פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בהיריון
    מיקה
    25/11/2010

התחלתי לעבור ב 20/07/10 בחברת הייטק, וגיליתי שאני בתחילת היריון.הודעתי למנהלים שלי על ההיריון .
    כעת לאחר מס' חודשים בחברה איני מצליחה למכור והבוס לקח אותי לשיחה.
    הוא לא איים בפיטורין אבל הוא רמז שהוא יעשה הכל ע"פ חוק.
    מה מותר לו לעשות ע"פ חוק ?
    האם הוא יכול לפטר אותי ?

הוא העלה מחשבה להעביר אותי למחלקה אחרת וזה אומר להרוויח פחות.
    האם מותר לו לעשות זאת בעודי בהיריון ?

תודה רבה על המענה
    מיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בהיריון

הוספת תגובה

• פיטורין בהיריון אנא ענו לי

מיקה
    29/11/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין בהיריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/11/2010

מיקה שלום,
    לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת
    זיו מתן תורה
    25/11/2010

אשתי ילדה ביוני ומאז היא בחופשת לידה .
    היא גם מחפשת עבודה כי השעות החדשות לא מתאימות לטיפול בילד .
    האם היא צריכה להודיע חודש מראש (היא עובדת למעלה מ- 4 שנים בעבודה הזו) ?
    והאם היא חייבת להודיע במכתב התפטרות ?
    בנוסף , מהם התנאים בהם גם עובדת שפוטרה תוכל לחתום מיד ולקבל דמי אבטלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה מוקדמת

הוספת תגובה

• הודעה מוקדמת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/11/2010

שלום לך,
    ככל שאישתך תתפטר עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהייה זכאית לפיצויי הפיטורים.
    בכל מקרה, יהיה עלייה לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניהם הסכם לתקופה אחרת).
    דמי אבטלה תהייה זכאית לקבל רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (מאחר ומדובר בהתפטרות), אם כי עליה להתייצב בלישכת התעסוקה במיידי על מנת שתקופת המתנה זו תחל להימנות.
    רק במקרים חריגים ניתן לבטל את תקופת ההמתנה (שעות עבודה תובעניות במיוחד, התרחקות מקום העבודה, וכדומה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה בהריון
    שרית
    25/11/2010

שלום,
    אני בת 28, נשואה, בהריון חודש 7- הריון ראשון שלי.
    בגלל חשד לרעלת הריון הייתי במחלה כשבועיים וחצי ולאחר הורדת החשד (שתוצאות כל הבדיקות יצאו בסדר) הרופא נתן לי עוד שבוע מחלה בגלל שהייתה בעיה בגודל העובר והוא רצה עוד כמה בדיקות.
    כל הבדיקות יצאו בסדר ואני חוזרת לעבודה.
    מכסת ימי המחלה שלי בתשלום מהעבודה נגמרו כך כל ימי המחלה הנ"ל- 3 וחצי שבועות הם ללא תשלום.
    (אני זכאית ל18 ימים בשנה, ובגלל ניתוח הוצאת כיס מרה שעשיתי-מחלה של 30 יום נגמרו לי כל מכסת הימים)
    ככה שיוצא שהחודש לא אקבל כלל שכר.
    פניתי לביטוח לאומי והם אמרו לי שאבטחת הכנסה זכאים רק לאחר חודשיים בבית ושמירת הריון לאחר חודש מחלה.
    שמירת הריון אין לי.
    אני שירתתי 7 שנים בחיל האויר ומאז השיחרור אני עובדת באות והמקום, כל חיי דאגתי לשלם את כל חובותיי ובחיים לא היה לי חודש ללא שכר.
    והחודש כאמור לא אקבל שכר.
    אין שום אפשרות להגנה על השכר שלי? מה אני עושה?
    בגלל המצב הבריאותי כפו עלי את חופשת המחלה (אפילו ציינתי בפני הרופא שאין לי ימי מחלה בתשלום ואני לא יקבל שכר על הימים האלו, אך הוא אמר שאני צריכה להיות בפיקוח - זה היה בזמן של החשד לרעלת הריון) וכאמור שמירת הריון היא רק מ30 ימים.
    בברכה,
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה בהריון

הוספת תגובה

• ימי מחלה בהריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/11/2010

שרית שלום,
    אכן ציירת נכון את תמונת המצב.
    זהו החוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי חופשה בשמירת הריון
    אדווה
    25/11/2010

שלום רב,

אני עובדת במקום עבודתי החל מ 9/2006.

בתאריך 13/5/08 קיבלתי ימי מחלה עד תאריך 30/5/08 מרופא משפחה בגין בחילות והקאות בזמן ההריון.

ועד תאריך 16/6/08 הייתי בחל"ת. בתאריך 17/6/08 קבע הרופא התעסוקתי שמירת הריון עד ללידה. בתאריך 15/12/08 ילדתי את בני.

שאלתי, האם מגיע לי ימי חופשה בזמן שהייתי בשמירת הריון?

בברכה,
    אדווה

לקביעת תור
    סגירה
    ימי חופשה בשמירת הריון

הוספת תגובה

• ימי חופשה בשמירת הריון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    29/11/2010

אדווה שלום,
    בתקופת שמירת ההריון עקרונית אין צבירה של ימי חופשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים פיצויים
    יפעת
    25/11/2010

שלום,
    אני עובדת במקום מסודר 18 שנה, ילדתי לפני תשעה חודשים וחזרתי לעבודה סדירה לאחר 6 חודשים מהלידה ( ניצול ימי חופשה שעמדו לזכותי). אני שוקלת לעשות שינוי ולהתפטר ( לא נעשו לי שינויים בתנאי העבודה זהו רצון שלי לשינוי) לא אתפטר לפני שאמצא משהו אחר לפיכך איני יודעת מתי זה יקרה.
    שאלתי: האם אני זכאית לדמי פיצויים? שכן זהו סכום נכבד של 18 שנה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים פיצויים

הוספת תגובה

• פיטורים פיצויים - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    25/11/2010

יפעת שלום,

תהיי זכאית לפיצויי פיטורים, רק אם תתפטרי עד 9 חודשים מיום הלידה, וזאת מהסיבה - טיפול בילד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר התפטרות
    מיטל
    24/11/2010

שלום,
    עבדתי במקום עבודה 10 וחצי חודשים לפני הלידה.
    אני רוצה להתפטר לצורך גידול בילד האם מגיע לי פיצויים למרות שעבדתי פחות משנה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר התפטרות

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר התפטרות - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/11/2010

מיטל שלום,
    לפיצויי פיטורים זכאי רק מי שהשלים שנת עבודה מלאה.
    יחד עם זאת, תקופת חופשת הלידה גם באה במניין לגבי התקופה, כך שייתכן כי מלאה לך כבר שנה, ויש לך זכאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תנאי העסקה
    עובדת בהריון
    23/11/2010

שלום
    הנני עובדת 10 שנים בארגון פרטי, בחוזה אישי של 90% משרה. לאחרונה הועברתי למחלקה אחרת כתוצאה משינוי ארגוני ואמורים להתאים את מבנה השכר שלי כפי שמקובל במחלקה החדשה, ולהעלות את משרתי ל100% משרה. השינוי בשכר יתבטא בהקטנה בשכר הבסיס "והחזרה" של חלק מהסכום ע"י פרמיות שונות אשר אינן יתבטאו במלואן עד הלידה. אני בחודש שישי להריוני.
    שאלותי:
    1. האם מותר לשנות את היקף משרתי?
    2. האם הפגיעה בשכרי מותרת? כמו כן הרי דמי הלידה יושפעו משלושה חודשים אחרונים שדווקא בהם שכרי יהיה יותר נמוך.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי תנאי העסקה

הוספת תגובה

• שינוי תנאי העסקה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

שלום,

על פי חוק עבודת נשים, חל איסור לפגוע בשכרה של עובדת בהריון.

היה והשינוי פוגע בשכרך עליך לפנות למעסיק ולדרוש את זכויותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - חברה שנסגרת
    ליאת
    23/11/2010

שלום,

החברה בה אני עובדת היא חברת בת של חברה גדולה אחרת

לאחרונה התבשרנו כי החברה שלנו תסגר בסוף החודש (המנכ"ל שלנו רכש את האחוזים בחברה והיא תהפוך לחברה עצמאית ופרטיתשלו).

כל העובדים קיבלו מכתבי פיטורין ויגוייסו מחדש לחברה החדשה שבבעלותו הפרטית של המנכ"ל.

מכיוון שאני בהריון (חודש שמיני) אני היחידה שלא קיבלתה מכתב פיטורין. הסבירו לי כי אסור לפטר אותי כי אני בהריון והם בודקים עם המחלקה המשפטית בחברה מה יעלה בגורלי.

לדעתי הם פנו למשרד התמ"ת לקבל אישור לפטר אותי מכיוון שעברו כבר כמה שבועות ועדיין אין להם תשובה לגבי

שאלתי היא:

1. האם משרד התמ"ת נוטה לאשר פיטורים מהסוג הזה? כמה זמן זה לוקח?
    2. מה לגבי הזכויות שלי במקרה כזה- חופשת לידה, פיצויים (גם על תקופת חושפת הלידה) ואפשרות לחזור למקום העבודה בתום חופשת הלידה...?
    האם אני עלולה להפגש במקרה כזה?

אודה לתשובה בהקדם,
    תודה רבה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון - חברה שנסגרת - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

ליאת שלום,

אכן החברה צודקת, חל עליהם האיסור לפטרך.

ממליצה לך בחום ליידע את הממונה כי רוב העובדים עוברים לחברה אחרת, ולכן על המנכ"ל להמשיך להעסיקך, כפי שעשה הוא עם שאר העובדים.

ההליך בתמ"ת לוקח די הרבה זמן, כך שאני מאמינה שעד שתקבלי תשובה כבר תהיי לאחר ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה שנסגרת

ליאת
    24/11/2010

ראשית תודה רבה על תשובתך,

שאלה נוספת-
    כל עובדי החברה שפוטרו יקבלו כעת פיצויים והותק שלהם "יתאפס" כשיתחילו לעבוד בחברה החדשה.
    במידה והמעסיק שלי יסכים להעסיק אותי בחברה החדשה - מה בדבר הותק שלי? הותק שלי יתאפס גם הוא חודש לפני הלידה??

האם אהיה זכאית לתשלום עבור חופשת לידה מביטוח לאומי במידה ואסיים לעבוד לפני הלידה? (בעצם נקטע הרצף התעסוקתי..?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה שנסגרת - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    25/11/2010

היה ותסכימי לקבל פיצויים ולהתחיל לעבודה בחברה החדשה , אז כן מצבך יהיה כשל שאר העובדים, אך למרות זאת, מעסיקך יהיה חייב לקבלך לאחר חופשת הלדה, לאור העובדה כי תמשיכי לעבוד באותו מקום עבודה.

בנוגע לדמי לידה - הנך זכאית לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה לעצמאית
    סוזי
    23/11/2010

שלום - ילדתי בשבוע האחרון וכאשר ניגשתי לביטוח הלאומי לקבלת זכאות לידמי לידה
    נאמר לי כי לא אקבל את דמי הלידה מאחר ואני רשומה כעצמאית החל מספטמבר בלבד
    האם הגיוני שלאשה עצמאית בגלל היותה עצמאית רק שלושה חודשים לא תוכל לקבל דמי לידה?
    תודה
    סוזי.

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה לעצמאית

הוספת תגובה

• דמי לידה לעצמאית - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

סוזי שלום,

בכדי לקבל דמי לידה, עליך למלא תקופת הכשרה, שלצערי לא קיימת במצבך, אלא אם עבדת כשכירה טרם היותך עצמאית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון???
    אמא
    23/11/2010

התחלתי מס' ראיונות במקום עבודה ציבורי שלקחו כ- 5 חודשים כמעט.
    עד שזימנו אותי מראיון לראיון לקח זמן.
    ב 2 ראיונות הראשונים לא ידעתי שאני בהריון וגיליתי כשנכנסתי לחודש 3.
    בחודש 4 התקשרתי לספר שאני בהריון בעודי ממתינה לראיון אחרון ו"מכריע".
    ביקשתי להתראיין בכל זאת וכך היה. עכשיו אני ממתינה לתשובה.
    אם אתקבל לעבודה אהיה כמעט בחודש 6.
    שאלתי היא האם ניתן לפטר אותי בזמן ההריון?
    ידוע לי ש 45 יום אחרי חופשת לידה ניתן לפטר, אך ברצוני לדעת האם בתקופת ההריון זה גם אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בהריון???

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון??? - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

ניתן לפטר עובדת בהריון שלא צברה וותק של 6 חודשים. אך, במידה והפיטורים הנם בשל ההריון, אזי פיטוריך יעשו בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

שאלתי היא - מדוע הצטרת לבקש שיראיינו אותך למרות היותך בהריון?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה.

אמא
    24/11/2010

אני מאוד רוצה את המשרה וכל תהליך הראיונות נמשך זמן די רב מדובר בגוף גדול.
    וביקשתי בכל זאת להתראיין כדי לקבל הזדמנות כשווה בין שווים שיוכלו להתרשם ממני.
    (הראיונות הראשונים היו מול הבוס הישיר והראיון האחרון מול הבוס שלו) ככה שלמיטב הבנתי מאוד התרשמו ממני, וכעת אני ממתינה לתשובה ורוצה לדעת מה קורה במידה ולא אהיה מספיק טובה מבחינה מקצועית וירצו לפטר אותי, כי אני עוזבת מקום עבודה של 8 שנים. ואנ יודעת שבאם יפטרו אותי לפני צאתי לחופשת לידה איבדתי את זכויותיי לקבלת דמי חופשה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה. - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

על פי הניסיון בנושאים האלה - מקווה שתתקבלי.

יכולים לפטרך עד חצי שנה במקום העבודה, ואין רלונטיות לגיל ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא
    24/11/2010

גם אני מקווה שאתקבל. יודעת שעשיתי רושם ממש טוב. אז הסיכויים שלי די טובים. נקווה לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרעה מראש על פיטורין
    לילי
    22/11/2010

שלום רב,
    אני אחרי חופשת לידה ולקחתי עוד 3 חודשים (חל"ת) המגיעים לי ע"פ חוק. (הודעתי למעביד בזמן)
    החופשה אמורה להסתיים בתחילת ינואר.
    בינתיים, מצאתי עבודה אחרת, שמתאימה לי יותר מבחינת שעות ונוחות לטיפול בילד.
    הם רוצים שאתחיל מיידית וחבל לי לפספס את העבודה.
    מה אני עושה עם התרעה מראש למקום העבודה הנוכחי שלי?
    האם אני מחויבת בהתרעה או שזה מספיק, כי הם יודעים גם ככה שאני אמורה לחזור רק בינואר?
    אודה לתשובה,
    בתודה מראש,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה
    התרעה מראש על פיטורין

הוספת תגובה

• התרעה מראש על פיטורין - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

על פי חוק הנך יכולה להתפטר בגין טיפול בילד עד 9 חודשים מיום הלידה. במידה ולא חזרת לעבודה, אינך מחויבת במתן הודעה מוקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניצול יימי חופשה לאחר חופשת לידה
    שגית
    21/11/2010

שלום, הנני עובדת החברה למתנסים. הנני מעוניינת לנצל ימי חופשה שברשותי מיד לאחר סיום חופשת הלידה. ולאחר מן ניצול חל"ת ( עד חצי שנה סה"כ)האם יש לי זכות לעשות זאת מאחר והחוק החדש מאפשר חופשת לידה של כחצי שנה?

הוספת תגובה

• ניצול יימי חופשה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

ראשית הנך יכולה לצאת לחל"ת ורק לאחר מכן לימי חופשה. לאור העבודה כי יציאה לחופשה מסמלת את חזרתך לעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שינוי תנאי עבודה
    Lיצן קטן אחד
    21/11/2010

שלום!
    אני כרגע בחופשת לידה, הצפויה להסתיים לקראת אמצע ינואר 2011.
    בתפקידי אני עובדת בסניף בנק.
    אני יודעת שלמעסיק אסור לשנות את תנאי העבודה שלי לאחר חזרתי מחופשת הלידה,אך ברצוני לשאול כך:
    התפקיד בו אני עובדת בבנק הוא מאוד ספציפי (תחום מסוים).האם במידה ויחליטו, כאשר אחזור לעבוד,להעביר אותי לתפקיד אחר/תחום אחר באותו סניף-זה נחשב פגיעה בתנאי העסקתי?בהנחה ואין פגיעה בשכר ו/או בשעות העבודה..

ושאלה נוספת-האם ניתן יהיה להעביר אותי לסניף אחר (כלומר לשנות את מקום העבודה,אך להישאר באותו תפקיד)?האם גם זה נחשב/לא נחשב כפגיעה בתנאי העסקה?במידה כן-מה ניתן לעשות?

תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שינוי תנאי עבודה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

היה והמעסיק לא פוגע במעמדך ולא בשכרך ולא בתנאיעבודתך, אין הדבר מהווה פגיעה או הרעה בתנאי עבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת ימי מחלה במשרה לא מלאה
    דנה
    21/11/2010

אני עובדת 4 ימים (קבועים) בשבוע, ומקבלת דמי מחלה על פי חוק (יום ראשון ללא תשלום, יום שני-שלישי 37.5% וכדומה).

אני עובדת בימי ראשון, שלישי, רביעי חמישי.

אם ניתנים לי מהרופא שבועיים מחלה עקב שמירה, איך זה הולך מבחינת רציפות ימי המחלה?
    שהרי אם אני מדווחת מחלה רק על הימים בהם כביכול הייתי אמורה לעבוד, לעולם לא אוכל להגיע לרציפות של מעל ל-3 ימי מחלה!

או שלצורך העניין כן מדובר ברצף של מחלה (סה"כ היו בשבועיים הללו 8 ימי עבודה שלי [4 בכל שבוע] בהם הייתי חולה ברצף)?

אשמח להסבר, תודה מראש!

הוספת תגובה

• קבלת ימי מחלה במשרה לא מלאה - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

שמרית שלום,

ראשית אציין כי שמירת הריון אינה מחלה, ומעסיק אינו מחוייב בתשלום בשמירת הריון.

הימים נספרים קלאנדרית, לכן ביום הראשון לא תקבלי שכר, ביום השני גם אם אינך עובדת בו מזכה ב - 37.5% וכך הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי עבודה לאחר חל"ת
    מירית
    21/11/2010

אני עובדת באותו מקום 5 שנים וחצי במשרה מלאה עד שיצאתי לחופשת לידה ולאחר מכן לחל"ת של 3 חודשים.חזרתי לעבודה באפריל האחרון למשרה חלקית לפי שעות (עם כרטיס נוכחות).עם חזרתי, על תלוש המשכורת שלי נרשם ותק שהתחיל מאפס! ועדיין לא קיבלתי השנה דמי הבראה בעוד שחברי לעבודה כן קיבלו!
    שאלותי:
    1) נכון מגיע לי דמי הבראה יחסיים לחלקיות המשרה? למרות שאני נחשבת כאילו עם ותק של 7 חודשים בלבד
    2) אם יפטרו אותי עכשיו, האם מגיעים לי פיצויים של מי שעבדה 6 שנים, או 7 חודשים?? ואיך מחושבים הפיצויים
    3) אם הבוס לא בסדר, איך להציג לו בדיוק את הנתונים? האם יש אסמכתא בכתב שאוכל להראות לו?? כי אחרת הוא יתוכח איתי ויקשה עלי...

תודה מראש
    מירית

לקביעת תור
    סגירה
    תנאי עבודה לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• תנאי עבודה לאחר חל"ת - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    24/11/2010

מירית שלום,

חופשה ללא תשלום לאחר לידה, לא מסיימת את תקופת עבודתך, לכן, הנני ממליצה לך ראשית כל לדרוש שתחילת עבודתך בחברה הינה מהיום הראשון לעבודתך בה, קרי לפני כחמש וחצי שנים.

הנך זכאית לדמי הבראה, והוותק שלך שוב כלל וכלל אינו 7 חודשים!!!

עובדת לאחר לידה זכאית לחופשה ללא תשלום, שאינה מביאה לסיום יחסי עובד ומעביד, לכן, חזרתך לעבודה, גם אם במתכונת שונה, לא מביאה לבטלות התקופה הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה