מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פציעה נגררתאופיר24/04/2011
לפני כשנתיים סבלתי משברי מאמץ,לא טיפלתי לעתקופה של כמה חודשים וחשבתי שזה יעבור ובינתיים התעסקתי בסקי אופנים וכו' והייתי רץ עד כאב ומפסיק ולא נתתי לרגליים לנוח.
עד שעשיתי מיפוי עצמות ואיבחנו אצלי שברי מאמץ בדרגה 3.
נחתי שלושה חודשים,חזרתי בהדרגתיות עם מאמן כושר,ובשלב מסויים התחלתי להרגיש שוב כאבים ולאחר צילום נראה שהשברים קיימים הפעם בשתי הרגלים,נחתי עוד חצי שנה,ולאחר מכן שברתי כף רגל דבר שגרם לי לא לרוץ כמעט 9-10 חודשיים.
הייתי רץ מגיל 14 עד גיל 15 וחצי כמעט 16 באופן מאומץ ארבע פעמיים בשבוע אימוניים קשים של שעה שעה וחצי ריצה.
היום שנתיים אחרי אני לא יכול לרוץ יותר מ3 דקות עד שמתחילים לי כאביים עזים בשוקיים בשתי הרגליים.
האם הגיוני שהשברי מאמץ עדיים קיימים?כי אני זוכר את הכאב וזה כאב דומה מאוד,אך לא נקודתי,כאב שמתחיל מתחת לברך בתחילת השוק ומתפשט לאורך כל השוק.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה נגררת - תגובה
חנן בן-עמי25/04/2011ואוו - חתיכת סיפור..
אז ככה: שברי מאמץ בשוקיים אמורים לעבור במנוחה אם אתה לוקח בחשבון שבתקופת המנוחה לא העלת המון במשקל וגם דאגת ששרירי הירכיים שלך יהיו חזקים.
מדובר על שלב קריטי של בניית הגוף בנערותך ובתקופת הגדילה , העצמות מתארכות - אתה גבה - ולכן יש חשיבות לבנות מסת וחוזק שריר. הם יגנו עליך וימנעו מהשריר המצורף בתמונה לעבוד הרבה. אני מעריך שזהו השריר שכואב לך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחה רצינית ברגל...עזרהירין23/04/2011
הייי, חג שמח ושבת שלום
יש לי בעיה נורא רצינית ומאוד כואבת שדורשת המון כוח סבל שכנראה שאין לי.
שיחקתי עם חברים כדורגל וכנראה באמצע המשחק מתחתי את השריר. לא הרגשתי והמשכתי לשחק. כשחזרתי הביתה שמתי לב שכל השריר שמתחיל מתחת לברך ועד כף הרגל קשה כמו אבן. זה לא בשריר התאומים אלא בצד שמאל של הרגל ויורד לעצם של הכף רגל בצד והכל כמובן נפוח. לקראת הלילה הכאבים התחזקו ואי אפשר לתאר את הכאבים האלה, זה כאבי תופת שאי אפשר לסבול ואין משכך כאבים שמחליש את הכאב. הלכתי לעזרה ראשונה והאורתופד שלח אותי לרנטגן. בתהחלה חשבתי אולי נקרע לי השריר או משהו כזה. בסופו של דבר אחרי קבלת הבדיקות הרופא אמר שזה מתיחה רצינית ויש לשים תחבושת אלסטית וקרח ולהשתמש במשככי כאבים רגילים למרות שאני חייב לציין שוב ששום דבר לא מחליש לי את הכאב זה כאבים איומים. חזרתי לבית והמשכתי לסבול, לא ישנתי כבר יומיים, שתיתי המון כדורים ושום דבר לא עוזר, הנפיחות לא יורדת בכלל וזה נראה כאילו הכאבים רק מתחזקים. האורתופד אמר שזה הימים הקריטיים אבל אי אפשר לתפקד ככה, זה לא נראה כאילו זה רק מתיחה, זה כואב ברמות שבא לי לקרוע את כל הרגל, שבא לי לצרוח. אני כבר לא יכול להמשיך לסבול את הכאב ושום זריקות וכדורים משככי כאבים לא עוזרים לי אפילו לשנייה!!! אני בקושי הולך ובקושי מצליח לדרוך על הרגל. אני כבר לא יודעת עד מתי זה יימשך...זה כמעט 3 ימים ככה ואין שינוי, ההפך זה נראה כאילו זה מחמיר כי זה פשוט עומד באותו מקום. לא משככי כאבים, לא זריקות, לא קרח, לא וולטרן, לא תחבושות אלסטיות פשוט כלוםםם לא עוזר!!!...
אולי תוכל להמליץ לי מה לעשות, תוך כמה זמן זה עובר??? לפחות הכאבים מתי זה יחלש?! אני לא אוכל לא ישן לא יכול לסבול את הכאבי תופת האלה יותר פשוט לא יכול!
עוד משהו ששכחתי לציין שיש לי רגל תחושות של צריבה, שריפה, והכף רגל רדום לפעמים! לפעמים אני מרגיש שהרגל שלי נשרפת, אני לא מצליח ליישר אותה זה נורא כואב. ולמרות כל זה האורתופד אמר שזה רק מתיחה. זו הרגשה נוראית
אני מחכה לתשובה...תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחה רצינית ברגל...עזרה - תגובה
חנן בן-עמי23/04/2011כל מתיחה היא למעשה קרע של סיבי שריר... תלוי מה חומרת הקרע אך באופן כללי נפיחות, כאב, מגבלה בתנועה וגם תחושת צריבה מאוד יכולים להיות.
קרח נועד למזער את הנפיחות במקום והתרופות מטפלות בדלקת.
לך נותר לא להתאמץ יותר מדי עם הרגל - אך כן להניע את כף הרגל פנימה והחוצה, למעלה ולמטה, וסיבובים שלמים. ככה תשמור שהמקום לא "ייקפא"
זמן החלמה יכול לנוע מימים ספורים עד 3-4 שבועות במקרה של קרע חריף.
חשוב להסביר שהגוף נמצא בשלב קריטי של טיפול בעצמו ולכן כל הפעילות הזו צורכת ה רבה אנרגיה מלווה בכאב.
זה יעבור - אך כל יום יימשך נצח. מאחל לך רק טוב
חנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחנן - בדיקת מומחהמרדכי חנוכה23/04/2011
שלום,
בהמשך להמצלתך להיבדק ע"י מומחה: האם לקבל הפניה מרופא משפחה? על איזה סוג של רופא מדובר (כאבים ונפיחות בשוק בזמן ריצה)?
תודה,
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנן - בדיקת מומחה - תגובה
חנן בן-עמי23/04/2011מומחה בתחום יכול להיות מישהו שתחום עיסוקו טיפול בפציעות מסוג זה:
אורטופד, פיזיותרפיסט, שיקום גופני, עיסוי, כירופרכט ועוד ועוד
תרגיש טוב ושבוע טוב
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות בשוקה הקדמיתמרדכי חנוכה22/04/2011
שלום,
אני בן 23 ומזה מספר שנים אני רץ פעם בשבוע 4 ק"מ ומשחק כדורסל פעם בשבוע.
עם הכדורסל אין בעיה, ובכלל, אני בכושר מצוין.
לעומת זאת, אחת לכמה ריצות אני מרגיש כאב ונפיחות באזור הלטרלי-דיסטלי בשוק, כ-10 ס"מ מעל המפרק. ניכרת שם נפיחות מקומית בסוף הריצה.
מה זה, ומה עליי לעשות?
תודה,
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות בשוקה הקדמית - תגובה
חנן בן-עמי23/04/2011הי מרדכי,
ישנן כל כך הרבה תופעות שעלולות ליצור כאב ותחושתיות במקום המדובר, כך שלא ממש ניתן לזהות ולאבחן נקודתית מה יש לך דרך האינטרנט. לכן מומלץ ללכת להיבדק ע"י איש מקצוע בתחום כדי שהעניין יוברר.
בכל מקרה כאשר זה קורה היתי ממליץ לשים קרח על האיזור הכואב והנפוח למשך מספר דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשיר לטיפול - האם נכון?
מרדכי חנוכה30/04/2011שלום,
רכשתי מכשיר מסאז' חשמלי של סקרלט עם אינפרה- אדום.
האם נכון יהיה לעסות את האזור הכואב מדי יום? והאם להיעזר באינפרה אדום?
תודה,
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת נעלי ספורטמיכל20/04/2011
שלום,
אני בת 33 ועושה אימוני פילאטיס ועיצוב 3 פעמים בשבוע באופן קבוע.
רציתי לדעת כל כמה זמן מומלץ להחליף נעלי ספורט במידה ואני לא נועלת אותן מעבר לאימונים אלה.
האם יכול להגרם נזק במידה ולא מחליפים "בזמן"?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת נעלי ספורט - תגובה
חנן בן-עמי20/04/2011נעלי ספורט אמורות לספק לנו אלמנטים של תמיכה נכונה בכף הרגל ושיכוך זעזועים החוזרים מן הקרקע.
החלפת נעליים לפי קילומטראז' חשובה יותר לרצים ריצות ארוכות, וכמעט אינה משמעותית למתאמני חדר כושר, פילאטיס ועיצוב.
העיקר שיהיה נוח, ולא בלוי מדי..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוק מיד עם תחילת ריצהעמית18/04/2011
שלום רב
בעבר נהגתי לרוץ להנאה ולמטרות כושר כחצי שעה, הגעתי לרמות של אפילו שעה של ריצה. לפני שנה בדיוק נאלצתי להפסיק עקב ניתוח (לא קשור לריצה) ומאז לא רצתי. לאחרונה שבתי לרוץ, אך נתקלתי בבעיה. כבר אחרי שתי דקות של ריצה אני מקבל כאבים בשוק, ממקור לא ברור - שריר או עצם. אני יכול לרוץ עם כאבים ועשיתי זאת בעבר אבל לא בא לי לגמור לעצמי את הרגליים בגיל 26. ביקרתי אתמול אורתופד (פרופסור) שמישש את השוק שלי בעזרת אצבעות ואמר שאלו לא שברי מאמץ אלא פשוט שרירים שנתפסים מהר מדי, גידים שנתפסים , שאני מעמיס יותר מדי ושצריך להשקיע יותר בחימום. אני לא רץ מהר ואני רץ מקסימום 13 דקות ואז עובר להליכה, בקיצור כושר די נמוך.
יכול להיות שזה באמת שרירים שנתפסים ? זוהי השיטה לאבחן שברי מאמץ? איזו מתיחה או חימום יכול להתאים לשחרור או הכנה של השריר שצמוד לשק (הצד הקדמי של הרגל , ארבע אצבעות מתחת לברך בערך).?
אשמח לתגובתכם,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוק מיד עם תחילת ריצה - תגובה
חנן בן-עמי20/04/2011על "שריר המסעות" שמעת? זה המינוח הצבאי-קרבי שלו. שם השריר הוא tibialis anterior
נמצא בצד החיצוני של השוק (מימין לעצם השוק ברגל ימין ומשמאל לעצם ברגל שמאל.
קוראים לו בשמו הצבאי משום שהוא נותן חיווי של כאב כאשר הוא מתחיל ישר בעבודה, לרוב ללא הכנה מוקדמת או כושר לקוי. הלחץ שהוא יוצר גורם לתחושת כאב שעוברת ככל שהגוף מתחמם.
אל תהיה מודאג, פשוט תבצע כמה דקות הליכה לפני תחילת הריצה, ותתחיל לרוץ ל-א-ט
13 דקות ריצה לאחר שנה זה יפה מאוד על ההתחלה. תמשיך כך
חג שמח,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם הכאב הוא בצד הפנימי של השוק
דנה22/05/2011שלום, הגעתי להודעה הזאת כי אני גם חשה בכאבים בשוק, התחילו רק לאחרונה. הכאבים מתחילים אחרי כעשר דקות ריצה בצד הפנימי של השוק, ולא ניתן להמשיך לרוץ. האם אלה שברי מאמץ? האם ניתן לדעת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםפ.זאב18/04/2011
אני בן 16, 69 ק"ג ו 172 ס"מ. כשהייתי בגיל 13 ושלושה חודשים הייתי אצל רופא ילדים מומחה,שאמר לי שאהיה גבוה מאוד(לפי כפות הידיים וכפות הרגליים)-אז הייתי גובה 161 ס"מ. חזרתי אליו לאחר כשנה-גובהי היה 167 ס"מ. מאז, גבהתי 5 ס"מ(אולי אפילו פחות,אפשרות של טעות במדידה של הרופא) בשנתיים וחצי. אני משחק כדורסל והוספתי לכך אימוני כוח.התחלתי במשקל נמוך מאוד מגיל 12 וחצי עם גב על הקיר(רציתי לשמור על כושר כלשהו לאחר שעזבתי ג'ודו). עם הזמן גם עשיתי תרגילים נוספים לחיזוק וגם מולטי טריינר בבית. בשיא ה'השקעה' ואימוני הכוח,הרמתי 10 ק"ג בכל יד בעמידה באימונים ביתיים(אחי לימד אותי כיצד לבצע תרגילים) -חיזוק דו ראשי,הרמות כתפיים לצדדים,חיזוק בישיבה בעיקר במשקולות יד בנוסף למתח שכיבות סמיכה וכו'. במשך 10 חודשים בערך התמדתי לעשות את האימונים הללו 3 פעמים בשבוע,כשבכל אימון תרגילים שונים לפי תוכניות משתנות.ביולי 2010 האחרון,נפל לי האסימון שלא גבהתי מאז שעשיתי זאת. החלטתי להפסיק מיד כל אימון עם משקולות ועברתי לאימונים על משקל הגוף בלבד. אך שאלתי- האם יכול להיות שפגעתי בגדילה שלי עם הרמת המשקולות ? אני מקפיד על תזונה טובה-אוכל רגיל ביתי יומיומי(מידי פעם פיצה שזה הכי ג'אנק אצלי) כמה שפחות מטוגן,אוכל טונה אחרי אימון, עושה מתיחות בהתחלה ובכל סוף אימון..לגבי שינה-בשגרה ישנים פחות,אבל בין 6-7 שעות שינה.בחופשים ושבתות קצת יותר. מה דעתך? אני חרד מאוד מהדבר הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תהיה חרד
חנן בן-עמי18/04/2011הי,
לכל נער קצב התפתחות שונה שנגזר הנתוניים גנטיים.
הצמיחה לגובה והיכולת להעמיס מאסת שריר אמנם מתרחשים רק בהימצאות הורמונים מתאימים (טסטוסטרון והורמון הגדליה האנושי) שמופרשים בגיל ההתבגרות - אך היום מחקרים מראים שאין קשר בין אימוני משקולות לצמיחה לגובה. פעם היה מיתוס כזה - שמסתבר עדיין נשאר...
הרופא המומחה רק "ניבא" את העתיד - זה לא מדע מדוייק וייתכן כי עוד תמצח לגובה
תן לטבע לעשות את שלו, תקפיד על 8 שעות שינה, מנוחה, אימונים טובים ותזונה
לאט עם המצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך...
פ.זאב18/04/2011הרגעת אותי במקצת למרות החששות שבי.נכון להיום אני מפסיק עם אימוני כוח כמעט לגמרי..יש לי אימוני כדורסל באופן עמוס עדיף שאעשה אימון אחד בשבוע צריך גם מנוחה לגוף.מקפיד על תזונה ,למרות שעל 8 שעות שינה קשה לשמור בגלל ביה"ס ומטלות יומיות רבות. . שיהיה לך חג שמח וכשר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד שמאל של בטן תחתונהרועי12/04/2011
לפני כשלושה שבועות במהלך ריצת מרתון התחיל כאב בצד שמאל של בטן תחתונה.
הכאב מופיע אך ורק בהפעלת שרירי הבטן(כגון הרמת רגליים ב90 מעלות משכיבה), לא במנוחה ולא כאשר נוגעים בנק'.
מה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד שמאל של בטן תחתונה - תגובה
ד''ר שמי שגיב15/04/2011תופעות אלו יכולות להיות קשורות לשבר מפשעתי, הרניה, או למתיחת שריר המותן כסל ויש גם לשקול אפשרות לסובליקסקציה של האגן. לראשונה גש לכירורג לאחרונות גש לכירופרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר בצילומי רנטגןwizeguy07/04/2011
שלום,
התלונות שלי: כאב ברכיים, וכאב באגן מקדימה
אודה לך באם תעזרו לי לגבש רשימה של בדיקות.
רופא אחד ביקש:
צילומים לברכיים:
1)צילום חזיתי בעמידה
2) צילום מהצד בעמידה
3) Sky View
4) Tunnel View
לאגן: 1) AP בעמידה 2) Lateral
רופא אחר ביקש :
לאגן AP
למפרק ירך AP/AX
לשתי ברכיים AP/LAT
רוצה לחסוך אי הבנות אצל טכנאי הרנטגן, כבר היה לי בעבר. נא לעזור לי לעשות סדר עם רשימה מסודרת.
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר בצילומי רנטגן - תגובה
ד''ר שמי שגיב10/04/2011בלתי ניתן לתת מכאו המלצות קליניות ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות-שפעת בשבוע שלפני ריצת מרתוןיואל טורג'מן06/04/2011
שלום רב,
אני כבר מזה כמה חודשים מתאמן לקראת ריצת מרתון תל אביב (יום שישי הקרוב)
על פי תוכנית אימונים מסודרת שגזרתי מתוכנית שמצאתי באינטרנט.
המרחק הארוך ביותר שרצתי היה 32 ק"מ ולפני שבועיים השתתפי בחצי מרתון ירושלים...
מאז אני בסוג של תקופת טייפר\מנוחה לקראת התחרות.
לביום ראשון התחלתי להרגיש ממש רע :
כאב גרון, כאבים בכל השרירים וחולשה כללית (ראיתי קצת מוגלה בגרון כשהסתכלתי עם מראה).
נחתי מלא, פיטמתי את עצמי בלימון ותה וגרגרתי מלח, ועכשיו אני מרגיש 10...
הלכתי לרופא היום לבדוק מדדים והכל נראה בסדר בד"כ לחץ הדם שלי בסביבות 120\55 והיום היה על בערך 126\69 (הייתי מיד אחרי עבודה)...
ניסיתי גם לרוץ 6 ק"מ והרגשתי ממש טוב..
רציתי לשאול, היות ומרתון היא ריצה מיוחדת וקשה במיוחד- האם אין סיכון בהשתתפות בתחרות במצב כזה?
תודה רבה!
יואל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו, איך היתה הריצה? ספר חוויות
חנן בן-עמי10/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זומבההילה06/04/2011
שלום,
אני בת 28. יש לי עקמת קלה-בינונית.
אני נוהגת להתאמן במכון כושר אך לא על כל המכשירים. לאחרונה שמעתי על הזומבה, ומאוד התלהבתי מהעניין. האורטופד שלי מאוד קיצוני ואומר שכדאי לי להמנע מכל פעילות במכון הכושר, מלבד שחייה. האם זומבה יכולה להזיק במקרה של העקמת?
אני מאוד רוצה לעשות, אך גם חוששת.
אשמח לתשובה.
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זומבה - תגובה
ד''ר שמי שגיב06/04/2011נהפוכו, כול פעילות בעיקר כמו ריקוד יכולה להיות נהדרת לבריאות הגוף והנפש בכלל ולבריאות עמוד השדרה בפרט.
רק אולי גשי לכירופרקט או פיזיוטרפיסט לטפל בעמוד השדרה ובעקמת כדי שהמצב לא יוחרף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך שמאל - בעת ריצהשי04/04/2011
לפני כ-10 ימים רצתי את מרתון ירושלים (המלא)
מאז, בכל פעם שאני מנסה לרוץ , יש לי כאבים בברך שמאל בצד החיצני שמאלי.
כאבים שמתחזקים בזמן הריצה עד למצב שאינני מסוגל להמשיך ולרוץ
לציין שכאשר אני נוגע במקום, אינני מרגיש כאבים.
האם יש צורך להגיע לאורטופד או שמדובר באפקט של ריצת המרתון ורק הזמן ירפא את הברך ? כמו כן ממה נובע הכאב ?
אודה לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך שמאל - בעת ריצה - תגובה
ד''ר שמי שגיב05/04/2011יתכן שאופי המסלול, עליות וירידות, שאולי להם אינך מורגל, יצרו עומסים על שרירים ורצועות. אפשר לך עוד שבוע שבועיים של אימונים קלים ומתיחות והרבה קרח.
אם זה לא עובר גש לכירופרקט או פיזיטרפיסט שם תמצא יותר תועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרון בזמן ריצההדר04/04/2011
שמתי לב שבזמן האחרון בזמן ריצה יש לי מן כאב כזה בגרון,מרגיש לי כאילו שורף לי,אני מרגישה את זה גם לאחר הריצה וזה עובר רק שעה אחרי.
זה נורא מפריע לי ואני מרגישה שזה מאט אותי אז רציתי לדעת אם יש דרך למנוע את זה או להקל על המצב וממה זה נובע בכלל?
תודה רבה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון בזמן ריצה - תגובה
ד''ר שמי שגיב05/04/2011יכולות להיות לכך מספר סיבות
1 התייבשות, דאג לשתות יותר מהרגיל
2 יתכן ואתה חשוף או רץ ליד מכוניות וכול הפיח יושב על הגרון
3 יתכן והגוף שלך מנסה לפלוט רעלים או לחה החוצה. בדוק את התזונה שלך. נסה להוריד מוצרי חלב
4 זה גם זמן של פריחה ואלרגיות, אז אולי אתה מפתח משהו
בכול מקרה שתה הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת.ויש לי עוד שאלה
הדר08/04/2011כשכתבת לשתות מים התכוונת במהלך הריצה או לפניה?..
שתיה במהלך הריצה מומלצת כי אני בדרך כלל מרגישה צורך לשתות אבל לא יודעת אם זה כדאי.
תודה רבה!! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת.ויש לי עוד שאלה - תגובה
ד''ר שמי שגיב10/04/2011הקפידי לשתות במהלך כול היום . חשוב גם לפני ומידית לאחר הריצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות לאחר שחייהטל30/03/2011
שלום.
אני בת 37 ושוחה כשנתיים 3 פעמים בשבוע. אני עושה אימון של 2-3 ק"מ ולמרות שכנערה חשתי המון חיוניות לאחר השחייה, כיום זה הפוך, אני מותשת לגמרי ומתקשה לתפקד לאחר מכן. יש לציין שאני גם הולכת ורצה לסירוגין ולא חווה תשישות כזו לאחר מכן. האם יש הסבר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות לאחר שחייה - תגובה
חנן בן-עמי30/03/2011הי טל,
זה הזמן לבדיקות דם ובחינת סוגיית התזונה (כולל מינרלים חיונים) ושעות המנוחה. זה ייתן לך יותר מידע לגבי התנהלות הגוף
לעיתים שווה לרווח את זמני האימונים לעבוד על גיוס שרירים שונים בכל פעם.
גם מצב של "אימון יתר" אפשרי - זה מרגיש כאילו את מתאמנת המון אך התוצאות לא משתפרות....בבדיקה אצל רופא אפשר לבחון האם זוהי מחלת הנשיקה ובכלל זה יכול להיות עוד המון תופעות אז שווה להעמיק בנושא.
אל לנו להשוות את עברנו ויכולתנו הגופנית מלפני 20 שנה למצב הנוכחי. גם הרכב המשפחתי שלך לא נראה אותו הדבר אחרי 20 שנה מיום הקניה, לרבות המצב המכני....
משך ההתאוששות כיום בין מקצה אימונים אחד למשנהו לוקח יותר זמן, וכל התהליכים הביולוגיים לוקחים יותר זמן. ככה זה. מזדקנים :-)
שיהיה בהצלחה
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי הרטטאתי30/03/2011
שלום
האם מכשירי הרטט אכן מבצעים את מה שהם מפרסמים? האם זה יכול להזיק ? האם כל הרטט הזה בכל הגוף לא פוגע ? אני אשמח לקבל את דעתכם בנושא לפני שאני קונה את המכשיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי הרטט - תגובה
חנן בן-עמי30/03/2011מהם הפרסומים? הם לא מפחיתים שומן ולא בונים קוביות בבטן
אם את מתכוונת למכשירי הטנס אזי מטרתם בעיקר לעודד כיווץ ושחרור של שרירים ובכך הגברת סירקולציה, הקלה ברמת הכאב, הפחתת נפיחות מקומית וכיו"ב
הרטט אמור להימשך בתוכניות של עד חצי שעה יומי או דו-יומי, ואין נזק בקבלת החשמל לגוף
לזו היתה כוונתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשירי רטט
אתי31/03/2011הי, הכוונה שלי היא למכשיר כדוגמת ה- crazy fit massage . האם הוא אכן משפר את טונוס השרירים, מאיץ שריפת שומנים, מגביר חילוף חומרים, העלאת מסת שריר ו כדומה. האם הוא יכול לשמש כמכשיר כושר מבלי לפגוע בגוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראי, בגדול זה אכן משפר
חנן בן-עמי31/03/2011את טונוס השרירים ומאוד מחטב כתוצאה מפעילות בבריכה שזה עתה בנה המשווק הראשי והממציא...
שריפת שומנים מתבצעת כאשר לגוף יש צורך רב באנרגיה, ומאגריו הזמינים מדוללים. שרירים עובדים כנגד התנגדות: משקל גופך, עליות, אימוני משקולות, ארובי וכו'. אז דרושה להם אנרגיה כדי להמשיך בפעילות. בואי נגיד שאם את מחברת מכשיר ויושבת על הספה, את לא בדיוק מפעילה את הגוף. . רטט של השרירים ומסג' עושים מאוד נעים, משפרים את זרימת הדם שלך - זה כן - ואת תזרים המזומנים של החברה המשווקת
לצערנו אין קיצורי דרך,
אך ההנאה שבסוף שווה את כל הסבל תוך כדי
שבת שלום,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)