מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצלעות ומתחת לצלעותעומר11/05/2011
שלום רב,
לאחרונה התחלתי לרוץ לאחר זמן רב שלא רצתי.
התחלתי ב1000 מטר ועליתי עד ל4000 בתקופה של חודש. אני רץ בתדירות של פעמיים שלוש בשבוע.
לפני כשבוע לאחר שהעליתי מ2000 ל4000 התחלתי לחוש כאבים מתחת לצלעות לאחר הריצה ולא במהלכה. לאחר יומיים הכאב חלף, רצתי שוב, ולאחר מכן הכאב חזר.
האם זה מצב תקין? האם עליי להמשיך לרוץ? האם צריך להיבדק או שאפשר להבין שאני לא בכושר וצריך להכנס לאט לאט לכושר?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות ומתחת לצלעות - תגובה
חנן בן-עמי13/05/2011שאפו על ההתמדה והלוואי שתמשיך. כדי להינות מריצה כדאי לרוץ בשלב ההתחלתי לאט, אסור לסבול..
הכאבים שאתה מתאר שייכים לשרירים שאחראיים על הנשימה - החל מהסרעפת וכולל את השרירים שאחראיים לנפח ולהגדיל את בית החזה והצלעות, כדי לאפשר לריאות לקלוט כמות רבה יותר של אוויר. השרירים האלו, כמו כל שריר, דורשים תקופת הסתגלות, וכאשר קשהלהם זה מרגיש כמו התכווצות שרירים מוזרה כזו, יותר מאשר כאב.
תמשיך ךרוץ, אל תעלה קילומטרז בצורה חדה כל כך, תהיה סבלני והכל יסתדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירויים חזקים בברך שמאלברך10/05/2011
שלום,
עברתי אורטוסקופיה לפני כ-4 שנים. חשד לתסמונת הופה, הסרת שומן מתחת לפטלה.
לאחר האורתוסקופיה חשתי גירויים בברך שמאל מאחור בצד המידאלי.
בנוסף יש תחושה של צלקתות תת פיקתיות, מין מעין התנגדויות תנועה
ביקורים לביקורת לא הניבו תוצאות, ונראה שהמנתח הנוכחי לא יביא ישועה.
מאחר שניסתי לעשות מתיחות, פיזיוטרפיה וגם לתת ל זמן לעשות את שלו - אני מעוניין כרגע לפעול ביתר שאת כדי לפתור את הבעיה.
אודה לכם אם תוכלו לענות על השאלות הבאות:
1. מה יכול להיות מקור הבעיה?
2. אני מעוניין לבצע המשך טיפול לא אצל המנתח, שכנראה לא עשה עבודה משהו.
יש לכם המלצות על מומחה אורטופדיה ברכיים באזור המרכז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירויים חזקים בברך שמאל - תגובה
ד''ר שמי שגיב11/05/2011בניתוח נחתחים גם עצבים תחושתיים , יתכן שאלו ממשיכים ליצור גירויים באזור.
לאחר ניתוח נוצרים רקמות הצתלקותיות- צלקות, ואלו יכולים לשבש את תנועת הפיקה.
בכול מקרה ממליץ לך טיפול נירולוגי בשיטת NETWORK SPINAL ANALYSIS וטיפול מנואלי לברך.
תרגילי פטריה יכולים להועיל
יש גם לבדוק צורך במדרסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של מאמץפנינה08/05/2011
ביתי בת 25 שעד לפני חודש התאמנה בריצה וקיקבוקסינג אובחנה היום כסובלת מאסטמה של מאמץ . וקיבלה טיפול תרופתי של סינגולר ומשאף. אנחנו די בשוק ולא מבינים האם זה לתמיד. חשוב לה מאד להמשיך להתאמן . זקוקים למסגרת מנחה ותומכת. האם המחלקה שלכם מספקת פונקציה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה של מאמץ - תגובה
ד''ר שמי שגיב11/05/2011אסטמה של מאמץ הינו תגובה עצבית למאמץ או מתח כול שהוא.
תרגילי נשימות והרפיה יכולים לעזור.
טיפול בשיטת NETWORK SPINAL ANALYSIS יכול לשחרר את המתח העצבי ובך את התגובה הנשימתית למצבי עומס ומתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולותמתאמן בבית08/05/2011
אני בן 16 וקצת גבהתי בשנתיים האחרונות 5 ס"מ בשיא הגדילה-או כפי שאמורה להיות. בגילאים 13 עד 16 ,עד לא מזמן בעצם התאמנתי בבית אימון כוח גם עם משקולות אך ללא פיקוח. היו תקופות שהתאמנתי כל יום במשך חודש אפילו כי חשבתי שזה יחזק אותי. היום אני יודע יותר. השאלה שלי אם אימון ביתי ללא פיקוח ועם משקולות יש סיכוי שפגע בגדילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקולות - תגובה
ד''ר שמי שגיב11/05/2011רצוי שתגיע לפחות פעם אחת למאמן מקצועי שיוכל לקבוע עבורך את סרגל המאמצים ומשם אתה יכול להמשיך בכוחות עצמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותמבולבל06/05/2011
אני עוסק בפעילות גופנית מכמה סוגים וגם אחראי על כאלו המבצעים אותה-נערים מתבגרים,ולי מספר שאלות:
1.אחת ולתמיד:האם אימוני כוח פוגעים בגדילה של בני נוער המבצעים אותם?כל מאמן אומר אחרת.אני מבולבל כבר. שמעתי גם שבעת הרמת משקולות לדוגמא או ביצוע אימון כוח שלא כראוי פוגעים בגדילה בתקינה בכך שפוגעים בצפיפות העצם שברגליים ובגב ומונעים את הגדילה.מה דעתך על כך?
2.אם ילד בגיל 12 ועד גיל 16 ביצע ומבצע כיום אימוני כוח שכוללים הרמת משקולות בעמידה וללא פיקוח של מאמן(כשהוא עובד לבד בביתו) עד 10 ק"ג בכל יד (או שימוש במכשיר מולטי טריינר -וביצע את אותם אימונים באופן לא נכון(למרות תזונה נכונה) יכול להיות שפגע בגדילתו? והאם יפסיק כעת לבצעם בגיל כיום שהוא 16-יש סיכוי שעוד יגדל?
3. אני יודע שלנערים שגדלים יש 'שנת קפיצה' בה הם עושים את גדילתם לגובה באופן מהיר ביחס לשנים אחרות של גדילתם. אם נער גדל בשנה אחת(בין גיל 13 וחודשיים ל14 וחודשיים) כ6 ס"מ,ובשנתיים שלאחר מכן עד לגיל 16 5 ס"מ נוספים בלבד-יש לו סיכוי עוד לגדול? ואם כפות ידיים גדולות ביחס לחברה וכפות רגליים גדולות(מידות 44-45 ואף יותר) מעידות על כך שטרם מיצה את פוטנציאל הגדילה שלו ביחס לגובה הנמוך(בסביבות מטר ושבעים ) ?
4. האם הנערים שאיתם אני עובד,שאינם גבוהים במיוחד(בני 15-16) אך עוד לא התחילו בגילוח של הפנים באופן קבוע ביחס לגילם,אלא רק אחת לחודש ואף יותר-זה דבר המעיד כי עוד לא סיימו את גדילתם ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
חנן בן-עמי07/05/2011תשובות:
1. אימוני כוח אינם פוגעים בגדילה כל עוד מקפידים על העמסה פרופורציונלית, תזונה ושעות שינה. מה שכן לא הייתי הולך לכיוון של סקואטים רבי משקל ומעט חזרות, אלא הרבה חזרות (15 לדוגמא) ומשקל סביר.
2. תתפלא, אבל ראיתי חבר'ה שעובדים צמוד עם מאמן ועדיין הביצוע לא נכון. הכי הרבה אותם נערים שעבדו לבד לא הפיקו את כלל הפוטנציאל מאימוניהם, ואולי תת הדרכה יפיקו יותר וישמרו על עצמם טוב יותר. אין קשר לגדילה
באופן כללי - וגיל הנעורים הוא המוזר והכי בלתי צפוי - בנים נוטים ל"הבשיל" פחות מהר מבנות, ומשך תקופת הגדילה שלהם מתארכת לכיוון גילאי 16-17 ואף יותר.
הקפיצה הגדולה מותנית בהפרשת הורמונים שהמרכזיים שבהם אלו טסטוסטרון והורמון הגדילה האנושי. הפרשה של טסטוסטרון, הורמון מין, תגרום לחבר'ה שלך לרוץ ולהתגלח הרבה יותר מפעם בחודש...ואז גם שריריהם יתפסו נפח וצורה
אל תהיה מבוהל ומודאג עבור הנערים. היזכר איך היה אצלך וחברייך שהייתם באותו הגיל. בסוף כולם גבהים או לפחות ממשים את פוטנציאל הגופני שלהם לפי נתוני ההורים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנן שלום
מבולבל08/05/2011קודם כל תודה על תשובתך.אז המצב הוא כזה,בני 15-16:
1.ניתן שיבצעו אימון כוח בבית-מעליות מתח,שכיבות סמיכה,זוקפי גו,כפיפות בטן,דילגית,תרגילי רגליים שוק קדמי ואחורי על מדרגה ושימוש במשקולות חופשיות נניח עד 10ק"ג בכל יד בעמידה- כל תרגיל עד 15 חזרות נאמר. האם זה בסדר?
2. אם זה אומר שעוד לא החלו להתגלח-אלא פעם בתקופה רחוקה: שלושה שבועות חודש- אז זה אומר שעוד לא הופרש אצלם הורמון הגדילה וזה אומר כי עוד לא החלו בגדילתם המסיבית אלא דבר שצריך לבוא אצלם בעתיד?וכמובן שינה ותזונה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות כפות הרגליים בזמן ריצהיוסי06/05/2011
שלום,
אני בן 29 ואני מבצע ריצה אירובית כפעם בשבוע, במהלך הריצה ובאופן קבוע כפות הרגליים שלי מתחילות להרגיש עקצוץ ונמלול ולאחר מכן הן נרדמות, תחושת ההרדמות מטפסת לכוון הבירכיים. כאשר אני מסיים את הריצה התחושה חוזרת לאחר דקה שתיים.
אמנם אני סובל מיתר לחץ דם ועודף משקל קלים וביצעתי בדיקות מאמץ ואקו לב בהן לא נמצא דבר המעיד על בעיה לבבית.
האם הסימנים מעידים על בעיה רצינית? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות כפות הרגליים בזמן ריצה - תגובה
חנן בן-עמי07/05/2011לפני שאתה "רץ" להמשך בירורים תבחן האם יש לך נעליים מתאימות לביצוע ריצה, תוודא שאתה לא קושר את הנעל בצורה הדוקה. כמו כן תנסה להתחיל ריצה לאחר חימום טוב שכולל הליכה מוגברת ואז ריצה.
לעיתים בעת פעילות נוצר לחץ בשרירי השוקיים שקצת משבש זרימת דם תקינה והולכה עצבית. לא משהו קריטי רק מחסור ביכולות השריר. האם אתה עושה רק ריצה שבועית אחת ללא כל פעילות אירובית נוספת (הליכה, אופניים?)
במידה ואתה לא מרגיש בטוח שווה לגשת לקבל טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליפטיקל לעומת הליכוןשולה06/05/2011
למנהלי הפורום שלום רב
אני מבקשת לשאול האם נכון שהליכון דופק את הברכיים והאם רצוי בגיל השלישי להשתמש באליפטיקל במקום בהליכון? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליפטיקל לעומת הליכון - תגובה
חנן בן-עמי07/05/2011שלום שולה,
גם אליפטיקל וגם הליכון הינם כלים מצויינים לשיפור ושימור יכולות גופניות, במיוחד בגיל השלישי.
הליכון לא "דופק" ברכיים כשם שהליכה ברחוב לא דופקת את הברכיים. אם כבר הליכון מצוייד בבולמי זעזועים ויכולת ויסות מהירות ושיפוע, כך שהוא דווקא בטוח לשימוש.
כאבי הברכיים שמתאמנים חדשים ואפילו ותיקים מתלוניים עליהם לאחר שימוש בהליכון לא קשורים למתקן עצמו אלא למצב ויכולת שרירי הרגליים - בעיקר שרירי הירכיים - ופעולתם על מפרק הברך.
גם אליפטיקל הוא נהדר, רק לא לשכוח להרים עקבים. אסור אסור אסור שכף הרגל תישאר "דבוקה" ושטוחה על מדרס הנעל במכשיר.
תעשי הכל בהתאם ליכולותיך ובהדרגה. שיפור מוחשי מגיע לאחר התמדה
בהצלחה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 ושמונה חודשיםאירה04/05/2011
בני הבן 3 ושמונה חודשים ילד חלשחוש וחסר ביטחון עצמי.החלטתי לרשום אותו לחוג ספורטיבי ובמתנ"ס שלנו עומדות בפניי 3 אופציות:חוג קפוארה,ג'ודו והשרדות (לא ברור לי למה הכוונה).מה הייתם ממליצים לבחור לילד בגיל הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 ושמונה חודשים - תגובה
חנן בן-עמי07/05/2011התשובה לדעתי בגוף השאלה: מה הילד הכי יתחבר ויימשך אליו?
הוא אוהב תנועה ומוזיקה? (בני בן השלוש מינוס מת על מוזיקה ורוקד בסלון המון) אם כן אולי קפוארה זה בשבילו.
ג'ודו מאוד מומלץ. כמו כל אומניות הליחמה גם כאן שמים דגש לא רק על הפיזיות אלא גם כלים להקניית משמעת, ריסון, תכנון מהלכים קדימה,יצירת מגע פיזי, כיבוד היריב ועוד ועוד...
לדעתי שווה לבדוק מה הוא מעדיף בעזרת חשיפה בשיעורי ניסיון בחוגים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה-תוצאות לאחר MRIסהר דהן02/05/2011
היי,
מזה חודש ימים אני סובל מכאבים במפשעה, רצוי לציין שאני שחקן כדורגל.
עברתי בדיקות כגון : אולטרא סאונד , מיפוי עצמות , ו MRI .
קיבלתי את תוצאות ה MRI שמדגימות כך
פרק ימין - באספקט הקדמי של צוואר ירך ימין הודגם בלט גרמי (BUMP) בסמוך ללברום הקדמי הודגם מבנה ציסטי בגודל 15X7 מ"מ-כנראה ציסטה פארא-לברלית.
פרט לכך לא הודגם ממצא פוקאלי חשוד.
בסיכום
הממצאים מימין חשודים ל FAI - צביטה פמורו-אצטבולרית.
נוכחות של ציסטה פארא-לברלית מחשידה לקרע של הלברום
הודה אם תוכלי לפענח לי ולהסביר לי מה בעייתי ומה הוא הטיפול.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה-תוצאות לאחר MRI - תגובה
ד''ר שמי שגיב03/05/2011ללא מידע נוסף, כמו היסטוריה ובדיקות קליניות קשה לקבוע אם הממצאים קשורים לכאבים שלך. יתכן שממצאים אלו קיימים אצלך כבר הרבה זמן. ממצאים אלו יכולים להעיד על כך שמשהו בהתנהלות המכאנית של האגן ופרק הירך אינם תקינים.
רצוי להגיע לכירופרקט או פיזיוטרפיסט המתמחה ברפואת ספורט כדי לבדוק אותך באופן מעמיק ויותר חשוב, לטפל בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע קטן בשריר ה GASTROהלן29/04/2011
שלום רב,
אני בת 41, מתאמנת לטריאתלון. לפני מספר ימים עשיתי אימון משולב של אופניים ואח"כ ריצה, הרגשתי ש"נתפס" שריר ה GASTRO מימין, חלק מדיאלי. לאחר הריצה היו כאבים שמשתפרים מאוד מיום ליום וכעת יש רק כאב במגע באזור מסויים או כאשר אני מפעילה את השריר בסוף טווח כיפוף של הברך. אני מאוד רוצה לחזור לאימונים אך לא רוצה לגרום לנזק משני גדול יותר..., מתי מותר לחזור להתאמן? ובמה? (שחיה, אופניים וריצה) . הייתי אצל אורטופד ונעשה אולטרסאונד, זוהי האבחנה (אגב, משמאל יש בייקר ציסט...) בברכה, הלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע קטן בשריר ה GASTRO - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/04/2011כאבים בכיפוף הברך יותר תואם לבייקר סיסט מאשר לקרע בשריר. אך יתכן ושני המצבים קיימים.
את יכולה לשחות וגם לרכב. ברכיבה העבירי את כף הרגל אחורנית כך שיהיה יותר לחץ על עקב כף הרגל, וזאת כדי למנוע עומס על שרירי התאומים.
בכול מקרה ממליץ לך גם להגיע לטיפולי כירופרקטיקה או פיזיוטרפיה לשיקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע קטן בשריר ה GASTRO
הלן29/04/2011תודה על תשובתך, נאמר לי לא לחזור לריצה במשך 3 חודשים?!?!
האמנם, גם לדעתך אני צריכה להתנזר מריצה לזמן כה ארוך?
אכן, בברך ימין הייתה גם נפיחות מאחורי הברך (כמו שאופייני בבייקר ציסט) אך לא נראה באולטרסאונד שיש בברך הזו בייקר ציסט. הכאב בסוף טווח הכיפוף הוא באזור של ה BELLY של השריר ולא מאחורי הברך, היכן שגם כואב במגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע קטן בשריר הGASTRO
הלן29/04/2011אני רוכבת עם קליטים (נעלי רכיבה) , זה אמור להעמיס על השריר? עדיין מותר לרכב? מותר לי לשחות עם סנפירים באימון ? עם קרש? (אני מתאמנת בקבוצת מאסטרס ויש תרגילים של רגליים בלבד או סנפירים). האם להזהר מכל עומס על השריר או רק מריצה? לכמה זמן?
תודה, הלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע קטן בשריר הGASTRO - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/04/20113 חודשים זה המון זמן, ניתן לקצר את זמן ההחלמה בטיפול שיקומי
את יכולה לשחות עפ סנפינים מכיון שזה לא יוצר לחץ על השריר
הזיזי את הקליטים לכיוון העקב, זה יפחית את הלחץ וניתן גם להוריד את גובה הכסא ב-2-3 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמודאג וחושש27/04/2011
אני בן 16, 172 ס"מ ו 69 ק"ג. משחק כדורסל. רציתי להשתפר אז הוספתי אימוני כוח. תזונה נכונה,מתיחות בהתחלה ובסוף כולל חימום,שינה של 6-7 שעות בלילה.
במשך חודשים ארוכים התאמנתי בבית לאחר שאחי שבחדר כושר לימד אותי כיצד.הרמתי משקולות במשך 2-3 שנים. בהתחלה משקל נמוך מאוד ובהדרגה עליתי-הרמתי כשאני בעמידה. כשהייתי בגיל 13.3 הייתי 161ס"מ. שנה לאחר מכן,בגיל 14.3 הייתי 167 ס"מ)נמדדתי ע"י רופא מומחה שגם אמר לי שאהיה גבוה מאוד) כשהתאמנתי ברצינות רבה יותר,הרמתי 3 פעמים בשבוע 10 ק"ג בשיא (המשקל הכי גבוה שיש לי בבית) בעמידה לחיזוק השיר הדו ראשי במספר תרגילים.מגיל 14.3 עד היום שאני בן 16 בדיוק,גבהתי 5 ס"מ בכמעט שנתיים,לאחר שבשנה אחת גבהתי 6 ס"מ. שמעתי רבות לאחר מכן,כי אימון משקולות בעמידה פוגע בגדילה.נאמר לי כי עצם גודלת בכך שהצפיפות בתוכה קטנה יותר ויש לה מקום לגדול או משהו דומה לכך-אז ממה ששמעתי המשקולות פוגעות ומצמצמות את המרווח של העצם בעיקר בעצמות הגב ופוגעות בגדילה. מאז יולי 2010 אני לא נוגע במשקולות יותר אלא עושה אימוני כוח של משקל גוף בלבד,וגם זה בשיא-פעם אולי פעמיים בשבוע בשל עומס אימוני כדורסל ועומס לימודים. מה דעתך?האם זה נכון? חשוב לי מאוד הדבר ומבחינת גנטיקה גם רופא מומחה שבדק אותי פעמיים במשך השנה(קצוות השנה)אמר שאהיה גבוה מאוד ויש לי אח 186 ס"מ ודוד 190 ועוד גבוהים כאלו במשפחה.
לסיכום-מה דעתך על הדבר הנ"ל?האם הוא נכון? והאם לדעתך להתמיד יותר באימוני כוח על משקל גוף בבית(שזה מתח,שכיבות סמיכה בטן ותרגילי רגליים על מדרגה+דילגית וכו').
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/04/2011אתה עסוק מדי בנושא הגובה שלך. אין אימונים שמגביהים כמו שאין אימונים שמנמיכים. אתה תגיע לגובהך, יהיה אשר אהיה, עם או בלי כול האימונים שאתה עושה.
תתאמן כי כיף להתאמן, להתחזק וכול מה שאתה מרגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סף חומצת חלבזהבי27/04/2011
שלום רב,
רציתי לבדוק ולשאול:
האם בדיקת סף חומצת חלב שנעשית על גבי הליכון תוך כדי הגברת המהירות כל 4 דקות ולקיחת דם הינה בדיקה אמינה? האם הדופק בזמן הריצה על גבי ההליכון אינו מושפע מגורמיים חיצוניים כמו: חום (חדר סגור ללא מזגן), עייפות, תשישות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סף חומצת חלב - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/04/2011בוואדי שזה מושפע. כמו גם ממצב הלחץ, התרגשות וכמו גם מהתזונה שלך. כך שמדד זה יכול לשרת אותך בעיקר כדי לאמוד את השתפרותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סף חומצת חלב
זהבי01/05/2011תודה רבה על תשובתך. אני יודעת שהדופק שלנו מושפע מהמון גורמים סביבתיים חיצוניים/פנימיים וכו' אבל השאלה שלי היא ספציפית לגבי בדיקת סף חומצת חלב:
האם הדופק אינו משפיע על התוצאות סף חומצת החלב? התוצאות (הגרף) שמתקבל בסיום הבדיקה אינו מושפע מהדופק? על פי נקבעים התוצאות? יכול להיות שאם התנאים נוחים, נעימים וטובים יותר תוצאות הבדיקה יצאו שונות או שאין קשר? אשמח לקבל הסבר.ותודה רבה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סף חומצת חלב - תגובה
ד''ר שמי שגיב03/05/2011היחסים הם הדדיים, כמו שדופק גבוה יכול להשפיע על הסחח כך גם חומציות גבוהה בדם יכולה להשפיע על הדופק.
סביר להניח שתנאים סבביבתיים יכולים להשפיע על שניהם- איוורור החדר, לחות יחסית, טמפרטורה וכו.
אך גם כול אחד מגיב אחרת לתנאים סביבתיים
אם רצית לקבל תשובה וודאית, אז הבנתה שאין כזאת. כי רפואה זה לא בדיוק מדע מדוייק. המשתנים כו רבים. תפעיל את ההיגיון הבריא שלך, ויש לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוירמן וכושראיתי25/04/2011
שלום,
הנני סובל ממחלת השוירמן. אובחנתי בגיל 17 אצל אורתופד, אשר המליץ לי לבצע תרגילי פיזיותרפיה באופן עצמאי באופן קבוע. לצערי לא הצלחתי לבצע אותם באופן קבוע ומסודר אלא מדי פעם ועם הפסקות של תקופות. יש לי כמה שאלות לקראת שחרורי מן הצבא.
שאלות על השוירמן
1. אני צריך לעשות תרגילי מתיחה לשרירי "זוקפי הגו". מתי כדאי לעשות אותם? לפני אימון כושר? אחרי? בבוקר? בערב לפני השינה?
הרבה משפיעה עליי העייפות מן היום שעבר (למרות שאפשר להגיד שהכל בראש).
2. אני מבצע תרגיל פיזותרפי שמזכיר לי קצת את סופרמן. נמצא על ארבע, מותח יד קדימה ואת הרגל הנגדית (צד שני) אחורה. נשאר ככה בסביבות ה5 שניות, נושם לאט, ומחליף גפיים. ככה 12-15 חזרות. 3 סטים.
האם זה מספיק? האם האופן שאני עושה אותו טוב? האם צריך עוד תרגילים?
אחרי אימון כזה הגב מרגיש כואב, אבל בד"כ אני מסוגל לסבול עוד מזה (מלבד זה שזה תרגיל משעמם אש).
3. איזה הגבלות יש לי באימון כושר? האורתופד פעם אמר לי (גיל 17) שצריך להתאמן בצורה פרופורציונלית ולהיזהר עם אימוני שרירי החזה שעלולים לגרום להחמרת העקמת.
אני רוצה להיות עם האפשרות להתאמן עצמאית (לא בהכרח במכון כושר) אם זה בצבא או בבית, ואני ממש חושש לעשות תרגילים שיפגעו בגב - כי יש כאלה שגורמים לי כאבים(ואני מפסיק בגלל זה). אם זה משקולות או כל דבר אחר. דבר נוסף הוא שמדריכי הכושר ברובם לא מכירים את מחלת השוירמן ואני לא בטוח שיודעים איך לתת תרגילים נכונים.
כושר בכללי
4. ממש ממש קשה לי עם הסיפור של ההתמדה, בקטע פסיכולוגי. למדתי שלהתאמן עם עוד בנאדם, ולשמוע מוזיקה עוזר. אבל עדיין, קשה לי מאוד מאוד להביא את עצמי להתחיל להתאמן ובהמשך להביא את עצמי למקסימום ולא לוותר. יש איזו שיטה ככה לארגן את עצמי באופן מסודר, או לגרום לעצמי לאהוב להתאמן?
תזונה
עכשיו אני לקראת סיום הצבא. במשך כיתה יב' הלכתי למכון כושר במשך כ-7 חודשים אך לא הקפדתי כמעט בכלל על תזונה נכונה, וגם לא על מספיק אימונים בשבוע (לפעמים 3, לפעמים 2, לפעמים 1, פעם בהמון זמן 4) והשינוי שחל אצלי היה מועט, כמעט אך ורק בהתרחבות מעטה של הכתפיים. לקראת שחרור אני רוצה לחזור להתאמן, מה גם שיש לי מנוי מוקפא באורך שנה במכון כושר שהתאמנתי בו. השאלה היא מהי תזונה נכונה בשבילי ככה באופן כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוירמן וכושר - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/04/2011אתה כבר מגיע לגיל שבו עמוד השדרה סיים את גדילתו והתפתחותו ולכן גם היציבה התקבעה במבנה מסויים.
ראשית עליך להיזהר מישיבות ממושכות. כול תרגיל הוא טוב בשבילך אך העיקר שתעשה משהו. הימנע ממשקולות. אם אתה יכול להירשם לפילאטיס או יוגה אז זה עדיף.
בקשר למוטיבציה. אתה צריך לשאול את עצמך, איך אני עלול להראות או להרגיש עוד 10 או 20 שנים אם לא אטפל בעצמי, היום. שם תמצא את המוטיבציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה הראשונה
איתי07/05/2011תודה לך על התשובה.
אתה יכול לענות לי בבקשה באופן יותר ספציפי על השאלה הראשונה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוק בספורטאשרת25/04/2011
שלום,
אני בת 32 ומתעמלת כפעמיים-שלוש בשבוע בחדר כושר. לאחרונה אני רוצה לעסוק בספורט באופן יותר רציני (בתדירות גבוהה יותר ולשלב ריצה).
אך בזמן האחרון יש לי תהיות- לא מעט פעמים אני שומעת בחדשות על אנשים צעירים ובריאים ללא מחלות רקע שעסקו בספורט ולפתע התמוטטו ומתו ,והאמת שזה ממש מלחיץ אותי. רציתי לדעת , האם יש משהו בספורט שיכול לגרום ללקות בלב למרות שאני בריאה וללא מחלות רקע??? ברור לי שספורט בריא לגוף ולנשמה ובכל זאת אני תוהה איך זה קורה שאנשים בריאים בכל הגילאים מתמוטטים ומתים לאחר או באמצע פעילות ספורטיבית? אשמח לתגובות מרגיעות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוק בספורט - תגובה
חנן בן-עמי25/04/2011הי אשרת,
אכן, ישנן מקרים - חלקם מתפרסמים וחלקם לא - שבהם ספורטאים חובבים וגם מקצועניים מוצאים את מותם בעת פעילות גופנית.
אין מחקרים מדוייקים אך לעיתים מדובר על מום מולד או פגם גנטי (לרוב במערכת הלב והדם) שלא פרץ עד לרגע מכריע.
לעיתיפ מדובר על מוות בתוצאה בקריסת מערכות בעקבת מאמץ + התייבשות, ולעיתים רק בשל מאמץ יתר עילאי שהגוף לא יכל להתמודד איתו. לעיתים זה רק גורל...
החדשות המרגיעות הן שאם אינך עומדות במאמצים אדירים שלא מתאימים ליכולותייך (בדיקת דופק בעת אימון תגדיר לך מסגרות), ואם אין היסטוריה רפואית ואין קבוצות סיכון נוספות (משקל עודף רב, עישון, לחץ דם וכו') אזי את די בסדר...
תהיי רגועה ותתאמני בהתאם למגבלותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחלק החיצוני של עצם השוקמשה25/04/2011
שלום רב!
מזה כחודשים ימים אני סובל מכאב עמום בחלק החיצוני של 2 הרגליים לאורך עצם השוק
או השוקית
הכאב במקורו נוצר בעקבות מאמץ רב בהליכה מאוד ממושכת
הכאב עמום ולא חד{ והוא מרגיש כמו מתיחה של גידים או איזשהו זרם}
הכאב מופיע בעיקר בעת התכופפות
ניסיתי לבודד את מקור הכאב ולדעתי מרכזו הוא בחלק החיצוני של הקרסול בחיבור עם
עצם השוק והשוקית אך מנקודה זו הוא מקרין לאורך כל עצם השוקית{או השוק בחלק
החיצוני בלבד של הרגל}
אין לי שום בעיה לבצע פעילות ספורטיבית לרבות פעילות הכרוכה באימפקט על הרגליים
אבל נראה לי כי ההחלמה בדרך זו מתרחקת גם אם לא מופיע כאב תוך כדי פעילות.
בעצה אחת עם רופא המשפחה נטלתי כדורי ברקסין{לטיפול בדלקת} ללא תוצאות
2 עצמות השוק אינן כואבת במגע או בלחץ אך כאמור בעת התכופפות או מנחים
מסויימים מורגש זרם או מעין מתיחה לאורך החלק החיצוני של הרגל מהחיבור של כף
הרגל ועד ל 3-4 סנטימטרים מתחת לברך בחלק החיצוני
האם בדיקת אולטרסאונד יכולה לזרז את האבחנה??
מה יכולה להיות אבחנה לסוג תסמינים זה שתואר כאן על ידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחלק החיצוני של עצם השוק - תגובה
חנן בן-עמי25/04/2011הי משה,
ת'שמע, למרות התיאור המאוד מפורט שלך, די קשה לאבחן אינטרנטית ולהגיע לתוצאות ולהמלצות כלשהן לגבי דרך החלמתך ושיקומך העתידי.
חודש ומעלה של כאבים ללא ספק מצביא על טראומה מסויימת שמתחוללת אצלך, ויש לברר את הגורם והמקור, לא רק טיפול להעברת הכאבים..
עצתי לך היא לארגן איזו פגישה בקופ"ח\פרטי עם בעל מקצוע בתחום הספורט והכושר הגופני כדי לקבל אבחנה מקצועית והמלצות להמשך טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)