מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהד06/03/2011
שלום-רב,
לאחר שיצאתי לריצה, הלכתי ושטפתי את הפנים ולפתע שמתי לב שיורד לי דם עם המים מהאף (קצת דם, לא הרבה).
אציין כי זו הייתה ריצה רגילה. האם יכול להיות קשר בין שני הדברים?
תודה-רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר שמי שגיב06/03/2011יתכן,בזמן מאמץ גופני לחץ הדם עולה וזה עלול לגרום לתופעה זו
אם זן פעם ראשונה לא הייתי מודאג, אך אם התופעה חוזרת גשי לבדיקה
וודאי גם לשתות הרבה מים. התייבשות גם יכולה לגרום לתופעה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה באמסטרינגניר06/03/2011
לפני שבוע וחצי נתפס לי שריר האמסטרינג תוך כדי ספרינט לכדור, במשך כל השבוע האחרון המשכתי להתאמן בעצימות בינונית (ללא משחק עם כדור) ריצות קלות וכו' בחדר כושר,
(למרות שהייתה עדיין רגישות באיזור שהלכה ופחתה במשך השבוע.)
ביום שישי האחרון בדיוק שבוע אחרי המתיחה חזרתי לשחק ותוך כדי משחק התחלתי להרגיש שוב כאבים חזקים באיזור הפגוע והיום יום ראשון הכאב עדיין קיים גם במישוש וגם תוך כדי כפיפה של מפרק הברך.
השאלה שלי האם התפתחה באיזור דלקת?
האם יתכן שהשריר נקרע?
מה עלי לעשות כדי לגרום לאיזור להתאחות בצורה הכי מהירה
כמה זמן עליי לנוח ?
האם המנוחה צריכה להיות מוחלטת
והאם טיפול תרופתי כגון (ארקוקסיה) יוכל לזרז את ההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה באמסטרינג - תגובה
ד''ר שמי שגיב06/03/2011על פניו נשמע שאכן מתחתה או נוצר קרע בשריר
יש חשיבות שההחלמה תהיה אקטיבית -טיפולי עיסוי לשריר למניעת הצתלקויות וטיפולים מנואליים למקום
כעט יש להימנע מכול פעילות הכוללת ספרינטים ניתורים וכיוצא בזה
אתה יכול לבצע פעילות כול עוד שאינה מעמיסה על המקום הפגוע
מתי אתה יכול לחזור לפעילות? זה תלוי במידת הנזק ורמת הטיפולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 ריצות מרתון בהפרש שבועייםר.מ.06/03/2011
שלום,
בן זוגי בן 39 ומזה 4 שנים רץ באופן קבוע (כתחביב - לא כמקצוע), ואף השתתף כבר ב- 3 מרתונים.
הוא מעוניין להשתתף בשני מרתונים המתקיימים בהפרש של שבועיים (ירושלים ות"א), והייתי מעוניינת לדעת מהי דעתכם בנושא, האם טמונה בכך סכנה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 ריצות מרתון בהפרש שבועיים - תגובה
ד''ר שמי שגיב06/03/2011זה תלוי מה רמת הכושר והניסיון שלו
על פניו אין זה מומלץ.
אך אם הריצה - מרתון ירושלים, תעשה כאימון ולא כתחרות וכך גם בתל אביב אז יתכן שזה בסדר
בין המרתונים ריצות קלות ביותר, לא יותר מ-20-30 דק
אני אישית לא הייתי עושה זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של אציטון בריצה ארוכהאלון28/02/2011
שלום,
כאשר אני חוזר מריצה ארוכה (7-10 ק"מ) אני מריח מהעור ומהבגדים ריח חריף מאד. לא בעוצמה מאד גבוהה, אלא חריף. זה אינו ריח של זיעה, לא דומה לריח הזיעה שלי. אני מנחש שזה ריח של אציטון. התופעה קיימת מספר חודשים, במספר סוגי בגדים, כולל חליפת ריצה באיכות גבוהה. אין לי כל מחלת רקע ואני לא מרגיש תופעות נלוות. מה יכול להיות ההסבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של אציטון בריצה ארוכה - תגובה
חנן בן-עמי28/02/2011הי אלון,
אינני יודע אם זהו המקום הנכון לשאול בו. לי, בכל אופן, אין הרבה מידע שיעשיר אותך בנושא שהצגת - ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לפורומים רלוונטיים של ריצה וטריאתלון, שם סביר להניח שתקבל תשובה מלומדת..
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח של אציטון בריצה ארוכה - תגובה - תגובה
ד''ר שמי שגיב09/03/2011יש לבדוק האם קיימת סכרת או בעיות בתפקוד הכליה
צריך גם לעבור על התזונה, האם אתה צורך קמויות מוגברות של פחמימות או סוכרים?
האם אתה צורך אלכוהול?
בדיקת תמונת דם מיקרוסקופית יכולה להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטנר פסאיטיסדניאלה26/02/2011
הנני רוקדת מזה שנתיים רקודי עם פעמיים בשבוע,צועדת וחובבת כושר. לצערי, עקב צריבה בכרית כף הרגל ,הרופא אבחן לי דלקת והמליץ על מנוחה והמנעות מרקודים שבועיים לפחות. אני מעוניינת לצאת מזה כמה שיותר מהר מבלי לוותר על אורח החיים שלי ולהמשיך לרקוד. מה אוכל לעשות לכך? אני עושה פיזיוטרפיה ולייזר רך ,בינתים אין שפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטנר פסאיטיס - תגובה
חנן בן-עמי26/02/2011הי,
לפנטר פסיאטיס הכוונה היא למספר תופעות שעלולות לערב את הרצועה הפלנטרית, כמו לחץ על קשתות כף הרגל, רגישות בגיד אכילס, תנוחת ומנח כף רגל לקוים ועוד. לעיתיפ הרצועה מעורבת ברמה כזו שהיא מפתחת דלקת..
חלק מהדברים שניתן לעשות.
תנועה, מתיחות, גמישות, ייצוב כף הרגל קרסול (פרופריספציה), חיזוק שרירי התאומים,
התאמת הנעלה נאותה שמתאימה לכף רגלך לריקודים (שונה לגמרי מהליכה ויום יום),
גלגול כדור טניס (מצויין), עיסוי, דיקור, ועוד המון המון דברים
רק תבחרי
שבוע טוב
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמן הדרוש להחלמה?
דניאלה27/02/2011האם ניתן לחזור לריקודים בזמן ההחלמה, בתנאי שאשחה ,אעשה מתיחות,אחזק תאומים ועוד כל יום? או עלי לנוח-עובדה שמבאסת אותי וכן על אילו נעלים לריקודים אתה ממליץ? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמן הדרוש להחלמה? - תגובה
חנן בן-עמי27/02/2011זמן ההחלמה תלוי במספר גורמים. מימים ספורים עד חודשים לעיתים.
אין צורך לתרגל ול"עבוד" כל יום. 4-5 פעמים בשבוע יספיקו ובכל מקרה שווה להתייעץ עם הפיזיו המטפל שלך.
אין לי מושג לגבי נעלי ריקוד. אני מניח כל מה שמאפשר נוחות ותמיכה לכף הרגל, ספיגת זעזועים וכו'. לא כל מה שאופנתי מתאים לכל אחד. החוכמה כאן היא לנסות מספר זוגות ולראות מה הכי מתאים.
בסוף אימון\סשן ריקוד שווה לשים קרח למספר דקות על המקום הכואב.
שבוע טוב,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטנר פסאיטיס - תגובה
ד''ר שמי שגיב09/03/2011בבעיה זו יש חשיבות למדרסים
יש גם לבדוק האם קיים טונוס נירולוגי המתבטא בנוקשות הרקמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשוקיים בתחילת מאמץאמיר25/02/2011
שמי אמיר אני בן 33
לאחרונה החלטתי לחזור לכושר לאחר תקופה של כ- 7 שנים ללא פעילות גופנית
אני מתאמן בחדר כושר מסודר פעמיים בשבוע בעיקר ריצה והליכה על מסלול וקצת שחייה
נתקלתי בתופעה של כאבים חדים בשוקיים בשתי הרגליים לאחר
כ- 400 מ' ריצה בלבד.
הכאבים מאוד חזקים אך נסבלים והם מתחילים להיעלם לאחר כשני קמ' בערך
ממה התופעה ואיך מטפלים בה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשוקיים בתחילת מאמץ - תגובה
חנן בן-עמי26/02/2011את "שריר המסעות" מכיר??
קורה לכל חיל בתחילת המסע ומשתחרר לאחר מספר דקות או ק"מ
מדובר - כנראה - על שריר הקרוי tibialis anterior שתפקידו לכפוף את כף הרגל ופתאום נהיה פעיל יותר ממה שהורגל. הוא מתנפח ולוחץ קצת על עצם השוק מה שיוצר עוד לחץ, עוד כאב עד ש...עוברות כמה דקות והכל חוזר לקדמותו.
מה לעשות? קח קרם או שמן בין אצבעותייך ותלווה את השריר מבסיס כף הרגל עד למעלה השוק ומתחת לברך. תתחיל מעצם השוק ותבנה את דרכך החוצה.
עיסוי עצמי יזרים את הדם וינקה את השריר נקודתית, וחשוב להפריד בינו לבין העצם.
מעבר לזה סובב קצת את כף הרגל וערוך חימום לפני תחילת הפעילות והריצה. הגוף שלך לא מה שהיה לפני 7 שנים, וחשוב לבנות את הכל מלמטה, צעד צעד לאט לאט - רק לא לוותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועם25/02/2011
אני סובלת מ-CMP
לטענת הפזיותרפיסט בגלל iliotibial band syndrome
הוא עושה לי טייפינג ואמר לי לרכב הרבה על אופניים
בזמן הרכיבה לא כואב לי בכלל. לפעמים אחרי כמה שעות או יום כואב ואני לא יודעת אם זה קשור או לא.
אם לא כואב בזמן הרכיבה האם זה בסדר להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
חנן בן-עמי26/02/2011הי הילה,
אם אכן מדובר על ITB אזי יש לנקוט בכמה דרכים:
+לקרוא קצת על התסמונת ITB ולהחכים בנושא
+חיזוק שרירי המסטרינג של הירך האחורית. לרוב חולשה או עומס יתר עליהם עלול לגייס את רצועת ITB לפעולה
טייפינג עיסויים, מתיחות וחשמל וכו' אמורים להעביר את הסימפטום, אך לא ממש מטפלים במקור
כאשר רוכבים על אופניים חשוב להקפיד על גובה מושב ורוחק מתאימים למידותייך.
במידה וישנם כאבים מעט קרח על המקום למשך מספר דקות עלול לעזור, ובאופן כללי את לא אמורה לעבוד תוך כאב, אבל לפי תחושותייך..
בהצלחה
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסת שריראמיר24/02/2011
שלום רציתי לדעת האם זה אפשרי להעלות מסת שריר תוך כדי עשיית אירובי 5-6 פעמים בשבוע?
המטרה העיקרית שלי היא להעלות את נפח הגוף במקביל להורדת אחוזי השומן ע"י אירובי
שכחתי לציין שהורדתי משקל ע"י אירובי ותכנית תזונה מסודרת . השאלה היא אם אני יכול להמשיך עם האירובי בו בזמן שאני מעלמה מסת שריר...?
תודה והערכה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסת שריר - תגובה
חנן בן-עמי26/02/2011מסת שריר נגזרת מגנטיקה, גירוי אפקטיבי לשריר, מנוחה ו..תזונה.
כדי להעלות מסה עלייך להכניס מספיק קלוריות ביחס לכמות שאתה מוציא באירובי.
יותר חלבון, יותר פחמימה רזה, פחות סוכרים ושומנים ואתה תהיה בדרך הנכונה.
כדאי מאוד מאוד להקפיד על מנוחה והתאוששות ולהקפיד לגוון ולבצע מינון נכון של פעילות כדי להימנע מפציעות
בהצלחה,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בלברוםעופרי24/02/2011
שלום רב,
אני חיילת בת 19, בתחילת שירותי הצבאי עברתי קורס מפקדים בן 4 חודשים, לקראת סוף הקורס התחילו לי כאבים במפשעה ימין תוך כדי מאמץ גופני רגיל אותו ביצעתי במהלך כל חודשיי הקורס. ביום בו החלו הכאבים לא יכולתי לרוץ ריצה מהירה עקב הכאבים ולכן רק הלכתי במהירות גבוהה, בבוקר שלאחריו הכאבים במפשעה היו מאוד חזקים,לא יכולתי לרוץ או ללכת הליכה מהירה ובאותו ערב כבר לא יכולתי לעמוד ישר מרוב כאב.
פינו אותי לביה"ח קפלן שם לא נמושו בקעים באיזור,ביקרתי עוד מספר פעמים במיון עקב הכאבים החזקים ובצילומים (כולל אולטראסאונד וגינאלי) לא נמצאה פתלוגיה, עברתי בדיקת מיפוי עצם שיצאה תקינה וב C.T. לא נמצאה בעיה המעידה על הכאבים החזקים במפשעה.
טופלתי באטופן 600 מ"ג פעמיים ביום במשך שבוע, ארקוקסיה 90 מ"ג במשך 10 ימים, אלגוליזין,זאלדיאר אשר לא הקלו במעט על הכאב. בינתיים, הכאבים רק מחריפים, ההקלה היחידה היא בזמן השינה.
לאחר בדיקה אצל מספר אורטופדים הופנתי לבדיקת MRI ארטרו.
בבדיקת רופאים נאמר: קיימת הגבלה בכל תנועה עם אפשרות כיפוף של עד כדי 60 מעלות. סבוב פנימי וחיצוני 0. אבדוקציה ואדדוקציה כ 10 מעלות בלבד. מבחן טרנדלנבורג חיובי מימין.
שאלתי היא: מה הסבירות שזהו קרע בלברום הירך? ואם כן, מה הם הסיכונים הכרוכים בניתוח אורטוסקופיה ומהו זמן משך ההחלמה עד שאוכל לחזור לשירות צבאי מלא?
תודה מראש והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בלברום - תגובה
חנן בן-עמי26/02/2011הי חיילת
וואחד סיפור רשמת כאן..
בדיקות הסי.טי אולטראסאונד היו צריכות לאשר קרע בלברום, אך הם יצאו בדיקות תקינות.
ניכר שיש לך קושי רב בהרחקת הרגל וקירוב בירך (תרגיל ה"גניקולוג" בחדרי הכושר) הבדיקה ציינה רק 10 מעלות שזה "זז בקושי" במושגים רגילים.
מה עושים?
לא בקע, לא קרע, אין פתולוגיה אך כנראה יש דלקת כרונית שאותה האטופן ודומיו לא הצליחו להעביר.
אז ראשית דווקא יש צורך בתנועה. המון תנועה. צריך "לפתוח" את מפרק הירך לחזק את חגורת האגן ושרירי הירכיים ובאופן כללי לבנות את העסק מחדש - משום שרמת הכאב בלתי נסבלת.
שיאצו - מעולה בהנעת מפרקים תוך שימוש בטכניקות שאמורות להמריץ את הדם ולהפחית כאב.
פיזיותרפיה ושיקום: את חיילת ולכן כל פנייה כזו תעבור דרך אורטופד צבאי, אך אולי קופ"ח ואולי פרטי
תנועה במים - שווה להתעניין, דווקא במצבך, בהידרותרפיה. תנועה במים מאפשרת להקל בצורך השרירים לשאת את משקל גופך ויותר להתרכז בלהניע ולחזק את גפיך
תתחילי בצעדים קטנים, הכל אפשרי. יהיו ים כאבים בכל אחד מתהליכי השיקום שתבחרי, אך לטווח הארוך תתקבל רק הטבה. העיקר לבצע!
בהצלחה,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להמשיך לעבוד בחדר כושר?משה אביעד22/02/2011
אני בן 30 ומבקר 4 פעמים בשבוע בחדר כושר לאחרונה חש כאבים חזקים בצוואר שמקרינים לאיזור השכמה והיד הימנית האם מומלץ להפסיק להתאמן בפרט שהכאב ניוון את השריר ביד הימנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להמשיך לעבוד בחדר כושר? - תגובה
חנן בן-עמי22/02/2011כאבים חזקים שהם מעבר לנורמה שאתה מכיר מחדר כושר - ועוד גורמים להקרנות לאיזור - מחייבים בדיקה ו\או מנוחה למספר ימים על מנת לראות האם האיזור שב לתפקודו הרגיל.
שווה לבדוק ולא להזניח
בהצלחה,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצהאוריה21/02/2011
כאשר אני רץ ריצות ארוכות (קילומטר+) אני מרגיש כאבים חזקים בצד גופי. בהתחלה חשבתי שזה בעיות נשימה אז ניסיתי כל-מיני שיטות אך אף-אחת מהם לא עזרה.
יש פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה - תגובה
חנן בן-עמי21/02/2011הי אוריה,
האם התכוונת לקילומטר ריצה פלוס?
לא ציינת מהו גילך, אך באופן כללי כאב בצד מעיד על כושר לא רב ומצוקה של חוסר בחמצן לרקמות הגוף.
חשוב שתזכור שבריצה אתה לא צריך "לסבול", צריך שיהיה כיף יחסית - לכן אם אתה מרגיש שקשה פשוט תאיט את הקצב. האלופים למרחקים ארוכים רצים לאט, אך הרבה...
ברגע שתגיע לקצב שנוח לך, ולמשך יותר מק"מ, הנשימה כבר תסתדר מעצמה.עליי:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hallux Valgusמרב20/02/2011
הי, אני רצה למרחקים ארוכים כבר כמה שנים וסובלת מעצם בולטת אבל בצורה מינורית, לאחרונה חלה החמרה באחתהרגליים (בשנה האחרונה) ומלבד נעלי ספורט או נעל רחבה, אני סובלת מכאבים. לעיתים אחרי ריצה יש רגישות במקום. אשמח אם תוכלו לסייע ביעוץ לגבי ניתוח אם צריך, או טיפול שאינו ניתוחי (אשמח). תודה רבה. מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hallux Valgus - תגובה
חנן בן-עמי21/02/2011הי מרב,
לצערי אין כאן בשורה ותשובה חד משמעית. אוכל לומר שמנסיוני ועל סמך היכרותי עם מטופלים בעלי תופעה דומה, הניסיון ל"מתוח" את מועד הניתוח הוא בין כמה חודשים לכמה שנים..כמובן שעם התקדמות הגיל המצב נעשה סבוך יותר.
בסה"כ מדובר על הליך ניתוחי (אם תבחרי) שכיח שהתאוששות ממנו וחזרה לפעילות מלאה הם ברי השגה
אין לראות בדברים כהמלצה..רק משתף מנסיונם של אחרים
יום טוב,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בהמסטרינגאיל בלכמן20/02/2011
לפני כחודשיים הרגשתי מתיחה חזקה בהמסטרינג.
זה קרה בריצת 10 ק"מ שנערכה כשבוע לאחר חצי מרתון בית שאן.
מאז, אני עושה תרגילי חיזוק ומתיחות אבל האזור עדיין כואב.
מרגיש אותו גם תוך כדי נהיגה.
האם כדאי לעשות אולטרסאונד כדי לוודא את מהות הפציעה או שזה חסר טעם ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בהמסטרינג - תגובה
ד''ר שמי שגיב20/02/2011אם בפציעה עדיין קיימת סביר להניח שקיים קרע
לאחר קרע נוצרת רקמה צלקתית
לרוב מה שממשיך לגרום לכאב ולפציעה זו הרקמה הצלקתית
יש לוודא לקבל טיפולים מנואליים לשחרור הצלקת
במקביל יש גם לשקם את המערכת הנירולוגית שסביר להניח גרמה לשינויים מוטוריים בתפקוד השריר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד הברך בריצה ארוכהיוחאי20/02/2011
אני רץ ריצות ארוכות כבר כמה שנים, ללא בעיות מיוחדות. אתמול השתתפתי בחצי מרתון עין גדי. אחרי קרוב לשעה בתוך הריצה החל כאב חד בצד ברך ימין, לא בברך עצמה. כשניסיתי להגביר מהירות הכאב שיתק אותי, כשהאטתי הוא פסק. מה כדאי לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצד הברך בריצה ארוכה - תגובה
חנן בן-עמי20/02/2011הי יוחאי,
ברכות על סיום חצי המרתון. היה חם אתמול וגם לא היו מספיק מים...:-) (וגם לא היו מספיק צ'יפים, חולצות במידה ומספרי חזה..אבל נהנית)
לכאבי ברכיים סיבות רבות, אך כאב חד חיצוני ומשתק שמופיע חיצונית לברך משוייך לרוב לתסמונת ITB. כמובן שללא בדיקה קלינית אי אפשר להחליט בוודאות שזהו המצב.
הטיפול לרוב כולל מתיחות, חיזוקי המסטרינג, עיסויים ועוד טכניקות כאלו ואחרות.
בהצלחה,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
יוחאי20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאינוריה המוטריה ופעילות גופניתמאיר19/02/2011
פרוטאינוריה המוטריה ופעילות גופנית.תפקוד כלייתי ואולטראסאונד תקין.חשש לiga.בבדיקות מסויימות מעל 2 גרם ליממה חלבון.
האם במצב כזה מותר לעסוק בספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטאינוריה המוטריה ופעילות גופנית - תגובה
חנן בן-עמי19/02/2011הי מאיר,
אני חושש שזהו הפורום הלא הכי מתאים לחיפוש תשובה לשאלותייך. אולי לעמיתי ד"ר שגיב תהיה תשובה עבורך, אך בכל אופן הייתי מתייעץ עם הרופאים המטפלים המכירים את ההיסטוריה שלך טוב מכל אחד אחר
שבוע טוב
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)