פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בירך הקדמי
    נט
    22/07/2011

היי
    לפני כחודש וחצי הבחנתי כי יש לי נפיחות כמו גולה כזו בירך הקידמית שזה יצר ממש גל באמצע הירך ..
    ומאז זה נשאר..אין לי שום כאב ..וזה מאוד מציק לי איך שזה נראה
    חשוב לציין שאני עושה התעמלות בחדר כושר .
    מה אפשר לעשות כדי להוריד את הנפיחות הזו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בירך הקדמי

הוספת תגובה

• נפיחות בירך הקדמי - תגובה

חנן בן-עמי
    23/07/2011

הי נט,

לא ניתן להעריך ולהבין איך צצה הנפיחות והמם מאפייניה, ולכן יהיה קשה להשיב מה ניתן לעשות כדי להוריד את הנפיחות, במיוטחד אם הדבר נמשך חודש וחצי ובמיוחד כאשר הפירוש שלך לנפיחות יכול להיות שונה משלי..

לכן הכי טוב ללכת להיבדק במידה ואת/ה מוטרד/ת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן העליונה בזמן ריצה
    עומר
    19/07/2011

שלום,
    שמי עומר, אני בן 16, ובזמן האחרון התחלתי להתאמן בחדר כושר לאחר כשנה וחצי שלא עשיתי כלום בעקבות בעיה ברגל. שמתי לב שכשאר אני רץ, אפילו ריצה קלה, מתחילים לי כאבים באיזור הבטן העליונה באמצע וטיפה שמאלה , אני חושב באיזור הקיבה והמעיים. הכאב חד מאוד ומושך, וכתוצאה מזה אני נגרר להליכה מהירה (שלא עוזרת לכושר הגופני שלי כ"כ), עד שמפסיקים הכאבים. בדרך כלל אני בריא, ואין לי שום בעיה רפואית.

תודה מראש, עומר

הוספת תגובה

• כאבים בבטן העליונה בזמן ריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    20/07/2011

הי עומר,

מאוד יכול להיות שאכן מדובר ב "כאבים בצד" כפי שהם נקראים ע"י החבר'ה הצעירים.
    לרוב מדובר על חוסר אספקת חמצן זמין לרקמות ולכן מתקבלת תחושת כאב חד באיזור הפופיק ושמאלה - או ימינה - לו..
    הכאבים האלו יעלמו עם התמדה ועלייה בכושר הגופני, פשוט אל תפתח את הריצה מהר, תן לגוף להיכנס לקצב שלו, וקח את זה בסבבה. עוד מספר ריצות מבוקרות כאלו ולא יהיו יותרכאבים

צא לרוץ
    חנן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש עצה
    גיורא
    17/07/2011

לאחר אימון שחיה בבריכה אני נתקף בשיעול טורדני ומגיב באלרגיה, מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מבקש עצה

הוספת תגובה

• מבקש עצה - תגובה

חנן בן-עמי
    19/07/2011

לפנות לרופא המשפחה בתור אופציה ראשונה, או אולי כפי שציינת מדובר על רגישות לכלור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אביב
    17/07/2011

אני בן 15.5 אני אוהב פעילות גופנית, יש לי שריר בטן ואני בנאדם בריא
    יש לי בעיה שנמשכת כבר זמן ארוך שכשאשר אני מבצע פעילות גופנית אני מרגיש כאבים באזור המרכזי של הבטן (אלה לא הכאבים הידועים בצד) אלא טיפה יותר קרוב למרכז.
    אלה כאבים שלא נותנים לי אפשרות להמשיך בפעילות הגופנית ובנוסף באזור הכאב יש לי כמו כתם אדום, כאשר אני מפסיק את הפעילות הגופנית הכאב מפסיק והסימן האדום נעלם.
    אשמח לדעת ממה נגרם הכאב ומה לעשות כדי לרפא את זה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

חנן בן-עמי
    19/07/2011

הי אביב,

אין אפשרות לקבוע דרך האינטרנט מה בדיוק יש לך, וגם אם נשער מהי התופעה (דלקת בשרירי הבטן, בקע ספורטאים וכו') תאלץ - קרוב לוודאי - לראות רופא לצורך הפניה ומעקב. לכן, הכיטוב לפנות לקופ"ח כדי להתייעץ עם רופא. מה, לא?!

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע קשה בקרסול וסיבוכים בעקבותיו
    אדם
    16/07/2011

שלום, אני בן 29, לפני כשנה נקעתי את קרסול ימין ושמאל בהפרש של חצי שעה, עקב נחיתה על רגלו של חברי בעת משחק כדורסל (כן זה קרה פעמיים באותו יום). הנקע ברגל שמאל, שקרה חצי שעה אחרי הנקע ברגל ימין הרגיש רציני וכואב מאד. הרגל התנפחה ושינתה צבעים ולא יכולתי לדרוך כמספר שבועות. הצילומים שללו שבר ואובחנתי כנקע קשה. נשלחתי לפזיותרפיה שבה טופלתי מעט (7 פעמים) ואמרו לי שזה מספיק. הכאב לא עבר גם היום, שנה אחרי, בשני הקרסוליים. בחודשים האחרונים יש לי כאב בירך וברך ימין, בצד הפנימי (הפונה למפשעה) ושמתי לב שכף הרגל הימנית נוטה קצת החוצה פתאום. כיצד אוכל לטפל בסטייה שכן כל פעילות לרבות הליכה, מכאיבה מאד. אנא פרטו סוגי קבוצות ואיזורים לתרגילי פיזיו' (בהנחה שזו התשובה) שכן אני מעוניין לחפש אותם אונליין.

בנוסף, מצילום US של כף רגל שמאל (הנקע החמור יותר), כ8 חודשים לאחר הפציעה נמצא: עיבוי קל של גיד פרונאוס לונגוס עם מרקם היפו-אקוגני ומעט נוזל סביב האזור. סימני טנדיניטיס בגיד זה.
    האם פציעה זו גרמה לסטייה החוצה של הרגל הנגדית? או שמא זהו הנקע ברגל ימין שכנראה לא היה פשוט כפי שסברתי?

אני בריא בדר"כ, משחק הרבה שנים כדורסל וטניס, זו לא הפעם הראשונה שנקעתי את הקרסוליים אך אף פעם לא היתה התנפחות ובוודאי לא כאב ונקע קשה לאורך שנה.

אורתופד כללי אמר לי שאין לו מה להציע כיום מלבד פיזיו' או ניתוח, לא מעוניין לתת לי יותר תרופות אנטי דלקתיות למרות המצאות דלקת בקרסול שמאל. אני מסוגל לשחק טניס עם כאב קל, ורק בסיום יש כאב רציני למשך ימים בירך וברך ימין, וקרסול שמאל באיזור הפציעה.

אודה מאד לעצה שתקדם אותי בהחלמה ובמיוחד תחזיר את רגל ימין למקומה.
    תודה,
    משה

הוספת תגובה

• נקע קשה בקרסול וסיבוכים בעקבותיו - תגובה

חנן בן-עמי
    19/07/2011

הי משה,

וואחד מגילה כתבת כאן עם המון מידע.
    בגדול נפלת בצד הפחות טוב של הפציעה. אין חשוב ממגע כף הרגל עם הקרקע - מכאן נגזרת כל תנועת ועבודת השרירים של הרגלים, מכאן נקבע הייצוב הבסיסי של הגוף ועוד. כך שכאבי שרירים ועבודת יתר של קבוצות שריר מסוימות על פני אחרות הן קודם כל עבור ייצוב ורק אחר כך עבור תנועה.

סביר להניח שגופך כרגע לא מסונכרן ושטיפולי הפיזיו' שעברת בזמנו עסקו יותר בהשבת תפקוד בסיסי למפרק וטיפול בתסמיני הדלקת, מאשר הכנתך לקראת המשך פעילות ספורטיבית.

ממליץ לך לפנות לבעל מקצוע בתחום אשר יוכל להעריך את מצבך היום, לאבחן את יכולת השרירים והרקמות לביצוע פעולה וימליץ לך על המשך חיזוקים וותרגילים לפיתוח היכולת.
    מומלץ להשקיע את הזמן בחניכה אישית ולא רק לימודי ותירגולי אונליין. זה כמו שחייה בהתכתבות. שינוי קל של זווית כף הרגל לכאן או לשם מפעיל שרירים ורקמות שונים, לכן חשוב הדיוק, אופי ביצוע הפעולה ואיכותה.
    אם תצליח ללמוד זאת באינטרנט - שלח לי לינק :-)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בלברום
    אסתי
    16/07/2011

שלום, עברתי בדיקת ארט' mri של מפרק ירך ימין,נתגלה קרע בלברום הקדמי עד לשעה 12(חתכים 18-20 סדרה 5 15-11 סדרה 3)קו הקרע חודר לבסיס הסחוס בסמוך,שאר האיזור תקין,ושמור.האם חייב טיפול לבעיה(את הכאבים העברתי בעזרת חשמל בפיזיוטרפיה ודיקור סיני)ואם יכולה להיות החמרה בקרע?(אני מאוד נזהרת בפעילות.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בלברום

הוספת תגובה

• קרע בלברום - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    16/07/2011

זהו ממצא שכיח
    פעילות המפרק ויציבותו אינם מושפעים מנזק זה
    את יכולה להמשיך כרגיל בפעילות הספורט
    רק אולי בלי קפיצות באנג'י

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע

אסתי
    18/07/2011

תודה על התגובה,וביטלתי את הבאנג'י.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעת מרפק
    רובין
    15/07/2011

שלום
    אני עוסק בקשתות כתחביב, לפני כשלוש שנים נחתכתי באופן חמור יחסית מעל המרפק השמאלי, לא היתה פגיעה בגידים למרבה המזל, אך השריר נפגע,ומאז כמות הכח שאני מסוגל להפיק מהיד ירדה. הייתי מעוניין לחזק את השריר, האם יש סיכוי לפצות על הפגיעה ולבנות אותו מחדש?

לקביעת תור
    סגירה
    פציעת מרפק

הוספת תגובה

• פציעת מרפק - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    16/07/2011

יש לבדוק את מהות הפציעה
    האם היה נזק לרקמות השריר-גיד או נזק עצבי או שניהם
    ניתן לשקם את האזור הפגוע בעזרת טיפולים ממוקדים
    לרוב, בחולשה לאחר פגיעה מה שנפגע זה יכולת מערכת העצבית להפעיל את השריר
    טיפול שיקומי נירולוגי יכול לקדם את מצבך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעת מרפק - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    16/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אנונימי
    13/07/2011

אני עושה עבודה בנושא רפואת ספורט ויש לי מספר שאלות:
    מהן הסיבות העיקריות לפגיעת ספורט ומהן הדרכים למניעתן?
    מהן גישות הטיפול בפגיעות ספורט?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

חנן בן-עמי
    15/07/2011

יש לי רעיון מצויין

כאשר תסיים את העבודה, אול תעלה אותהלפורום בראשי פרקים כדי שכולנו נוכל להחכים? שיהיה בהצלחה בעבודתך ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואת ספורט ונשים?
    סטודנט
    11/07/2011

שלום,

אני לא בטוח שאני כותב בפורום הנכון.
    אני מחפש נושא לעבודת מחקר שאני עושה, על תחום רפואי שבו נשים מופלות לרעה.

למה אני מתכוון? הנבדק הרפואי הטיפוסי הוא גבר לבן, כתוצאה מכך, כל הידע הרפואי הקיים מבוסס על האנטומיה והתכונות של גברים לבנים.
    אנשים שהם לא גברים לבנים = נשים, בני מיעוטים וכו' מטופלים כאילו היו גברים לבנים למרות שהם לא, ולכן נפגעים מצורת הטיפול ולא מבריאים כראוי , זאת כי הידע על הטיפול הראוי לגביהם לא קיים

חשבתי שרפואת ספורט יהיה תחום יותר רלוונטי בגלל התפיסה של תחומי הספורט כתחומים גבריים, פיזיים, ופחות נשיים.

האם מישהו יכול לעזור לי?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    רפואת ספורט ונשים?

הוספת תגובה

• רפואת ספורט ונשים? - תגובה

חנן בן-עמי
    12/07/2011

הטעות במקור.
    אינני יודע מאין הבאת את התיאוריות שרשמת, אך הנקודה מפוספסת בגדול.
    טיפול שאינו מצליח או שאינו טוב ישוייך אולי למעמד סוציו-אקונומי מאשר גנדרי (אשה או מיעוטים). תפיסת תחומי הספורט כגבריים נכונה ל 1960 ולא לימינו, וכל ענף ספורט אולימפי מיוצג גם ע"י המין הנשי - ובהצלחה (התעמלות מכשירים וקרקע היא גברית? אתלטיקה קלה?)

מקד את מחקרך ותקרא קצת מאמרים מחו"ל לקבלת קשת רחבה יותר של דיעות וזוויות השקפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוכב אופנים - כאבי גב תחתון
    אריק
    11/07/2011

בשנה האחרונה החלו כאבי גב מלווים בהקרנה לאגן .
    הכאב הפך לשיגרה וקיים גם בישיבה על כיסא משרדי .
    אני רוכב אופנים מקצועי מזה שנים רבות וכעט מתקשה לרכב בגלל כאב.
    ביצעתי צילום MRI ויש בידי כם CT קיים גם האבחון,
    ואשמח שתסייעו באיתור הרופא המטפל המתאים
    " S1-L5 - קיים בקע דיסק מרכזי אחורי עם סדק אנלורי .עם לחץ על השק הדוראלי .
    ללא עדות ללחץ על השורשים"

תודה
    אריק

הוספת תגובה

• רוכב אופנים - כאבי גב תחתון - תגובה

חנן בן-עמי
    12/07/2011

הי אריק,
    חוליית L5 היא החוליה האמיתית האחרונה לפני שעמוד השדרה הופך להיות מעובה בדרך לעצם הזנב S1. מדובר על בלט בדיסק החוצץ בין החוליות ואשר יוצר לחץ על מעטפת עמוד השדרה. הלחץ הזה גורם לגירוי העצבים ומכאן לשלל תחושות נמלולח, כאב וכו'.

כדי לעזור לגופך שווה יהיה להשקיע ברקמות אשר סמוכות לעמוד השדרה כגון קבוצת שרירי זוקפי הגב, שרירי הגלוטאוס (ישבן) ותן בראש להמסטרינג.
    מאוד כדאי לבצע מתיחות ייעודיות שיקלו את הלחץ השורר באיזור, טיפול אצל כירופרכט או פיזיו' או עיסוי טוב לרקמות אלו.

באופן כללי תכניתך כרגע היא שימור ותחזוקה, תבחן שוב את גובה האוכף ותנוחת רכיבה שלא תיצור לחץ על האיזורים המועדים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועכשיו תראה גב BACK

גיורא כירופרק
    23/07/2011

הסיבות הנפוצות לכאב גב יהיו קשורות בדרך כלל לתפקוד לא תקין בחיי היומיום שלנו. במקרים מסוימים הרמת חפצים כבדים או עבודה ממושכת במצב של גב קמור, כמו גננות למשל או רכיבה על אופניים ואופנוע, יכולים לגרום לכאב ואפילו לשינויים במבנה עמוד השדרה (בלט או פריצת דיסק). לכן חשוב מאוד להקפיד על יציבה זקופה ככל האפשר ולחזק את שרירי הבטן והגב כדי לתמוך באזור זה באופן מרבי. הטוב ביותר לתחזוקת הגב הן לפני כאב ובמיוחד אחר הופעתו הוא מכשיר ההיפוך: גב BACK שמשחרר את הלחץ בין חוליות הגב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאוששות מריצה
    מוטי
    09/07/2011

שלום,

אני רץ כ-40 ק"מ בשבוע במהירות 9 קמ"ש. האם יש הבדל (מבחינת עומס/התאוששות) בין ריצה של 4 פעמים בשבוע למרחק של 10 ק"מ, לבין ריצה יוציומית של 5-6 ק"מ?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    התאוששות מריצה

הוספת תגובה

• התאוששות מריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    11/07/2011

העדפה אישית, היא שם המשחק כאן.

יכולת התאוששות הגוף נגזרת מרמת המיומנות שלך (רץ ותיק או מתחיל), תזונה, גנטיקה, גיל, שעות שינה ומנוחה ביממה וכו'

לגוף אמנם ייקח פרק זמן מסויים להסתגל למעבר לריצה כל יום לפרק זמן של 30-35 דקות ללא תופעות לוואי מיוחדות, אך השאלה היא האם תתמיד בפעילות שכזו לאורך זמן?
    בסה"כ מדובר על פעילות לא עצימה במיוחד, יותר "ריצתטיול" לנפש ולגוף מאשר אימון למרתון...

אם לא תנסה לעולם לא תדע, רק תבחר מה שמתאים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפיקת הברך
    אילן
    09/07/2011

עדיין לא קיבלתי תשובה סבירה באף פורום. לכן, אתן את כל מה שידוע לי על מנת שאוכל לקבל תשובה סבירה.
    אני בן 43. סובל מכאבים בברך ימין מזה שנה כתוצאה ממשחק כדורסל לאחר שזמן רב לא שיחקתי. בצילומי רנטגן ואולטרה סאונד לא מצאו כלום. במיפוי מצאו את הממצאים הבאים:

במיפוי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת דו-צדדית בברכיים, כולל את עצמות הפיקה
    הבולטת יותר בברך הימנית.
    בבדיקה הטומוגרפית (ספקט) – נראית קליטה תקינה במשטחים המפרקיים של שתי
    הברכיים,
    והדגשה בולטת ביותר של עצם הפיקה מימין.
    שאר השלד תקין.
    סיכום:
    הממצא בברך הימנית מתאים לתהליך ארטריטי פטלו-פמורלי בולט.
    שינויים ארטריטים קלים בשתי הברכיים.

ברצוני לדעת:
    האם יש לנתח במיקרה זה ואם כן, רציתי פרטים אודות הניתוח לתיקון הסחוס (סיכויים/סיכונים, משך החלמה, האם מגבסים, האם הפיתרון הוא למשך שנים רבות)
    כמו כן, האם הזרקה של נוזל סיכה לברך יכולה לפתור את הכאב ולמנוע את ההתפתחות של השחיקה? ואם כן, איזה סוג של נוזל כי ישנם רבים.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפיקת הברך

הוספת תגובה

• כאבים בפיקת הברך - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    09/07/2011

זאת אינה מסוג הבעיות שמנתחים
    יש צורך בטיפול שמרני כמו: טיפולים מנואליים לשחרור הפיקה ומוביליזציות לשיפור תנועת הברך
    כמו כן יש לשקול את האפשרות למדרסים ביומכניים לפי מידת גבס והנעלה נכונה
    יש גם לדאוג לחיזוקים דינמיים של הברך- תרגילי פטריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור הדבקויות קרסול לאחר גבס
    אבנר
    04/07/2011

עברתי ניתוח קרסול והפיזיוטרפיסט ,לאחר הורדת בגס אומר שהאיזור כולו "דבוק". הוא השתמש בחשמל כשעה ויותר ובבוקר למחרת הקרסול כולה הפכה לתקועה... שאלתי היא האם הוא נהג נכון או בחוסר מקצועיות, ובאילו דרכים נוהגים לשחרר הדבקויות מהסוג הזה?

תודה

הוספת תגובה

• שחרור הדבקויות קרסול לאחר גבס - תגובה

חנן בן-עמי
    04/07/2011

הי אבנר,

ההדבקויות הן למעשה רקמות של גידים ושרירים אשר אכן "נדבקו" זה לזו במהלך השבועות שהיית עם הגבס, לרוב בחלק החיצוני של הקרסול ועצם השוקית.

חשמל היא רק אחת הדרכים ליצור תנועה של כף הרגל ללא מאמץ וכאב מצדך. בקרוב תתחיל לעבוד על השבת טווח תנועה מלא למפרק הקרסול, ייצוב ותרגילי פיתה, חיזוק שרירים וכו'.
    עיסוי עמוק נועד להזרמת דם וזירוז הניקוז בצורה טובה יותר, וכן לשם פיזור ההדבקויות.

היה סמוך ובטוח, ואם אינך מרגיש נוח עם הפיזיו' המטפל - תמיד תוכל לעבור לקולגה שלו. תן צ'אנס ותרגל טוב

חנן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שיר
    04/07/2011

היי...אני שיר התחלתי לעשות ספורט לפניי חודשיים וחצי..
    אני עושה 40 דקות הליכון על העלייה הכי גדולה ובערך 7.3 מהירות
    ומכשיר מדרגות משקולות וכפיפות 4 סטים כל אחד 30 פעם

לאחורנה התחילו לי כאבי בירכיים במיוחד שאני יושבת ולא מזיזה את הרגליים
    אני בת 17 כולה...אני לא אמורה להיות חלודה כזאת?או שכן?
    האם הכאב יעבור מעצמו או שצריך לבדוק?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

חנן בן-עמי
    04/07/2011

הי שיר,

ככל הנראה, ולמרות שאת רק בת 17, גופך לא היה הכי מוכן לספורט העוצמתי שהתחלת לפני חודשיים וחצי. חלודה כן, במידה ולא עשית הרבה עם גופך עד עתה.

כדאי לעבור לתוכנית מתונה יותר שכוללת הפחתת המהירות על ההליכון ובאמת שאין צורך בשיפוע כל כך רב.
    שום דבר לא מגיע אינסטנט ומהר אלא לאחר התמדהלאורך זמן, לכן לדעתי אין צורך בכל עוצמת האימון הזה. גם גופך כנראה חושב ככה...

בקיצור - המשיכי ללכת, אך תפחיתי מהירות ותורידי שיפוע. הברכיים יודו לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה באיזור צידי האגן
    איתן
    04/07/2011

אני בן 40 , רץ כבר שנים רבות . אחד הדברים שהכי מפריעים לי בריצה זה כאב והגבלת תנועה באיזור הצידי של חיבור הרגל לישבן . מן נקודה עמוקה , מרגיש כמו גיד מוסבב או משהו כזה , שמגבילה את גמישות הרגל . למשל אם יושבים על כסא ושמים את כף רגל אחת על ירך הרגל השניה , אז יש לי מגבלה רבה ביכולת להוריד את ברך הרגל העליונה כלפי מטה לקו הרגל התחתונה . ההגבלה היא רבה יותר ברגל ימין .
    מה לדעתכם יכול לשפר את המצב? האם עסוי יכול לעזור?
    איך הייתם מגדירים את הבעיה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה באיזור צידי האגן

הוספת תגובה

• בעיה באיזור צידי האגן - תגובה

חנן בן-עמי
    04/07/2011

הי ערן,

אכן יכול להיות שחלקו העליון של שריר ההמסטרינג שלך אמנם קפוץ ודחוס, או שמא זהו הגיד שלו (מחבר בין השריר לעצם האגן) שמגיב בתחושתיות

מתיחות טובות על גוף חם, אלסטיות, עיסוי או תרגול יכולים בהחלט לעזור כדי להפחית עומסים וליישר את סיבי השריר.

כל עוד אין טראומה או פציעה אזי תחוש בשיפור ניכר לאחר טיפול

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה