פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות ברכיים
    עודד
    27/03/2011

שלום!
    שמי עודד בן 35. אני שחקן כדורסל בדימוס, בעבר הייתי מקצועי וכיום אני משחק כתחביב בליגה למקומות עבודה. אני בחור גדול: 2.05 גובה ו- 120 ק"ג. בעבר לא סבלתי כלל מבעיות ברכיים, אך כיום ולאורך החודשיים האחרונים יש לי בעיה בברך שמאל שמאוד מגבילה אותי. יש לי כאב בברך שמפריע לי ביומיום בעיקר בתנועות כיפוף (קימה מכסא / מיטה), ואני מרגיש את הכאב גם במדרגות. בזמן משחק כדורסל, הכאב מתגבר ובמיוחד בתנועות חדות של ניתור או עצירה תוך כדי כיפוף. הלכתי לרופא משפחה שטען כי מדובר בדלקת ונתן לי טיפול של ארקוקסיה 90 מ"ג, וכן להשתמש בכדורסל בתומך פעיל לברך עם סיליקון מתוצרת Bauerfeind . הטיפול בארקוקסיה לא השפיע כלל והכאב ממשיך. מגן הברך עוזר בזמן הכדורסל, אך ישנן פעמים שגם זה לא עוזר ואני חש כאב חד. יש לי מספר שאלות: (1) האם עלי לפנות לטיפול פיזיוטרפי? (2) האם יש לי טעם להיבדק אצל אורטופד שלא מתמחה בפציעות ספורט? רצוי להגיע עם צילום? (3) האם לפי התיאור שלי, כדורי וולטרן עלולים לסייע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ברכיים

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים - תגובה

חנן בן-עמי
    27/03/2011

הי עודד

לכאבי ברכיים סיבות רבות, שחלקן בכלל לא קשורות לברך עצמה אלא לגידים ושרירים שחוצים ומפעילים את המפרק, ורק חיווי הכאב הוא סביב הברך.

כאן דווקא יש חשיבות רבה לאבחון מ-ד-ו-י-י-ק של הסיבה לכאב.
    לרוב לאורטופדים של קופ"ח אין זמן לאבחן אותך ספציפית ולהקיש ממה נובעים הכאבים, ולכן רובם ילכו על "נשק יום הדין" של מתן נוגדי דלקת ומשככי כאבים, העיקר שלא תהיה לנטל ועומס על הקופה...(עצוב שזה כך אך...)

לשאלותייך - פיזיותרפיה בהחלט יכולה לעזור - אם יודעים לאיזה כיוון לקחת את הטיפול. אין די רק בהפגת הכאב, אלא כנראה תאלץ גם לבצע חיזוקי שרירים רלוונטיים והקניית גמישות טובה לשרירים וטווח תנועה מלא ככל שניתן למפרקים
    2. המשקל הרב שמוטל על הברכיים כיום ומסכת האימונים, הניתורים הנחיתות והבלימות שעברת לאורך הקריירה בהחלט לא מייטיבים עם המצב.
    3. וולטרן יעיל מאוד למיגור תסמיני דלקת של פציעות עכשוויות - אך הוא כדור "משקר". יש לנהוג בו בשיקול דעת.
    4. תמיד שווה להיבדק כדי לקבל חוות דעת נוספת. מה 'כפת לך?! :-)

בהצלחה,
    חנן בן-עמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפשופים בצידי כפות הרגליים
    הספורטאית ...
    24/03/2011

היי
    יש לי שפשופים בצדדים הפנימיים של כפות הרגליים, קילוף העור, אדמומיות וכאבים.
    איך לטפל? (זה עקב ספורט)
    הספורטאית...

הוספת תגובה

• שפשופים בצידי כפות הרגליים - תגובה

חנן בן-עמי
    27/03/2011

הי ספורטאית שכבר לא נואשת..

אני מעוניין לשחות בסגנון גב, אבל לא יודע איך לצוף. הפורום יכול לעזור בזה?
    סביר להניח שלא..
    אותו הדבר כאן: תשובות לשאלותיך קיבלת לפני שבוע - עכשיו נשאר רק להזמין תור לרופא\ת עור ולהתאים נעליים לצורת כף רגלך ועיסוקך. יש להבדיל בין נעלי אופנה וקוליות לנעלים שמתאימות לצרכים ספורטיביים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפשופים בצידי כפות הרגליים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    31/03/2011

יתכן שמדובר בהזעת יתר
    נסי נעליים אווריריות, לפזר טאלק על הרגליים
    לפעמים זה גם נגרם כתוצאה מלחץ על קשת הרגל ובמקרה הזה יש צורך במדרסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגרון ובנוסף בחזה
    גבריאל
    23/03/2011

אני בן 46 ובזמן פעילות גופנית מתונה לאחר כבערך 10 דקות מופיעים לי כאבים תחילה בגרון ולאחר מכן גם בחזה.
    חשוב לציין שזה התחיל לאחר שנה של ריכבה על אופניים וכארבעה חודשים לאחר הפסקת עישון.מה זה אומר?האם זה מוכר לכם?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגרון ובנוסף בחזה

הוספת תגובה

• כאבים בגרון ובנוסף בחזה - תגובה

חנן בן-עמי
    27/03/2011

הי גבריאל וסורי על התשובה המאוחרת.
    כלל אצבע הוא שתמיד עדיף ללכת פיזית להיבדק על פני המתנה לתשובות בפורומים..

לדאבוני אין בידי תשובה מוסמכת והחלטית למצב זה, למעט ניסיון לקשר זאת לעניין הפסקת העישון והשפעת התרחבות הריאות בעת פעילות גופנית.

האם ישנן הפרשות ליחה או תחושת גודש בגרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים כואבים, נתפסים ונרדמים.
    קובי
    22/03/2011

שלום.
    אני בן 21.5, גובהי 1.72, משקל 68 ק"ג.
    בעברי הייתי מתאמן הרבה ומבצע פעילות ספורטיבית מידי יום(שחקן כדורסל).
    מזה כ4 שנים שאיני פעיל ספורטיבית אלא רק לעיתים רחוקות.

בתקופה האחרונה אני מרגיש שהרגלים שלי נרדמות, אני מרגיש כאבי שרירים בשרירי הירך והתאומים, ולעיתים אף שהשריר ירך נתפס ורק לאחר מתיחה אני יכול להזיז את הרגל.

ממה הדבר נובע?
    מה צריך לעשות על מנת לטפל בבעיה?
    האם זאת בעיה רצינית או לא?

אשמח לקבל תשובה.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• שרירים כואבים, נתפסים ונרדמים. - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    23/03/2011

לתועה זו יכולים להיות מספר גורמים
    עומס יתר וחוסר התאוששות נאות
    חסרים תזונתיים
    בעיות נירולוגיות שאותם יש לברר במקצועיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, דלקת בגיד הבייספס
    ליאור
    21/03/2011

היי,
    שמי ליאור, מדריכת כושר במקצוע מזה כחצי שנה.
    חבר שלי מתאמן כבר כ4-5 שנים, וכבר כשנה מרגיש כאבים בכתף ימין.
    הייתי רוצה לדעת במידה וישנה דלקת בגיד הבייספס, באילו משקלים ניתן לעבוד איתו לחיזוק שרירי חגורת הכתפיים? ואילו שרירים כדי לחזק יותר בכדי להפחית את הכאבים?
    הוא מאוד אוהב את תחום הכוח והייתי מאוד רוצה לעזור לו

אשמח לעצה טובה!
    :) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היי, דלקת בגיד הבייספס

הוספת תגובה

• היי, דלקת בגיד הבייספס - תגובה

חנן בן-עמי
    21/03/2011

הי ליאור,

לכאבים בכתף יכולות להיות הרבה סיבות, כאשר דלקת בגיד הבייספס היא רק אחת מהן. Rotator cuff, שרירים שמקורם בשכמה וגידיהם עוברים דרך הכתף עלולים להיות פגיעים, ובכל אופן, כדאי לאבחן נקודתית ובצורה סופר מדוייקת מהי הפציעה.
    לא אמורים לסבול מכאבים במשך שנה...

לפני שפונים לתחום הכוח והמשקלים הכבדים, כדאי להשיב טווח תנועה מלא למפרק הכתף, חיזוק הרצועות והרקמות שחוצות ומפעילות את הכתף ע"י משקולות קלות (3 קג גג), גומיות התנגדות וכו'
    רק לאחר שישנה תשתית מתאימה כדאי להעלות משקלים ונפחים בהדרגה בהתטם ליכולת. אין נוסחאות קסם! למרות שחד"כ זה הרבה" שופוני" - צריך להתחיל ממש מלמטה

כל הכבוד לך על הרצון
    בהצלחה
    חנן בן-עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים ניווניים
    אור
    21/03/2011

שינויים ניוונים עם היצרות מרווח בין גופי חוליות L5-S1
    רושם לסונדילוליסטזיס מינמלי קדמי של L4 עם שינויים דיסקופטיים בגובה זה

זוהי האבחנה שקבלתי
    מה זה אומר
    בחודש האחרו אני סובלת מכאבים בגב תחתון ימני עם הקרנה לרגל ימין
    הגבלה בתנועה
    כאבים.
    אני בת 40 משקל 85 גובה 170
    אשמח לקבל הסבר

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים ניווניים

הוספת תגובה

• שינויים ניווניים - תגובה

חנן בן-עמי
    21/03/2011

שינויים ניווניים יש כל הזמן בעמוד השדרה. מדובר על "פחיסה" של הדיסקים שמבודדים בין חוליות עמוד השדרה בקטע של הגב המאוד תחתון עם עצם הישבן.

ספונדולולטיזיס הינו מצב בו חוליה אחת חורגת מעט ממקומה וגולשת לכיוון החוליה שמתחתיה. לעיתים זה ילוו בשבר קטנטן לזיז עצם בחוליה. (הד"ר ירחיב יותר בנושא אם ימצא לנכון). אצלך זהו רק חשד מינימלי. תקין לכאורה

מה זה אומר? שיש הרבה לחץ ביום יום על הגב התחתון, שפוחס את הדיסקים, יוצר עומס על השרירים והרקמות הסמוכים ומשדר כאב לצד ימין שלך לכיוון הישבן ולעיתים במורד הירך.

מה עושים?
    קודם כל לטפל בסימפטום שהוא הכאב: עיסוי טוב (לא ספא), מתיחות ושחרור שרירי הירך האחורית והישבן, סשן אצל כירופרקט\פיזיותרפיסט, תרגילי גמישות, יוגה, פילאטיס, חיזוק שרירי הבטן ו....רק תבחרי

העיקר לעשות את הצעד הראשון ולטפל.

בהצלחה,
    חנן בן-עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים ניווניים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    23/03/2011

מיסיוני, הממצאים הנ"ל אינם הגורם לכאבים שאתה מתאר, אלא תוצאה של תהליכים המעידים על כך שמשהו בגוף שלך או בסגנון החיים שלך אינו מתנהל כשורה
    שינויים אלו הם תוצאה של שנים של תהליכם שחיקתיים
    גש לקבל טיפול אצל כירופרקט או פיזיטרפיסט טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 בעיות
    הספורטאית ...
    19/03/2011

היי
    אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע בטניס שולחן אימונים רציניים.
    1. התחילו לי יבלות ברגליים (קילוף העור,אדמומיות,כאבים ורגישות באזור)כנראה עקב הזעה, מה לעשות וכיצד לטפל?
    2. בנעלי הטניס שולחן בלבד (נעליים די שטוחות כדי להרגיש את הרצפה) יש לי כאבים באזור הפלטפוס, מה לעשות וכיצד לטפל?
    3. יש לי כבר הרבה זמן(משהתחלתי להתאמן(3 שנים)) כאבי ברכיים, הרופא אבחן שחיקת סחוס והלכתי עם ברכית תקופה מסוימת, הברכית לא עזרה. מה לעשות וכיצד לטפל?

תודה רבה.
    הספורטאית הנואשת

לקביעת תור
    סגירה
    3 בעיות

הוספת תגובה

• 3 בעיות - תגובה

חנן בן-עמי
    19/03/2011

הי נואשת,

החלפת נעליים לאחרונה? סוג נעל או מבנה שונה? בנוסף, האם העלת את נפח האימונים שלך בצורה רבה לאחרונה? נניח משני אימונים בשבוע ל 4 + אירובי + ?

1. למיטב ידיעתי יבלות לא נוצרות עקב הזעה, אלא אם כוונתך לשלפוחיות..גם אז הייתי הולך לכיוון של נעל לוחצת או באמת גרביים שאינן סופגות ומנדפות דין.
    2. תמיד היו כאבים או רק לאחרונה? במידה ואכן הפלטפוס מפריע ניתן ליצור מדרסים, להשתמש בנעליים "מתקנות", תרגילי פרופריספציה (חפשי על זה..) יכולים לעזור, וגם תרגול טווח תנועה ואלסטיות של מפרקי כף הרגל יכולים להועיל
    3. מהו גילך? להערכתי ועל סמך היכורתי עם אורטופדי קופ"ח, "שחיקת סחוס" זהו שם שנותנים כאשר לא מוצאים משהו מיוחד שגורם לכאבי ברכיים. עצתי לך הוא לחזק את שרירי הירך: ארבעת הראשים, המקרבים ושרירי ההמסטרינג של הירך האחורית. במשחק אינטסיבי כמו טנ"ש שדורש שינוי זווית רבים של ציר הברך, ישנה חשיבות לגמישות וחוזק שרירי הירך

4. תתעודדי. לרוב מדובר על כלום ושום דבר, רק צריך לדעת איך לטפל ומה לעשות

שבוע טוב,
    חנן בן-עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

הספורטאית...
    20/03/2011

אני בת 13, לאחרונה הגברתי את האימונים מ2בשבוע ל4 בשבוע.
    החלפתי נעליים כי גדלה המידה, ל"נייק שוקס" אם אתה מכיר.
    בקשר ליבלות, זה מין קילוף העור ואדמומיות באזור הקדמי צידי של כף הרגל. בצד החיצוני של הבוהן, איך אפשר לטפל?
    איך אפשר לטפל בכאבי גדילה + שחיקת סחוס בברכיים?
    בתודה,
    הנואשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך - תגובה

חנן בן-עמי
    20/03/2011

נייק שוקס הן לא נעלי טניס שולחן! אולי שווה לחזור לדגם הקודם שהיו לך, רק להחליף למידה גדולה יותר. לבעלי פלטפוס יש משמעות רבה לגבי סוג התמיכה שמוענקת לכף הרגל.

לנערה בת 13, אנרגטית ככל שתהיה, לא צריכות להיות שחיקות סחוס בברכיים.
    כאבי גדילה הם אפשריים, ושוב, גם כאן כדאי לחזק את שרירי הרגליים כדי שיעזרו שנשיאת הגוף הצומח לגובה...

קפיצה משני אימונים לארבעה בשבוע עלולה לדרוש תקופת התאקלמות מצד הגוף, ועומסים שכאלו עלולים לגרור מכאובים שונים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה

הספורטאית ...
    20/03/2011

כמובן שאקנה נעלי טניס שולחן אבל גם בהן יש לי כאבים !
    איך אפשר להקל בכאבי הברכיים? והשפשופים בצידי כפות הרגליים?
    הנואשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בריצה מהבוהן
    סיגל
    17/03/2011

מזה 3 שבועות כאבים בכף הרגל מהבוהן הגדולה ועד מעל הקרסול אני רצה והכאב עוצר אותי אחרי 15 קמ יש לי מדרסים לקחתי ארקוקסיה נחתי קררתי חיממתי מתיחות
    מה עוד נותר ??? חייבת פתרון אני חודש לפני מרתון ולא מתאמנת

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בריצה מהבוהן

הוספת תגובה

• כאבים בריצה מהבוהן - תגובה

חנן בן-עמי
    19/03/2011

הי סיגל,

אנא הסתכלי בקובץ המצורף. עכשיו תעקבי אחרי הגיד - מסומן בלבן - שיוצא מבסיס הבוהן ועוה עד מעל לקרסול. הוא קרוי EXTENSOR HALLUCIS LONGUS

עשית אימון עליות לאחרונה? או אינטרוול יוצא דופן?
    בכל מקרה קשה יהיה להעריך את מצב הגיד וכשירות כף הרגל דרך המחשב, ובאם ניסית נוגדי דלקת והם לא עזרו אולי שווה להיוועץ עם בעל מקצוע בתחום שיוכל לתת לך טיפול אשר, אולי ובתקווה, יאפשר לך לחזור להתאמן, לעשות מסכמת ואז טייפר.

תרגישי טוב,
    חנן בן-עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת לא מוסברת במהלך ריצה
    ישראל
    17/03/2011

שלום,
    אני בחור בריא בן 25, עוסק בספורט (בעיקר בריצה) כשמונה שנים, ובשנה האחרונה אף בשחייה - מעולם לא סבלתי מבעיות רפואיות כלשהן. לפני כמה חודשים התחילה תופעה של סחרחורת בלתי מוסברת במהלך הריצה, בעצמה שמחייבת להפסיק את הריצה לכמה דקות. בתחילה התופעה הייתה מתרחשת אחת לריצה (אורך המסלול שלי הוא 10 ק"מ) ובהמשך נהייתה שכיחה יותר ועכשיו מתרחשת בין ארבע לחמש פעמים כל ריצה. מבחינת מאמץ - הכל בגדר הסביר, אני מורגל בריצות ממושכות ומבחינת מאמץ המורגש ברגליים ובריאות - אין חריגים.

ניסיתי לבדוק אולי ישנם מאפיינים בדרך חיי שעלולים לגרום לתופעה כגון אי אכילה או התייבשות, אך ניסיתי הכל. באמת הכל.
    כמו כן בדקתי מספר פעמים את לחץ הדם, בשעות שונות והוא תקין (125/70 בממוצע).

גיליתי במהלך הריצה כי לעיתים אפשר לדחות מעט את הסחרחורת אם אני מתמקד בעצמים מרוחקים בצד ימין שלי (כן אני יודע, נשמע מוזר) צד שמאל מחריף את הבעיה.

אודה לעצותיכם,
    ישראל

הוספת תגובה

• סחרחורת לא מוסברת במהלך ריצה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    20/03/2011

לסחרחורות יכולים להיות מרכיבים פיזיולוגיים- לחץ דם, מרכיבים כימיים- מלחים מים ומרכיבים נירולוגיים - לחץ עצבי מחוליות הצוואר. נראה לי שכדאי לבדוק את נושא החוליות הצוואריות. כירופרקט טוב יכול לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו הערך METS בבדיקת ארגומטריה, ומה
    גלית לוי
    16/03/2011

טווח הערכים? קיבלתי תוצאה 22.5, אמרו לי שהטווח הוא עד 11, נראה לי משהו לא תקין. תודה מראש

הוספת תגובה

• מהו הערך METS בבדיקת ארגומטריה, ומה - תגובה

חנן בן-עמי
    16/03/2011

תשובה באדיבות DOK2 ידידי

METS הם ראשי תיבות של Metabolic Equivalent (המהדרין יוסיפו of Task) ונקודת היחס כפי שצוין היא מצב של רגיעה מוחלטת (Resting metabolic rate).
    מדובר בדרך עקיפה למדידה המסורתית של צריכת חמצן (VO2Max) ואת הערך המסורתי המיוחל תקבל על ידי מכפלה של התוצאה ב-3.5.
    אין גבול עליון מוגדר ל-MET והערך המקסימלי משתנה מאדם לאדם כשאתלט מיומן משיג ערכים גבוהים יותר מבטטת כורסא.

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית ומיגרנה
    יונית
    15/03/2011

ד"ר שלום
    בת 43 סובלת ממיגרנות ומטופלת ברירלט או סומטרידקס ובמקרים קשים בזריקה מאד אוהבת לעסוק בפעילות גופנית שלצערי אני נאלצת תמיד להפסיק בגלל שאחרי הפעילות בכמה שעות המיגרנה מתעוררת אני לא יודעת מה לעשות
    האם לקחת כדור לפני פעילות?
    כמה הכדורים מותר לי לקחת כי לפעמים הם גם לא עוזרים
    אשמח לעצתך כיצד לנהוג ולהמנע מהתקף בזמן פעילות כי זה מאד מתסכל אותי
    תודה רבה יונית

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית ומיגרנה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה-דילגתם עלי

יונית
    17/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית ומיגרנה - תגובה

חנן בן-עמי
    19/03/2011

לא שכחנו. רק התעכבנו
    אני אישית אינני יודע את התשובות לקושיותייך, פשוט משום שאנוכי סבור שפורום, מקצועי ככל שיהיה, אינו יכול לתת המלצה לגבי מינון ונטילת תרופות לפני פעילות גופנית מבלי להכיר את ההיסטוריה הרפואית המלאה שלך.

לכן המלצתי לחזור לרופא המשפחה ולקחת את זה הלאה משם, וכולי תקווה שאכן תמצאי בפעילות גופנית הנאה בצורה רציפה

שבוע טוב,
    חנן בן-עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית ומיגרנה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    20/03/2011

אינני חושב שרצוי לשלב פעילות גופנית עם הכדורים שציינת
    יש צורך לבדוק את המשך נטילת הכדורים כי לרוב הם הגורמים להתקפים חוזרים
    יש לבדוק מרכיבים תזונתיים, לחץ נפשי ולחץ מחוליות עמוד השדרה
    כירופרקט טוב יכול לעזור לך עם זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק נמוך
    במ
    14/03/2011

לבני בן 17 יש דופק במנוחה של 45 פעימות לדקה.
    הוא אינו מבצע שום פעילות גופנית.

הוא עשה בדיקות אקו ובדיקות דם ולא מצאו אצלו שום דבר חריג.

מה לדעתכם הסיבה לכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק נמוך

הוספת תגובה

• דופק נמוך - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    14/03/2011

בנוסף יש לבדוק דופק במאמץ ולא רק אקו לב
    במידה וזה תקין אז אין מה לחשוש, כנראה שלבן שלך יש לב גדול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר במיוחד בזמן ספורט?
    יוסף
    13/03/2011

שלום שלום,
    אני בן 34, בכושר טוב - גובה כ-1.78 מ', משקל בסביבות 75 ק"ג. רוכב על אופניים לעבודה 3-5 פעמים בשבוע, כל פעם כ-25 ק"מ ברצף, ובד"כ גם רץ פעם בשבוע 5-7 ק"מ (פעילות סדירה).

לאחרונה קניתי מד דופק (Timex, נחשב להבנתי מדוייק במידה סבירה), וגיליתי שקצב פעימות הלב שלי מגיע בריצה מהירה עד סביבות 200 לדקה, ברכיבה על אופניים יכול להגיע בקטעי מאמץ עד 190 בערך, ובמנוחה - בסביבות 80-85 פעימות לדקה. בדיקה במכשיר ריצה העלתה תוצאות דומות.

יש לציין גם כי הסיבולת שלי טובה - אני יכול ללכת או לרכב זמן רב בקצב אחיד ונמרץ.

האם קצב כזה, שלהבנתי גבוה מאוד ביחס לממוצע, מחייב פניה למרפאת ספורט? האם הוא תקין? האם יש אמצעי זהירות שעלי לנקוט עד לפגישה עם רופא ספורט?

תודה!

הוספת תגובה

• דופק מהיר במיוחד בזמן ספורט? - תגובה

חנן בן-עמי
    14/03/2011

הי יוסף,

חישוב דופק ודופק מטרה מתבצע ע"י נוסחא פרימיטיבית ובסיסית של 220 מינוס הגיל. שיניב את 100% יכולת (186 פעימות לדקה במקרה שלך).
    כמובן שדופק 200 לאורך זמן מהווה גורם סיכון מסויים עבור שריר הלב, ולכן מומלץ להוריד את דופק הפעולה לסביבות 70-75% אחוז יכולת - משהו כמו 150 פעימות לדקה.

דופק מנוחה של 80 פעימות לדקה הוא קצת מהיר על פי מונחים כלליים של "כושר טוב", אך כל גוף מגיב אחרת לגירוי.

מומלץ לבצע בדיקה ארגומטרית (תריץ חיפוש ותמצא מכון קרוב למקום מגורייך) ובה יינתנו לך כל הפרטים והמידע שנכונים לך. הדגש הוא לך בלבד ולא נוסחא כללית

בהצלחה
    חנן בן-עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יוסף
    14/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע פנים מאדימות
    אני
    10/03/2011

בעת מאמץ?
    כלומר - כאשר אדם מתאמן, למשל, בחדר כושר והוא דוחק משקל כבד אזי פניו מאדימות.
    מה ההסבר הפרואי לכך?
    תודה ד"ר.

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע פנים מאדימות

הוספת תגובה

• מדוע פנים מאדימות - תגובה

חנן בן-עמי
    14/03/2011

במאמץ עליאי חשובה הובלת חמצן למוח ע"י הדם. הרבה דם מוזרם לראש = אודם וסומק בפנים לזמן קצר בעקבות פעילות עצימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיספלזיה
    ליאת
    08/03/2011

שלום
    אני בת 35 ומתעמלת בחדר כושר בין פעמיים לארבע פעמים בשבוע כמה שנים.
    לאחרונה חשתי כאבים בעצמות השוקיים ובאיזור המפשעה בזמן ריצה על ההליכון.
    נאמר לי כי יש לי שברי מאמץ ודיספלזיה. ברצוני לדעת איזה שיעורים יכולים להזיק לי וכדאי להימנע מהם? השיעורים בהם אני משתתפת הם שיעורי מדרגה, קיקבוקס, משקולות, אירובי וספינינג. הם יש שיעורים שיכולים להועיל במצב זה?
    תודה מראש
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    דיספלזיה

הוספת תגובה

• דיספלזיה

ליאת
    08/03/2011

לא ציינתי כי הדיספלזיה של פרק הירך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיספלזיה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    09/03/2011

השתדלי כעט להימנע מקיקבוקס כול פעילות שיש בהם אלמנטים קיצוניים- כיפוף הירך תחת משקל, נחיתות, בעיטות. ספינינג ואירובי עדיפים.
    מציע לך גם להיבדק על ידי פיזיטרפיסט או כירופרקט לקבל טיפול למניעת השחיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיספלזיה

ליאת
    09/03/2011

תודה עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה