מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורטאים ואחוזי שומןשלומי02/06/2011
אני מתאמן מזה 6 שנים בחדר כושר משקולות ואירובי
אני שוקל 99 קילו 182
רציתי לדעת האם אני בעודף משקל ?
רוב המסה שלי היא שרירית אחוזי שומן יחסית נמוכים ?
איך אני יכול לדעת אודה לכם אם תענו
תודה מראש
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורטאים ואחוזי שומן - תגובה
חנן בן-עמי05/06/2011באדי בילדרים נחשבים על פי כל המדדים לבעלי משקל עודף ו BMI חריג.
כמו שציינת, אחוזי השומן של המקצוענים מאוד נמוכים, 6-7%, ורוב המסה היא שריר ועצם.
אחוז שומן נמוך שכזה הוא גורם סיכון משמעותי עבור הגוף למרות החיטוב הרב שמתקבל על גוף "יבש"
תמדוד את אחוזי השומן שלך עם קליפר ותוכל לתכנן טוב יותר את התזונה והאימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקולותחסוי01/06/2011
שלום, אני בן 13 ואני רוצה לדעת אם אני יתחיל להתאמן בעיקר להרים משקולות אם זה יכול לפגוע בי. אני גבוה וטוב בכל מה שקשור לספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
חסוי05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי? - תגובה
חנן בן-עמי05/06/2011תתחיל לאט, במשקלים נמוכים. תפתח ותלמד טכניקה נכונה וטובה לביצוע האימונים.
תקפיד על מנוחה, תזונה ואימון טוב - אין לך סיבות לדאוג : לא לגדילה ולא לדברים אחרים. שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכוןבר01/06/2011
שלום!
קניתי הליכון ממשהו והוא אמר לי שזה לא טוב לעשות בהליכון בשיפוע (עליה) ובגלל שהוא היה משתמש בהליכון בשיפוע, נגרם לו נזק ברגליים והוא נאלץ לעבור ניתוח.. יש אמת בדבר?
לעיתים קרובות לאחר שימוש בהליכון כחצי שעה עד שעה אני מרגישה כאבים בבירכיים שנמשכים כמה שעות ולפעמים כל הלילה.. בנוסף יש לי אדמומיות בבירכיים שנמשכת אף היא כמה שעות.. האם אני צריכה להפסיק?? ממה נובעים הכאבים? (אני מגבירה את המהירות בהליכון בהדרגה וגם מסיימת כך..)
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכון - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/06/2011הליכה על הליכון גורמת לתנועת הליכה מעט שונה מהליכה רגילה, על כביש.
הליכה בשיפוע יוצרת עומס מוגבר על הברכיים
שתי הסיבות הנ"ל יכולות לגרום לעומסים על הברכיים ולכאבים
אך סביר גם להניח שיש לך בעיה בברך עצמה או אולי בתפקוד כף הרגל או גם שניהם
לרוב מדרסים יכולים להועיל לבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
בר02/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמות השוקייםדניאלה31/05/2011
היי, אני בת 26 ובריאה באופן כללי.
כל פעם שאני עושה פעילות ספורטיבית, יש לי כאבים עזים בעצמות השוקיים (לא בשריר אלא בעצם- בשתי הרגליים).
הלכתי לאורטופד והוא בדק שאין לי שברי מאמץ ושלח אותי לעשות מדרסים.
הבעיה לא עוברת ועדיין כואב לי למרות שאני עושה פעילות ספורטיבית רק עם נעלי ספורט ועם מדרסים מיוחדים שהתאימו לי..(עברה שנה מאז..)
מזה יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצמות השוקיים - תגובה
ד''ר שמי שגיב01/06/2011יש לבדוק את תקינות המדרסים ואיכותם
האם עשו לך לפי מידות גבס?
האם המדרסים בנויים מחומרים חצי קשיחים? עם מייצב עקב?
אם עשית דרך הקופה אז סביר שלא
צרייך גם לבדוק התאמת נעליים
וודאי שאת לא רצה על כביש אלא על משטחי דשא או שבילי עפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאימונים בחדר כושר לאחר ניתוחאיתי28/05/2011
שלום,
אני בן 22 ובפברואר השנה עברתי ניתוח בעמוד השדרה בעקבות היצרות בחוליות L4-L5 +S1.
הניתוח היה קצר והתוצאות טובות ורוב כאבי הרגליים(לא היו כאבי גב בעקבות ההיצרות אלא רק כאבי רגליים ותחושת נימולות במאמץ ממושך).
המנתח הנחה אותי לא להתאמן חצי שנה אחרי הניתוח ולאחר הניתוח אוכל לחזור לפעילות רגילה.יש לציין שלפני הניתוח התאמנתי רבות בחדר כושר ובאימוני משקולות בפרט.
אני קצת חושש ורוצה להיות בטוח שאימוני משקולות וריצות לא יזיקו לחוליות בגב(כמובן בביצוע אימון נכון בפיקוח מאמן).האם יש צורך שאפנה לבניית תכנית אימון אצל רופא ספורט אשר יתאים לי את תכנית האימון באופן אישי ואשר תתאים למגבלות מסוימות אחרי הניתוח?
אשמח לשמוע את דעתך.
בתודה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לאימונים בחדר כושר לאחר ניתוח - תגובה
חנן בן-עמי28/05/2011הי איתי,
כלל אצבע של כל חזרה מפציעה לעילות סדירה היא סבלנות, איטיות והתמדה
הניתוח אמור היה לתקן את הפגיעה האנטומית, ועתה ניתן להתחיל לעבוד ולחזק בחדר הכושר. בהנחה שאתה איכשהו קצת מיומן בעסקי חדר הכושר, אז תוכל לבקש הדרכה מהמדריכים במקום, לחפש חומר ברשת, ואפילו לשאול ולהתייעץ עם מתאמנים ותיקים, הם בוודאי ישמחו לעזור.
המשקלים ומספר החזרות ישתנה כל העת, וגם את התכנית אימונים אתה אמור לעדכן פעם בחודשיים שלושה, לפי ההתקדמות והיכולת.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
איתי29/05/2011ברור לי.השאלה היא האם אין סכנה לחזור להתאמן?(בצורה איטית ומבוקרת כמובן) או לחילופין לפנות למאמן מוסמך יותר ממאמן חדר כושר שכונתי שמבין את משמעות הניתוח ואת ההגבלות שהוא יכול ליצור במהלך אימון על מנת לא להזיק לאזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף אישור לחדר כושריגאל אבן-צור27/05/2011
אני חולה בפרקינסון. עוסק הרבה בספורט מתאים למצב. בחדר כושר רוצים אישור רופא. רופא המשפחה שלח אותי לרופא ספורט. ב"מאיר" עשיתי ארגומטריה-הכל תקין. חלפה שנה דורשים ממני את כל הפרוצדורה מחדש.
הרופא במאיר אמר לי שהאישור תקף ל3 שנים אלא אם חלה הרעה.
שאלתי---- האם זה הנוהל המקובל?
במכון וינגייט קיבלו.
במרכז ספיבק קיבלו.
ואילו בחדר כושר פרטי ששייך לשכונה בה אני מתגורר לא מכירים בכך ודורשים ממני אישורחדש כל שנה.
אבקש התיחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף אישור לחדר כושר - תגובה
ד''ר שמי שגיב28/05/2011לדעתי תוקף האישור לשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין פריצת דיסק צווארית לנמלולאורי27/05/2011
האם יש קשר בין פריצת דיסק צווארית C5-C6 לתחושת נמלול קשה ברגל שמאל עד כדי הירדמות של כל כף הרגל במהלך הריצה.
כמו כן, מלווה בשריר תאומים 'תפוס' וקשה באותה הרגל.
מעבר להליכה מפסיק את הנמלול מייד, אך חזרה לריצה מחזירה את התחושה.
רץ 4-5 פעמים בשבוע קילומטרז' גבוה יחסית (מעל ל-10 ק"מ בכל ריצה).
תודה,
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין פריצת דיסק צווארית לנמלול - תגובה
ד''ר שמי שגיב28/05/2011כן בוודאי, אך יש לבדוק האם יש קיימים לחצים נוספים לאורך עמוד השדרה
ממליץ לך לגשת לכירופרקט ומהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מאחורי ברך ימיןמיכל25/05/2011
כבת 30. מזה כ-4 חודשים סובלת מכאבים חדים מאחורי ברך ימין. בצד הימני.
הכאבים החלו להופיע בריצה וברכיבה על אופניים, עד שנאלצתי להפסיק. (יש לציין שאני עושה חימום לפני ואחרי).
הכאב מופיע בכל סוג של מאמץ שכולל כיפוף ברך, כגון עליה במדרגות והפעלת משקל על הברך.
לאחרונה התחילו גם כאבים קלים בצד ימין של הברך מקדימה, בחלק העליון הימני של עצם השוק.
תחילה ניתן לי ארקוקסיה-לא עזר.
בדיקות דם-תקינות.
עשיתי צילום ואולטראסאונד-ללא ממצאים.
מה עוד ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מאחורי ברך ימין - תגובה
חנן בן-עמי26/05/2011הי מיכל,
סיבות רבות לכאבים מהסוג שאת מתארת, ולא יהיה הוגן לאבחן דרך האינטרנט. בכל זאת, אם נצמצם את הסיבות נוכל למנות טראומה למיניסקוס, עבודת יתר של גידי ההמסטרינג (שרירי הירך האחורית) שגורמת לעיבויים וללחץ של רקמות סמוכות - וביתר שאת בעת כיפוף הברך והבאת העקב לכיוון הישבן. ונוכל לשער עוד הרבה סיבות...
הטיפול שקיבלת אמור היה לטפל בסימפטום - קרי הכאב והדלקת - אך גם זה לא עזר. עדיף יהיה לגלות מהו הגורם שבגינו מופיע הכאב והתסמינים הנוספים: האם גובה ורוחק האוכף באופניים תואם למידותייך? האם שינית משהו במתכונת הריצה או הנעלה? העלאת נפח פעילות? איך אלסטיות השריר וגמישות? המון פרמטרים ניתן לבחון כדי לגלות את הסיבות לפציעה
הכאבים הנלווים שאת חשה כיום , שאינם קשורים לפציעה המקורית, מקורם בפיצוי שהגוף עורך ומפעיל שרירים ורקמות נוספות לפצות על היעדר יכולת...מכאן זה לא ייעלם אלא יחריף.עלי.
ניתן לפנות לאבחון וטיפול אצל איש מקצוע שיקדיש קצת יותר משבע הדקות שהקדיש האורטופד, ולעלות על הליקויים שבגללם את חשה בכאבים, וימליץ על דרכי טיפול.
ויפה שעה אחת קודם.. :-)
סופ"ש רגוע,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפי עצמות+SPECT
מיכל05/06/2011תודה על התשובה.
עשיתי מיפוי וזו התוצאה: "הודגם מוקד קליטת יתר באספקט המדיאלי-אחורי בקצה הדיסטלי של הפמור מימין. להמשך בירור לשלול אוסטאויד אוסטאומה."
מזה אומר, וממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון וכדורגלדנה23/05/2011
רציתי לשאול בנוגע לפגיעה שיש לי בגב,פרסמתי בפורום אורטופדיה לפני כמה ימים שיש לי לחץ על העצב L4-L5 תחילת בלט.
אני שחקנית כדורגל ומתאמנת פעם בשבוע, הכירופרקט שלי אמר שפעם אחת זה לא מספיק זה עומס על הגב ולכן אולי יש מצב שקרה גם מה שקרה כמובן שיש עוד דברים בטח כמו הרמת משקל וכדומה...
השאלה שלי האם אני יכולה לשוב להתאמן בכדורגל? לשחק כבר בצורה פעילה?
אציין כי עשיתי טיפול אחד רק, היום הטיפול השני, פעמיים בשבוע למשך 10 טיפולים
או להמתין עד שאסיים עם הטיפולים ורק אז לשחק כדורגל?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון וכדורגל - תגובה
חנן בן-עמי26/05/2011הייתי מציע לך להישמע להדרכת המטפל שלך. הוא מכיר אותך ואת גופך טוב יותר מכל פורום, ואם את סומכת עליו תני צאנסלטיפול ותראי..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחולייה בעקבות רכיבה על אופנייםמיכאל18/05/2011
שלום,
התחלתי (לאחר די הרבה שנים של חוסר פעילות גופנית) לרכב על אופניים. עם הזמן התפתח לי כאב , לא ממש חזק, אבל חד כמו סיכה - באחת החוליות בגב עליון (בערך 8 מלמעלה). החולייה גם כואבת כשאני לוחץ עליה.
כוונתי את האופניים לפי כל הכללים.
כשביקרתי אצל אורטופד - הוא אמר שלא מרגיש שם בעיה בעמוד השדרה, ואמר לעשות צילום (אני מחכה לתוצאות). ושזה אומנם לא מסוכן להמשיך - אבל לדעתו מדובר בתנוחה לא טובה.
יש לי אופניים בגודל XL , ואני בגובה 186 (רזה).
מדובר באופני שטח ללא שיכוך אחורי. אני רוכב בעיר בעיקר.
האם אפשר להמשיך לרכב, והכאב יעבור עם הזמן, כשאכנס לכושר?
או שכדאי לנסות גודל אחר של אופניים? (לפי מדידות אני נופל בדיוק בין XL ו L). האם זה מסוכן להתעלם מהכאב הנ"ל, כל עוד הוא לא נשאר ברמה סבירה? בהנחה שצילום רנטגן יוצא תקין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחולייה בעקבות רכיבה על אופניים - תגובה
חנן בן-עמי19/05/2011גובה ומרחק ישיבה שאינם מתאימים למסגרתך , אכן עלולים להוות גורם המעמיד את גופך בפני פציעה.
מה הטעם לרכב עם הכאב נוכח כל הזמן? אתה גם לא משפר יכולת ולא "נותן את הכל", וגם אולי מסב עוד נזק. אל החוליות מתחברים שרירי הגב דרך הגידים, בתוך עמוד השדרה עוברים העצבים ובין החוליות מפרידים דסקים. כל טראומה או פגיעה בגורמים הנ"ל עלול לגרום לכאב החד ולכן ללא בדיקה קלינית קשה (לי לפחות) לקבוע בוודאות מה יש לך.
המלצתי היא לבחון את הנושא ע"י איש מקצוע: כירופרקט, פיזיותרפיסט וכיו"ב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחולייה בעקבות רכיבה על אופניים - תגובה
ד''ר שמי שגיב22/05/2011כאבים באזור זה לרוב נובעים או מהטייה של הראש כלפי מטה או מהעברת משקל אל הידיים שכתגובה יוצר עומס על אזור השכמות
נסה לקרב את הכסא, רכב זקוף יותר ושחרר לחץ מהידיים על הכידון.
האם נפלתה מהאופניים לאחרונה? זה יכול לגרום לנזק לחוליות הצוואר כמו בתאונת דרכים.
גם אם הצילומים יצאו תקינים, וסביר והניח שכך, אין זה אומר שאין שם נזק ורצוי שתגיע לכירופרקט או פיזיוטרפיסט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אכן
מיכאל22/05/2011היו לי גם כאבים בידיים, והרגשתי עומס על הידיים. לא עברתי נפילות
לא ידעתי שזה יכול להשפיע על הגב. תודה.
בהתחשב בכך שאופניים הם קצת גדולות לי, כנראה ההשערה שלך נכונה לגבי הידיים.
אנסה בהחלט לרכב יותר ישר, עם מושב מקורב יותר.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסיםמיקה18/05/2011
האם יש הבדל משמעותי בין מדרסים רגילים למדרסי ספורט? תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים - תגובה
חנן בן-עמי19/05/2011בשני המקרים מדובר על התאמת מדרס לפי מבנה כף רגלך. לעיתים מדרסי גבס או גרפיט רגילים בהחלט יכולים לעשות את העבודה, ולעיתים נדרשים מדרסים מיוחדים יותר שעלותם גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדרסים - תגובה
ד''ר שמי שגיב22/05/2011מדרסי ספורט הם מדרסים מתקנים, דהיינו מייצבים את הרגל ומונעים פרונציית יתר, או קריסת הקשת. לכן, מידות המדרס צריכות להיות לפי מידת גבס (לא בלחיצה אל ספוג זוכר) והחומרים שמהם עשוי המדרס אף הם אמורים להיות מחומרים כמו קרבון או חצי קשיחים ולא מספוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בעצם הזנבמאור17/05/2011
שלום, אני ספורטאי ואני מתאמן בענף פאוורליפטינג, ולפני שלושה חודשים בערך בזמן שעשיתי סקוואט, לא שמרו עליי טוב וכתוצאה מזה נפלתי קדימה עם 110 ק"ג עליי. שום דבר לא נפגע, אבל איכשהו נפצעתי בעצם הזנב [למרות שהפגיעה לא הייתה ישירה]. הרגשתי כאבים אבל לא לקחתי את זה ברצינות. משם המשכתי להתאמן עוד חודש וחצי בערך, משקלי העבודה עלו וכך גם הלחץ על עצם הזנב.. זה נהיה בלתי נסבל, זה התחיל להפריע לי גם בהליכה, פשוט כאבי תופת. גם כשאני עושה את הפעולה של עצירת פיפי, אני מרגיש את הכאב שם. עברתי מיפוי עצמות ולא מצאו שום בעיה בגב או בעצם הזנב, בכלל. החלטתי לקחת הפסקה לחודש מאימונים, זה לא החלים בכלל אבל הלחץ ירד.. חזרתי להתאמן ושוב ככל שמשקלי העבודה עלו ככה הלחץ חזר. זה פוגע לי באימונים ובהתקדמת ואני ספורטאי, אני לא יודע מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בעצם הזנב - תגובה
ד''ר שמי שגיב18/05/2011כשעמוד השדרה נמצה בתנוחת סקוואט ותחת עומס של 110 ק"ג נוצר לחץ, מתח,, על חוט השדרה. תחת עומס זה ותחת הנפילה סביר להניח שנוצר נזק לחוט השדרה או במקביל ובנוסף מערכת העצבית חוותה טרואמה. על אף שאין ממצאים בבדיקות שביצעתה יש להניח שמערכת העצבית שרויה במגננה וכול חוט השדרה במתח. מצב זה יכול להשפיע על התנהולותו התקינה של הגוף.
ממליץ לך על טיפול נירולוגי לשחרור התמח העצבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים באזור הכתףגל רשף13/05/2011
שלום רב,
אתמול התאמנתי בחדר כושר לאחר שלא עשיתי פעילות ספורט תקופה ארוכה.לאחר הליכון עבדתי על מכשירים לאזור הידיים וגם משקולות.משעות הערב עד עתה אני מרגישה כאבים עזים באזור הכתף עם הגבלה רצינית בתנועת היד.
האם זה נשמע כמו שריר תפוס בצורה רצינית או משהו רציני מעבר לכך ?מה מומלץ לעשות בינתיים ?
בתודה על תשובתכם ,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים באזור הכתף - תגובה
חנן בן-עמי13/05/2011אימון יתר, או אימון חזק פתאומי עבור הגוף מצריך תיקון שרירים וסיבים שנפגמו במהלך הפעילות וכעת בונים עצמם שוב.
לעיתים זהו תהליך דלקתי המלווה בנפיחות וקושי בתנועה, ולכן אם ממש כואב ניתן לשים קרח על המקום למשך מספר דקות, חשוב דווקא כן להניע את האמה, הזרוע והיד - למרות הכאב הראשוני, ובעיקר מנוחה.
עוד יומיים שלושה תשכחי שזה היה..מקסימום ארבעה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בשני העקביםגבי13/05/2011
בן 55 עוסק בספורט (ריצות ארוכות, חדר כושר, שחיה, כדורגל) באופן יומיומי מאז ומתמיד.
לפני 14 חודשים החלו כאבים בשני העקבים (אזור גיד אכילס) בזמן הריצה. הכאבים היו משתנים בעוצמתם, בזמן הופעתם ובמשכם. בד"כ היו מופיעים במהלך הריצה וגם חולפים במהלכה כאשר העוצמה ברגל שמאל הייתה חזקה יותר. מלבד כאב מטריד לא פגעו במהירות הריצה למעט בריצה יחף בחול אז היה גם קושי משמעותי בתנועתיות כף הרגל.
לפני כחודשיים, ללא סיבה נראית, החרפה משמעותית בכאבים, נוקשות במפרק ופגיעה בתנועתיות עד כדי קושי לרוץ, כאבים וקשיי הליכה גם במנוחה, בעיקר בקימה משינה או ישיבה. בבוקר חוסר יכולת לרדת במדרגות. הכאב החזק יותר עבר עתה לרגל ימין.
לא אותרו שינויים דרסטיים במסלולי ריצה או עומס אימונים בתקופה של ערב הופעת הכאבים. (מספר שינויים כדוגמת הוספת ריצה קלה על מסלול רקורטאן ואימון עליות שנחשדו כעלולים להוות גורם בוטלו החודש, בינתיים ללא השפעה).
בדיקה אצל אורטופד, מיפוי עצמות, צילום, CT ואולטראסאונד שללו דלקת ולא מצאו
ממצאים מחשידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בשני העקבים - תגובה
חנן בן-עמי13/05/2011הי גבי,
סיבות רבות יכולות לגרום לכאבים באכילס: שינוי תבנית האימונים (הוספת עליות ואינטרוולים), שינוי הנעלה, שינוי תוואי קרקע בריצה, ועוד די הרבה סיבות. אפילו ענייני יציבה וחלוקת עומסים בין הרגליים עלולים להשפיע.
אם אתה עוסק בספורט בצורה כה אינטנסיבית ולאורך זמן ועוד לא עברת טיפולים - תפנה את עצמך לטיפול תחזוקתי כלשהו.
על פניו נשמע שמדובר על רקמות רכות, שרירים גידים רצועות, שאולי לא מראים ממצאים מחשידים בבדיקות הדמיה - אבל אותן רקמות כבר כל כך חומציות ומלאות פסולת וסביר גם להניח שחלקן "דבוקות" ומצטלבות עם אחרות.
גם שרירי הסולייה והתאומים עלולים להיות מעורבים, ואין כמו בדיקה קלינית מישושית כדי לאבחן טוב יותר.
חבל על תקופת ההכחשה ש"ביזבזת" (אין לי פציעה, זה רק כאב שתכף ישתחרר) אך לטעמי נושא כף רגל קרסול הוא החשוב ביותר לרצים, ולכן שווה להשקיע באבחון שייתן לנו את הגורם , לא רק את הסימפטום.
ממגע כף הרגל עם הקרקע נגזרת כל תנועת הגפיים התחתונות, וליקויים כאלו או אחרים עלולים להשפיע ישירות על ביצועים. דמיין פרארי עם צמיגים של פיאט פונטו..אם אין לך אחיזה ואין לך מגע טוב עם הקרקע - כל השאר כבר לא רלוונטי..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעקבים
גבי15/05/2011חנן שלום,
קודם כל תודה על ההתייחסות המהירה והעניינית.
כאמור חודשים לפני הופעת הכאבים הוספתי יום בשבוע של אימון עליות (אינטרוולים) לאחר שלא ביצעתי אימון זה מספר שנים כך שבהחלט ייתכן שזה הגורם (אם כי מעניין שדווקא במהלך העליות עצמן כמעט ואין כאבים, לעומת כאבים בחימום ובשחרור. במהלך ריצה איטית בעליה הכאבים החזקים ביותר - דבר שמחזק את ההערכה שהגורם בעליות).
ברמה המעשית, מתוך הנחה שזה הכיוון, האם האבחנה והטיפול הם אצל פיזיוטרפיסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק במאמץניסן12/05/2011
לד"ר שגיב
אני בחור בן 26 מתאמן 3 בשבוע באלפטיקל ברוצני לדעת
מה הטווחים בהם אני אמור להיות כדי לשרוף שומן ומה בשביל סיבלות לב ריאה .
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק במאמץ - תגובה
חנן בן-עמי13/05/2011הנוסחא השמרנית והכי קדומה שיש אומרת 220 מינוס הגיל שלך שווה דופק מירבי. במקרה שלך 194 פעימות לדקה.
סיבולת לב ריאה בתחום האירובי היא נגזרת של 65% ושריפת שומן סביב 70% יכולת מירבית - אך לאורך זמן.
משהו כמו 135 - 150 יהיה סבבה עבורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)