פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסבוכים אחרי חדר כושר
    ג'ון
    16/08/2011

לפני כחודש עשיתי מבחן מאמץ, וסיימתי אותו עם ביצועים די טובים, ואתמול החלטתי לחזור להתאמן אחרי הפסקה של חצי שנה.
    קמתי על הבוקר, אכלתי חטיף אנרגיה 180 קלוריות בערך, הלכתי לחדר כושר ועשיתי אימון כללי כך שלכל שריר שני תרגילים עם 4*12. אני תמיד שותה במהלך האימון אך לקראת סוף האימון שזה אחרי שעה וח40 דק' הרגשתי בחילה וגלי חום, החלטתי שאני צריך לנוח ולספק עוד אנרגיה לגוף שלי אך לא הצלחתי להכניס משהו לפה. ואחרי כרבע שעה הקאתי ואז הידיים והרגליים שלי נרדמו.
    היה לי דופק 160 ולחץ דם 110/93.

אני עדיין תוהה מה קרה בדיוק באותו בוקר? אשמח לתשובה בנושא.
    בדרך כלל אני בריא גובה 178 משקל 66

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסבוכים אחרי חדר כושר

הוספת תגובה

• תסבוכים אחרי חדר כושר - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    19/08/2011

לא ניתן להסיק מארוע בודד על בעיה כול שהיא
    יש לראות אם התופעה חוזרת או שזו היתה רק אפיזודה חד פעמית וחולפת
    למה שקרא לך יכולים להיות גורמים רבים, אך שוב, יש לראות האם הבעיה חוזרת ואם כן האם זה רק במאמצים או גם בפעילויות אחרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• jחזרה לפעילות לאחר ניתוח הרניה
    משה
    14/08/2011

שלום, אני בן 31 ,לפני 10 ימים עברתי ניתוח הרניה מפשעתי בצד שמאל . אני מעוניין לדעת מתי אוכל לחזור לאימוני ריצה , שחייה,אופניים, טיפוס, משקולות. והאם רצוי במהלך הימים הקרובים ללכת כמה שיותר , או לנוח כמה שיותר . תודה רבה . משה .

הוספת תגובה

• jחזרה לפעילות לאחר ניתוח הרניה - תגובה

חנן בן-עמי
    14/08/2011

הי משה,

חזרה לפעילות לאחר ניתוח תלוייה באופן ההחלמה ולא במספר הימים שעברו.
    כמובן שמעבר לפעילות מאומצת צריך להתבצע באופן הדרגתי, ולכן המושג "כמה שיותר" אינו תופס כאן.
    מוטב לתרגל תנועה של מפרק הירך והמפשעה לכל טווחי התנועה שלהם ללא נשיאת משקל הגוף (שכיבה) כדי להשיב את הבטחון ואת היכולת המוטורית, וגם לשמן ולהעניק אלסטיות לאיבר.
    הליכה וחזרה לפעילות תהיה לפי יכולת או לפי הוראות הרופא המטפל. דרך האינטרנט קשה לתת תשובה חותכת...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לפני ניתוח!!!
    עומר
    14/08/2011

שלום רב!

חוויתי פריקת כתף קדמית שמאל (שאינה היד הדומיננטית) פעם ראשונה (בנפילה בסקי) בגיל 16 ולאחריה נותחתי באורתוסקופיה.
    פרקתי בשנית (שוב בנפילה רצינית בסקי) בגיל 25 ולאחריה ביצעתי שיקום שמרני (פיזיותרפיה בלבד) ללא ניתוח.
    לפני כחודשיים (בגיל 31) פרקתי את הכתף בשלישית עקב נפילה חמורה במהלך משחק כדורעף חופים.
    יצוין כי אני פעיל מאוד מבחינה ספורטיבית\ במיוחד בכדורעף.

להלן ממצאי בדיקת MRI ארטרוגרפיה של כתף שמאל
    הטכניקה: תחת שיקוף הוזרקו לתוך מפרק הכתף 15 סמ"ק של תמיסת 0.1 סמ"ק גדוליניום
    מהול ב -20 סמ"ק סליין .
    .ABER- עם דיכוי שומן במישורים שונים כולל בתנוחת ה T2- ו T1 בוצעה בתהודות MRI-
    . התוויה קלינית : מעקב אחר פריקה.
    ממצאים:
    מפרק ה. A/C מודגם תקין .
    הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה.
    הגידים המסובבים הודגמו תקינים.
    גיד הביצפס הודגם שמור.
    מודגמים עוגנים בגלנואיד הקדמי עליון. מודגם פורמן סוב- לברלי.
    מודגמים אותות חריגים בבסיס הלברום העליון, ללא עדות למעבר של חומר ניגוד- ייתכן שינויים פוסט ניתוחיים.
    ללא עדות לנזק SLAP ברור.
    בתנוחת ה ABER - מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום הקדמי תחתון)חתך 6 סדרה 9, אקסיאליים 12-13 סדרה(3 - .
    ללא עדות לבצקת של הגלנואיד בסמוך.
    מודגם קרע ליניארי בבסיס הלברום האחורי תחתון עם חשד ליצירת ציסטה פרא-לברלית זעירה הנמשכת מאחורי מיטת הקרע בקוטר כ- 2 מ"מ (חתך אקסיאלי 13 סדרה (3
    הרצועות הגלנו-הומרליות מודגמות שמורות.
    הקפסולה הודגמה שמורה.
    מודגם נזק היל- זקס עם בצקת לשדית בסמוך.
    לסיכום : כמתואר.

שאלתי היא האם ניתן/ מומלץ לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה אף ללא התערבות כירורגית אלא באמצעות פיזיותרפיה וחיזוק הכתף?
    אם לא- מה יהיה טיב הניתוח שעלי לעבור, מתי אוכל לעשותו ומה יהא משך ההחלמה?

אודה על התייחסותכם המהירה!!!
    עומר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה לפני ניתוח!!!

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לפני ניתוח!!! - תגובה

חנן בן-עמי
    14/08/2011

בחייך עומר, הכותרת לא תואמת את התוכן..
    מה כל כך דחוף? כמה חוות דעת ראית שהמליצו על ניתוח בהתאם לממצאי הבדיקה?

בכל מקרה יהיה עליך לעבור תהליך של שיקום ובנייה מחודשת בין אם אתה עובר ניתוח ובין אם לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה לדחיפות תגובתך..

עומר
    16/08/2011

ד"ר בן-עמי שלום,
    שניים (ד"ר מוזס וד"ר ממן) מתוך השלושה שנפגשתי עמם המליצו על ניתוח ואף נקבע לי מועד לניתוח אצל מוזס בעוד כשלושה שבועות.
    העניין הוא שאני מבכר למצות את כל האופציות העומדות לרשותי ולפנות להתערבות כירורגית רק כמפלט אחרון.
    על כן, הייתי שמח לקבל חוו"ד נוספת, את זו שלך, עוד לפני מועד הניתוח, ומכאן הדחיפות!
    נכון להיום אני מבצע פיזיותרפיה 4-5 פעמים בשבוע ואפילו חזרתי לשחק כדורעף (בעצימות של כ-70%) תוך שאני חש די בטוח וחזק עם הכתף הפגועה.
    ברצוני לחזור לשחק ב-100% עצימות מבלי לחשוש יותר מדי מפריקה נוספת ולכן ההתלבטות הרבה שלי..
    אודה להתייחסותך לפעם נוספת לאור הדברים הנ"ל,
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיבה לדחיפות תגובתך.. - תגובה

חנן בן-עמי
    24/08/2011

מרבית האופציות העומדות בפנייך ידידי הן שמרניות וכוללות בעיקר פיזיותרפיה על צורותיה השונות, טכניקות חיזוק ושחרור שונות וטווח תנועה מלא אך בטוח לשימוש.

ישנם מקרים שמושגת התקדמות נהדרת בפיזיו', ממש נבנית לה כתף יוצאת מן הכלל ואז העסק מתקתק - אולם יש כאלו שפיזיו' בלבד לא עזרה להם - גם לא שחייה ותרגולים נוספים - ולכן בחרו באופציה הניתוחית, ובכל מקרה יהא עליהם לעבור סדרת פיזיו' וחיזוקים לאחר ניתוח כדי לשוב לשגרה

מקרים אלו מאוד אישיים ואף אחד לא יקבל החלטה בשבילך...סורי, ככה זה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי
    חנן
    12/08/2011

שלום חנן אני שחקן כדורגל ויש לי פציעה במפרק של הבוהן ממכה חזקה.
    אחת הרופאות ראתה אותי ואמרה לי שאם ימשיך הכאב אפשאר לעשות זריקת קורטיזון, בגלל שאני גר ברמת גן ממש לא רחוק ממך רציתי לדעת אם אפשאר לעשות אצלך זריקה קורטיזון, אם כן מה המחיר כי אני חייב, ואם לא אני כרגע במחנה אימונים באילת, יש אולי איפה שהוא לעשות פה את הזריקה בעיר הזו?
    תודה רבה מקווה שהבנת אותי

לקביעת תור
    סגירה
    לחנן בן עמי

הוספת תגובה

• לחנן בן עמי - תגובה

חנן בן-עמי
    14/08/2011

הי שבתאי,

סורי, אך אינני הכתובת לדברים האלו. עדיין לא.
    זריקות עושים רופאים מוסמכים, ואני אינני רופא, אבל הכי טוב להמתין עד סיום המחנה וליצור קשר עם רופא מהימן הקרוב אליך להמשך טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה לא רגילה ביד
    Maily
    10/08/2011

שלום
    אתמול קיבלתי מכה בכף היד בצד החיצוני, לא כועב, אבל התנפח קצת וכשנוגאים ברגישים כאילו יש בועות אוויר מתחת לעור כמו ספוג (כשאני נוגעת יש צליל כמו הצליל כשהולכים על השלג) , והיום החלק הנפוח נהיה קצת כחלחל.
    האם יש צורך לטפל במצב כזה או שזה יחלים לבד?
    סתם לידע כללי,האם אוויר מתחת לעור יעודד זיהום, מה קורה לאוויר שחדר מתחת לעור, האם יש פגיעה ברקמות?

המשך שבועה נעים ומקווה לתשובה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    מכה לא רגילה ביד

הוספת תגובה

• מכה לא רגילה ביד - תגובה

חנן בן-עמי
    14/08/2011

סליחה מיילי שלא ראיתי את הודעתך עד עתה. איכשהו היא נעלמה מעיניי..

עברו כבר חמישה ימים מאז הפגיעה - מה הרגשתך עכשיו ואיך קצב ההחלמה של היד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבת אופניים ונעלי קליטים לילדים
    רונן
    07/08/2011

שלום רב יש לי שני ילדים 7.5 ו 5.5 שרוכבים 3 פעמים בשבוע רכיבת הרים , כמובן אם כל המיגונים הנחוצים הגדול רוכב בקבוצה מסודרת שאר התחילה לעבור לרכיבה עם נעלי קליטים (כאלו שמתחברות לפדל ועל מנת להתשחחר יש צורך בתנועה סיבובית של הקרסול לצד ) הייתי רוצה לדעת האם יש סיוןכ אורטופדי או אחר אשר עלול להגרם להם (גם לבן 5.5) כתוצאה משימוש בסוג נעליים זה בעיקר בגלל עומס על עצמות הילד שלמיטב הבנתי בגילאים אלו הם עדיין רכות
    תודה
    רונן

הוספת תגובה

• רכיבת אופניים ונעלי קליטים לילדים - תגובה

חנן בן-עמי
    08/08/2011

הי,

מעבר לנעלי קליטים יהיה שונה מאוד עבורם בהתחלה, אך זהו צעד מבורך.
    כאן הם ממש ישפרו את יכולת הרכיבה מאחר ועוד שרירים שהיו קצת פסיביים, יכנסו לפעולה ויספקו כוחות סוס בכמות - במיוחד בטכני.

העומס אינו אמור ליפול על עצמותיהם הרכות - אלא על השרירים והרקמות הרכות. הם נושאי המשקל, סופגי הזעזועים ומייצרי הפעולה, לכן חשוב לשמור - כבר בגיל צעיר - של תחזוקה נכונה, גמישות ומתיחות, שינה, ואכילה.

שווה להשקיע זמן בכיוון גובה האוכף ורוחק ורוחב הכידון. ילדים שמוצחים לגובה בגילאים אלו יצטרכו כיוונונים לאורך השנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבת אופניים ונעלי קליטים לילדים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    10/08/2011

מאוד לא מומלץ לילדים לרכב עם קליטים
    ההנחיה שרק מגיל 12-13 אפשר לעבור לקליטים
    זאת משום ששרירי הברך עדיין לא מפותחים מספיק ורכיבה בקליטים עלולה להזיק לברכיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה ,

רונן
    12/08/2011

קודם כל תודה על התשובה , אבל הצלחתי להתבלבל יותר האם האם זה באמת שחור ולבן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בעקב
    דן
    06/08/2011

שלום רב, בני בן ה-15 שחקן טניס שלאחרונה העלה את רמת האימונים ל- מעל 5 אימונים בשבוע... סובל מזה חודש מכאבים חזקים בעקב ולמעלה ממנו. פנינו לרופא שקבע שיש לו דלקת בגיד ושלח אותו לצילום .
    קיבל כדור אנטי דלקתי בשם קספו 8 ל-8 ימים, הצילום תקין - היום הוא כבר 4 ימים לאחר שסיים את הכדורים והכאבים עדין באותה רמה.

מה עושים?...
    תודה , דן

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בעקב

הוספת תגובה

• דלקת בעקב - תגובה

חנן בן-עמי
    08/08/2011

עליית נפח הפעילות כנראה דרשה הרבה מהשרירים והרקמות באיזור גיד אכילס - ובמיוחד משריר התאומים ושריר הסולייה (מאוד משמעותי בטניס).

הכדור שקיבלתם נועד לטפל בדלקתיות העכשווית - אם קיימת - ויש לו תכונות של שיכוך כאבים. אם לא עזר סימן שאין דלקת ממש אקוטית ולכן זהו נזק מכני.

מה עושים?
    מוודאים שאין נזק אחר לרקמות כגון מתיחה, קרע קל או כל דבר אחר שנגרם כתוצאה מעומס או ביצוע פעולה עצימה במיוחד. לאחר מכן שווה לעסות את המקום כדי לפנות את חומרי הפסולת שבמקום ולהמריץ דם חדש לאיזור. חשוב לשמור על טווח תנועה מלא של הקרסול וכף רגל, ה-מ-ו-ן מתיחות איכותיות לתאומים ולסולייה.
    ניתן לקנות בפארמים סוליות ג'ל שמוחדרות לנעל באיזור העקב. הן גורמות לקיצור מהלכו של גיד אכילס ומכאן למזעור החיכוך שלו עם עצם העקב. אפשר לנסות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור הקדמי של האמצע של השוק
    טל
    06/08/2011

שלום,
    אני בן 14.2 אני משחק כדורסל ומתאמן 5 פעמים בשבוע,
    יש לי כאבים באזור הקדמי של האמצע של השוק,כבר שנה וקצת ובמהלך השנה זה לא תמיד כאב לי היו חלקים של העונה שזה ביכלל לא כאב והיו חלקים שזה כאב מאוד.מתי שזה כאב שמתי על המקום קרח וזה עזר מאוד .בשנה שעברה עשיתי מיפוי עצמות והוא היה תקין,ובכל פעם שאני הולך לאורטופוד ואומר לו שיש לי שם כאבים אז הוא אומר לי שאני צריך לנוח כי זה שברי מאמץ,אני נח חודשיים, וזה עדין מידי פעם כואב לי.התחלתי לפני חודש לעבוד בחדר כושר ואני עושה רק תרגילים סטטים,
    עוד שבוע וחצי אני אמור להתחיל להתאמן שוב,תוכל/י להגיד לי אם כדי להתחיל להתאמן או להמשיך לנוח.
    תודה רבה טל .

הוספת תגובה

• כאבים באזור הקדמי של האמצע של השוק - תגובה

חנן בן-עמי
    08/08/2011

שלום לכדורסלן,

בגילאי הצמיחה לוגבה יכולות לצוץ הרבה פציעות, בעיות וכאבים שתוצאה מתהליך הגדילה, חוזק השרירים ואורך העצמות.
    סביר להניח שדווקא אין לך שבר מאמץ, מנוחה לא תעזור לגמרי, אז תנסה לחפש "שריר המסעות" במנועי החיפוש ותראה אם זה עונה על שאלותייך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בשוק ברגל שמאל

יש כאבים ברגל שמאל בשוק מצד ימין של העצם, עשיתי מדרסים בגלל שאמרו לי שיש לי קריסה ברגל שמאל,חודש לא התאמנתי אך הכאבים חזרו שוב גם עם המדרסים לאחר חודש אני מבקש עזרה אך אני אמור לטפל בבעיה אני אמור להתגייס בקרוב ורגל שלי לא במצב טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בשוק ברגל שמאל

הוספת תגובה

• שכחתי להגיד

שכאבים חזרו שוב שביצעתי פעילות גופנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בשוק ברגל שמאל - תגובה

חנן בן-עמי
    05/08/2011

כאבים במקום שציינת יכולים להעיד על הרבה תופעות ומקרים, שכנראה מנוחה בלבד היא לא הפתרון עבורם.
    נסה לעבוד על פרופריספציה (תגגל) ותרגילי ייצוב לכף הרגל - זה תמיד עוזר במיוחד לבעלי קריסה פנימית. הייתי מציע לך להיפגש עם בעל מקצוע בתחום שיוכל גם לאבחן בסה"כ ממה אתה סובל - אך במיוחד ידריך אותך מה עלייך לעשות על מנת לאפשר חזרה מהירה ותקינה לאימונים, במיוחד לפני גיוס.

בקטנה זו העזרה שניתן להציע לך דרך האינטרנט...

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרעה לי שזה קשור לפציעה שהיתה לי

חודש לפני הפציעה בשוק נקעתי את קרסול ויכול להיות בגלל שלא ביצעתי תרגילי חיזוק אז רגל שלי נפצע שוב ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרעה לי שזה קשור לפציעה שהיתה לי - תגובה

חנן בן-עמי
    08/08/2011

הכל יכול להיות וצריך להילקח בחשבון

קרח לאחר תירגולים סביב המקום למשך מס' דקות יכול להיות רעיון זמני ולא רע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחו אותי מפורום תזונת ספורט
    חנן
    04/08/2011

אתמול קניתי כדורי מגנזיום והמוכרת אמרה לי שאחרי אימון כדורגל קשה לקחת 300 מ"ג (כדור אחד ולחתוך עוד אחד לחצי.) ואחר אימון פחות קשה לקחת 200 מ"ג.
    יש לי 3 שאלות אלייך בבקשה.
    1.האם 200 מ"ג יכולים לעזור לי לשרירים בכלל או שזו כמות קטנה?
    2. האם אין בעיה לגוף לקבל את התוסף הזה במשך כל שנת הכדורגל?
    3.מה אני אמור להרגיש באימון שלמחרת לאחר לקיחת 300 מ"ג מגנזיום? פחות שרירים תפוסים? יותר קליל?

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

חנן
    09/08/2011

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחו אותי מפורום תזונת ספורט - תגובה

חנן בן-עמי
    09/08/2011

מגנזיום ואבץ אחראים על כיווץ ושחרור תקינים של השרירים. חוסרים במינרלים אלו ייגרמו לשריר להיות נוקשה, עם תחושת "תפיסות" ולפעמים ממש לקבל כיווץ חריף.

1. גם אימונים מאוד קשים אינם דורשים יותר מדי מהתוספים. את הרוב אתה מקבל מהמזון שלך, ולכן 200 מ"ג יהיו בסדר. מומלץ לקחת את הכדורים לאחר ארוחת ערב או בסמוך לשינה.
    2. אין בעיה לקחת את התוספים, אבל לא תמיד יש צורך לכל יום. אולי 4 פעמים בשבוע

3. תנסה לקחת למספר ימים ותחזור לספאר לנו איך תחושותייך והרגשת השרירים. כל גוף מגיב אחרת ויהיה מעניין לדעת איך גופך מקבל את הנושא

בהצלחה וסליחה על העיכוב בתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חנן

חנן
    10/08/2011

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק באימון ריצה
    לימור
    01/08/2011

שלום לכם,
    רצה כחצי שנה למרחקים של עד 10 ק"מ (בינתיים).
    לאחרונה רכשתי שעון דופק.
    אקדים ואכתוב שאני בת 30 , משקל 51 ק"ג. בריאה .
    דופק מנוחה: 87
    דופק לאחר 5 דקות ריצה: 165
    לאחר עוד מס' דקות: 174
    ובשיא הגעתי גם ל186 ואז הורדתי את המהירות לא כי הרגשתי צורך אלה כי נבהלתי מהדופק הגבוה.

לידעתי הדופק המקסימלי שלי הוא 190, האם נכון?
    מה ניתן לעשות ע"מ לגרום לגוף לבצע פעילות ספורטיבית בדופק נמוך יותר.
    ומה באמת טווח הדופק המומלץ עבורי.
    תודה רבה.

(אם אתם מכירים כתבה טובה בנושא דופק לספורטאים חובבים אשמח לקבל הפניה.)

לקביעת תור
    סגירה
    דופק באימון ריצה

הוספת תגובה

• דופק באימון ריצה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    02/08/2011

ללא ספק הדופק אצלך עולה מעט מהר מדי ומידי כמעט למקס במאמצים מתונים
    אך יתכן שבגלל גודלך הפיזי ומשקלך- קטן, הדופק קצת גבוה מהממוצע. בטבע, דופק החיות הקטנות תמיד גבוה יותר.
    ממליץ לך אולי לעשות אימוני הפוגות- 2 דק בדופק גבוה 90-95% ו 2 דק בודופק 70-60% .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיד אכילס
    איציק ארגמן
    30/07/2011

מזה כחצי שנה יש לי כאבים באזור כף הרגל . הכאבים מופעים בקימה משנת לילה ולאחר ישיבה ממושכת . נבדקתי אצל רופא הלכתי לצילום רנטגן והכל תקין. הכאבים ממשיכים . אני עוסק באופן קביוע בהליכה וריצה. לפי המידע שאספתי ,הדברים מעידים על דלקת בגיד אכילס ( האם ישנו מצב שלא ניתן לראות זאת בצילום רנטגן?).
    אני מנסה תחבושת קרה אך ללא הועיל . אשמח לכל יעוץ בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    גיד אכילס

הוספת תגובה

• גיד אכילס - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    02/08/2011

זה נשמע יותר כמו דורבן או התחלה של דלקת ברצועה הפלנטרית. יתכן גם שמדובר בדלקת בגיד האכילס. אך דלקת היא רק תגובה לנזקים לרקמות
    יש לשקול מנוחה. במקביל לבצע מתיחות לתאומים ולגיד האכילס. ריצה אחורית גם יכולה להועיל. יש גם לשקול שינוי בהנעלה ומדרסים לפי מידת גבס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנים אדומות
    עינת
    26/07/2011

בוקר טוב,

מקווה ששאלתי קשורה לפורום, אם לא, אשמח להכוונה.

כשאני מגיעה למאמץ גופני גבוה. הן מריקוד וגם בספורט, הפנים שלי נהייות מאד מאד אדומות!! אשמח לדעת מדוע זה קורה? ומה עליי לעשות ואם בכלל יש פתרון?
    חוץ מהאי נעימות שזה גורם לי, מרגישה חום והזעה מרובה בפנים.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    פנים אדומות

הוספת תגובה

• פנים אדומות - תגובה

חנן בן-עמי
    26/07/2011

באמת עינת, התשובה בגוף השאלה..
    בעת מאמץ גופני (וגם לאחר מקלחת חמה) מתרחבים כלי הדם העורקיים שמובילים (זהירות ספויילר) דם, שצבעו אדום.
    הדם נושא חמצן ואנרגיה לכלל השרירים הפעילים - אך האיבר שדורש הכי הרבה דם הוא המוח כדי לשמר את תפקודו.
    הרבה דם למוח = פנים סמוקות. זה כל הסיפור.
    הזעה היא הדרך של הגוף לפנות חום ואנרגיה שנוצרים בעת פעילות או בשל תנאים סביבתיים.

אין צורך להרגיש חוסר נעימות, ככה גופנו עובד, ולאחר זמן מה מתום הפעילות מחזור הדם שב לסדרו והאדמומיות פוחתת..

תמשיכי להתאמן :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטף דם בזרוע - אמה, וגוש
    שגיא
    25/07/2011

שלום,
    כנראה שבמהלך אחד הקרבות באימון ג'יוג'יטסו לפני עשרה ימים, קיבלתי מכה בזרוע.
    לאחר יום האזור היה כחול ונפוח, לאט לאט הנפיחות ירדה ושטף הדם הפך כחול כהה וכהה.
    שטף הדם כמעט נעלם. אך באמצע המכה יש גוש, כמו גולה, שקצת כואב שלוחצים עליה.
    האם זה טיבעי? מה גרם לגולה? האם צריך להתערב כירורגית ולבצע ברור, או שהגולה תעלם מעצמה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שטף דם בזרוע - אמה, וגוש

הוספת תגובה

• שטף דם בזרוע - אמה, וגוש - תגובה

חנן בן-עמי
    26/07/2011

שטף דם מעיד על נזק שנוצר לכלי הדם באיבר שנפגע - די טבעי שחוטפים וסופגים מהלומות בקרבות. מתחיל בצבע שחור-סגול-כחול, ולאחר כמה ימים שטף הדם יהיה ירוק-צהוב.

הגוש הוא סיבי השריר שהתעבו כתגובה לטראומה שקיבלת, וניתן לפתור זאת ע"י עיסוי או להמתין זמן מה עד שהגוף (בשאיפה) יתקן את עצמו לגמרי והגולה תעלם

זכור - לאחר כל פציעה או פגיעה מומלץ לשים קרח על המקום למשך מספר דקות כדי לעזור לגוף להתאושש ולבנות את עצמו ולמזער את תופעות הלוואי המשוייכות לחבלות ופגיעות.

תן בראש :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגולה זה הבעיה לא הכחולים

שגיא
    28/07/2011

תודה.
    לא דאגתי כמובן מהכחול, זה יש לי כל הזמן (-: הגולה הגדולה הזו היתה פה החריג וזה שהיא עדיין קיימת לאחר שבועיים וקצת כואבת הביאו אותי לשאול אם צריך לעשות פה משהו חוץ מלחכות שתעבור.

אני משתדל לתת להם בראש, אבל הם מרביצים חזק
    (-:

שגיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    הספורטאית
    22/07/2011

שלום,
    אני מתאמנת כבר 3.5 שנים בטניס שולחן מקצועי (פינג פונג)
    יש לי כאבי ברכיים בזמן מאמץ (ריצה ומשחק) ואחריו...
    הייתי אצל אורתופד, הוא לא בדק בכלל ואמר שמתחתי את הרצועות והגידים, הוא זרק משהו על דלקת בגיד הפיקה עקב עומס יתר ורשם לי ספריי "סוויס רליף", הוא רשם אבחון osgood schlater (לא שאני יודעת מה זה)
    אשמח אם תכתבו לי על מומחי ברכיים באזור חיפה, על תרגילים להקלה בכאבים, על משחות או על כל דבר אחר שיעזור בבעיה.
    תודה רבה
    הספורטאית :)

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים - תגובה

חנן בן-עמי
    23/07/2011

הי,

חסרים המון פרטים בנוגע לסוג פציעתך: האם הכאבים רק ברגל אחת או בשתיהן? היכן ממוקמים הכאבים? מה מחריף את הכאב ומה מעניק הטבה? ועוד ועוד

באופן כללי מרבית כאבי הברכיים נגרמים דווקא מפעולה של השרירים והגידים אשר חוצים את מפרק הברך - על פני נזק או פציעה ממשית לברך עצמה.
    הרופא שבדק אותך תיאר תופעה האופיינית לבני נוער ומתבגרים צעירים (אוסגוד שלוטר) שמערב את הגיד המשותף לארבעת הראשים ואת נקודת החיבור של אותו גיד לעצם השוק (תחפרי קצת בגוגל ותמצאי תשובות)

גמישות, מתיחות, חיזוק שרירי הירכיים אמורים להקל. אם את מתאמנת בחד"כ תבקשי הדרכה מתאימה לביצוע תרגילים כאלו, ואולי אפילו מאמנייך בטנ"ש יוכלו לעזור.

בהצלחה,
    חנן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

הספורטאית
    24/07/2011

יש לי כאבים בשתי הברכיים... כואב לי מאוד להתכופף, שלא נדבר על שפיפה שזה בכלל כאבים נוראיים, כמו בן שאני עומדת ישר אין כאבים, או שוכבת או יושבת.
    יש תרגילים מסוימים שהיית ממליץ ? משחות מסוימות שעוזרות ומקלות על הכאב ? ברכיות ? תומכים ?
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

חנן בן-עמי
    25/07/2011

הי שוב,

יש המון תרגילים שאני ממליץ עליהם, אך לא אוכל לתארם בפורום, זה פשוט לא עובד ככה. כמו ללמד שחייה בהתכתבות, לא?!. באופן כללי תרגול של פשיטת ברך עבור ארבעת הראשים, תעבדי על ייצוב הגוף וייצוב מפרק הברך, משחות וקרמים יעשו עבודה נהדרת עבור המשווקים שלהם והיצרנים - לא ממש עבורך.
    אינני נוטה להמליץ על ברכיות ואמצעי חבישה חיצוניים - זה עוד יותר מחליש את הרקמות התומכות והמייצבות - אך עבור מירוץ/משחק/אימון עוצמתי ניתן לעשות בהם שימוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הספורטאית
    26/07/2011

תודה רבה...
    מכיר מומחה ברכיים שעובד עם הכללית ?
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה