פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אופניים ובלט דיסק L5S1
    שלומי
    17/02/2011

שלום
    עברתי ניתוחון צריבת דיסק לפני חצי שנה. בחודשיים האחרונים חלה החמרה דרסטית. הכאבים חריפים והתפקוד נפגע.
    מאז החרפת הכאבים הפסקתי רכיבות. מעוניין מאד להמשיך לרכב (שטח קל מאד ורגוע) . האם מותר?רצוי?אסור? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אופניים ובלט דיסק L5S1

הוספת תגובה

• אופניים ובלט דיסק L5S1 - תגובה

חנן בן-עמי
    18/02/2011

הי שלומי,

הליך כירורגי כלשהו אמנם מתקן את הרקמה (בלט דיסק אצלך) מבחינה אנטומית, אך לא תמיד הגוף ערוך לכך מבחינה פונקציונלית.

כדי למזער את כאבי הגב יש צורך להבין ממה הם נובעים. הרי הדיסק כבר תוקן, לכן ניתן להסיק שמדובר ברקמות רכות - שרירים, גידים, רצועות - שדורשות חיזוק\גמישות,הפחתה בעומסים, או שמדובר על משהו עצבי.

לדעתי מוטב אם תשוב ותתרגל מעט תרגילים שמטרתם שימור והגדלת טווח תנועה, חיזוק שרירי הגב והבטן, אחרי הכל הם נושאים ומייצבים את פלג הגוף העליון, כדאי לתת את הדעת על גמישויות לשרירים.
    אתה יכול לשוב לרופא\פיזיותטפיסט,אוסטאופת,כירופרקט ועוד אנשי מקצוע כדי לקבל ליווי התחלתי ואיבחון נוסף. ייתכן וחלו שינויים בחודשים האחרונים.

לגבי רכיבה: דעתי היא סובייקטיבית שלך לגמרי! כואב ולא נוח? תחדול מרכיבה. ישנה הקלה ותחושה טובה? תרכב, רק עדיף על שטח מישורי וללא מהמורות רבות כדי למזער את כמות הזעזועים הנספגים ע"י האגן והגב.

שבת שלום ותצליח,
    חנן בן-עמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופניים ובלט דיסק L5S1 - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    20/02/2011

צריבת הדיסק לא פותרת את הבעיות שגרמו לפריצת הדיסק
    יש להניח שהגורמים שהובילו לפריצת הדיסק עדיין קיימים
    זה שלא הרגשת כאבים רק מעלה את החשש להמשק הנזק המתרחש בעמוד השדרה
    ממליץ לך לגשת לכירופרקט או פיזיוטרפיסט לאבחון הגורמים וטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעלי ריצה
    חייל 19
    16/02/2011

שלום!
    אני עושה פעילות ספורטיבית בעיקר ריצה , ואני סובל מכאבי ברכיים (מצידי העצם של הרגל ) ועשיתי מיפוי עצמות והרופא טוען שאין לי כלום לא דלקת ולא שברי מאמץ או חשש .. הוא הביא לי "אישור" להתחיל לרוץ בהדרגה . ואמר לי לעשות גם מדרסים .
    אני רץ כבר שבוע ועוד לא עשיתי מדרסים ועדיין יש לי כאבים .
    קראתי באינטרנט על כל מיני מאמרים של ריצות שחשוב לקנות נעל ריצה טובה כי הנעל מונעת פציעות .
    חב מהטירונות אמר לי שיש מקומות שמתאימים לך את הנעל ריצה כך שאתה עולה על מין מכשיר ספורט ורץ וככה הם יודעים איזה בעיה יש לך ברגל (קריסת רגל מצד שמאל מצד ימין ועוד ) .
    חיפשתי באינטרנט מקומות כאלה שעושים את הבדיקה ואז מתאימים את הנעל ואני לא מוצא מקומות כאלה באינטרנט או שהם לא מפרטים יותר מידי .
    האם תוכלו להמליץ לי על מקום בכדי שאני יקנה נעלי ריצה מתאימים ?
    והיכן אני יוכל לעשות מדרסים

לקביעת תור
    סגירה
    נעלי ריצה

הוספת תגובה

• נעלי ריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    17/02/2011

הי חייל אמיץ,
    לכאבי ברכיים סיבות רבות - חלקן קשורות להנעלה ולמנח כף הרגל בעת הריצה, חלקן קשורות לחולשת שרירים (במיוחד ארבעת הראשים שעל הירך הקדמית), סיבות נוספות יכולות להיות שהשרירים כל כך קפוצים ודרוכים, כך שהם יוצרים לחץ על רקמות סמוכות וגורמות לתחושת כאב (כמו כאבים על השוק בתחילת מסעות,לדוגמא) ועוד סיבות רבות.

כמובן שדרך האינטרנט לא ניתן לאבחן מהו הגורם שבגללו אתה סובל מכאבים, ולא תמיד אורטופדים יודעים את התשובה בחמש דקות שהם בודקים אותך..

לשאלתך: יש מקומות שמעלים אותך על מסילת ריצה, מצלמים את הריצה שלך, רואים איך כף הרגל נוחתת על הקרקע וככה ניתן לדעת איזה סוג נעליים להתאים לך. ישנה חשיבות רבה - וצדק החבר שלך - לגבי סוג הנעל ואופייה. יש נעליים "מתקנות" במקרים של קריסת קרסול פנימית, פלטפוס, קשת גבוהה בכף הרגל וכו'.
    חשוב שתנסה מספר זוגות נעליים, ואף ממספר חברות שונות, לפי המלצות המוכרים בחנות שיראו אותך רץ. טווח המחירים לנעליי ריצה מקצועיות 390 - 650 ש"ח. יותר מזה אל תסכים לשלם ידידי, ותתפלא לדעת שיש גם נעליים ב 900 שקל...

רשימה חלקית של חנויות שעורכות בדיקת ריצה:
    פרוספורט - רחוב החשמונאים בתל אביב
    טיים טריאל - יש סניף ברשפון (מומלץ) ויש סניף בתל אביב
    ברוקס מרתוניה - ליד רחוב הברזל בתל אביב

יש עוד דברים שניתן לעשות לפני מדרסים - פשוט חבל לשלוח אותך לעשות מדרס מקצועי במאות שקלים ויתברר שהוא לא ממש מתאים לך - אך לשם כך תאלץ לראות איש מקצוע כדי לקבל אבחון מקיף וטיפול הולם...

צא בהצלחה,
    חנן בן-עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש רופא ספורט אורטופד להתייעצויות
    איאן דרנפלד
    16/02/2011

שלום רב!
    קוראים לי איאן ואני מתעסק (גם בעשייה וגם בלמידה) של ספורט נרחב ועצים שנקרא "קרוספיט".

התפיסה של קרוספיט הינה "תנועה פונקציונאלית אשר משתנה כל הזמן בעצימות גבוהה". תנועות פונקציונאליות הן כל אותם כישורים מוטוריים עולמיים. הן מבוצעות כגל, של התכווצות מהמרכז, או הליבה, אל החוץ. מדובר גם בתנועות מרוכבות, כלומר כאלו שמערבות מספר מפרקים. תנועות אלו הן טבעיות, יעילות וקשורות לתנועות גוף. אין נקודה חשובה יותר מהיכולת של תנועות אלו, להזיז או לשנע עומסים כבדים על פני מרחקים ארוכים ובמהירות.

ביחד, שלוש הנקודות הללו (עומס, מרחק ומהירות) מכשירות תנועות פונקציונאליות להפקת הספק כוח גבוה. עצימות מוגדרת בדיוק כמו כוח, זה המשתנה הבלתי תלוי שכל הזמן מוציא את המרב מכל צורה של תרגיל. כמה שהעומק והרוחב של כל גירוי בתוכנית מסוימת יהיה גדול יותר ככה התוצאה המופקת מאותו תרגיל תהיה רחבה ועמוקה יותר.

יחד עם זאת, וכתוצאה מעבודה עצימה, יש לי כל מיני בעיות קטנות :צביתה בכתף (אבל רק ב-QUADRANT הכי חיצוני), כאב לא מוגדר בברך, נראה לי ITB, וכו'...
    ברור לי שאין לעבוד קשה וחזק ללא תופעות כאלה, אך הייתי רוצה להתייעץ עם אורטופד או אפילו רופא ספורט המתמחה באורטופדיה.
    בקיצור, אני מחפש רופא טוב להתייעצויות שמתמקם בנס ציונה או רחובות או ראשון לציון...
    אשמח לכל עזרה שחברי הפורום המכובד הזה יוכלו לתת לי!
    תודה מראש,
    איאן דרנפלד

הוספת תגובה

• מחפש רופא ספורט אורטופד להתייעצויות - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    16/02/2011

עדיף לך למצוא כירופרקט או פיזיוטרפיסט שגם יכולים לאבחן אותך באופן פונקציונלי, גם להעמיק את הטיפול הנדרש וגם להציע לך תרגילים שיקומיים.
    אורטופד יכול להיות מוצא עבור פציעות הדורשות התערבות כירוגית ומה שאתה מחפש זה טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש רופא ספורא או אורטופד להתייעצו

איאן דרנפלד
    16/02/2011

שלום ד"ר שגיב
    תודה על תשובתך המהירה.
    אכן הייתי בטיפול פיזיוטרפיה לפציעה של גב התחתון, אך למיטב הבנתי אני צריך הפנייה מרופא לטיפול ספציפי ע"מ לקבל טיפול בפיזיו...
    ראשית, שמעתי שלאורטופד יש רצון אחד: לחתוך... :) וז לאו דווקה מה שהולם פה.

אני מאד מחזיק בפיזיוטרפיה, אך אני מחפש רופא ספורט שיכול לאבחן את הבעיות מבחינה רפואית ויכוון אותי לטיפול המתאים (פיזיו, כירופרקט, אני יודע...)

יש רופאי ספורט המתאימים את התיאור הזה?
    שוב תודות מראש!
    איאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמרתה איש מקצועי ?

חייל 19
    17/02/2011

אמרתה לי שאורטופד לא יכול לבדוק אותי די טוב (אפילו שהוא שלך אותי למיפוי עצמות ואמר שאין לי כלום ),
    ושלפני המדרסים כדי ללכת לאיש מקצועי
    למי אני יכול לפנות ? תוכל להמליץ לי . פשוט אני לא כל כך יודע למי לפנות .
    והאם אני יכול לעשות הליכה לפחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי גמישות
    דן
    14/02/2011

שלום,

לאחרונה קראתי קצת על תרגילי גמישות (לשיפור הגמישות ולא לשמירה על הגמישות הקיימת) והבנתי את החשיבות הרבה שלהם.
    התחלתי כבר לעשות אותם אבל גם מהקריאה עליהם וגם בזמן התרגול עצמו, התעורורו אצלי כמה שאלות שהייתי שמח אם תוכלו לענות עליהם:
    1.כמה פעמים בשבוע מומלץ לעשות תרגילי גמישות? יש כמות פעמים שלא כדי לרדת ממנה בשבוע?
    2. אני מתאמן גם באומניות לחימה וכושר ולכן יוצא לפעמים שאני עושה3 פעמים מתיחות ביום .האם זה יכול לפגוע בשרירים?.
    3.מבחינת צורת התרגול, אם אני רוצה לשפר את הגמישות שלי, כמה זמן כדי לעשות כל מתיחה? והאם כדי לעשות אותה בצורה של מספר סטים וזמן יותר קצר לכל סט או פעם אחת וזמן יותר ארוך?
    אשמח אם תעשו לי קצת סדר בבלגן

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי גמישות

הוספת תגובה

• תרגילי גמישות - תגובה

חנן בן-עמי
    14/02/2011

הי דן,

יפה שהתחלת להשקיע בביצוע תירגול גמישויות ומתיחות. אני אישית חסיד נלהב של הנושא.
    המטרות העיקריות יהיו הגדלת טווח תנועה מפרקי, הארכת ושמירה על אלסטיות סיבי השריר, הארכת והקלת עומסים מהגידים, ובכלל תחושה קלה ונינוחה יותר בגוף מאשר הקפיצות והתפיסות המאפיינת גוף שאינו גמיש.

1. מומלץ לבצע מתיחות קלות לאחר חימום קל לפני כל פעילות גופנית, במיוחד באומנויות לחימה בה יש חשיבות לטווחי תנועה וחריגה מטווחי התנועה שהגוף מורגל בהם בחיי היום-יום.
    לאחר האימון כדאי להשקיע 15-20 דקות בביצוע מסודר של מתיחות (לפי רוטינה שתבנה לעצמך). עדיף מבחינתי שתשקיע באיכות המתיחות ושמירה על טכניקה נכונה של ביצוע (במיוחד המסטרינג וארבע ראשי) מאשר "לתת בראש" ולעשות המון מתיחות

2. אם יוצא לך לבצע 3 יחידות אימון ביום נתון, כלל האצבע של מתיחות קלות לפני אימון וגם אחרי, תופס גם פה. זה עלול לפגוע בשרירים אם תחרוג מגבולות היכולת שלך, אך כל עוד אתה נשאר בטווח שבו הגוף מרגיש נוח - אין שום סכנה

3. יש מספר אסכולות של "איך לבצע מתיחות". באופן כללי יש כאלו שעושים 5 סטים לכל שריר לפני שעוברים הלאה, יש כאלה ששני סטים מספיקים להם, ויש אחרים שמעדיפים סט ארוך של 30 שניות.
    אני חושב שתעשה מה שהכי נוח לך, אבל שווה שזה יהיה יותר מסט אחד. נראה לי להחזיק מתיחה 15 שניות זה נתון שקל לעמוד בו.

צא בהצלחה,
    חנן בן-עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוס טריגונום
    עידית
    14/02/2011

שלום רב, לפני מספר ימים, נמצא בצילום כי, לבתי בת ה- 9, יש "אוס טריגונום באספקט אחורי של טלוס". בתי רוקדת 4 פעמים בשבוע. ברצוני להתייעץ עמכם, האם בעקבות ממצא זה, עליה להפסיק לרקוד או להפחית את מס' הפעמים שהיא רוקדת? אני צריכה לציין, שהיא התלוננה על כאבים כל פעם שעשתה תנועה של "פוינט" ולא בשום תנועה אחרת (גם לא ביומיום). אשמח לקבל תשובה, עידית

לקביעת תור
    סגירה
    אוס טריגונום

הוספת תגובה

• אוס טריגונום - תגובה

חנן בן-עמי
    14/02/2011

הי עידית,

בגדול, ללא כניסה להסברים אנטומיים מפורטים, מדובר על זיז קטנטן של עצם בחלק האחורי של העקב או של עצם הטאלוס, אשר מגרה ומתחכך כנגד גיד איכלס.

גיד אכילס מחבר למעשה את עצם העקב עם שריר התאומים, ואחראי בין היתר לביצוע פוינט. כאשר השריר מתכווץ, הוא "מושך" איתו את גיד אכילס (המחובר לעקב) כדי לבצע פעולה של פוינט והרמת הגוף מעלה. ייתכן שמצב זה גורם לתחושת צריבה\דקירת סיכה\צביטה חדה באיזור המדובר אצל בתך, ומכאן לכאב, הגבלה בתנועה , איבוד יכולת תסכול וכו'

מה ניתן לעשות?
    בנוסף להנחיות הרופא המטפל כדאי בהחלט להפחית עומסים ולהימנע ככל שניתן מביצוע פעולות שיחריפו את חיכוך הגיד בזיז העצם ויגרו אותו.
    אפשר בהחלט לבצע מתיחות ותרגילים ייעודים לשריר התאומים כדי להאריכו ולהקל על החיכוך עם העצם (אולי שווה לבקש הדרכה מהמורה לריקוד?), הרבה תירגול של טווח התנועה בקרסול (בישיבה לבצע שמיניות, סיבוב מלא, הפניית כף רגל פנימה,החוצה וכו')
    לאחר אימון ניתן לשם קרח או שקית סנפרוסט (ברצינות) על האיזור הכואב לחמש דקות בלבד.

החלמה מהירה

חנן בן-עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עידית
    15/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה-פלטפו
    dari
    13/02/2011

שלום לכם
    אני בת 27, מנסה למצוא את הנישה שלי בעולם הכושר הגופני,
    ניסיתי בעבר לרוץ ולא הצלחתי להתמיד, כעת מעוניינת לחזור ולכן יש לי כמה שאלות:
    -בעבר כשרצתי, בשטח פתוח (דרכי עפר בעיקר) סבלתי מדי פעם מכאבי ברכיים/ תחושה של חולשה בכל האזור הזה. ע"פ האורטופד שנבדקתי אצלו הכל בסדר בברכיים שלי. הוא טוען שאני צריכה לחזק את הארבע ראשי וזה יהיה בסדר. כפות הרגליים שלי שטוחות יחסית ומעולם לא השתמשתי במדרסים. האם הכאבים בברכיים יכולים להיות קשורים לפלטפוס? מה כדאי עם כך לעשות- האם נעלי ריצה טובות יכולות להספיק? האם כדאי לרוץ עם מדרסים? האם זה לא פוגע באיזונים של הגוף להשתמש במדרסים אחרי כל השנים שלא השתמשתי? האם מדרסים צריכים להיות בהתאמה אישית?
    היום דיברתי עם חבר שרץ הרבה שנים ויש לו רגישות בברכיים ועם הנעליים של brooks הוא מרגיש בסדר, האם אתם ממליצים?
    תודה רבה!
    שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה-פלטפו

הוספת תגובה

• ריצה-פלטפו - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    15/02/2011

ריצה בטוואי של שדות ודרכי עפר עדיפה על כביש
    אכן, מרבית פציעות כף הרגל נגרמות בשל ליקויים בכף הרגף ואם אכן יש לך אז רצוי לרוץ עם מדרסים. ולא כול מדרס אלא מדרסים ביומכאניים לפי מידת גבס.
    ממליץ גם על נעלי ריצה עם בקרת תנועה BROOKS יכולות להיות נעליים טובות
    כדי לחזק את הברכיים בצעי תרגילי פטרייה. או פשוט לעמוד על רגל אחת בעניים עצומות תוך כיפוף קל של הברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרס ביומכני

dari
    15/02/2011

שלום ותודה רבה על התגובה.
    ניסיתי לבדוק ברשת מהו מדרס ביומכני נתקלתי בקישור המסביר שאין דבר כזה
    ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    ארז
    12/02/2011

ד"ר שלום,שאלתי -אני סובל מכאב בברך ימין ,דקירה בכיפוף,התחושה היא בצידי הפיקה,כמו כן כאשר אני מיישר את רגל ימין ולוחץ על הפיקה כלפי פנים אני מרגיש כאב שלא קיים ברגל שמאל.לא נפלתי לא נחבלתי אני בסך הכל רץ פעמיים שלוש בשבוע,עד עתה לא עזרו לי כדורים אנטי דלקתיים,הכאב לא נעלם.מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאב בברך - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    13/02/2011

על אף שהכאב בברך, המקור במרבית פציעות הברכיים נובע מליקויים בתפקוד כף הרגל. לכן יש לבדוק את הצורך בהתאמת נעליים ו\או מדרסים.
    יש גם לבדוק האם קיימים שינויים באורכי הגפיים.
    יש צורך גם לבדוק את אופי האימונים. בשלב זה ממליץ על מאמצים ללא כיפופי ברכיים. שים לב לא לרוץ בעליות\ירידות ושאתה לא רץ על שיפועים - כמו שפת ים או כביש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב- אפשר להמשיך לרוץ?
    אלי
    11/02/2011

נתפס לי הגב התחתון וקצת קשה לי להתיישר ממצב ישיבה לעמידה.כואב לי בשני הצדדים מעל האגן והשרירים במעלה הגב מרגישים מתוחים.
    אני בדרך כלל רץ כ 80 ק"מ בשבוע.
    האם אפשר לרוץ על הכאב או שאני יוצר נזק נוסף? האם לנוח וכמה זמן?
    התחלתי לעשות מתיחות לגב התחתון והרבה.. האם זה בבחינת כל המרבה זה משובח או שאני יכול להזיק?

המון תודה וסופ"ש בריא,
    אלי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב- אפשר להמשיך לרוץ?

הוספת תגובה

• כאבי גב- אפשר להמשיך לרוץ? - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    13/02/2011

כרגע, הגוף שלח לך מסר חריף וברור, עצור!
    אל תנסה להיות גיבור וללכת כנגד מה שהגוף מאותת לך.
    ממליץ לך להגיע לכירופרקט או פיזיוטרפיסט כדי לבדוק מה קרה ולמה.
    סביר להניח שזה תוצאה של ליקוי בתפקוד הגוף שלך ואולי גם במערך האימון שלך
    אז לפני שאתה ממשיך גש לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלי
    14/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיבק ושרירי בטן
    טל
    11/02/2011

דר' שגיב שלום,
    אני בת 32 ללא בעיות בריאותיות מיוחדות. בשנתיים האחרונות אני סובלת מכאבי גב תחתונים נוראיים בעיקר כתוצאה מבלט דיסק בין חוליות L4 ו-5.
    בתקופה האחרונה השתפר מעט המצב בעזרת פיזיותרפיה, כירופרקטיקה, טווינא וגם עיסוי מקצועי. למרות זאת אני עדיין סובלת מכאבים , שלצערי כמעט התרגלתם אליהם.

לשאלה :הבנתי מכל הגורמים שציינתי כי חשוב ביותר לחזק את שרירי הבטן ובייחוד את הרחב בטני ושזה בהחלט יקל על כאביי. העניין הוא שכשאני מנסה לעשות תרגילים לחיזוק הבטן שאני מודעת שחלשים ביותר אצלי , מתחילים לי הכאבים של הבלט!!
    איך יוצאים מהפלונטר הזה??איך אחזק את השרירים של הבטן אם זה מחמיר לי את כאבי הגב??איני רוצה להתנהג בטיפשות ולגרום לעצמי עוד נזק..
    אשמח לכל עצה ודעה
    תודה רבה ,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיבק ושרירי בטן

הוספת תגובה

• בלט דיבק ושרירי בטן - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    13/02/2011

ממליץ לך לנסות פילטיס בהדרכה או יוגה
    אני לא חושב שזה הבלט שגורם לך לכאבים סביר להניח שיש גורמים אחרים הגורמים להמשך הכאבים.
    אני מניח שהמטפלים שלך יכולים לתת לך תשובה יותר מעמיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בקרסול תוצאה של מכה יבשה
    אור
    10/02/2011

שלום,
    אני משחק כדורגל לעיתים קרובות כשלוש פעמים בשבוע מזה חודשים וחצי שאני סובל מכאבים בקרסול אחרי שפגעו בי עם כדור בקרסול
    פגעו בי באקסטרנל בקרסול ברגל ימין הלכתי לרופא עשו לי צילום הרופא טען שהקרסול שלי הוא מוגדר כשל אדם בן 50 והוא אמר לי להתמשמש בבוץ ים המלח כאמור ביצעתי את אותם הדברים אך זה לא עזר
    אחרי חודש חזרתי לשחר הכאבים חזרו והניפחות שוב חזרה
    כרגע הקרסול שוב נפוח
    מה המלצותייך ? מה עלי לעשות שהכאב יפסיק והקרסול יהיה תקין? האם אני יוכל אי פעם לשחק כדורגל ללא כאבים הללו?

תודה,
    אור

הוספת תגובה

• נפיחות בקרסול תוצאה של מכה יבשה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    13/02/2011

נראה שהחבלה גרמה גם לנזק עצבי הגורם ליבושים בזרימת הדם
    יש לבדוק זאת, רצוי אצל כירופרקט או פיזיתרפיסט ולקבל טיפול שיקומי נירולוגי
    יש גם לבצע תרגילי שיקום על פיטרייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בברך
    ניצן
    08/02/2011

קוראים לי ניצן ואני בת 15 וחצי. רקדתי כ-5 שנים ולפני חצי שנה הייתה לנו תקופה עמוסה בחזרות והופעות ובסופה התחלתי להרגיש כאבים חזקים בכל איזור הברך. עשו לי צילום ומצאו שיש שחיקת סחוס חמורה ובעקבות צילום נוסף נשללה אופציה של קרע במיניסקוס. הומלץ לי לשתות "ארטריל" שאמור לשחזר את הסחוס ולנוח כמה שיותר. עברה מאז חצי שנה ולא מורגשת הקלה בכאבים אלא רק החמרה, המקום מתנפח ומשנה צבע. כל פעם שחזרתי אל האורטופד הוא אמר שזה ככה ושאין מה לעשות, אבל רציתי לשאול אם יכול להיות שיש משהו בנוסף לשחיקת סחוס? אם כן איזה אילו אפשרויות יש וכיצד ניתן לדעת וודאית אם זה אכן זה?
    תודה מראש , ניצן.

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בברך

הוספת תגובה

• פציעה בברך - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    13/02/2011

זה נדיר למצוא שחיקת סחוס בגיל כול כך צעיר
    יש לבדוק את תפקוד כף הרגל, כי לרוב מרבית שחיקות הברך נובעות מבעיות בכף הרל. יש גם לבדוק את מנח האגן היכול ליצור שינויים באורכי הגפיים ולגרום לשחיקת הברכיים. ממליץ לך על בדיקה מקצועית ומקיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפרקי כף היד
    ערן
    08/02/2011

שלום ד"ר, אם תוכל לומר לי מה דעתך מאוד אשמח.

אני מתאמן במשקולות במכון הכושר כשנה. לפני חודשיים התחלתי לחוש כאבים קטנים בפרקי כף היד (הפוך משורש כף היד) בשני הידיים. כנראה שהתעלמתי כיוון שלא היו כל כך מובהקים.
    לפני יותר מ- 3 שבועות הכאבים האלו הפכו לרציפים וכואבים יותר (כאבים ברמה נמוכה עד בינונית). מאז לקחתי חופשה מהמשקולות.
    ביקרתי אצל רופא והוא אמר שזה אפשרי בגלל תרגיל הרחקת כתפיים במשקוליות שנהגתי לבצע, שכופפתי כנראה את הפרקים מטה תוך כדי הנפת הידיים עם המשקוליות הצידה, מה שיצר לחץ על האזורים האלו.
    (בהתחלה חשבתי שזה נוצר משכיבות סמיכה).
    הוא אמר שאוכל להתאמן במשקלים קלים.

אתמול חזרתי להתאמן כשידי מקובעות בתחבושות אלסטיות ובצעתי תרגילים שאני חושב שם נייטרלים לאזור הפרקים.
    לאחר האימון היו לי קצת כאבים והאזור היה מגורה.
    גם עכשיו האזור מעט כואב פה ושם.

האם לדעתך מותר לי להתאמן?
    האם יש לחמם או לקרר את פרקי כף היד?
    מה עלי לעשות?

מאוד אודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפרקי כף היד

הוספת תגובה

• כאבים בפרקי כף היד - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    08/02/2011

נראהשכאבים אלו הם תוצאה של מספר תהליכים המתרחשים
    עטמסים על פרק כף היד יכולים להתרחש גם מרכיבת אופניים, מחשב ונהיגה
    תוסיף לזה את עומסי האימון והרי לך מתקון לפציעות
    יש צורך בחיזוק שרירי פושטי כך היד
    טבול את הידיים במי קרח למשך 15 דק
    רצועות תמיכה גם יכולול לשפר
    טיפול לשחרור קשויות שרירי האמה גם יכול להועיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ערן
    08/02/2011

רב תודות על התגובה דוקטור,
    תרגילים לחיזור שרירי פושטי כף היד לדוגמא הם הנחת היד על הברך וכיפוף והרמה של כף היד באחיזת משקולת (מה שנקרא WRIST CURL)? לחכות עד שהכאב ירפא קודם אני מניח?
    אילו סוגי טיפול אפשריים לשחרור האמה וכיצד הם קשורים לפרק כף היד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים בקדמת השוק
    אלמוג
    06/02/2011

אני מתאמן כבר 4 חודשים. בעל משקל גבוה. יש לי כאבים בזמן הליכה מהירה לאחר 10 דקות - בשרירים הקדמיים של השוק. הכאבים בלתי נסבלים ואני לא יכול להמשיך באימון.
    אשמח לדעת מה עלי לעשות - כי אני מעוניין להמשיך באימון. (בינתיים הפסקתי לרוץ / והליכה מהירה באימון)

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים בקדמת השוק

הוספת תגובה

• כאבי שרירים בקדמת השוק - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    07/02/2011

ראשית נסה קצת לנוח יתכן והיתאמצת יתר על המידה מהר מדי
    שנית, הנח קרח למשך 15 דק על המקום
    רצוי שתגיע לבדיקה יסודית כדי לבדוק האם קיימים ליקויים בתפקודי הרגל הדורשים התאמת הנעלה ומדרסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אולטראסאונד של הברך אחרי
    תומר
    05/02/2011

שלום,
    אני משחק כדורגל בקבוצה וביום שישי לפני שבועיים קיבלתי מכה חזקה כאשר כדור נבעט לאזור כף הרגל הפנימית שלי ממרחק קצר מאוד פחות ממטר.
    הקרסול שלי בריא לגמרי הבעיה היא בברך שהרגשתי סיבוב קטן וכאב לי ומאז אני לא יכול להתאמן.
    הלכתי לפיזיוטרפיסט הוא עשה לי 2 טיפולים והוא אמר לי שאני לא צריך יותר טיפולים אלא רק לחזק את הרגל אבל מאז הפגיעה אני לא מרגיש שיפור משמעותי במצב הרגל ואני מתאמן 4 פעמים בשבוע ריצות וחיזוקים לפי מה שהפיזיוטרפיסט נתן לי לעשות וגם במכון כושר ובריכה לסירוגין לפי תוכנית עבודה.
    השאלה שלי היא אם אני צריך לעשות את כל החיזוקים האלה ולרוץ או שבכלל אני צריך לנוח כדי שזה יעבור לי?
    עוד משהו שיכול לפגוע בהחלמה שלי היא שאני לוקח רואקוטן חודש במינון נמוך מאוד של 40 מיליגרם לשבוע (2 כדורים).
    אלה התוצאות של הבדיקת אולטראסאונדשל ברך ימין בהשוואה לשמאל:
    גיד קוודריצפסט ב.מ.פ
    גיד פטלרי ב.מ.פ
    L.C.L ב.מ.פ
    I.T.B ב.מ.פ
    M.C.L המשכי, אך מעובה ומעט היפואקוגני בקטע דיסטלי לסדק המפרקי.
    בורסה סופראפטלרית אין עדות לנוזל
    בורסה פראפטלרית אין עדות לנוזל
    בורסה אינפראפטלרית שטחית ועמוקה - אין עדות לנוזל.
    A PES ANSERINUS ללא נוזל
    אזור פופליטאלי לא הודגמו שינויים פתולוגיים, אין עדות לציסטה ע"ש בייקר.
    מבנה גרמי תקין

לסיכום: קרע חלקי של MCL הדיסטלי בדרגה 1.

הוספת תגובה

• תוצאות אולטראסאונד של הברך אחרי - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    07/02/2011

בגדול רצוי החלמה אקטיבית
    כך שפעילות מבוקרת ושיקומית עדיפה על מנוחה מוחלטת
    יש לבדוק האם נגרמו חבלות מקבילות כתוצאה מהפגיעה
    יש גם לבדוק האם נפגעה מערכת העצבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר
    זיוה
    04/02/2011

אנא תנו לי הסבר עבור הערכת מצב שקיבלתי בבדיקה כדלכמן:
    בבדיקה ct עמוד שידרה מותני נמצאו בלתי דיסק בין s1-L4-5 מאובחן עם תסמונת התעלה הקרפאלית בשתי הידיים, שמצריכות ניתוח בשתי הידיים. בבדיקת emg נמצטו רדיקלופטיה צווארית סימניי carpal tunnel בשתי הידיים וכן רדיקולופטיה מותנית

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר

הוספת תגובה

• הסבר - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    07/02/2011

לפני שחותחים, מנתחים, מומלץ לנסות טיפול שמרני.
    ניתוח שומרים כשאין ברירה
    ממליץ לך לנסות טיפול כירופרקטי לשיקום מערכת העצבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה