לשלוח אותך לבדוק - למשל רגישות לגלוטן וללקטוז זה משהו שאפשר לבדוק.
אין כל סיבה לחוש נפיחות בבטן כל הזמן. בהנחה שכל הבדיקות יוצאות תקינות, אני הייתי ממליצה לך לבחון מה מהמזון גורם לך לנפיחות. מוחקת את כל המזונות מהתפריט הכוללים מוצרי חלב, שמרים, קמח חיטה, סוכר לבן, אלכוהול וקפה.
ובמשך שבוע-שבועיים אוכלת תזונה המורכבת מירקות מבושלים ואורז מלא. בתקופה הזו בד"כ הנפיחויות אמורות לעבור. אם התחושה בבטן קלה יותר, אפשר להתחיל להחזיר מזונות לאט לאט תוך כדי תשומת לב. אם חזרת לאכול לחם וזה הגיע עם כאב בטן, את יודעת שזה קשור בלחם. בקיצור, בשיטת האלימינציה.
תתחילי בבדיקות ונראה אחרי זה איפה את עומדת.
בהצלחה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- אבל
גלי04/11/2009הי ליה
תודה רבה על התשובה
אבל כבר עשיתי בדיקות גסטרו למינהם
הכל תקין אין לי רגישיות או טפילים
אשמח אם בכל זאת את יודעת אילו מזונות אינם גורמים לנפיחיות
הפעם הייתי רותה רשימה של מזונות שאפשר לאכול ...ולא מה אסור...
המון תודה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירה
ליה שומרון פינדר04/11/2009תנסי לאכול במשך שבוע רק אורז מלא וירקות מאודים או מרק ירקות.
תראי אם במהלך השבוע הזה את חשה את אותן התחושות.
אם לא, תחזרי אלי ונמשיך משם.
בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה-אבל
גלי04/11/2009הי ליה
אבל אני מפחדת להשמין.
אני אוכלת לפי תפריט מאד קבוע ואני מתעמלת הרבה
מה אוכל בבוקר? , אני רגילה לאכול שתי פרוסות לחם מלא עם 4 חלבונים וחלמון אחד.
אח"כ בערך ב10:00 תפוח ירוק
במקום זה אורז מלא וירקות מאודים ??
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה חד גונית
ליה שומרון פינדר04/11/2009הי שירה,
קודם כל כדי להרגיע את המערכת אני הייתי ממליצה לך לנסות דיאטה חד גונית.
אורז מלא וירקות מאודים לא יגרמו לך להשמין. להיפך, ככל שהגוף מתרגל למזון מסוג ספציפי הוא מעכל אותו יותר ביעילות ועוזר לגופך להתנקות.
את יכולה להוסיף תפוח ירוק בבוקר ומעט חסה במהלך היום כשבא לך משהו רענן.
הרעיון הוא במשך שבוע לדבוק בתפריט החד גוני ולבדוק אם המערכת מתפקדת טוב יותר כך.
לאחר שבוע, אם מערכת העיכול רגועה, אפשר להתחיל ולהחזיר את המזונות האהובים עלייך אחד אחרי השני עם תשומת לב על נושא המשקל.
אגב - באותו השבוע כדאי שתשתי הרבה מאוד מים, לא תשתמשי בשמן משום סוג ותמעיטי בתיבול.
לאחר שבוע תעדכני איך הולך.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה, משושי, נפיחויות
שושי שטיינוביץ04/11/2009שירה הי,
שוב, אני מאמינה שאת צריכה שיחה אישית עם תזונאית או דיאטנית שתתאים לך סוגי מזונות שמתאימים לך. בכל מקרה, אני חוזרת ואומרת שישנם סוגי זרעים המרגיעים את הבטן כגון: קימל וכמון.
כמו כן, את יכולה להכין חליטות של פטרוזיליה (להרתיח פטרוזיליה במים) ולשתות את המים. זה משתן ואולי יכול להוריד לך קצת את הנפיחות.
עדיין מדגישה שעלייך להתייעץ עם תזונאית באופן אישי ואולי גם עם נטורופת.
ייתכן שליה תוסיף עוד מידע שיוכל לעזור,
מאחלת לך הצלחה ושתרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופסאות שימורים. מסוכן?דנה01/11/2009
נאמר לי כי לא טוב להשאיר קופסאות שימורים פתוחות במקרר מכיוון שהשילוב של החומציות שנמצאת בתוך המזון המשומר (זיתים, רסק עגבניות וכד') והמתכת, יכול לגרום לסרטן ולמחלות שונות.
האם יש מחקרים לגבי הנושא?
האם ידוע לך משהו לגבי זה?
אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה ויום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופסאות שימורים
ליה שומרון פינדר02/11/2009זה נכון. כיוון שאלומיניום נוטה להתרכב עם המזון שלנו ובעיקר עם מזונות חומציים כמו עגבניות למשל.
צריכה של אלומיניום עשויה להיות מזיקה לבריאותינו ולהזיק למערכת העצבים ולמערכות נוספות בגוף.
לקריאת חומר בנושא את יכולה לקרוא בספר להוציא את הקוץ אשר מדבר על כימיקלים במזון ועל ההשפעה שלהם על הבריאות שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסק עגבניות מקופסת שימורים פתוחה במ
נוח16/04/2014היה לי למשך שבוע אם לא יותר קופסת שימורים של רסק עגבניות פתוחה במקרר , היום הכנתי אם זה רוטב ואני חשה כאבי בטן .. האם יש לזה קשר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסק עגבניות מקופסת שימורים פתוחה במ - תגובה
שושי שטיינוביץ16/04/2014קשה לדעת. אם הכאב ממשיך, אני מציעה לך להיבדק. הסיבה יכולה להיות שונה לחלוטין וכדאי לך לדעת מה הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכונים לקטניותיפה29/10/2009
שלום,
האם יש רעיונות למתכונים של קטניות
כמו פול, לוביה, חומוס, שעועית, האם אפשר לשלב אותם בבישול עם ירקות?
איזה כיף שמצאתי אתכם,
מרגישה שהפורום הזה יתרום חלק לא קטן לתהליך הדיאטה שלי.
תודה.!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה, קטניות, משושי
שושי שטיינוביץ29/10/2009יפה היי,
יש כל מיני סוגי קטניות. יש קטניות שנדרש להשרות אותן מראש ויש כאלה שלא. אני יכולה לציין סוגי קטניות להשריה ואלה שאין צורך. איני בטוחה שאכסה את כל הסוגים:
להשרייה:
פול יבש
חומוס גרגרים
תורמוס
סויה
תירס שבור (האתיופים שמים אותו בחמין)
שאין צורך בהשרייה:
עדשים למיניהן
מש
אפונה - כל הסוגים, טרייה, קפואה ויבשה
שעועית יבשה. (אפשר להשרות מראש, אך לא הכרחי)
בישול קטניות:
אם משלבים קטניות בתבשיל קדירה עם בשר, אפשר לשים אותן ביחד עם הבשר, הם יתבשלו ביחד.
אני מעדיפה לבשל קטניות לחוד, במים, עד התרככות, ואחר כך לשלב בכל תבשיל, בין אם זה ירקות מבושלים, מרקים, תבשילי עוף, אורז (ראי מתכון לאורז כאן בפורום).
אפשר לשלב קטניות מבושלות גם בסלטים קרים עם ירקות טריים ותיבול כמו לסלט טוב.
מקווה שמתוך תשובתי תדעי מה לעשות, ואם יש לך שאלות, אנא חזרי אלי.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון לפרגיותיפה28/10/2009
שלום,
לאחר טיפול במכון אברמסון, אני נמצאת בתהליך של גמילה מסוכרים וגלוטן.
מבקשת מתכון לפרגיות למשל ללא, צ'לי, סויה, טריאקי וכל הרטבים למינהם , בהם מוצי הסוכר..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה, מתכון לפרגיות ללא גלוטן וסוכר
שושי שטיינוביץ28/10/2009יפה היי,
להלן מתכון לפרגיות ללא גלוטן וללא סוכר:
אתן לך מתכון פשוט וטעים להפליא. אם תרצי מתכון יותר מורכב, חזרי אלי ואשמח לתת לך:
אבל נסי את המתכון הזה וספרי לי איך היה.
מצרכים:
1 ק"ג פרגיות
1 בצל גדול
4 שיני שום קצוצות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה (או חריפה אם את אוהבת)
250 גר' רסק עגבניות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אין צורך בשמן!!!
הכנה:
בסיר בינוני שטוח שמים:
בצל קצוץ
פרגיות
פפריקה
רסק עגבניות
תבלינים
מכסים עם מים ומבשלים על אש בינונית עד שהרוטב נעשה סמיך וטעים והפרגיות התבשלו. בערך 40 דקות.
טעים להגשה מעל אורז בסמטי או מלא או קוסקוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסק עגבניות
יפה29/10/2009ראשית תודה לתגובתך,
אך, מאחר וברסק העגבניות יש מרכיב של סוכר ואני חייבת להמנע גם מזה בשלב זה , האם ניתן להוריד את הרסק, או לחליפין להוסיף עגבניה מרוסקת?
אני נמצאת בתהליך של גמילת סוכר וגלוטן במסגרת מכון אברמסון, לכן מאוד חשובים לי הפרטים האלה.
אני בטוחה שבהמשך אמצא רסק ללא סוכר.. אבל עד אז..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסק עגבניות ללא סוכר
ליה שומרון פינדר29/10/2009יפה שלום,
ניתן למצוא בכל סופר רסק עגבניות 100% טבעי ללא סוכר. עגבניות נטו. המתכון של שושי נשמע מצוין, נראה לי שכדאי לך...
בתיאבון ולבריאות,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפה, רסק עגבניות
שושי שטיינוביץ29/10/2009יפה היי,
עד כמה שידוע לי אין סוכר ברסק עגבניות. ועד כמה שידוע לי רסק עגבניות הוא בריא לשימוש. אך אם בכל זאת יש לך בעיה, את יכולה להכין את אותו מתכון עם עגבניות טריות בלבד, רצוי קלופות וחתוכות, אך אפשר גם להשאיר את הקליפה. בכל מקרה זה מאד טעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסק עגבניות
יפה29/10/2009ראשית תודה לתגובתך,
אך, מאחר וברסק העגבניות יש מרכיב של סוכר ואני חייבת להמנע גם מזה בשלב זה , האם ניתן להוריד את הרסק, או לחליפין להוסיף עגבניה מרוסקת?
אני נמצאת בתהליך של גמילת סוכר וגלוטן במסגרת מכון אברמסון, לכן מאוד חשובים לי הפרטים האלה.
אני בטוחה שבהמשך אמצא רסק ללא סוכר.. אבל עד אז..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטעות נשלחה ההודעה שנית- תודה
יפה29/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסק עגבניות, אישור מליה
שושי שטיינוביץ29/10/2009ליפה היי,
ראיתי את התגובה של ליה לרסק עגבניות. היא מבינה בבריאות יותר ממני, אז יש לך אישור מסמכות של ממש. מקווה שזה יעודד אותך לנסות את המתכון. שתפי אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשושימאיה28/10/2009
אני אני אני רוצה מתכון לחביתת תרד, ראיתי שהצעת בעמוד אחר מתכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת, משושי, מתכון לחביתת תרד
שושי שטיינוביץ28/10/2009ענת היי,
בשמחה אני נותנת לך מתכון לחביתת תרד טעימה ובריאה:
ל-4 מנות
1 חבילת תרד טרי (טרי תמיד עדיף מאופציות אחרות)
4 ביצים
3 שיני שום
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית שמן זית או קנולה +
2 כפיות שמן זית או קנולה
הכנה:
לשטוף היטב את עלי התרד: לשים בקערה גדולה ולמלא מים. להוציא את העלים, לשפוך את המים ולבדוק אם יש חול בתחתית הקערה. אם יש חול, יש לחזור על הפעולה עד שהתחתית נקייה.
מקצצים גס את עלי התרד, ומטגנים במחבת גדולה עם כפית שמן ומעט מלח
מוסיפים שיני שום קצוצות.
מטגנים עד שהתרד מצטמצם והנוזלים מתאדים כמעט לגמרי.
טורפים ביצים בקערה, מוסיפים 1 כף מים ומוסיפים למחבת עם התרד.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מכסים את המחבת עד שהחביתה מוכנה.
מי שמוכן לקחת סיכון, אפשר להפוך את החביתה ולטגן משני צדדים.
בכל מקרה, זה טעים ובריא.
בתיאבון והמון אהבה,
משושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאיה28/10/2009
אני מנסה להכין לבתי הקטנטונת אורז עם עדשים. העדשים הכתומות הופכות את כל העסק למאוד יבש ולא טעים, את השחורות עד כמה שידוע לי קשה יותר לעכל וגם צריך קודם להשרות במים - אין לי סבלנות. ואת הירוקות היא כבר לא אוהבת. אגב את הירוקות לא צריך להשרות, נכון? בכל אופן יש לכן איזה מתכון מעולה וטעים במיוחד שכולל אורז ועדשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת, על עדשים ואורז עם עדשים, משוש
שושי שטיינוביץ28/10/2009היי ענת,
עדשים כתומות מתפרקות בבישול ולכן הן מתאימות לתבשילים עם הרבה נוזלים. הן נפלאות במרק, בתבשיל קדירה, ולעיראקים יש מאכל נהדר שנקרא קיצ'רי, שזה אורז שיש בו עדשים כתומות והוא טעים מאד.
אז אם את רוצה אורז עם עדשים כדאי להשתמש בשחורות או הירוקות. ואני עושה זאת כך:
ל-6 מנות (שגם הגדולים יאכלו. זה כדאי)
2 כוסות אורז מלא (כן, מלא. אם מבשלים אותו נכון אז הוא טעים מאד)
1 כוס עדשים שחורות או ירוקות
1 בצל גדול (לא חובה. ייתכן שהתינוקת לא תרצה בצל)
1 כפית כמון )לא חובה)
1 כף שטוחה מלח
1 כפית או כף שמן זית או קנולה
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז עם הרבה מים (כמו לפסטה) במשך כ-30 דקות או עד שהוא כמעט רך.
במקביל, בסיר אחר, מבשלים את העדשים במים עד ריכוך (אך לא התפוררות). זה אורך כ-25 דקות. אין צורך להשרות את העדשים מראש.
אם את רוצה להוסיף בצל, אז קצצי וטגני אותו עם כפית או כף שמן.
מסננים את האורז לחוד ואת העדשים לחוד.
מערבבים בקערה את העדשים, האורז, התבלינים, מלח ושמן (והבצל המטוגן, אם הוספת)
מחזירים לסיר ומאדים על להבה הכי נמוכה עוד 10-15 דקות. האידוי הנוסף משלים את בישול האורז, ממזג את טעמיו והופך אותו לגן עדן.
אם יצא לך יבש, הוסיפי מעט מים וערבבי.
הבת שלי, שלא אוכלת כלום, מאד אוהבת את האורז הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה! איזה כיף שגיליתי את הפורום
מאיה29/10/2009תודה גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת משושי
שושי שטיינוביץ29/10/2009תודה לך. שמחה שהפורום עוזר. בשביל זה אנחנו פה. שתפי אותנו בהצלחות שלך (וגם אם לא), גם אנחנו נלמד מזה.
בהצלחה וברכת יום טוב,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכל על שתיית קפהנטע23/10/2009
האם נס קפה טוב לבריאות? איך, כמה ומתי לשתות קפה שחור מפולי קפה ? בתודה, נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטע
ליה שומרון פינדר23/10/2009סוגיית הקפה שנויה במחלוקת, יש האומרים שקפה כלל לא בריא ויש האומרים שיש לו יתרונות בריאותיים במינון נמוך.
למי שאוהב לשתות קפה אני ממליצה לצמצם לכוס קפה אחת ביום.
מתי לשתות את הקפה? בעיקרון זה לא ממש משנה, ברפואה הסינית מאמינים שטעמים מרים מורידים למטה, ולכן הם כאילו "עוזרים" להוריד את האוכל אם נשתה קפה לאחר הארוחה.
בנוגע לסוג הקפה... אין לי ממש עמדה. אני מניחה ששחור או אספרסו עדיף כי זה ללא חלב.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע, משושי, בעניין שתיית קפה
שושי שטיינוביץ23/10/2009לנטע היי, מצטרפת להמלצות של ליה, אך מציינת שעדיפה שתיית קפה שחור מאשר קפה נמס, כי קפה שחור, כמו תיון של תה, לא נמס כולו לתוך המים ולמעשה אנחנו שותים פחות קפה. בשתיית נס קפה, כל הקפה נמס ומן הסתם יותר קפה מגיע למערכת שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון בריאותdalia22/10/2009
שלום רב,
הנני בת 45סובלת מקוליטיס (דלקת במעי הגס), מוגבלת באכילת מזון מפאת כאבי בטן.
אשמח לקבל מתכוני בריאות למהלך היום בעקבות מצבי זה.אשמח לקבל תפריט להורדת משקלי גם כן.
מודה לכם על התייחסותכם
בברכה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דליה, משושי
שושי שטיינוביץ22/10/2009דליה שלום. אנא פרטי מהן המגבלות שלך וננסה לעזור. שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת מתכון לקציצותלירון21/10/2009
שלום,
אשמח למתכון בריא של קציצות הודו אדום שיכול להתאים לבת 10 חודשים.
רוב המתכונים שמצאתי מצריכים טיגון.
לא יצא לי לעשות אף פעם קציצות (או בכלל להתעסק עם בשר טחון) אז אשמח לפירוט כדי שלא יהרסו... :-)
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לירון
ליה שומרון פינדר22/10/2009תחפשי באינטרנט מתכון לקציצות ברוטב, אני בטוחה שתוכלי לעשות כל מתכון גם עם בשר הודו.
או שאולי לשושי יש מתכון בשבילך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון לקציצות טעימות
שושי שטיינוביץ22/10/2009קציצות מבשר הודו טחון אני עושה כמעט כל יום. אתן לך מתכון מצויין של אמי, זכרונה לברכה:
חומרים ל כ-20 קציצות
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר הודו אדום טחון.
1 בצל בינוני גדול
1 ביצה
כוס שלמה של עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה
3 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית בהרת (תערובת תבלינים. ניתן לקנות בכל חנות תבלינים ובהרבה מרכולים).
לרוטב:
1 בצל בינוני
1 כף פפריקה מתוקה
1 קופסה רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
2 תפוחי אדמה חתוכנים לפרוסות.
מעט קינמון טחון
1 כף שמן
הכנה:
מקצצים בצל. בגלל שהקציצות מיועדות לתינוקת, כדאי לקצץ דק מאד ואולי אפילו לטחון ולסחוט את המים. לקציצות שאינן מיועדות לתינוקת ניתן לקצץ את הבצל דק ואין צורך לטחון.
לקצץ עשבי תיבול דק מאד.
בקערה לערבב את הבשר ואת כל שאר החומרים. כדאי לערבב היטב ולהוציא "בועות" מהעיסה.
מניחים בצד להתמזגות הטעמים ובינתיים מכינים את הרוטב:
פורסים בצל לפרוסות דקות ומטגנים בסיר בינוני עם כף שמן עד הזהבה.
שמים את הפפריקה ומוסיפים מעט מים למניעת חריכה. מערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות ועוד קצת מים ומערבבים. נוצר רוטב סמיך. ממשיכים לבשל אותו במשך דקות אחדות עד שהוא נעשה אחיד. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה מעל הרוטב. הן משמשות מצע לקציצות.
בשלב זה יש מים בסיר מתחת לתפוחי האדמה.
מכינים קציצות מעיסת הבשר ומסדרים אותן יפה מעל תפוחי האדמה.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך דקות אחדות עד שהן מקבלות צבע בהיר. (אני מדגישה שבשלב זה יש מעט מים בסיר, מתחת לתפוחי האדמה. המים עדיין לא נוגעים בקציצות).
בשלב זה מכסים את הקציצות במים. יש להקפיד לא להוסיף יותר מדי מים. רק עד כיסוי.
מכסים את הסיר ומבשלים את הקציצות במשך שעה. על להבה בינונית, כך שהסיר יבעבע בעדינות.
10 דקות לפני הסוף זורים קינמון על הקציצות.
כמות הרוטב בסיר צריכה להיות סמיכה ונעימה. התוצאה הסופית צריכה להיות עם כמות רוטב מספיקה, לא יותר מדי מים ולא רוטב יבש.
זה מעדן והתינוקת מאד תאהב.
גרסה אחרת: את אותן קציצות ניתן "לזרוק" בסיר מרק עוף כאשר הוא רותח. יש חשיבות לשים את הקציצות בתוך מרק רותח כי זה "סוגר" את הבשר באופן מיידי כך שהן אינן מתפרקות.
בהמשך, כתבי לי ואתן לך מתכון לקציצות מטוגנות עם כפית שמן אחת בלבד. כן, זה אפשרי.
תיהני ואשמח לשמוע שהצלחת להכין את הקציצות ושהן יצאו לך טעימות.
בברכה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצא מעולה! תודה רבה!
לירון23/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לקציצות, ללירון
שושי שטיינוביץ23/10/2009לירון היי,
מאחר שמדובר בקציצות לתינוקת, את יכולה להוסיף לעיסה גזר מבושל ומעוך היטב. זה יעשיר את הקציצה מבלי שלקטנה תהיה הזדמנות להתנגד. אם העיסה רכה מדי, הוסיפי עוד מעט פירורי לחם. כל השאר אותו דבר.
בהצלחה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)