מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ימי חופשה נצברים בזמן חל"ד?לילי22/12/2010
שלום, אני בהריון ואצלנו בעבודה אסור לצבור ימי חופשה , כלומר כל שנה יש לנצל את מלוא הימים שנצברו לאותה שנה.
אני מתכננת , ב"ה לאחר הלידה להאריך את החופשה בעוד 3 חודשים.
הייתי רוצה לדעת מראש האם כאשר אישה נמצאת בחל"ד ימי החופשה אשר מגיעים לה באותם חודשים נצברים עבורה כרגיל? או שהיות והיא אינה נמצאת במסגרת העבודה היא אינה ראשית לקבל ימי חופש בעבור אותם חודשים.
חשוב לי לדעת היות ואני רוצה לדעת מראש כמה ימי חופשה יצטברו לי בעבור השנה הבאה וכך אדע מראש לנצל אותם ולא לאבד את חלקם.
תודה על העזרה "לילי"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופשה נצברים בזמן חל"ד? - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010לילי שלום,
התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.
חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב חופשת לידהדנה21/12/2010
שלום
אני ילדתי בתאריך 4/10/10 זמן חופשת הלידה שלי היא 14 שבועות באיזה תאריך אני צריכה לחזור לעבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט תספרי בלוח שנה
Lיצן קטן אחד22/12/201014 שבועות מהיום שילדת.
לפי לוח שנה זה צריך לצאת 10/01/2011.
(כמובן שמדובר רק על ה-14 שבועות הראשונים בתשלום מתוך 26 השבועות לפי החוק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרתי בלוח השנה
דנה22/12/2010ספרתי בלוח השנה אבל השאלה היא אם החזרה היא בתחילת השבוע ה 14 או בתחילת שבוע 15?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שאני יודעת
Lיצן קטן אחד22/12/2010את צריכה לספור 14 שבועות מלאים ולאחריהם לחזור..
אני למשל ילדתי 3 ימים אחריך,(ביום חמישי בשבוע)והחופשה שלי מסתיימת ב-12/1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שאני יודעת - תגובה
עו``ד חן שטיין23/12/2010אכן, המועד הנכון הוא 10.01.10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהלירון21/12/2010
שלום,
אני מורה מזה שנה, כעת אני בחודשי הריון מתקדמים, מאחר ושכרי הוא אפקטיבי.
ברצוני לדעת האם מגיעה לי שעת הנקה.
אני אמורה לצאת לחופשת לידה בחודש מאי
וכמו כן האם מעסקי אחרי חופשת הלידה (עליי לחזור לקראת ספטמבר זאת אומרת שנת לימודים הבאה) רשאי לפטר אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010דנה שלום,
ראשית יש לבחון האם העסקתך הינה במשרה מלאה, שכן רק אז קמה זכאות לשעת הנקה, וזאת למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה.
לעניין פיטורים - היות ואת מורה, הרי שיש כאן מתח בין שתי הוראות חוק, וניתן לטעון כי לא ניתן לפטר אותך עד לחודש מאי, השנה שאחרי, אך זאת יש לבחון לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהאינה21/12/2010
שלום רב,אני ילדתי בשבוע 31 תינוק מת.עפ"י החוק קיבלתי מענק לידה וחופשת לידה שניצלתי.לאחר חופשת לידה חזרתי למקום עבודתי ובמקומי עבדה כבר בחורה אחרת.כחוד לא היה לי תפקיד מוגדר אלה"עוזרת" של כל מי שהיה צריך עזרה.לאחר חודש העבירו אותי לתפקיד שלא קשור ישירות למקצוע שבו התקבלתי לעבודה(מנהלת חשבונות).נכון לעכשיו אני שוב בהריון בתחילת חודש 3 ולא מעוניינת בתפקיד שנתנו לי.לגבי שכר-לא פגעו בשעות עבודה ולא בשכר.בעיה היא שתפקיד החדש לא מתאים לי כלל.האם אני עדיין יכולה להתפטר ולקבל פיצויים או שאני חייבת לעבוד עד ללידה?האם חוק של התפטרות לאחר לידה כולל גם אותי?למרות שאין לי תינוק בבית?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010אינה שלום,
הקושי שאת מתארת מאוד מובן.
יחד עם זאת, מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר ולפיצויי פיטורים (שכן הזכאות להתפטר הינה לצורך טיפול בילד, דבר שלא יכול להתקים בנסיבות), הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה, אלא בחלוף תקופה של 90 ימים, אם בכלל (עקב הלימודים).
ישנם פתרונות אפשריים אחרים. ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה!
אינה22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידהמיכל שלום21/12/2010
שלום,
אני מדריכה בקרן קרב, בכל שנה בחופשת הלימודים אני מקבלת חל"ת-חופשה ללא תשלום, שזה כביכול כמו פיטורים, ואת תחילת שנה חותמת על חוזה מחדש. (בדרך-כלל אחרי החגים).
לעניין:
התחלתי לעבוד השנה באמצע חודש אוקטובר, עד עכשיו. אם אני בהריון נגיד מעכשיו מועד הלידה פחות או יותר נופל לי על החל"ת.
ולשאלותי:
1.האם יגיע לי דמי לידה, למרות שאני אהיה בחל"ת?
2. האם מחוייבים לתת לי לחזור לעבודה, או להתחיל לעבוד אחרי החל"ת ביודעין שאני בהריון?
תודה רבה!!!
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010מיכל שלום,
שאלתך ספציפית מאוד וייחודית למתכונת ההעסקה יוצאת הדופן שלך.
משכך, עניין זה ניתן יהיה לבחון במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שעות עבודהדפנה20/12/2010
עבדתי שנתיים כמדריכת נוער, שעות התפקיד הוגדרו כך:
בין 9- 17:30 / 18:00 פרט ליומיים בהם הייתי מסיימת ב16:30 ומגיעה שוב ב20:00 עד 22:00 לפעילות ערב
כעת ביקשו ממני לחזור לתפקיד שלי רק ציינו שכעת הם רוצים לשנות את השעות העבודה לאחה"צ ערב. דרשו ממני ארבעה ערבים ועבודה מצהריים עד אחה"צ
להלן השעות כל יום 12-16
וארבעה ימים בערב 20:00-22:00
לטענתם אלו שינויים שהם עושים כעת במערכת ואינם נחשבים הרעת תנאים
כששאלתי, מה יקרה אם לא אוכל לעמוד בשעות האלה נאמר לי:
שהם מחוייבים להחזיר אותי לתפקיד שהיה לי לפני צאתי לחופשת לידה, שכרגע זה מה שפנוי ואם אינני רוצה את התפקיד עלי להתפטר.
א' אינני מעוניינת להתפטר, אני רוצה לחזור לעבוד וציער אותי שלא מצאו לי תפקיד עם שעות עבודה בבוקר
ב. הסכמתי בינתיים לעבוד ולא להתפטר אך בתנאים שלי, שני ערבים בשבוע. הם חוזרים ואומרים שזה בסדר לכמה חודשים הקרובים אך מצפים שבעתיד אגיע לארבעה ערבים בשבוע.
חוזה העבודה שלי לא כלל ארבעה ערבים בשבוע מעולם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי שעות עבודה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010דפנה שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך, לרבות התפקיד ושעות העבודה, משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון בכל מקרה האם שינוי כלשהו מהווה הרעה לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת זכות במס הכנסהמ20/12/2010
שלום,
יש לי מספר שאלות לגבי מס הכנסה.
1. ילדתי ביולי האחרון.
האם מגיעה לי נקודת זכות נוספת בחישוב מס הכנסה?
האם אני מקבלת אותה רטרואקטיבית לכל שנת המס?
2. הייתי השנה חודש בחל"ת - האם אני יכולה לעשות תיאום מס ולקבל החזר עבור 2 הנושאים?
3. התפטרתי לפני חודש. האם אני צריכה לחכות לאפריל לקבלת טופס 106 ורק אז לגשת למס הכנסה או שישנה אפשרות לקבל את הטופס קודם במקרה של התפטרות?
תודה,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת זכות במס הכנסה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010מעיין שלום,
שאלותייך אינן רלוונטיות לפורום זה, אלא לראיית חשבון ומס הכנסה - אני מציעה כי תתקשרי למס הכנסה ישירות ותבררי עימם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון + דמי לידהמישמישית20/12/2010
הי ותודה מראש על התשובה.
אני שכירה בחברה של עצמי (חברה בע"מ בבעלותי המלאה),
הרופא שלי המליץ על שמירת הריון משבוע 31 עד הלידה.
אני אגיש את המסמכים לאישור רק אחרי 30 יום, ולמיטב הבנתי אסור לי בינתיים למשוך משכורת.
יש לי שתי שאלות:
1. במידה והביטוח הלאומי לא יאשר לי את שמירת ההריון, האם העובדה שלא משכתי לעצמי משכורת בחודש הזה תיפגע בחישוב של שלושת המשכורות האחרונות לטובת דמי הלידה?
2. האם היותי בעלת החברה מסבך את העניינים מול הביטוח הלאומי בכל הנוגע לדמי לידה ודמי שמירת הריון, או שההתנהלות היא כמו אצל כל שכיר אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון + דמי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010שלום לך,
1. עקרונית - גם אם לא תאושר לך השמירה, הרי ששהות במחלה ואי השתכרות בשל כך, הינה בסיס טוב לבקש מביטוח לאומי שלא להכליל תקופה זו בחישוב.
2. עקרונית זה זהה לכל שכיר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ,צירים מוקדמיםשרית20/12/2010
שלום לכם
אני נמצאת בשבוע ה- 21 להריון כרגע אני נמצאת בשמירת הריון משבוע 18 עקב צירים מוקדמים ,ביטוח לאומי מבקש עוד אישורים של צוואר הרחם ומוניטור , הרופאה שלי הוציאה אותי לשמירה אחרי שהתלוננתי על התקשויות בבטן והיא אף ראתה באולטרסונד צוואר הרחם ארוך עם פתיחה של קצה אצבע , מה אני אמורה לעשות אם ביטוח לאומי לא יאשר את השמירה ( הצירים ממשיכים כל הזמן) אני לא רוצה ללדת ולהפיל , ובמידה ואני אשאר בבית האם אהייה זכאית לדמי לידה ( עבדתי שנתיים רצופות לפני שיצאתי בתחילת דצמבר) תאריך לידה משוער 20.4
תודה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון ,צירים מוקדמים - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010שרית שלום,
בנסיבות כאלה קשה לי להאמין שלא תתקבל תביעתך לשמירת הריון - פעלי על פי הוראות ביטוח לאומי, המציאי את המסמכים הנדרשים, ואני סבורה כי תקבלי את הגימלה.
אם לא תקבלי - יש לבחון את זכאותך בהתאם לקבוע בחוק על פי הצבירה, אך לא ניתן לדעת מראש מה תהיה עמדת המוסד לביטוח לאומי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לחופשת לידה מלאהמיכל19/12/2010
שלום,
כמה זמן אני צריכה לעבוד במקום מסוים על מנת להיות זכאית לחופשת לידה מלאה בתשלום??
האם הרצף חייב להיות באותו מקום עבודה, או שמא הספירה ממשיכה גם בעת חילופים בין מקומות עבודה שונים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לחופשת לידה מלאה - תגובה
עו``ד חן שטיין19/12/2010מיכל שלום,
לעניין דמי הלידה - ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
אין חובה שזה יהיה במקום עבודה אחד, אלא יכול להיות צירוף של מספר מקומות, העיקר שהתנאים האמורים מתקיימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להריון במקום עבודה חדששלום רב19/12/2010
רציתי לשאול האם צריך לעבוד 6 חודשים במקום עבודה חדש על מנת שלא יפטרו, או ש- 6 חודשים האלה כוללים תקופת הריון. כלומר אם אני נכנסת להריון אחרי חודשיים שהתחלתי לעבוד ומספרת בחודש רביעי, יוצא שאני עובדת 6 חודשים כבר במקום הזה ואז אסור לפטר אותי. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להריון במקום עבודה חדש - תגובה
עו``ד חן שטיין19/12/2010שלום לך,
ההגנה מתחילה לאחר שישה חודשי עבודה, גם אם את בהריון בתקופה הזאת כבר - הדוגמא שנתת נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חל"דLיצן קטן אחד19/12/2010
שלום רב!
ילדתי ב-07/10/2010. החל"ד (14 השבועות בתשלום) מסתיימים לי ב-13/1/2011, אולם אני אנצל עוד ימי חופשה שנשארו לי משנת 2010 כך שאני לא חוזרת מיד לעבודה.
התכנון שלי לחזור ב-01/02/2011.
השאלה שלי היא אם אני צריכה להודיע מראש על תאריך החזרה למקום העבודה?ואם כן-כמה זמן מראש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה
Lיצן קטן אחד19/12/2010במקום עבודה שבו נותנים קביעות לעובד אחרי X זמן-(כמובן שתלוי בהאם ממליצים עליו לקביעות)-ואם לא קביעות אז הארכת חוזה בעוד מספר חודשים-
הגורם האחראי על ההמלצה לקביעות יכול לקבוע/להחליט שבשל חל"ד מאריכים את החוזה ולא מעניקים קביעות?
כלומר האם ה"תירוץ" של חופשת לידה הוא "מספק" במקרה כזה של החלטה לקביעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה - תגובה
עו``ד חן שטיין19/12/2010הדבר תלוי בהסכם, אם יש, ואם לא - הרי שהדבר לשיקול דעת המעסיק בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה לאחר חל"ד - תגובה
עו``ד חן שטיין19/12/2010שלום לך,
אין ביכולתך "להודיע", אלא לבקש, שכן מעסיק אינו מחוייב לאפשר לך את מימוש ימי החופשה שלזכותך, ואת תלויה באישורו לצורך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לכך
Lיצן קטן אחד20/12/2010שמימוש ימי החופשה כבר אושר לי..
השאלה שלי היא אם בכל מקרה חובה עלי ליידע את המעסיק מתי אני חוזרת לעבוד?(בתום 14 השבועות בתשלום,בהנחה שאני לא מתכוונת לנצל את ה-12 שבועות הנוספים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לכך - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010בודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ההודעה
Lיצן קטן אחד22/12/2010צריכה להיות בכתב,או מספיק טלפונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ההודעה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין22/12/2010תמיד עדיף בכתב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידה, עם ימי חופשה?דנה18/12/2010
בהתייחס לשלושת החודשים המלאים שלפני הלידה על פיהם מחושבים דמי הלידה,
האם במקרה ונעדרתי מספר ימים באחד החודשים, ודיווחתי עליהם כימי חופשה (יש לי מספיק כמובן..), דמי הלידה שלי יפגעו?
כלומר, האם פדיון ימי חופשה נכלל בחישוב דמי הלידה? או שבחישוב דמי הלידה יופיעו רק השעות נטו שעבדתי בפועל (אני עובדת שכ"ש)?
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי חופשה, מקפיצה בתודה מראש
דנה20/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי אבטלה אחרי לידהעליזה17/12/2010
שלום
אני כארבעה חודשים אחרי לידה, עדין בחופשת לידה ושוקלת לא לחזור למקום עבודתי.
הבנתי שאם אני מתפטרת עד תשעה חודשים מיום הלידה דיני כמפוטרת.
רציתי לדעת יותר ספיציפית האם גם אהיה זכאית לדמי אבטלה במשך שישה חודשים ובאיזה גובה מבחינת אחוזים? האם כשמדברים על אחוזים זה מהברוטו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי אבטלה אחרי לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/12/2010עליזה שלום,
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
דמי אבטלה תהיי זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת עבודה בהריוןה. נ16/12/2010
שלום רב,
התקבלתי לעבודה ואף חתמתי על חוזה התקף החל מ1.1.11. כרגע אני עוברת הכשרה ו'חפיפה' לתפקיד החדש. מספר ימים לאחר החתימת החוזה הודעתי כי הנני בהיריון. מה עושים? מהן זכויותי? האם ניתן לפטר אותי?
זקוקה לעזרה
ה.נ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת עבודה בהריון - תגובה
עו``ד ליאת שטיין19/12/2010שלום לך,
שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
על פי חוק עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.
אגב, אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם הפיטורים עד אשר ימלאו לך 6 חודשים בעבודה, אולם אסור לפטר אותך פיטורים הנובעים ו\או קשורים בהריון, ופיטורים כאלה עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)