מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למיה - כתבה בערוץ 10לילי03/01/2008
שלום מיה,
ראיתי את הכתבה בערוץ 2. כל הכבוד על הנחישות בליווי האנשים. רציתי לדעת, מדוע לא נתת לזוג ההוא לקנות חסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסה זה לא אוכל ודורש הרבה רוטב
מיה בן אפרים05/01/2008שתי סיבות,
רוטב עשוי משומן, מיונז או שמן זית
כשאוכלים חסה מוסיפים המון רוטב בד"כ, כדי שיהיה טעים ומעניין..
כשהסלט במסעדה עם כל כך הרבה חסה, נוסיף פי 4 רוטב מסלט ערבי קצוץ עם נוזלי הירק..
הסיבה השניה שאחרי חסה נרגיש מלאים לשעה, יהיה רושם של שובע אך תוך שעה נחפש אוכל שוב... אז מה עשינו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומן בשביל ווסתקרן01/01/2008
לאחר דיאטה נעלם הווסת לכשנה.
משקלי משתנה ב2 קילו יותר\פחות לפי נוזלים או שרירים ואולי גם שומן,אבל פחות או יותר תקוע.
לפני כמה זמן חזר הווסת, האם זה מדד להשמנה [עלייה באחוזי השומן] או ייתכן והגוף התרגל למצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוסיפי אינפורמציה
ד״ר חדוה בן משה01/01/2008קרן שלום
כתבי לי את הפרטים הבאים כדי שאוכל להתייחס:
גילך, משקלך כיום וגובהך. כמו כן כמה ירדת במשקל בדיאטה ותוך כמה זמן? האם זו הייתה דיאטה מאוזנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילורוית31/12/2007
השארתי לך הודעה באתר שלך,
לא ידעתי על קיומו של פורום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוד ההצלחה - שינוי אמיתי מבפנים
ד״ר חדוה בן משה31/12/2007רוית שלום
את מספרת בקצרה על עודף משקל גדול מאד ועל ירידות גדולות המלוות תמיד בחזרה של המשקל שאבד.
זהו מרדף של מרזים רבים, מדיאטה לדיאטה, מפטנטים שונים ועד כדורים וניתוחים. תמיד את בידיים של מטפל המכתיב לך גישה מסוימת , לפעמים קיצונית מאד.
הירידה במשקל כרוכה בסבל וכשהיא מסתיימת יש זלילה גדולה ורעב גדול שתוצאותיו חזרה למשקל הקודם.
קראי את התכתובת שלי עם ויוי, שימי לב לתובנות שלה בתום התכתבות קצרה.
אם את רוצה לעשות שינוי אמיתי אחת ולתמיד, קואצ'ינג בתזונה והרזיה היא דרך פיתוח שוטר פנימי.
הבנה של הרעב שלך ושל הרגלי האכילה שלך.
זהו תהליך אימון, בגובה העיניים שממנו מקבלים תובנות, דרך חדשה , מטרה ואסטרטגיות פעולה.
ספרי יותר על הדיאטות שעשית. איך הרגשת? מה אכלת בהן? איך הייתה התמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית30/12/2007
שלום רב,
האם מומלץ שארוחת הערב תהיה קלה? מה זה נחשב קלה? וכמה זמן לפני השינה מומלץ לאכול את ארוחת הערב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב
מיה בן אפרים30/12/2007מומלץ שארוחת הערב תהיה מגוונת, לא כבדה מדי ולא, לא קלה מדי
הכל תלוי במה אכלת בצהרי היום,
בערב מצויין אפילו חזה עוף, טופו מוקפץ פשטידת גבינות, טבעול או פסטרמה
עם לחם או תבשיל חם, העיקר לא כבד מדי, לא עמוס מדי ולא שמן מדי..
מומלץ לאכול עד 3 שעות לפני השנה את הארוחת ערב ואפילו להוסיף פרי או מעדן, כשעה שעתיים אחרי
לא ללכת לישון רעבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוחדת לחזור לאכול
רויטל31/12/2007אני בתהליך החלמה מהפרעת אכילה (בולימיה) ומנסה לחזור לאכול. משקלי תקין לגמרי 60 ק"ג על 1.60 . בשגרת היום עד כה לא אכלתי בצורה מאוזנת כלל:
א. האם זה נכון שהגוף התרגל לחוסר הזנה איכותי ושאם כעת אני אוכל הוא יעלה במשקל בגלל שהוא לא רגיל למזון?
ב. לעיתים גם כשאני מצליחה לאכול אוכל בריא ומזין(פרוסת לחם עם גבינה,קצת סלט,ביצה וכו') הגוף,בגלל ההרגל, לא יודע להפסיק.יש לך טיפים איך להפסיק להיות "רעבים" גם אחרי הארוחה, טיפים למתיחת הזמן?
ג. אילו מאכלים איכותיים יעזרו לךי לחוש שובע?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה מבולימיה
ד״ר חדוה בן משה31/12/2007שלום רויטל
א. הגוף לא מתרגל לחוסר הזנה. הגוף ישמח וירגיש טוב ובריא בהזנה איכותית. לא תעלי במשקל אם תאכלי כמות קלוריות נכונה.
ב. כדי להפסיק להיות רעבים, יש לאכול כל 3 שעות. הארוחות צריכות לשלב חלבון ופחמימה מלאה וכמובן לכלול ירקות. "הרעב" הוא גם בראש ולכן יש להבין את כל מרקם חייך.
ג. מאכלים איכותיים לשובע : לחם מלא, קוואקר, אורז מלא, פסטה מלאה, קוסקוס מלא, דגני בוקר מלאים בשילוב חלבונים רזים, ירקות, פירות ושומנים טובים כמו טחינה, אבוקדו ושמן זית.
אני מציעה לך לפנות לדיאטנית שתלווה אותך בתהליך ההחלמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו שכתבת "בחיוך ותקוה"ד״ר חדוה בן משה30/12/2007
תודה ששיתפת אותי בחייך ואני שמחה לעזור.
נשמע שיש לך חיים רגועים , בעלך מבשל , הכל טוב חוץ מהרצון לרדת 4 ק"ג.
אני מציעה שתתחילי בבוקר עם סנדביץ קל כמו שאת רגילה. תוסיפי ארוחת ביניים של פרי ו-7 שקדים, גם ירקות יהיה נפלא. תאכלי ארוחת צהריים מסודרת עם בעלך, עוף וכוס תוספות כמו פירה או אורז + ירקות . לשאר היום תאכלי 4 לחם קל + ביצה , 2-3 כפות גבינה או אבוקדו או טונה,
עוד 2 פירות, מעדן דיאט או יוגורט וצופר מתוק של 100 קלוריות כמו שורה שוקולד או 2 ביסקויטים.
נכון שהקלוריות יגיעו ל-1400 -1500 אבל לא תרעבי ותחזיקי לאורך זמן.
ספרי לי איך את מחלקת את הלחם , המעדן והפירות על אחה"צ והערב.
תשתי הרבה מים. לא להגזים בקפה ותמשיכי בפעילות.
והעיקר...........אל תחשבי דיאטה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדווה תודה רבה מאוד מאוד
ויוי30/12/2007לפי מה שכתבת לי החלטתי כך:
בוקר: כריך מלחם קל +נס קפה חלש
10:00 ביניים:פרי +נס קפה חלש+מים
12:00 בניים :7 שקדים +נס קפה חלש + מים
צהריים:סלט , עוף, פירה או אורז +מים+נס קפה חלש (ישיבה של קפה עם הבעל במרפסת )
5:00 כריך לחם קל +גבינה \טונה\אבוקדו.+כוס מים + כוס נס חלש
6:00 הליכה חצי שעה על ההליכון + כוס מים
7:00 כריך מלחם קל + ביצה קשה +מעדן דיאט\יוגורט + תה ירוק
האם זה מספיק אוכל כדי לא להיות רעבה וגם להיות בריאה או שמשהו חסר כאן?
את מלאך בשבילי.
בברכה
ויוי מהצפון הרחוק
שכל כך שמחה על הפורום הזה
וואווווווווווווו אולי באמת אכנס לשיגרת אוכל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, לא
ויוי30/12/2007חדווה
נראה לי שמשהו לא בסדר בארוחות שכתבתי לך כי הבעיה העיקרית היא בערב בשעות 19:00 עד 22:00 אלו שעות הזלילה שבהן אני נשברת .
ושוב לא לקחתי בחשבון משהו מתוק
והתבלבלתי עוד יותר כשקראתי באתר שלך על אכילת חמש פירות או ירקות ביום.
אוףףףףףףףףףףףף
תודה ויוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו את משקיעה מחשבה באכילה
ד״ר חדוה בן משה30/12/2007היי ויוי
עכשיו נושבת "רוח אחרת". את בונה לעצמך תפריט שתאהבי לאכול.
את שואלת לגבי הערב ומנסה למצוא פתרון נכון. זהו קואצינג ולשם כיוונתי אותך.
בתפריט שציינת שתאכלי, את יכולה להוסיף ירקות חופשי לגמרי בלי חשבון. לנשנש כשאת רעבה וגם בין הארוחות. בימי החורף מרק ירגיע אותך ואולי בעלך הבשלן יכין לך מרק ירקות שתוכלי לאכול גם בשעות הערב הקשות.
נוסף לפרי שכתבת , הוסיפי עוד 2 פירות. אם חסר לך מתיקות אז 2 פירות = 4 יחידות פרי יבש.
בערב אפשר גם 2 ביסקויטים פשוטים או 2 לחם קל או קרקרים מלאים עם ריבה/דבש.
את בדרך הנכונה! בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מילים בפי
ויוי30/12/2007על ההתייחסות
על ההתנסות הראשונה שלי (באמת!!)
על הכיוון שנתת לי
ועל העידוד
באמת כל הכבוד על זמנך והקשבתך כלומר קריאתך
אשוב לחשוב על המאכלים
ולסדר אותם בן הזמנים
אהיה כאן בקשר
מרוצה מאוד
מקווה לטוב
ויוי מהצפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויוי בהצלחה!חדוה בן משה27/12/2007
יש בעיה בלענות בכחול אז עונה לך בתגובה רגילה.
ויוי, תודה על הברכות לפורום. כדאי להפחית במשקל לא יותר מחצי ק"ג בשבוע כדי למנוע קמטים ולשתות 2 ליטר מים.כמובן חשובה פעילות גופנית לעזרה בהרזיה.
דיאטת הלחם יכולה להיות מאוזנת אם מקפידים על הכללים. האם מתאימה לך דיאטת לחם בחורף? לא חסרה לך ארוחה חמה?
קוואקר הוא תחליף ללחם. 3 כפות קוואקר שוות לפרוסת לחם אחת.
כדי שהקוואקר ימס, כדאי שתבשלי אותו בסיר עם החלב ותערבבי היטב עד שמתרכך. אולי המים לא היו מספיק חמים מהמיקרו?
אפשר להמתיק עם ממתיק מלאכותי וגם לתבל בקינמון.
שתפי אותי בהתקדמות וגם בקשיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדווה תודה
ויוי27/12/2007בוקר טוב , אני פנסיונרית אז לפעמים אני קמה מהמטה בשעות כאלה אחרי צפייה בטלוויזיה בבוקר.
תודה על העצות לקווקר.
דיאטת הלחם היא הטובה לי ביותר והמתאימה לי ביותר ואכן אני שבעה איתה ולא חסר לי דבר.
בעייתי היא האהבה הבלתי נשלטת למתוק. והמחשבה שאם חטאתי בעוגה שאהבתי כל היום הלך.
אני בת 54 גובה 165 שוקלת 73 קילו ובצעירותי הייתי רזה מאוד . משפחתי רזה . ובכלל אני רוצה את האפשרות ללבוש ג'ינס בלי בעיות . חטוב עם נעלי עקב. אני כל כך רוצה לרדת קצת. שתייה אין בעיה אני שותה בקבוק מים מינרלים וכמה כוסות נס קפה חלש ביום.
שמחתי לשמוע שהקווקר הוא תחליף טוב לשלושה פרוסות לחם. כי אני אוהבת דייסה ואולי זה טוב כארוחת לילה.
בינתיים יום נעים לך
היה לי נעים לקרוא את התייחסותך
ויוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שחור ולבן
חדוה בן משה27/12/2007בוקר טוב ויוי, אני מבינה שאת נהנית מהחיים בפנסיה ומתאים לך גוף חטוב בגינס. נפלא לשמוע!
שימי לב שכתבתי 1 פרוסה לחם = 3 כפות קוואקר ולא הפוך כמו שציינת.
חשוב גם בדיאטה להנות ממתוק קטן ולא לפתח יסורי מצפון. האמונה שאכילת ממתק קטן הורסת את הדיאטה, מביאה לכשלון השמירה. כי "אם חטאתי...אז כבר לא נשמור.... על אמונות מסוג זה עובדים בדיאט קואוצ'ינג. זוהי הדיאטה האמיתית !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום ראשון לדיאטה
ויוי27/12/2007היום הלכתי חצי שעה על ההליכון במהירות שהייתה נוחה לי. אני רחוקה מאוד מהכושר שאני רוצה להגיע אילו אבל שמחה שהיום עבר בלי להישבר. בזכות הקווקר אלך לישון שבעה כי החלטתי במקום כריך לחם קל לאכול דייסת קווקר משלוש כפות עם סוכרזית חצי מים חצי חלב. זה יהיה נהדר וטעים.
תודה
לילה טוב
אני הולכת למיטה מוקדם . רואה תכניות בטלוויזיה מתחת לשמיכה החמה כי אני גרה בצפון הרחוק של הארץ וקר כאן מאוד .
ביי
ויוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמו התחלה טובה!
ד״ר חדוה בן משה28/12/2007היי ויוי. אני מבינה שהצלחת עם הדייסה.
חצי שעה הליכה ביום יהיה נפלא אם תתמידי. כתבת שאת לא בכושר. האם לא עסקת בכלל בספורט? איך ההרגשה ללכת על ההליכון? זה אמור להיות כייף בדיוק כמו הטלויזיה עם שמיכת הפוך. הכושר יגיע....
ספרי אם את רעבה, איך את אוכלת בד"כ כשאת לא שומרת. האם את שומרת על משקל קבוע?
סה"כ את לא צריכה לרדת הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההרגל הרע מכל
ויוי29/12/2007זהו זה..........הדיאטה נשברה
כלתי עשתה ארוחת ערב ואני אכלתי בהתחלה במידה .......וכשהיגיעו העוגות יאלללללללללללההההההה ............מוכר?
כולם כך אני יודעת. כל פעם מתחילה מחדש ונשברת
ללכת חצי שעה על ההליכון זה עינוי אבל אני עושה זאת תוך כדי צפייה בטלוויזיה אז לא נורא.
רימיתי את עצמי אני לא מחזיקה מעמד בדיאטת הלחם.
ואני לא יודעת עכשיו מה לעשות.
אני בטוחה שהמון מכירים את המצב שלי.
השבוע הייתי בטוחה שיהיה טוב
אני אוהבת מתוק . מתוק שובר אותי.
לחם אכלתי כל שלוש שעות. אבל אז אני מחזיקה מעמד רק יומיים שלושה.
יאוש. אני לא יודעת איך להתחיל את המחר.
לפעמים אני אומרת לעצמי, עזבי כבר את המלחמה את נראית בסדר את לא צריכה להלחם. אבל בתוך תוכי אני יודעת שאני לא בסדר. וכשאני רעבה אני מתנפלת על כמויות אדירות של מזון מתוק.
מה עושים במצב כזה?
ויוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה של עוגה אינה סופו של תהליך
ד״ר חדוה בן משה29/12/2007היי ויוי. כדאי שתשני את הראש ואז לא תתייחסי לארוע חד פעמי כאל שבירה.
אם את רוצה אחת ולתמיד לצאת ממעגל הדיאטות אז תחליטי שהתחלת תהליך של צמצום מתוקים שאת אוהבת. זה לא אומר שאת צריכה להמנע לגמרי. תאפשרי לעצמך , גם אם את רוצה לרדת במשקל לאכול מתוק. אולי כל יום צ'ופר מתוק קטן של כ-100 קלוריות או פעם בשבוע אפילו עד 500 קלוריות.
אם תאכלי מתוק במידה וללא תתייחסי לזה כאל איסור חמור ,תוכלי לחיות בשלום עם המזון.
הנה את מתמידה על ההליכון כל יום!!!
הסתכלי על מה שאת עושה ומצליחה ושבחי את עצמך.
בואי נתחבר לתפריט שנכון עבורך ולא ספר דיאטה. ברור שרק לחם נמאס אחרי מספר ימים.
ספרי לי את אורח החיים הרגיל שלך, העדפות במזון וכו'. נבנה ביחד מה שנכון עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתך ממש עודדה ושימחה אותי מאוד
ויוי30/12/2007אשמח מאוד לספר על אורח חיי
לאחר שלושים שנות עבודה ללא הפסקה כמחנכת בישראל (עבודת קודש ממש עם הרבה השקעה מצידי והרבה סיפוק והערכה מצד הממונים עלי)אני חיה בארץ חלומות.
אני מתעוררת בבוקר כשלצידי כוס קפה וכריך לחם קל שמכין לי בעלי הפנסיונר שאוהב לקום מוקדם.
קמה מהמטה בשעה תשע לאחר צפייה בטלוויזיה
מנקה , מסדרת , מעצבת מיליון פעמים את הפרחים.
ושותה הרבה מאוד נס קפה חלש
בצהריים בעלי מכין את הארוחה שמורכבת בדרך כלל מעוף. פירה, סלט ובדרך כלל אני אומרת שאנני אוכלת צהריים ומסתפקת שוב בכריך או נשברת לגמריי ואוכלת גם את האוכל שלו.(הוא אומר שאני "חזיר לא קטן" )
לאחר ארוחת הצהריים אני מתפנה לעזור לבני במשרד . הוא גר לידי ממש ואני מתייקת לו מסמכים
ובערב אני חוזרת הבייתה וצופה בטלנובלות תוך כדי הליכה . הערב הוא ערב חמים עם בעלי ושוב קפה ולחם או זלילה בלתי פוסקת תוך צחוקו של בעלי שאומר שאני לעולם לא ארזה בצורה כזו.
בעבר הורדתי את הקילוגרמים המעטים על ידי כדורי רדוקטיל שרק עשו לי רע בנשמה אבל כשהפסקתי לקחת אותם חזרת להרגלים שלי. אני לא מבשלת . זה התחום של בעלי . תמיד בישלתי אבל בחלוקת העבודות בבית הוא אוהב לבשל ואני לנקות ולסדר והוא מוכן לעשות כל מאכל שרק אבקש.
עכשיו כשאני מסתכלת על מה שכתבתי אני די בהלם. כי אני מבינה שעיקר האוכל שלי אלו הזלילות המטורפות בן ימים של אכילת לחם מלא פרי אחד מעדן דיאט אחד. ומוח שעסוק כל הזמן ברצון לאכול.
היום שקלתי את עצמי הייתי 74 קילו. וזה העונש שלי . אני רוצה לרדת ארבעה קילו לא יותר.
האם תוכלי לעזור לי , באמת?
אני אוהבת לאכול הכל הכל הכל...........אני אוכלת גם את הנכדה שלי........והיא לא כל כך אוהבת את זה.
אסיים בחיוך ותקווה
ויוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "יו יו" כבר הרבה שניםמירה25/12/2007
שאלה לחדוה בן משה:
כבר שנים שאני עולה ויורד ושוב עולה במשקל בעזרת שיטות הרזיה שונות ומשונות. במה שונה שיטת הדיאט קואצ'ינג מכל השיטות והתורות הקיימות בשוק שאותן ניסיתי ללא הצלחה יתרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת מה"יו-יו" בעזרת דיאט קואוצ'ינג
ד״ר חדוה בן משה25/12/2007חוסר ההצלחה בדיאטות שונות נובע מכך שהן מכתיבות לך תפריטים שונים ומשונים כפי שכתבת, שאינם מותאמים לך אישית. אתה חייב לעקוב אחרי הנחיות שאתה מתנגד אליהן ומכאן כשלון הדיאטה. לא שאלו אותך בכלל מה אתה רוצה !!! לדוגמה, דיאטת חלבונים או דיאטת סוג דם וכו'.
בדיאט קואוצ'ינג, יש הבנה של צרכיך והתנהגות האכילה שלך. אני מתעניינת בכל אספקט של חייך שקשור באכילה. אנחנו נבין ביחד מדוע אתה לא מצליח. מה הם חסמי ההצלחה שלך? האם אתה אוכל בתגובה למצבים רגשיים? האם יש אזורי סיכון וזמני סיכון לאכילת יתר?
אתה שותף מלא לתהליך!!!! אתה תגלה מה שנכון לך וגם את החוזקות שלך לתהליך השינוי.
אני מלווה אותך בתהליך הזה, תוך גיבוש אסטרטגיות פעולה מותאמות לך כדי להגיע למטרה שקבעת.
השינוי יהיה אמיתי וישאר לאורך זמן.
בהצלחה בדבר הנכון, אחת ולתמיד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאל24/12/2007
ישנה דיאטה שנקראת דיאטת שתן , נכון היא לא בריאה
אבל הרצוני לדעת אם הורדת המשקל הגיוניתת..
בדיאטה זו אוכלים רק פירות וירקות , והאשלגן גורם ליציאת נוזלים רבה , בעקבות זאת יורדים 1-1.5 ביום הייתכן ?
מומלץ לעשות את זה בד"כ בתקופת הווסת ..
זה הגיוני ההפחתה הזו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה בה מפחיתים נוזלים ולא שומן!!
מיה בן אפרים24/12/2007ברגע שמכניסים ולו פרור של פחמימה מעלים הכל חזרה, נוזלים נספגים שוב בפחמימה והתוצאה עליה מהירה חזרה. לא, לא בריא ולא יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהרותם...22/12/2007
פעם ההיתי חולה באנורקסיה והחלמתי מאז אך הבעיה שבזמן האחרון אני אוכלת באופן מאוזן מסודר ודיאטטי ככה 5-6 ימים ואז נגיד ביום ה-6 אני נכנסת להמון בולמוסים, נהיה לי מן הרגל כזה, לחטוף בולמוס של יום יומיים ואני לא מצליחה לצאת ממנו.. כבר העלתי 8 קילו ואני ממש בדיכאון..
אפילו סתם, סתם בלי סיבה..
תמיד כשאני מנסה לחשוב מאיפה זה בא אני אף פעם לא מוצאת סיבה מוצדקת.
נמאס לי, לקזז כל יום אחר כך באוכל כדי להגיע לשקילה ולא לעלות..
נמאס לי שאחרי בולמוס הבטן שלי נפוחה,
נמאס לי שזה נותן לי להרגיש כל כך רע..
והכי נמאס לי ש.. שאני לא מצליחה להתגבר על זה.
לא מצליחה.. אני כבר ממש מיואשת אני מטופלת פסיכולוגית אך לאור המצב לא נראה לי שזה
עוזר מה אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה עם טיפול תזונתי לאיזון
מיה בן אפרים23/12/2007היי רותם
אני מבינה שהבעיה קימת ולא מהיום, טיפול פסיכולגי לא תמיד מציל את הבעיה עצמה, הוא בהחלט עוזר לנפש להתקדם הלאה ולנסות להבין את מקור הבעיה אבל חייבת להיות סיבה נוספת
חוסר אכילה מתחילת היום גורם לירידה בכמות הסוכרים למוח וכתוצאה מכך, מפריע לתפקוד ולאיזון בכמויות האוכל לקראת הלילה
המלצה חמה, פני לטיפול תזונתי אמין. אימון תזונתי יכול להיות פיתרון אידיאלי.
אל תחייה עם הבעיה לבד, חבל על כל רגע וק"ג מדכא נוסף.
שלך
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול פחותאורית19/12/2007
איך אפשר לאכול פחות למרות שאני רעבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל משביע לאורך היום
מיה בן אפרים23/12/2007תפריט מגוון ומשביע שלא גורם לרעב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יורדת במשקלבתיה17/12/2007
שלום מיה, אני עושה ספורט ואוכלת נכון ולמרות זאת אני לא יורדת במשקל אלא רק מורידה את אחוזי השומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי שומן
מיה בן אפרים23/12/2007האם את מקפידה על 3 שעות בין ארוחה לארוחה?
חשוב לגוון במספר הפחמימות ומספר החלבונים לירידה באחוזי שומן
האם קיבלת תפריט מתאים?
האם את מקפידה לאכול לפני אימון ו/ אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיהדניאלה15/12/2007
היי מיה, אני חיילת משוחררת, העליתי 15 ק"ג במהלך השירות הצבאי וכעת אני שוקלת 64 (גובהי 1.62). מבנה הגוף שלי הוא בינוני..אף פעם לא הייתי רזה וגם לא שמנה.. רוב התיכון שמרתי על משקל של 56-57 ואף פעם לא הרגשתי מספיק טוב עם עצמי. ניסיתי במהלך השנתיים אין ספור תפריטים וקב' תמיכה אך המשקל לא זז מ64.. יש לי בעיית כולסטרול מעטה שהתגלתה לאחר השחרור: כולסטרול 230, הכולסטרול הטוב:74 והרע: 124.
מבחינת ספורט אני בד"כ פעילה 3-4 פעמים בשבוע בחדר כושר, עושה גם שעה אירובי וגם תרגילי עיצוב אך לאחרונה אני לא מגיעה בגלל, קשה לי להכריח את עצמי בחורף לצאת, אין לי חשק וגם אין זמן (משלבת עבודה של 10 שעות ביום+ פסיכומטרי).
2 שאלות:
1. מהו המשקל הרצוי בשבילי (לפי הנתונים היבשים שמסרתי)?
2. מהי שיטת הפוד קואצ'ינג? האם היא יכולה לעזור לדעתך? יש לי בעיה של שליטה עצמית והתמדה בתפריטים. מהי כוללת?
אשמח לתשובתך...שיהיה שבוע נפלאאא:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת פוד קואצינג
מיה בן אפרים24/12/2007המשקל המתאים לך הינו 55-56
שיטת פוד קאוצינג מלמדת אותך להתמיד ולהכנס לתהליך נכון וישיר שמתאים לך אישית
בשיטה אין דיאטה שמורידה נוזלים, רק שומנים ממסת גופך
הגישה היא לנצל את הדברים שאת אוהבת וכך להתמיד בתהליך לשארית ימייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיה-בהמשך
דניאלה24/12/2007היי מיה תודה על המענה.
קבעתי אצלך תור לעוד שבוע וחצי. מקווה לנצח את המשקל אחת ולתמיד.
זוהי התקווה האחרונה שלי.
שיהיה יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה (:
מיה בן אפרים25/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה, אני דיי מיואשת :-(טל14/12/2007
מיה :-)
שלום, אני בת 22, הגובה שלי הוא 162 ואני שוקלת 57. אני נראת סבבה סה"כ, לא שמנה, אבל אני כן הייתי רוצה לרדת איזה 3-4 קילו, בשביל להרגיש יותר טוב עם עצמי, יותר קלילה, וגם אחד הדברים שמפריעים לי זה ההרגשה הכבדה והמעצבנת אחרי שאני אוכלת יותר מדי... זה לא הרבה לכאורה ואמור להיות דיי פשוט, אבל אני כבר נאבקת בזה שלושה חודשים, יורדת קילו-שניים ואז מעלה אותם וחוזר חלילה.
יש לציין שלפני שש שנים עשיתי דיאטה דיי קיצונית שבה ירדתי למשקל 45 ולא היה לי מחזור שנתיים, ובעזרת דיאטנית טיפלנו בזה ואחרי תהליך דיי ממושך הכל הסתדר ואני נשבעתי שאני לא אספור יותר קלוריות ואוכל מה שבא לי. וככה חייתי לי כחמש שנים, אכלתי בלי חשבון,ועדיין נשארתי במשקל הנוכחי פחות או יותר. אבל לאחרונה הרגשתי שכן השמנתי טיפה ואני רוצה להיות רזה יותר, ולאכול יותר מסודר וטוב בעיקר. אבל לא הולך לי. ויתרתי על כל השטויות שהייתי אוכלת פעם (היתה לי תקופה של חצי חבילת פופקורן כל ערב :-)), והתחלתי לעשות ספורט 3 פעמים בשבוע (חצי שעה אירובי ועוד חצי שעה מכשירים כל פעם). התפריט שלי בערך: קערת קורנפלקס בבוקר (הארוחה הכי טובה ומשביעה שלי ביום), בצהריים אני לא אוכלת הרבה, בדרך מנה קטנה של בשר. ממש קטנה. ובערב חביתה עם קוטג'.. במהלך היום אני אוכלת גם הרבה פירות (3 +-), דנונה 3% (ה0% לא טעים לי), וכל מיני שטויות דיאטטיות. ובגלל שנשבעתי שאני לא התעסק עם קלוריות אני משתדלת לא לספור כמה זה יוצא. והרבה פעמים כשאמא שלי מכינה עוגה לשבת וכאלה אני לא מצליחה להחזיק את עצמי וזה בהחלט מבאס... אני יכולה לאכול מסודר כל היום והערב-לילה תמיד שובר את זה. אני לא מפסיקה לאכול. אמנם לא דברים מ-א-ד משמינים אבל גם לא בהכרח דיאטטים.
אני אשמח אם תייעצי לי על דרך חכמה יותר...אני לא רוצה לחשוב על קלוריות ולהתחשבן עם אוכל כל החיים שלי, היה לי מספיק מזה בתקופת התיכון ואני רוצה פשוט לאכול נכון ושהגוף שלי לא ידרוש ממני אוכל שאחר כך יגרום לי להרגיש רע. איך עושים את זה?!?!
תודה! :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד הערה
טל14/12/2007זה שכתבתי שאני אוכלת קצת בצהריים זה לא בגלל שאני רוצה לאכול קצת.. פשוט בזמן האחרון כאילו אין לי חשק ותאבון לאוכל מהסוג שאנחנו אוכלים בצהריים (בדר"כ שניצלים או עוף או דברים מוקפצים, שפעם אהבתי, ועכשיו אני פשוט לא רוצה.... )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומנים בסה"כ היומי
מיה בן אפרים23/12/2007שומנים הם הגורמים להשמנה אבל החיוניים לירידה במשקל גם כן.
אם תאכלי לאורך היום את האוכל שרשמת, תתני טון נכון של שומנים בריאים ( אבוקדו, ש"ז, טחינה) במידה של 2 כפות ביום, הקפידי על שומנים מהחי במידה נמוכה ואל תחסכי בארוחות מבחינת פחמימות , תראי תוצאות
בכל אופן, תפריט משביע ולא שמן חייב להצליח ולעזור להגיע ליעד ה עזרה, אל תהססי לבקש
שלך,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי12/12/2007
חברה שלי אוכלת בצורה בריאה ואיננה צמחונית.
לפני כשנה ביצעה בדיקות דם והB12 שלה היה נמוך מדי. לאחר כמה חודשים ביצעה את הבדיקה והB12 עלה. היא כמובן הקפידה לשמור על תזונה נכונה. השאלה היא איך זה יכול פתאום לעלות כל כך מהר? היא לא לקחה תוספים, ואכלה בצורה בריאה גם לפני כן. עד כמה שידוע לי חסר בויטמין זה הוא עניין של שנים, שכן הויטמין נאגר בכבד בין 3 ל-6 שנים. האם הבעיה היא בספיגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ב- B12
מיה בן אפרים13/12/2007יכולים להיות מספר דברים:
הבדיקה בוצעה כ24 שעות לאחר אכילת בשר אדום או כבד
ואז לא מבטיח שהB12 ממש עלה..
או, שהיתה בעיה בבדיקה הקודמת ומלכתכילה לא היה חוסר
או, ששילוב מגוון ויטמינים נכונים עם אכילה סדירה של מזונות התורמים לספיגה, תרם לSERUM הכללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי מאיהורד10/12/2007
בוקר טוב מאיה,
רציתי ליצור עימך קשר ולהגיע אלייך לקליניקה.
מלבד טלפון זה, האם יש טלפון ננוסף?
מפניי שבטלפון זה אני מגיעה לטלפניות שלוקחות פרטים...
תודה ושבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירת קשר
מיה בן אפרים13/12/200703-7419624 או למייל שלי [email protected] או למשרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)